Ako vyriešiť obavy manželky o budúcnosť?
Chcel by som váš pohľad na vec. S manželkou sme spolu 10 rokov (poznáme sa ale omnoho dlhšie), 8 manželia. 2 malé deti. Po svadbe sme dosť cestovali, potom deti a manželka bola s nimi na moju žiadosť doma počas celej MD a RD. Nastúpila pred letom do práce. Výplata nič moc, ale časovo jej to vychádza postarať sa o deti, vyberať ich zo škôlky, má možnosť postarať sa o ne počas chorôb. Ja mám náročnejšiu prácu, lepší zárobok, takže je logické, že jej práca a kariérny rast momentálne nie sú prioritou. Ja prácu meniť nechcem. Teraz k veci: bývame v byte, ktorý som kúpil pred manželstvom a žil v ňom ešte s ex. Žena tu nikdy šťastná nebola, vymenili sme niekde nábytok, ale aj tak sa tu necíti doma. Mne prišlo zbytočné vyhadzovať prachy za iné bývanie, keď máme pekné a dostatočné tu. Chcem stavať dom, pozemok je, ale sú s ním nejaké problémy, ťahá sa to už takmer 10 rokov. Žijeme si normálne, peniaze odkladáme na dom. Lenže žena prišla s tým, že by chcela aj niečo vlastné, mať nejaké svoje zadné vrátka. Že urobila chybu a nevzala si hypo na seba ešte pred svadbou a teraz sa bojí, že sa niečo stane a za 10 rokov ju vyhodím a skončí na dlažbe (v poslednej dobe sa v našom okolí rozpadávajú dlhoročné manželstvá). Podľa jej slov, na ten sľubovaný dom čaká už dlho a už po ňom ani netúži, bez problémov by žila aj v inom byte, ktorý by sme kúpili spolu. Alebo by za usporené chcela kúpiť investičný byt, ktorý by v prípade rozchodu ostal jej (polku by vyplatila). Vo vzťahu nemáme nejaké veľké problémy, bežné hádky z únavy ako inde, ľúbime sa, sexujeme, výletujeme. Nechápem, čo teraz rieši, ja ju opustiť nechcem. Len ona má stále strach, čo ak a či jej neujdú roky. A ako jej známa v 50ke ostane odkázaná na podnájom, lebo žila celé manž. u muža. Žena si teraz "bije hlavu o múr", že sa nevykašľala na cestovanie so mnou, neutiahla si viac opasok a nevzala hypo, keď mala možnosť. Je o 10 rokov mladšia, čiže v čase chodenia sme ani neboli na tom rovnako finančne či pracovne. Ja zabehnutý, s bytom, úsporami, ona čerstvo po škole s mizerným platom, takže ani vyplatiť polku by mi nemala vtedy z čoho. Neviem co robiť, táto otázka priviedla naše manželstvo do krízy. Žena je nervózna, že začne zdražovanie, politická situácia všelijaká, v spoločný dom už neverí.
Tiež mame s mužom každý svoje, aj keď ja moje chcem predat a kúpiť vedlajsi byt. Keby sa niečo zomelie, detom zostane rovnaka skola a môžu si odbiehat od jedného k druhemu kedy chcú.
@stanulienkat 👏
@mama_ ale preco si byt nekupila na seba??? Vies mi to vysvetlit? Tvoje peniaze=jeho byt. Zajtra ho prejde auto a byt zdedia jeho rodicia. (Viem, ze teraz uz ste manzelia, toto sa vztahuje na situaciu tvoje peniaze=jeho byt).
Autor - vidis, ze ju to trapi a dlhodobo. A uz chapes, aj preco? Dokazes ten problem vyriesit, aby bola spokojna? Ty by si sa ako citil na jej mieste?
Žena mudro uvažuje, ved ste manzelia, aj ten dom ak by ste teraz zacali stavat je spolocny, ale preco stale ja a ty ? A taktiez by som sa necitila dobre v byte, kde si zil so svojou ex, cize skus uvažovať napriklad nad predajom bytu a spoločnom bývaní
Vidíš to si oveľa poctivejší ako ja 🙂 tiež ovládam gramatiku a píšem v práci emaily ale pri chatovaní a tu veľmi flákam čiarky 🤣🤣
Ja sa tvojej zene vobec nedivim. Precitaj si to po sebe co si napisal. Ty si chcel aby bola doma s detmi pocas celej MD, RD. Kvoli tebe si nasla horsiu pracu, aby ona mohla riesit skolku, choroby deti, domacnost a celkovu starostlivost o deti 🤦🏼♀️ a pre teba je samozrejme, ze jej karierny rast nie je “momentalne” dolezity a ty nie si ochotny na svojej praci nic menit ani sa prisposobit aj na priek tomu, ze deti su VASE nie iba jej. Zijete v tvojom byte a o dome bluznis poslednych 10 rokov a nic sa nezmenilo, stale ste v tvojom byte.
Cize ak sa medzi vami nieco stane, tak tvoja zena ostane bez byvania, s holym zadkom, 2 detmi a podpriemernym platom, lebo ved jej karierny rast nie je dolezity 🙈 co by si ty robil na jej mieste?
Moj muz ma manazersku poziciu v IT, cize dovolim si tvrdit, ze narocna praca ale skolku rano riesi on a poobede ja. Zaraba nasobne viac ako ja aj napriek tomu, ze mam dobry plat, ale nikdy moju pracu a karieru nepovazoval za menej dolezitu. Je na mojom rozhodnuti kolko s detmi chcem byt doma (s prvym 1,5 roka, s druhym budem asi 2,5). Moja praca je rovnako dolezita ako ta jeho a pri starostlivosti o deti sa zapajame obaja aj ked su chore. Prve dni som bola s nimi ja doma, ked bolo najhprsie a potom aj muz a nakoniec babka.
Ja si napriek všetkému nemyslím(pokiaľ to nie je zlatokopka,ale normálna žena),že by bol až taký problém,že nemá nič na svojom mene.
Skôr nebude šťastná vo vzťahu. Možno si len ty myslíš,že všetko klape ako má. Keby bola šťastná,neriešila by toto tak akútne.
Vieš ono to nie vždy stačí zarábať peniaze a o iné sa nestarat🤷nechať ženu (v pohodlí) a očakávať od nej,že sa nadobro a navždy vzdá všetkého,lebo ty nič meniť nechceš a veď všetko platíš,tak musí byť ticho a šťastná.
Ja už asi tuším,prečo začína byť nespokojná a ty si to začínaš tiež uvedomovať😏. Zmeň svoje nastavenie k nej. Nie si len TY,ale VY.
@zuzanita1609 presne tak....súhlasím.
@mama_ vobec to nie su absurdne scenare. Treba mysliet na vsetko. Davno - starsia dcera bola este babo - som kocikovala s maminou s dietatom v podobnom veku. Zili v jeho byte, bol to iba priatel. Maly mal cca rok, ked ho zrazilo auto. “Svokrovci” ju ak s dietatom z bytu vyhodili. Vyse roka sa pretlkala po rodine, kym byt oficialne zdedil jej syn. Pri majetku naozaj treba mysliet na vsetko. Mat povedzme 300 000€ a kupit zan byt na druheho je z mojho pohladu do neba volajuca hlupost (ak nie si bilionar).
S partnerom mame dom napoly. Ale tiež chcem mať niečo vlastne. Nechcem sa spoliehať na nikoho a nič. Ani v starobe na tento štát. Nie je to vôbec o tom, že by som mala mat zadné vrátka. Ak tam žena nie je šťastná tak kúpte iný byt. A dom znamená veľa práce a starostlivosti. A nie je dobre diktovať zene ci ma doma ostať s detmi alebo nie. Mala by sa aj ona realizovať a byt šťastná. Nielen pri deťoch vkuse..deti odídu a co ona? Potrebuje napredovať tak jej v tom treba pomôcť.
Prepáč, ale 10r čakať na spoločné bývanie? Skús sa na to pozrieť z jej pohľadu. Ona by dobre zarábala, ty mizerne, býval by si u nej doma a ona by ti len sľubovala, že neboj, raz postavíme. Nechcel by si mať istotu?
Na jednej strane ma vždy tieto fóra o zadných dvierkach prekvapia,veď keď idem do manželstva mám mať všetky tieto veci poriešené s druhou stranou, na druhej strane keď tu clovek číta aké su chlapy hovadá a ženy tiež vedia byť riadne potvory.... Tak sa nečudujem.
My sme riešili bývanie 2r nevychádzalo to tak sme išli od toho a hľadali inde. Ako 10r riesit pozemok je strašne veľa.
Osobne by som buď prepísala pol bytu na ňu alebo predala byt a kupila spoločný.
A si si isty, ze ho dostanete obaja? A nie iba ty?
@akvi
Tak my sme doma asi exoti. Môj muž pracuje taktiež v kritickej infraštruktúre, na služobné cesty chodí tiež, ako člen menezmentu taktiež nemá fixnú pracovnú dobu a keď sa niečo pokasle, musí okamžite vyraziť.
Ja som lekárka, mávam denné/nočné služby, chodím po kongresoch...napriek tomu sa nám podarilo zladiť to tak, aby sme udržali obe kariéry, aj na materskej sme sa prestriedali
Vzhľadom na tvoje vyjadrovanie tu ju úplne chápem môj byt, môj pozemok, ja chcem stavať, na moju žiadosť ostala doma celú md a RD, jej kariérny rast neprichádza do úvahy. Čiže ona v podstate kvôli tebe a vašej rodine obetovala veľmi veľa. Čo si ty obetoval kvôli nej a vašej rodine?
Tým nechcem povedať že jej máš prepísať polovicu svojho bytu.
Ale zamyslel si sa ako sa ona cíti ak sa tým štýlom vyjadrujes aj doma?
Prakticky všetky ženy ti tu napísali, že s týmto by neboli ok a báli by sa o svoju budúcnosť. Ty si stále ideš svoje, že tvojej žene preplo. Ja by som tiež s týmto nebola ok. Trvala by som na predaji bytu a kúpení spoločného, ktorý bude v BSM.

@huxy uplne staci, aby sa jej napr. rozviedli tri kamaratky a ovplyvni to jej pohlad a zacne sa zamyslat, co by sa stalo, ak by sa to udialo v jej domacnosti, vobec nemusi mat ziadne postranne umysly, len ju hitla realita, ze sa to deje