Majú vaše deti radi spací vak?
Nakoľko je v noci už v byte chladno a moja malá sa stále prevaľuje a odkopáva, zvažujem kúpu spacieho vaku. Ak používate spací vak, napíšte akú značku a či sa vaše deti v ňom dobre cítia. Rozmýšľam aj nad značkou, a či ho vôbec bude mať moja malá rada. Má 9 mesiacov a je veľmi pohyblivá po postieľke sa pohybuje ako "rogalo". Myslíte, že si zvykne na také obmedzenie v pohybe?
my pouzivame od asi 3 mesiacov, a super 🙂 mala si na to odmalicka zvykla, takze neriesi... ked ju len tak prikryjem deckou, tak sa hned odkope, alebo sa tak pomoce, ze ma hlavicku pod nou, takze to my pouzivat nemozeme...
náš malý ho neznesie,skúšala som to 2x a vždy plakal a ešte ktomu bol moc spotený a pritom máme v izbe okolo 21°C,u nás je ale zaujímavé to žea aj ked už bude mať pomaly 5mes.tak si stále vyžaduje byť zviazaný v zavinovačke a tam sa vôbec nespotí,aj kvôli tomu som pokúšala dávať do vaku ale nezabralo,tak sme sa vrátili pekne k viazaniu ☹ skús si od niekoho na pár dní požičiať vak a potom uvidíš...
odporucam cim skor naucit na spaci vak. my mame od osmeho mesiaca a miluje ho, rozpravame sa so zvieratkami na nich, sama do nho strka nozky. mame dva, jedno HMko , druhe neznackove.. oba su bavlnene hrubsie. spime pri teplote 18-19 stupnov, nie viac. prikryvam este paplonom. rano je dieta nespotene, pekne vyspinkane. ked dame dole tyce z postielky, tak za nami pride vo vaku 😀 a hlavne s chladnejsim vzduchom v noci - ziadne sople, choroby...dieta je zdrave a vybuvane
Ak si ju v tom nenaučila doteraz, tak si myslím, že už si na to nezvykne - hlavne treba dať pozor na to, aby sa ti v tom vaku nepostavila a nechcela spraviť krok (môže si ublížiť).
Moja spí od malička odkrytá, v lete len v krátkych bodíkoch, ponožtičkách. Keď bolo v byte príjemné, tak klasické pyžamko, teraz v chladných nociach jej vrstvým, dám jej dlhé body, pančušky - na to pyžamko. Vyhovuje jej to a ja som tiež spokojnejšia, že jej nie je zima. My sme takí otužilí v rodine. Aj vonku sa rozopína a vyzlieka čiapočku 🙂
Ahojte, potrebujem poradit, kupili sme Grobeg, v predajni mi poradili 2,5tog, ze je lepsi. My mame ale v spalni 21,5-22C, nie je moc hruby k tejto teplote, nebude malej horuco? A ak by som jej obliekla len body a nechala hole nozky?
ano ma.. ale npouzivame ho casto. ale dnes ho asi vytiahnem. cely sa rozkopava a paplonik ma prehodeny na hornej polovici telicka a nozicky ma odokryte, ale nastastie ho obliekam tak aby mu nebola zima
nie nema rad spaci vak a aj preto ho mam na predaj 🙂
Pre našu herečku nebol spací vak vôbec žiadnou prekážkou v pohybe v postieľke a ani nikde inde. Ja som si ho zaobstarala práve preto, že som dúfala, že nebude taká "akčná" pri večernom zaspávaní, ale naopak, tak sme spací vak odložili zatiaľ na neurčito. Ale je fakt, ako tu niektorá mamina už písala, že každé bábo je iné, možno treba vyskúšať. Sú vaky za 15 euro, ale aj za 50. Tak si to zvážte a uvidíte.
ne
od 3 mesiacov spime iba v spacom vaku, cez zimu v zimnom a v lete v letnom 🙂
Malý spáva vo vaku od 3. mesiacov, teraz má 17. Značku neriešim, mala som dokopy 3 vaky. Mám lepší pocit, keď je v ňom, lebo sa tiež často odkope. Spanie vo vaku mu nerobí problém, no najnovšie si ho ráno po prebudení sám sťahuje, aby mohol ísť behať. Teraz mám vak, ktorý je mu cca. 15 cm dlhší, takže sa doňho niekedy počas spánku zamotá, lebo sa tiež vrtí ako ventilátor, ale nejako moc mu to neprekáža. Aj tak sa mi budí cca. 2 x za noc, lebo je smädný, tak keď mu dávam čaj, rovno ho odmocem a spí ďalej.
U nas vak nemal uspech, skusala som u oboch deti, nasledoval zurivy boj s vakom, tak som to nechala tak. Prikryvam tenkou perinkou, ktoru aj tak vacsinou odkopu 😉
My sme vyuzivali spaci vak vyse roka, skoro do 2 rokov a mala som kupeny obycajny najdlhsi z Kik- textilny diskont a bol uplne perfektny. 😵

nasi ani pocut o nom a nie v tom spat 🙂 🙂 🙂 ...no kym boli mali ani sme v podstate nemali problem s odkopavanim (aj ja som sa cudovala)...ten nastal mozno pred polrokom a no oni nemaju radi teplo,v lete najma Kubo spaval uplne nahy...jednoducho na sebe nic nechcel...