icon

Prečo nesympatická sesternica očakáva našu ľútosť?

11. dec 2024

Prečo máme kolektívne ľutovať sesternicu?
Kde začať? Mama má sestry dvojičky, nás detí je dokopy 4(tri baby a bratranec)všetci narodení v roku 197x. Oni všetci šli po škole do zahraničia, ja som zostala doma, pracujem vo vyštudovanom odbore skoro 30r. Som šťastne vydatá mám deti.
Teraz k veci: dve sesternice šli pracovať do Švajčiarska, robili načierno. Časom sa pochytili a tá druhá šla do Nemecka, kde žil aj bratranec.Tá čo tam zostala, robila au-pair, no časom si našla chlapa o 35r staršieho a vydala sa. On nechcel deti, ona súhlasila. Počas manželstva nikde nepracovala. Po 15r manželstva zatúžila po bábätku, od muža nemohla, tak si našla časom mladého milenca. Pritom starý cap kúpil všetko čo jej videl na očiach, luxusné auto, poschodovú vilu pri Balatone atď. Malo to iba jeden háčik, po mužovi mala dediť rodinné majetky sestra, podľa záveru. Ona zostala zariadovať vilu, a chlapovi zabudla oznámiť že čaká dieťa s hodinovým manželom. Napokon sa rozviedli, keď malo dieťa rok a pol, aj v RL malo jej muža, pritom ani s milencom si nechcela budovať vzťah, keď zistila že tam nie je všetko iba trblietky a luxus. Do vtedy nariekala exmanželovi, kým sa nad ňou zlutoval a pustil ju späť do vily. Otec platí výživné, ex platí náklady na bývanie, brat jej robí minimálne 4x ročne veľké nákupy. Ona má už školopovinné dieťa a do dnes nepracuje. Občas v lete ide jej mama postrážiť vnúča, tak má brigádu.
Jej brat má rodinný dom, ktorý prerába, investičný byť v meste, ktorý prenajíma, plati hypo, druhá sesternica má tiež byt niekde v krajskom meste a ona nič. Jej ex zomrel, všetko zdedila jeho sestra a tá chce sesternicu aj dieťaťom vysťahovať do konca roka z vily. Ona nemá kam ísť. Teta k nám chodí pravidelne nariekať. Ona k tete do 1izb. na SVK nechce, dieťa nevie so slovensky. Do práce sa jej tiež nechce.
O pár rokov bude mať 50 a nedokáže sa sama o seba postarať, teta sa na mňa aj naštvala, lebo nechcem požičať chuderke sesternici. Viem, že od mojej mamy vytiahla nejaké peniaze, a že aj od druhej tety. Úprimne, keď sme sa naposledy so sesternicou pred rokmi stretli, rozprávala sa som mnou z tak vysokého koňa, že až to zle padlo. Zkritizovala ma, ako vyzerám po 2 pôrodoch aká som zrobená. Ona nikdy nemusela makať aby zaplatila hypo. Ja som mala niekedy aj dve naraz. Neviem, možno som ja vadná. Ale to neustále nariekanie ma prestáva baviť. Ako by ste sa zachovali vy?

svetlonos
11. dec 2024

Tak nech si da inzerát, že ponuka služby ako Milf, ci ako sa to píše, ked evidentne vie len jedno...
Toto je neskutočné, toľko sprostosti i jedného človeka. Vy ste si nikdy nevšimli, ze je nejaká vadna?? Aj tak pojde k tej mame do jednoizbaku, lebo teda nie je ani omylom v pozícii, aby si vyberala.
A tebe radím zablokovať a ťažné poslať do prdele alebo zrovna tvoj muz! On to určite zvládne výborne. Pretoze to len potom budú plače, kedcsa budú "tulit" v jednoizbaku traja.

dadka1997
11. dec 2024

Treba byt razny, nezaujima ta to, moze si za to sama, nemas jej z coho pozicat, mala by smolu

jaond19
11. dec 2024

Takymto ludom treba narovinu povedat ze si za svoj posraný zivot moze sesternica sama a nech tetka neprská jed na vás. Tak ako sa staras o svoj zivot ty, nech sa zacne aj ona.

misiak7777
11. dec 2024

@autorka hovorí sa, že kurva... šťastie neprejeb.. no nech sa zariadi štýlom akým žila doteraz. Či na to už nemá?

lenkakravcova
11. dec 2024

Takú ženu neľutujem. Oklamala manžela, a evidentne sa chce niekde prisať. Áno, som zástankyňou toho, že žena má byť v domácnosti a starať sa o deti..ale je tam to veľké ale - má sa o ňu starať muž, s ktorým má dieťa/deti alebo ona sama. A teda tiež iba dovtedy, kým to tak obom vyhovuje. Toto skôr znie, že si užívala luxus a ešte manžela podviedla, takže nečakaj od nej veľa čo sa týka morálky.. píšeš, že má školopovinné dieťa, muž s ktorým má dieťa platí výživné. Mala by si nájsť robotu, brigádu, a nájom. Nič iné by som jej neodporučila.

sense
11. dec 2024

Pri rozvode ako píše @tundra musela dostať polovicu druhého piliera aj keby majú predmanželsku aj neviem akú zmluvu. Samozrejme nedostala ich do ruku ale na konto druhého piliera . Ak nikde nerobila tak na Freizügigkeit konto. To si vie zistiť na základe AHV, to musela mať aj keď nikde nerobila. ( Je to niečo ako rodné číslo na Slovensku). A teda neviem či štíhla mať aj Švajčiarske občianstvo tak nárok na dôchodok by mala minimálny , keďže v čase manželstva aj keď nepracovala spa polovica na ňu. Ale teda na ten má nárok až v 64 rokoch alebo predčasný najskôr v 62, samozrejme nejaká výhra to nebude.
A teda telefón by som nedvíhala a dospelému človeku s dvoma zdravými rukami by som nepomahala

sense
11. dec 2024

@michelle567 vo Švajčiarsku to funguje inak ako na Slovensku pri dedeni

betulinka1
11. dec 2024

Ani keby to bola moja sestra jej nepožičiam peniaze z toho co si opísala. Upratovačky hladaju v kazdom štáte a v kazdom meste. By som jej povedala, moja chod si zarobit. Ked nebude zarábať, tak aj jej peniaze raz dôjdu. Ak teda rodinu neklame, ze ma pekne našetrené a jej ex ju vyplatil po manželstve. A mame zakaz tiez požičiavať. Kto kedy videl, žobrať peniaze od dochodcov. Ved oni samy potrebuju pomoct.

janinah
11. dec 2024

Hlavne si pistraz mamu.uz zistili.ze je viacmenej ochotná dať peniaze tak budú ťahat z nej ďalšie.Ty jedným uchom dnu a druhým von.

bmolko
11. dec 2024

však dostáva alimenty a upratovačky hladaju vsade...dôchodok bude mat rovny nule. To akoze ona bude sediet doma a vy ju mate platit? Vsak je odkaz, ze vystudovane ma holy prd, tak naco sa hra? Len vychcane rostahovala nohy, ine sa asi nenaucila. Prisiel na psa mraz v 50tke

autor
11. dec 2024

@janinah z toho sa nenajedia, teraz dala mama ,,balík,, na novú strechu, pred týždňom in prasklo vodovodné potrubie. Tam je teraz dosť veľa roboty, na také miesto sa teta nechodí

autor
11. dec 2024

@bmolko akože ,,oficiálne ,, zbierka teta sesternici na nájomné, na depozit a podobne ,,šmakocinky,, ale nejak pochybujem že by sa uskutočnila v garzónke. Všeobecné si myslím tam bude nájomné vyššie ako u nás v obci

autor
11. dec 2024

@bmolko podľa tety biedne málo ani to nie pravidelne. Pravdepodobne otec dieťaťa ju už dávno prekukol. Radšej kúpi dieťatu veci on sám.

autor
11. dec 2024

@sense občianstvo, to netuším, viem že to raz teta spomýnala , že by mohla, ale či sa to vybavilo. Dieťa má maďarské občianstvo a možno od vtedy už aj ona

sense
11. dec 2024

Ako vydatá mohla mať obe občianstva. Ale keďže má aj dieťa len maďarské tak aj ona má len madarske

michelle567
11. dec 2024

Ja byť tebou si pred tetou vymyslím že peniaze nemám. Všetko je pre deti zazmluvnené a môžu až v dospelosti vybrať... inak strašne vysoká pokuta 😅 alebo hocičo iné nech už nechodí vypytovať. Veď sčasti by to aj bola pravda...vy chodíte do práce aby ste zabezpečili seba a svoje deti....a nie vyhadzovali do luftu lebo ona to nikdy nevráti

autor
11. dec 2024

@sense jej nebohí ex mal aj hu aj ch

basska_b
11. dec 2024

"Úprimne, keď sme sa naposledy so sesternicou pred rokmi stretli, rozprávala sa som mnou z tak vysokého koňa, že až to zle padlo. Zkritizovala ma, ako vyzerám po 2 pôrodoch aká som zrobená."

Uz len za toto by som jej nedala ani cent. Ano, povedz, ze to ma tazke, ale ze ty peniaze nepoziciavas, ze s tym mas zle skusenosti. A ze tiez nemas na rozhadzovanie.

sense
11. dec 2024

To nie je podstatné, podstatné je čo mala ona. Keďže súdom bolo dokázané že dieťa nie je jej. Pretože ak má CH občianstvo môže sa vrátiť do CH a ostať tam a buď do práce alebo poberať sociálku. Ak raz dostala občianstvo len tak jej ho nezrušia (možno tak keby niekoho zabije alebo sa pridala k teroristom) . Dokonca ani rozvodom by ho nestratila. Ale to by za tie roky v CH vedela veľmi dobre

cacianka
11. dec 2024

@michelle567 načo vymýšľať výhovorky a báchorky , rovno povedať nemám , nedám a prosím neobťažujte nás.

svetlonos
11. dec 2024

@vilma7
ale kdeže, oni vsetcia maju financovať princezničke jej najom a zivot pri Balatone! Nie len trosku stravy.

autor
11. dec 2024

@sense ok, keďže s ňou nie som v kontakte tak je mi to fuk, na aké dávky má nárok. Ja jej nedám ani deravého groša.

mikadooo
11. dec 2024

Nijako. Úplne neutrálne. Poľutovala by som ju v rámci "slušnosti" a peniaze by som jej nepožičala. 😁

nikpa
11. dec 2024

Tetu by som poslala do riti keby prišla nariekať alebo peniaze pýtať a sestranicu do roboty. To akože dokedy chce pre ňu požičiavať peniaze? Ved to nie je žiadne riešenie. A mame by som tiež poriadne vyčistila žalúdok keby im dávala peniaze. Pokiaľ má dve zdravé ruky a nohy, nech si nájde robotu. Vôbec by mi jej nebolo ľúto, nemá prečo.

30majka71
11. dec 2024

Ja by som povedala, že nemám jej čo požičať, že nemám našetrené. A výplata logicky ide na moje náklady a zadlžovať sa pre druhých, však si ona môže vziať pôžičku.

kandelabra
11. dec 2024

A to ja by som jej velmi rada pomohla. Nie financne, samozrejme, ale peknou prednaskou, ze ma dve zdrave ruky, tak ich treba zacat pouzivat, lebo pecene holuby nikomu len tak do pusy nepadaju. A nech by ma rodina kludne oznacila za necitlivu svinu, namyslenych darmozracov zivit nebudem.
Popripade ked ti pridu vyplakavat, zacni aj ty, vsak tiez mas urcite nejake problemy v zivote, vsetko drazie, co vsetko treba do domu, detom,... idealne keby sa spytas, ci ti oni nemaju pozicat a podporit ta, myslim, ze by sa rychlo pratali...

autor
11. dec 2024

@kandelabra raz som sa snažila, ale odpoveď boli samé výhovorky. Keď sme sa naposledy stretli tak letmo na odpuste, jej dieťa cca 5r, nami stále cumeľ, ona držala dieťa za ruku kým dieťa liezlo na atrakcie. Kŕmila ho gulašom, ani z pohára nepili. Vraj ju veľmi bolí chrbtica. Vraj je dieťa neustále choré. Vraj je málo pracovných ponúk.
Buďme realitky matka samoživiteľka bez pomoci rodiny to nemá ľahké. Sama som nemala jednoduché nájsť prácu a skĺbiť to s povinnosťami mš, zš, krúžky. Ale že by za toľko času nič vhodné čo i len na čiastočný úväzok nenašla je divné.

autor
11. dec 2024

Hlavné je, že jej ostatní buď veria alebo ju až tak ľutujú že jej finančne prispievajú, a ja som tá zlá, ktorá ešte neprispela ,, na to odkázaním,,

earlgrey
11. dec 2024

Nech ťa to netrápi...ty máš svoj život, svoju rodinu a máš sa o koho starať..

snazilka_bio_mamka
11. dec 2024

Toto je ppči námet na dalsí diel Rodinných prípadov