Máte partnera s nižším príjmom?
Ahojte, trošku sa tu roztrhlo vrece so zoznamkami, tak sa opýtam ja, svoju skúsenosť.
Badoo a Tinder u mňa.
Som tam aktívna mesiac. Mám 41 rokov, nehľadám si manžela, ani otca svojich detí, ani nepotrebujem ísť k mužovi bývať, alebo sa nechať vydržíavať. Hľadám skôr rovnocenného partnera. Pracujem na strednej manažérskej pozícii so záberom pre SK,CZ,HU. Nezarábam desaťtisíce, ale ani priemernú mzdu. Som sama sebe pánom...
A ja neviem, čo sa to stalo, ale tam sú všetci muži - skladník, operátor vo výrobe, elektrikár, živnostník - stavbár, automechanik apd. Vážim si prácu všetkých ľudí, ale ja si celkom neviem predstaviť, že by toto mohlo fungovať. Môj bývalý partner bol na manaž. pozícii v segmente HoReCa.
Fungujú vám takéto partnerstvá? Keď ste obaja z iných svetov?
Mám hlavu otvorenú, nejdem nikoho diskriminovať, snažím sa si to predstaviť.
@anonym_773212 keby som bol slobodný, nemal by som problém ju pozvať na rande... je pohoďáčka... osobne trošku viac preferujem submisívnejšie ženy, ale absolútne sa nebojím úspešných a sebavedomých žien. Mám čo ponúknuť...
V posteli by ale bola submisivita podmienkou 😂
@morpheuss tak ma zase smolu a tak by ste si sadli.
@anonym_autor Podľa mňa hľadať na zoznamke 1 mesiac je ešte krátko, treba dlhšie, a keď sa ozvú takíto muži, s ktorými nemáš spoločné záujmy, tak ani v tom nepokračovať, ale sú aj muži, ktorí sú rozhľadení a inteligentní, šikovní - aj keď robia v rôzných profesiach.
@anonym_773212 keby som bol slobodný, nemal by som problém ju pozvať na rande... je pohoďáčka... osobne trošku viac preferujem submisívnejšie ženy, ale absolútne sa nebojím úspešných a sebavedomých žien. Mám čo ponúknuť...
@morpheuss vidíš, tak v tomto by sme si nesadli. V posteli by sme sa pobili...
@anonym_autor Ja ti rozumiem. Polovica zien tu z teba robi nejaku nadradenu panicku. A tie kecy o tom, ze kolko elektrikar mozno zarobi viac nez ty.. Ja pracujem na expertnej pozicii v techu, nejaky cas som randila s kucharom. Ked sme zacinali bola som mlada a nemala som predsudky. Ja som vtedy mala okolo 2 tisicok v cistom, bolo to uz davnejsie a on pracoval v sezonnom bufete na dohodu, platil mininalne zdravotne odvody, do socialky asi tiez minimum, kedze v svojich 30 rokoch robil na dohodu a kedze mal sezonnu pracu, tak peniaze raz mal a raz nemal. Takto podobne predpokladam funguje vacsina zivnostnikov remeselnikov. Tiez by som do toho nesla
"nehľadám si manžela, ani otca svojich detí"....a toto je presne základná chyba čo robíš, aj mnoho žien. A tak aj dopadnú. Viac som prestal číťať.
@anonym_21258e A čo má byť na tom chybné? Veď keby napísala, že hľadá manžela a otca pre svoje deti, tak by sa jej neozval ani pes. Ona chce partnera. Parťáka do života. Nepotrebuje sa hneď zaväzovať manželstvom. To je úplná hlúposť, aby som si vycapila na zoznamku, že si hľadám manžela a otca detom. 😂Halooo je 21.storočie.
@morpheuss vidíš, tak v tomto by sme si nesadli. V posteli by sme sa pobili...
@anonym_autor no mozno ak by to vedel,tak by si nemala ani cas ani energiu prebrat dominanciu,ale zase mozno pri 2hom kole,on by uz nevladal.
@anonym_autor anglicke slova v komunikacii najprv vynechaj. Kazdy by mal vediet co je rozpocet. A podla mna muz elektrikar vseobecne ma ovela vacsi potencial ako skladnik ktory robi zakladnu manualnu pracu
@anonym_21258e podľa tvojich ostatných odpovedí začínam tušiť, že si jeden z tých zákomplexovaných chujkov, čo tu pravidelne nadávaju na ženy. 😁 Ano, 40-čka s dvomi deťmi si tazsie hľadá partnera. Ale chlapi 40-tnici majú tiež detí a záväzky. Tiež sa o nich nebudú trhať mladé šťandy. O starých pupkatých fotrov s plešinou, so záväzkami a alimentami. Píšeš ako keby staršia žena bola podradný druh a starý chlap terno. To určite.😁 Tebe musela nejaka zena velmi ublizit.
@anonym_autor neviem čo hľadáš ty, ja som si hľadala muža a budúce otca svojich deti. Keď som ho spoznala zarábal menej, podľa toho ktorý mesiac niekedy polovicu niekedy viac. Kým som bola doma na materskej s deťmi on menil prácu zvýšil kvalifikáciu a teraz zarába viac ako ja. Ani pre jedného z nás toto nie je najdôležitejšie v našom vzťahu.
Ved si hladaj partnera na nejakej zoznamke pre vyssie vrstvy. To je ako ist do Kik alebo Pepca a hladat tam Gucci kabelku. Si predstav,ze aj ten elektrikar,automechanik,zvarac...sa chcu zoznamit. Ci pokial nie su manageris,ani nemaju pisat,aby nezavadzali? Alebo hladaj vo firme medzi Top manazmentom,aby vam to klapalo,hlavne teda po financnej stranke.
Ved si hladaj partnera na nejakej zoznamke pre vyssie vrstvy. To je ako ist do Kik alebo Pepca a hladat tam Gucci kabelku. Si predstav,ze aj ten elektrikar,automechanik,zvarac...sa chcu zoznamit. Ci pokial nie su manageris,ani nemaju pisat,aby nezavadzali? Alebo hladaj vo firme medzi Top manazmentom,aby vam to klapalo,hlavne teda po financnej stranke.
@iwesska Podľa mňa sa autorka zle vyjadrila v úvodnom príspevku. Potom to aj píše, ake je mentálne nastavenie daných profesií. Dobre vieme s akými známkami a schopnostami tam tí ľudia idu študovať. Pracujem s ľuďmi a je to pravda, učňovkári, ľudia zo základným vzdialením a s nižším vzdelaním (nie vsetci) nemajú prehľad, nemajú správanie, častokrát su naozaj jefnoduchi. Neviem o čom by som sa rozprávala doma so stavebným robotníkom, ako by som s ním rozoberala kultúru, umenie, cestovanie, politiku. A väčšina ludi tychto profesií je v dezolátskom spektre.
@morpheuss ja mám svoje deti, a oni majú otca, ktorý ich miluje. Čiže otca svojim deťom nehľadám.
@anonym_autor Ahoj, odhliadnuc od toho co tu uz bolo pisane,ze mozu zarabat viac ako ty...Zrejme tie odlisne svety myslis, ze co sa tyka rozumovych nastaveni, komunikacie atd, vsak? Ak je to toto, tak nehadz vsetkych do jedneho vreca. Poznam automechanika aj elektrikara a poviem ti tak,ze rozumovo by dali dole akukolvek manazerku, ktora si mysli to co zrejme ty. Nesud, pokial nespoznas a nehadz vsetkych tam, ked tam nie vsetci patria. Aj elektrikar, automechanik, ci aj murar kolkokrat moze byt viac rozhladeny ako nejaky Ing., ktory sice ma vysku zameranu na jeden-dva zabery a tam skoncil (to uvadzam ako priklad). Co tvrdim cely zivot je, ze titul nezarucuje patent na rozum. A ver ci nie, vela krat sa mi to uz v zivote potvrdilo....
@anonym_autor Ahoj, odhliadnuc od toho co tu uz bolo pisane,ze mozu zarabat viac ako ty...Zrejme tie odlisne svety myslis, ze co sa tyka rozumovych nastaveni, komunikacie atd, vsak? Ak je to toto, tak nehadz vsetkych do jedneho vreca. Poznam automechanika aj elektrikara a poviem ti tak,ze rozumovo by dali dole akukolvek manazerku, ktora si mysli to co zrejme ty. Nesud, pokial nespoznas a nehadz vsetkych tam, ked tam nie vsetci patria. Aj elektrikar, automechanik, ci aj murar kolkokrat moze byt viac rozhladeny ako nejaky Ing., ktory sice ma vysku zameranu na jeden-dva zabery a tam skoncil (to uvadzam ako priklad). Co tvrdim cely zivot je, ze titul nezarucuje patent na rozum. A ver ci nie, vela krat sa mi to uz v zivote potvrdilo....
@motylik2559 titul neznamená patent na rozum, ale štatistika nepusti. A hlavne keď to má človek odpozorované zo života.
@motylik2559 titul neznamená patent na rozum, ale štatistika nepusti. A hlavne keď to má človek odpozorované zo života.
@anonym_9ec778 Mna nezaujima statistika. Nie je clovek ako clovek a nebudem hadzat vsetkych do jedneho vreca, ak niekoho realne nespoznam. A to je fuk ci statistika hovori, ze je v tychto brandzach menej rozhladeních ludi ako tích s titulom. Tí co aj idu studovat na VŠ prevazne sa zameraju na urcity odbor a predmety tomu prisposobene, ale napr. co som uz spomenula toho automechanika, ten je tak rozhladeny na viac okruhov,ze by dal dole hocijakeho vystudovaneho...Aj on zo zaciatku chcel ist na VŠ, ale nakoniec nesiel, lebo ta praca s autami ho tak bavi a ma tak aj slusny plat a relativne aj klud. Vies kolko je aj takych ludi co nesli na VŠ prave z takychto dovodov a tych dovodov okrem tohto by sa naslo ovela viac a preto moze byt aj viac ludi v takychto odboroch rozhladenejsich nez tí s VŠ a na to je prikratka aj statistika, pretoze toto uz statistika nema ako vidiet🙂🤷♀️
@anonym_9ec778 Mna nezaujima statistika. Nie je clovek ako clovek a nebudem hadzat vsetkych do jedneho vreca, ak niekoho realne nespoznam. A to je fuk ci statistika hovori, ze je v tychto brandzach menej rozhladeních ludi ako tích s titulom. Tí co aj idu studovat na VŠ prevazne sa zameraju na urcity odbor a predmety tomu prisposobene, ale napr. co som uz spomenula toho automechanika, ten je tak rozhladeny na viac okruhov,ze by dal dole hocijakeho vystudovaneho...Aj on zo zaciatku chcel ist na VŠ, ale nakoniec nesiel, lebo ta praca s autami ho tak bavi a ma tak aj slusny plat a relativne aj klud. Vies kolko je aj takych ludi co nesli na VŠ prave z takychto dovodov a tych dovodov okrem tohto by sa naslo ovela viac a preto moze byt aj viac ludi v takychto odboroch rozhladenejsich nez tí s VŠ a na to je prikratka aj statistika, pretoze toto uz statistika nema ako vidiet🙂🤷♀️
@motylik2559 Hlavne tie nase VS su povacsine uplne na smiech. Ze socialna praca, kadejake tituly z Dubnice a pod...to radsej beriem toho automechanika😀 (btw, v rodine mame 2 a blbi nie su ani nahodou).
Tebe skôr vadí, čo by povedali druhí, veď má len skladníka, tebe vadia tie pozície to je celé, máš nároky to si treba priznať, za ďalšie na zoznamke nebude veľa normálnych ľudí s tým treba rátať ani ženy ani muži, budú tam vždy taký liznutí nejakou stranou
@anonym_autor
Úplne ti rozumiem, tiež by som nechcela niekoho, kto je na tom intelektuálne horšie. Ja chcem muža obdivovať a nie ľutovať za jeho chabé schopnosti. Tým nechcem povedať, že každý bez VŠ je hlúpy, ale z mojich skúseností sú tí VŠ vzdelaní muži rozhľadenejší, jazykovo vybavení a aj úspešnejší.
Sme približne rovnako staré. Prednedávnom som mala stretavku z gymnázia a vlastne všetci z 2 ročníkových tried sú VŠ vzdelaní a úspešní ľudia. Tuším 6 z nich je rozvedených a všetci si našli partnera alebo partnerku podobného veku a vzdelania. Takže žiadne 25 ročné fitness trénerky a influencerky, ale normálne vzdelané ženy.
Podľa mňa hľadáš krátko, ešte to príde. Hlavne nepoľavuj zo svojich požiadaviek, určite nebudeš šťastná, keď budeš večer čakať na upoteného stavbára v montérkach a rozhodne sa nebudete rozprávať o anglickej literatúre.
@anonym_e92455 toto dostávam aj ja. Som prekvapená z mužov medzi 25-35. Naozaj všetci si povedali, že na starej ...i sa dobre cvičí. Ja nie som na mladších. Zatiaľ som nikdy nebola. Aj môj partner bol/je o 11r odo mňa starší.
@anonym_autor vela mladych je na starsie, ja mam tiez starsieho muza, ale nie o vela o 6
@motylik2559
Odlišnosť svetov často nevychádza z toho, kto je „múdrejší“, ale z toho, čím ľudia žijú 8 až 10 hodín denne. Ak niekto rieši korporátne stratégie, procesy a manažment, vytvára si úplne iný slovník a okruh tém než človek, ktorý rieši manuálnu diagnostiku, fyzickú prácu či technické normy na stavbe. Keď sa títo dvaja stretnú, priepasť nevzniká pre nedostatok rozumu na jednej či druhej strane, ale pre absenciu spoločnych tém.
@motylik2559 Hlavne tie nase VS su povacsine uplne na smiech. Ze socialna praca, kadejake tituly z Dubnice a pod...to radsej beriem toho automechanika😀 (btw, v rodine mame 2 a blbi nie su ani nahodou).
@anonym_6b8716 No ved ja to praveze kvitujem, tento koment si asi chcela napisat tej druhej komentujucej🙂
@anonym_autor Poznám v mojom blízkom okolí 3 páry, kde kamošky majú vysokoškolské vzdelanie (všetky inteligentné) a manželov majú automechanika, kuriéra a tlaciara. Manželstvá cez 20r. Klape im to. Muži nie sú hlúpi, majú rozhľad, sú komunikatívni. Nie je to síce na filozofické či odborné debaty. Ale keď si to rozmenim teraz na drobné, aj tie kamošky sú všetky praktické, nevznášajú sa v oblakoch. Napadla mi ešte moja krstna, psychologička. Uzavrela, že už žiadni vysokoškolsky vzdelaní (manželia umelec, technik, potom priateľ senátor-lekar), ale obyčajný chlap, ktorý bude praktický a bude si ju vážiť. Tretie manželstvo má remeselnika, konečne harmonické. Vyplýva mi z toho, že záleží, či si nájdete prienik tém a hodnôt.
No dobre skladník a ktorý nepozná význam slova rozpočet, by som ani ja nechcela. Ale teda čo je zle má elektrikárovi, stavbárovi atď? A to že jeden je povedzme taký jednoduchší, neznamená,že všetcia sú takí. Rovnako ako to ,že kto nemá VS je automaticky hlúpi alebo jednoduchy
@motylik2559
Odlišnosť svetov často nevychádza z toho, kto je „múdrejší“, ale z toho, čím ľudia žijú 8 až 10 hodín denne. Ak niekto rieši korporátne stratégie, procesy a manažment, vytvára si úplne iný slovník a okruh tém než človek, ktorý rieši manuálnu diagnostiku, fyzickú prácu či technické normy na stavbe. Keď sa títo dvaja stretnú, priepasť nevzniká pre nedostatok rozumu na jednej či druhej strane, ale pre absenciu spoločnych tém.
@anonym_e8fce9 Lenze raz, ked je niekto rozhladeny a nemusi mat VŠ, tak nestagnuje ani komunikacia v beznom zivote. Netreba skatulkovat. Uviedla som priklad toho automechanika. Dalsieho co poznam, ma strednu elektrotechnicku, dlhe roky pracoval ako elektrikar, ma na to aj skusky porobene...ale...je tak zrucny,ze dokaze notebook alebo ine elektro spotrebice rozlozit na suciastky a opravit,ze ani novy ti potom tolko nevydrzi co on to da dokopy (mam osobnu skusenost s tym). Navyse dostal sa do institucie, kde pracuje sice bez VŠ, ale riesi tam techniku velkych podujati, vela krat sa stane,ze si ho ITckari zavolaju,ked nevedia na nieco prist atd. Okrem toho ma rozhlad co sa tyka dejin, geografie, je skutocne financne gramotny co vela krat nie su ludia ani na manazerskych poziciach, ma vlastne byvanie, auto, povedala by som nadpriemer plat a zije si zaroven s tym pracovne co ho bavi. Keby chcel ist na vysku tak by ju urcite dal. Ale nesiel, lebo nechce. Na co by isiel este pre titul, ked si ozaj zije dobre...A tym,ze denne pracuje v tej institucii, tak ma komunikaciu na urovni. A to ako som pisala roky pracoval ako elektrikar, co vela ludi skatulkuje nizsie ako nejakeho manazera. Ale vela krat sa stava,ze aj takíto ludia su sikovnejsi, teraz myslim vseobecne, aj rozumovo, aj fyzicky nez nejakí ludia s VŠ. preto ja hovorim, netreba hned vsetkych hadzat do jedneho vreca, kym cloveka nespoznas. Ty nemozes vediet ci taky stavbar, alebo mechanik ci elektrikar sa nepohybuje v kruhoch, kde aj ta komunikacia je niekde inde, nez ma zial vela ludi predstavu. A zas povedzme si otvorene, tí co aj isli studovat VŠ, tak kolki z nich robia co vystudovali, alebo kolkích ta VŠ aj bavi a kolkí si idu na akukolvek vysku len pre titul. Je takych kvantum a vobec nemusia mat komunikaciu na urovni pritom.
@anonym_autor napisem ti ja ako 25 ročna.. je to pre mňa asi rovnake ako pre teba a to sa o seba dosť staram, som vzdelana a zarabam troška viac ako je priemer. Väčšina staršich mužov ma chce len na pobavenie, mala som aj také kde som dostavala drahé drahy, platil dovolenky a celý môj život ale ja som chcela niečo seriózne a to mi dať nevedel.. Momentálne randím a tiež nechcem hocikoho a to nemyslím kariérne ale po ľudskej stránke a je to hrozné.. Ja by som brala aj toho elektrikára ak by to bol dobrý a starostlivý muž
Ja ako muz mam VS a posledne 3 dlhodobe vztahy boli baby so strednou. Mali normalnu pracu (na urovni strednej skoly) a neboli uplne blbe. Tak preco by to nemohlo fungovat. Je to cisto v tvojej hlave ...
@anonym_autor iných svetov .WTF...... áno iný svet lebo taký skladník pochádza s Alfa Centaury a taký elektrikár s inéj galaxie. Dievča moje si moc skvelá a žiaden chlap pre teba nie je dosť dobrý . Je to márne . Okrem toho aplikácie ktoré si spomenula sú dosť povrchné a aj keď nájsť to
tam seriózny vzťah nie je výlučene skôr sa tam hľadá sex
@anonym_autor iných svetov .WTF...... áno iný svet lebo taký skladník pochádza s Alfa Centaury a taký elektrikár s inéj galaxie. Dievča moje si moc skvelá a žiaden chlap pre teba nie je dosť dobrý . Je to márne . Okrem toho aplikácie ktoré si spomenula sú dosť povrchné a aj keď nájsť to
tam seriózny vzťah nie je výlučene skôr sa tam hľadá sex
@jogy1984 Z koho/z čoho.
My s muzom sme taky par. Ja VS robim v odbore a on zivnostnik robi elektrikara. A zarobi ovela viac ako ja a je rozhladenejsi ako ja. Neodsudzuj kazdeho muza. Nevravim,ze mas dat sancu chlapovi,ktori robi v zahranici. Taky vztah by ani mne nevyhovoval. Ale chlap,ktory ma manualnu pracu a mas sa s nim o com rozpravat,preco mu nedat sancu?

@morpheuss tak sa dajte dokopy vy dvaja aj s autorkou,mozte si citat myslienky aj v sukromi??My si s muzom bezne citame myslienky,jeden prave mysli a druhy to povie nahlas.Tak sme prepojeni a to uz 20r.