Žena v domácnosti: Ako to vnímajú muži?
Chcem sa spýtať na mužov otázka. Vadilo by vám zarábať čisto iba vy a žena by bola doma. Prála upratala varila. Nemôže pracovať kvôli psychickej fobii blokom z minulosti a tiež nechce. Už si odvykla (dlhý pribeh)
Vadilo by vám to kebyže nie je úplne finančné samostatná? Ale ma iba nejaké príležitostne brigády a malinko peňazí? Keď sa podarí podarí. Keď nie nie. Ďakujem za každé info.
@anonym_autor v dnešnej drahej dobe? Samozrejme ze by mi to vadilo. Hanbila by som sa za seba ako pes.
Aká brigáda? Tam nemá fóbiu, a chce sa jej?
@bielasovicka brigády na doma. Myslím samozrejme pripadne práca na doma iba. Inak nie. Rozbiehal som svoj vlastný biznis ale nešlo to. Takže tak a roky som už nerobila. Odvykla som si.
@anonym_autor V minulosti boli rodiny,kde matka nebola zamestnaná ,živiteľom bol otec, čo však neznamenalo,ze nepracovala,lebo nechodiť do zamestnania neznamenalo len postarat sa o potreby rodiny a domácnosť, ale znamenalo to postarat sa o všetko a všeličo vyrobiť, opraviť, dochovat a dopestovať aj za účelom zarobiť nejaké peniaze.V súčasnosti,ak to dovolí rodinný rozpočet, nie je zlé, ak matka môže ostať doma s deťmi, kým tie nenastúpia aspoň do školy.Neviem si však predstaviť byť celý život závislá na príjmoch niekoho, aj keď to je láskavý a pracovitý manžel...
@anonym_fc9720 presne tak. Pred 50 rokmi to aj u nás bolo. U moslimov ženy tiež nepracujú a podobne. Sú rôzne kultúry.
Žasnem, aké sú slovenské ženy sprosté. Pripadá im úplne normálne rodiť chlapovi deti, starať sa o celú domácnosť a ešte aj drieť v práci. Mám sestru v Taliansku. Akonáhle nastúpila do práce /podotýkam len na 4 hodiny/, manžel automaticky zohnal slúžku, ktorá sa im stará o domácnosť, takže moja sestra doma nemusí ani pohnúť prstom. A to ani nemajú deti. Vyjadril sa, že by sa prepadol od hanby, keby jeho žena chodila do práce a ešte aj drela v domácnosti. Ako tak čítam túto diskusiu, slovenské ženy by sa s radosťou aj zodrali, len aby mali nejakého nemožného chlapa doma a udržali si ho. Ženy, preboha, spamätajte sa! Ak chce chlap ženu a deti, mal by ich vedieť aj uživiť! Žena nemá čo chodiť do práce, ak sa musí starať o domácnosť! Doma má predsa práce dosť. Načo sú vám chlapi, čo vás ženú do práce? Vysrala by som sa na takého chlapa!
@marci9 moja reč. Slovenské ženy milujú sa zodierat. Asi tak.
@anonym_autor tak v tejto kulture je uplne bezne, ze zena sa podiela aj na financovani domacnosti. Niektore to robia lebo musia, niektore sa tak same rozhodli aj ked by nemuseli. Pocitaj s tym, ze tu tazko najdes chlapa, ktory by bol ochotny zivit zenu. Ano, su aj taki co su zivitelmi rodiny a maju doma zenu v domacnosti, ale medzi nimi je celkom dost takych, ktori to robia preto, ze svoju zenu povazuju za svoj majetok, nie za rovnocennu bytost, ktora moze sama o sebe rozhodovat, teda aj o tom ci bude alebo nebude pracovat. Ak takeho najdes, dobre si over co ho k tomu motivuje.
@anonym_b1f1ff môj ocko napr.
@anonym_autor presne ako píšeš- živil ťa exmanžel! Kvôli niečomu je už exmanžel. Netreba sa spoliehať na akéhokoľvek chlapa, pretože raz budeš ex a budeš mať sakra problém s financiami a s dôchodkom. Prečo by si ťa vzal na krk niekto iný? Máš psychické diagnózy a keď nevyzeráš ako Sklenáříková križena s Veresovou, neviem prečo by si niekto viazal na krk jednu lenivú ženu so psychickými chorobami?
Mnohým chlapom je to jedno, kým je žena mladá a pekná, radi ju zasponzorujú a keď sa im stará o deti. Ale jedného dňa sa im tá manželka okuká a nájdu si mladší model. Žena potom šúcha nohami, lebo nema kam ísť a nemá za čo.
Okrem toho keby som mala doma muža 20 rokov a celý čas sa pozerám naňho len ako upratuje, meni plienky, umýva riady a vari, asi by tam toho rešpektu veľa nebolo. Každý potrebuje vedľa seba sebavedomého partnera, co niečo dokáže vlastnym usilim. Nie parazita, ktorý sa tvári, že sa stará 20- 30 rokov o rodinu.
@anonym_cacce4 ja som sa rozviedla kvôli jeho neveram
@anonym_cacce4 Niekomu to stačí, hneď by som neodsudzoval. Každý má v živote iné ciele. Niekoho cieľom je možno celý produktívny vek vychovávať deti a vychovať ich 15. Nemôžeš vravieť, že to je niečo zlé.
Iného životný sen je stovkami prdel utierať. A ďalší zas chce precestovať celý svet a vidieť všetko.
Môj životný sen je pracovať kedy chcem, koľko chcem a môcť si nastaviť vlastné priority (čiže najprv rodina, potom práca, preto si z toho robím holubník). Pracovať z domu a pracovať na seba, nie na niekoho nový mercedes.
@thirstymonk normálny názor aspoň jeden normálny chlap tu
Mne to vadí ale z princípu. Kamarátova žena sedí doma a ešte sa tvári sebavedomo, nemôžem ju ani cíťiť. Bývaleho kolegu manželka to isté, on zarába a ona sa doma motká a akože pracuje že chodí ženy líčiť na rôzne akcie ako svadby, oslavy atd. Ale to robí akurát tak v piatok alebo sobotu, čo robí celý týžden, fakt neviem 😀 Keby to mala pri klasickej robote ako takú brigádu, nepoviem nič, ale ona si z tohoto "part-time jobu" urobila hlavný job. No celé zle.
@anonym_a26fdd prečo ved robí. Líci... A chlap ak pekne zarába tak prečo by sa namahala nie? Myslím že je to fajn žena má inú energiu ako muž. Muž je ten dravý. Ma sa postarát o ženu ako to bolo kedysi. Žena udržiava teplo domova a snaží sa aby všetko klapalo doma. Po fyzickej aj emocionálnej stránke. Vychováva deti stará sa o. Domácnosť o seba vzdeláva sa pomáha manželovi ak. Ma. On nejaký biznis. Nemyslím ze by to bolo také zlé
@anonym_autor napíšem ti, autorka, moju skúsenosť. Som ťažká migrenicka-velmi časté záchvaty, omdlievanie, zvracanie, neschopnosť odpracovať niekoľko dní v týždni za sebou, cievnu nález na mozgu... vedela by som tu roman napísať aké som mala ťažkosti vydržať v práci. Ako ma to vysilovalo, koľko "zážitkov" sa mi podarilo na pracovisku v súvislosti s migrenami, ale vieš čo? Nikdy som ani len nerozmýšľala že nebudem pracovať. Bojovala som, hoci moje telo aj psychika boli vyčerpané. Navyše som trpela aj predmenstruacnou dysforickou poruchou...no proste jedna katastrofa. Neľutujem, že som sa na pracovný život nevykaslala, nabrala som skúsenosti, zocelilo ma to, posilnilo, mám akoby vyšší prah bolesti, vydala som sa, mám dieťa a teraz svoje podnikanie, ktoré si regulujem podľa toho ako vladzem. Neľutujem, že som sa predsa len začlenila do pracovného zivota.
@anonym_c16553 ja mam mnohé iné choroby. Nielen toto
@anonym_a26fdd prečo ved robí. Líci... A chlap ak pekne zarába tak prečo by sa namahala nie? Myslím že je to fajn žena má inú energiu ako muž. Muž je ten dravý. Ma sa postarát o ženu ako to bolo kedysi. Žena udržiava teplo domova a snaží sa aby všetko klapalo doma. Po fyzickej aj emocionálnej stránke. Vychováva deti stará sa o. Domácnosť o seba vzdeláva sa pomáha manželovi ak. Ma. On nejaký biznis. Nemyslím ze by to bolo také zlé
@anonym_autor A ty sa chces vzdelavat a mat deti? Ci len sa presmotlat od rana do vecera nejako? 😏
Normálny muž si nezoberie ženu s tak vážnymi psych.problémami, že nedokáže pracovať aspoň na nejaký skrátený úväzok (čo by jej aj prospievalo k lepšiemu zdrav.stavu). Zároveň to môže byť aj dedičné a s takým dieťaťom sú väčšie problémy.
A aj neliečený stav sa môže rokmi iba zhoršovať.
Treba mať dobre nastavenú liečbu a nebyť takto závislá na mužovi, lebo teraz ani manželstvá nie sú nič trvalé, rozvody, rozchody sú bežná vec.
@petronelag prečo? Stavy na omdlenie zmiešaná porucha ťažká insomnia sociálna fóbia panicke ataky v klim. Priestore a iné borelioza chronická a iné.. Veci.. Ktoré sa moc liečiť nedajú. Lieky nejaké beriem. Ale to neznamená ze som psychopatka na psychiatriu zrelá alebo ze by som nedokázala viest normálny manželský život. Sú to normálne veci. Poznám chlapov co si zobrali ženy. So sklerózou alebo rakovinou alebo epilepsiou
och takých žien je .... Poznám ich, majú dieťa ZŤP a sú na opatrovateľskom. Viac menej nedobrovolne. ale je to na figu.
@anonym_0a2fd8 aj ja poznám 5 v okolí mojom
@anonym_2a3294 a ostatní,
Pamätate si tu na jednu dámu, ktorá písala podobne blaboly? Chce byť žena v domácnosti, nechce robiť, aj mama jej nerobila, ona chce moslima atď. Žije u rodičov, dá im pár eur a zo zvyšku brigády si platí tie svoje hoby a krúžky. Myslím, že je toto tá istá autorka.
@svetlonos Fuu, to máš poriadny prehľad. Ja tu chodím často a nepamätám si to tak.
@anonym_fc9720 presne tak. Pred 50 rokmi to aj u nás bolo. U moslimov ženy tiež nepracujú a podobne. Sú rôzne kultúry.
@anonym_autor V podstate,je to súkromné rozhodnutie páru, ktoré je závislé od okolností...
Poriadnym chlapom, čo nemajú problém zarobiť to nevadí, práve naopak.
Na kieho šľaka by si bonitný muž miesto mladej sexice vydržiaval psychicky narušenú ženu v strednom veku. 😂 Ako vážne, trochu sebareflexie.
My takto zijeme uz niekolko rokov. Muz pracuje zarobi natolko, ze ist do prace nemusim. Ak by som sa raz rozhodla tak urcite nie kvoli peniazom, mam VS vzdelanie + skusenosti v obore. Mame dve male deti takze prace okolo nich je dost, rano ich hodit do skoly/ skolky poobede ich vybrat, nasledne kruzky, ucenie. Moj muz varit nevie, takze on zaraba, ja sa staram o domacnost, takze ked pride z prace mame cas byt spolu a s detmi. Vikendy su nase (cas straveny spolu/ s detmi, vylety atd- ziadne povinnosti), okrem toho mam pocas dna cas pre seba, ist si zacvicit, stretnut sa s kamoskami, ktore su na materskej, nakupy potravin, oblecenia, pomocok do skoly a ostatne veci, ktore robia rodicia spolu ked obaja pracuju. My to mame podelene. Kazdy sa starame o rodinu svojim sposobom a obom nam to takto momentalne vyhovuje. Mame jeden ucet, peniaze su spolocne, nehnutelnosti tiez, ked potrebujem ist kupit nieco domov, detom, manzelovi, alebo sebe nikdy som si nepytala povolenie 🙈 Manzel si vazi co robim pre rodinu a taktiez ja si vazim co robi pre rodinu on. Je to o tom ako si to ludia zariadia, podelia a ako im to vyhovuje.
@anonym_autor ja ako muz by som preferoval partnerku s vlastnymi financiami, ale nie je to pre mna az tak dolezite pri hladani partnerky. kebyze si s danou zenou rozumiem a nevie plnohodnotne zarabat tak by mi to nevadilo. ale ja som trochu specificky pripad lebo sam nepracujem a "som za vodou". kebyze mina peniaze zodpovedne, tak utiahnut 2 krky nemam problem zo svojich financii
@anonym_9719bd tak predsa sa nejaký chlap našiel aj medzi Slovákmi🙂
Plno muzov bude s tym spokojnych, len ci budes spokojna ty s financnou zavislostou.
Co ale muzom bude vadit, je ta tvoja psychicka porucha, ktoru uvadzas ako dovod, preco nepracujes. Partneri s problemami v hlave nie su prave vyhladavani alebo budes nutena akceptovat zase ine vazne nedostatky na jeho strane.
@patrike muži budú spokojní? To ťažko Slováci chcú aby ich ženy makali tiež pokiaľ nie sú úplne že za vodou ale ze uplne
@anonym_autor Otazka znie teda inak : vadia muzom vazne psychicke poruchy partnerky ? Odpoved je ano.
@patrike porucha sa v bežnom živote moc neprejavuje okrem sociálnej fóbie a nespavosti. Inak relatívne normálne fungujem. Akože nie som nejaký blázon strelený zúfalý plačúci na psychiatriu zrelý. Tak si to zas nepredstavuj
Poznám veľmi dobre niekoľko takých vzťahov - manželstiev a vieš čo sa deje? Muž voči žene stratil rešpekt a zábrany, kľudne jej bez hanby vynadá do pí., ku.iev a tak podobne. Prečo? Lebo vie, že môže, že žena neodíde. Pravidelne vyťahujú to, že oni živia rodinu a preto si môžu robiť čo chcú a kedy chcú a tak 🙂. Nie je to len jeden príklad debilka, je ich niekoľko a všetci sa správajú ako cez kopír.
Naopak muži, ktorých ženy pracujú (hoc aj v mužovej firme) majú voči žene rešpekt, nepovedia nikdy nič škaredé o nej, vždy kopec úcty a pochvál.
Tak si vyber. Úprimne, mňa by aj sociálna fóbia prešla, keby som si mala predstaviť takého muža vedľa seba, ktorý ma živí ale súčasne som preňho 🍑a.
@anonym_f04b33 neviem. Môj otec nikdy nenadal mame do k.. Pi.. Hoci nikdy nerobila
@patrike porucha sa v bežnom živote moc neprejavuje okrem sociálnej fóbie a nespavosti. Inak relatívne normálne fungujem. Akože nie som nejaký blázon strelený zúfalý plačúci na psychiatriu zrelý. Tak si to zas nepredstavuj
@anonym_autor A tie diagnozy si si sama urcila alebo odbornik a liecis sa ?
Na kieho šľaka by si bonitný muž miesto mladej sexice vydržiaval psychicky narušenú ženu v strednom veku. 😂 Ako vážne, trochu sebareflexie.
@aperolcek Nadej umiera posledna🙃😄
My takto zijeme uz niekolko rokov. Muz pracuje zarobi natolko, ze ist do prace nemusim. Ak by som sa raz rozhodla tak urcite nie kvoli peniazom, mam VS vzdelanie + skusenosti v obore. Mame dve male deti takze prace okolo nich je dost, rano ich hodit do skoly/ skolky poobede ich vybrat, nasledne kruzky, ucenie. Moj muz varit nevie, takze on zaraba, ja sa staram o domacnost, takze ked pride z prace mame cas byt spolu a s detmi. Vikendy su nase (cas straveny spolu/ s detmi, vylety atd- ziadne povinnosti), okrem toho mam pocas dna cas pre seba, ist si zacvicit, stretnut sa s kamoskami, ktore su na materskej, nakupy potravin, oblecenia, pomocok do skoly a ostatne veci, ktore robia rodicia spolu ked obaja pracuju. My to mame podelene. Kazdy sa starame o rodinu svojim sposobom a obom nam to takto momentalne vyhovuje. Mame jeden ucet, peniaze su spolocne, nehnutelnosti tiez, ked potrebujem ist kupit nieco domov, detom, manzelovi, alebo sebe nikdy som si nepytala povolenie 🙈 Manzel si vazi co robim pre rodinu a taktiez ja si vazim co robi pre rodinu on. Je to o tom ako si to ludia zariadia, podelia a ako im to vyhovuje.
@anonym_25ed6b tak to mate fajn... Našiel sa taký a vidíš ľudia tu frflu na mňa
Poriadnym chlapom, čo nemajú problém zarobiť to nevadí, práve naopak.
@anonym_41a295 asi tak
@aperolcek a kto ma stredný vek ja som. Mladá a dobre vyzerajúca žena a vzdelaná vš a iné certifikáty
@anonym_25ed6b nato že máš vš dosť blbý názor. Zatiaľ je to OK, len či to tak bude aj o 10r, alebo v prípade ak sa medzi vami niečo pokašle.
@aperolcek a kto ma stredný vek ja som. Mladá a dobre vyzerajúca žena a vzdelaná vš a iné certifikáty
@anonym_autor Teraz este priznaj, ze uz si tu zalozila x diskusii. A ten co ta zivil bol moslim, a stale ta podvadzal. Lebo je jasne, ze to si ty.
Vzdelana vs zena a ine certifikaty a chces doma sediet za zadku. Ja naozaj chapem, ak ma rodina deti a ostane zena doma a muz chodi do prace. Ale tvoju poziadavku, sediet bezdetna doma na zadku a hladas muza co ta bude zivit nesplni zrejme ziaden chlap.
@anonym_autor vôbec som nečítal komentáre. Mne osobne by to nevadilo. Dnes je doba iná a ženy zarábajú ako muži a dokonca aj viac. Takú ženu by som určite bral. Viem ju zabezpečiť a aj deti... aj keď neviem, čo by doma robila, lebo všetky tie veci stíham Sám. Varím, upratujem, periem, starám sa o deti... mňa to baví. Musela by sa podeliť s tá domáca práca pol na pol a este k tomu by žene ostal čas na míňanie mojich peňazí v obchodoch, fitku a podobne 😎... myslím si, že by to fungovalo 💪
@anonym_autor mne by to vôbec nevadilo. Dôležité je aby aj doma vytvárala pocit domova a pohody. Moja manželka ostala s deťmi osem rokov doma a keď už mala pocit, že jej chýba práca, šla do práce. Velmi rada spomína na to obdobie. Možno by sme si len museli zvyknúť na nižší príjem.

@anonym_autor je to sice otazka na muzov, ale napisem ti k tomu len tolko, ze nie je dobre byt zavisla na muzovi, lebo ak sa nieco pokazi vo vasom vztahu nebudes moct od neho odist, lebo budes financne zavisla.
@domkakvet
Dotyčná,súdiac podľa verbálneho prejavu,ten typ isto nie je.