Máte partnera s nižším príjmom?
Ahojte, trošku sa tu roztrhlo vrece so zoznamkami, tak sa opýtam ja, svoju skúsenosť.
Badoo a Tinder u mňa.
Som tam aktívna mesiac. Mám 41 rokov, nehľadám si manžela, ani otca svojich detí, ani nepotrebujem ísť k mužovi bývať, alebo sa nechať vydržíavať. Hľadám skôr rovnocenného partnera. Pracujem na strednej manažérskej pozícii so záberom pre SK,CZ,HU. Nezarábam desaťtisíce, ale ani priemernú mzdu. Som sama sebe pánom...
A ja neviem, čo sa to stalo, ale tam sú všetci muži - skladník, operátor vo výrobe, elektrikár, živnostník - stavbár, automechanik apd. Vážim si prácu všetkých ľudí, ale ja si celkom neviem predstaviť, že by toto mohlo fungovať. Môj bývalý partner bol na manaž. pozícii v segmente HoReCa.
Fungujú vám takéto partnerstvá? Keď ste obaja z iných svetov?
Mám hlavu otvorenú, nejdem nikoho diskriminovať, snažím sa si to predstaviť.
@anonym_773212 nie, v práci si nezačínam s nikým, nerobí to dobrotu. Okolo mňa sú väčšinou zadaní muži, a tí ktorí nie sú zadaní, tých povedzme, že poznám veľmi dobre... a nešla by som do toho. Ak idem do fitka, cvičím s trénerkou a nie, nikdy som sa vo fitku s nikým nezoznámila. So svojím exmanželom som sa zoznámila pred pred viac ako 20r, vonku na oslave môjho spolužiaka. Dnes nechodím po večeroch po kluboch a diskotékach. A keď ideme s kamoškami na kávu, alebo niekde na drink, tak sa nám ešte nestalo, aby sa nám cudzí chlap len tak prihovoril a zobral nám drink. Pred 25r sa to dialo bežne 🙂
@anonym_autor tvojom veku už nemôžeš čakať že niekde budeš len sedieť a on sa objaví a oslovi ťa . Tie časy sú preč . Musíš byť oveľa aktívnejšia
Tu vacsina ludi nepochopila o com pises. Ja presne viem co myslis. Tiez neviem fungovat s chlapom, ktory je inteligencne jednoduchsi ako ja a je mi jedno kolko zaraba. Proste si chces pokecat o praci, umeni, politike, kulture a ockavas, ze ten druhy tomu bude rozumiet. A myslim, ze tento poziadavok je relevantny a nie, naozaj sa vsetci chlapi neuspokoja len s "peknou prazdnou misou" A podla mna je aj tvoja vyhoda, ze uz deti mas a su odrastene. Ja by som na tvojom mieste zacala hladat na inych miestach 😉 mozno praca, fitko, cez kamosky alebo nejaka platena zoznamka ☺️
@anonym_autor
Nam to funguje, moj nema vs ale ma vysoko odbornu pracu, ked sme sa poznali tak bol automechanik. Je velmi rozhladney, so zaujmom o svet, politiku, prirodu, mame velmi podobne nazory na svet a jeho fungovanie. Ja som prave nenasla nikoho z mojho "sveta", vsetci s obrovskym egom ako pani sveta, lebo mali dobre joby, velke platy...a to ja nestrpim.
Nepotrebujes to, tak sa neviaz na jeho pracovny titul, ale na cloveka ako takeho. Hladas inteligenciu, nie pracovne zaradenie ci vysku platu.
Z tvojho popisu je jasne ze skladnik nebude to prave, ale ostatne odborne nekancelarske profesie by som vopred nezatracovala.
Ja som taký vzťah mala, časom nás to dobehlo. Aj keď sme si celkom dobre rozumeli a bol to istým spôsobom kvalitný vzťah, boli to aj dva iné svety. Ten môj nehľadal nejaké mentálne obohacujúce činnosti, radšej scrolloval videá na telefone aj hodiny. Nikdy nečítal knihy. Bol inteligentný, ale toto časom chýbalo. A keďže bol aj rozdiel v príjmoch, časom som pozorovala taký trend, že ak sme mali nejaké horšie obdobie, tak väčšinou sme z neho vyšli, keď som mu niečo kúpila, ruksak a hocijakú blbosť 🙈 to dalo tomu vzťahu trochu takú trpkú príchuť… už je to minulosť a už hľadám len vo svojich kruhoch. Ani nižšie, ani vyššie
@iwesska Podľa mňa sa autorka zle vyjadrila v úvodnom príspevku. Potom to aj píše, ake je mentálne nastavenie daných profesií. Dobre vieme s akými známkami a schopnostami tam tí ľudia idu študovať. Pracujem s ľuďmi a je to pravda, učňovkári, ľudia zo základným vzdialením a s nižším vzdelaním (nie vsetci) nemajú prehľad, nemajú správanie, častokrát su naozaj jefnoduchi. Neviem o čom by som sa rozprávala doma so stavebným robotníkom, ako by som s ním rozoberala kultúru, umenie, cestovanie, politiku. A väčšina ludi tychto profesií je v dezolátskom spektre.
@anonym_9ec778 No prepac,ale taketo zovseobecnovanie je riadne mimo. Poznam VS vzdelanych ludi a su to dezole ako z ucebnice. Naopak,poznam 3 elektrikarov a vsetci su rozhladeni,velmi inteligentni a na roztrhanie,co sa tyka prace. A to sa tyka aj inych profesii so SS vzdelanim. Dokonca poznam mladeho skolnika so SS,ktory vdaka svojej zrucnosti aj podnika a manazuje ludi. Ale to je take slovenske, hned odsudit ludi,co nemaju VS. Lebo VS to je automaticky zaruka inteligencie🤦♀️
@anonym_autor Ja ti rozumiem. Polovica zien tu z teba robi nejaku nadradenu panicku. A tie kecy o tom, ze kolko elektrikar mozno zarobi viac nez ty.. Ja pracujem na expertnej pozicii v techu, nejaky cas som randila s kucharom. Ked sme zacinali bola som mlada a nemala som predsudky. Ja som vtedy mala okolo 2 tisicok v cistom, bolo to uz davnejsie a on pracoval v sezonnom bufete na dohodu, platil mininalne zdravotne odvody, do socialky asi tiez minimum, kedze v svojich 30 rokoch robil na dohodu a kedze mal sezonnu pracu, tak peniaze raz mal a raz nemal. Takto podobne predpokladam funguje vacsina zivnostnikov remeselnikov. Tiez by som do toho nesla
@anonym_d0c314 tak to predpokladás úplne zle - dobrý remeselník je na roztrhané, prácu si môže vyberať a zarobi iné peniaze. A ak nie je ambiciózny, stačí mu robiť z mesiaca 10 dní a ma zarobené na slušný život. To, že ti máš jednu starú skúsenosť, neznamená, že vies, ako to v realite vyzerá.
@anonym_autor ja robím na najnižších nekvalifikovaných manuálnych robotníckych pozíciách, kde zarábam podpriemerne. Takže odomňa má každá zamestnaná žena vyšší plat. Pamätám si ešte dávnejšie zo zoznamky kde aj upratovačka na Orave mala vyšší plat ako ja čo žijem v jednom z najbohatších regiónov slovenska. Všetky ženy ktorým som dvoril mali vyšší plat. Takže ak by bol vzťah tak áno.
Sranda,že akurát ten elektrikár sa tu rozoberá, pritom autorka písala o skladnikovi 🙊.
Ja mám v rodine takmer výlučne chlapov elektrikárov. Vrátane manžela a teda ani jeden nezaraba menej ako manažér zo stredného manažmentu, skôr ako tí z toho topmanazmentu, až na to, že sa viac narobia. Majú tiež veľkú zodpovednosť a je to špecializovaná, kvalifikovaná práca, kde sa tiež človek učí celý život.
Ale ak si s niekým píšeš a ten niekto nerozumie o čom píšeš, kašli na to. To nemá význam. A vôbec to nie je o príjme alebo vzdelaní, skôr o rozdielnosti záujmov.

Ja ti rozumiem. Aj ked ma tu zvozia pod ciernu zem, myslim si, ze najlepsie je hladat/davat sa dokopy s rovnocennym partnerom. Z obdobnej ekonomickej, socialnej situacie. Ja viem, z akych pomerov pochadzam, nerozumela by som si s niekym uplne mimo moju "ligu", bohacom a naopak niekym kto trie biedu. Vrana k vrane sada, podobny podobneho hlada. Slobodna, bez zavazkov slobodneho bez zavazkov, rozvedena rozvedeneho. Proste prieniky svetov, skusenosti, zivotnych situacii, ocakavania. Ja netvrdim, ze nemozes stretnut niekoho tak odlisneho a bum, sadnete si ako skladacka a bude to osudova laska. No povedzme si pravdu, toto je zriedkave.