Je správne, keď si priateľ zvykne na moje platenie?
Ahojte baby chcem sa opytat jednu otázku. Mám priateľa s ktorým som 3 roky a on pracuje v zahraničí v Nemecku ale nie vždy zarobí veľa peňazí niekedy viac niekedy menej ale o to mi nejde skôr by som chcela radu ohľadom toho že či je zle keď niekedy zaplatím niečo aj ja, napríklad kino, kávu alebo nakup v obchode… zatiaľ spolu nebývame iba chodievame k sebe domov. Neviem možno je to hlúpa otázka ale mne to príde trápne že on zarába viac peňazí ako ja a nechá má platiť sem tam nieco kludne zaplatím ale mám pocit že si už na to ako keby zvykol a berie to ako samozrejmosť…Prosím o radu. Ďakujem
@chodec15 ten moj nema auto,ale bicykel🙂 keby o neho nejaky oprem,len by sa potesil dalsiemu :D
Mozno sa mu nepaci, ze ocakavas, ze automaticky plati on? Je to take velmi vseobecne, ked nevieme, o akych sumach sa bavime.
@majarumm Anoo presneee takto to aj myslím 😇lenže tento môj to berie teraz úplne takto že väčšinou platím všetko ja, ako keby mu to vôbec ani ľúto nebolo
autorka, ked pises, ze ste kupovali veci ku vam, vyznieva to, ze Ty zijes este s rodicmi, takze to bol nakup potravin pre Teba a Tvoju rodinu?
ci to bol nakup len na tu jednu veceru pre Teba a pre neho?
dost zahmlievas, a potom to nevyznieva doveryhodne.
kazdopadne, inu radu, ako odkomunikovat to s nim, asi tazko dostanes 🙂
ked ste spolu tri roky a nebyvate spolu, tak by ste mali platit vydavky cca 1:1.
ja Ti to napisem z opacnej strany.
tiez mam 3 roky partnera a nebyvame spolu a moj prijem je nasobne vyssi od jeho prijmu. ale na druhu stranu su aj moje vydavky vyssie od jeho vydavkov a nikdy odo mna necakal, ze ked zarabam ovela viac ako on, tak ze budem zanho nieco platit. a keby nieco take odo mna cakal, tak by sme sa rychlo rozlucili.
ked spolu len chodite a nebyvate, tak nie je dovod, aby platil nejako vyrazne viac ako Ty za spolocne vydavky.
@chodec15 v tom konkrétnom prípade sa práveže, na prekvapenie viacerych, vernosť ženy potvrdila, a predtým "panička" išla robiť upratovačku kým sa muž ekonomicky nepozviechal. Takže nie všetky sú také ako sa na prvý pohľad zdajú
@ropucha6 prepáč ale toto nie je pravda, nikdy som od neho nečakala že niečo automaticky zaplatí… my sme sa vždy vedeli dohodnúť že kto bude platiť teraz a kto potom. Napísala som v popise ze to berie ako samozrejmosť už u mna lebo uz som dlho nepočula od neho a ani nevidela žeby niečo chcel zaplatiť on.
Autorka, raz píšeš, že sem tam niečo zaplatíš, potom píšeš, že ste platili 50:50, neskôr, že si zvykol, že platíš ty. V úvode napíšeš, že nie vždy zarobí veľa peňazí, ale potom napíšeš, že plat má 6k. Najskôr si napísala, že naposledy bol obed s wellnessom, vzápätí si napísala, že naposledy bol nákup bez peňaženky.
Skús si napísať tvoje reálne výdavky na váš vzťah a jeho reálne výdavky na váš vzťah a porovnaj si, kto dáva viac. Ale teda, ak berieš ako samozrejmosť, že on má všetko platiť, tak fakt bude lepšie nájsť si niekoho iného.
A opäť, najskôr “nie on je chlap a u chlapa by to malo byt automatické zaplatiť niečo alebo pozvať niekde priateľku😊” a potom “toto nie je pravda, nikdy som od neho nečakala že niečo automaticky zaplatí”. Tak očakávaš od chlapa, že zaplatí automaticky alebo nie?
Pri takom veľkom platovom nepomerne to jeho správanie nie je OK.Pride mi ako lakomec.
@gab1sol lebo si sa má opýtala ze ci to ja neberiem ako samozrejmosť. Prečo by som aj mala? Žena je žena a chlap je chlap nie? Chlapovi by nemalo prist ľúto zaplatiť niečo viac krát alebo stále lebo je chlap tak sa nad tým zamysli, tým som teraz nemyslela to ze ma všetko nonstop platiť a nemal by si sa kvôli tomu cítiť využívaný kvôli tomu ze stále platí keď ma na to 🙂 keby na to nemal prachy je to iné ale on ma na to zarába mesačne pekne peniaze, ja som nikde nenapisala ze mi to vadi ze zaplatím nieco ale ze mi vadi to ze už to berie ako samozrejmosť.
@liliput12 áno začínam si to už tiež pomaly myslieť 😃
Načo si s takim lakomcom .žgrlavi je že až on by chcel tiež žrať ale zadarmo .on príde z nemecká tak mam prísť nabaleni on mal spraviť nákup a všetko..a nie ti máš platiť a on by sa naschvál ,🤷🏼♀️ no dala by som mu dobre prebud sa on ta iba využíva.
@gab1sol Predpokladam, ze aj chlap očakava nejaky svoj štandard - teda aby mu varila jeho oblubene jedla a samozrejme sex pravidelne 🙂
@autor Neviem aku odpoved ocakavas,ale mne to pride,ze ta zacal zneuzivat vo financnej sfere.Ty platis a on pekne drzi svoje prasulky na ucte.Ak prestal vytahovat penazenku,tak by som sa zamyslela nad tym preco to nastalo.Bud si to neuvedomuje alebo prave naopak,zacal byt vychcany a nenapadnym sposobom si chce svoje peniaze pri tebe usetrit a este sa aj s tebou zabavi.. 🙃 A nie,normalny chlap to nerobi.Sa ho spytaj,ci ma financne problemy,ked ta zase necha nieco platit.Bud mu to trkne alebo sa bude robit blby...
Poznám chlapa ktorý vzal von babu. On ju pozval. Ku svojej partii. Uz boli skoro na odchode. Isiel zaplatiť a ona sa vybrala k dverám. Od dverí ju vrátil pred všetkými aby si zaplatila co vypila… s takým by som nebola,ale ked to mate pol na pol alebo podla toho kto prave ma peniaze tak je to podla mna ok… no ak začína byt drzgros a ty platíš väčšinu tak sa o tom musíte porozprávať… my sa rozprávame s partnerom o všetkom co nam vadí.. tak je to lepsie pretoze aspon o tom vieme a vieme tie problémy riešiť…takto si to on mozno ani neuvedomuje,ze teba to trápi…
Dost si v odpovediach protirecis a zamotavas sa v tom, platenie na striedacku, rovnakym pomerom.. niekde zauzivane ze plati len chlap ako stereotyp uz z domu, niekde sme emancipovane a inde mame pocit, ze ma vyuziva...vztah je partnerstvo a dohoda, komunikacia ...tak paci sa, kazdy si platit sam, alebo nechodit po wellnesoch a ocakavat na mieste kto to uhradi...kym si to nevydiskutujete
@reddflowerlife oni žijú na diaľku. A argument nechávať si platiť za pravidelný sex? A žena ho nechce? Ak je sex len pre peniaze, to tiež nie je v poriadku. Ak je sex, lebo jeden druhého ľúbi, tak hádam za to nemôže jeden očakávať odmenu vo forme financií. A prečo by nemohla žena chcieť pravidelný sex?
@liliput12 zila som v zahranici a reci ze pridem nabalena ma vedeli pekne vytocit. V zahranici su aj vacsie vydavky na zivobytie. Skoro vsetci vidia zahranicnu vyplatu,ale to co clovek vsetko obetuje uz nevidia. Ja som sa prenajom jednej izby platila viac sko sa plati na sr za 2 izbovy byt. Nie vsetko je take ruzove ako to vidime z domu🙂
Tym ze tu na fora,vypisujes aka si z toho nestastna,ze to berie ako samozrejmost nic nevyriesis,myslis si ze on si to tu precita alebo ako sa to ma dozvediet ze sa ti to nepaci?V prvom rade si sa mala porozpravat s nim kedze ste dvaja dospeli ludia(partneri) a nie pytat si rady na internete,chlapovi treba povedat na rovinu,ak sa ti nieco nepaci…Ved ste spolu 3 roky
Vzťah speje ku koncu. On na teba proste už nechce míňať a "investovať " do teba. 3 roky je dlhá doba ak ste sa ešte nepisunuli k spoločnej budúcnosti tak to ide dolu vodou. Radím ti pusti ho....
Nečítala som komentáre. Keď som mala priateľa tak sme na striedačku platili. Občas mi povedal, že on zaplatí keď bola rada na mne. Aj na pobyty keď sme chodili sme to platili obaja - na polovicu. Ak sme šli mimo niekde na výlet, keď som mala už auto tak sme sa tiež striedali raz šiel on a raz ja svojím autom.
Tema na 5 stran a este si sa o tom s nim nerozpravala? Len preto, ze ma prachy tak ocakavas ze budr cvakat?
Tak vies co? Nakupuj len tolko na kolko mas. Bez kina, bez wellnes max na jeden magnum z tesca akoze luxus a mozno tu temu nacnete
A tebe nie je trapne,ze vsetko by mal platit on? Ja som tiez obcas zaplatila a platim aj teraz,ked sme manzelia.Vzdy mam k tomu vtipnu poznamku,ze " dnes ta pozyvam ja,aby si nepovedal,ze nic nezaplatim" 😁
Moj priatel pracoval kedysi vo svajciarsku a ta teda mal hodne vyssi plat ako tu ja a nikdy neplatil vsetko. Normalne ked sme isli niekde na pizzu alebo inam na veceru tak som mu povedala ze dnes to platim ja. Nejak prirodzene komunikaciou sme si zvykli na to ze raz som platila ja raz on. Ak sme nali nejake vacsie vydavky. Welness alebo nejaky vikend tak sme tiez to financovanie nejak prirodzene podelili. Ak som mala menej financii tak som mu to normalne povedala. Jemu by to nerobilo problem platiti vsetko ale pre mna bolo lepsie ked sme si to aspon trchu podelili. Jedine ked som isla za nim tam tak to platil on.
Pri normalnej komunikacii si myslim ze to vsetko ide samozrejme lahsie 🙂🙂🙂
Ja si nepamätám, žeby som niekedy niečo pri chlapovi platila. Neplatila som sní pri kamaratoch. S jeho platom čakať, ze ty olstíš, hanba by ma fackovala a nie je to normálne. Sú chlapi, ktorí beru sko samozrejmosť zaplatiť žene dovolenku, atď. On s 6000€ platom, nechá teba platiť 130€ wellness, kde ty zarobíš 700€. No blbec.
Sk dá za podnajom aj premrštím na Nemecko 1000€, stále má 5000€, potraviny tam majú lacnejšie ako tu na SK.
Nemá niekoho v Nemecku? Ako často sa vídate, chodíš tam aj za ním? Aké má turnusy?
@rozculena ona pisala že zarobi niekedy viac niekedy menej, asi zadarmo by nepracoval

Tak ja na wellness nechodím ale inak toho pobeháme dosť; rôzne výlety, jedlo, neobsedíme 😅 nafty my minieme až až. Keď idem svojím autom, ponúkne sa on, keď zas ide on tak to chcem platiť ja 😂 čiže máme to také pestré 😅
Spoločné nákupy potravín atď, vždy sa nejako dohodneme, keď si náhodou zabudnem peňaženku v aute a sme v nejakom obchode tak zaplatí. On by mi rád platil hádam aj všetko ale to ja nikdy nedovolím.
Mne sa páči, keď chlap nenakupuje v New Yorkery a podobne ale má trochu drahšie veci, jemu je to zase jedno čo nosí takže aj o toto sa postarám ja s radosťou zo svojich 💶