Manžel nezvláda rozchod a vyhráža sa samovraždou
Dobrý deň chcela by som poprosiť o radu. S manželom sme spolu 10 rokov mame spolu syna 8r. Z prveho vztahu mam dceru 13r. Medzi muzom a mnou je 12rocny rozdiel ja som mladsia. Teraz je monentalne ZŤP ma kardoistimulator a lieci sa na zlyhavanie srdca. Ale uz to snim nevidrzim uz psychycky ma tyra ,stale ma podozrieva že ho podvadzam , nemôžem sa obliekat ako chcem ani sa upravit ,kamaratki vôbedz on rozhoduje o peniazoch on berie moju vyplatu musim si od neho pytat kazde euro. Telefonaty kazdu hodinu a ked nahodou nezdvihnem tak uz som ho podviedla. Ja uz som isla aj k advokatke že požiadam o rozvod ale on ma nechce opustiť a hovorí že on bezomňa nechce žit že sa radšej zabije. A teraz sne spolu doma ale neviem čo robit ja uz snim nechcem žit ale veĺmi sa bojím že si niečo urobí alebo dostane infarkt. Poraďte čo mám robiť?
Povedal ze sa zmeni a pijde aj k psychiatrovi neviem ci to mam skusit alebo sa asi nezmeni?
@kolomanko123 autorka!!! Nezmení sa! Možno na týždeň aj to neviem, či nie veľa. Nezmení sa. Nezmení sa, nezmení sa. Nenechaj sa manipulovať. Choď si za svojím. Nepočúvaj ho. Sľubuje sľubuje...ale nič nebude.
@kolomanko123 chápem, že táto trápi, ale taky chlap si nezaslúži ani jednu tvoju slzu. Povedz mu, nech to spraví, aspoň budeš mať pokoj. Zruš mu trvalý pobyt, syna do svojej starostlivosti. Môže bývať pod mostom, keď je taky múdry. A keď znova niečo spraví, tak podaj oznámenie na polícii.
@majusik1304 ano som mlada 29rocna a on ma 41.
@elizabet173 nie sme rozvedený stale sme manzelia a on ma trvali pobyt u mna . Este som nepodala ziadost o rozvod len som sa bola poradit s pravnickou
@kolomanko123 no, paráda 😊, život máš pred sebou. Dá sa to. Dá sa to. Veľmi ťa povzbudzujem. Moja mama bola stará (naši má mali po 40 tke) ona nemala síl odísť od neho. Ale ty máš! A určite tú výplatu treba poriešiť. Prečo ti ju berie? Život máš pred sebou. Odkiaľ si?
To si mala prvu dceru v 16-17-tich? Kde ma ona otca? Ten by si mal dceru chranit, takze mu zavolaj a poziadaj o pomoc...ide aj o jeho dieta... A nie, on sa nezmeni! Len hovori, co chces pocut, aby neprisiel o strechu nad hlavou a nemusel platit vyzivne...
@kolomanko123 predstav si, že by toto robil tvojej dcére jej muž. Čo by si robila, čo by si jej radila? Nechala by si to len tak? Asi nie. Tak podnikni tie prvé kroky a postaraj sa o lepšiu budúcnosť tvojim deťom. Držím palce
@majusik1304 Z Lipovnika okres Rožňava.
@kolomanko123 ak tam ostaneš znicis život nielen sebe ale aj tvojim deťom. To chceš? Si hádam za ne zodpovedná a máš ich chrániť. Už dávno si tam nemala byť...tvoje deti trpia a ty len sklonis hlavu a plačeš?
@anjelicek26 áno v 16tich som porodila dceru tuež som mala ťažké dedstvo otec bol alkoholik a mama somnou utekala stale od neho sa ho bala. Tak asi preto sa stalo ze som otehotnela.
@gejb uz som bola rozhodnuta že odídem aj s deťmi no včera sa opil a odišiel z domu ked som sa s detmi vratila z prace uz tam nebol a nikde sme ho nevedeli najst. No a deti velmi plakali že co ak zomrel alebo sa mu nieco stalo dcera bola na odpadnutie a vycitala mi to. Preto som ostala
@kolomanko123 Už len kôli deťom, choď hneď podať žiadosť o rozvod. Peniaze mužovi nedávaj, ak by zaútočil volaj políciu. Mužovi povedz nech si hľadá bývanie. Nenechaj sa vydierať. Veľa žien, nemá svoje bývanie a trpia. Ty máš svoje bývanie, tak to využi a vyhoď ho. Konečne mysli na seba, a deti. Tebe keď sa niečo stane, čo bude s deťmi? Uvidíš deti budú šťastné že odišiel. A ty tiež kľudná.
@kolomanko123 tak si im mala povedať ze ocko je v poriadku len sa ožral ako tela a netrafil domov...už nehľadaj výhovorky ale čosi sprav. A s deťmi sa normálne rozpravaj už nie su malé.
@kolomanko123 na tak mlady vek mas toho za sebou az az... prosim mysli teraz sama na seba, postaraj sa svojim detom o normalne zdrave detstvo bez psychickych traum (ktore si ty nesies zo svojho otca kvoli otcovi), nedovol to, aby tak zili aj oni... sa ti to preklopi do dalsej generacie... opakuj si, ze psychicky labilneho alkoholika doma nechces.
Deti mas dost velke na rozumny rozhovor, vysvetli im, co sa zmeni - ocko sa proste odstahuje, budu ho vidat kazdy druhy vikend a vam zacne novy zivot, kludnejsi zivot, lepsi zivot...
@kolomanko123 je mi ta ľúto úprimne. Ty chceš, aby sa to nejak samé asi vyriešilo.. NEVYRIESI SA TO SAME. TY TO MUSIS RIESIT. NIKTO iný to za teba nespraví. Baby ti tu poradili co robiť. Inú možnosť nemáš. Ani jedna z nás to nevyrieši za teba a ako čítam tak ani žiadna tvoja rodina ti nepomôže. LEN TY. nie si prvá ani posledná, ktorej sa niečo takéto deje. Ale riešenie to ma!
@kolomanko123 chore je uz len to ,ze mu odovzdavas uplne vsetky peniaze a on ta vydiela.
Peniaze su predsa spolocne,akoto ze k nim nemas volny pristup?
To co je?
Nie si jeho otrok ani poskok.
Keby bol chory len on,mozno by som aj pochopila tvoje obavy.
Ale toto s peniazmi,totalna kontrola...to uz je prilis.
Najväcsi Problem vidim v Tom,ze ty v podstate koli nemu musis brat lieky,navstevovat Psycho anbulancie...
Prepac,ale tvoje zdravie nie je dolezite?
Porozpravaj Sa s nim-asertivne.
Je dospely,o 12 rokov starsi.
Ma ti ist prikladom a nie Sa spravat ako male dieta.
Pri sexe alebo dvihnutom tlaku mu srdce nezlyhava?
Lebo ten stres si tymto spravanim vyraba hlavne on Sam.
A teba tym len vydiera.
Je to skoro psychicke nasilie..by som povedala.
Ty nie si jeho opatrovatelka.
Mas na starosti 2 deti a tym toto tiez neprospieva.
Nech Sa chlapec uvedomi!
Prosim, najdi si organizaciu, co pomaha tyranym zenam kvoli konzultacii, radam, ako co riesit. Cela rodina prezivate nieco strasne. Deti nevedia hodnotit, co je este normalne a co uz daleko prekrocilo hranicu normalnosti.
trpíte doma takého starého cocota, agresora a debila ?!? Ty, tvoji rodičia, a toto dovolíš vyvádzať pred deťmi ?
Nepíšeš, kto bol alebo je vlastníkom domu. Ak obaja rodičia boli vlastníkmi, tak mu može aj teraz mama zrušiť trvalý pobyt, ak začne vyvádzať okamžite volajte políciu a požiadajte policajtov aby ho vykázali z obydlia, minimálne na 24 hodín, alebo aj 3 dni a vtedy okamžite s papierom od policajtov / je to záznam o zásahu, choďte na súd a podajte zákaz vstupu na pozemok a do domu, zákaz priblíženia na 100metrov.
Ano, toto môžete a musíte urobiť, obidve dospelé ženy. Okamžite !
Ak bol majiteľom domu iba otec, dediť bude aj mama aj ty, darmo si jedináčik. potom sa ako manželka tak ľahko muža nezbavíš, vyhodiť by si ho mohla až po rozvode, takže konajte hned teraz.
Výplatu si daj posielať na tvoj vlastný účet, ani za svet mu nedaj nič, ani cent, ešte od neho pýtaj € na dieťa a domácnosť.
Taktiež sa neboj zdôveriť rodine, susedom, priateľom aký je , ako vyvádza a terorizuje celú rodinu, ked nevedia, nepomôžu ti, lebo si myslia že ste OK. Ak sa dozvedia a presvedčia čo vyvádza, určite vám niekto pomôže. Nehanbi sa, nie je to tvoja hanba, ale jeho lebo on je magor.
aj deťom to vysvetli v pokoji, vidíš ako ťažko to dcérka znáša, aj ona je už zmanipulovaná a ide ti odpadnúť lebo magor sa ožere ako prasa ! chceš aby tvoje deti skončili niekde na psychiatrii, úplne trosky, zavreté doživotne a postihnuté doživotne ťažkou psychickou chorobou ?!? a ten debil bude dalje vyvádzať, veselo si žiť a piť ?
Tak sa sakra postaraj o seba a hlavne o deti, ochráň ich pred takým hnusným chlapom konečne podaj návrh na rozvod. jeho aj keby klepla pepka od jedu , alebo by si niečo urobil, je to jeho vec, nie tvoja, nech si robí čo chce.
zobud sa konečne a vyhodte aj s mamou takýto odpad z domu aj z vašich životov.
@cacianka veľmi dobre napísané!
chápem že sa ťažko rouhoduješ, lebo si zmagorená mužovými výčinmi. preto potrebuješ odbornú pomoc, nieln psychiatrickú.
zavolaj do neziskovej organizácie Centrum podpory VIDA , sídlia v Rožňave na ulici Čučmianska dlhá 1632/7, telefón 0948 357 043.
poradia ti a povedú ťa procesom, ako vyhodiť agresora z maminho domu, ako sa možeš chrániť a brániť, ako rozviesť, ako hovoriť s deťmi a vysvetliť im problémy, aj s financiami poradia.
Prosíme ťa tu všetky, hneď volaj a rieš urgentne všetko čo môžeš.
Chráň svoje deti
@majusik1304 ďakujem. keby bola moja suseda, beriem lopatu a čakan,
po hlave a jamu.... chápeš že obrazne.
zatiaľ aspon nakúpim gutalax
Nenechaj toto so sebou robit. Urobil z teba psychicku trosku, co musi chodit k psychiatrovi. Nenechaj v tomto vyrastat deti!! NIE SI ZODPOVEDNA ZA TO, CO SO SEBOU UROBI!!! Musis si stat za svojim. Okamzity odchod!!! Nenechaj sa vydierat, lebo raz sa zabijes ty.
@kolomanko123 no nechcem zniet zle, ale ked bol zdravy, tak ti lichotilo, ze starsi muz si ta drzi na kratko a teraz ked uz je to priepastne a zivotne situacie, tak je to na rozvod
Ci kym nesadol na vozik bol ukazkovy?
Tiez si myslim, ze je hlupost s nim ostat. Proste je to tak, ze vam to nefunguje a hotovo. Jeho stav nie je taky zly, aby to sam nezvladol, takze osobne by som sa vydierat nenechala

@kolomanko123 tvojho otca bil? Trebalo dať trestné oznámenie na neho. Určite ho vyhodiť treba. Milá autorka správanie tvojho muža mi pripomína narcisticku poruchu osobnosti. Snaž sa nejako od neho odísť, prípadne ho fakt vyhodiť preč z domu, hlavne kvôli tvojim deťom. Nedovoľ aby trpeli. ten chlap je psychicky tyran, mala som takého otca, aj brata. Otec už je nebohý, veľmi rýchlo som sa osamostatnila, odišla z domu, skončila by som inak v blazninci. Moja mama s ním ostala,a aj zomrela od vyčerpania.... tiež chodila ku psychiatricke aj psychologičke....no a môj brat je kópia otca, preto som sa od neho úplne odstrihla. Máš ešte malé deti, nie si asi stará, ale mladá, máš silu, odíď. Len to viem poradiť, odíď zo vzťahu. Chlapa vyhoď, prípadne inú stratégiu. A neboj sa on si nič neurobí, má sa strašne rád. Môj vlastný otec tiež na mňa skúšal túto stratégiu, že ak neurobím čo on chce, zabije sa....len som sa smiala v duchu, že môj zlatý, ty sa máš až príliš rád....aby si si niečo urobil. A neurobil si nič. Neobišiel s tým u mňa..... veľmi držím palce. Bude treba dobrého právnika, ale dá sa to. I keď to bude trochu ťažšie, ale nedovoľ aby ten chlap zničil tvoju dcéru a syna. Deti veeeeeelmi trpia, veľmi. Viem, vlastná skúsenosť. Premoz sa kvôli nim. Neber na toho chudáka ohľad, ale ver ohľad na vlastné deti. Prosím. Veľmi držím palce!!!!❤️❤️❤️, Viem, čo to je za peklo.