Mám na partnera príliš veľké nároky?
Môj partner robí každý deň od 6:00 niekedy do 17:00-18:00 okrem víkendov to má niekedy voľno niekedy ide aj sobotu
Potom príde z práce a ide sa osprchovať najesť a lahnut si ..robí stredne náročnú fyzickú prácu aj si niekedy oddýchnu, moja otázka je čo robí váš partner keď príde z práce ? Sú na tom vaši muži podobne ? Mám to nechať tak ako to je ďalej ?
Môže byť, že je chronicky unavený, čo by mohlo signalizovať fyzické alebo psychické ochorenie. Ľahký test. Keď moje deti trpeli selektivnou hluchotou, potichu som sa spýtala, kto chce sladkosť. Takže chlapa by som ho podobne "vyšetrila".
Neviem čo by si chcela od človeka po 12 hodinovej šichte, a ešte 5-6x do týždňa. Ja by som bola na infúziách.
Nie si tak trosku nevdacna? Chceš aby muž chodil do práce len do 14 a potom bol s tebou, ale zároveň nemáte peniaze na chod domácnosti. Tak chod do práce aj ty, muž si skráti úväzok, dieťa do jaslí a obaja môžete skočiť o 15. Jaj, ale toto ty nechceš, lebo by si musela do práce a aj doma robiť však?
Autorka keď ty nastupis do roboty a tiež budeš prispievať do spoločného rozpočtu, tak môže manžel menej pracovať a tým pádom sa bude môcť zapájať do chodu domácnosti podľa tvojich predstáv...zatiaľ si doma, máš ten luxus, že vás manžel uživí, môžeš byť s dieťaťom. Je mnoho matiek, ktoré žijú samy, chlap sa nestará, prispieva minimum a deti im strážia cudzí ľudia. Sama píšeš, že u vás sa práca hľadá ťažko. Tvoj manžel je v práci väčšinu týždňa...vôbec sa nedivím tomu, že je unavený. Ale však môžete si to vymenit. Nech on ostane doma s dieťaťom a ty choď do 12tok 6 dní v týždni a potom doma normálne funguj. Niektoré ženy tak musia žiť aby uživili seba aj deti, lebo nemajú na výber...tak si to zváz
@dankabg Múdro.
Prestaň to riešiť a potom zbadáš, keď nastúpiš do práce .
@dankabg No preto sú bývalí. Asi neocenili tvoje kvality ;).
@konecneteplo hahaaa 😄😄 no aj takto diplomatický by sa to dalo uzavrieť 😄
Áno, máš veľké nároky. Muž robí denne 12 hodín za biedne peniaze. A ty si doma v byte a nevieš si poradiť s jedným dieťaťom a domácnosťou? A píšeš, že dieťaťu sa venuje. Mám pre teba riešenie - výmena - ty do práce na 12 hodín denne a on na materskú. A doma od teba ešte bude chcieť domáce práce a starostlivosť o dieťa.
Áno, máš veľké nároky. Muž robí denne 12 hodín za biedne peniaze. A ty si doma v byte a nevieš si poradiť s jedným dieťaťom a domácnosťou? A píšeš, že dieťaťu sa venuje. Mám pre teba riešenie - výmena - ty do práce na 12 hodín denne a on na materskú. A doma od teba ešte bude chcieť domáce práce a starostlivosť o dieťa.
@zuzanockamt a keď pôjdem ja do roboty tak stále to bude všetko na mne
Autorka
Pracuješ tiež denne 12 hodín? Veď píšem, vymeňte si to.
Autorka
Pracuješ tiež denne 12 hodín? Veď píšem, vymeňte si to.
@zuzanockamt nie ale keď pôjdem do roboty aj tak bude domácnosť na mne
Autorka
Manžel si tým pádom musí nájsť inú prácu, keďže to nezvládaš.
Autorka, ako môžeš vedieť, že ak pôjdeš do prace, aj tak bude vsetko na tebe? Však potom nech si muž skráti pracovnú dobu a budete mať viac času na seba, aj o domáce práce sa podelíte.
Ja však mám pocit, že ti nevyhovie nič
Hm takze to nie o manzelovi, ktory musi tak robit, lebo by ste nevyzili, aj ked spominas, ze ju okupe, prebali, vsrava k nej v noci… ale o tom, ze ty nevladzes a ocakavas, ze manzel bude nielen zarabat, ale aj supportovat. Asi by mal teda zmenit pracu a mali by ste sa uskromnit.
Inak toto neznasam, v uvodnom prispevku ho opises ako najvacsieho chrapuna co nic nerobi a potom z toho vyjde, ze opak je pravda.
Máš iné riešenie?píšeš, že bývate v hladovej doline tak pracovať musí.Vzdy to tak je, že kto je skôr doma ten viac porobi, postara sa.Ja nepoznám žiadneho chlapa čo je doma o 14.Skor by som riešila, že dostáva peniaze bokom dobre to je chvíľu nevieš či nebude dlhodobo PN, alebo niečo sa stane... podpora a bude dostávať z minimálky
Podľa mňa sa skôr cítiš sama, ale to musíš ty hľadať kamarátky, rozptýlenie.Nehovoriac o tom, že budeš musieť hľadať prácu, aby si zosuladila dieťa škôlku s jeho pracovnou dobou, takže zase sa prispôsobis.Tvoj muž pracuje veľa a dosť sa čudujem tvojim ocakavaniam
Ja osobne pracujem od 06:00 do 17:00. Práca je ťažká fyzický aj psychický. Vstávam 04:10 lebo dochadzam diaľku. A prídem domov a nemám problém ísť cvičiť, navariť, popratať. Samozrejme že sú aj dní keď prídem domov poprosím ženu aby mi urobila večeru (keď je ochotná) a idem ľahnúť. Ale to sa stáva málo kedy. Podľa mňa veľa robí vek. Som mladý tak telo vládze. Samozrejme že týmto životným štýlom nevydržím takto fungovať v 40.
Ja osobne pracujem od 06:00 do 17:00. Práca je ťažká fyzický aj psychický. Vstávam 04:10 lebo dochadzam diaľku. A prídem domov a nemám problém ísť cvičiť, navariť, popratať. Samozrejme že sú aj dní keď prídem domov poprosím ženu aby mi urobila večeru (keď je ochotná) a idem ľahnúť. Ale to sa stáva málo kedy. Podľa mňa veľa robí vek. Som mladý tak telo vládze. Samozrejme že týmto životným štýlom nevydržím takto fungovať v 40.
@patrikjames neviem koľko máš rokov manžel má 34 od 18-stky nočne v kuse až do teraz
Chudák chlap,ešte v noci vstáva k malej,moja známa je doma s 3 deťmi sama a muž na týždňovke a stíha všetko
Chudák chlap,ešte v noci vstáva k malej,moja známa je doma s 3 deťmi sama a muž na týždňovke a stíha všetko
@panickadada ja by som to nedala chcela som viac detí ale nie musí mi jedno stačiť ...a tá žena je superwoman keď to všetko stíha
Z čoho sa unavíš v byte s 1 dieťaťom?

Tak potom nechápem kde je chyba. Sama si si odpovedala. Musí vás uživiť, vyberať práca sa nedá sama to vieš. Teda nie každý si môže. A keď môže sa Vám venuje. Tak čo ešte chceš.My sme mali obdobie rovnaké ak nie horšie. Muž podnikal a ja spolu s ním skm pracovala. Medzitým išla na materskú a v tom čase skočil podnikanie .A v takom nešťastnom období, že práca sa nedala nájsť jednoducho. nikde. Napriek tomu, že je inžinier a bez praxe v danom obore nikde ho nevzali v tom čase. Chodil po pohovoroch, dokonca aj mimo odboru a nič. Tak musel ísť robiť normálne šoféra, zásobovača .Aj to som mu vybavila ja po známosti. A bol to záhul na koľko pod 220h nikdy nešiel. Robil v noci a končil poobede, alebo večer. Za smiešnych 600€robil ako otrok.Doma nič s neho. Navyše sme mali dve deti a museli sme byť ticho a nechať ho vyspať. Mal.okno keď sa najedol, pohral s deťmi, podebatii a išiel znovu spať. Bolo to veľmi náročné pre všetkých. Ale iná možnosť nebola. Vydržal takmer 6 rokov bez dovolenky, maródjy,Péčka.Bol sám nemal ho kto zastúpiť .Als cez sviatky, alebo keď mal menej chodili sje na výlety, návštevy. Ale preklenuli sme to obdobie.