Asistent učiteľa
Viem,že poslednú dobu sa tu na túto tému veľa diskutovalo,ale ja by som chcela vedieť toto: Je tu niekto,kto túto prácu robí bez pedagogického vzdelania?Ak áno,ako ste sa dohodli na pohovore?Že si musíte spraviť tie 2 roky školy?Plus by ma zaujímalo čo reálne robíte a akú máte mzdu v cistom....ďakujem pekne za odpoveď ak sa tu niekto taký najde
@pokemonkaa myslíš si že jej tvoja odpoveď nejako pomohla? Ona sa pýtala niečo iné
@zuzanockamt je veľký záujem lebo ľudia si myslia že je to robota kde máš vyložené nohy
@autorka ja som AU. z môjho pohľadu pg vzdelanie je dôležité a potrebné, neviem si predstaviť či by som to vedela dostatočne dobre vykonávať bez pg vzdelania.. proste mám ucitelstvo v sebe a naozaj to nemôže robiť hocikto.. ja by som aj túto podmienku nechala.. že aspoň stredoškolské vzdelanie pg zamerania.. ak by to bolo na mne by som určite nedovolila túto podmienku zrušiť
@zuzanockamt presne. To ako keby chcel niekto bez zdravotníckeho vzdelania robiť sestričku alebo lekára 🙈 a pod.
ano na skole mame asistentov bez pedag. vzdelania aj bez VS, zakon hovori,ze do 2r. musi zacat studovat pedagogicku skolu (akukolvek) kolegyne sa rozhodli pre specialnu pedagogiku Bc. miesto DŠP ci pedag. nadstavby,ktora smeruje skor k vychovavatelstvu a MŠ apropo po skonceni budu mat vyssi plat
Zákon hovorí, že do 4 rokov musíš ukončiť pg. vzdelanie. Čiže nie je dôležité kedy začne len to musí stihnúť ukončiť do 4 rokov. Za ten čas je zaradená ako spĺňajúca kvalifikačné predpoklady.
@martinajana aké prosím Vás odbory by trebalo vyštudovať na Bc?
@kacena4 študuju dva roky a externe...v akej škole?Ako často do nej musia chodiť?
nadstavba ano 2r skola cwly rok 1x do tyzdna,
Bc. 3r studujes len 1 prednasku z kaxdeho oredmetu a skuska s tym ze je tam vyssi plat potom
Zakon hovorí, ze pokiaľ je to Vaše prvé zamestnanie v školstve, do 4 rokov musíte ukončiť príslušné vzdelanie. Nie začať od do... do 4 rokov ukončiť. Ak sa tak nestane, okamžité skončenia pracovneho pomeru - nesplnenie kvalifikačných predpokladov.

na našej ZŠ pracujeme 8 asistentiek, všetky máme druhý stupeň VŠ pedag.smeru. Zamestnávateľ požadoval pedag.vzdelanie.