Odmietanie mliečka 6 mesačným dieťaťom
Ahojte mamičky...môj malý bude mať 6 mesiacov...kojit som nemohla zo zdravotných dôvodov...dávala som mu do 5 mesiaca HIPP HA..potom som mu začala dávať prikrmiba to odmietal čím ďalej mlieko...teraz už asi týždeň ho nemôže ani cítiť... nič nevypije ani v noci iba čaj...myslela som si že mu už to mlieko nechutí dala som mu Bebu ...ale to isté robil len skúsil a reval nechcel... skúsila som aj kozie mlieko to vypil možno 20 a robil to isté...chcem skúsiť ešte Sunar a ak už tonebude chcieť. Hcem ešte kravské 3,5% skúsiť...mám ho aj riedit? Prosím pomôžte mi neviem čo už mám mu dať..veď on je maličký...mal by piť mlieko... potrebuje vápnik..viem že ma odsudite za kozie a kravské...ale tak lepšie ako žiadne...ďakujem za každú odpoveď 😉
Necitam vsetko, ale co mi napada - vapnik je aj v inych potravinach, bez mlieka sa zit da, len si to treba skombinovat, idealne riesit s rozumnym lekarom. Hlavne nenutit, ja som ako mala mlieko odmietala, nastastie to nasi netlacili a v puberte mi zistili ciastocnu laktozovu intoleranciu. Vraj jto mohlo byt o dost horsie, ak by ma nutili.
@kajkach kupovala som jej bezlaktozove ale ani tie nechcela, vždy si v obchode vybrala na aký mala chuť a po jednej lyžičke dojedla... aj v Kauflande mali celkom dobry vyber na jogurty (už to ani nekupujem lebo končia v koši) aj v Lild maju bezlaktozovu kyslú smotanu, tu mi zje keď robím cestovinový šalát so zeleninou a smotanou 🙂
@rencav123 pozor na rostlinna mleka, nejsou nahradou za UM ani MM, je to z vetsi casti voda a vetsi benefity maji ty orechove, ale na ty nate jeste mhodne casu, sam tyto mleka pouzivam, ale spis jako doplnek, treba na vyrobu kase a jestli budete davat jogurt, tak potom kvalitni bily, ktery ma i nejake kultury a ma kratkou dobu trvanlivosti, ty jakoby jogurtove dezerty s trvanlivosti nekolik mesicu, co ani v chladnicce nemusi byt, nejsou nijak pro dite prospesne
@rencav123 my sme úplne bez laktozy ja som mala celý život s tým problémy nevedeli čo mi je doktori, keď dcérke to zistili tak sme spolu vysadili mlieko a odvtedy ani lieky nemusím jesť na žalúdok...vraj je to dedičné/ dokonca z generácie na generáciu. A môže to spôsobovať najrôznejšie zdravotné problémy...
@rencav123 rozhodne je rozdiel makovica a mak, áno makovica a vývar z nej sa nepoužíva je to opiát alebo teda obsahuje take latky a tiež som počula že sa v minulosti dosť používali u deti :( mak je veľmi výživný a nie je zdraviu škodlivý ;)
@rencav123 nechcem ti do toho kecat, lebo sama este dietatko nemam na svete, tak toto je len co si myslim, mozno je to uplna blbost a voobec ma nepocuvaj 🙂 moj brat v 9.mesiacoch zacal prirodzene odmietat mlieko (ano, je to mozne, neverim ze decko sa ma kojit do 3-5 rokov, niektore deti fakt nechcu uz v 8-9 mesiacoch), ked zacal viac papat "normalnu" stravu. Vtedy to moc nepotreboval uz, mamka sa netrapila, lebo toho jedol vela ineho. Podla mojho nazoru si zaviedla prikrmy moc skoro (nie vseobecne, ale pre svojho maleho) a vo velkom mnozstve na jeho vek, vo veku 6.mesiacov niektore deti u nas v rodine krmene BLW metodou len olizovali jablcko. Maso v 6.mesiaci mi pride tiez skoro, ale to je len moj osobny nazor 🙂 ak davas umele kasisky a nerobis ich domace, to iste napriklad o nejakych kapsickach ktore su plne cukru, tak malemu prosto mlieko nechuti. No skus si ho sama, take masko, kapsicka, to je lepsie, ako nejake cudne mlieko ktore je aj nezaujimave pre neho, ked chce spoznavat svet. Ja by som sa poradila s odbornikmi, ako postupovat, ci navysovat davky prikrmov, alebo skusit zohnat to materske mlieko, alebo ako.. Moja sesterka s prikrmi tiez mliecko moc nechcela, jej mamka s tym nesuhlasila, tak obmedzila prikrmi a mala bola hladna, tak je po dvoch dnoch aj mliecko bolo dobre (samozrejme nevyhladovala ju, len obmedzila). Inak si myslim, ze by teoreticky islo mlieko aj trochu primiesat do prikrmov - ja ti poviem takto, pre 2 dospelych chlapov, ktory "odmietaju" rastlinne mlieko varim vsetko co sa da tak, ze tam pacnem kus takeho mlieka/smotany, vymavhavam v polievkach riasy (no fuuj podla nich) a nic necitia. Ja do nich dostanem to co "chcem" a oni si to ani nevsimnu.
Prajem vela stastia 🙂 a inak hlavne pozor na pitny rezim ked nepije mlieko 🙂
Pozerala si poriadne pusinku? Dcérka tak odmietala mliecko keď mala aftu :/ a tu aftu bolo vidieť iba pri pľači lebo bola úplne vzadu. Po preliečení papala normálne. Poprípade nejde zúbok? Vtedy tiež mliecko nechcela no po prerezaní sa zas normálne rozpapkala.
Môj bol kojený do 6 mesiaca. začala som mu dávať Bebu, odmietol, Hipp, Sunar, Probiomlieko, kokosové mlieko, to mu odporučila doktorka, skúsili sme možné aj nemožné. Žiadne umelé mlieko nechcel, ani gríz, puding ,ovsenú kašu, proste sme skúsili čo sme vedeli. chodila som s ním k doktorke. Všetko čo odporučila vypľul alebo vyvrátil. Tak som mu zohnala ovčie mlieko, je husté, výživné a chvála Bohu ho vypije bez problémov a to už bude mať 2 roky.
@dominika7990 hej hej pozerala som každý deň mu čistím pusinku..
@ah1234 viete sám doktor mi povedal že mám už v 4 mesiacoch prikrmovat..lebo som nemohla ani kojit...tak sa to v podstate posúva ...a v 4 mesiacoch som mohla mu už dávať..on nikdy veľa mlieka nepil do 2 mesiacov Max 60 alebo 30...a doteraz väčšinou 90 a to som mu vtedy žiadne prikrmy nedávala...tak neviem podľa mňa už mu vtedy mlieko npasovalo...ale papať dačo musel...
@gyurusiova ja som skúšala aj kozie ale nič...ale teraz sa stane v noci ze občas si dá trošku tak som rada 😀 aspoň trošku vari sa znovu vráti..lebo každu noc mu robím a nie vždy sa chytí...iba tieto posledné dni aspoň trošku si dá keď aj 30 ale ja mám aj z toho radosť 😊

UM je de facto zo zivocisneho mlieka, takze mozno tvoj maly nemoze kravske a podobne mliecka. Skusila by som dve veci, zohnat materske mlieko (ludske), ci sa chyti a domacu vyrobu rastlinnych mliek. Alebo zo zahranicia skusit objednat UM na rastlinnej baze, hoci aj domace rastlinne "mlieka" nie su tazke na vyrobu.