Odpustili by ste jednorazovú neveru?
Odpustili by ste jednorazovú neveru? Po 30 rokoch čo sme spolu? Neni mu to jedno prosí ma nosí mi ruze pred dom place viem že to bolo raz… neviem čo mám robiť mame spolu aj deti.. ako otec je super a aj ako manžel sem tam hádky ako u každého ale nič vážne.. a teraz veľmi bojuje aby som mu dala šancu ale ja neviem či to dokážem. Ak ste zažili neveru jednorazovku zmenilo sa to? Odpustili ste?
Len či k tej nevere naozaj došlo. Mne totiž tento príspevok strašne pripomína ten, kde sa mužovi spravila nejaká bradavica pri penise a on sa priznal žene, že pred pár rokmi viezol nejakú ženu autom a ona mu strčila ruku medzi nohy. On ju potom hneď z auta vyhodil. Hľadala som tú diskusiu, ale je, samozrejme, zmazaná. Ale určite ste to niektorá tiež čítali. Tak isto bol názov diskusie Nevera, tiež boli spolu 30 rokov, tiež plakal a prosil...
Autorka, pozri si teno rozhovor:
https://www.youtube.com/watch?v=MCrhdvg5OrIPavel Rataj je parovy terapeut, je vacsinou za zachovanie vztahu, hlavne takehoto dlhodobeho, mozno najdes odpovede, mzno na jeho webe si pozri aj kurzy, ma zaerane prave aj na neveru...
Ak odpustis, bude ťa to vnútorne zozierat, ničiť.
Prežila som to, a nikdy viac
Podla mňa je jedno, koľko rokov ste spolu. Nevera je rovnaká, či je pár spolu krátko, alebo dlho. Vždy je to nevera.
@sima189 "potom asi zena nevazi sama seba ked nieco take odpusti"
Toto, čo píšeš, je dobrý nezmysel.
A druhá vec je, že my si môžeme myslieť, ako zareagujeme a keď príde na lámanie chleba, všetko je inak..
Stasticky máš väčšiu šancu, že s mužom po nevere zostaneš, ako, že ho vykopnes...
@mikasa_ackerman toto tiež nie je pravda..
Ahoj, je to tazka otazka a ked sa na to clovek pozera len hypoteticky, tak sa lahsie hra na nedostupnu a tvrdi,ze nie, to som si i ja myslela pred svadbou/detmi. Teraz si skor myslim, ze asi by som sa aspon pokusila o zachovanie vztahu. Ano, urobil chybu a je to zle, ale kazdy mame nejake chyby, nikto nie je dokonaly a zahodit nieco tak dlho budovane kvoli "skrati emu konaniu"? Ok,mozno to trosku zlahcujem a isto zavisi od vela okolnosti, no dolezite je, ze on chce. Urcite by to chcelo nejake zmeny/opatrenia a mozno i test na pohlavne choroby. No nerozumiem komentarom, ze "nemozem si lahnit vedla muza, ktory bol s inou" - to ste obaja vstupovali do vztahu/manzelstva neposkvreni, bez ziadnych predchadzajucich vztahov? Obrucka nie je "carovny prsten" ak mal clovek viac partnerov pripadne nejakych "jednorazovych" i v minulosti, tak sa da ocakavat, ze to bude i neskor. Nevravim, ze musi, len za mna ta pravdepodobnost za zvysuje. A v neposlednom rade, ostat v manzelstve ma i viacere prakticke/legislativne vyhody.
Autorka - nezažila som, takže tiež len teoretizujem.
Ale veľa záleží na okolnostiach.. aký bol váš vzťah, či ho miluješ, za akých okolností k nevere došlo, atď.
Ak tomu chces dať šancu, skúste poradňu. Ak je to čerstvé, s rozhodnutím chvilu počkaj. Je ťažké obnoviť zradenu dôveru, chce to cas. Rovnako si nechaj si čas smútiť, zúriť, plakať.
Tu ti budú tvrdiť, že neexistuje, aby dali šancu, ale štatistický sa kvôli nevere rozíde tak 10% párov. Primárne kvôli nevere. zvyšok to skúša.zvladnut..
@sima189 zrovna minule sme sa so znamou bavili o tej fraze "neviem si to predstavit" a vyslo nam z toho, ze to, co si clovek nevie predstavit, si musi prezit, aby si na to vytvoril nejaky svoj vlastny pohlad. Vcera sme mali v praci superviziu a teda trosku v inom kontexte, sme sa o tom tiez bavili. Vsetko posudzujeme na zaklade svojich skusenosti, je velky problem k tomu pristupit bez emocii a vynechania skusenosti. Velakrat nevieme pochopit rozhodnutia tych druhych. A ake to "nikdy by som" clovek tolkokrat dostane naspat🤭
Uz vidim ako sa niekto v 50 hned bezi rozvadzat a hlada si noveho partnera
Autorka, je tu prevazne vacsina prispevkov za odpustenie. Pre mna by bolo dolezite, preco k nevere doslo, co bolo pricinou. Ak to bola jednorazovka, preco ti to povedal, ako si sa to dozvedela? Mas cas na spracovanie, nechaj ho, nech si to trochu vyzerie, ale nie dlho. Mozno by bolo fajn, ak by ste zasli na terapku a prebrali to tam. Alebo si sadnite k stolu a pokecajte o tom, preco doslo k nevere, co bolo pricinou, ake mate problemy medzi sebou. Ak to nebolo vrznutie pod vplyvom alkoholu na firemnej akcii, tak je mozne, ze nieco chlapovi chyba a dostal to inde. Tych pricin a druhov nevery je vela.. este sa mi velmi paci ten pragmaticky pristup a spisat si co ziskas a co stratis.
áno
🌹 Prihováram sa za Jánošíka, ktorého máš chuť zavesiť za rebro. ODPUSŤ. Hlavne, keď to ľutuje a správa sa ako píšeš. Nehovorím, že nemáš chvíľu robiť drahoty a nepotrestať ho trošku, ale... Vieš, keby si k nemu naozaj nič necítila, neriešila by si či odpustiť. Prežili ste spolu 30 rokov, zažili všeličo, vaša loď nie raz narazila na útes a vy ste to všetko zvládli, ustáli. Bolo by nerozumné len tak, kvôli jednému pošmyknutiu všetko zahodiť. PROSÍM, NEROB TO, ON SA POLEPŠÍ 😎
😂 ODPUSŤ a za trest nech sa naučí poučku :
POZRIEŤ SA MOŽEŠ, ÁÁÁLE VÝKON DOMA ! 😂
otazka je, prečo plače a prosí? lebo si ho vymakla? alebo ma tak velke vyčitky, že sa citi zle? alebo keby si ho nechytila, pokračuje ďalej? prečo plače teraz?
čitala som taky pribeh, žena mala magickeho kolegu, ktory jej poblaznil hlavu, neskutočne priťahoval a mala dobreho muža 3 deti..tolko s tym bojovala, až na koniec musela dat vypoveď, aby k ničomu nedošlo..jedneho krasneho dňa prišiel za ňou muž, že ju podviedol, že ho to mrzí, ale bolo to silnejšie ako on a podĺahol a že nič sa nedalo robiť
..a tato žena teraz chodi a zožiera sa...
v tomto prípade by som pristúpila k rozchodu, pretože preňho to bolo ako nič a nemal zabrany podviest, ale ta žena bojovala až to vybojovala kvôli rodine
A co bolo pricinou tej nevery? Niekde na teambuildingu sa ozral,ci? Lebo ak to urobil za triezva a s plnym vedomim,tak to ma uz trosku inu vahu. A dozvedela si sa to sama,alebo sa priznal? Priznanie by bola polahcujuca okolnost, ale...My sme spolu 20r.a netolerovala by som mu takyto preslap. Kde mam zaruku,ze mu vtak nevyleti zase pod inu suknu?? U mna by to pochovalo doveru v nasom vztahu. Nikdy by som mu uz neverila a nedokazala by som zit v takom vztahu aj keby to bolo po 40r.
Odpustila, ale nevrátila by som sa.
A to z jednoduchého dôvodu.
Nechcela by som s ním mať už nič intímne. Jednoducho by som to mala pred očami.
Viem o čom hovorím. Zažila som to a nedokázala som ísť ďalej. A to som ho stále milovala.
Ak to máš rovnaké ako ja, tak si uvedom, že keď s ním nebudeš sexuálne žiť, budeš frustrovaná ty aj on.
A v ňom sa to za pár mesiacov/rokov nakopí, a podľahne opäť. Alebo ty sa necháš uniesť predstavami s niekým iným.
Ja som proste nevedela ísť ďalej. Snažila som sa, ale nešlo to..
Teraz som opäť šťastné vydatá, dokonca aj bábo máme...😊
Inak, moja maminka si tiež našla lásku až v 50-ke. Tiež je šťastné vydatá už 16 rokov. A má pokoj, kľud a lásku.
@oktober3 skusila si to, dala si sancu. Aj tu padlo niekde vyssie, ze poslat do riti ho moze kedykolvek
Nie neodpustila...nevera, alkohol, agresivita a drogy sú pre mňa absolútne neprijateľné...
Áno, odpustila by som. Ale záleží aj na tom, ako to budeš cítiť. Niektoré ženy sa cez to nedokážu preniesť, ak by si mu to mala každú chvíľu vyhadzovať na oči, v tom prípade pokračovať vo vzťahu nemá význam. Ak sa rozhodneš mu to odpustiť a pokračovať vo vzťahu, nie je na mieste to počas hádok vyťahovať. Držím palce, nech už sa akokoľvek rozhodneš, bude to náročné
Ahoj neviem co by som robila, ťažká situácia veľmi. Po odznení tej najväčšej bolesti a krivdy verím, že by som mohla zvažovať....
Oľutoval to, chce byť s nami, mám ho napriek tomu ešte rada....?
Myslim, že ak má otec pekný vzťah s deťmi a deťom by otec chýbal.... deťom by som to neurobila...
Toto ti možno pomôže :
"S každou láskou alebo odpustením, náznakom láskavosti, meníš celý vesmír k lepšiemu.
Pokiaľ záleží na niečom, tak záleží na všetkom."🙂
A ešte toto mi pomáha v ťažkých chvíľach :
"Niekedy musia ľudia vyplakať všetky slzy, aby sa im v srdciach uvoľnilo miesto pre šťastie" .... z filmu Forrest Gump🙂
Drzim palce❤️ nech je to rozhodnutie iba tvoje a nie diskutujúcich žien čo tvrdia," že nikdy v živote by neodpustili neveru" ..
my predsa nechodíme tvojich topánkach...
Ja by som opustila ak by to bola naozaj jednorazová nevera. Ak je úžasný manžel/otec, vidíš že ho to naozaj mrzí tak si podľa mňa zaslúži druhú šancu .
@mikasa_ackerman keby ju miloval? Po 30 rokoch? Po 30 rokoch je to skôr kamarátstvo...
@tamitamitami úžasný manžel? No asi ťažko, keď ju podviedol.
Čo tu píšete že sú aj horšie veci, čo môže jeden druhému vo vzťahu spraviť, by ma zaujímalo čo? Teda ešte okrem násilia. pre mňa je nevera to najhoršie čo si partneri môžu spraviť.
@huxy ja som tiež nepríjemne prekvapená z týchto komentarov. A tiež netuším čo môže byt horšie ako nevera. Za mňa nič horšie nie je. A neodpustila by som. To som si ista. A nejde tu o ego, ale o to, že viem, že by som mu už nedokázala veriť. No chudáčik chlap urobil jeden krok vedľa a teraz autorka je tá, ktorá ak neodpustí tak zahodi 30 rokov manželstva? A on to už nezahodil keď podvádzal? A manželstvo po 30 rokoch je skôr kamarátstvo?
Normalne mi je smutno z toho čo tu citam.
@aurora33 súhlasím. Tu vôbec nejde o ego. Dokonca si myslím, že je možné sa časom s tou zradou vyrovnať a odpustiť (necítiť nenávisť). Ale už by som s tým človekom nedokázala byť, nedokázala mu dôverovať, nikdy by som mu už nedovolila sa ma dotknúť... Nevera je pre mňa neakceptovateľná.
@huxy @aurora33 ja tiez neviem. pretoze vsetko ostatne okrem nasilia a nevery mozu prekonavat spolu.
mna vzdy v tychto temach zaujima ci ti ludia co neveru odpustii aj skutocne uprimne toho cloveka nadalej milovali a verili mu.
alebo to bolo z vypocitavosti - co ziskas co stratis.
jasne nevera sa odspustit da. vlastne vsetko na svete sa da odpustit.
ja by som sa od takeho cloveka emocne odpojila. nebola by dovera a nedokazala by som mat s nim sex bez toho aby sa mi to v mysli hned nevynorilo. kludne by som mu odpustila aj by sme mohli spolu vychadzat na nejakej medziludskej urovni. nezvyknem palit mosty. ale na intimnej a emocnej by to umrelo aj same u mna.
kazdy ma hranice inde.
@aurora33
@huxy závislosť akákoľvek,nenávisť,neschopnosť sa rozísť ,obmedzovanie v čomkoľvek,nabrať pôžičky bez vedomia druhého manžela ,čo taká nevera rozídu sa a je ,ale žiť roky spolu so zavislakom,platiť pôžičky roky rokuce,žiť s niekým kto sa vyhráža likvidáciou vlastnou alebo toho druhého pri rozchode ,viesť deti k nenávisti k tomu druhému .Kolko žien tu píše ,že sú na materskej a muž im nedá ani korunu,toto je podľa mňa horšie ako nevera

Veru nie …😕 ani keby sa plazi po chodniku