icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
28. sep 2013

@crawler já když jsem žabičkovala, tak jsem tu gumičkovou nit normálně navinula na plastovou cívku, jako navinuju nit a žabičkovalo mi to krásně. V době kdy jsem toto nevěděla, tak jsem žabičkovala stylem, že jsem normálně přišila tenkou kloboukovou gumičku cikcakem v několika řadách a pak jsem tu gumičku v jednotlivých řadách stahovala. Výsledek byl stejný jako při žabičkování na stroji, jen to bylo pracnější 😀 😀 😀

ellysa
28. sep 2013

baby ked chcem usit zateplene nohavice ako sa postupuje?

veronel24
28. sep 2013

@zuzkasim a kolko mate

anastazieb
28. sep 2013

@crawler jantarové korálky se nosí proti bolesti zubů, možná i proti celkové bolesti čehokoli myslím.

season
28. sep 2013

Zienky SK, chcete niečo zo Stoklasy, idem objednávať, prípadne aj VTC, ozvite sa cez IP

anastazieb
28. sep 2013

@ellysa Ušiješ dvoje kalhoty, pak je vložíš do sebe a přijišeš k nim pas a dole začistíš nohavice (třeba lemovací gumičkou).

petkasv
28. sep 2013

@crawler Evi s tím žabičkováním - já na svém stolet starém Luznicku nažabičkovala teplákovinu, prostě vše na co jsem si vzpomněla, na nové Veronice bojuju s normálním úpletem, ani kovová cívka občas nepomáhá ☹

elentari
28. sep 2013

@petkasv To když jsme byly mladé,... to byla jiná kvalitka. Rozbila se mi Toyota, ještě jsem ji nedala do servisu. Maminka mi půjčila svůj starý Podolsk, je mu asi 45 let, kromě šití umí i metat protitankový střely, ale jinak je suprovej 😀 Jak to tu čtu, oni ty starý stroje mají něco do sebe 🙂

ellysa
28. sep 2013

@anastazieb dakujem

crawler
28. sep 2013

@petkasv
@sinala ach jo holky, tak v čem to vězí...já jinak se strojem problém - nemusím nikdy štelovat napětí nic - šije pořád všechno krásně - jen si musím hlídat výběr jehly...no, zítra bude snad lepší den, dnes jsem chtěla ušít na zakázku merino bodýnko, ale fakt den blbec, tak toho zmetka už nosí Linda😀

zuzkasim
28. sep 2013

@veronel24 Mám ho dost, šiju patchwork, 2m můžu postrádat, třeba i 3m, víc raději ne, ať mi tu něco zůstane🙂 Mám gramáž 120g/m čtvereční nebo 180g/m.

crawler
28. sep 2013

tak jen přihodím po dlouhé době taky něco pro svý děti 😀

motivační přebalovací podložka na zakázku
kukla z merina pro obě děti - Linda by ji měla mít ještě užší---musím vychytat (zužovala jsem ji už 2x)
merino bodýnko původně na zakázku, ale protože je to zmetek (větší výstřih), tak ho bude mít Linda - doroste do něj a stejně jsem jí z merina potřebovala něco spíchnout
a nakonec prdeláčky od @kuna jen jsem udělala dlouhééé nohavice s tím, že je nažabičkuju...no uvidíme, jak to dopadne a neudělala jsem u nich boční švy

elentari
28. sep 2013

@crawler Krása nesmírná 🙂 kde prosím prosím seženu střih na prdeláčky? 🙂

crawler
28. sep 2013

@elentari já jsem udělala change s Katkou @kuna - ale v podstatě jde o to, že když stříháš na tepláčky, tak odstřihneš klín (jakoby od sedu do pravého úhlu) no a ten tam potom všiješ - jen např. kontrastní látkou 😉 ehm...nevím, zda je to pochopitelné, kdyžtak zítra namaluju tužkou, ju? 😉

cicamica1980
28. sep 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ahojte, plis neviete mi poradit, kde kupim take stitky, etikety, ktore mozem zasit do sviku /aby to trcalo zvonku/, ked malej nieco usijem? dakujem za radu

mamata
28. sep 2013

@mahafi @anastazieb vyzkouším, díky za rady 😉

stassy
28. sep 2013

@crawler Děkuju Ti moc. Označení "báječně šiješ i pleteš" mě těší velice.. až se lehce rdím.. 😅 Fakt děkuju. 🙂

lilly2711
28. sep 2013

Caute zienky

chcem sa opytat, ci neviete poradit 😉 😉 😉 😉 Dostala som od manzelicka nejake prachy navyse a chcela by som na zimu MERINO obojlic. Viem, ze Mylly hromada bola, tu som prepasla ( nemala vtedy peniazky ) tak neviete poradit, kde by som zohnala farbu - svestka a limeta , prip. ina, dohromady tak 2-3 metre???????????? Na tu nasu uprsanu skotsku zimu by bodlo.

bubulakovo
29. sep 2013

@cicamica1980 noiart
Kocka ti vyrobi presne take co chces. Staci napisat email

bubulakovo
29. sep 2013

@lilly2711 skus kuk k nam.aj cerveny je na ceste🙂

allymally
29. sep 2013

@lilly2711 jeste budu doobjednavat,jak naskladni 🙂 uz aby to bylo.

petkasv
29. sep 2013
lilly2711
29. sep 2013

@allymally dakujem, pisnem email a upresnim ak sa teda da a som vdacna dik 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kuna
29. sep 2013

@anastazieb ty softky a čepka pro holčičku jsou moc krásné, super sladěné barvy! A chci se zeptat, ty prošíváš ten pas potom přes patent? Netrhá se to a pruží to dobře? A šiješ obyč stehem, nebo pružným? Vypadá to hezky upraveně, tak že bych to taky zkusila.

kuna
29. sep 2013

@elentari jak píše crawler. Tady je placený střih, ale je tam vidět, jak se to dělá. Já to vykrojení na zadku dělám o trošičku víc.

@crawler super, povedly se! A zmetkové bodýčko je náhodou hezké, tak k tomu dáš nákrčník a je to. Žádný zmetek 😀

kuna
29. sep 2013

@anastazieb a fakt to pomáhá? Ty jantarové korálky myslím. Se zubama teď máme problém...Zatím teda dávám calgel a chladítka. Já jsem si myslela, že je to teď nějaká móda, že malé děti nosí korálky 😀

anastazieb
29. sep 2013

@kuna jj, softky prošívám přes patent, normálně to prošívám na spodní straně, ale u těchhle softek už je tam strašně moc vrstev a neohnula bych to dolů, tak to prošívám na tom patentu. Normálně rovným stehem, zatím se nám nic netrhá, on ten soft nepruží, tak to v tom místě nemá moc tah.

A jestli ten jantar pomáhá, to nevím, my je nemáme.

svela
29. sep 2013

Ahoj holky, asi si mě ani nepamatujete, po 5ti letech mi skončila "dovolená", tak není čas na šití, ani sem psát, ale vaše výtvory obdivuju pořád! Po dloooouhý době přidávám taky jeden Caramillí pajc 😀 Foceno ještě když bylo teplo 😉

@a_lexa zajímalo by mě, jak jsi nakonec obrátila ten nákrčník, já ho šila loni a nakonec jsem musela šev ustříhnout a zašít z lícu, na nic lepšího jsem nepřišla... 😝

a_lexa
29. sep 2013

@svela 2x jsem párala - vyšel mi z toho obdélník se 3ma sešitejma stranama, taková čepice 😅. Nakonec jsem prostě špendlila a otáčela až to vyšlo. Nejříve jsem sešila obdélníky u krku, potom jsem je sešila bokama k sobě a nakonec spodní šev u kterého jsem si nechala kousek nedošitý, otočila a došila v ruce. 😉

katka82
29. sep 2013

@svela krásné gatě 😵
taky jsem teď jedny dělala 😉 pro kamarádky prcka 🙂