icon

Cítim nechuť k svojej žene

22. apr 2022

Sme svoji už 7 rokov a máme dvoch krásnych synov. Nemôžem povedať na ňu ani krivého slová v tom, že sa o deti stará úžasne, navarí, je milá a láskavá žena, ale ide o to, že sa za tú dobu čo sa poznáme veľmi zmenila.. Pribrala najmenej 10kg, maľuje sa len málokedy. Viem, že krása nie je všetko, ale ja si nedokážem pomôcť. Odpudzuje ma. Nedokážem s ňou mať sex a reálne sa vyhováram sa únavu, čo naveky nebudem môcť… Naozaj neviem, ako jej to mám povedať, aby som jej neublížil. Každý víkend chodím do posilňovni a aj to na mne vidno. Hanbím sa s ňou chodiť na verejnosť. Viem, že ma tu všetci riadne zhejtite, ale ženy…starajte sa o svoj výzor aj po rokoch vzťahu...

adelkaa159
25. apr 2022

@cucoriedkacucoriedka hlupost, nie kazdy co ma kila navyse je aj chory .. a to mam otca z obezitou 3 stupna , ma lepsie vysledly ako 60kg chlap .. vit priklad moj manzel je chuducky ma 70kg a lieci sa na NudCh ma metabolicke ochorenie stale ma zlu krv atd .. moj oco okrem toho ze sa mu tazsie zhyna a bolia ho nohy ako vstkych starsich ludi nic mu neje 😁 .. neobhajujem obezitu ale vsade kde to citam .. sa smejem lebo kazdy si mysli ze ty ludia uz umieraju len na nich pozries pritom nie vzdy to je pravda .. 😀

zoeeoz
25. apr 2022

@cucoriedkacucoriedka ved to je v poriadku to nikto nespochybnuje, ale má to ísť hlavne z popudu osoby ktorej sa to týka a nie druhej osoby

letfenixa
25. apr 2022

Za mňa tu nie je problém 10 kg nadvaha. Ale prístup manžela vo funkcii manžela a otca.

cucoriedkacucoriedka
25. apr 2022

@adelkaa159 a kde píšem že všetci čo majú kilá navyše sú chorí?

cucoriedkacucoriedka
25. apr 2022

@zoeeoz áno suhlasiiiiim...úplne...tiež by som to kvôli inému nerobila🙂

zoeeoz
25. apr 2022

@cucoriedkacucoriedka ja sa tiež chystám dat dokopy, ale povedala som si, že celé šestonedelie môžem jesť za styroch🤣🤣 ešte necele 2 týždne pohody ma čakajú a potom bude koniec hostiny 🤣🤣

radlinka
25. apr 2022

Ty si ako moj muz, pride z prace, vylozi nohy a a chce mat pokoj. Ano, pomoze okolo domu. Ked som zacala robit na plny uvazok, tak sa isiel posrat, ze musi rano odniest deti do skoly a poobede ich vyzdvihnut, spravit im jest a este sa s nimi ucit, odchadzala som o 7 rano, prichadzala o 7 vecer. Teraz to tiez nezvlada, a to pracujem ako IT z domu, rano beriem deti do skoly, obriadim cely dom, navarim, poobede ich vyzdvihnem, beriem do parku alebo na kruzky. Rad vari, ked sa mu chce a ma cas. Obriadi zahradu, garaz raz za cas. V dome nepohne ani prstom, kedysi robil vsetko. Nefrfle, ale podobne zmysla i ked ma o 30 kg viac ako ja, ale v praci dviha tazke vyrobky. Sme spolu 20 rokov. Vies co, bud rad, ze mas co do ust, je doma poriadene a dobre o deti postarane. Lebo ked vymenis, zistis, ze nemas ani co od ust vlozit. Postaraj sa o zenu tak, aby mala aj ona na teba chut, vyzerala k svetu, zaplat jej kadernicku, nechty, fitnesko, relaxacny pobyt, kup jej pekne saty a dopraj jej casu aj pre seba. Preco jej nekupis kvety, darcek, pozornost ? Ani jej sa nemusi byt chciet byt s tebou a mat na teba chut, hlavne pri taktomto pristupe. Hadam si tie deti sama nenarobila a este jedno tretie - velke, priviezla do domu. Vaz si svoju zenu a svoju rodinu !!! To je to najmenej, co mozes ako muz pre nu urobit a prestat frflat na konikovi a chod to hned aj zrealizovat. Pekny vecer !

radlinka
25. apr 2022

@letfenixa presne! Absolutny suhlas. Mlady sa zobudil, ze musi zastat dve ulohy - nielen otca, ale aj manzela a prisiel vyplakavat na modreho kona. A co zena - matka ? Kde ma ona pochopenie, svoj volny cas, hobby. To je zase druha strana mince, ktoru muzi z Marsu nikdy nepochopia.

radlinka
Autor odpoveď zmazal
nikoletta1712
25. apr 2022

@lady511 Si krásna žena 😊

snilkalesomilka
25. apr 2022

Keby si ju podporil v tej zmene...? To ta nenapadlo? Napriklad spravit posilku doma? Mozno jej sam navrhnut zmenu ucesu co sa jemu paci a uprimne sa s nou o tom pobavit. Vsetko je v hlave a o pristupe.

janickasl
25. apr 2022

Tiež mám o 10 kg viac ako pred tehotenstvami , no po dvojčatách mi ostala diastaza priamych brušných svalov.Cvičím , snažím sa no brucho sa nemení. Chvála Bohu sa mužovi stále páčim 🙂🙏

bellaregaca
25. apr 2022

Ani ja sa mužovi nepacim, aj sa maľujem, aj cvičím....ta ja u* neviem, do fitka idem aj sa malým ak nemá kde byť, cvičím len s trénerkou a malý sa tam hrá. Aj na hlavu sa môžem postaviť a muž ma nechce....

veronikaoro
25. apr 2022

Ahoj, vieš budem k tebe úprimná, ale nejdem ta osočovať. Pokiaľ muž nie je s deťmi doma, ťažko si vie predstaviť, aké to je. Vidím to sama na sebe. Chýba socializacia, v jednom kuse počúvaš otázky, na ktoré koľkokrát nejde odpovedať, občas sa cítiš dosť bezradne,... mohla by som pokračovať.... teraz k tomu čo vravíš. Jeden čas sa ma môj manžel snažil presvedčiť, nech cvičím, a nech so sebou niečo robím, ale myslíš že pochodil? Chýbala mi energia, teda doteraz mi Chýba, ale uvedomil si jednu vec: čím viac bude na mňa tlačiť, tým viac ma odradí. Naučil sa milovať moju postavu takú , aká je a to aj preto lebo videl, že si moje telo počas tehotenstva prechádzalo zmenami a pochopil ze keď som spokojná ja je aj on. (Áno viem su aj baby ťažké fitnesky, ale uprimne treba mat k tomu vzťah a to ma nie každá)Co sa líčenia týka, skús na na ňu začať pozerať ako na ženu, ktorou bola kedysi... viem je o niečo staršia a možno ma o 10 kg viac, ale to je predsa uplne jedno. Uvedom si že ty si ten pred ktorym nemusi zakrývať nedostatky, lebo s tebou sa citi dobre a v bezpečí... Váš vzťah predsa nie je založený na postave a líčení, ale na láske a pochopení. Plne si uvedomujem že máš ťažkú prácu, ale to aj tvoja žena... skús nanovo budovať čo vo vás bolo a nehanbi sa za ňu... dala život dvom úžasným stvoreniam, ktoré sú vaše spoločné.

terez24
25. apr 2022

@alvaluka perfektne 👍👍👍

radlinka
Autor odpoveď zmazal
radlinka
25. apr 2022

@lauraaaaaa Jasne, keci, vsetci co chodia do fitka, maju v mozgu nasrate a v gatiach male gule , takze asi tak k porovnaniu 🙂 To su kohuti pred zrkadlom, co sa nadrapuju, ze maju kusok bicepsu a tricepsu, aj na pivo si odbehnu. Tolko k fitness stylu. Muz, ktory maka na stavbe denno-denne po fitnesku ani nemrkne, dojde zrobeny ako kon a je rad, ze zije. Je jedno, ci je zena v elastakoch s make - upom na ksichte alebo v mini-sukni.

katarinka289
25. apr 2022

Zostan doma s detmi,var,per,upratuj a ona bude mat cas tiez na posilku a chut namalovat sa

janickacrazy
25. apr 2022

@radlinka no poznám chlapov, čo makajú celý deň fyzicky a ešte chodia aj do fitka, je to totiž úplne iné ako makať v práci, môj muž tiež občas ide do fitka, ale teda nechodí pravidelne. No kamoskin frajer po práci každý deň do fitka a to v práci maká riadne. Preňho je to relax.

radlinka
25. apr 2022

@janickacrazy ja nepoznam ani jedneho makajuceho na stavbe (nezijem na SVK), jedine mojho stareho, ten na stavbe nemaka, ale ma narocne fyzicke povolanie, obcas tam zajde, ale vekom sa spomaluje metabolizmus a moze robit cokolvek, ked preddispozicie nato nema. U nas makaju pupkaci, co ti poviem poviem, kazdy si dopraje 🙂

kennuliatko
25. apr 2022

Ja si osobne myslím, že sa to stáva často. Hovorí sa, že sedmi rok spoločného vzťahu býva ťažký. Myslím, že nieje správne niekoho odsúdiť, ani ženu, ani chlapa. Lepším riešením, by bolo darovať jej poukážku ku kozmetičke, do solárka, permanentku do fitka, jogu a ponúknuť jej priestor aby tam mohla ísť. Skúsiť spoločne športové aktivity, kde by ste boli ako rodina sami. Skúsiť hľadať cestu pomocí a nepriamo ju navádzať k zlepšeniu… Ale poviem, že po prečítaní tohto príspevku, prestávam žrať sladkosti a musím niečo so sebou spraviť… osobne , popri troch deťoch a mega mega povinnostiach, mám aj priestor na seba (niekedy až moc🤣), mám super muža 🤗, treba sa vedieť dohodnúť a hlavne veľa rozprávať …. Držím palce, určite to dokážete spolu😉

gabriela_b17
25. apr 2022

Mňa by skôr zaujímalo,ak by sa začala maľovať,kupovala si pekné nové šaty,chodila na kozmetiku,ku kaderníčke,začala chodiť do fitka a len kvôli tebe aby sa ti "páčila"a z tvojej výplaty by zrazu polka išla len na ňu,či by si zase nenapísal, akú máš doma fiflenu,čo sa len maľuje a nestará sa o vás... Daj pozor na to čo si praješ... Brad Pitt napísal,že "žena je odrazom muža" skús jej kúpiť kvety, zobrať ju do kina,na divadlo alebo to čo máte spolu radi...kúp je sexi spodné prádlo,ale hlavne ju zase začni milovať,porodila ti dve krásne deti...a aj keď nemôžem úplne radiť,lebo vás nepoznám, budeš to musieť vyriešiť čo najskôr... skús zaspomínať na úplne začiatky prečo si sa do nej zamiloval, asi to nebolo len kvôli jej postave...

elena1975
26. apr 2022

Je veľmi dôležité, čo naozaj chceš. Nútiť sa niekoho milovať, ku komu nič necítiš nie je východisko. Nemusíš sa ani nútiť s ňou mať sex. Nech už sú dôvody aké koľvek, myslím si, že to nie je o výzore, ak nás ten druhý nepriťahuje. Napíš si čo chceš...od seba, hlavne od seba...ona smie byť, aká je. Ale aj ty smieš cítiť, čo cítiš...Samozrejme, je ilúzia myslieť si, že ak bude mať o 10kg menej, že ťa bude viac priťahovať. Často si berieme partnerov, lebo si chceme založiť rodinu, mať deti...nevedomky si hľadáme takých adeptov...a keď sa to všetko udeje podľa správnosti spoločnosti, teda vyštuduješ, zasadíš strom, postavíš dom, splodíš syna...zistíš, že ťa nič z toho neurobí šťastným. Zdravý vzťah nie je o kráse, založení rodiny, splodení detí. To je už produkt šťastia...takže ak ideme do týchto vecí nevedomky, vzťah je postavený na sra...ch, ktoré sa zo začiatku dajú vydržať...lebo máme predsa cieľ šťastia, vrchol blaha, klinec neba na zemi...a keď ho dosiahneme, zistíme, že nič z vonka nás šťastným neurobí...nemá a ani nemusí...ak to nevieme, hľadáme dôvody pre naše nešťastie. Ona nie je dôvod, prečo sa tak cítiš...samozrejme, nenúť sa do iluzórnej lásky...lebo je dobrý človek...emocionálne zrelá žena nebude chcieť, aby s ňou muž bol len preto, že je dobrá...No nežeň sa za ďaľšou ilúziou sexy ženy..lebo aj tú uvidíš prdieť na záchode...a si zase kde si bol...

katkati
26. apr 2022

@elena1975 Najlepší príspevok.

charlinka111
26. apr 2022

Nie som jasnovidec, ale viem presne ako pri tomto tvojom postoji dopadneš. Vieš každá žena potrebuje lásku, porozumenie a byť príťažlivá. Takže ona teraz neskutočne stráda, ona teraz len prežíva, nie je šťastná. Ale stačí keď deti trošku podrastú a zjaví sa nejaký to je jedno aj ,,blbec,, ktorý jej toto dá pocítiť, čo skrátka neskutočne potrebuje a čo jej veľmi dlho chýbalo a máš po dobrej, milej manželke a deťoch. No a vtedy ti to všetko docvakne o čo všetko si prišiel, ale už bude neskoro a z teba sa stane tak akurát dobrý odberateľ piva alebo iných omamných prostriedkov. Prajem jej aby našla svoje šťastie, či už pri tebe - uvedomelom, otočenom o 180 stupňov, alebo pri niekom inom, ktorý by ju vedel skutočne oceniť. A tebe prajem, aby si si prešiel tým čím ona pri tebe. Nie doslovene /lebo nikdy neprežiješ tehotenstvo - to, že za pár mesiacov sa ti tvoje pekné telo neskutočne zmení, pôrod, ten strach o deti a pod./, len aby si si prežil to sklamanie čo ona prežíva pri tebe. A podľa mňa niekoho máš, len si si myslel, že dostaneš od nás požehnanie, alebo čo. Určite si hovoríš, ja debil, načo som písal na tento vy... MK, mal som to radšej popreberať s kamošmi pri pive. Ale ver, že ak ti len trošilinku na nej, deťoch, rodine, spoločnom majetku ... záleží, tak je to najlepšie, čo sa ti v živote mohlo stať a možno budeš za chvíľu aj rád za tento môj príspevok a pošleš mi zaň obrovskú kyticu kvetov 😀
Šťastný človek sa teší a myslí na to čo všetko má a nešťastný rozmýšľa len nad tou jednou vecou čo nemá. Len si uvedom, že si šťastný, máš všetko o čom niektorí môžu len snívať. A ešte jedna vec,keď sa ti bude niekedy zdať, že ako zrazu opeknela, tak môže byť za tým láska, tá ver, že zmení ženu veľmi. Aj sa vraví najlepší plastický chirurg je láska. 😉

katarinka289
26. apr 2022

@janickacrazy mohol by po praci prevziat deti a do fitka pojde zena

megan777
26. apr 2022

@charlinka111 krasne napisane a pravdiveeeeee

niklik17
Autor odpoveď zmazal
luciabargarova
26. apr 2022

Ahoj, hejtovat Ta nebudem. Som žena-matka. Mame s manželom 1,5rocneho syna, áno mam aj ja kila po pôrode, manžel mi síce povie ze je to OK, ale ja to tak necítim a verím a myslím si ze ani Tvoja manželka nieje s 10kg navyše OK, ale nechce Ta tým zaťažovať (každá sme iba a pritom sme všetky rovnaké), preto Ti poradím povedz svojej manželke na rovinu co Ta trápi, ver ze ju trápi Tvoje správanie voči nej viac ako Teba jej kilogramy navyše.
Už to tu bolo spomenuté ze je žena odrazom svojho muža to isté platí aj opačne. Ty si asi krásny vyšportovany muž ktorý sa hanbí za svoju ženu, ktorá Ti toto všetko umožní a svoj úkor toho aby vyzerala ako žena.

katkati
26. apr 2022

@luciabargarova O všetko sa doma postará, je milá, ale mladá žena a bez sexu, lebo ...