Je sebectvo nepodieľať sa na výdavkoch na deti?
Ahojte, potrebujem poznať nezaujaté názory.
S manželom máme dve deti. On zarába približne 3× viac ako ja. Ja pracujem skôr preto, aby som nebola úplne závislá a aby som mala vlastné peniaze. Posledné mesiace sa hádame, pretože odo mňa očakáva, že budem zo svojho platu platiť oblečenie, krúžky a výdavky na deti.. Ja si však myslím, že keďže zarába výrazne viac a rodinu dokáže bez problémov uživiť, môj plat by mal byť len môj.. Podľa mňa som už svoje obetovala tým, že som bola na materskej, prišla o kariéru a starám sa o domácnosť oveľa viac ako on.. Preto nevidím dôvod, prečo by som mala svoje peniaze dávať do spoločného rozpočtu.
Manžel tvrdí, že som sebecká a že rodina má fungovať ako team. Ja si zase myslím, žemy ženy si musime nechať vlastné peniaze bokom, lebo nikdy nevieme, čo budeme o pár rokov.... Úprimne, som naozaj sebecká,alebo je normálne, že si svoj plat nechávam pre seba?
@anonym_8dca73 to je čo za radu???
@anonym_autor to neni rada. Ona ti neradi. Nevies, co je to rada? Ona pise fakty, ktore ty odmietas vidiet
Preco si si vlastne zakladala rodinu???
Teda na MK som cital uz kadeco, ale tak toto je jedna z top hluposti. Pocuvas vobec samu seba alebo citas po sebe ked uz sme pri tom?
Tu asi plati stare zname "som feministka do doby kym nepride ucet na stol". Cize tvoj muz ma byt trestany za to, ze zaraba viac? Cize on bude platit vsetko vratane deti a tebe zostane cely tvoj plat a ani detom nic?
Tvoj muz ma pravdu a uprimne mi je ho luto. Ste rodina, to na zaklade akej logiky ti vychadza, ze tvoj plat je iba tvoj? Ja viem, ze ludia vedia byt aj sebecki ale ty doslova prebijas dno....
Ako a keď za tebou deti prídu, že chcú niečo kúpiť, povieš: Nekúpim, pýtajte od otca, ja som sa predsa kvôli vám už vzdala kariéry a ešte vám mám aj niečo kupovať? Nechápem na čo si si robila deti, ty kalkulátor.
Mať deti nie je povinnosť. Ja mám rada svoju voľnosť, peniaze, kariéru. Partner tiež. Preto deti nechceme.
@anonym_autor tu je veľa otázok - čo robi so svojou výplatou manžel, dáva ju do spoločného? Ako sa podieľa na chode domacnosti? A čo deti? Je s nimi na OCR, ked to je potrebné alebo je to na tebe? Vyberá ich zo škôlky/skoly, vodi ich?
Ja si viem predstaviť, že detmi zena príde o karieru, zvlášť ak nemá pomoc rodiny a manžela. A nebodaj chorlave deti. Proste par rokov nemôže plnohodnotne fungovať, zvlášť ak nemá možnosť HO.
Netvrdím, že je to tak vždy, ale všetky úspešné ženy, ktoré poznám mali pomoc a podporu rodiny a manžela...
autorka cakala ze ju tu vsetky zeny pochvalia ako na seba mysli a kedze vyfasovala opak tak si dokolecka ide svoje ranty v snahe presvedcit aspon seba ze nie je sebec. nikto ti nekaze davat 100% vyplaty len na deti a domacnost, sak dopraj si, ale takto skupo zhrabovat a uz v podstate snivat o "co ak" znie jak keby si sa uz videla rozvedena. 🤷🏼♀️
Preco si si vlastne zakladala rodinu???
Teda na MK som cital uz kadeco, ale tak toto je jedna z top hluposti. Pocuvas vobec samu seba alebo citas po sebe ked uz sme pri tom?
Tu asi plati stare zname "som feministka do doby kym nepride ucet na stol". Cize tvoj muz ma byt trestany za to, ze zaraba viac? Cize on bude platit vsetko vratane deti a tebe zostane cely tvoj plat a ani detom nic?
Tvoj muz ma pravdu a uprimne mi je ho luto. Ste rodina, to na zaklade akej logiky ti vychadza, ze tvoj plat je iba tvoj? Ja viem, ze ludia vedia byt aj sebecki ale ty doslova prebijas dno....
@anonym_bab9c5 👏👏👏 top pravdivy koment
Potrebujem sa starať o svoje zdravie, pleť, kondíciu aj vzhľad ak by bolo nutné zaujať v novom vzťahu. a niie iba preto, aby som niekomu vyhovela, ale preto, aby som sa aj cítila dobre vo vlastnej koži. A áno, toto všetko stojí peniaze aj energiu, ktoré nevyčarujem z ničoho, vychádzajú z môjho vlastného života a mojich vlastných rozhodnutí.... Niekedy mám pocit, že sa od žien očakáva, že sa úplne rozplynú v rodine a všetko ostatné ide bokom.... Lenže ja to tak nechcem...... Nechcem sa stratiť v povinnostiach natoľko, že zabudnem, kto som bola predtým... Preto si budem svoje potreby obhajovať. Nie proti rodine, ale ako súčasť toho, aby som v nej vôbec vedela fungovať bez toho, aby som sa sama stratila.
Len tak ďalej a vymeni ťa nie za mladsiu a krajsiu,ale za normálnu.
@janinah Cha. Cha. celý čas o tom píšem. 6e to akoby očakávam...
Potrebujem sa starať o svoje zdravie, pleť, kondíciu aj vzhľad ak by bolo nutné zaujať v novom vzťahu. a niie iba preto, aby som niekomu vyhovela, ale preto, aby som sa aj cítila dobre vo vlastnej koži. A áno, toto všetko stojí peniaze aj energiu, ktoré nevyčarujem z ničoho, vychádzajú z môjho vlastného života a mojich vlastných rozhodnutí.... Niekedy mám pocit, že sa od žien očakáva, že sa úplne rozplynú v rodine a všetko ostatné ide bokom.... Lenže ja to tak nechcem...... Nechcem sa stratiť v povinnostiach natoľko, že zabudnem, kto som bola predtým... Preto si budem svoje potreby obhajovať. Nie proti rodine, ale ako súčasť toho, aby som v nej vôbec vedela fungovať bez toho, aby som sa sama stratila.
@anonym_autor Okrem zdravia, kondicie, pleti, by si sa mohla postarat aj o to, co mas v hlave, lebo zatial to vyzera velmi chabo.
@anonym_autor ak je toto pravda, si len sebecká mrcha.
@anonym_autor A tvoj muz nie?
Ale možno sa mýlim. Zaujímalo by ma, koľké z vás by boli ochotné odovzdať celý svoj plat do rodinného rozpočtu, ak by váš partner zarábal niekoľkonásobne viac a domácnosť aj tak fungovala hlavne vďaka vám.
@anonym_autor My dáme svoje príjmy do spoločného a odtiaľ platíme všetko
@ivik4 Zaujímalo by ma, koľké z vás by dnes ešte hovorili o "tíme", keby vás po 15 rokoch, dvoch deťoch a obetovanej kariére partner vymenil za mladšiu a vy ste začínali od nuly.
@anonym_autor Teba určite vymení. S takou kravou nikto nevydrží dlho
Cize tebe vlastne tvoja rodina, vratane deti kompletne znicili zivot, zdravie a karieru, naco si si vlastne rodinu zakladala? Stacilo ostat slobodna, bezdetna, budovat karieru a vsetky peniaze by boli len tvoje.
A teraz este citam, ze ty sa vlastne fintis a pripravujes na novy vztah 🤣 Moj ty boh, ze aj na teba slnko svieti..
Toto by mal citat tvoj chlap, ci by sibty razom nebola rozvedena matka len so svojimi peniazmi.
@anonym_autor ak je toto pravda, si len sebecká mrcha.
@anonym_39441e nie, ona je jednoducho vycurana. Myslela si, ze ked porodi deti, tak sa z nej vsetci, vratane manzela, potentockuju. No a nic take sa nedeje, ocakava sa od nej aby fungovala ako matka, manzelka, nie len ako modny doplnok. Ma zarobene na pruser ako mraky, pretoze ked ju muz vymeni za normalnu, tak este len vtedy narazi. Obavam sa, ze moze sa udrziavat kolko bude vediet, aj tak s dvoma detmi, rozvedena, nemajetna uz nebude pre ziadneho dalsieho natolko atraktivna, ze by sa s nou viazal. Maximalne si na nej obcas ulavi. Lutujem jej deti. Fakt to s takou matkou nevyhrali. Dufam, ze aspon otca maju kompletneho, aj ked pochybujem, podla toho co za matku im vybral, lebo mama je kompletne posahana.
Sa tváriš, ako keby sú len možnosti dávať celý príjem do rodinného rozpočtu alebo dávať všetko na seba. Peniaze sú spoločné, ak tak strašne chceš istotu, tak si férovo rozdelte podľa vašich prijmov koľko miniete na seba, koľko si odložíte bokom a koľko dáte na rodinu. A ešte jedna otázka, ako by mohla nastať situácia, že by si zostala s holým zadkom, keby si muž nájde mladšiu? Lebo teda náš dom patrí ako mužovi tak aj mne, tak ma zaujíma ako dokážeme my zostať s holým zadkom. To, že si neodkladáme celú výplatu bokom z nás nerobí hlúpe naivky bez myslenia na budúcnosť. My s mužom fungujeme ako rodina. Neriešime kto koľko zarobí a kto koľko minie. Tak by to malo byť. Keby si odkladám celý príjem, nič nedám na deti a domácnosť lebo ma chlap raz odkopne, tak si zaslúžim, nech ma odkopne rovno
@anonym_autor moja zlatá teba muž nožom nútil zakladať rodinu a obetovať karieru?
Neverím tomuto príbehu
@anonym_autor he?prosím?fakt?ja som na rodicaku a neviem si predstaviť ,že by celý zostával len mne a nijak by som neprispievala na domácnosť alebo deti..a to môj muž pekne zarobí
@anonym_autor keď príde ten tvoj “nový vzťah”, bolo by fajn si tieto zásadné témy odkomunikovať predtým, ako možno prídu aj “nové deti”. S terajším mužom ste v tom asi tak jasno pred detmi nemali, však? Držím palce …
@ivik4 Zaujímalo by ma, koľké z vás by dnes ešte hovorili o "tíme", keby vás po 15 rokoch, dvoch deťoch a obetovanej kariére partner vymenil za mladšiu a vy ste začínali od nuly.
@anonym_autor a teba chce vymeniť?
@anonym_autor a teba chce vymeniť?
@anonym_e5ed8a myslim si, ze proces vymeny uz bezi. Spustila ho autorka uplne sammoobsluzne. Je len otazka casu kedy proces dobehne
Niekedy mám pocit, že veľa žien len robí to, čo sa od nich očakáva, a ani sa nezamyslia nad tým, či je to naozaj fér. Možno keby viac mužov zostalo niekoľko rokov doma s deťmi a prišlo o kariérne príležitosti, pozerali by sa na spoločné financie úplne inak.
@anonym_autor tiez niekedy moj muz kupoval vsetko, mal tak isto vysoky plat a mohol si dovolit kupit detom bicykle, mobily,oblecenie..ja som tiez kupila.ale lacnejsie polozky.Avsak situacia sa zmenila, muz nepracuje a cela moja vyplata ide na stravu, deti..ja si sebe uz nic nekupujem! Prednost maju deti ked ,naozaj’ nieco potrebuju.Nastastie, maju toho dost, co im pokupoval muz.Ale rozumiem ti, co tym myslis!! Ja keby mala v tom case kupovat detom vsetko, tak to nedam z platu.Cize su to aj jeho deti, mal by sa postarat.Ja som im viac dopriala take denne vylety, kym bol v praci.Mne nikdy nebolo luto investovat do nasho spolocneho casu,ale materialne veci boli velka polozka pre mma.Uplne mi pripominas mna, ked muz zarabal a ja som si sebe dopriala omnoho viac aj dokazala nasetrit.Tiez mame oddelene ucty.
@anonym_autor tak zarabaj viac,ked tvoja údržba je taka draha,ze ti neostane ani na deti😅

Ale možno sa mýlim. Zaujímalo by ma, koľké z vás by boli ochotné odovzdať celý svoj plat do rodinného rozpočtu, ak by váš partner zarábal niekoľkonásobne viac a domácnosť aj tak fungovala hlavne vďaka vám.
@anonym_autor no ja neviem, ale manžel zarába 8 násobne viac ako ja a máme spoločný účet , čiže ja svoj plat aj on a užívame , platíme všetko spolu
Čo je na Tom také, že koľké z vás by to robilo..
No ešte aby nie, keď manžel má taký príjem aký má