icon

Je v poriadku byť v kontakte s bývalým partnerom alebo partnerkou?

15. jan 2023

ahojte, je to podľa vás okej?
lebo zase ak to bol vzťah bez záväzkov, že ani deti ani byt/dom ani nič ich už nespája?
lebo mne to vždy prišlo divné ked ich nič nespája načo je to dobré?
ved ked ukončím vzťah tak načo sú v kontakte?
tak bud budeme spolu alebo spolu nebudeme vôbec nič medzi tým neexistuje a ked ukončiť vzťah tak bud uplne alebo vôbec.
treba si uvedomiť, že ten vzťah už skončil a aký relevantný dôvod môže byť ked ich nič nespája?

fauko
Odpoveď bola odstránená
schauma123
15. jan 2023

@zooeynka tak ako píšeš sa to páči aj mne.

jaskolka
15. jan 2023

Úplne súhlasím, takisto nechápem kontakt po rozchode, ak tam nie sú deti či nejaké záväzky, typu vysporiadanie hypotéky, bývania a podobne.
Teoreticky možno nejaké blahoželanie k narodeninám, k Vianociam, ale nejaké pravidelne stretávanie a podobne, to je podľa mňa blbosť.
Z kamarátstva láska môže byť , no z lásky kamarátlstvo nie. Raz už boli ti dvaja "niečo viac", to sa vrátiť nedá.

dominiicka
15. jan 2023

Nás spájajú deti to áno keby ich nemáme spolu kontakt snim zruším dávno.
Po precitani niektorých komentárov , mne príde ako by nieje ,,odputany,, ešte od svojej ex.
No niečo také som zažívala ale aj ja.
Ja keď som začala s priateľom, viem že začiatok bol ťažký aj na pochopenie aj na veci ktoré sa stali medzi nami. Viem a cítila som že stále ho to ťahá ku bývalej. Každý deň v kontakte volali si , zverovali sa , a v neposlednom rade keď sme mali sex , tak po sexe išiel si zapáliť a hneď volal bývalej. Sama neviem prečo a ako som zostala v tomto vzťahu , no po čase to odišlo. Áno z mojej strany to bolo trápenie , ja som mu to aj hovorila , otvorené všetko
Ako sme ku nemu išli bývať s deťmi , čo bol jeho nápad ísť spolu bývať. Tak sa to zmenilo... A teraz čakáme bábätko , čo chvíľa je medzi nami ❤️ ....
No ja by som povedala určite priateľovi , porozprávala sa snim povedala čo a ako ohľadom bývalej.. takúto vzťah je veľmi bolestivý pre druhý stranu , čiže teba. Poznám to.

autor
15. jan 2023

a celkovo mi príde , že ked je niekto v kontakte s ex tak stále uplne neochladol a sú tam nejakú väčšie city, aj ked si to možno neuvedomujú alebo nepripustia ale je to tak.

@jaskolka asi tak . súhlasím, ale zase aj z kamarátov mi príde, že tam muselo byť niečo od začiatku, nemusí nič veľké ale nejaký potenciál aj ked si neuvedomujú

veronikastrickova
15. jan 2023

Asi tak na spominanie aky bol sex. Absolutne nevidim ziaden relevantny dovod komunikovat a ex a uz vobec nie sa stretavat. Jedine dieta, vtedy ta komunikacia potrebna je, ale tiez len na tej urovni dietatay vsetko ostatne je mimo.

autor
15. jan 2023
autor
15. jan 2023

@zuzanockamt ja mu žiarlivostné sceny nerobím aj ked sme neičo o tom prehodili ,nejaké, slová tak som bola kľudná ale vadí mi ich častý kontakt a mne nevadí to, že má niečo za sebou ved aj ja mám ale načo je s nou v častom kontakte? to nechápem a plus ja mu to nezakazujem vyslovene len aby to obmedzili a plus jemu vadí to a pn mi to aj zakazuje lebo mám mikinu a šperky od bývaleho (naušnice nahredlník) čiže také kus pokrytecké mi to príde

adrianajozko
15. jan 2023

Ved sa ho na to spytaj a povedz mu priamu ze si nervozna ked je s nou a nemyslim si ze si ziarliva je to normalne ze ti vadi ked sa stretavaju a povedzvmu ze aj ty sa stretnes vzdy s byvalym alebo s novym kamaratom ako bude on nato reagovat.

alzbeta1301
15. jan 2023

@dianka555 podľa mna akonáhle medzi sebou udržujú kontakt či písanie volanie alebo ešte spolocny čas na nejakom stretnutí dvaja ľudia opačného pohlavia a niesu rodina alebo ja neviem 10-15 ročný priatelia a nikdy spolu nič nemali tak podľa mna vždy jeden z nich má vedlajsie umysli minimálne jeden teda a už duplom keď su to exovia to čo je za dobu ozaj nerozumiem moj chlap keby mu napísala ex tak ju posle do horúcich Pekiel a keby nie tak poslem do horúcich Pekiel jeho :D

alzbeta1301
15. jan 2023

@autorka nemá byt prečo v kontakte s ex iné je keby mali deti spolu že musia riešiť ich školu a podobne . Ale toto vôbec nie nenechaj sa tahat ha nos taký chlap ti nestojí za nervy a stratený čas. Nech sa ide potom ex vyplakať na rameno uboziak

autor
15. jan 2023

@alzbeta1301 asi tak , mám žiť v súčasnosti

@alzbeta1301 tiež suhladsím lebo mala som nejakých ,,mužských kamošom,, a každý sa mi priznal s niečim viac

autor
15. jan 2023

@adrianajozko dakujem za koment, lebo zase žiarlivosť by asi bola keby sa s ním hádam ale ja ked aj došlo k teme že naj sa stretnem s ňou tak som slušne odmietla, že nevidím dôvod

alienkami
15. jan 2023

Zjavne máte v tejto oblasti rozdielne názory. Hlavne on má v tom trošku chaos resp. má dvojaký meter. Že sa on stretáva s ex je OK, ale vadí mu, že si nevyhodila veci od svojho EX, s ktorým vôbec nie si v kontakte. Buď nie je dosť zahojený z predošlého vzťahu a niečo tam ešte buble alebo je celkovo nevyzretý. Zatiaľ by som v tomto vzťahu nešla do ničoho vážneho. Aspoň kým si nevyjasníte situáciu.
(PS: Napriek tomu, že ja som prerušila kontakt so všetkými svojimi EX a neviem o nich ani ťuk - ani ma to nezaujíma - stále si myslím, že medzi mužom a ženou môže za istých okolností vzniknúť aj priateľský vzťah. Dokonca aj po romantickom vzťahu. Je toho ako šafranu, ale nájdu sa aj také prípady.)

autor
15. jan 2023

@alienkami tak ja až tak daleko nepozerám do budúcna, ale ja mám city ´voči ex už vyriešené, lebo pre mňa to oblečenie je len oblečenie a občas to dám na seba lebo chcem alebo tie naušnice lebo sa hodia k niečomu ale citová väzba tam nie je žiadna

cecilia29
15. jan 2023

S mojim bývalým a jeho rodinou sme v kontakte. Sy Chorváti. Dokonca som bola u jeho rodičov s mojim manželom a detmi na dovolenke. Naše deti sa spolu hrali. Nevidím na tom nič cudne pokiaľ nešlo o žiaden drasticky rozchod.

autor
15. jan 2023

@cecilia29 tak ale tu sú aj deti, alebo tamto je prípad bez záväzkov nejakých reálnych, a nevidím v tom zmysel

lavinis
15. jan 2023

samozrejme, ja som v kontakte nepravidelne (raz za rok si napíšeme) a s jedným pravidelne, sem tam ideme aj na obed. Sme s rovnakého mesta, máme rovnakých priateľov, poznám sa s jeho ženou. Určite neprerušíme kontakt len kvôli tomu, že sme spolu pred 20 rokmi chodili 😅
Čo sa týka frajerok môjho muža, tri poznám osobne, keď boli v meste, prišli na návštevu, s dvoma sme v spojení na sociálnych sieťach a sem tam si napíšeme. Môj muž s nimi nie je v takom kontake ako ja, vždy mu len nosím novinky a on len zíra, že to viem skôr ako on 😀
niektoré st fakt dobre paranoidné, to si tak neveríte alebo neveríte mužovi? Nerozumiem...

cecilia29
15. jan 2023

Autorka nečítala som všetko. Normálne sme boli v kontakte ak mal priateľku napr len on alebo sme boli v bez záväzkov.

jana_eyre_2
15. jan 2023

Schválne som sa zamyslela koľko času prešlo od rozchodu s mojím posledným ex.. neuveriteľných 20rokov.. myslim že s nikým bývalým som sa nerozisla v zlom, na nikoho nemám zle spomienky, boli to také romantické rozchody mladej žaby.. mám všetkých bývalých priatelov na FB, vidím ze sa im darí, maju priateľky, manželky, ani jeden nemá deti.. a síce v minulosti sme si pár krát napísali na narodky alebo nejakú info, inak vôbec nemám potrebu byť s niekým v kontakte.. majú svoj život a ja svoj, vôbec nevidím dôvod sa nejako výraznejšie spájať.. som rada že sa im darí lebo su to dobrí muži, vždy som si vyberala dobrakov.. a občas si spomeniem aké to bolo vtipné keď sme sa nevedeli rozlúčiť alebo sme sa hádali o totálnej blbosti.. mladosť pochabost 😅

autor
15. jan 2023

hmm ale stále nechápem zmyslu byť v kontakte s niekým s kým som ukončila vzťah, tak načo ukončovať ked sme v kontakte? :/

dianka555
15. jan 2023

Jedinej ktoréj vadí že sa stretávajú si ty, im to vyhovuje a chcú sa stretávat, čo aj robia. Takže si rozumejú ked chodia spolu von. On chce byt s ňou aj sa stretávat. Ako je to medzi vami vieš len ty. On to očividne nechce ukončit, preto je s ňou v kontakte, aj si píšu aj chodia spolu von. Čo tam po bývalej, na prvom mieste by si mala byť ty a váš vzťah. Chápem ťa lebo keby si nemala obavy tak to neriéšiš. On by to mal vyriešiť, uvidíš časom. Zmysel to nemá, ale pre nich to zmyslem má to ich kamarátstvo.

alienkami
15. jan 2023

Teoreticky: máš kamaráta, s ktorým si roky veľmi dobre rozumieš. Dokonca až tak dobre, že v istom bode sa do seba zaľúbite a dáte sa dokopy. Všetko je super! Lenže časom zistíte, že si síce rozumiete... ale nie je to celkom ono. Jednoducho je vám spolu dobre, ale nie na úrovni manželského života. A už ani ten sex nie je čo bývalo. Začína to byť čudné... Tak sa rozídete lebo pochopíte, že tento druh vzťahu vám nevyhovuje. Ale máte toho toľko spoločného, že sa nechcete celkom jeden druhému odcudziť. Tak to preklopíte do kamarátsko-súrodeneckej roviny.
Ako som písala vyššie, sú to skôr výnimky, ale sú. Nie každý je na to stavaný. Ty to máš inak - čo je úplne v poriadku. Stačí ak pripustíš, že iný človek to môže mať takto. Nemusíš sa kvôli tomu meniť.

lavinis
15. jan 2023

lebo niektorí sme ostali priatelia, čo na tom nechápeš?

nomis27
15. jan 2023

Nie toto nepovažujem za normálne. Stretávajú sa 2x do týždňa, chodia do kina. Načo? Prečo? Toto by mi určite vadilo?

lavinis
15. jan 2023

@nomis27 jaaaj, dva krát do týždňa? tak to už je iné kafe, ja vyjdem s bývalým na obed tak 4 krát do roka 😀

autor
15. jan 2023

@lavinis ale aký to ma zmysel ked sa ukončil vzťah? načo ukončiť ked budeme v kontakte ? to je dosť nezmyselné : /

autor
15. jan 2023

@alienkami chápem čo píšeš, je do pekne napísané, ale až na pár výnimiek (čo ale by museli byť veľmi inteligentný ľudia a rozumný aby to mohlo ako tak ,,fungovať" ale 99% percent to nedokáže)

dianka555
15. jan 2023

A ona je jedina jeho bývala? S ostatnými ex je v kontakte?

autor
15. jan 2023

@dianka555 mal dačo predtým ale viem len že s nou je v kontakte, ale my sme sa veľmi o bývalých až tak nebavili, vieme, že niečo máme za sebou ale nix extra nerozoberáme