icon

Má muž platiť všetky účty vo vzťahu?

really8
14. apr 2025

Ahojte, co hovorite na vyjadrenie marie dusicky ze muz ma platit vsetky ucty, ze je to muzska uloha a ona ako zena ma zase ine ulohy. Suhlasite?

Maria: Podľa mňa je muž živiteľ, vždy bol. Nebudem platiť účty za elektrinu, keď som vydatá. Prečo by som ťa potom potrebovala? Zvládla by som to sama... Nechajme byť mužov mužmi.“ Podľa nej je pravidlo 50 na 50 úplná blbosť.

Cele video tu
https://refresher.sk/180158-Manzelka-Majka-Spir...

bessie12
14. apr 2025

@really8 spoločné účty platí muž a ja platím len tie svoje. Vypratávanie a následnú rekonštrukciu bytu si budem platiť sama. Od neho nebudem požadovať nič. Ani euro. Ale môže urobiť napríklad nákup v potravinách alebo občas s niečím pomôcť ak bude chcieť.
Ale napríklad ak je potrebné vymeniť žiarovku, hoci by som to vedela urobiť aj ja, tak to radšej prenecham môjmu mužovi nech to urobí. A ja radšej upeciem nejaký koláč alebo uvarim dobré jedlo.
@biba_18 pre niekoho možno divne, ze v podstate všetky výdavky platí môj muž, ale inak to nedá. My tiež nezarabame rovnako. Ma 2x takú výplatu ako ja. To sa proste nedá podeliť si to 50:50 aj keby sme chceli.

really8
autor
14. apr 2025

Nemusite mi pisat ze peniaze su spolocne. Vsak jasne. Ale z tych vyjadreni vyplyva ze ona ziadne peniaze prinasat nemusi. Ziadne. Resp ze jej peniaze su na nu a ich peniaze su na nich. Pritom si nejak nemyslim ze maria by zila zivot zienky domacej.

koniarova
14. apr 2025

@really8 keď to im vyhovuje, nás je do toho prd.

biba_18
14. apr 2025

@bessie12 u nás nie že všetky, ale vačšinu áno… napr. za dovolenku som v živote neplatila ani euro. a to sme pochodili po svete. ak by sme mali platiť 50%, išli by sme max. na maru 😂 alebo aj nikde, ja nerada cestujem…

lucia13022023
14. apr 2025

@really8 nie, nesúhlasím. Ak má manžela len pre to, aby jej platil účty, dosť smutné. Ja som si muža nebrala pre to, aby ma živil. Zvládnem to aj sama. Brala som si ho preto, lebo ho milujem.
Nie som za to platiť všetko 50 na 50 a rozratavat si centy, no nikdy by som nedovolila, aby ma muž živil na 100%. Je to za mňa úbohé.

A pre modrokonikovske rypacky ktoré budú tvrdiť, že určite s tým nesúhlasia také ženy, ktoré majú muzov ktorí malo zarábajú.. Nie, nie je to tak 🙂

bessie12
14. apr 2025

@biba_18 už ani ja veľmi cestovanie nemusím. Ale mame takú menšiu dohodu, že zatiaľ prejdeme Holandsko. Je tu dost co obdivovať a objavovať. Medzitým tiež Slovensko 😁 potom možno Škótsko. Tam ho veľmi ťahá. Uvidím podla cien a samozrejme ušetrenych peňazí. Možno mu urobím jedného dňa prekvapenie a zabookujem hotel niekde v Škótsku na pár dní 🙂

miskamuska
14. apr 2025

@really8 mňa by celkom zaujímalo ako by riešila situáciu keby sa jej manžel napríklad zranil alebo bol dlhodobo PN - neprinasal by peniaze domov a potom čo? By sa s ním rozviedla? Vyjadrila sa tak že ho má v podstate len kôli peniazom... a to je dosť smutné. A byť tým chlapom tak asi nechcem ženu pre ktorú som dobrý len pre peniaze

vroni
14. apr 2025

Podľa mňa to trochu hlúpo zovšeobecnila, ale do istej miery by som súhlasila. Manželstvo či partnerstvo je aj finančne spoločenstvo a každý by mal prispievať podľa svojich možností a schopnosti. Rozrátavať 50:50 je podľa mňa mimo veľmi zriedkavých výnimiek ten najodiotskejsi model spolužitia, na aký ľudstvo prišlo.

veronka1996
14. apr 2025

Tak ona mu zasa zrejme poskytuje určité nefinančné služby ako protihodnotu (sexuálneho charakteru).

lenkakravcova
14. apr 2025

@really8
Ja to beriem tak, že každý má v manželstve inú úlohu. Hlavne ak teda manželia chcú mať spoločné viac detí (tým myslím viac než 2 deti). Predsa len pri väčšej rodine, dajme tomu 4-5 deti, má už žena aj muž také viac špecifické úlohy a nie je možné aby obaja robili to isté.. proste je potrebná špecializácia aby to efektívne fungovalo. A to znamená muža, ktorý živí rodinu a ženu, ktorá sa o tu rodinu stará vo všetkých ostatných ohľadoch. A je to také rozdelenie na roky rokúce..
Ja som napr doma teraz 9.rok, tak to zbehlo, že som to ani nezaevidovala pomaly, lebo ten čas pri deťoch plynie akosi rýchlo.
Ale teda beriem to tak, že aj keď máme každý svoju úlohu, tak ak by sa tomu druhému niečo stalo, tak sa vzájomne podporíme a snažíme podržať. Ak mne je zle, tak sa muž stará v tie dni o deti. Keby on napr zlomí nohu, alebo ho prepustia z práce, tak sa minimálne na určitý čas trochu vymeníme a niečo zarobím ja aby sme prežili, alebo dám z toho čo som odložila atď. Však proste manželstvo je o tom aby sme sa vzájomne podporovali a podržali keď je to treba.

nika11103
14. apr 2025

Tak ja na rodičovskom mám rodičovský , to sú moje a dcérine peniaze , muž platí všetky účty a ešte nás aj “živi” . Nikdy sa nestará , kde ja miniem alebo nemienime rodičovský - koľko alebo ci vôbec niečo odložím . Nikdy sa mi do mojich peňazí nestaral ale ja spravujem aj jeho výplatu - viem lepšie hospodáriť . Za mňa by sa na tej materskej a rodičovskom ženy mal jednoznačne muž starať a zarábať dostatok na to , aby nikomu nič nechýbalo .

really8
autor
14. apr 2025

@veronka1996 on jej nie?🤔

ariannazara
14. apr 2025

Múdra to žena 😂

marianarem
14. apr 2025

@marca12 Ja to napriklad takto nevidim. S muzom sme v jednej robote, mame rovnaky plat. Doma sa prace nejako prirodzene podelili, nieco robime obidvaja, nieco ten, koho to viac bavi, kto je v tom lepsi, komu je to prirodzenejsie alebo komu to menej vadi.. S dietatom sme rovnako obidvaja.
Napriek tomu mi manzel pripada ako muz svojim myslenim a konanim. Rozmysla nad inymi vecami ako ja alebo ma ine pohlady ako moje, inak riesi problemy, inak sa sprava pri konfliktoch, nebezpenstve, inak pristupuje k dietatu, k inym ludom... Pre mna je to cenne, lebo to je ine nez to, co mam ja ako zena a doplname sa.
Inac ja som dlho zila sama vo svojom byte, takze som dost samostatna, chodila som sama aj na dovolenky, viem robit kadeco, aj tzv. muzske prace, ale v ociach mojho muza takato samostatnost zo mna nerobi malo zensku zenu a z neho nejakeho vykastrovaneho muza.

nynia
14. apr 2025

Toto je jedna z veci na ktorej sa maju vo vztahu partneri dohodnut. Nato neexistuje spravna odpoved, ci tak to ma byt alebo nie ale ja by som sa citila trapne keby platil vsetky ucty len muz-priatel. A vyjadrenie Marie je dost usmevne nakolko ked je vydata prijmy spadaju pod BSM tak ucty plati aj ked "len" muz z ich spolocneho majetku nie zo svojho.

miriamzba
14. apr 2025

To je tá slavna modelka z dubaja? 😁

mandarinka555
14. apr 2025

@veronka1996 Z jej rečí to zrejme aj tak bude...Kvetnato opisuje, ako v 15-ich odišla do Dubaja a všetko si zarobila sama, vlastnou drinou (drina ako drina, nie?). A odíde len vtedy, ak bude mať na ruke prsteň.

cukroska
14. apr 2025

@really8 Pekná kkt

cukroska
14. apr 2025

@koniarova 👍👍👍Yees

cukroska
14. apr 2025

@ivik4 Aie potom nech nenarieka každá druhá, keď musí viesť celú domácnosť a starať sa o rodinu, veď muž predsa zarába. Keď má byť muž, mužom. Nech je žena, ženou.

lussy353
14. apr 2025

@really8 stačilo mi prečítať, že je pôvodom z Ukrajiny. Tie Ukrajinky sú ako imelo, prisajú sa na hostiteľa a vyciciavajú ho. Veď sa jasne vyjadrila, že táto láska má svoju záruku dokiaľ bude on platiť. Verím, že je na neho milučká, keď má z neho výhody, ale keby tie výhody skončili tak už skočí na iného chlapa. Inak trieska piate cez deviate, dnes si muži vedia veľmi pekne zariadiť domácnosti, nie ako tvrdí, že bez ženy by mali matrac uprostred izby. :D Nečudovala by som sa keby išli od seba.

subartic
14. apr 2025

Tak ja napríklad ja súhlasím ,hoci to mám doma úplne opačne. Ale svojim dcéram radím nech sú šikovné a vedia sa postarať o seba, nech to však moc neukazujú a hľadajú si ekonomicky silného partnera. Tých žien čo všetko ja ťama , ja ťama + deti , plus práca je príliš veľa a príliš zostarnutých .

jozeffezoj
15. apr 2025

"Ano" nechajme muža nech platí všetko a potom pri rozvode si nezabudnime pýtať polovicu.....

liv1
15. apr 2025

Je dokazane, ze zeny robia az cca 80% neplatenej prace… Chceme si byt rovnopravni, ale je to z casti hlupost. Ako zeny si na seba valame viac a viac. Nepozerala som to, ale suhlasim s tym rozdelenim v manzelstve, ze muz hlavne zabezpecuje rodinu a zena drzi teplo domova. A castokrat ta zena pracuje ovela viac ako muz. Myslim celkovo, praca aj domacnost, deti.

barju
15. apr 2025

@really8 čo znamená v dnešnej dobe nechať muža byť mužom? Nie je to len o peniazoch. Pre mňa je muž mužom keď mi otvorí dvere, prinesie kvety, pozve na rande, opraví v domácnosti ak sa niečo pokazí, venuje sa dieťatu keď ja si chcem oddýchnuť, prebali, ponosi, uspi, vie pustiť umývačku, práčku keď ja nemôžem, ozehli, povysava, uprace, urobí mi večeru keď kojim, čaj keď som chorá, zalichoti keď sa načančám, poskytne kvalitný sex/milovanie, objatie, zázemie, domov, oporu v ťažkých chvíľach, občas prekvapí drobnostou, ochráni mna a dieťa pred nebezpečenstvom, zoberie na dovolenku. Neočakávam napríklad šperky, skrášľovacie procedúry, alebo auto, to si chcem kúpiť sama také ako sa mi páči.

sense
15. apr 2025

Tak pokiaľ majú rozdelené muž živí rodinu, a žena sa stará o komplet domácnosť stále. Prípadne obaja pracujú ale ženy čaká doma druhá sichta, tak áno chlap by mal platiť účty.
Ja radšej na tie účty "prispejem" ale odmietam mať dve šichty, jednu v práci a druhú doma.
A čo sa týka výroku žeby muži spali na matraci na zemi. Nesúhlasím aspoň nie všetci a. Tak ako sú samostatné ženy , sú aj samostatni muži, ktorí sa vedia o seba postarať

Ale tak ako si ktorý pár zariadi tak bude mat

enusamt
15. apr 2025

Ma to vyznam, ked je zena v domacnosti, inak nie..

iv007
15. apr 2025

Nemam sice manzela, ale v tejto drahote by som ho nedrala z koze aby vsetko financne tahal sam. Pokial som zdrava, mam pracu a prijem tak by sa mali nejakou ciastkou podielat obaja. Mam znameho, mal zenusku doma 12 rokov s jednym dietatom a skoncilo to rozvodom, lebo panulka zacala pit a dokonca si nasla nabijaka pocas kratenia volnych chvil. On makal, zarabal peniaze, postavil dom a teraz ona lemra ma narok na polovicu toho domu.. myslim, ze dolezita je rovnovaha vo vztahoch a otvorena komunikacia.

really8
autor
15. apr 2025

@lussy353 a mne pride ze ju majk fakt strasne lubi. To bude mega uspesny album ked jej zacne platit ucty niekto iny😂

mischy00
15. apr 2025

Za mňa je dôležité mať v prvom rade zdravý vzťah, nezneuzivat mužské, ženské role ale mať oporu v partnerovi. Ja nepotrebujem mať z muža upracovanu trosku, chcem aby sme si peniaze užívali spoločne. Ak si muž dobrovoľne na krk zavesí lenivu hnidu, ktorá sa bude oháňať tým, že muž je povinný..ok, je to jeho rozhodnutie. Ak sa žena rozhodne, že je strašne samostatná a navalí si na svoje plecia všetko, tiež jej rozhodnutie. Za mňa má byť vo vzťahu zdravá rovnováha, vo všetkom. A na tej sa treba dohodnúť vopred, nie, však potom sa to nejako vykrystalizuje