Majú vaše deti radi spací vak?
Nakoľko je v noci už v byte chladno a moja malá sa stále prevaľuje a odkopáva, zvažujem kúpu spacieho vaku. Ak používate spací vak, napíšte akú značku a či sa vaše deti v ňom dobre cítia. Rozmýšľam aj nad značkou, a či ho vôbec bude mať moja malá rada. Má 9 mesiacov a je veľmi pohyblivá po postieľke sa pohybuje ako "rogalo". Myslíte, že si zvykne na také obmedzenie v pohybe?
ja zatial vak velmi nepouzivam aj ked mame kupeny, ale moj je este maly, a budi sa mi kazde 3 hodiny aj v noci, takze zakazdym krmenim ho aj prebalujem, a keby som ho musela aj z vaku vyberat, a to som ho uplne zobudila a mala by som problem ho zase ulozit,,,, ale ked sme chodievali v kociku vonku, tak som ho do vaku davala, aj po kupani ho davam a neake obmazdenie pohybu v tom nema,, pekne si kopka, ked chce,,,
Áno páči, náš sa veľmi budil svojimi pohybmi, takto je mu aj teplo aj ho to trochu brzdí pri putovaní postieľkou, ale veľmi sme spokojní. Kupované v tescu ale kvalitné sú.
ano, pouzivala som pri synovi, cca do 1 roka, mal ho rad, potom bolo leto, to spal bez vaku, lebo bolo horuco..ako 1,5 rocny v jeseni mi uz ale do vaku ist nechcel..takze spal odkopany, ked som sa zobudila, prikryla som ho paplonikom, no doteraz sa strasne odkopava..on este nikdy v zivote nespal zakryty, okrem doby, kedy mal spaci vak..🙂 dve pyzamka, alebo take nieco som nikdy nedavala..v spalni mame tak 20st.
vak pouzivam aj pri dcerke, ma ho rada a planujem aj cez zimu..zatial neprotestuje.. 😉
ahojte k tejto teme by som sa chcela opytat..mala spava na brusku dost sa aj prevaluje cez noc budi sa v noci malo...mozem jej kupit spaci vak aj ked sa tak prevaluje?? lebo teraz ide zima a ona nema rada ked ju zakrijem hned sa odkope..dakujem 🙂
My pouzivame grobag, teraz som kupila taky velky, az do 36 mes.Mame zimnu, teda teplu, aj tenku verziu.ta tenka verzia je uplne tenucka, je to ako deka, alebo 2 bavlnene detske decky. my mame v dome teplo, tak pouzivame najma tu.je to perfektne, lebo maly cestuje po postielke, a nikdy by nevydrzal zakryty.vobec ho to neobmedzuje. v dolnej casti je vak uplne volny a rozsireny natolko, ze maly moze spat na brusku s nohami rozcapenymi, a ani nevie ze ho ma. inak sa v nom vie postavit aj pohybovat.v noci dokonca prebalujem, len na boku tela rozopnem zips, odkryjem ho, prebalim, zapnem.ten tensi model je z velmi prijemnej makkuckej bavlny.
@lenka0283 prave na to to je dobre, ked sa prevaluje..obmedzovat ju to nebude, ak kupis dobry vak ktory je dolu rozsireny.
Staršia spávala v zime v spacom vaku do 3,5r (teraz jej musím pricviknúť perinu pod matrac, aby sa neodkopala) a mladšia trochu protestovala, keď sa ochladilo, ale zvykla si. 🙂
Moja malá spí v spacom vaku prakticky od narodenia. Najskôr zn. Grobag a potom som objavila taký s materiálom Outlast - je to termoregulačný materiál (pôvodne vyvinutý pre NASA) a je super. Nebojím sa, že jej bude zima, alebo príliš teplo. Asi to zatiaľ pozná málo ľudí no ja mám z neho lôžkoviny aj pre nás tie sú aj v kombinácii so striebrom od firmy Ametist http://www.ametist.sk/index.php?option=com_cont... a iné už by som ani nechcela a nie som určite jediná. Ten vak z Outlastu je od českej firmy Dita, no dá sa kúpiť aj tu: http://www.lienkashop.eu/content/6-Outlast. Plánujem ho používať čo najdlhšie a potom určite investujem aj pre malú do už spomínaných lôžkovín. Investícia do zdravia sa vždy oplatí. Čo sa týka vaku, vôbec nemám pocit, že by ju to nejakým spôsobom obmedzovalo. Pri tom, ako "cestuje" po postieľke si v takomto veku niečo iné pre ňu ani neviem predstaviť. 😀
moj starsi bol vo vaku od 2mesiacov do cca 2 rokov a bol uplne v pohode. Ked uz zacal chodit, tak sa naucil chodit aj s tym vakom a dokonca sme oci gulali, lebo sa v nom naucil chodit aj po schodoch. V tych 2rokoch sme to uz zrusili, lebo si ho cez noc sam vyzliekol. Teraz to riesime tak, ze sme mu dali dospelacky velky paplon (nadrozmerny) a ten nikdy cely neodkope, vzdy mu nieco zakryva, takze nechodime prikryvat.
Nasa mala v tom spi tiez od 2 mesiacov a jej oblubena poloha je na brusku, a nema s tym ziadny problem - prevracia sa po postielke z chrbatika na brusko a naopak uplne v pohode
Takze vrele odporucam, ale moje deti v tom spali uz ako malinke, tak neviem ako si zvykne to starsie babo.
my sme mali-ja som usila. A super to bolo moja sa doteraz v noci odkopava 😉
Neodkope sa,neni jej zimka. 🙂 Je to super vec 😉
moje deti tiez spali vo vaku, teda syncek este spi (teraz v chladnejsom obdobi, v lete spal len v pyzamku), lebo sa tiez velmi odkopava a paplon na nom nevydrzi ani minutu... ci mu je v nom dobre neviem, asi hej, lebo spinka normalne... aj postavit sa v nom vie a aj trosku podist, na dlhsiu put ho nepustam nech si nenabije nos 🙂 a baby maju pravdu, je jedno aku mas znacku, nech je dobre vypracovany hlavne... ja osobne som detom vak usila z klasickej bavlny s tenkou vatelinovou vlozkou
len do cca 10 mesiacov, potom bolo leto a ďalšiu zimu som ju už do spacieho vaku nedostala 😖
my tiez pouzivame spaci vak, znacku grobag. grobag vaky su super, obliekam dceru tak ako tam pisu a zatial nebola chora, ani sa neprehrieva ani jej neni zima. tak ze vrelo odporucam. grobag vaky su drahsie, ale stoja za to.
Spací vak najlepšia vec na svete pre nás.Mala sa nevie odkopať ,spokojne spinká,rano sice aj v ňom vstane a pochodí po postieľke,ale super vec.
Moj druhy syn neznasa od narodenia spaci vak 🙂
A teraz ma rad rozpravky o masinkach a po bratovi ma masinkove povlecky,povliekla som a maly je rad pod paplonikom a ked ho idem kuknut je stale zababuseny...
dcerka spinkava v spacom vaku od cca dvoch mesicov,kedze bola velka a do perinky ci zavinovacky sa uz nezemstila.cize je nan zvyknuta,vobec neprotestuje,ked ju tam dame.a vie sa s nim aj pohybovat,prevalovat a tak.a ja nemam starost,ze jej bude zima,kedze sa v noci obcas prevaluje a inak by sa odkopala.
co sa tyka znacky,u nas je to jedno.mali sme F&F,potom impidimpi,a teraz na zimu taky dobry zatepleny z kiku.a kazdy jeden nam vyhovoval.
ano ,spi v nom od kedy nepouziva perinku, cca od 3 mesiacov....nie je nic lepsie...super vec...
Spací vak používame, maáme taký hrubší, ako tenký paplonik, kým bol menší, som mu ho prehla a zakryla ešte raz 🙂 teraz v nom spí v pohode, neobmedzuje ho. starší spal vo vaku asi do dvoch rokov, teraz má paplon, ked aodkope, vie sa aj zakryť 🙂
sara vak nemala rada, nemohla sa v nom poriadne hybat a bola z toho nervozna. kubkovi som ho ani neskusala...
my máme spací vak, malý v ňom spinká bez problémov, museli sme ho dať, v noci rád kope, čo vo vaku ide super, a v zavinovačke bol stále nervný, nepáči sa mu, keď nemá voľnosť a slobodu 🙂)))
Nas spava vo vaku asi hadam od jeho 2-3 tyzdnov..len par dni prvych sme ho mali v zavinovacke, potom siel do vaku..a spi vo vakoch dodnes(21 mesiacov). My sme mali tie malinke z IKEA- 70 cm, potom 90 cm..tie boli teplucke, fleesove...potom sme kupili v Lidli ked mali letne a asi pred 2-3 mesiacmi mali zimne tiez take teplucke...tak to uz mame na 110 cm. Nas drobec vak miluje, najradsej by som ho v tom mala navzdy..este aj moj muz hovori, ze sam sebe da take nieco usit, ze je to super vec 😀 My mame teraz v izbe kde maly spinka okolo 20st, v zime udrziavame asi 17-18st. Tak spinkal aj minuly rok a len pyzamko a fleesovy vak...sam sa v nom postavi rano ked potrebuje a da sa dobre pohybovat v nom, len musis vzdy mat dobru velkost, aby mal dost priestoru pri nozickach...deticky rychlo rastu...ale pravda je, ze nie vsetky deti vaky chcu...hlavne vela tych cestovatelov nema rado ked su v niecom "zakliesneni"...ja by som na tvojom mieste skusila kupit alebo si pozicat nejaky lacnejsi, ci to vobec tvojej malej bude vyhovovat a ked sa osvedci, tak potom investuj ak chces do nejakej kvalitnejsej verzie
My sme začali pou,žívať vak keď začal "loziť v spánku", zo začiatku sa mu to nepáčilo, ale zvykol si... on celkovo nemá moc rád teplo, ale myslím si, že v noci sa nezahreje, tak treba aby bol aspoň takto v teple....cez deň je neustále v pohybe, takže sa zahreje tým vrtením :D
Je to super vec,mala sa neodkope a neni jej zimka.Odporucam 😉
U nás to nepochodilo 😒 Ale treba vyskúšať,každému drobcovi vyhovuje niečo iné 🙂 Veľa šťastia 🙂
moja spací vak nezniesla ani ked bola malinká a ani teraz ked má 14 mes. svokra jej kupila v lidli,sme si mysleli že už jej nebude prekážať ale ked sa zobudí dovtedy kope a plače kým ju z neho nevyberiem. tak som jej kupila hrubé flisové pyžamká a pod to jej budem dávať ešte body a pančušky lebo ani zakrytá nechce byť, tak jej snád nebude zima 😒
Spime v spacom vaku od narodenia,mala ma 16 mesiacov.. V noci nemusim vstavať a riešiť či nie je odkopkaná, či jej nie je zima, je to supeeeer vec, nemenila by som 🙂 Mame aj na leto tenučký potom na jeseň mierne teply aj na zimu teplučký 🙂
moj maly nemal rad spaci vak. ale su deti ktorym to vyhovuje,ale skor takym pokojnejsiem. moj uz v 9m chodil takze nehrozilo.on spal len tak v pyzame,sme sa smiali ze studeny odchov,ale nicim vobec nicim sa nechcel nechat prikryt. nebyval ani chory tak som to neriesila. teraz spava uz vo velkej posteli a konecne spi pod perinou.
tiez pouzivame vak od prveho mesiaca a uplne v pohode. beha v nom spi prevaluje sa vsetko bez problemov. cely zivot spi vyhradne na brusku a vsetko v pohode. a mame uplne obycajne vaky najprv sme mali z tesca potom z ikei a teraz ma z lidla.
na tvojom mieste by som na zaciatok kupila lacnejsi aby si nelutovala ked v tom nahodou nebude chcet byt
Mame spacie vaky dva, Grobag a Natou zamatovy. Su hrubsie. Grobag je lepsie sity lebo je dole sirsi, akoby do acka, ten Natou je len mierne dolu rozsireny, ale zasa je vdaka materialu teplejsi. No a co sa oblubenosti tyka tak nam klesa. Maly ma 7 mesiacov, uz je riadne mrstny a dost sa v nom jedoval, kedze mu znemoznoval pretocenie bez zamotania sa. Teraz par noci spinka uz pod paplonikom, uvidime ci sa vobec k vakom este vratime. Je to take trosku obmedzujuce. Inak nam sluzili skvele od nejakeho druheho mesiaca.
Este som zabudla, starsie dieta nechcelo byt vo vaku vobec. Tam sme zacinali neskor s vakom a to uz bol navyknuty na volny pohyb a obmedzenie nezniesol. Vak zostal vlastne nevyuzity az doteraz.
moj maly ma tiez 9 mes a od narodenia je vo vaku ... je uz na vak zvyknuty a absolutne mu nevadi, teraz ako sa ochladilo ma teply hruby vak, inak na jar a jesen mal tenky. Skusala som aj perinu, ale vzdy sa rozkopaval.

my sme kupili vak asi pred mesiacom, lebo sa v noci budila uplne ladova. Tak som si povedala, ze konecne vyskusam. Mame obyc Ikea, ten dlhsi, stal 15e. Prvy den nanho divne pokukovala, dala som ju donho az ked zaspala. Ked sa v noci zobudila tak bol bengal, len kricala dole dole, ale zvladli sme a nakoniec celkom rychlo zaspala. Boj bol len tu jednu noc. Asi 5 vecerov som ju donho davala az ked zaspala a asi si zvykla alebo zistila ze jej nie je zima, lebo teraz ju uz v poho doneho dam ked prideme do spalne a ziaden boj.
Vie v tom aj chodit 🙂