Priateľ zahrňuje 17-ročnú dcéru drahými darčekmi: Čo robiť?
Mám 17r dcéru, ktorá má prvú vážnu známosť. Je o 11rokov starší. Povolaním ITčkar. Ten vekový rozdiel by som oželelila, ale on jej dáva darčeky hmotného aj nehmotného charakteru, aké si nemôžem dovoliť. Drobnosti nebudem menovať ale iba pred pár dňami som sa.dozvedela že chodia spolu denne na obed, namiesto toho aby sa stravovala v školskej jedálni, k meninám dostala 4dňový poznávací zájazd s pobytom v 4****hoteli. Dostala aj rôznu elektroniku. Narodeniny mala predvčerom, oslavujeme v sob. Drobnosti čo som jej kúpila sú nič oproti tomu čo jej donesie priateľ, ktorý sa dnes vracia z 3t poznávacieho zájazdu z Ázie. Mám pocit že som zlyhala. Možno nám viete poradiť.
@betulinka1 súhlasím až na tu pomoc. On tam bol na návšteve. Nevidím dôvod, aby slečne pomáhal so zametanim.
Autorka: Cesta je lepšie sa spoznávať, do určitej miery dcerinu voľbu rešpektovať, nastaviť pravidlá a zdôrazňovať, že pokiaľ to ide je úžasné byť nezávislou osobou.
A k cestovaniu obom na rovinu. Sú krásne miesta na Slovensku, ktoré môžu spoznávať. Súhlas na cestu mimo SR potrebuje od vás a vás názor je, že na exotiku sa malo poznajú aj vy chalana malo poznáte. Susediace krajiny OK za podmienok....
16.5 ročná či čerstvá 17 bez kamošovna spolocne aktivity, len babka a psík, bude veľmi ľahko ovplyvniteľná.
Sugar daddyho si našla mladá🤣
@drake122 Hej, keď je starší o 11 rokov, určite to bude "daddy". Sugardaddy by bol, keby mal 38.
Áno, nie každý 17-ročný je dieťa ale rieši úplne iné problémy ako 28- ročný človek, to je proste fakt. Ja som nie tak dávno ukončila VŠ, stará teda nie som. A mám si čo povedať aj s ľuďmi po 40-je, lebo riešime rovnaké problémy ako dom, dieťa atď. Preto je iné 11 ročný rozdiel 17 vs 28 a napr 30 vs 41. Aj keď muži dospievajú neskôr, tak aby bol 28-ročný na mentálnej úrovni 17-ročnej, to asi moc lichotivé nie je. A podla autorkiných príspevkov ako si nechce urobiť vodičák, brigádovať atď lebo svet je gombička lebo má peniaze, tak asi tak mega vyspelá nebude, že by bola na úrovni slušného vyspelého 28-ročného.
Ono by ten vek nebol až taký problém keby aj on normálne prišiel za jej rodičmi a povedal niečo v zmysle že vašu dcéru ľúbim, myslím to s ňou vážne, chcem jej dopriať, ale budem ju podporovať aby si urobila vodičák, brigádovala a dokončila školu. A ona to cítila rovnako.
@kanama Možno preto, že si pamätám seba v 17, pamätám si svoju dcéru v 17, poznám svojich študentov 17 ročných. Preto si dovolím tvrdiť, že nie každý v tom veku je nezodpovedné, zmanipulovateľné dieťa. Rovnako si nedovolím tvrdiť, že 28 ročný muž je úchyl len z dôvodu, že ma vzťah so 17 ročnou.
Rodič ma väčšinou obavy, keď jeho dieťa začne randiť. Ale dôležitý je vzťah rodič a dieťa. Musím dôverovať svojej výchove, musí byť vybudovaný vzťah dôvery, aby dieťa dokázalo komunikovať s rodičom prakticky o vsetkom
V prvom rade najskôr sa pokúsim spoznať dotyčného, budem pokojne komunikovať o pocitoch dcéry
Zákazy v tomto prípade sú najlepším spôsobom, ako dieťa stratiť. A to isté by platilo, i keby mal priateľ tiež 17.
@abbey1 Áno, každý nemusí byť nezodpovedné decko v 17, ale ja naozaj nevidím jediný dobrý dôvod, prečo by mal mať 28 ročný vzťah so 17 ročnou. Je to úplne mimo. Nemajú si čo povedať. 17 ročné dieťa je omnoho lahšie zmanipulovateľnejšie, je jedno ako vyspelé je. Keby má priateľ tiež 17, je to úplne normálny vzťah v takom veku. Áno, zakazovanie nepomôže, pretože už si ju namotal, teraz má možnosť ju odstrihnúť od jej rodiny, toho by som sa najviac obávala.
@kanama Na tebe by sa psychológ a psychiater slušne vyjašili, tieto tvoje podprahové vsúvania toho, ako ju chalan manipuluje a trhá od rodiny sú skutočne pozoruhodné. Fakt by ma zaujímalo, čo máš odžité, že takto projektuješ.
Veľmi zvláštne. Autorka tu nedala ani jednu info, ktorá by čo i len náznakom ilustrovala takýto predpokladaný scenár.
@jumama Podla mna to je vyslovene grooming a velmi ma zaraza kolko zien tu s tym je okej.
@drahomirrra To neni nijaké vsúvanie ničoho, ja skôr nechápem , ako ti to môže prísť ok, že 28 ročný chodí so 17 ročnou, v nijakom kontexte to nie je ok. Kupuje je si ju, ona sa prestala zaujímať o všetko, o čo sa doteraz zaujímala, namotala sa naňho, on má teraz nad ňou moc. Ak je doňho bezmyselne zaľúbená, môže si s ňou robiť, čo chce, rodičia nič nezmôžu. Nechápem, veď to je úplne jasné, čo sa deje.
@kanama Hovorim ti, ze to tak byt moze, ale aj nemusi. Jedna z najvacsich hviezd MK ma muza starsieho odhadom tak o 23-25 rokov. Akoze, to je okej?
Keby malo dievca 14 a on 25, stopnem to v sekunde. Niet o com. Ale babe chyba kustik do dospelosti a chalan moze byt uplne normalny. Ty uplne bez akychkolvek dokazov vyrabas z chalana psychopata, sociopata a groomera, a za to by ta pokojne niekto mohol zazalovat.
Nemylim...píšeš, že môže jazdiť na bratovom aute ,tak asi mladší brat nemá auto a ďalej píšeš, že máš iba dcéry.Aj klamať sa treba naučiť, ale v poriadku 🫣
@janage s otcom a ďalšim súrodencom
@drahomirrra Áno, ale veď ja iba hovorím, čo sa môže stať, že tam je to riziko. Tak vekový rozdiel je Ok aj 20 ročný, keď jeden má 30 a druhý 50. Ja iba hovorím, že nikto normálny nebude v 28 chodiť so 17 ročnou (autorka píše, že s ňou začal chodiť v 16). Lebo jednoducho ten dospelý človek má vždy v tom vzťahu navrch, a dieťa je ešte dieťa, bez skúseností a tým pádom aj znevýhodnené v tom vzťahu, ovplyvniteľné, ľahko žanipulovateľné. Čiže proste tam neni o čom. Keď neberiete ten vek, ako ten najväčši problém, tak nie je o čom diskutovať. Naozaj tomu nerozumiem, ale ok.
@drahomirrra zažila som to na vlastnej koži, môjmu ex postupne vadilo všetko čo som mala rada, čomu som sa venovala. Kamarátky, patria trávenie voľného času, zábava, výlety, akceptoval iba trávenie času s ním, ísť do práce a domov byť buď niekde s nim alebo sedieť doma. Inú alternatívu neakceptoval. Nešla som ani na svadbu najlepšej kamarátky, lebo on nedostal voľno a nechala som mať cirkus. Bolo som veľmi mladá a naivná. Našťastie som sa z toho zlého sna zobudila. Poznám babu čo sa spamätala až keď mala deti, sama ani k zubárovi nemohla. A keď aj dakam šla musela sa chlapovi ozývať každých 5min ináč by bolo zle
@kanama Ja som v 17 bola take “dieta”, ze mna by nebol zmanipuloval nikto na nic. Ani rovesnik, ani 30tnik. To je o osobnosti, nie o veku, takto pred branou dospelosti. Autorka, ja ti rozumiem, viem coho sa bojis. Musite to s manzelom proste prebrat spolu s dcerou. Pevne verim, ze si ju vychovala dobre. Mozno o mesiac uz bude po srdcervucom rozchode, a ty sa dopredu bojis 🙂
@eliska13 na aute môjho brata....pre mňa je to bratovo auto, sorry ak som sa zle vyjadrila. Ja
@drahomirrra samotný vek zúčastenených nie je definujúci pre sugar dating, aj keď prevažne je pravda, že sponzor býva starší ako strana, ktorá materiálne kompenzácie prijíma v takomto spolunažívaní.
už nemám inú rodinu iba jeho
@drahomirrra Je to aj o veku. Hlavne ak ho ona bezhlavo ľúbi, ani nebude vedieť, že ju manipuluje, na to príde až neskôr.
@kanama Ja ti neberiem tvoj nazor, ale ponukam aj iny a sice, ze dnesne mlade baby su enormne vyspele vsetkymi smermi - cize je dost mozne ze ani z jej strany nejde o velku lasku, skor o prilezitost dostavat materialno. Susedkina dcera ma cerstvych 16 a ta sa tym ani netaji, ze za iPhone bude aj laska. 😅😅Keby si dievca videla, z fleku povies, ze ma 22-23. Dnes aby sa chalani aj bali pozvat babu na rande, kazda vyzera ako vyzita 30tka 😅😅😅

@1ryba Fyzicky ano. Mentalny rozdiel 28 vs 17 je giganticky.... Akonahle ma baba povedzme 22 a chlap 34 - to uz je akceptovatelne.......Urcite by si bola rada, keby si tvoja 17 rocna dcera prinesie domov 28 rocneho trta 🙂