Je súčasný feminizmus už príliš extrémny?
Nepride vam, ze niekedy posledna vlna feminizmu ide trochu cez ciaru? Jasne, rovnost je super, ale niektore veci su uz celkom usmevne ako ked baba, co rada pecie kolace a chce rodinu, dostane prednasku, ze je "pod vplyvom patriarchatu". Lebo sa rada postara o svojho muza.
Fakt su vsetky rozdiely medzi zenami a muzmi iba "spolocensky konstrukt"?
Ja osobne sa necitim utlačovana, kvôli tomu že som žena. Určite su spoločenske skupiny ktore to maju o dost tažšie, napriklad osamele matky, ale nemyslim si že zato že som žena tak od začiatku mam všetko tažšie.
A rovnako si nemyslim že zato že je niekto chlap že je hned zly alebo tak sa narodi. Ako mna nedefinuje len to že som žena, tak rovnako tych mužov čo poznam to nerobi že oni su len ako muži.
Mna zaujima, ako to vidite vy. Pride vam tato vlna feminizmu fajn alebo uz trochu extrem? Diskutujme!
@lujza123 tu je napisane ako sa ma krestansky muz spravat k svojej manzelke. Ma ju milovat ako svoje vlastne telo. Ak by sa toho drzali nebol by potrebny ziadny feminizmus. Zena je v ociach "krestanskeho" Jezisa na rovnakej urovni ako muz.
Uloha zeny v krestanstve je uplne jasna, muz ju ma hyckat rovnako ako hycka svoje vlastne telo. Ma za nu vydat svoj zivot, ak bude potrebne.
Mozes si porovnat nakolko to ne/koresponduje s tym, ako sa v skutocnosti spravaju k zenam.
@zltalienka ano, to je sice pekne, ale v katolickej cirkvi zena nemoze byt v ziadnej funkcii - nesmie byt knazka, biskupka, ani papezka. Jej miesto je inde a to je to, co lujza hovori. Protestantske cirkvi zeny akceptuju aj ako biskupky - a to je obrovsky rozdiel v chapani ulohy a postaveni zeny.
@lenkakravcova moj ty Boze!!! Ty napises sprostost a my sme krepe... 🙄
@viestta krepe a bez chlopa! Nemas chlopa, nemas pravdy.
@lujza123 tu je napisane ako sa ma krestansky muz spravat k svojej manzelke. Ma ju milovat ako svoje vlastne telo. Ak by sa toho drzali nebol by potrebny ziadny feminizmus. Zena je v ociach "krestanskeho" Jezisa na rovnakej urovni ako muz.
Uloha zeny v krestanstve je uplne jasna, muz ju ma hyckat rovnako ako hycka svoje vlastne telo. Ma za nu vydat svoj zivot, ak bude potrebne.
Mozes si porovnat nakolko to ne/koresponduje s tym, ako sa v skutocnosti spravaju k zenam.
@zltalienka pekne si napisala o krestanstve. Si to mylia s mormonmi, ci co😄 a pritom Kristus je v tom nevinne
@viestta krepe a bez chlopa! Nemas chlopa, nemas pravdy.
@selena_luna ta to prauda!!! Jožka by neklamala. 😉
Ja som feministka. Keď príde téma aj v osobnom rozhovore na túto tému, poviem to otvorene.
Mám manžela, dve deti, manžel je môj prvý frajer so všetkým, sme spolu 23 rokov.
Feministky si zakladajú rodiny, majú manželov, partnerov. Môj manžel ma podporuje. Zdieľa rovnaké mázory a postoje na postavenie žien v spoločnosti.
Feminizmus nie je o tom ako sú rozdelené domáce práce.
Ďakujem každej jednej feministke, silnej žene, ich partnerom, za volebné právo, za rovnocenné právo na vzdelanie, za právo mať právny nárok na svoje deti, právo sa rozviesť aj a deľbou majetku….
Zena je v ociach "krestanskeho" Jezisa na rovnakej urovni ako muz.
??
Neopomenula si niečo?
1Kor 14,34, biblia nový zákon
ženy nech v cirkevnom zhromaždení mlčia. Nedovoľuje sa im hovoriť, ale nech sú podriadené, ako to hovorí aj Zákon.
Ef 5,24, biblia, nový zákon
Ako je Cirkev podriadená Kristovi, tak vo všetkom aj ženy mužom.
Žiadna rovnaká úroveň tam nie je. Je tam priamo spomenutá podriadenosť žien mužom.
@zltalienka ano, to je sice pekne, ale v katolickej cirkvi zena nemoze byt v ziadnej funkcii - nesmie byt knazka, biskupka, ani papezka. Jej miesto je inde a to je to, co lujza hovori. Protestantske cirkvi zeny akceptuju aj ako biskupky - a to je obrovsky rozdiel v chapani ulohy a postaveni zeny.
@selena_luna aj protestanti su krestania, ci nie?
@selena_luna aj protestanti su krestania, ci nie?
@zltalienka su samozrejme. Zjavne ale hovorime o katolikoch, kedze protestanti su ovela liberalnejsi. Ale vidis, lenka je podriadena, lebo to pred 2000 rokmi tak napisal pavol. Pretoze ako inak, ako rimsky obcan ctil zakon pater familiae, co lenka nevie, lebo sme sa kus v obcianskej spolocnosti posunuli.
??
Neopomenula si niečo?
ženy nech v cirkevnom zhromaždení mlčia. Nedovoľuje sa im hovoriť, ale nech sú podriadené, ako to hovorí aj Zákon.
Žiadna rovnaká úroveň tam nie je. Je tam priamo spomenutá podriadenosť žien mužom.
@lenkakravcova toto su typicke citaty, ktore Ti vytiahne kazdy chlap, ktory potrebuje si dokazat svoju nadradenost nad zenami. Zabuda vidiet svoju povinnost milovat svoju manzelku ako svoje vlastne telo, zabuda na svoju povinnost obetovat za nu aj zivot, ak by to bolo potrebne. Pokial by toto robil muz, tak dam ruku do ohna za to, ze 99,99% zien by nemalo problem s "podriadenostou" lebo by na vlastne oci videla a vo svojom vlastnom zivote zazivala ozajstnu lasku, OZAJSTNU.
Je mi luto, ze cele generacie krestanov su vychovane muzmi, ktori si neplnia svoje povinnosti ale len poukazuju na povinnosti druhych.
@lenkakravcova k tvojej otázke, nie som vydatá, môj prvý vztah trval 10 rokov, môj súčasný vztah 14 rokov. Mám 1 dieťa
S ex som sa rozišla práve preto lebo som feministka a jeho správanie sa nezhodovalo s mojou predstavou rodinného a partnerského života. Keby to nespravím bola by som v klube nestastnic ktoré tu pravidelne vypisujú nešťastne témy typu - muž nic nepomôže v domácnosti, nevenuje sa deťom, je lakomý, sebecky, alkoholik, nerešpektuje moje nazory …
Ďakujem pekne za takýto život
A dieťa mám len jedno, keby sa s ex nevykľuje debil mám urcite väčšiu rodinu.
Hej a mám to z rodiny, samozrejme. U nás v rodine vzdy boli silne a zaujmave ženy, ziadne utláčané sivé myšky
@lujza123 Ďakujem. Vážim si, že si mi prezradila svoj rodinný status. A ospravedlňujem sa, ak som sa ťa svojimi slovami dotkol.
Môj status je: 18 rokov ženatý, 3 deti s jednou manželkou. Samostatný, sebestačný, milujúci a rád pomáham žene v domácnosti. Feminizmus som zaviedol domov skôr ja ako manželka. Ale prať a žehliť mi už zakázala, aby sa asi necítila neužitočná. Všetky "mužské" činnosti robím výhradne len ja, vrátane vláčenia ťažkých nákupov, čo považujem tiež za mužskú činnosť. Ale ak by sa žena k tomu hlásila, veľmi rád jej to prenechám.
... a stále čakám na rodinné statusy zvyšných "feministiek". 😅
@lenkakravcova toto su typicke citaty, ktore Ti vytiahne kazdy chlap, ktory potrebuje si dokazat svoju nadradenost nad zenami. Zabuda vidiet svoju povinnost milovat svoju manzelku ako svoje vlastne telo, zabuda na svoju povinnost obetovat za nu aj zivot, ak by to bolo potrebne. Pokial by toto robil muz, tak dam ruku do ohna za to, ze 99,99% zien by nemalo problem s "podriadenostou" lebo by na vlastne oci videla a vo svojom vlastnom zivote zazivala ozajstnu lasku, OZAJSTNU.
Je mi luto, ze cele generacie krestanov su vychovane muzmi, ktori si neplnia svoje povinnosti ale len poukazuju na povinnosti druhych.
@selena_luna pozri tebe ako ateistke je to jedno, ale kresťanom záleží na tom, čo sa v Biblii píše. Nie je to pre nich len zdrap papiera. Veria, že je to nemenné Božie slovo.
Pre mňa ako muslimku je záväzný Korán. Ale toto je tam rovnaké ako v Biblii - kde žena rodí a stará sa o rodinu, muž pracuje a živí rodinu (samozrejme v ideálnom prípade) a spoločnosť sa tak zvyšuje, nie vymiera ako vidíme dnes v Európe.
@zltalienka mne je vpodstate celkom jedno, čo sa tam píše o tom zvyšnom čo hovoríš, písala som len o tom, že sa nemá klamať, že žena nie je podľa Biblie podriadená. Je. Rovnako ako v islame. To že sa to v západnom svete nedodržiava a zľahčuje sa to (čo je pokrytectvo), je iná vec. A to, o čom tá podriadenosť je a nie je (lebo máš extrémy všade), je na dosť dlhú diskusiu.
@yoginka231 feminizmus ako pojem sa mi nepáči. Pripomína mi to zúrivé bojovníčky proti mužom. A možno práve kovoki tomu boju niekedy už muźi ťahajú za kratší koniec. Som za rovnosť pohlaví s rešpektom na ich rozdielnosť. Učiteľka v materskej škôlke je krásna profesia. Viem si tam predstaviť rovnako aj muža. Mám ale pocit, že ženy sa chcú rovnať muźon len v profesiách ako sú vedúce a mocenské funkcie. Jasné, prečo by to mali robiť len muži? Do hute nahadzovať lopatou do pece určite nepôjde. Ani do bane. Proste na niektoré profesie ženy nemajú fyzickú stavbu tela a treba to rešpektovať. Pri tých manažérskych funkciách som videl veľa žien a niektoré to zvládali lepšie ako muži. Ale tie čo to nezvládali mali jedno sooločné. Boj proti neexistujúcej nepriateľovi. Emotívne, panovačné, vzťahovačné, snažiace sa dokázať, že sú lepšie ako sa samé cítia. Nie že by muži neboli zlí vedúci ale malo kedy som videl muža dokazujúceho niečo druhým. Prídu mi sebavedomejší v manažérskych funkciách ako ženy. Niet nič horšie ko klebetný chlap. A niet väčšieho diktátora ak sa ním rozhodne byť žena. Ale cítim to len štatisticky a nechcem to zovšeobecňovať. Ženy patria do politiky aj do všetkých sfér rovnako ako muži. Ženy pilotky lietadiel. Raz som letel čisto so ženskou posádkou. Bol som hrdý. Nikdy by som neodmietol žene karieru ktorú robiť chce. Aj keby chcela nahadzovať kovy do pece. Ale aj keby chcela byt prezidentkou. Veď tá naša bola najlepšia v našej histórii.
Ja som feministka. Keď príde téma aj v osobnom rozhovore na túto tému, poviem to otvorene.
Mám manžela, dve deti, manžel je môj prvý frajer so všetkým, sme spolu 23 rokov.
Feministky si zakladajú rodiny, majú manželov, partnerov. Môj manžel ma podporuje. Zdieľa rovnaké mázory a postoje na postavenie žien v spoločnosti.
Feminizmus nie je o tom ako sú rozdelené domáce práce.
Ďakujem každej jednej feministke, silnej žene, ich partnerom, za volebné právo, za rovnocenné právo na vzdelanie, za právo mať právny nárok na svoje deti, právo sa rozviesť aj a deľbou majetku….
@dudos Všetka česť. Konečne napísala pravá feministka a ja mi cťou, že Ti môžem napísať. Aj Tebe ďakujem, že si prezradila svoj rodinný status.
Gratulujem k pomerne dlhému spolužitiu s manželom, ktorý Ti je oporou. Verím, že aj on cíti úctu a rešpekt od Teba a necíti sa byť vinný len preto, že je muž.
Mal som možnosť sa v živote baviť s feministkami z presvedčenia, nie z komplexov. Sú to obvykle veľmi rozhľadené a inteligentné ženy, ktoré prešli možno náročným, ale úspešným sebarozvojom. Sú vnútorne vyrovnané a nepotrebujú sa na nič hrať alebo niekoho presviedčať. Muži sú pre nich inšpiratívni, majú pre nich pochopenie a rady sa zdržiavajú v ich spoločnosti, lebo nerobia rozdiely. Ich najväčšou zvláštnosťou bolo, že hoci neboli žiadne missky, vyžarovala z nich silná charizma a sálala z nich neskutočná osobnostná príťažlivosť.
To sú tie zriedkavé prípady, keď je žena neodolateľná, hoci vôbec nemusí byť obzvlášť pekná.
Prajem Ti, aby si svoje myšlienky neopúšťala a dávala príklad ostatným ženám, ako byť pravými feministkami.
@selena_luna pozri tebe ako ateistke je to jedno, ale kresťanom záleží na tom, čo sa v Biblii píše. Nie je to pre nich len zdrap papiera. Veria, že je to nemenné Božie slovo.
Pre mňa ako muslimku je záväzný Korán. Ale toto je tam rovnaké ako v Biblii - kde žena rodí a stará sa o rodinu, muž pracuje a živí rodinu (samozrejme v ideálnom prípade) a spoločnosť sa tak zvyšuje, nie vymiera ako vidíme dnes v Európe.
@zltalienka mne je vpodstate celkom jedno, čo sa tam píše o tom zvyšnom čo hovoríš, písala som len o tom, že sa nemá klamať, že žena nie je podľa Biblie podriadená. Je. Rovnako ako v islame. To že sa to v západnom svete nedodržiava a zľahčuje sa to (čo je pokrytectvo), je iná vec. A to, o čom tá podriadenosť je a nie je (lebo máš extrémy všade), je na dosť dlhú diskusiu.
@lenkakravcova nikto nepovedal ze som ateistka. Za to ze chapem suvislosti vzniku cirkevnych zakonov a pozeram sa ne kritickym okom nemusim byt ateistka. - zas zly usudok, ktory povazujes za fakt.
@michal412 odpoviem len z ucty k lujze a teba este upozornim ze ti chybaju zaklady slusnej diskusie - co keby jedna z nas bola cerstva vdova? Vies ako zranujuci by pre nu bol tvoj komentar? Takto argumentuju na zakladnej skole, fakt.
Ja som s muzom 15 rokov, cakame 3 dieta. Okrem toho ze je sexi a charizmaticky, je uzasne inteligentny, sikovny a uspesny. A nemusel znizovat svoje naroky, vo mne nasiel svoju primetime girl, ktorou som sa stala vdaka jeho bezhranicnej podpore. Nema rad mizogynov a je vacsi feminista ako ja. So what - keby som bola 2x rozvedena mali by moje slova mensiu vahu? Urcuje moju hodnotu muz alebo pocet deti?
Ja si myslím, že muž či žena, sa ma predsa o seba postarať. Aj muž si môže uvariť a umyť riad. Odmalička má byť vstepovane , že aj muži pomáhajú v domácnosti a starajú sa o deti, alebo pomáhajú žene. Nevidím na tom nič , prečo by sa dospelý človek, nemohol o seba postarať, oboch pohlaví. Ženy robia všetko, lebo muži sú tak vychovaný, sú to deti.. A ide o uvedomenie si hodnoty ženy, že ja toto robiť nebudem. My tu máme ešte patriarchát, žiadnu rovnosť. Až keď budú mať ženy rovnaké platy a podmienky, potom bude rovnosť. A teraz nemyslím tie gender kraviny. Ale klasický život. Nie že žena ide do práce a potom do druhej práce v domácnosti a s deťmi .
??
Neopomenula si niečo?
@lenkakravcova a reagujem na koment 19:05 , cirkev je patriarchalna autorita, toto nehľasal Ježiš a čo si našla, sú len cirkevné schválené texty.
@selena_luna ahá? Došli argumenty, tak prechádzame do protiútoku. To je charakteristika pseudofeminizmu, čiže neustále mať spoločného nepriateľa.
Klasický feminizmus bojuje za niečo, nie proti niečomu.
A čo s tým má nedostatok sexu? To som nepochopil... Či zase vkladáme niekomu do hlavy názor, ktorý taký ani nemá? Čiže opäť domýšľame, nálepkujeme a ostrakizujeme.
Práveže som presvedčený o vete, že žena má sex, len keď chce a muž, len keď môže. Či už vás ani muži nechcú? 😱
@michal412 mozno medzi feministkami je viac single zien ako zadanych. No a? Ty si naozaj myslis, ze kazda single je zakomplexovana truba, ktora nenavidi muzov? Co ked je single prave preto, ze nedokaze zit v nerovnom vztahu s osobou, ktora ma podobne nazory ako ty. Tak radsej bude sama ako mat na krku nejake cudo neschopne... A ani ta singel nemusi trpiet sexualnou podvyzivou.
@lenkakravcova nikto nepovedal ze som ateistka. Za to ze chapem suvislosti vzniku cirkevnych zakonov a pozeram sa ne kritickym okom nemusim byt ateistka. - zas zly usudok, ktory povazujes za fakt.
@michal412 odpoviem len z ucty k lujze a teba este upozornim ze ti chybaju zaklady slusnej diskusie - co keby jedna z nas bola cerstva vdova? Vies ako zranujuci by pre nu bol tvoj komentar? Takto argumentuju na zakladnej skole, fakt.
Ja som s muzom 15 rokov, cakame 3 dieta. Okrem toho ze je sexi a charizmaticky, je uzasne inteligentny, sikovny a uspesny. A nemusel znizovat svoje naroky, vo mne nasiel svoju primetime girl, ktorou som sa stala vdaka jeho bezhranicnej podpore. Nema rad mizogynov a je vacsi feminista ako ja. So what - keby som bola 2x rozvedena mali by moje slova mensiu vahu? Urcuje moju hodnotu muz alebo pocet deti?
@lion777 väčšinou s tebou nesúhlasím,ale dnes 👏🏻👏🏻👏🏻
@selena_luna amen
@lion777 väčšinou s tebou nesúhlasím,ale dnes 👏🏻👏🏻👏🏻
@selena_luna amen
@tetapetra raz som sa rozprávala s jednou lekárkou. Ona mi hovorila, že ženy odjakživa sú v takej pozícii, všetko riadia, domácnosť , deti , práca. Ako keby riadili firmu ( muž nič nerobí). A potom keď ostanu nevládne, veľmi zle to nesú.
Ja som za rovnocenný a vyrovnaný vzťah, muž je tiež otcom deti a má rovnakú zodpovednosť, ako žena. Samozrejme materstvo to nám ostáva, ale ostatné sa dá rozdeliť a pomôcť si navzájom, to je zrelý vzťah.
@selena_luna a @viestta ďakujem za reakcie. 🙂
Vidím, že si zase podaktoré prispôsobujete realitu. Kde som v mojom príspevku písal o úmrtí partnera?
Písal som: samé alebo rozvedené po tom, čo váš chlap ušiel za inou... Či to berieme tak, že keď vám ujde do inej postele, tak zomrel? Nerozumiem...
Takže som sa žiadnej vdovy nedotkol a ani by som si nikdy nedovolil robiť žarty na takúto tému.
@selena-luna aj tebe gratulujem za partnera, s ktorým ma spája rovnaký obdiv k feministkám. A ďakujem aj za zdôverenie sa k rodinnému statusu. Vážim si to.
Nie, Tvoje slová by nemali menšiu váhu, keby si bola 2x rozvedená. Ale necítil by som objektivitu, ak by si bola opustená a zatŕpknutá.
@viestta Je veľký rozdiel, ak je feministka single z presvedčenia alebo vynútenia. Tie z presvedčenia sú obvykle príjemné, cieľavedomé a zaujímavé baby, s ktorými je radosť zdieľať jeden priestor.
Tie druhé sú len zakomplexované a zúfalé kôpky nešťastia, ktoré prskajú síru dookola a radosť ich radšej zďaleka obchádzať.
Vidím, že si zase podaktoré prispôsobujete realitu. Kde som v mojom príspevku písal o úmrtí partnera?
Písal som: samé alebo rozvedené po tom, čo váš chlap ušiel za inou... Či to berieme tak, že keď vám ujde do inej postele, tak zomrel? Nerozumiem...
Takže som sa žiadnej vdovy nedotkol a ani by som si nikdy nedovolil robiť žarty na takúto tému.
@selena-luna aj tebe gratulujem za partnera, s ktorým ma spája rovnaký obdiv k feministkám. A ďakujem aj za zdôverenie sa k rodinnému statusu. Vážim si to.
Nie, Tvoje slová by nemali menšiu váhu, keby si bola 2x rozvedená. Ale necítil by som objektivitu, ak by si bola opustená a zatŕpknutá.
@viestta Je veľký rozdiel, ak je feministka single z presvedčenia alebo vynútenia. Tie z presvedčenia sú obvykle príjemné, cieľavedomé a zaujímavé baby, s ktorými je radosť zdieľať jeden priestor.
Tie druhé sú len zakomplexované a zúfalé kôpky nešťastia, ktoré prskajú síru dookola a radosť ich radšej zďaleka obchádzať.
@michal412 ja len fakticka poznamka: Dovodov rozvodov je XY, nie vzdy to je utek manzela za inou, lebo doma mu nebolo "dost dobre" a bol utlacany zakomplexovanou feministkou. Mozno by si si mohol rozsirit vedomosti. Moze to byt aj alkoholizmus, gambling, nezhoda v zasadnych zivotnych otazkach... Stava sa, ze zena odide od muza za inym. Lepsim, krajsim, bohatsim, sikovnejsim, mladsim, potentnejsim...
@michal412 zas nehraj chrumkaveho, dobre vies, ze si tym posmesne cielil na single zeny
@michal412 Mizogyn ako vysity 😉
@dudos Všetka česť. Konečne napísala pravá feministka a ja mi cťou, že Ti môžem napísať. Aj Tebe ďakujem, že si prezradila svoj rodinný status.
Gratulujem k pomerne dlhému spolužitiu s manželom, ktorý Ti je oporou. Verím, že aj on cíti úctu a rešpekt od Teba a necíti sa byť vinný len preto, že je muž.
Mal som možnosť sa v živote baviť s feministkami z presvedčenia, nie z komplexov. Sú to obvykle veľmi rozhľadené a inteligentné ženy, ktoré prešli možno náročným, ale úspešným sebarozvojom. Sú vnútorne vyrovnané a nepotrebujú sa na nič hrať alebo niekoho presviedčať. Muži sú pre nich inšpiratívni, majú pre nich pochopenie a rady sa zdržiavajú v ich spoločnosti, lebo nerobia rozdiely. Ich najväčšou zvláštnosťou bolo, že hoci neboli žiadne missky, vyžarovala z nich silná charizma a sálala z nich neskutočná osobnostná príťažlivosť.
To sú tie zriedkavé prípady, keď je žena neodolateľná, hoci vôbec nemusí byť obzvlášť pekná.
Prajem Ti, aby si svoje myšlienky neopúšťala a dávala príklad ostatným ženám, ako byť pravými feministkami.
@michal412 ďakujem. Pre mňa je zaujímavá, inšpiratívna v tomto smere Simone Veil. Netreba zabúdať v boji za práva žien aj na mužov. Veď ženy nemohli voliť, nemohli byť politicky angažované. Ich hlas nebol počuť. Len muži so správnymi postojmi mohli presadiť hlas ženy na politickej scéne. Ženy vedeli, že potrebujú volebné právo, nakoľko len tým mohlo začať obdobie zmien v prospech nás žien. Tým, že mohli voliť v prospech svojho záujmu. Pre nás všetky.
@selena_luna Ja napríklad robím vývoj v oblasti techniky. No doteraz som nestretol schopnú inžinierku. Čím to bude, že ste také múdre, ale kde treba vedieť matematiku, fyziku alebo logické myslenie, tak ste jalové?
@yosi jalový je tvoj mozog
@michal412 Mizogyn ako vysity 😉
@drahomirrra Samozrejme, ako inak. 🤦♂️
A ďakujem, doteraz ma žiadna tak nenazvala. 😘
@michal412 zas nehraj chrumkaveho, dobre vies, ze si tym posmesne cielil na single zeny
@selena_luna Posmešne som útočil na tie single, ktoré sa k tomu dopracovali samé, bez vlastného chcenia. Alebo ešte tie, ktoré sa ulakomili na závislú trosku, ktorej sa nevedia zbaviť a samé odísť nedokážu.
Namiesto toho, aby si priznali, že ony sa zmeniť nevedia a nechcú, radšej budú obviňovať svojho muža za všetky ich osobné neúspechy.
@michal412 ja len fakticka poznamka: Dovodov rozvodov je XY, nie vzdy to je utek manzela za inou, lebo doma mu nebolo "dost dobre" a bol utlacany zakomplexovanou feministkou. Mozno by si si mohol rozsirit vedomosti. Moze to byt aj alkoholizmus, gambling, nezhoda v zasadnych zivotnych otazkach... Stava sa, ze zena odide od muza za inym. Lepsim, krajsim, bohatsim, sikovnejsim, mladsim, potentnejsim...
@viestta Zase si to prekrútila. Muž neodíde pretože má doma zakomplexovanú feministku, ale ona sa ňou práve stane, keď muž od nej odíde.
Namiesto prehodnotenia vlastnej osoby bude radšej hľadať všetky chyby a dôvody len u chlapa. Pretože jediný dôvod jeho odchodu je: málo citu, neschopnosť muža ľúbiť ženu, vrodený zmysel pre neveru, lenivosť, nevšímavosť, pohodlnosť, ľahostajnosť, nespoľahlivosť...
A žena, ktorá si nájde kvalitnejšieho muža, ako bol jej bývalý, nepotrebuje riešiť jeho neduhy. Tá je rada, že sa ho zbavila a v náručí iného muža na neho rýchlo zabudne, lebo jej je ukradnutý. A na žiadny feminizmus si ani nespomenie.

@selena_luna
@zltalienka
@viestta
Ženy z toho čo tu predvadzate nepochopením zisku pre zamestnávateľa a tým ako funguje vyplácanie na výkone, len potvrdzuje to, prečo su ženy menej platené..
@lenkakravcova moj ty Boze!!! Ty napises sprostost a my sme krepe... 🙄