Ženy a muži: Čo skutočne hľadáme vo vzťahoch?
Dopredu vás prosím, nenahlasujte túto diskusiu, ak to čitajú moderátorky tak nejde o žiaden žart ani trollovanie, som reálny človek a pýtam sa to naozaj vážne.
Už som tu videl rôzne témy o mužoch kde ženy rozoberali že či sa oplatí byť s mužom čo ju nevie ochrániť pri výtržnosti na ulici, alebo že žije aj po 40-ke u rodičov, alebo že je minimalista a stačí mu len tak bezcielne existovať - prežívať. Takže toto by bola diskusia akoby mix všetkých tých predošlých. Nezakladal som ich síce ja ale v mnohých som sa našiel. Takže keby som sa predstavil tak:
Som muž po 40-ke, vzťahovo neskúsený, žijúci viacmenej u rodičov resp. rodiny s tým že bývam sám avšak v požičanom byte (patriacom rodine) za cenu energií, takže to isté akoby u rodičov. Som duševne chorý absolvent osobitnej školy (teraz ich volajú špeciálna). Mnohí sa čudujú že mám takýto pravopis. Ono to má 2 dôvody: Za prvé moja diagnóza je autizmus (to je podobné ako asperger) že v jednej dvoch veciach môžem vynikať a pôsobiť ako normálny človek ale vo všetkom ostatnom som hlboko podpriemerný. Za druhé každý počítač, tablet, smartfón, má autokorekciu t.j. opravy pravopisu, takže ja sám nechápem ako môže niekto písať so zlou gramatikou keď to už prehliadač minimálne podčiarkne že je tam chybné slovo, a v lepšom prípade rovno aj opraví to slovo. Často mením zamestnanie keďže som menej chápavý a neviem sa začleniť do kolektívu (tu sa už moja diagnóza prejavuje) takže buď ma po mesiaci vyhodia leno nestíham tempo, alebo kolektív zariadi aby sa ma zamestnávatel zbavil, alebo ma tak začnú šikanovať že sám musím odísť. Výsledkom je potom nestabilný príjem, a to potom spôsobuje že mám život ktorý nieje zaujímavý lebo žijem len od výplaty do výplaty. Tak jasné že neviem zabezpečiť žiadne výlety a zážitky, ale mám záluby ako malé deti lebo tie nič nestoja t.j. prechádzky, bicyklovanie, pozeranie TV, také domased veci lebo tie nič nestoja. Keď sa ženám povie že sú materialistky a zlatokopky tak sa urazia, ale na druhej strane samé povedia že chcú byť so zaujímavým a zabezpečeným mužom čo je vlastne to isté len inák povedané. Lebo kto nemá peniaze nazvyš čo asi takej žene môže ponúknuť? Prechádzky, bicyklovanie? Zena povie že to je nudný a nezázivný muž. Ale potom ako je možné že v zaostalých krajinách chodia muži na rande a ženy ich neodmietajú. Čím zaujme muž ženu v takej najchudobnejšej krajine sveta? Tam prečo žena nepovie to čo vy na fóre? Tam prečo nemá žena maniere že muž bývajúci u rodičov je hneď red flag stď? Hmm?
Veď frajerky majú aj chudobnejší dedinčania na Gemeri čo poberajú sociálne dávky. Tam to tým ženám akože nevadí? Zrazu? Takže toto celé neni o tom že či je muž u rodičov, či je schopný a zaujímavý, ale o to že si ženy na tomto fóre kladú vysoké nároky. Nedávno som čítal aj tému o tom výtržníkovi a páriku. Všetci ste dotyčnej odporúčali aby s takým nebola. To akože nemôžem mať priatelku kým ma nebudú sprevádzať dvaja ochrankári? Proste ak príde agresívny výtržník tak jasné že treba utiecť lebo za prvé pud sebazáchovy a za druhé aj na kurzoch sebaobrany učia že prvoradé je pokus o útek teda vyhnúť sa konfliktu a až v krajnej núdzi ide použitie chvatov a hmatov. Tá žena tam nemala zmeravená stáť ale utiecť spolu s pristelom odtial. Keby tam priatel zostal a hral by sa by sa na hrdinu, útočník by ho zranil, a potom by tam klačal krvavý vedla priatelky to by bolo lepšie? Za ďalšie nemali už vôbec chodiť bočnými uličkami. Média sú toho plné že prevencia, nerobte to, nechodte tam, ajtak išli. Ale naspäť ku mne. Chodím zbierať kovošrot a zálohované flaše/plechovky. Na tom neni nič zlé že si chcem privyrobiť trochu. Sú to peniaze hneď a je to práca ktorú zvládam. Ísť niekde na brigádu je o tom že je tam kolektív ktorý keď zabadá čudáka hneď začne šikana, za druhé mzda sa vypláca po určitej dobe, za tretie obvykle je tam nadriadeny ktorý tam hučí že pome pridaj rýchlejšie a potom som len v strese a keď sa ponáhlam tak urobím chyby. Ak idem zbierať v prípade kovošrotu si zoberiem nákladný kočík, pochodím si ulice, čo nájdem to nájdem, vždy je niečo vyhodené, v dielničke v pivnici si to v klude upravím do odovzdatelného stavu, a v klude to odtlačím do výkupu druhotných surovín. V prípade zálohovanie je to lahšie, tam stačí velké vreco, teleskopická ruka, a pozbieram či už po kolegoch v práci (vo firmách sa toho vypije vela a tam nemajú prístup bezdomovci čo to tiež zbierajú takže tam mám monopol) potom si kludne prejdem mesto, nákupné centrá, stanice, kultúrne podujatia, všade kde je velká koncentrácia ludí, tam je zahodených aj dosť fliaš a plechoviek. Robím si to v klude, svojim tempom, a hneď vten deň za to mám peniaze. Som na tom ovela lepšie ako nejaký domorodec v zaostalom štáte a predsa toho domorodca chcú ženy a mňa nie. Tak to je len čisto o tom že som velmi škaredý. Niesom nikoho typ.
@thunderdome ale ved to je v poriadku, že uvidia, že si čudný ale netreba to pomaly každému hovoriť do telefónu a ešte ta ani nevidel. To máš tak, že máme v rodine vozíčkarku a cudzí ludia si myslia, že je aj mentálne postihnutá a to má VS, vodičak a pracuje. Má kopec vtipných príhod s predsudkami ľudí. Je iné, ak ta niekto prijíma do zamestnania, to je jasné, že pri pohovore im povieš svoje obmedzenia ale je iné ak poskytujes nejaké pomocné práce. Ak máš nejaké tiky alebo neviem aké čudné správanie, tak až pri osobnom stretnutí povedz, že máš autizmus ale teda si pracovitý.
Nemusím to nikomu hovoriť, stačí pár hodín a majú ma prečítaného. Zlí ludia majú velmi vycibrené zmysly bacha na to.
@thunderdome Si ma nepochopil ale čo už.
Pod sociálnymi/ komunikačnými zručnosťami som v žiadnom prípade nemyslela oblbovanie žien. Sám píšeš že máš problém chápať niektoré situácie a nevieš sa zaradiť v práci do kolektívu. Nezilo by sa ti ľahšie keby si v takej situácii chápal čo sa deje? Keby si vedel rozoznať skytu agresiu, náznaky sikany a stopnúť to v zárodku?
Nechce sa mi čítať celé litánie ale hej, je to vysoko pravdepodobné, že žiadna o teba nezakopne a ak by náhodou zakopla, tak pre zmenu budem ľutovať teba, že čo za skvost si si to našiel :D
@thunderdome možno by si si mohol hľadať prácu medzi staršími ľuďmi. Starší ľudia už poväčšinou (nájdu sa určite aj zlí, nepopieram) nemajú potrebu šikanovať, zosmiešňovať, dávať dole niekoho.
myslím si že rúbeš vysoko , ale taktiež nie si medzi mužmi jediný , vlastne mnohí muži rúbu vysoko pričom nemajú čo ponúknuť. A to sú zdraví muži , často VŠ a ženy nemajú . Mne raz kedysi jeden starší pán povedal že mať ženu je výsada . A nie každý na to bohužiaľ má , povahovo , mentálne , sociálne ale aj finančne.
@subartic a mal brutálnu pravdu. Už viem kde je moje miesto…
@thunderdome ale ved sa neopustaj, urcite sa najde zena,ktora ta bude mat rada takeho aky si.
@lubkovaandrejka tí ludia majú pravdu, niektorí by radšej nemali loziť do vzťahov lebo to nem dopadne dobre…
@lubkovaandrejka S tým neopúšťanim sa súhlasím. Treba sa v živote zamerať aj na iné ciele. S tvrdením, že určite sa nejaká nájde, by som bola opatrná.
@grof_monte_christo preco? Drviva vacsina ludi si najde svoju polovicku. Videla som roznych m7zov aj zeny, co posobili tak,ze by si povedala,ze si v zivote nikoho nenajdu a nasli si... A poznam aj ludi peknych, inteligentnych,zabavnych a holt,smola. Su sami ako prst, nemaju stastie. Takze to neznamena,ze ak ma autor prispevku xy nedokonaloati, ze bude uz dosmrti sam. Nemusi to tak byt.
@lubkovaandrejka Ved toto. Nie každý si niekoho nájde. Neexistuje ten pravý ani ta pravá ani žiadny pravý čas, keď niekoho stretneme. A autor to má ešte o to ťažšie. Třeba žít s tým co máme a neumarat sa niečím, co možno ani nikdy nedosiahneme.
@grof_monte_christo jasne, ma to dost tazke, ale ci si niekoho najde mozeme len hadat.
Nikto z nas nema na to odpoved. Tak budme optimisti a dufajme,ze sa najde niekto s kym bude stastny. 🙂
@lubkovaandrejka To ano. Ja len chcem, aby to autor bral viac športovo a dokázal žiť aj s tou možnosťou, že žiadna žena už nepríde, aby žil najlepšie ako sa v jeho prípade dá.
@grof_monte_christo jasne,ze je lepsie,ak clovek rata aj s moznostou,ze sa mu nesplni to, co si praje. Aspon nebude az taky sklamany.
@thunderdome s Božou pomocou nejakú určite nájdeš. 🙂 Nestracaj nádej, ak túžiš po manželstve. Jeden muž (natáča videá na YouTube z Veľkej Británie) takto vycestoval do Afriky, zapáčila sa mu tam miestna chudobnejšia žena. Ponúkol jej život v Európe po svojom boku. Nie luxusný. Normálny. Úplne bežný, jednoduchý. Súhlasila. Už sú cez 10 rokov spolu, majú aj pár deti.
Ak sa niečo má stať, stane sa. 🙂 Ak veríš v Boha, ver aj v to, že sa stane, to čo sa má stať. Nezúfaj, buď trpezlivý.
Medzi Jeho znamenia patrí, že vám stvoril z vašich duší družky, aby ste u nich pokoj našli a učinil medzi vami láskavosť a milosť.. (Korán, 30:21)
@lubkovaandrejka práve som si pozrela statistiku a 37% domácnosti v SR je 1 - členných. Viac ako tretina. Určite to nie sú všetko dôchodcovia.
Osobne poznám dosť veľa ľudí, ktorým sa nepodarilo nájsť svoju polovičku. Nie všetci žijú sami, časť z nich ostala pri rodičoch.
Život nie je len o tom, mať frajerku. Veď skúšal 500x, teda dajme tomu 25 rokov každý rok 20 žien...keď to nejde, tak to nejde...radšej nech si nájde iný "zmysel života" ako toto. A možno sa nakoniec pritrafí aj láska...
@lenkakravcova autor nemá ani peniaze na letenku....ale modliť sa aby sa stala "Božia vôľa" samozrejme môže. Len či tú "Božiu vôľu" aj prijme.
Viera je zadarmo. Dám sa k budhistom. K moslimom a judaistom nie, tí sa príliš casto modlia. Ale budhizmus má celkom dobrú skromnú filozofiu. A veriaci sú obvykle skromnejší ako materialisti. Aj som dlho riešil nejakú veriacu ale moc spekuluje. Ani hore sni dole.
@zltalienka aj ked je statistika taka aka je, to neznamena,ze ak clovek zije sam,ze s nikym nerandi. Akurat s nim nezije. Jasne, nie je dobre, ak sa na to bude prilis upinat, lebo,ak sa tlaci na pilu, tak vacsinou z toho nic nie je. Vsak uvidi, co mu zivot prinesie 🙂
@lenkakravcova Lenka, pri vsetkej ucte, nezacinaj zase s tym nabozenstvom, lebo si viem predstavit, ako to zacne gradovat. Viem,ze toto myslis dobre a chces ho povzbudit, ale uz to zacinas prehanat.
@lubkovaandrejka so "svojou polovičkou" sa predsa nerandí...ale žije....
@zltalienka marnost sediva, nechytaj za slovicka ;)
@lubkovaandrejka nejde o slovíčka, ale o to, že vyjadreniami ako "drvivá väčšina" ...
len v ňom podporuje negativny pocit neschopnosti zaradiť sa ....no nie je to tak. Je bežné, že človek žije sám.
@zltalienka no vifis, kazda sa na to pozerame inak. V tom - drviva vavsina, som ho chcela podporit, nech nestraca nadej,ze niekoho si najde, nie v nom umocnit pocit neschopnosti.
@lubkovaandrejka Tu nejde o pocit neschopnosti, ale uvedomenie si toho, ze aj bez vztahu ma jeho život zmysel a veľa ľudí žije ako single či už dobrovolne alebo nedobrovoľne. Viac ako chýbajúci vzťah by ma na jeho mieste štvalo to, že nezvládam žiadnu prácu. Toto je jedna obrovská překážka na jeho ceste ku vzťahu.
@lubkovaandrejka ibaže je to falošná nádej. Keďže toľko dôchodcov ani nemáme. A mnohí žijú ešte obaja (manželia), prípadne s deťmi vo viacegeneračnom bývaní.
@grof_monte_christo Aj mne by prekážalo viac to, že nemám prácu, kde by som zarobila aspoň na zákl.veci, aj v práci sa dá zoznámiť so seberovnými ľudmi.
@grof_monte_christo
@zltalienka no, mate pravdu obe v tom,ze v prvom rade by si mal poriesit pracu, mna by toto najciac odradzalo.. a ci uz si niekoho najde ci nie, tak ci tak moze prezit kvalitny a stastny zivot.

@thunderdome Skoda, ja som úplne opačný koniec republiky. Ale snáď sa nájde niekto blizko teba čo by ti takto pomohol.