Žena bez detí po 35-tke má mačku alebo psa
Viem ze toto forum je plne mamiciek ale mozete mi prosim povedat (objasnit ako zeny) preco v dnesnej dobe ked sa snazim niekde zoznamit tak narazim vo velkej vacsine na zeny po 35-tke ktore nemaju deti, no "zarucene" maju svoju milovanu macku alebo psa a spravaju sa k zvieratu ako k dietatu? Je to vobec normalne ze s mackami alebo psami jedia, spia, tahaju ich vsade so sebou? Uprimne, ked si hladam partnerku tak si hladam cloveka s ktorym mozem mat spolocne zaujmy, zaluby, pohlad na veci okolo nas, no dnes mam pocit, ze bez toho aby som s danou osobou neakceptoval aj jej domaceho maznacika to uz ani nie je mozne.
Ja som pochopila autora tak, ze nechápe ženy, ktoré majú "partnerský vztah" so svojím zvieraťom. Nie je problém mat macku/psa/hada ci hocičo iné ako domáceho miláčika. Ale je choré povýšiť domáceho miláčika nad človeka. Jasne, ze pre mňa môj (imaginarny) pes znamená viac ako nejaky cudzí človek. Ale vo vzťahu ma vyššiu prioritu môj partner ako môj pes (pochopiteľne, ze si za partnera nevyberiem človeka, ktorý nenávidí psov). Pozerať sa na partnera, ako si so zvieraťom vymiena telesne tekutiny, tak sa asi zgrcnem.
Je to súčasná realita a je to smutné, že domáci mazlíček dáva človeku v podstate viac ako iný človek. Ja napr. vidím pekné dievča/ženu ale pokiaľ drží v ruke smartfón, tak v tej chvíli obrátim pozornosť na štebotanie vtákov alebo šumenie stromov. Tak ďaleko jeden od druhého sme asi v histórii ľudstva nikdy neboli.
@bivanko tak ja mám psov dvoch (minulý rok rešte 3) a aj mačku. Ale mám aj dieťa. So psami žijem cez 30 rokov a za ten čas ma ešte žiaden nesklamal, ani nepodrazil. Čo o ľuďoch žiaľ nemôžem povedať. A dávajú mi ako single žene pocit bezpečia. Doma aj vonku. Vďaka nim ideme bez obáv na niekoľkohodinovú túru do lesa, vlastne kdekoľvek. Nenadarmo sa vraví, pes najlepší priateľ človeka. Takže áno, niekto, kto by nebol schopný akceptovať naše zvieratá ako súčasť rodiny by so mnou nebol kompatibilný. Aspoň máš istotu, že keď má niekto rád zvieratá je dobrý človek. Nespočatnekrát sa mi to potvrdilo.
Tak stále lepšie,keď si nájdes slobodnú partnerku, ktorá má psa, alebo mačku, ako keď je slobodná mamička s tromi deťmi. Nie?
To z toho stylu ako pises sa ani necudujem ze nevies najst priatelku, a musis sa pytat takuto blbost na mk.
Ja mam tiez psa a milujem ju, nejem s nou, ani s nou nespim, ani ju vsade neberiem. Beriem ju ale ako clena rodiny a keby pride muz a povie ze on psa nechce tak mu tiez zamavam na odchod. Snad si nemyslis ze ked zena zije so psom ci mackou niekolko rokov a zrazu prides ty ze sa vzdaju tohto domaceho milacika. To skor keby sa ho zdaju a vybrali by si muza z mojho pohladu by klesli. To nie je hracka ze ho odstavis a zijes si dalej.
Aby si vedel pred 11 rokmi mi do zivota prisiel muz, vsetko bolo ok az ked som spomenula ze mam psa. Ze on psa nechce. Ok povedala som ze teda to nemy vyznam. Po tyzdni si po mna prisiel aj so psom a sme spolu 11 rokov 🙂 a toho psa ma rad rovnako ako ja
Mozno by bolo fajn sa zamysliet aj nad sebou nie len nad zenami so zvieratami, ale si teda rovno hladaj take co ziju same ako ty. Mozno najdete viac spolocnej reci
@vanilkovazmrzka agresívne vystupuje ? Jediný kto tu agresívne vystupuje podľa odpovedí si Ty a
@heidi4 ...môžete si podať ruky. 👏
Autor sa normálne pýta..a podľa odpovedí je jasné že je to úplne normálny inteligentný nezakomplexovany muž na rozdiel od Vás ..vypisujete totálne odveci.
Odpovedať ani nemusíte lebo nejdem si kaziť deň čítať čo už dopredu viem s akou energiou prídete. 🤮
@vanilkovazmrzka možno tie so zvieratami nepotrebujú nikoho,však majú zviera,a nebodaj by časom pribudlo dieťa a to by bolo na obtiaž.Toto som reálne počula,takže dôvody prečo niekto zo zvieratká robí poloha a pritom sa nevie správať pekne k ľuďom sú tiež na zamyslenie😉pekný den
@apolka77 vies, co je pasivna agresivita? Presne to, akym stylom sa autor pyta 🙂
@rorino myslis, ze clovek, ktory ma zviera, a podla teba nikoho nepotrebuje, by kvasil na zoznamke a hladal si partnera? To sa asi trochu vylucuje, nemyslis? 🙂 je uplne normalne mat vztah, deti, aj zvierata.
@vanilkovazmrzka nevylučuje,a mimochodom autorovi nejde o to,že má niekto zviera ale že sa k nemu správa ako k malému dieťaťu,a to je zásadný rozdiel.Aj ja mám muža,dieťa aj zviera,ale je to súčasť našej domácnosti,určite nám nelezie do postele a neobeduje s nami za stolom.
@bivanko je to úplne normálne nechcú byť samé a každý potrebuje dať niekomu lásku, tešiť sa.Moja kaderníčka nemôže mať s mužom deti a majú 2 mačky áno sama priznala, ze to majú ako deti majú sa s kým potulit, na koho sa tešiť.Vzdy lepšie ako sa utápať v depresii.Predstav si, že aj na dovolenku chodia len na pár dní kvôli mačkám strážia ich jej rodičia.Je to každého vec buď to budeš akceptovať, alebo hľadaj partnerku bez zvierata
@rorino pozri sa, ak by autorovi skutocne prekazal len nezdravy vztah ku zvieratu, urcite by do takejto otazky nedospel, pretoze tak chorobne do zvierata zalaskovana zena by mala urcite uz v profile minimalne fotky zvierat, napisane o tom, ze ma zviera, vyhladavala by podobne zmyslajuceho muza. Fakt, ze sa to dozvedel po tyzdnoch randenia svedci skor o tom, ze ta zena proste len mala zviera (a ocividne ho netahala vsade so sebou, kedze si to za tie tyzdne nestihol vsimnut), a jemu to vadi.
Moja mama chodila so psom na výstavy a spoznala tam jednu pani už staršiu bezdetnu, slobodnú, ktorá nemala výstavného psa, ale vždy s ním išla na všetky výstavy v okolí.Tam sa porozprávala, socializovala psa ako ona tvrdila a tešila sa na ďalšiu.Dokonca chodila vlakom, až do TN.Ludia robia rôzne veci pre svojich miláčikov a seba, aby sa necítili osamelo.Ona to robila ako, keď mama ide s dieťaťom do detského kutika
@bivanko
@vanilkovazmrzka to svedčí tak akurát o Tom,že si si to chcela tak si si to tak domyslela,a silou mocou z neho potrebuješ urobiť blba,a pritom sa chlap len pýtal,či je to normálne.Ale v poriadku,ako myslíš ,Asi by sa mal nad sebou zamyslieť,a hneď pri znamení sa opýtať,či má dáma zvieratko,či má vlastnú misku a pelech,či jej neje z taniera a nespí v posteli.Mas pravdu aj tak sa dá....😂
@rorino vies co, je mi celkom jedno, co je to za cloveka a ako a s kym (ne)zije, ja som chcela k teme povedat len tolko, co som napisala v prvej reakcii, a tam to aj malo skoncit 🙂
Ja som taka rada, ze uz nerandim ked toto citam 😂 👍
@vanilkovazmrzka ok ako myslíš😉
A ja som vydata,mam dieta a k tomu 90zvierat 🤷♀️
Autor to vzdal po tom, ako dostal nalozene. 🙂 To nevies, ze tu muz s dietatom je fuj, ale muz musi s laskou akceptovat jej 4 deti? A zviera je casto ako dieta. Ak nemas vztah k zvieratam, resp. mas, ale netrufas si ich byvat a zit s nimi v byte(nedostatok casu,...), tak proste hladaj niekoho podobneho. Az tolko ludi nema doma psa, macku.
@bivanko No asi ženy potrebujú niekomu dať svoju lásku. Tak áno, kúpia si psa/mačku a kedže je to ich jediná bytosť v živote, vznikne aj nejaký hlbší vzťah, ktorý tebe prekáža. Zase chlapi nezadaní po 30tke často ostanú doma a majú chorý vzťah s mamičkou a rodinou. Tak a potom sa ťažko hľadá a tvorí vzťah, aj na jednej aj na druhej strane.
@liljana Aj ja poznám slobodné ženy po tridsiatke, ktoré doma nemajú žiadne zvieratko, lebo chodia na služobné cesty z práce a aj vydaté ženy po tridsiatke, ktoré majú psíka alebo mačku aj kvoli deťom. Kto chce zvieratko a má čas sa mu venovať, tak mne to vôbec neprekáža. Radšej mám takých ľudí, ktorí majú zvieratko ako takých, ktorí chodia tráviť volný čas do barov.
@bivanko Ešte taká rada, ak pri nejakej je veľká chémia, je fakt osobnosť, skús sa zblížiť s tým zvieraťom a trocha v sebe zabojovať s tými predsudkami voči zvieratám. Ak zviera vycíti, že ho máš rád, ver mi, že nerobí problémy, veľa vecí ho vieš preučiť, prípadne urobiť kompromisy, najviac kompromisov by sa dalo urobiť, keby idete do nového spolu a pes alebo mačka sa ocitne v novom. Tam ľahšie naučíš, že na posteľ nemôže, len na gauč alebo na posteľ len cez deň ked je tam prehoz a v noci spí v pelechu. A sama som sa čudovala psíčkárom v okolí a pes mal byť von, je dnu a som rovnaká. Rovnako poznám kopu chlapov, čo psov nemali alebo len na dvore v búde, našli partnerku čo má bytového a zvykli si a sú radi, že toho psa majú.
"dnes mam pocit, ze bez toho aby som s danou osobou neakceptoval aj jej domaceho maznacika to uz ani nie je mozne."
Miesas tak trocha jablka s hruskami. Akceptacia zvierata vo vztahu ( ak uz tvoje partner nejake ma ) je uplne normalna vec. Ja mam psa uz dobrych 13 rokov a teda ak by nova priatelka vyzadovala aby som sa psa zbavil, tak to je rovno dealbreaker.....tam proste niet co riesit.
U nas je pes ako clen rodiny. Je to zivy tvor, nie akasi plastova hracka ktorej sa mozes len tak zbavit co mne osobne pripomina clanok ktory bol nedavno uverejneny ohladom alarmujuceho stavu zvierat v utulkoch.
Ano, su ludia ktori pestuju chorobnu lasku k zvieratu ale nalejme si cisteho vina, toto robia aj ludia. Potom pride rozchod a s nimi vyhrazky o sebaublizovani ci nebodaj samovrazde.
Mozem ti garantovat, ze minimalne 95% ludi ma normalny, zdravy vztah so svojimi domacimi zvieratami. Ludia ta castokrat sklamu, pes nie. To, ze ludia hladaju u domacich milacikov to, co sa im nedostalo od ludi je nastavenym zrkadlom spolocnosti cize niet sa comu cudovat.
"Ked maju v profile uvedene pes/macka, tak to vies skipnut rovno (a usetrit si cas), no ked to zistis po 2 tyzdnoch stretavania sa, ze jeeejda tu je aj niekto treti vo vztahu, to dokaze poriadne "nastvat"."
Ak by som zistil, ze ma potencialna partnerka psa tak to by pre mna skor prijemne prekvapenie nez dovod byt nastvany. Ja som spoznal vela skvelych ludi len skrz toho, ze ku mne prisli kvoli psovi lebo ho chceli pohladkat.....a potom sa clovek hned zakeca.
Pes nie je len "chick magnet" ale vie aj velmi dobre odhadnut charakter cloveka. Psickari obvykle vedia ako k cudziemu psovi pristupit aby ich nepokusal alebo sa necitil ohrozeny. Z osobnej skusenosti mozem povedat, ze som zleho cloveka kym som bol s psom este nestretol.
Nikto mi nikdy nepovedal " jeeeej, to je krasny pes.....toho by sa trebalo zbavit aby sme mali cas jeden na druheho alebo mohli zajst na kavu" 🙄
Prekazaju ti proste domace zvierata....to je v poriadku a ja nic proti tomu nemam. Je mnoho ludi ktori psa ci macku proste nechcu. Nemyslim si, ze je v poriadku kritizovat ludi ktori domacich milacikov maju pretoze ty mas dojem, ze tvoje moznosti rande su akosi radikalne zuzene. To je tvoj problem, nie problem zien ktore maju domace zvierata.
@hopsadobrandejsa 👏👏👏👏👏 100 bodov! Lepsie by som to nenapisala! Do bodky s tebou suhlasim. ❤
Ludia si v prvom rade casto neuvedomuju, ze otazka domacich milacikov je jednoducho len otazka ne/kompatibility vo vztahu. Budu na seba ukazovat prstom, ze zrovna to ako to mas ty je nenormalne. A cele je to len o tom najst si cloveka, ktory to ma rovnako. Ak ma niekto na toto extremny nazor (ci uz taky alebo onaky) treba si aj najst rovnakeho cloveka. Uplne rovnaka selekcia vo vybere partnera ako v otazke spolocnych hobby, chcem svadbu alebo nechcem, chcem deti alebo nechcem, atd. Potom vznikaju zbytocne temy ala "moj frajer/ka chce mat v posteli psa a ja nie".
@hopsadobrandejsa výstižné!
uplne nerozumiem asi... problemom je zvieratko samotnr? alebo az level, ked sa napriklad kocikuju macky? ja mačky zboznujem, mam doma, nikam so mnou nechodi..ale staram sa o nu, hram sa s nou, mam ju rada... ale nevlacim ju nikam

@ankare A co je na tom chore, ked sa zena z akehokolvek dovodu NErozhodne si hned v 18 rokoch, bez vzdelania, prace a zazemia roztiahnut nohy prvemu, co prejde okolo a nenecha si od neho urobit aspon 5 deti? Chore je skor to, ze to urobi a potom vyplakava kade tade, ze nema co dat detom do ust, ked ju ten prvy, co presiel okolo odkopne. Urcite radsej psa alebo macku, ako sa bezrozmyslu mnozit ako kraliky. Ale chapem, ze niekto zostal zaseknuty v praveku, kedy to takto fungovalo bezne a z takmer kazdej zeny bola len nesamostatna putka domaca odkazana na pana tvorstva ;)