Platový rozdiel vo vzťahu
Väčšinou sa hovorí, že muž by mal zarábať viac a postarať sa o rodinu. Čo však, ak máte partnera, ktorý zarobí menej? Oveľa menej? Máte to aj vy doma tak, že vy zarobíte viac?
Keď som sa zoznámila s manželom, bola som tesne po VŠ, zarábala som na súčasné eur asi 500 eur brutto,, on mal 700 brutto. Postupom času sme spolu chodili, ja som si urobila vodičák, on nie, dostala som sa do novej práce, a z nej ďalej do novej. Až na manažérsku pozíciu na ktorej som od roku 2010 v dvoch rôznych firmách. Príjem môjho manžela je 890 eur v čistom. Môj čistý príjem je 2400 eur, ale mám ešte príjem z činnosti mimo PP, čiže mám dohromady 3.000 eur. Príjem som mala oveľa vyšší, cca. 3500 _ 38000 čistom, ale zmenila som prostredie po MD a išla som do menej hektického prostredia. Väčšinu vecí v domácnosti ťahám ja. Samozrejme, alikvótne príjmu, aj starostlivosť o dieťa, aj o domácnosť, dovolenky apd. Má to ešte niekto doma podobne? Necíti sa manžel menejcenný?
@anonym_c8a886 on ovláda jazyk, ale využijeme ho iba v Maďarsku na nákupoch.
@anonym_autor nerob si s tým starosti co povie kamoška mozno len naozaj nechápe ze je to pre vás oboch v pohode. Dôležité je ze vám funguje manzelstvo a rodinný system to je základ. Vaz si ho podľa toho ako ho opisujes je viac ako schopný. Poprata, navarí stará sa o dieťa. (Na modrom koni je tolko tem o muzoch ktori doma nepohnu ani prstom) To nemá každá to je dôležité a nie ze nema take ambície. Máš ich ty to staci. Keby boli 2 rovnako ambiciozni v manželstve bolo by to problematickejsie.
Užívajte si svoj život a nerob si chrobáka v hlave co hovoria druhi 🩷
@karolinakr a muž otec nemá na krku decko?
@zmrzlinka2021 vieš čo, ja poznam tvoje nazory, že si za absolutnu rovnopravnost chlap - žena, za krestanstvo i spravodlivosť, čo je sice super, ale vychadzajme z reality
žiješ v tej svojej bubline, ale možno raz zistíš, že nie je všetko také ideálne
@zmrzlinka2021 vieš čo, ja poznam tvoje nazory, že si za absolutnu rovnopravnost chlap - žena, za krestanstvo i spravodlivosť, čo je sice super, ale vychadzajme z reality
žiješ v tej svojej bubline, ale možno raz zistíš, že nie je všetko také ideálne
@karolinakr ale ja kladiem úplne logickú otázku.
Viem že život je rôznorodý, ale vždy je lepšie že žena ostane single ako mať na krku ďalšie veľké decko.
Zarabam asi trikrat viac ako partner, ale on zaraba priemerne (nie minimalku), ma technicku pracu, bavi ho to.
Tym chcem povedat, ze to nie je o intelekte, chytry je dost, len ja som mala stastie na dobre platenu pracu.
Nevadi nam to ani jednemu, domacnost mame nastavenu tak, aby sme sa podelili na polovicu, financne aj starostlivostou. Ak chcem nieco z luxusnejsieho sveta do domacnosti, tak si to zaplatim sama (napriklad drahy mixer 🙂) Aj zivotny standard mame velmi podobny, ani jeden z nas nepotrebuje posledne vychytavky, drahe mobily, auta, znackove handry, tak to mame vyrovnane.
Nanho sa mozem spolahnut ze uprace, nakupi, navari, aj o tieto prace sa delime.
Pre mna je dolezite, aby kazdy z nas mal financnu istotu tak, aby mne aj jemu zostavalo nieco do vlastnych uspor, a aby sme si obaja mohli dovolit vlastne konicky.
Prebytok ide na sporenie, ktore pouzijeme pocas rodicovskej, na dochodku, alebo na spolocnych zalubach.
Deti nemame, ale keby boli tak sa aj o deti asi staram viac ja, pretoze moja praca je flexibilnejsia. Nie je to vobec o peniazoch, ale o tom, ze kazdy vlozi do vztahu a domacnosti tolko sil, co zvladne.
Ked ste doma spokojni a funguje vam to, nemusi muz zarabat viac aby ste boli stastni.
@anonym_152194 a ako to mate s účtami, keď jemu cikne štandardná suma, tebe nadštandardná, bývanie a stravu platíte na polovicu, tebe ostane oveľa väčšia suma..ako s ňou nalizis, podelis sa s mužom a to co ti ostane z toho mu dáš polovicu?
@anonym_autor prečo nemá vodičský? To čo je za chlapa? Neambiciozny trtko 🤭 ale niekomu také typy vyhovujú
@anonym_autor Zalezi ako to cítiš ty a či si s tym ok... Nechcem byt zly ale je to o tom či je ti s ním dobre a nie o peniazoch 🙂 ako muž, ver mi, bol by som rad ak by moja žena zarabala toľko čo zarobím ja.. Ja som programator nemam ani VS ani diplom ani blbosti okolo toho a zarobim trojnasobok co zarobi moja zena (psychlogicka na poradni pre deti). Ja napr. Veľmi by som bol rad ak by zarobila partnerka viac. 🙂 Ale ako čítam komenty niektorych žien, čo by odkopli kvoli nizkemu platu 🙂 dufam ze ich muz odkopol alebo si nasiel milenku 🙂 a duuuufam, ze viac mužov ktorí zarabaju viacej si najdu milenky a odkopnu zeny lebo neni su 'dostatocne' k ich statusu, vyplate 🙂
@anonym_autor Zalezi ako to cítiš ty a či si s tym ok... Nechcem byt zly ale je to o tom či je ti s ním dobre a nie o peniazoch 🙂 ako muž, ver mi, bol by som rad ak by moja žena zarabala toľko čo zarobím ja.. Ja som programator nemam ani VS ani diplom ani blbosti okolo toho a zarobim trojnasobok co zarobi moja zena (psychlogicka na poradni pre deti). Ja napr. Veľmi by som bol rad ak by zarobila partnerka viac. 🙂 Ale ako čítam komenty niektorych žien, čo by odkopli kvoli nizkemu platu 🙂 dufam ze ich muz odkopol alebo si nasiel milenku 🙂 a duuuufam, ze viac mužov ktorí zarabaju viacej si najdu milenky a odkopnu zeny lebo neni su 'dostatocne' k ich statusu, vyplate 🙂
@anonym_1d4673 maš slobodnu vôĺu a rob ako mysliš
Nie môj muž nikdy nemal žiadne ambície, ale vždy ma podporoval v mojich. U neho je to ťažšie, nemá VP, nemá VŠ, neovláda jazyky, nie je zvlášť technický zdatný / zváranie, elektrika, CNC apd, / nevie pracovať na pokročilej úrovni s MS office, nemá k PC vzťah. Jeho práca ho veľmi baví, má 7.5 hod úväzok, mnoho benefitov, super kolektív, naozaj tú prácu robí veľmi rád. On mňa vždy podporoval, po MD som išla do práce a on čerpal materskú, neskôr nám pomáhali obe babky. S manželom sa dopĺňame, veľmi ťahá domácnosť, aj vie dobre variť, aj malú vyzdvihne, odnesie na krúžok, postará sa o ňu, napíšu spolu domáce úlohy. Jeho príjem je 1150 eur brutto. Ak idem na SC, viem, že je o malú postarané, o dom postarané, že sa na neho môžem spoľahnúť. Pred malou som mala oveľa viac hektickejšiu prácu s vyšším príjmom, ale s príchodom materstva som pochopiteľne prehodnotila priority a prijala oveľa nižšiu ponuku, ale s väčším kľudom. Viem robiť na 50% z domu, čo je veľmi fajn. Mne to vôbec nepríde zvláštne, len mám takú kamarátku, čo ma stále na to upozorňuje a jej to jednoducho nesedí. Môj muž sa necíti menejcenný. Sme takto spolu 20 rokov, spoznal ma keď som mala VŠ diplom v ruke a nevedela som kde je sever.
@anonym_autor ahoj, veľmi podobné ako si to celé opisovala v tomto príspevku to mame aj my, ale s tým rozdielom, že ja zarobím iba o 100-200 eur v čistom viac (štátna sféra). Ak si s tým v pohode ty a aj manžel - nerieš. Kamarátka nech rieši seba a nie tvoj a manželov zárobok - ona s Vami nežije. Ak to nevadí tebe, nedovoľ aby do teba zasiala semienko pochybnosti. Žite tak ako to vyhovuje Vám. 😉
@anonym_1d4673 maš slobodnu vôĺu a rob ako mysliš
@karolinakr nie hovorim o tom, ze milion zien je stale 'chlap ma zarabat viac, starat sa o domacnost a starostlivosť o dieta ma byt rovnaka z oboch stran', potom príde jedna zena da otazku ze zaraba viac a ze ci chlap sa neciti zle (hned ti poviem ze nie, len sa ho to normalne opytaj, pokial ti to nevadi ) a hned 90% ze aky je neschopny a tak dalej a že by ho vymenili 🙂 Ja nikoho nesudim no nepáči sa mi postoj žien pod tymto prispevkom.
@karolinakr nie hovorim o tom, ze milion zien je stale 'chlap ma zarabat viac, starat sa o domacnost a starostlivosť o dieta ma byt rovnaka z oboch stran', potom príde jedna zena da otazku ze zaraba viac a ze ci chlap sa neciti zle (hned ti poviem ze nie, len sa ho to normalne opytaj, pokial ti to nevadi ) a hned 90% ze aky je neschopny a tak dalej a že by ho vymenili 🙂 Ja nikoho nesudim no nepáči sa mi postoj žien pod tymto prispevkom.
@anonym_1d4673 pretože ženy aj napriek tomu že svet sa zmenil, majú v sebe to golddiggerstvo. Ich cieľom sú deti a na to hľadajú toho naj zo stáda
@anonym_1d4673 ja úplne rozumiem, čo si chcel tvojim príspevkom napísať a súhlasím. Aj mňa sa snažili takto nenápadne huckať, no nepochodili. Môj manžel je super otec, navarí, napečie a cez týždeň nakupuje iba on. Nemáme desaťtisíce na účte ale pokojný zivot, aký nám a našim deťom vyhovuje.
@anonym_1d4673 no keby som zarobila 3500€, tiež ma plat inych nezaujima
Inak nechapem naco vesiate kamoskam ci znamym kolko zarabate vy a vasi muzi. Ved je to kazdeho osobna vec. Pokial ako rodina vystacite a nemusite od nikoho pytat pomoc, tak toto je zbytocna diskusia.
Inak nechapem naco vesiate kamoskam ci znamym kolko zarabate vy a vasi muzi. Ved je to kazdeho osobna vec. Pokial ako rodina vystacite a nemusite od nikoho pytat pomoc, tak toto je zbytocna diskusia.
@iv007 ja tiež nechápem zdieľanie takýchto veci.
Pozrel som sa do kalendára a tam 03.08.2025.Prečítam si diskusiu a cítim sa na 03.08.1925.😉😆😁🤣
Pozrel som sa do kalendára a tam 03.08.2025.Prečítam si diskusiu a cítim sa na 03.08.1925.😉😆😁🤣
@bruno1 lenže reálne v tom roku sú mnohé ženy zaseknute
@kaca222 kamarátka nemá muža. Stále hľadá toho pravého a zväčša sú to ženatí. bohatí podnikatelia.
@anonym_autor Haha tak tu je pes zakopany. Podla opisu mas skveleho sexy chlapa, ktory ta pritahuje. Kamoska ma asi nervy, ze si nevie najst chlapa. Chlap nemusi zarobit vela, aby bol muzny. Musi sa vsak muzne spravat. A tiez musi byt ludsky - co ten tvoj ma. Co by mnohe zeny bohatych podnikatelov dali za lasku a empatiu a viac casu spolu. Tiez mi napada, ze si to ten tvoj musel skor urovnat v hlave vzhladom na zranenie a koniec sportovej kariery. A tak berie veci viac pokojne a nema tak silny drive dosahovat po kariernej stranke. Mozno si uvedomil, ze ako byvaly futbalista a veci s tymi spojene.., nema rovnaku startovaciu ciaru a bud z neho bude zakomplexovany clovek alebo svoju hodnotu najde inde ako na vyplatnej paske. Ak si vyhovujete, nemas co riesit a jedovate reci kamaratky-rypalky jednym uchom dnu, druhym von, aby vam neotravila vase krasne manzelstvo a fungovanie 😛. A ak aj tebe vadi, ze sa niekedy prejavuje “zensky”, myslim si,ze sa to da velmi lahko poriesit taktnym rozhovorom. Muzi sa obcas prisposobia tomu co pocuvaju, citaju, a pritom prirodzene v sebe maju viac muznosti, ktoru vsak vnimaju aj v zdravej miere ako “toxicku”.
@anonym_autor Haha tak tu je pes zakopany. Podla opisu mas skveleho sexy chlapa, ktory ta pritahuje. Kamoska ma asi nervy, ze si nevie najst chlapa. Chlap nemusi zarobit vela, aby bol muzny. Musi sa vsak muzne spravat. A tiez musi byt ludsky - co ten tvoj ma. Co by mnohe zeny bohatych podnikatelov dali za lasku a empatiu a viac casu spolu. Tiez mi napada, ze si to ten tvoj musel skor urovnat v hlave vzhladom na zranenie a koniec sportovej kariery. A tak berie veci viac pokojne a nema tak silny drive dosahovat po kariernej stranke. Mozno si uvedomil, ze ako byvaly futbalista a veci s tymi spojene.., nema rovnaku startovaciu ciaru a bud z neho bude zakomplexovany clovek alebo svoju hodnotu najde inde ako na vyplatnej paske. Ak si vyhovujete, nemas co riesit a jedovate reci kamaratky-rypalky jednym uchom dnu, druhym von, aby vam neotravila vase krasne manzelstvo a fungovanie 😛. A ak aj tebe vadi, ze sa niekedy prejavuje “zensky”, myslim si,ze sa to da velmi lahko poriesit taktnym rozhovorom. Muzi sa obcas prisposobia tomu co pocuvaju, citaju, a pritom prirodzene v sebe maju viac muznosti, ktoru vsak vnimaju aj v zdravej miere ako “toxicku”.
@wayway on ma praveze muznosti v sebe dost. Najviac sa mi paci pri futbale a pri hokeji, alebo aj ked robi steaky. Pre mna nie je nic viac sexy ako muz, ked vari. Ba je, pockaj, ked sa venuje dcere a uci ju nieco. Na druhej strane je kopec veci, ktore nevie robit - a to je moja parketa - zehlenie, umyvanie okien, starostlivost o kvety, dekoracie, nevie si nic zasit a nevie si ostrihat nechty 🙂. Za to ma neskutocnu hlavu na matematiku, vie citat odzadu, ma velmi silne logicke myslenie a hlavne velky otcovsky cit, naozaj to s malou vie. A to ani nepotrebuje syna, on si futbal zahra aj s nou. Pamatam si, ze ked som ho videla 1x, to bol ten chodiaci testosteron presne.
@wayway on ma praveze muznosti v sebe dost. Najviac sa mi paci pri futbale a pri hokeji, alebo aj ked robi steaky. Pre mna nie je nic viac sexy ako muz, ked vari. Ba je, pockaj, ked sa venuje dcere a uci ju nieco. Na druhej strane je kopec veci, ktore nevie robit - a to je moja parketa - zehlenie, umyvanie okien, starostlivost o kvety, dekoracie, nevie si nic zasit a nevie si ostrihat nechty 🙂. Za to ma neskutocnu hlavu na matematiku, vie citat odzadu, ma velmi silne logicke myslenie a hlavne velky otcovsky cit, naozaj to s malou vie. A to ani nepotrebuje syna, on si futbal zahra aj s nou. Pamatam si, ze ked som ho videla 1x, to bol ten chodiaci testosteron presne.
@anonym_autor Tak si vyhrala loteriu 😊
@anonym_autor vobec to neries 🙂🙂 vo vztahu to tak byva, ze jeden z rodicov sa venuje detom, ak ma zena lepsiu pracu a manzel sa venuje detom,vari a stara sa o domacnost tak v poriadku je to rovnako,ako ked chlap ma dobru pracu je viac v praci a zena sa venuje domacnosti a detom a dobre je ked sa najde nejaka harmonia, ze zena ma na starosti ako pises umyvanie okien, zehlenie a muz napriklad robenie domacich uloh,obcas navarit atd 🙂🙂
Nie môj muž nikdy nemal žiadne ambície, ale vždy ma podporoval v mojich. U neho je to ťažšie, nemá VP, nemá VŠ, neovláda jazyky, nie je zvlášť technický zdatný / zváranie, elektrika, CNC apd, / nevie pracovať na pokročilej úrovni s MS office, nemá k PC vzťah. Jeho práca ho veľmi baví, má 7.5 hod úväzok, mnoho benefitov, super kolektív, naozaj tú prácu robí veľmi rád. On mňa vždy podporoval, po MD som išla do práce a on čerpal materskú, neskôr nám pomáhali obe babky. S manželom sa dopĺňame, veľmi ťahá domácnosť, aj vie dobre variť, aj malú vyzdvihne, odnesie na krúžok, postará sa o ňu, napíšu spolu domáce úlohy. Jeho príjem je 1150 eur brutto. Ak idem na SC, viem, že je o malú postarané, o dom postarané, že sa na neho môžem spoľahnúť. Pred malou som mala oveľa viac hektickejšiu prácu s vyšším príjmom, ale s príchodom materstva som pochopiteľne prehodnotila priority a prijala oveľa nižšiu ponuku, ale s väčším kľudom. Viem robiť na 50% z domu, čo je veľmi fajn. Mne to vôbec nepríde zvláštne, len mám takú kamarátku, čo ma stále na to upozorňuje a jej to jednoducho nesedí. Môj muž sa necíti menejcenný. Sme takto spolu 20 rokov, spoznal ma keď som mala VŠ diplom v ruke a nevedela som kde je sever.
Ja neviem ci som len ja taka detailistka, ale ja si myslim, ze pribeh je bud vymysleny :D alebo velmi skresleny :D pises, ze ste spolu 20 rokov a spoznali ste sa, ked si mala diplom z VS. To znamena, ze teraz mate kolo 45 rokov. Dalej spominas nejaku kamosku nezadanu. Nemyslim si, zeby si 45 rocna zena nechala radit od nejakej bud starej dievky alebo od nej o dost mladsej zeny. Dalej pises, ze tvojmu muzovi zacali len teraz vykukat sediny. To je nejaky stastny muz :D opisujes ho, ako chodiaci testosterón. Pritom nema vodicak, zaraba 800€....v inej diskusii by bol rozneseny, ako neuspesny darebak. A fakt neviem, aku moze mat pracu, ked zarobi tolko, co tu u nas v strede slovenska zarobia zeny. Uz len predavac v datarde alebo len nejaky skladnik v sconte alebo obi, ma aspon tu tisicku 🙂 ja si myslim, ze tento pribeh je vymysleny a cim dalej, tym viac by sa autorka zamotavala :D a uz vooobec si nemyslim, zeby tieto temy otvárala po 29 rokoch dokonaleho manželstva, ako opisuje :D niekde bude hacik
Ja neviem ci som len ja taka detailistka, ale ja si myslim, ze pribeh je bud vymysleny :D alebo velmi skresleny :D pises, ze ste spolu 20 rokov a spoznali ste sa, ked si mala diplom z VS. To znamena, ze teraz mate kolo 45 rokov. Dalej spominas nejaku kamosku nezadanu. Nemyslim si, zeby si 45 rocna zena nechala radit od nejakej bud starej dievky alebo od nej o dost mladsej zeny. Dalej pises, ze tvojmu muzovi zacali len teraz vykukat sediny. To je nejaky stastny muz :D opisujes ho, ako chodiaci testosterón. Pritom nema vodicak, zaraba 800€....v inej diskusii by bol rozneseny, ako neuspesny darebak. A fakt neviem, aku moze mat pracu, ked zarobi tolko, co tu u nas v strede slovenska zarobia zeny. Uz len predavac v datarde alebo len nejaky skladnik v sconte alebo obi, ma aspon tu tisicku 🙂 ja si myslim, ze tento pribeh je vymysleny a cim dalej, tym viac by sa autorka zamotavala :D a uz vooobec si nemyslim, zeby tieto temy otvárala po 29 rokoch dokonaleho manželstva, ako opisuje :D niekde bude hacik
@romi0310 takže spoznali sme sa v roku 2005, keď som promovala. On má o rok viac. Sme spolu 20 rokov, zobratí sme spolu 17 rokov. Plat v hrubom má 1150 eur. Samozrejme nerátam do toho 13. a 14 plat, kvartálne a individuálne odmeny a stravné. Je to čistý mesačný príjem. Čo je na tom prosím ťa nepochopiteľné? Začínajúce šediny má vo vlasoch. Neviem, čo je na to zvláštne. Môj otec nemal šediny do 55 rokov.
@romi0310 takže spoznali sme sa v roku 2005, keď som promovala. On má o rok viac. Sme spolu 20 rokov, zobratí sme spolu 17 rokov. Plat v hrubom má 1150 eur. Samozrejme nerátam do toho 13. a 14 plat, kvartálne a individuálne odmeny a stravné. Je to čistý mesačný príjem. Čo je na tom prosím ťa nepochopiteľné? Začínajúce šediny má vo vlasoch. Neviem, čo je na to zvláštne. Môj otec nemal šediny do 55 rokov.
@anonym_autor celkovo ten pribeh mi pride az absurdny proste. Realne si neviem predstavit, ze ja som v domacnoati chlap, ktory taha, zabezpecuje a moj manzel si pracuje 7,5 hodiny za 850€ v cistom, pecie doma babovku, zatial co ja doma nosim 3500€. Byvaly sportovec, ale doteraz si nespravil vodicak. Ale je to chodiaci testosteron. Ja si neviem predstavit, aky chlap by bol v mojich ociach chodiaci testosteron, ked to, co opisujes, mi nepride chlapske. Ja netvrdim, ze nemate pekne manzelstvo. Verim, ze taketo manzelstvo moze byt krasne a naplnene. Ale neverim tomu, ze pri zene, co zaraba cez 3000€ a chlap 850€ ze dokaze byt chodiaci tesosteron. Nepoznam silne a sebestacne zeny, ktore by mali vedla seba alfa muza, ktory by zarabal menej, ako oni. Vacsibou su to taki lenivi ňoumovia, ktori sa len vezu a su v mode matky a syna. Preto mi tento pribeh pride nerealny
@anonym_autor a fakt by ma zaujimalo, kde pracuje tvoj muz, ked spominas 13 a 14 plat :D ked tento plat je otrasne slaby pre zeny, nie to este pre muza a po tolkych rokoch napriklad vo fabrike zeby zarobil 850€? Mne to pride vymyslene a nerealne, co tu pises proste :D
@anonym_autor celkovo ten pribeh mi pride az absurdny proste. Realne si neviem predstavit, ze ja som v domacnoati chlap, ktory taha, zabezpecuje a moj manzel si pracuje 7,5 hodiny za 850€ v cistom, pecie doma babovku, zatial co ja doma nosim 3500€. Byvaly sportovec, ale doteraz si nespravil vodicak. Ale je to chodiaci testosteron. Ja si neviem predstavit, aky chlap by bol v mojich ociach chodiaci testosteron, ked to, co opisujes, mi nepride chlapske. Ja netvrdim, ze nemate pekne manzelstvo. Verim, ze taketo manzelstvo moze byt krasne a naplnene. Ale neverim tomu, ze pri zene, co zaraba cez 3000€ a chlap 850€ ze dokaze byt chodiaci tesosteron. Nepoznam silne a sebestacne zeny, ktore by mali vedla seba alfa muza, ktory by zarabal menej, ako oni. Vacsibou su to taki lenivi ňoumovia, ktori sa len vezu a su v mode matky a syna. Preto mi tento pribeh pride nerealny
@romi0310 prečo nemá vodičák som tu písala. Jednoducho ho nebudem do niečoho nútiť, ak má traumu z detstva. Nepečie bábovku, ani nič iné nepečie. Napísala som, že vie uvariť niektoré jedlá, a že vie urobiť palacinky, puding a krupicu. Bábovku viem upiecť ja, síce s nevôľou, ale upečiem, to je najmenej. Ak ti ten príbeh príde nereálny, tak potom je to pre nás doma dobré znamenie. Lebo je nám dobre a iní to nevedia pochopiť. Presne ako moja kamarátka. Ktorej vadí, že nechodí do krčmy a nepodvádza ma a nezarobí 5.000 eur. Za to ona sa od svojich 16tich vláči so ženatými mužmi, ktorí toľko zarobia, ale maximálne ju zoberú na golf a do hotela a nevie pochopiť, že ani jeden neopustil svoju ženu kvôli nej. K tomu platu, písala som, že má 890 eur v čistom. Majú kvartálne odmeny, ktoré môžu ale nemusia byť. Majú 13 a 14 plat, ale opäť nie je garantovaný. A už nebýva v tej sume, ako to bolo niekedy. Čo mu bráni v tom sa posunúť kariérne ďalej? V rámci jeho pozície sa nemá kam posunúť. Ak by chcel ísť na iné oddelenie, musel by vedieť jazyk, musel byť vedieť výborne robiť s excelom (pokročilé funkcie, vlooupy, if, countif, pivotky apd). Pracovnú dobu by už mal inú od 8.00 do 15.30 do 16.00 a mali by sme problém s malou. A mimo toho, dostal by sa na 1600 brutto, čo je o 300 netto ako má teraz. Dnes končí v práci o 14.30h. V práci má kopec benefitov, ako som písala, nám to takto vyhovuje. Nemáme úver, všetko máme splatené, ani leasing na auto, čiže aj ja som bola schopná ísť o level nižšie v práci a neľutujem. Nie je nič lepšie ako neriadiť ľudí a neničiť si nervy pre žabomyšie vojny v teame. Spolu máme dohromady 3900 eur na život, ako rodina. Áno, je to menej ako 4900, ale povedzme si pravdu, na rodinu s jedným dieťaťom, je to stále fajn. Aj na dovolenku ušetríme, aj sebe doprajeme, aj dcérka má všetko, hračky, krúžky, klavír, športy, tábor. Máme čo potrebuje a my dvaja ako rodičia sme spokojní, nie sme nervózni a užívame si to.
@romi0310 nie každá hľadá chodiacu peňaženku
@anonym_autor mali sme jeden cas rozdielny prijem. Nehovoril o tom ale viem, ze mu to vadilo. Co ho ale motivovalo k tomu aby sa zacal vo svojej praci viac obracať, tym si vyjednal vyssiu mzdu a do dvoch rokov ma dobehol. Ale u nas som nemala doma nejaku pomoc okolo kruzkov a tak, lebo chodil z prace o pol siestej. Lebo dochádzanie do prace hodinu rano a hodinu po praci. To ked on prisiel, ja uz som mala vsetko okolo deti pripravene. Snazil sa aspon nakup, cez vikend varil on a tak. Ak by to bolo tak, ze on mi pomoze viac okolo deti a ja sa mozem venovat praci, tak by som bola v pohode. Ale ani pomoc cez tyzden ani peniaze, nebola som s tym stotoznena ani ja.
zarábam podstatne viac ako muž , vadí mi to , ale nebudem s tým nič robiť. Momentálne robí čo môže , nebudem mu podkopávať nohy a ani ho slovne znevažovať. Vybrala som si ho v čase keď sme mali obaja že nič , že sa to takto vyvinulo , tak asi to tak malo byť.
@gribka1 ja sa pýtam ľudí, ktorí to majú takto podobne, ako to majú u nich. Zaujíma ma aj podiel manžela na nákladoch domácnosti. Ja to beriem tak, že sú to spoločné peniaze, spoločný rozpočet. Dohromady máme 3890 eur na život.
@anonym_autor tak potom k čomu ti je, či a ako sa cíti iný manžel?

Odhliadnuc od toho, kto zarobi menej ci viac, domacnost aj starostlivost o dieta ma ist napolovicu.
@tenerifka ja toho názoru niekomu, že domácnosť a dieťa na polovicu bez ohľadu na príjem...lebo je možné , že člen s vyšším príjmom robí od rána do večera a ma aj psychicky náročnejšiu prácu ako ten druhý...takže je veľký rozdiel práca a práca.
U nás je to podobne ako u vás, ale manžel sa nevyjadril že by sa cítil kvôli tomu menejcenne. Peniaze a majetok je spoločný.