Máte partnera s iným sociálnym statusom?
Ahojte, trošku sa tu roztrhlo vrece so zoznamkami, tak sa opýtam ja, svoju skúsenosť.
Badoo a Tinder u mňa.
Som tam aktívna mesiac. Mám 41 rokov, nehľadám si manžela, ani otca svojich detí, ani nepotrebujem ísť k mužovi bývať, alebo sa nechať vydržíavať. Hľadám skôr rovnocenného partnera. Pracujem na strednej manažérskej pozícii so záberom pre SK,CZ,HU. Nezarábam desaťtisíce, ale ani priemernú mzdu. Som sama sebe pánom...
A ja neviem, čo sa to stalo, ale tam sú všetci muži - skladník, operátor vo výrobe, elektrikár, živnostník - stavbár, automechanik apd. Vážim si prácu všetkých ľudí, ale ja si celkom neviem predstaviť, že by toto mohlo fungovať. Môj bývalý partner bol na manaž. pozícii v segmente HoReCa.
Fungujú vám takéto partnerstvá? Keď ste obaja z iných svetov?
Mám hlavu otvorenú, nejdem nikoho diskriminovať, snažím sa si to predstaviť.
@anonym_5340fc vieš čo, našla som tam svojho lekára, aj sme sa spoznali, ale do ďalšieho kontaktu ani jedna zo strán nechcela ísť. Našla som tam svojho business partnera, tiež sme sa prešli, videli sme sa, spoznali sme, dali sme si smajlíka a ďalej sme to neriešili, nejdemem si pokaziť vzťahy. Plus som tam videla dvoch spolužiakov z VŠ, obaja sú právnici, ale do toho by som nešla. Ten zvyšok je taký všelijaký - predavač v obchode s farbami, skladník v obchode s potravinami, eletriikár, živnostník na stavbách v Nemecku, jeden vodič - kamionista apd. Už tá komunikácia a gramatika je veľmi svojská ..
@anonym_autor prepac, ale toto ti neuverim. Muzi na urovni na pofiderne zoznamky nechodia a ak ano, hladaju si len milenky. Alebo moznost B, oni sami su cudaci a v realnom svete sa nevedia zoznamit. V takom pripade to je za jedno, ci lekar cudak alebo instalater.
@anonym_autor prepac, ale toto ti neuverim. Muzi na urovni na pofiderne zoznamky nechodia a ak ano, hladaju si len milenky. Alebo moznost B, oni sami su cudaci a v realnom svete sa nevedia zoznamit. V takom pripade to je za jedno, ci lekar cudak alebo instalater.
@anonym_5340fc naozaj tam bol moj chirurg, operoval ma a chodím k nemu pravidelne, videli sme sa. Viem, že je rozvedený a má deti. A rovnako aj moji dvaja spolužiaci - ale tam viem, kde je problém a nešla by som do toho. So spolužiakmi zo ZŠ nie som nejako extra v kontakte.
Rozdiely ktoré popisuješ v posledných komentároch sú úplne pochopiteľnou prekážkou vo vzťahu, či už aj iba v spoznávaní... iné záujmy, iné politické presvedčenie, iný "jazyk"... ale nemá to nič s tým, že muž je automechanik napríklad, ten úvodný príspevok je nešťastne napísaný...
Učiteľka a pracovník vo výrobe aj také myslíš 🤣
@anonym_autor ja by som sa rada vyjadrila k tejto teme.. som skor tradicnejsie nastavena zena, co neznamena, ze mam byt doma s varechou a muz ma ma zivit. Chodim do prace, mam VS vzdelanie a pracujem na veducej pozicii, taktiez vela pracovne cestujem a bavi ma to, mam syna - deti uz nechcem. Mam 40 a teda vyzeram vraj o dost mladsie, ale na nedostatok pozornosti aj mojich rovesnikov, aj muzov, ktorí su starsi sa nemozem stazovat. U mna je skor problem zahoriet citom a nechat niekoho preniknut do mojho bezpecneho prostredia. Ale teda snazila som sa nepozerat na status, vzdelanie a prostredie, kde sa clovek pohybuje. A tak sa pred par rokmi stalo.. a ja som sa nejak dala dokopy s casnikom.. bol to fesak, nebol hlupy, bol odomna o 3 roky starsi.. ale tie nase zivoty boli tak strasne diametrane odlisne, ze sa to jednoducho nedalo.. ako keby nikdy nedozrel.. zit z tringeltov, chodit si na pifka s kamosmi a mat ako najvacsi sen kupit si fotak mi pre 41 rocneho muza pride neadekvatne. Nemal auto, ved naco ked si da pifko, mala som pocit, ze mam deti dve. Ja napriklad chcem aby bol muz starsi, aby zarabal viac ako ja, a nie nemusi mi platit najom a dovolenku, ale aspon nech si zaplati za seba.. a ked mi rad povedal "pozvem ta na veceru, ak spravis nakup" tak ma to zabilo. Teraz mam partnera, ktory je odomna o 7 rokov starsi, podnika a patricne si vie to co zarobi aj uzit, cestujeme po svete, hrame golf, chodime do fitka, mojho syna berie ako svojich, decka si perfektne rozumeju.. citim, ze sem patrim. Uplne rozumiem tomu co hovoris, mala som vela napadnikov, ktori boli remeselnici, neboli chudobní o to vobec neslo.. ale tie ich zaujmy, problemy, vecne spinave prsty a monterky.. ja to proste nedavam, nevedela som ich zobrat do spolocnosti, nemohla som ich zobrat na pracovne oficiality, lebo by som sa proste hanbila. Ak nemam muza za co obdivovat a vzhliadat k nemu, tak ho nedokazem ani milovat. Moze to byt kamos, kamos do casu kym pride nieco lepsie.
@domkakvet on nebol na vysokej pozícii. Bol na vedúcej pozícii, nie v top manažmente. Tu však hovorím o niečom, inom. Dvaja ľudia sú úplne z rozdielnych svetov. Hovoríme iným jazykom, pohybujeme sa v iných svetoch, medzi inými ľuďmi. Máme úplne iné záujmy. To je ten point.
@anonym_autor ja chapem, ale da sa povedat, ze tvoj ex je skor z tej oblasti, ktoru by si uvitala.
@anonym_autor kamoška náhodou našla manželovi v mobile, ako si vypisuje a posiela fotecky na Tinder s babami. Urobila doma takú scénu, že aj Troška by neveril, čo dokáže rozzúrená žena. Mobil rozbila sekacikom mäso a vykricala mu, že môže okamzite vypadnúť z domu k Tinderackam, slapkam a uboziackam, ktoré si tam hľadajú chlapov, lebo ich už nikto nechce. A ja teraz čítam, ako ty pozeráš na sociálny status chlapov na Tinder 🤣🤣🤣. Zrejme je to obojstranné či sa hľadá žena, či sa hľadá chlap 👍🫣🙃.
@anonym_autor ja chapem, ale da sa povedat, ze tvoj ex je skor z tej oblasti, ktoru by si uvitala.
@domkakvet nie HoReCa odvetvie už nikdy. Kto mal partnera z tejto oblasti, na vedúcej pozícii, tak vie.
@anonym_autor taký vzťah môže fungovať a ani nemusí fungovať. To samozrejme nik nevie, pokiaľ neskúsi. Priveľmi sa sústreďuješ na status, záujmy, príjmy,... a je to v závere dňa úplne jedno, lebo najpodstatnejšie je, či ťa miluje, ty jeho a či je vam spolu dobre. Či ťa dokáže objať, podporiť, vypočuť, či mu na tebe zaleží, či sa môžeš na neho spoľahnúť, či dobre sexuje. A takéto kalkulácie, vekové profesné, či ho môžem zobrať do spoločnosti🥴, či cestujeme, či má viac peňazí,... takto budeš hľadať do smrti a nič nenájdeš. A pravdupovediac, veľa času už nemáš, tak si to uži a niekým, kto ťa miluje a nerieš chujoviny.
@anonym_autor neviem, necitala som diskusiu , ale za mna ti zalezi na zaujmoch, intelekte alebo ze povies, ze moj muz je to a to… ono povolanie nic neznamena, za mna moze kopat aj kanaly a mat intelekt, ze dovi….musis proste cloveka spoznat, aky je povahou, hlavou… ono ja poznam ing a je tupy ako bagandza nechapem ako skoncil vs.. gramatika munnic nehovori ani…fakt mam nechapacky… tym chcem povedat, ze nic neznamena
Jeho status.. moze byt aj prezident, ale ked nema v hlave
No moje nervy, predstav si, môj muž má len výučný list, ale je to neskutočne rozhľadený človek. Ja mám VŠ a klape nám to skvele už desať rokov.
@anonym_autor neviem, necitala som diskusiu , ale za mna ti zalezi na zaujmoch, intelekte alebo ze povies, ze moj muz je to a to… ono povolanie nic neznamena, za mna moze kopat aj kanaly a mat intelekt, ze dovi….musis proste cloveka spoznat, aky je povahou, hlavou… ono ja poznam ing a je tupy ako bagandza nechapem ako skoncil vs.. gramatika munnic nehovori ani…fakt mam nechapacky… tym chcem povedat, ze nic neznamena
Jeho status.. moze byt aj prezident, ale ked nema v hlave
@jeennyv No ved nas prezident ani nema😄😆
@anonym_autor mám partnera s rovnakým sociálnym statusom, ale určite témy sú u nás tabu lebo by sme sa zbytočne pohádali alebo ho vôbec nezaujímajú. Som rada za tých pár spoločných aktivít ktoré nám po rokoch každodenných starostí ešte ostali.
Tiež máš už vek že by si sa mohla preniesť z obláčika do reality a nečakať od 1 človeka že ti náplní všetky životné potreby vrátane tých ktoré väčšinou do života prinášajú kamaráti a známi. Po lopate povedané ťažko nájdeš človeka s ktorým budete zdieľať rovnaké hodnoty, mať rovnaké preferencie čo sa spoločenského statusu a narábania s financiami týka, rovnakú predstavu trávenia voľného času, navlas rovnaký názor na geopolitiku, budú vás zaujímať rovnaké veci.
Ujasni si či je pre teba priorita a čoho si ochotná vzdať sa alebo tie aktivity budeš mat s niekým iným. Povedzme Možno nájdeš reprezentantativne vyzerajúcehi etiketu ovladajuceho alfa biznis samca s ktorým môžeš vymetat spoločenské akcie ale na dovolenku do hôr s tebou nepôjde. Alebo nájdeš dobrodruha čo rád cestuje, číta knihy dá sa s ním zaujímavo porozprávať ale na biznis akcii či plese by sa citil ako ryba na suchu. Nečakaj od jedného človeka všetko.
@anonym_autor mám partnera s rovnakým sociálnym statusom, ale určite témy sú u nás tabu lebo by sme sa zbytočne pohádali alebo ho vôbec nezaujímajú. Som rada za tých pár spoločných aktivít ktoré nám po rokoch každodenných starostí ešte ostali.
Tiež máš už vek že by si sa mohla preniesť z obláčika do reality a nečakať od 1 človeka že ti náplní všetky životné potreby vrátane tých ktoré väčšinou do života prinášajú kamaráti a známi. Po lopate povedané ťažko nájdeš človeka s ktorým budete zdieľať rovnaké hodnoty, mať rovnaké preferencie čo sa spoločenského statusu a narábania s financiami týka, rovnakú predstavu trávenia voľného času, navlas rovnaký názor na geopolitiku, budú vás zaujímať rovnaké veci.
Ujasni si či je pre teba priorita a čoho si ochotná vzdať sa alebo tie aktivity budeš mat s niekým iným. Povedzme Možno nájdeš reprezentantativne vyzerajúcehi etiketu ovladajuceho alfa biznis samca s ktorým môžeš vymetat spoločenské akcie ale na dovolenku do hôr s tebou nepôjde. Alebo nájdeš dobrodruha čo rád cestuje, číta knihy dá sa s ním zaujímavo porozprávať ale na biznis akcii či plese by sa citil ako ryba na suchu. Nečakaj od jedného človeka všetko.
@anonym_a06b24 priorita je pre mňa mať rovnocenného partnera, s rovnakým nastavením, hodnotami a podobnými cieľmi. Aby sme si rozumeli po každej stránke - osobnostnej, aj fyzickej, aj existenčnej. Nepotrebujem, aby sme mali nevyhnutne rovnaké hobby, ale podobné nastavenie by sme mohli mať. Ak niekto chodí do krčmy, na ryby, hraje hry na PC a popri tom vsádza na futbal a hraje karty v autobuse cestou na poobednú zmenu, dovolím si povedať, že nebudeme perfect match.
@anonym_autor a preco si teda píšeš so skladnikom?to nebude fungovať, ked si rozhladenejsia.A to neurazam nižšie pozície, ale jednoducho nebude to dobre.Hladaj dalej
@anonym_autor a preco si teda píšeš so skladnikom?to nebude fungovať, ked si rozhladenejsia.A to neurazam nižšie pozície, ale jednoducho nebude to dobre.Hladaj dalej
@anonym_3bb52d A to mala ako vediet? Vsak si pisali a povedal jej, aky ma job.
@anonym_d0c314 tak to predpokladás úplne zle - dobrý remeselník je na roztrhané, prácu si môže vyberať a zarobi iné peniaze. A ak nie je ambiciózny, stačí mu robiť z mesiaca 10 dní a ma zarobené na slušný život. To, že ti máš jednu starú skúsenosť, neznamená, že vies, ako to v realite vyzerá.
@anonym_9914d9 Ale ja nerozporujem, ze by nemali peniaze. Z mojej skusenosti su to jednoducho smelinari, ktori maju pozakladane zivnosti, robia niekde na dohody, pripadne na ruku bez blocku. Dvakrat za poslednych par rokov som prerabala byt, mam kopu skusenosti s remeselnikmi 😀 vsetky su ale rovnake.
V pripade mojho ex mi vadilo napriklad aj to, ze nevedel anglicky a museli sme kazdy film pozerat s dabingom, to je len jedna z mala kazdodennych nuans, ktore nastavali a ked sa nazbierali, tak uz to bola prekazka v pokracovani vztahu.
@domkakvet on nebol na vysokej pozícii. Bol na vedúcej pozícii, nie v top manažmente. Tu však hovorím o niečom, inom. Dvaja ľudia sú úplne z rozdielnych svetov. Hovoríme iným jazykom, pohybujeme sa v iných svetoch, medzi inými ľuďmi. Máme úplne iné záujmy. To je ten point.
@anonym_autor ja ti rozumiem, ale ako je človek starší už má iné kriteria.Ja som našla na zoznamke aj manažérov, podnikateľov, advokáta to nie je pravda, ze tam nenájdeš normálneho chlapa.Po 40 tke a viac už ľudia nechodia po baroch pracujú a nemajú čas a miesto kde by sa len tak oslovenim zoznámili.
Druhá vec je, že si nemyslím, že som náročná ja som na zoznamke len tak som vydatá a zaregistrovala som sa, aby som videla o čom všetci píšu 🤣 aké to tam je hrozne a úprimne ja mám 44 r a páči sa mi fyzicky jeden chlap z 50.Aj ten lozi po skalách a podľa fotiek žije veľmi aktívny športový život.Zoznamit sa vo vyššom veku je najlepšie cez známych a je to ťažké.
@anonym_3bb52d ja sa ho nepýtam ako prvé, čo robí. Ani to nemá napísané v profile.
@anonym_autor ja ti rozumiem, ale ako je človek starší už má iné kriteria.Ja som našla na zoznamke aj manažérov, podnikateľov, advokáta to nie je pravda, ze tam nenájdeš normálneho chlapa.Po 40 tke a viac už ľudia nechodia po baroch pracujú a nemajú čas a miesto kde by sa len tak oslovenim zoznámili.
Druhá vec je, že si nemyslím, že som náročná ja som na zoznamke len tak som vydatá a zaregistrovala som sa, aby som videla o čom všetci píšu 🤣 aké to tam je hrozne a úprimne ja mám 44 r a páči sa mi fyzicky jeden chlap z 50.Aj ten lozi po skalách a podľa fotiek žije veľmi aktívny športový život.Zoznamit sa vo vyššom veku je najlepšie cez známych a je to ťažké.
@anonym_3bb52d počkaj, čiže ty si vydatá žena, si na zoznamke a píšeš si tam s inými mužmi... wtf?
@anonym_5340fc máš divne názory.Ja som našla na zoznamke úspešného muža, ktorého poznám sprostredkovane.Preco si myslíš, že všetci chcú len milenky?Myslíš si, že úspešný človek nechce mať niekoho na prechádzku lesom, kávu, bežný život?Čím je človek starší, tým viac hľadá pohodu a spriaznenú dušu a sex je bonbónik.
@anonym_9914d9 tu nejde úplne o príjem. Viem koľko zarobí stavbár v Nemecku, aj zvárač v Nemecku, neboj. Ale ide o to, že sú to trošku dva iné svety podľa mňa. Nemala som nikdy takýto vzťah, preto neviem.
@anonym_autor ja napríklad pracujem na vyššej pozícií a manžel je klasický robotník a naše manželstvo je super. Skvele si rozumieme a to je pre mňa podstatné, ako jeho profesia. Aj začiatky v našom vzťahu boli v našom okolí také, ale on je profesíjne inde ako ty a čuduje sa skvele fungujeme a neskutočne sa dopĺňame.
@anonym_a06b24 priorita je pre mňa mať rovnocenného partnera, s rovnakým nastavením, hodnotami a podobnými cieľmi. Aby sme si rozumeli po každej stránke - osobnostnej, aj fyzickej, aj existenčnej. Nepotrebujem, aby sme mali nevyhnutne rovnaké hobby, ale podobné nastavenie by sme mohli mať. Ak niekto chodí do krčmy, na ryby, hraje hry na PC a popri tom vsádza na futbal a hraje karty v autobuse cestou na poobednú zmenu, dovolím si povedať, že nebudeme perfect match.
@anonym_autor
Nebudem obchdzat v rukavickach u nas je v rodine velmi dolezite nevolime Fica, nemozeme citit Arabov a Indov LGBT+ sme konzervativny progresivci.
@anonym_3bb52d počkaj, čiže ty si vydatá žena, si na zoznamke a píšeš si tam s inými mužmi... wtf?
@anonym_autor asi ako jedna z mala som pochopila o co ti ide. Som na tom rovnako ako ty.
Tazko sa mi hlada partner, som vzdelana a scitana a najst niekoho kompatibilneho je problem. Kludne by to mohol byt aj skladnik, ale inteligentny s vseobecnym rozhladom.
@anonym_5340fc máš divne názory.Ja som našla na zoznamke úspešného muža, ktorého poznám sprostredkovane.Preco si myslíš, že všetci chcú len milenky?Myslíš si, že úspešný človek nechce mať niekoho na prechádzku lesom, kávu, bežný život?Čím je človek starší, tým viac hľadá pohodu a spriaznenú dušu a sex je bonbónik.
@anonym_3bb52d nie, nemam divne nazory. Samozrejme, ze aj uspesni muzi tuzia po partnerskom zivote, ale uspesni muzi si dokazu partnerky najst v realnom zivote, nepotrebuju k tomu zoznamky, kde je zmes vsemozneho uchylactva, deviacii a neschopnosti.
@anonym_5340fc pokým nehľadas, tak nevieš aká je realita.Kazdy ide z práce domov, deti max von so psom v určitom veku sa zeny a muzi už toľko nestretavaju každý má svoju rodinu, alebo rodičov.A vela ludi ani nemá toľko známych, aby chodili po chatách, grilovackach, sú introverti...
@anonym_autor s nikym si nepíšem som zaregistrovaná bez fotky a pozerala som aki ludia tam chodia.Povolanie je napísané.
Niekto písal partner na úrovni ta stránka je dávno nefunkcna
Partner na urovni, na vysokej pozicii, cely den vytazeny, ide domov a tesi sa na diskusie na urovni, o umeni, filme, politike...
To moj (vzdelany, napriemerne inteligentny, uspesny) sa tesi domov na klud, objatie, jedlo, spolocne aktivity ... vypnut, zrelaxovat.
Neboji sa ziadnej manualnej prace, takze doma vsetko poopravuje aj to co netreba. Pri diskusii o umeni by ako slusne vychovany zotrval, ale zaspal :D
@anonym_autor autorka mám presne toľko čo ty. Ja som to už úplne vzdala. Ťažké mi bolo niekoho nájsť v mladošom veku, nemám ružové okuliare že teraz by to bolo lepšie. Po krachu manželstva sa mi muži tak zhnusili, že neviem či by si ešte nejaký získal moju dôveru. Mám 40 a život za sebou. Niekedy si aj polplačem. A tiež mám vzdelanie, a dokonca nemám ani podmienku že nemôže byt elektrikár a automechanik. Na zoznamky nechodím. Na jednej mám účet a keď tam niekto napíše skúsim dať tomu šancu ale skončí to písaním lebo sa vyfarbia skôr či neskôr.

@anonym_e2e428 chodím pravidelne. Ale keď chodíš po konferách a eventoch tak vieš, že tam nie je priestor na osobné zoznamovanie. Tam sú business contacty a ani raz za tie roky sa žiadny pracovný kontakt neprehupol do osobného.
@anonym_autor chodim pravidelne a teda sa cudujem, lebo prave na tychto akciach ten priestor tam je, po tom, ako skonci hlavny program. Hlavne ak ide o viacdnove konferencie.