Žena bez detí po 35-tke má mačku alebo psa
Viem ze toto forum je plne mamiciek ale mozete mi prosim povedat (objasnit ako zeny) preco v dnesnej dobe ked sa snazim niekde zoznamit tak narazim vo velkej vacsine na zeny po 35-tke ktore nemaju deti, no "zarucene" maju svoju milovanu macku alebo psa a spravaju sa k zvieratu ako k dietatu? Je to vobec normalne ze s mackami alebo psami jedia, spia, tahaju ich vsade so sebou? Uprimne, ked si hladam partnerku tak si hladam cloveka s ktorym mozem mat spolocne zaujmy, zaluby, pohlad na veci okolo nas, no dnes mam pocit, ze bez toho aby som s danou osobou neakceptoval aj jej domaceho maznacika to uz ani nie je mozne.
@bivanko Uff. Psa do vzťahu :D. Ty si myslíš. že normálny človek keď ide hľadať vzťah, tak vyhodí najprv domáceho miláčika z domu? Ukazuješ tu krásny obraz doby v ktorej žijeme. Absolútne dno si prerazil, prepáč.
Ak je niekto ochotný prevziať zodpovednosť za zviera, tak je to človek vhodný do života, úrčite viac ako taký ako ty.
@bivanko ja domácej zvieratko nemám a mne sa to na druhej strane páči ako sa k ním správajú. Sú to predsa členovia rodiny, asi to nechápeš, nie každý má taký silný cit ku zvieratku. Lepšie ako mať ho na reťazi celé dni. A na druhej strane podľa mňa by ti to nemalo čo vadiť. Spolu predsa byť môžte no al nevieš akceptovať jej zvieratko, tak v podstate neakceptujes to čo ona miluje.
praveze ked vidis,ze zena ma psika alebo macku,tak hned podla toho ako sa k nemu sprava vies,ze je starostliva,ze ma velke srdce,ze nebude knucat ked bude mat deti,ze treba vstavat a prebalovat alebo krmit...mne skor pridu podozrivi ludia,ktori sa so znechutenim pozeraju na zvierata...
@bivanko súhlasím s tebou že už Len kúpiť mačku lebo detí chcú. No mohli by chcieť ale Max plyšovú. Je to zodpovednosť a hlavne tomu zvieraťu sa treba aj venovať. Nie ho iba kŕmiť a platiť dane. A to mám dvoch psov v byte a sú to ako moje deti. Ale išli sme s mužom do toho že bol jeden z útulku a druhú sme malí v docaske a ostala u nás Lebo oni dvaja si spolu rozumeli. Ale kto nevie že máme doma psikanky tak necíti žiaden zápach. U tvojej ex by som hodila určite sablu. Jasné chlpy sú ale minimum keďže vydávame častejšie a hlavne kŕmime kvalitnými granulami. Takže viem pochopiť aj teba ale chápem aj votrelcov čo prídu a chcú meniť niečo zabehnuté. Ale u Teba to bol problém že sa to stálo počas vzťahu. A možno ťa aj viac série že to s tebou partnerka neprehrala.
Ale neboj je viacero báb čo nemajú žiadne zvery a sú slobodné a dokonca žiadne deti takže by si nevychovaval a nebol medzí dvoma kameňmi
@bivanko a inak taka originál zvieracia,,mama,, bude aj úžasná matka. Bude zodpovedná. Lebo skoro žiadni majiteľ psa nedáva presnosť pivku po práci ale beží domov venčiť. A zabije viacero vecí jednou ranou, vyvenci psa, vráti sa mu láska, pes Nikdy na Teba nie je nahnevaný, a dokonca urobíš niečo pre svoje zdravie. Hlavne keď máš sedavé zamestnanie.
@ivuska027 Ja som mama a mam 3 pubertalne steniatka, z toho 2 ludske 😂😂... ked sme si psika doniesli, chceli sme, aby bola dcera jeho panom (ona je sekera po muzovi, co ja vobec neviem byt), v 90% mu ona dava zrat, venci ho, na cvicak s nim chodi, cvici ho kazdy den. Lenze...aj napriek tomu, ze ja mu zrat davam vynimocne, tak som sa stala neplanovane jeho panom 🤷♀️. Jednoducho som jeho milacik, stale ma uprednostnuje, bezo mna ani na krok. No asi vidi, ze sa staram aj o dve ludske steniatka, davam im jest, som stredobodom domacnosti, stale mamiiii to, mamiiii tamto...tak nejako prirodzene aj ten pes ku mne vzhliada 🤭..deti sa na nom smeju, ako stale ho mam v patach a volaju ho princ mamanek, lebo stale len za "mamou" (dnes sme isli spolu s dcerou a psom von a vratila som sa od brany po zabudnutu vodzku, akonahle si pes vsimol, ze chybam utekal spat hore schodmi za mnou, aj ked dcera bola pri brane, toto robi stale, vzdy robi paniku, ked ma strati z dohladu)..ale ja sama sa pred nim neoslovujem ani ako mama, ani nijak, pride mi to divne, aj ked sa mu casto vselijako prihovaram...to len deti..
@bivanko nebudem odpovedat priamo na otazku ci to je alebo nie je normalne lebo ty si si na tu otazku v principe uz sam odpovedal... ale zo zivota... ja som sa zoznamila s manzelom ked som mala 21 a byvala som sama so svojim kocurom ktoreho som mala od 14tich takze tam bol uz oveela skor ako buduci manzel. A ano zo zaciatku bol nesvoj ( manzel) ale postupne sa z nich stali velky partaci az mam pocit ze kocur ho zboznoval viac ako mna.. pre mna to bol velmi dobry ukazovatel manzelovej povahy ze sa dokazal povzniest nad to a akceptovat ho ako clena domacnosti. Velmi nerada by som totiz v zaciatku vztahu riesila sofiinu volbu on ci on... po 6 rokoch kocur prirodzene odisiel a nas vztah isiel dalej ..bez zvierat ...prislo dieta ... nevidim v tom nic divne. Ak nedokazes akceptovat zviera v domacnosti hladaj zeny ktore ich nemaju je ich velaa ...
Ty nemas rad zvierata🙂) to su hned body dole🙂)
Vidím, že diskusia pokračuje, takže vďaka za vaše názory. Jedine, čo ma mrzí, je, keď niektoré ženy dokážu na základe jedného príspevku odsúdiť a hneď napísať, aký som kreten, multiexpert a podobne. Zrejme ste si nevšimli, že som síce nenašiel pochopenie pre mačku v domácnosti, ale bez problémov som našiel pochopenie, podporu a lásku pre partnerkine deti (jej, nie naše). Venoval som im čas, energiu, pomáhal v domácnosti, jednoducho som riešil bežné veci každodenného života. Áno, nie som nadšencom zvierat v domácnosti; je mi to nepríjemné, a považujem to všeobecne za nehygienické. Mám svoj názor, a zaujímal ma ten váš. No, nie vždy sa musíme na všetkom zhodnúť. Takže budem hľadať ženu, ktorá nemá domáceho miláčika, čo síce zúži možnosti, ale zároveň aj možné budúce problémy. ;)
Ešte mám jednu otázočku: Pokiaľ vo vašej domácnosti (byte) nie sú zvieratá vítané, no máte v rodine niekoho (zo zahraničia), kto má zviera (psa) a príde k vám na návštevu aj so svojím štvornohým miláčikom, ako by ste sa zachovali? Ja osobne by som dal psa s miskou vody a jedla na balkón a vybavené, no viem si predstaviť to ukrižovanie, ktoré sa teraz vznesie na moju hlavu.
@bivanko odpoviem z opacnej strany. Mam bytoveho psa a chodievame na navstevu do domu, kde psa vo vnutri nechcu. Uplne v pohode to respektujem. Zostava vzdy na dvore so psom, ktoreho tam maju. Ale neprespavame tam (nie kvoli psovi, len to proste nie je tak daleko aby sme tam museli nocovat). Ak by sme tam museli prespat, tak by som zvazovala skrz pocasie co robit - nakolko v zime bytovy pes nema tak prisposobenu srst, aby bolo v pohode nechat ho dlhe hodiny zrazu len tak vonku. Pri teplom pocasi a nutnosti prespat by som ju vedela nechat na dvore. ALE.. minule lialo a pristihla som svokru ako toho nasho psa berie z vlastnej iniciativy dovnutra, vraj sa nedalo pozerat na to ako je ich pes zalezeny v bude a ta nasa tam mokne na dazdi 🤭 A o tomto to pre mna je - respektovat sa navzajom, ale zaroven nebyt "odroň" a robit kompromisy ako normalny empaticky citiaci clovek. Prist k rodine na navstevu z daleka a na privitanie dostat znechuteny pohlad a vypoklonkovanie psa na balkon, tak by som sa zobrala a odisla. Ani nie tak kvoli psovi, ale takto sa za mna ludia, ktori sa vzajomne respektuju a maju radi nespravaju.
Ahoj, veľmi ma tvoj príspevok pobavil a ešte viac tie, ženské reakcie. Vošiel si do osieho hniezda. Máš zato môj obdiv a tiež ťa úplne chápem.
Nejde tu o psa či mačku ako takú, ale ten vzťah, na ktorý ženské čakajú, že sa rovnako napojíš, čo tebe nejde.
Bola som v rovnakej situácii, môj (teraz už) manžel sa cez to prehryzol preto aby mohol byť somnou a potom, ako sa nám narodil prvý syn sme môjho milovaného psíka dali jeho rodičom. Vídam ho dodnes. Teraz spolu čakáme už štvrté dieťa, čiže ak ti nejaká zato stojí, tak to skús aj cez psa či mačku, časom sa to poddá....
Ja ťa úplne dokážem pochopiť.
Keďže človek je spoločenský tvor, myslím, že chceme/máme potrebu sa o niekoho starať a zvieratká/psy/mačky sú prítulné, milujú nás nadovšetko, sú verné a to je samozrejme veľmi lichotivé, prírastú nám k srdcu. Sama mám labradora, on je však vonku a do domu nesmie.
Celý môj život bol sprevádzaný štvornohým kamarátom, mala som vlčiaka, shitzu a teraz labradora.
Ako človek ktorý upratuje dom, myslím, že predsalen si vyžaduje dodatočné upratovanie/starostlivosť mať zvieratko v vnútri a tiež mi nie je po vôli, keď má niekto zviera v posteli, na sedačke atď atď. Jednak som bola vychovávaná tak, že zvieratá patria von (a priznajme si, väčšine tých zvierat, odhliadnuc teraz od super vyšlachtených, veľmi háklivých, je proste lepšie sa zabávať vonku ako byť v byte), jednak mám alergiu na srsť, takže sa potrebujem po kontakte hneď umyť, svrbia ma oči atď.
Takže ak by som po nejakom čase zistila, že potenciálny partner spáva so zvieratkom v posteli, tiež by som vycúvala, nie preto, že by som nemala zvieratá rada, to nie, ale preto, lebo by som snáď nemohla ísť k nemu do bytu ani na kávu, bez liekov na alergiu a podobne. A ak nemusím, nepchám do seba lieky "zbytočne".
Držím ti palce, aby si našiel partnerku podľa svojich predstáv.
Mat mačku, psa nieje choré.....
Choré je ak s mačkou ideš na zmrzlinu, choré je ak sa so psom kúpe, rsnajkuje pri stroje a bez maznáčika sa ani 💩nejde.
Je to choré ak sa na kolotoči fotí s mačkou.
@vanilkovazmrzka 😃😃😃😃😃 moja zlata ty musíš byť ale ze mega mimo galaxiu.
Ja zvieratá rada mam, mame dokonca kocúra, ale žeby som s nim šla do restiky alebo na záchod a ešte sa cvakla na Facebook alebo na Modrykonik mi príde scestné a riadna diagnóza....
@veronikakos normalna odpoved👌
@bivanko inak ešte ma zaujalo, ako si písal, že nemáš problém so zvieratami na dvore a chvíľu predtým, ako ste museli riešiť mačací hotel pre jednu mačku 🙃 Od takých sliepok či psov z dvora je väčší problém sa niekam dostať, zohnať k nim niekoho než nájsť či už niekoho známeho alebo aj nejaký ten hotel pre jedného bytového psa či mačku. Ja by som napríklad mala skôr s týmto problém, ak by mal chlap na dvore zverinec a nehrozil by žiadny výlet, žiadna dovolenka. Vidíš, každý sme nejaký.
@linduska86 kto chodí s mačkou na zmrzlinu, do reštaurácie?
Ak je pre teba domáce zviera 'deal breaker', tak sa na to hneď spýtaj, alebo to rovno napíš do svojho profilu. Tým pádom nikto nebude strácať čas.
@nika523 poznám takú pani 😂 a dokonca chodí aj so psom....