icon

Dilema medzi dvoma mužmi

1. nov 2022

ahojte, som 3 roky po rozvode.

Kratko po rozvode som sa dala dokopy so sucasnym partnerom, stretavame sa, rozumieme si.

Benefity zo vztahu s nim:
empaticky, laskavy, starostlivy, nema deti, ale s tymi mojimi vychadza skvelo, vieme sa porozpravat o hocicom, pozname sa 25 rokov, neziarli, neobmedzuje ma, mame fantasticky sex, byva odo mna 1km, je to moj rovesnik

Nevyhody:
nema moc chut sa viazat, netravime spolu vela casu, je to abstinujuci alkoholik, v mnohych smeroch sme uplne rozdielni - ja mam rada spolocnost, kulturu, sport, knihy, cestovanie. On ma rad lezanie pred TV a samotu.

Mali sme teraz na jesen taku vacsiu krizu, kedy to vyzeralo na rozchod. V tom obdobi som zacala viac komunikovat s jednym davnejsim znamym - z cias ked som chodila na online zoznamky. Obcas sme si napisali, zvykli sme si zavolat.

Muz cislo dva - je starsi o 7 rokov, zdielame spolocne zaluby - cestovanie, sport, kulturu, lasku ku kniham a hudbe, ma deti, cize vie, co to obnasa, ma ich v striedavke, s ex ma dobry vztah.

Nevyhoda je, ze byva 120km odo mna. A ze sa zatial moc nepozname. Stretli sme sa raz. Doniesol mi kvety, bol velmi galantny, dobre sme sa spolu bavili, je to muz, ku ktoremu mozem vzhliadat.

Muz 1 robi skladnika, muz 2 pracuje pre e-goverment a na vysokom poste pre banku. Svoju pracu specifikovat nechcem, ale moj cisty mesacny prijem je viac ako 2 nasobok priemerneho svk platu. (to len na ozrejmenie aj financneho zazemia)
Muz 1 je velmi empaticky, ludsky, pozna ma lepsie ako poznam ja samu seba, ale okrem minulosti mi pride, ze nemame nic spolocne. Plus neustala hrozba navratu k alkoholu, aj ked vyzera, ze to ma v sebe upratane, ale obavam sa, ako bude reagovat pokial sa mu v zivote stane nieco zle. Dost sa stresuje kvoli banalitam ( z mojho pohladu).

S muzom 2 sa teoreticky k sebe hodime ovela lepsie, len ta vzdialenost je proste velka na nejake stretavanie sa ked este mame aj obaja deti a obaja sme pracovne vytazeni.

Nejako som sa do toho zamotala. Nechcem sa rozchadzat v sucasnom vztahu momentalne, ale na druhu stranu neviem sa vzdat telefonatov s muzom cislo 2. - zeby prislo k nejakemu fyzickemu zblizeniu s cislo 2 kym som vo vztahu, to uplne vylucujem. Stretli sme sa zatial len raz na kave.

Ta vzdialenost je problem, avsak v priebehu cca roka sa planujem odstahovat zo sucasneho bydliska. Muz cislo 1 sa za mnou stahovat pravdepodobne nebude. Viem, ze by som mala ten vztah asi ukoncit, ale nedokazem to.
Ani neviem co cakam. Proste som sa do toho celeho nejako zamotala a neviem, co chcem :( a co by som mala.

autor
2. nov 2022

@wheel no, praveze mam pocit z neho, ze by sa rad viazal, ja som mu povedala narovinu, ze hladam dlhodoby vztah, aj ked tym nemam na mysli ze hned zacat spolu byvat. uz som si celkom zvykla na to byvanie osamote 🙂

a nie, nebudem sa za ziadnym chlapom nikam stahovat, prestahujem sa tam, kam ja budem chciet a zatial vobec netusim kam, zalezi ako sa to vyvinie v ramci BSM 😀
pozicky nemam ziadne, takze som relativne slobodna zena.

nechcem ublizit cislu 1 kym to nie je nevyhnutne :(

rony2255
2. nov 2022

@katkine_terapie prečítala som prvú a poslednú stranua sedelo by :D ak tam spomína aj nový objav, bude to ona :D

tt247
2. nov 2022

Ak ťa muž č. 2 zaujal tak, ako popisuješ, určite to nezahadzuj. Možno to bude napokon ten pravý a deje sa ti len to, čo sa ti má diať. Prečo to s ním hneď pochovať? Volajte si, píšte, stretnite sa ešte a uvidíš, kam to bude smerovať. Či sa tu bude stupňovať alebo to vyprchá. Ale na tvojom mieste to aspoň skúsim.

petkazamborska
2. nov 2022

urcite by som tu jednotku uz stopla, stracas len cas, a zameraj sa viac na tu dvojku ...lebo ta 1 nikam nevedie, a aby ti tu 2 nikto medzicasom neukradol 😀 velmi drzim palce v rozhodovani ....mozno to neskonci vztahom ale urcite ta to posilni a dozvies sa viacej o sebe, aj o inych veciach , ako sa motat dalej v slepej ulicke

petkazamborska
2. nov 2022

retatka
2. nov 2022

@katkine_terapie Je to ona ,rovnaký štýl písania 🙂 neodpovedala na Tvoju otázku 😀

nnnuuunnn
2. nov 2022

Ani jeden, ďalší prosím.

nickpick
2. nov 2022

ides na to az prilis racionalne, necitit tam srdce, ak by si bola do jedneho z nich aspon trochu zalubena tak tuto dilemu neriesis, z vlastnej skusenosti viem, ze v takejto situacii sa vacsinou objavi niekto 3….

betulinka1
2. nov 2022

Teraz v lete ste neboli s 1 na dovolenke aj s detmi pri mori?

sinusoida
2. nov 2022

Neviem, ale muž č. 1, asi o ničom..., muž č. 2 v ňom nevidím perspektívu...a ani neviem, aký je priemerný plat na Slovensku 😃

janewithane
2. nov 2022

Pises, ze s muzom 1 ste k sebe uprimni tak sa hecni a otvorene mu povedz ze s nim uz nevidis budúcnosť v zmysle plnohodnotného partnerskeho vztahu. Ze ho mas rada ako priatela a uzivas si s nim úžasný sex.. Ak bude ochotný sa s tebou dalej stretavat tak aspon si raz za cas užiješ a zaroven uvidíš ako to cele dopadne. Za mna radsej nech sa pozbiera z tejto uprimnosti ako potom z klamstva ked sa to nahodou s muzom 2 zintenzivni. A ak nepozbiera tak koniec vasho vztahu by prisiel tak ci tak..takto je aspon sanca ze sa zachova kamaratsky vztah

adka176
Autor odpoveď zmazal
katkine_terapie
2. nov 2022

@adka176 preco? 😲

bluka2
2. nov 2022

Určite to niekto písal, ale treba vyskúšať c. 2, aby si aj v kolónke sex mohla niečo poznačiť a potom im spočítas body 😀 Ale nie, čo je viem, asi ani jeden. Aj keď - existuje ideal? Pre mňa by tá kategória povolanie bola dôležitá, nejako mi to k mužovi patrí - zaujímava práca. Na druhej strane pekný vzťah k deťom (c. 1) je fajn. Záleží aj aký majú vek a aké majú iné mužské vzory.

adka176
Autor odpoveď zmazal
wheel
2. nov 2022

@adka176 Krasny priklad, ze kazdy "tovar" ma svojho "kupcu" :D

autor
2. nov 2022

@rony2255 ano, ano som to ja 🙂

autor
2. nov 2022

@tt247 tiez som nazoru, ze aspon skusit, ale citim sa tak hrozne previnilo voci cislu 1 :( aj ked sa sama pred sebou ospravedlnujem, ze vsak si len volame, vsak o nic nejde. a ako som spominala, bavime sa o detoch, o praci, o spolocnych zalubach, atd..

autor
2. nov 2022

@petkazamborska dakujem za mile slova. cislo 1 mam uprimne velmi rada, sme spolu relativne dlho, ale... je tam to ale, nenaplna ma ten vztah. a on vie, ze ma nenaplna a opakuje mi, ze potrebuje cas. ja mam ale pocit, ze on proste nebude nikdy uplne ten typ do vztahu, neviem, mam pocit, ze cakam uz dost dlho a on stale nevie

autor
2. nov 2022

@betulinka1 nie, neboli, odmietol. ze on k moru nejde, ze akurat ho to vyjde vela penazi a jeho more nelaka. ze on chce ist do hor na samotu. ked som mu vsak povedala, ze aby teda nieco vybral a zajednal, ze nech prejavi aj on nejaku iniciativu, ze ja to kludne zaplatim, ale nech on vyberie, tak tam to aj skoncilo.
on je strasne nerozhodny, pomaly, vsetko velmi riesi, aby bolo dokonale a idealne

autor
2. nov 2022

@janewithane toto by bolo idealne riesenie, ale vobec sa na to necitim, zbabelo cakam, ze sa to vyriesi tym stahovanim :(

autor
2. nov 2022

@bluka2 cislo 2 poznam prilis malo na to, aby som vedela vyhodnotit, ci by to malo sancu na vztah. ta vzdialenost nas odradza obidvoch, a napriek tomu si stale volame. ja sa to snazim brzdit, zvykneme si zavolat len vecer, kedze cez den sme obaja vytazeni, tak som mu napr minule napisala, ze teraz sa mi nebude dat tri veceri po sebe. a o dva dni mi cez den pisal, ze mu chyba moj hlas a ci si nezavolame aspon na chvilku aj pocas dna.

ale neviem aky je napr pri detoch, viem, ze sa stara o svoje deti, aj fotky mi vie poslat, porozpravat o nich, viem, ze s nimi vela chodi kade tade, o rodicov sa stara (resp. o otca, mama mu umrela, ked mal 3 roky) ale nevidela som ho zatial v interakcii s inymi ludmi, co je velmi dolezite.

snazim sa si drzat odstup, nechcem ist zo vztahu do vztahu, cize to, ze si iba telefonujeme a nic viac neriesime, mi momentalne vyhovuje

veronika66
2. nov 2022

Hľadala by som muža c.3
Tento 1 nechce nič viac a je to povalac a domased.
Muž C2 hľada skorej nejakú spriaznenú ale nechce meniť čo má teraz keďže má striedavu starostlivosť

autor
2. nov 2022

@adka176 pekne si to zhrnula. myslela som si, ze mi to bude stacit. ale asi mi to nestaci. mne to proste chyba mat partnera, s ktorym mozem zdielat svoje zaluby.
tych rozdielnosti je strasne vela. nas "vztah" je uplne v poriadku, pokial po nom nic nechcem.

aj to divanie na TV, nas bavia uplne ine veci. ja rada pozeram filmy v povodnom zneni s titulkami, jemu sa titulky citat nechce. a on nema rad filmy, preferuje serialy. tak mame rozpozerany serial. ale v podstate ho ma rozpozerany len on, lebo jemu nevadi sa nan pozerat bezo mna, a ja nemam cas si potom spatne tie casti pozriet, ktore on uz videl.
na zaciatku navrhol kompromis, ze raz budeme pozerat co chce on a potom co chcem ja. skoncilo to pritom, ze bud pozerame to, co chce on, alebo si teda ja mozem pustit, co chcem, ale nemam po nom chciet, aby sa na to dival so mnou.

je uzasny dobry clovek, so vzacnymi vlastnostami, ale mam pocit, ze zabija vo mne to, kym som ja. travime spolu minimum casu a na 90% robime to, co chce on. pokial chcem robit nieco ja, tak on sa odmieta prisposobit, musim to robit sama bez neho.
a ja sa uz proste necitim vobec ako jeho partnerka, rezignovala som na to chciet po nom nieco viac.

autor
2. nov 2022

@veronika66 niee, ja nechcem hladat nikoho 😀

a cislo 1 nie je povalac, len je proste pohodlny, keby som bola v jeho veku, bez deti, bez partnerky, tak tiez by som bola zvyknuta na svoj klud a pohodu, to zas chapem.

cislo 2 neviem, co vlastne presne hlada a ocakava, musime sa porozpravat na tuto temu. zatial mi to vsak pride skoro. co hladam ja, som mu povedala.
viem urcite ze nehlada nikoho len na sex, to by sa so mnou ani nevybavoval, kedze som tak daleko 😀

autor
2. nov 2022

@katkine_terapie ano. je. ste ma vtedy celkom nakopli a zacala som sucasny vztah brat s vacsou rezervou a prestala som sa nanho tak upinat.

autor
2. nov 2022

@nickpick vzdy som do kazdeho vztahu isla velmi racionalne, asi som taky typ proste 🙂

karolinakr
2. nov 2022

Ktore su to tie užasne vlastnosti, ked seba furt uprednostnuje.Či si ho ty neidealizuješ ? Aj to, ked niečo po ňom chceš, musiš to zaplatit.Neni on trošku vypočitavy? Čim viac ho opisuješ, tym viac mi je nesympaticky .Pritom ty to mysliš v dobrom chces ho chvaliť ale vyzera byt sebecký tento tvoj vrabec v hrsti..

autor
2. nov 2022

@karolinakr ano, je mozne, ze si ho idealizujem.

on je vseobecne velmi setrny, vypocitavy nie je, len nerad investuje do veci, ktore podla neho za to nestoja.
Ja pochadzam z bohatej rodiny, takze som zvyknuta si dopriat, on naopak pochadza zo skromnych pomerov, takze si 100 krat rozmysli, kym nieco kupi.
ale kedykolvek mi donesie nejaku drobnost, ked sa ideme niekam najest, tak raz platim ja, raz on, v tomto ohlade problem nie je.

ale berie to tak, ze ked chcem ist ja na koncert a on nie, tak nie je ochotny si listok zaplatit, mam ho zaplatit ja a on teda so mnou pojde a urobi to pre mna ako laskavost.

je velmi svojsky v niektorych veciach. pride mi, ako keby proste nevedel ako by mal fungovat vo vztahu. ze aj sa obcas snazi, ale vacsinou zvitazi ta jeho pohodlnost.

karolinakr
3. nov 2022

No vidiš, raz bude na teba spominať ako na stare zlate časy, ked bola bohata dievčina do mňa zalubená😍