icon

Priateľ zahrňuje 17-ročnú dcéru drahými darčekmi: Čo robiť?

18. júl 2024

Mám 17r dcéru, ktorá má prvú vážnu známosť. Je o 11rokov starší. Povolaním ITčkar. Ten vekový rozdiel by som oželelila, ale on jej dáva darčeky hmotného aj nehmotného charakteru, aké si nemôžem dovoliť. Drobnosti nebudem menovať ale iba pred pár dňami som sa.dozvedela že chodia spolu denne na obed, namiesto toho aby sa stravovala v školskej jedálni, k meninám dostala 4dňový poznávací zájazd s pobytom v 4****hoteli. Dostala aj rôznu elektroniku. Narodeniny mala predvčerom, oslavujeme v sob. Drobnosti čo som jej kúpila sú nič oproti tomu čo jej donesie priateľ, ktorý sa dnes vracia z 3t poznávacieho zájazdu z Ázie. Mám pocit že som zlyhala. Možno nám viete poradiť.

autor
18. júl 2024

@betulinka1 ja som ho pozorovala, napr dcéra mala pozametať dvor, samozrejme neurobila to večer keď bolo chladnejšie celú noc boli na mobile, spala do 11tej, nespravila ani ráno, došiel on a sedel v altánku kým dcéra v najväčšom teplé začala zametať a necháva sa aj dcérou obsluhovať obskakovať, nič také ako si písala

bonboniera
18. júl 2024

Pockaj čiže oni si spolu začali keď mala 16?!?
Nevadí no, stále to tu bude niektorým pripadať normalne 🤯 a tiež by ma zaujímalo ako sa zoznámili, tipujem internet, pochybujem že 30tnici majú v partii pubertiakov 🙃 a sak čo, keď bude chorá môže jej napísať ospravedlnenku a vypýtať od spolužiakov učivo 🙂

eliska13
18. júl 2024

To si jej dala za trest zametať dvor?🤔čo sa dá v lete zametať aj si smirovala spoza zaclony?keby bola drzana nič nepozameta a zmizne s ním von.Ked je u vás druhý krát či kolky je na návšteve tak sa necha obskakovať veď to je normálne.Si strašne zaujatá.Tak si ju mala večer zavolat, že si nesplnila úlohu, alebo ráno.No veľa šťastia s takýmto prístupom.Ja som sa s mužom zoznámila v 18 r on 24r.Ty si sa v koľkých rokoch zoznámila s mužom?Ty jej závidíš čoraz viac som o tom presvedčená stačila poznámka zaziada si a on kúpi.

eliska13
18. júl 2024

Veď si mohla povedať je teplo nechaj to teraz tak choďte na zmrzlinu.

autor
18. júl 2024

@eliska13 nebolo to za trest, nič také, mala upratať za svojím psom, večer o deviatej už bola na to tma. Ráno spala, ja som šla s dieťaťom na pohotovosť, keď sme došli domov tak akurát vtedy zametala

lavender94
18. júl 2024

@bonboniera normálna vec, že sú v partii 10r rozdiely. Tiež som sa tak dala dokopy s bývalým. Aj som mala dosť veľa kamarátov v tom veku. Kamarátiek pomenej, ale 28 ročne ženy su väčšinou mentálne niekde inde ako 28 roční chlapi.

autor
18. júl 2024

@bonboniera pracuje vo firme čo je vedľa jej školy, už som to tu tiež písala že sa môžu stretnúť aj cez prestávku

drahomirrra
18. júl 2024

Autorka, drzim vam palce, urcite to nejako vyriesite, verim, ze mas obavy. Take rozporuplne pocity mam z tvojich prispevkov, neviem preco.
Druhe dieta je ovela mladsie ako dcerka?

milanemila
18. júl 2024

Ja neviem ale mate chore dieta, nie ste na tom financne dobre, predpokladam, ze aj zivot dcery sa do velkej miery prisposobuje prave choremu surodencovi a rovnako na neho smeruje najviac vasej pozornosti. Dcera tuzi cestovat, nema taku moznos s vami. Do toho pride starsi chlap, kt ju na rukach nosi, venuje jej pozornost a dopraje jej. Je uplne samozrejme, ze to 17r imponuje a konecne sa ona pre niekoho citi stredobodom vesmiru. Chcela by som ako rodic toho chalana lepsie spoznat a stravit s nim nejaky cas, aby som vedela co je zac a ak by sa mi pozdaval, tak ano pustila by som ju s nim na dovolenku/vylet atd. Asi by som bola rada, ze dcera zazije to po com tuzi a ja jej to neviem dopriat. Niektore tvoje komentare mi normalne pripadaju ako keby si ziarlila alebo co 🙈
Ak nezanedbava skolu alebo ine povinnosti, tak nevidim dovod jej vztah zakazovat.

hipollita
18. júl 2024

Ma 17…pravdepodobnost, ze toto bude vztah na cely zivot je velmi nizka. Nechaj ju uzivat si tuto etapu a daj pozor, aby neostala tehotna a neovplyvnilo to dolezite rozhodnutia jej zivota (momentalne asi dokoncenie strednej skoly/vysoka - ak chce ist). Ved ona sama zisti co dalej, ak jej to prestane vyhovovat a rozidu sa…Ak je teraz zalubena, poblaznena, tak vy jej to aj tak nijak nevyhovorite…a nebudme naivni, urcite spolu uz aj spavaju, takze maximum co mozes urobit ak si nechces s nou pokazit vztah je to, co som pisala vyssie…

paulina291
18. júl 2024

Tak ale ako sa stretli? Akože na ulici si ju odchytil že je pekná?

lienka.7
18. júl 2024

@autorka a kde býva? Ako býva?

paulina291
18. júl 2024

@lienka.7 ak som dobre postrehla tak písala autorka že chlap býva u rodičov

autor
18. júl 2024

@paulina291 áno, stále doma v detskej izbe.

autor
18. júl 2024

Ako som už písala u nás v meste nie je MHD. Bývame dosť ďaleko od centra tak dcéra chodí do školy väčšinou na bicykli, on jej raz pomohol opraviť bicykel. Slovo dalo slovo a zvyšok už nejdem písať

bonboniera
18. júl 2024

@lavender94 čiže ty si mala partiu v ktorej boli cca 30 roční a zároveň (tipujem) druhaci na strednej? Ok …

betulinka1
18. júl 2024

No ale to teraz nemozes zhurta na nu. Cize v ramci nejakeho intímneho rozhovoru s dcérou je ty vyrozprávaj ako ti muz dvoril. Ze ake to bolo pekne. Ze si ostala taka prekvapena, ze on jej nesiel pomoct so zametaním. Ale nic viac, len takto lahko vsunúť do konverzácie. Ihned to dalej zahovorit inym. Ono teraz jej to nedopne ale tak za rok, ked uz budu dlhsie Ano. Ked budete mat viac a viac rozhovorov s dcérou, tak sa jej spytaj po roku , ze tebe nevadi, ze ho obskakujes? Nechaj jej iba odpovedat. Nehodnot to iba si ju vypocuj. Neboj sa ono jej to ostane v hlave a v spravnu chvilu si spomenie. Aj ked moj nazor je taky, ze to obskakovanie robia zeny, co to vidia doma.

luccija
18. júl 2024

@betulinka1 alebo povie, ale ja ho ľúbim😉a rada to spravím.

lienka.7
19. júl 2024

@autorka no keď mladý býva vo svojej detskej izbicke, to bude teda terno 🤦‍♀️
To sa potom babenka zahŕňa darčekmi, keď funguje mama hotel 👌 jeho rodinu pozná?
A to, ze ti klamala a chodila za ním by som sa jej normalne spýtala na dôvod... pokojne aj jeho. aj u kamošky to najskor bolo, že vsak idem si zabehať ci s babami do mesta a prídem. Ich "vztah" sa prevalil, keď ho náhodou nacapala u nich doma v trenkach (nemali elektrinu v praci, tak ich pustili domov) a to to uz spolu "tahali" takmer rok. Za mna mas určite zarobene na problém, keď to necháš len tak.

lavender94
19. júl 2024

@bonboniera to vážne? Doteraz som si myslela, že to tak malo viacej ľudí, lebo moji rovesníci čo boli mimo tejto grupy to tiež tak mali. Bežne sme sa na opekačky a podobne akcie stretli 15ti vo veku od 16 do 27.
Ale teraz čítam že typek býva u mamičky v izbičke. To mi príde v tom veku viacej trápne ako to, že ho rajcuje 17nástka. Ešte aby tie jeho rozprávky o Amerika a Ázii neboli len rozprávky a chalan mimo drahých darčekov nesmrdel korunou

dankabg
19. júl 2024

@jumama toto je veľmi pekná reakcia, tiež mi to napadlo, keď som si čítala celú diskusiu...ono ja ani nemám postihnuté dieťa, ale už teraz viem, že pri mojom zamestnaní a bydlisku nikdy mojej dcére nebudem môcť dopriať drahe darčeky, dovolenky atď a tiež mi ostáva len dúfať, že sa bude snažiť v dospelosti dosiahnuť úspech vlastným úsilím

domkakvet
19. júl 2024

Nepises kolko su spolu, co je dost podstatna informacia, ak su spolu kratko vysvetli dcere, ze je potrebne aby nezobrala vsetky drahe darceky, aspon nie pravidelne, bude to lepsie aj pre ich vztah aby jej partner nemadobudol pocit, ze si ju kupil.

sashenocka007
19. júl 2024

hlavne by som jej vysvetlila nech nezabuda na seba a nieje na nom finamcne závislá. nech sa zariadi tak aby ked sa rozidu mala nieco v rukach. lebo o partnera moze prist kedykolvek ale skolu si uz nedorobi. ono sa lahko zvyka na takyto život...

nelca84
19. júl 2024

@domkakvet pise, ze od januara

eliska13
19. júl 2024

@domkakvet píše,že od januára a tajila to.Gratulujem všetkým čo dieťaťu v 26 r prispejú na byt, aby nemusel bývať v izbičke u rodičov.Aj tých 20% na byt ušetriť je ťažké.Autorka tvoj starší syn tiež býva u teba doma v izbičke.Neviem prečo si to nepísala pod svojím nickom, keď ja som hneď vedela kto si nemusíš mať obavy rešpektujem tvoju anonymitu.Ticha voda brehy myje a o tvojej dcére to platí dvojnásobne.Chlapec nemá v hlave vymetene aj zaplatí aj tak je zle.Vidis to svojou optikou a projektujes do nej svoje zlyhania bojíš sa, že otehotnie v nízkom veku ako ty.

betulinka1
19. júl 2024

@luccija Ano ale to povies prvy rok max dva 🤣🤣🤣 ak je to baba co chce studovat medicínu nebude nejaka vymleta. Preto len tak jemne v náznakoch. Ako by to malo byt na zaciatku a tak.

daniela823
19. júl 2024

Hm trochu to vyzerá že má na ňu zlý vplyv ale tak jasne že je 17rocne dievca lahko ovplyvnitelne, drzim palce…len aby to nebolo horšie a nakoniec to dopadne tak že ju este presvedci nech sa k nemu prestahuje alebo čo…keby si moja sestra našla takeho “pre ňu capa” tak by som s nou mile rada urobila poriadky a nech si mysli kto chce co chce, mne by to vadilo

autor
19. júl 2024

@eliska13 neviem na kým si ma pletieš, nemám staršieho syna. Mojim najstarším dieťaťom je 17r. dcéra, okrem nej mám dve mladšie dcéry

autor
19. júl 2024

@lienka.7 nemá žiaden mama hotel, jeho matka zomrela pred 20r

janage
19. júl 2024

S kým on teda žije v tom rodičovskom dome?
Môže byť úplne v pohode, nesmely chalan, ale aj typ, že túto si vychovam ako budem potrebovať.