Využili by ste mužov úspech?
Máme 4 ročne dieťa po ktorom som sa do práce nevrátila keďže som bola zamestnaná pred tým v zahraničí, mužovi sa začalo počas mojej materskej dariť. nedávno sme sa presťahovali treba zariadiť dom zrenovovať byt pripraviť na prenájom vybrať nájomcov a muž navrhol aby som do prace nenastúpila (plánovala som teraz v sept.) ale ostala doma. je pravda že nám to momentálne všetkým vyhovuje, jedinú starosť mám že na papieri som doma dlho aj keď pokles mojich profesných schopnosti nevnímam. ako by ste sa rozhodovali vy?
Som na tom podobne ako ty.
Mám byt, prenajíma sa, takže mám pasívny príjem.
Odvody si platím sama.
Manžel zarába veľmi dobre, takže z pohľadu financií nás nič netlačí a neženie , že by som musela ísť do práce.
Zatiaľ nám to takto obom vyhovuje.
Ja premýšľam, že si dokončím Vš keďže mám len Bc.
Využijem čas a priestor.
A keby som sa začala nudiť doma, čo sa teda ešte nestalo, nájdem si prácu.
Ako to vyhovuje vam,tak si to zariadte.Len aby sa rok nepredlzil na 10 a ty budes potom pisat,ze muza uz nezaujimas,mozno ma inu,chces sa rozviest ale nemas kam ist kedze muz zaraba nadstandardne a bez jeho financii nevyzijes.
Ja by som sa tesila a vyuzila tal jeho peniaze na viac dovoleniek,mat nadstandard,bez tlaku a strachu o financie.Ale vzdat sa vlastnej prace,vzdat sa vlastnych financii,nemat nic nasetrene?Tak do toho by som nesla ani ked bude zarabat 5ku kazdy mesiac.
@anonym_autor Nie, neostala by som doma. Bude ti manžel všetko platiť? Zdravotné a sociálne odvody (nie minimálne) + tvoriť rezervu? Ako dlho takto plánuješ byť doma? 4 roky sú v CV už tetaz dosť. Závisí aj od toho, akú máš profesiu.
@anonym_327cb6 sociálne poistenie je platiť si zbytočné, aj tak už mladším ročníkom nevyjde žiadny dôchodok a do 6.rokov veku dieťaťa môže byť predsa na predĺženej materskej a zdravotné odvody za ňu bude platiť štát.
@anonym_327cb6 sociálne poistenie je platiť si zbytočné, aj tak už mladším ročníkom nevyjde žiadny dôchodok a do 6.rokov veku dieťaťa môže byť predsa na predĺženej materskej a zdravotné odvody za ňu bude platiť štát.
@anonym_31c870
úžasné, do 6 rokov byť doma so zdravým deckom? a zdravotné platí síce štát, ale to sú peniaze nás pracujúcich, či?
@anonym_autor podľa mňa s tak malým dieťaťom radšej doma, ak chodí či bude chodiť do škôlky, tak môže bývať často choré . . .
@anonym_autor podľa mňa s tak malým dieťaťom radšej doma, ak chodí či bude chodiť do škôlky, tak môže bývať často choré . . .
@anonym_31c870 Poznam dievcatko ktore nechodilo do skolky a je casto chore v skole,komisionalky,skratka nepreslo si detskymi chorobami,nakoniec kiahne v puberte...no jedna parada.
@anonym_autor zdá sa že je to práce dosť, to by si mala teda mat aj plat. ale máte BSM, tak to nepasuje.
@anonym_autor mna by doma piclo 😂 ale je pravda, ze ma materstvo ani rola "zienky domacej" neoslovila a do prace som sa tesila.
Toto si musis v sebe utriedit sama.
Ako to vyhovuje vam,tak si to zariadte.Len aby sa rok nepredlzil na 10 a ty budes potom pisat,ze muza uz nezaujimas,mozno ma inu,chces sa rozviest ale nemas kam ist kedze muz zaraba nadstandardne a bez jeho financii nevyzijes.
Ja by som sa tesila a vyuzila tal jeho peniaze na viac dovoleniek,mat nadstandard,bez tlaku a strachu o financie.Ale vzdat sa vlastnej prace,vzdat sa vlastnych financii,nemat nic nasetrene?Tak do toho by som nesla ani ked bude zarabat 5ku kazdy mesiac.
@maminkadeticiek ale ona má kam ísť veď má byt.To je také strašenie tak isto si môže nájsť muž frajerku aj, keď bude chodiť do práce a doma po sebe vrcat, že nič nestíhajú.Ked chce ísť žena do práce tak ju párom volov neudrží.To si môže aj ona nájsť frajera a ešte ho obrať o polovicu😜a byť doma roky a užívať si ten nadštandard čo píšeš.
Prečo iba chlap si môže nájsť prečo sa zo ženy vždy robí chudinka?Ja pracujem z domu, ak by som chcela môžem byť každý deň s frajerom viac hodín ako s mužom a nemá šancu na to prísť.
Ona tie zadné vrátka má iné by bolo, ak by bolo všetko mužove a ona sa vzdá práce.
Nezostala by som doma. Nikdy som sa netešila viac do prace, ako teraz po 3r na materskej/rodicovskej 🙂 Ale je pravda, že moja práca ma bavi a nič iné už robiť ani nechcem..
@anonym_autor nie nebud odkazana na muza.
len aby si tu nepisala o dva roky prispevok, ze mas nudneho muza a nudis sa, ako to tu v inej diskusii autorka popisuje 🙂
@maminkadeticiek ale ona má kam ísť veď má byt.To je také strašenie tak isto si môže nájsť muž frajerku aj, keď bude chodiť do práce a doma po sebe vrcat, že nič nestíhajú.Ked chce ísť žena do práce tak ju párom volov neudrží.To si môže aj ona nájsť frajera a ešte ho obrať o polovicu😜a byť doma roky a užívať si ten nadštandard čo píšeš.
Prečo iba chlap si môže nájsť prečo sa zo ženy vždy robí chudinka?Ja pracujem z domu, ak by som chcela môžem byť každý deň s frajerom viac hodín ako s mužom a nemá šancu na to prísť.
Ona tie zadné vrátka má iné by bolo, ak by bolo všetko mužove a ona sa vzdá práce.
@luccija Moze jasne.Ale nie je dna,aby tu takyto pribeh nejaka zena nenapisala.Vsetky to dobre vieme.
Musím ešte napísať, lebo ma až zo stoličky dvíha keď čítam tie komenty o holej riti s igelitkou.
Máš /mám byt, už to je neopomenuteľný , dosť podstatný fakt, že keby niečo, máš/mám kam ísť a s čím narábať.
Nie všetky sme tu finančne negramotné, závislé na každom mužovom cente ktoré nám vydelí.
@anonym_autor uplne v pohode by som zostala. bola som tak rok po RD pri prvej dcere. a po druhej som po nevoli muza nastupila do prace, ale teda je to casovo tak brutal o hubu, ze velmi silno uvazujem, ze sa na to vyprdnem a dam vypoved. nie kazdy vidi zmysel zivota v nahanani sa a ze vecer polomrtvy odkvecne do postele a v pondelok tuzobne ocakava piatok poobede. mas svoj byt, dom v BSM- mas viac ako vacsina zien na MK, co sice od rocneho dietata hrdinsky utekali do prace, ale ziju v chlapovom dome a ked si ten najde inu, zostane zene hola prdel. na beznych administrativnych poziciach, v korporatoch je uplne fuk, ci mas 3 ci 5 rokov "dieru" v cv.
Možno som hlúpa ale prosim vysvetlite mi niektorá ktoré tu do kazdej podobnej diskusie píšete ako zena skonci s holym zadkom ako by to bolo vobec pri bsm mozne? Úspory spolocne, dom spolocny. Ako ta zena zostane bez centu na ulici? Strašíte, ako keby väčšina slovenských žien nemala problém utiahnuť sama deti s jedným príjmom, keď chlapovi prepne aj ked ona normálne pracuje. Ženy v domacnosti poznam vylucne pri vysokoprijmovom chlapovi, majetok spoločny, dom pekne na bsm, spoločné vysoké úspory. Ak takemuto chlapovi prepne a žena zdedi polku luxusneho domu a ich vysokých úpor, tak sa nebude mať náhodou stále lepšie ako “typická slovenská žena” zarábajúca tisícku v čistom s mizivou rezervou? Nerýpem, skutočne ma to zaujima.
Nebavim sa tu o psychickej pohode ženy, či potrebuje do práce aby nezošalela, len tento fakt ma zaujima keď sa tu stále opakuje
Sprav si jednoduchy prepocet - kolko mas rokov a kolko planujes zostat doma.
Co dnes rozhoduje u HR? Casto vek. Ludia nad 45 rokov su nezamestnatelni - veeeelmi tazko sa hlada praca..
len aby si tu nepisala o dva roky prispevok, ze mas nudneho muza a nudis sa, ako to tu v inej diskusii autorka popisuje 🙂
@sowhat prepáč, ale nepíše z teba závisť? Hádam autorka témy vie, či má alebo nemá nudného muža, nie? Čo to má spoločné s témou? A ak by ostala doma, tak to neznamená, že sa nemôže zamestnať po tých dvoch rokoch.
@anonym_autor ostala by som doma aspoň pol roka, rok, kým povybavuješ to, čo si písala, dieťa vychytá decké chotoby v kolektíve, ale do budúcna by som išla pracovať určite, aspoň na polovčný úväzok, doma by som scvokla
Kľudne by som ostala ešte rok, dva. Vlastný byt máš ak sa niečo stane, prácu si vieš nájsť hocikedy, tak prečo nie ak si môžete dovoliť.
@anonym_autor ja osobne si neviem predstavit zostat doma dlhodobejsie a byt financne zavisla na manzelovi a zaroven mam rada svoju pracu, rozvoj....ale tak kazdy to mame inak
Ja osobne by som vyriesila co treba, pockala na adaptaciu dietata a sla by som do prace
@anonym_78423c čo máš s tým dôchodkom?Keď sa rozvedie tak aj tak bude žiť len z príjmu myslíš, že si ako rozvedená naspori na dôchodok?Nežije v podnájme a nepracuje v kuchyni za minimálnu mzdu.Bola v zahraničí to znamená, že vie dobre aspoň jeden jazyk.Ked bude dobrovoľne nezamestnaná aj 4 r je to jej vec.Kto zistí či nebola v zahraničí o ďalšie 4 r dlhšie žiadnu dieru v životopise nemusí mať.Nikto ani nekontroluje či xy pracovala, alebo sa starala o rodičov, alebo cestovala, pracovala na živnosť dnes, keď 30% ľudí pracuje na voľnej nohe je to úplne jedno.Uz sme v 21 st.Kym bude v dôchodku môže sa 2x vydať, zdediť, odísť žiť do zahraničia.Tu je životná meta byť v mladom veku dieťaťu na stužkovej a čo bude na dôchodku.Dovtedy splatí byt a kúpi ďalší a žije ďalej.Mozno sa dôchodku nedožije aj, keď jej prajem dlhý život.Chyta má depresia z tých príspevkov.Moja sestra vychovala 2 deti bola doma 10 r ja som bola hrdá, kariéra atď...som tak unavená, že som mala ísť jej cestou.Aspn si deti vychovala v kľude a užila detstvo
Ak sa dohodnete zostaň doma,ale dobre si to rozvrhni zabezpec atd+vzdelavanie,rozvoj,svoj projekt proste cinnosti,fungovanie 🙂
@anonym_autor samozrejme. 4r dieťa je ešte malé, nudiť sa určite nebudeš. Ostala by som do tých 6-8 rokov, aby sme mali pohodu aj pri nástupe do ZS.
A dosť blbý názov- zvuezli by ste sa? Ved si jeho žena, ... nejdeš dosiahnuť kariéru lebo muž je na vysokej funkcii. Toto s tým nema nič spoločné.
Ale určite nesed doma cele roky, určite sa časom di práce vráť. Hoc by si si za svoju výplatu kúpila každý mesiac novu kabelku....
@anonym_autor ak s tým muž súhlasí a vyhovuje Vám to prečo nie? Ostan doma teraz zrenovujte byt a vyberte nájomcov,spravte ten dom ..plus ide zas september a začiatok školy (škôlky) to znamená choroby atď....Nenaberaj si na plecia veľa len aby si mala príjem a potom padnes na hubu. Práca počká nemusíš byť doma navždy ale len rok možno dva. Ak by Vám to samozrejme nejak potom finančné nevychádzalo tak sa vráť do práce skôr to je jasné.

@mondolina dajú, ale načo sa naháňať? Medailu za to nedostane...
@jaroe
prečo neostane muž doma? 😉
prečo stále žena?