icon

Tykáte svokrám?

30. jún 2023

Tykáte či vykáte svojim svokrám? My máme po svadbe svokor navrhol tykanie už pred svadbou úplný pohoďák, zo svokry (51r) sa smiali jej sestry, že prečo aj ona nenavrhne tykanie, že sa robí dôležitou, tvrdila že až po svadbe. Už je po svadbe a nič…😀nevadí mi to lebo aj svokrovi týkať mi príde divné ešte nezvyk, len chcem vedieť ako to je v iných rodinách

victory7897
1. júl 2023

@lvulik keď som sa im predstavila krstným menom beriem automaticky ako tykanie...nebudem sa svokrovcom predstavovať priezviskom.. blbosť

victory7897
1. júl 2023

@lvulik ale ja som sopľaňa bola teda , inak by som nato pozerala kebyže 40ročna nevesta sa ide predstaviť svokrovcom..mení to pohľad na celú vec

lvulik
1. júl 2023

@victory7897 ja som mala asi 33? Proste už mam tiež cosi odzite a neprislo mi to ok. Najmä keď sa na to aspoň nespytali. A to, ze mi automaticky začali tykat vôbec neznamená, ze maju ku mne bližšie. Práve naopak, ako som pisala, vzťah dobrý nemáme.
Moji rodičia muža od začiatku berú ako vlastného, hoci mu najprv vykali, kym si nepotykali.

diablikovci
1. júl 2023

Vykam je to lepšie 🙂

mooonika1975
1. júl 2023

Nie. Netykám.

nika213
1. júl 2023

U nás je to opačne. Svokra navrhla tykanie tak si tykáme ale zo svokrom si vykám, švagrina si s oboma tyká 🤷‍♀️🤔

simonatom
1. júl 2023

Obaja svojim "skoro svokrám" vykame.

zoeeoz
1. júl 2023

Ja svokrovcom vykam..nie z ucty ale sme si cudzi

jabuducanevesta
1. júl 2023

Ja netýkam, ale frajerka môjho švagra, ( ešte nie nevesta), týka...

lacibo
1. júl 2023

Ja som navrhla zatovi, este pred svadbou tykanie a oslovovanie menom, to iste moj muz...rozumieme si vsetci vyborne..rovnako dcera tyka svokrovcom a oslovuje ich menom..mne moji svokrovci to nikdy nenavrhli..pritom moji rodicia mojmu muzovi hej..co mi prislo aj divne trochu, ale zase boli odo mna o 40 rokov starsi..tak asi preto

basska_b
1. júl 2023

Ja tykam, svokra to sama navrhla, tak by bolo neslušné odmietnuť. Môj muž si s mojou mamou tyka, opäť, navrhla to ona, ako sa to aj má. Môj tatko si s mojim mužom potykat nechcel, snažili sme sa ho presvedčiť, ale on hovoril, ze on je tak zvyknutý z rodiny, že tak sa vyjadruje úcta... oni vykali aj vlastným starým rodičom alebo svokrovcom

aylinn
1. júl 2023

Ja vykám aj keď má len 47 a je ozajstná mladica😄 s mojou mamkou sú kamošky , s mojou celou rodinou si tyká aj s babkou aj s dedkom. Raz keď sme boli na diskotéke spolu som jej po pár vínach v taxíku pri debate v rýchlosti “ zatykala” namiesto “viete” som povedala “vieš” a bolo mi to brutálne trapne 😂
Zato bývala frajerka môjho švagra ju videla prvý krát v zivote a predstavila sa že “ no čau moja ja som …” 🙈 a tak isto prišla aj za babkou
Ale vôbec mi to nevadí , svokrovi tykám lebo ten nevie po slovensky a po nemecky sa mi to nechce vkuse skloňovať.

kubkovamama
1. júl 2023

Vykam a oslovujem pán a pani+priezvisko.Teta a ujo mi príde infantilné,ale no u nás to vyplýva z chladného vzťahu predovšetkým z ich strany.Nikdy mi nenavrhli ani ako ich osloviť a ja ako o 30r mladšia si nedovolím to riešiť,aj keď sú situácie v spoločnosti,keď sa okolie nad tým dosť pozastavuje a napr.deti to vnímajú dosť rozpačito.S prvou nevestou si tykaju.Takze my sme prípad,kde to je o sympatiach,nie o zvykoch.Ja až budem svokra,rada navrhnem tykanie,keď vycítim,že druhá strana to prijme s potešením

senta_sofia
1. júl 2023

Svokra mi navrhla tykanie, svokor nie. Myslim, ze u svokry to bola trochu vypocitavost, myslela si, ze bude mat vacsie pravo liezt nam do sukromia😂

minutka
1. júl 2023

Ja vykam, manzel mojim rodicom tyka. Vsetci mame velmi dobre vztahy. Bez ohladu na oslovenie

bubinovci
1. júl 2023

Tykame si , uz davno pred svadbou sme si tykali, ale je pravda , ze sa nase rodiny poznali uz dlho kedze sme s muzom boli kamarati, od 11rokov sme spolu chodili von

adriannasvk
1. júl 2023

Ja svokrovcom vykam aj ked navrhli tykanie...vobec mi to nepasuje a huba mi to neberie 🤣🙈 manzel mojim rodicom tyka ale su mladsi takze mi to pride skor ok...svokrovci su vo veku mojich starych rodicov 😅 svagrina si s nimi tyka ale mne to nejde....

kris_tin257
1. júl 2023

Tykam obom, svokra to navrhla keď sme oznámili tehotenstvo a svokor to navrhol keď sme oznámili svadbu 😀

wiccawicca
1. júl 2023

Svokrovcom vykám aj môj muž mojim rodičom, nikdy ma o tykanie nepožiadali. Vykám všetkým mojím tetám a ujom aj krstným som vykala tak bolo zvykom. Tykám jedine rodičom.

alienkami
1. júl 2023

Môj muž mojim rodičom tyká - navrhli mu to rovnako ako aj ďalšiemu zaťovi a neveste. Ja svokrovcom vykám rovnako, ako ostatné nevesty/zaťovia. Nikdy mi to nenavrhli a keď som sa "nenápadne" zmienila o tom, že mm mojim rodičom tyká, tak som dostala odpoveď, že pôvodne bolo plánované, že im budú vykať aj vlastné deti (od čoho upustili), tak aspoň nevesty a zaťovia nech im vykajú. Akceptujem to. Nemám s tým problém.
PS: Oslovujem ich zriedka - mami/oci. Vídame sa raz za 3 týždne - ani po 11 rokoch mi to ešte celkom nejde z huby, ale nič vhodnejšie som nevymyslela. Ujo a teta mi príde ešte divnejšie.

kappikk
Autor odpoveď zmazal
terezka1947
1. júl 2023

Svokrovi som vykala...a aj keby navrhne mi tykanie,tak z úcty by som vykala. Manžel to isté mojej mame. Ale vzťah sme mali dobrý,vôbec mi vykanie nevadilo,práve naopak.

ajko2011
1. júl 2023

Svokrovcom vykám. Aj manžel vyká mojim rodičom.

linalinabizu
1. júl 2023

Moja svokra bola najlepšia svokra na svete vyžadovala si to aby dom jej tykala hneď na prvom stretnutí brala nás vzťah ako hotovú vec do svadby a zbožňovala ma. Zato moja mama je pani dôležitá a môj muž jej vyka už 13 rokov a robí si z neho sluhu a on je taký dobrý že jej neodvrava a poslušne plní jej vrtochy...plánujem tak nastaviť aj deti keď sa rozkecaju aby babke vykali 😅😅, možno jej to potom dôjde a možno nie 😅, uvidíme 😂, budem sa na tom veľmi zabávať fakt

alienkami
1. júl 2023

Odmietnutie ponúknutého tykania (staršou osobou, navyše v rámci rodiny) je veľmi ošemetná záležitosť. Technicky vzaté je to nevhodné rovnako ako tykanie bez potykania si. Treba to veľmi citlivo odkomunikovať aby sa druhá strana neurazila.

zarin
1. júl 2023

Svokre vykam,nenavrhla tykanie.Moj muz tyka mojim rodicom.Akurat nasim detom to znie zvlastne,lebo v rodine si vsetci navzajom tykaju,aj muz svojim tetam a ujom,aj nase deti svojim ujom a tetam. Ale aj svagrina vyka svokre.V podstate je tym pre mna vyjadreny aj vztah,aj ked nie je zly,je tam urcity odstup.

alienkami
1. júl 2023

@linalinabizu väčším šokom by pre ňu bolo, keby si jej začala vykať ty. Ak budeš viesť deti odmala k tomu, aby jej vykali, bude to pre všetkých prirodzené a nebudú sa nad tým pozastavovať

kecalkova
1. júl 2023

Môj mojim tyká, ja svokrovi od začiatku tykam a svokre vykam.

daniela595
1. júl 2023

Nie,vykame si

nikusiak9
1. júl 2023

so svokrom si tykam so svokrou si vykam