S vysokou školou zarábam ako absolvent strednej školy
Zdravim. Nechcem nikoho urazit, len sa tak zamyslam, kde to speje. Hladam pracu pre moju kamaratku,tak som natrafila na rozne ponuky. Bol tam napr.MCDonald alebo Tesco, plat od 1230e v hrubom. Ja po 8.rokoch prace v skolstve mam v hrubom 1280. Pride mi to smutne,ze som sa isla zodrat na vysokej skole, ucila sa ako pako a co z toho, ked ani poriadne nezarobim...
@anetka34 tak asi robila na polovicny uvazok, inak je to dobra blbost, kedze v tom roku teda 2019 bola minimalna mzda 520e v cistom...
@mandmsm niektori absolutne nepochopili pointu tohto prispevku...
Moja mama bola celý život učiteľka a nikdy sa nesťažovala, kamarátky učiteľky celé prázdniny víkendy sviatky doma tiež sa nesťažujú. Vedia kvôli čomu sú v tej práci. Ja kým som mala malé deti bola som tiež v práci slabšie platenej ale kvôli času, kvôli tomu že som bola každý deň o 14h doma a to som ale stavala o 4h q robila od 5h . Ty si doma predpokladám tiež sa obyčajný peniaz okolo 15h ale rozdiel je ten ze nezačínaš o 5h ani 6h . Teraz mam deti väčšie a proste som si hľadala prácu kde ma vedia aj ohodnotiť nikde som nefnukala, robím pre peniaze tak sa podľa toho zariadim. A poviem ti jedno 1300e za to ze si v robote od 8h q už o 14.15h máš doucene za mňa nieje malo. Ver ze psychicky unavená príde aj predavačka skus sa postaviť za pokladňu a strav deň medzi týmto narušený národom. Na decko zvýšiš hlas q máš vybavené ale handrkovat sa s idiotmi 18plus tiež nieje sranda. O sestričkach a uradnikoch na niektorých oddeleniach ani nehovorím mňa vytoci byť len s ľudmi v čakárni a počúvať ich nie ešte s nimi komunikovať takže neboj praca snov je v našej krajine iba v politike .
@tatisna Ja som v Mekaci na čiastočný úväzok. Pracujem v Poprade. Odrobim do mesiaca cez 80 hodín a teraz mi prišla výplata 550€ v čistom.
Žiaľ v hrubom. A ako si teraz spomínam, bolo to v roku 2018 asi v septembri sme sa o tom bavili. Minimálna mzda v hrubom bola 480€.
A robila na 100% na plný úväzok, stále tam pracuje
Ale veď na Ti neberiem, že je to smutné, že človek študoval a malo zarába, je to pravda. Len píšem že sú aj horšie na tom ľudia s VŠ a aj to je veľmi, veľmi smutné.
Nehnavaj sa ale vy do ekonomiky štátu nič neprispievate. Nevyrábate štátu peniaze, len vyžierate. Choď robiť do firmy, vyrob si svoje peniaze. To by tu vyzeralo keby mal každý 45 dní dovolenky, 2 hodiny prácu na doma (jedna učiteľka býva na našej ulici, každý deň chodí domov okolo 13h, možno to tak nemajú všetci, ale tu na škole áno). A ešte sa sťažujú, čo keby skúsili štrajkovať zdravotné sestry, 2 dni a celý svet by bol hore nohami, vy štrajkujete týždeň a si nikto ani nevšimne, že nepracujete. Banda lenivá ste
@30majka71 nie, vobec neprispievaju do statu - iba vzdelavaju buducich danovych poplatnikov.... aby z nich ti darmozraci na davkach neboli..... akoze nemam na teba slov, uplne si mi vyrazila tymto fakt sialenym hlupym nazorom dych
@30majka71 na tento tvoj hlupy nazor sa nevyjadrujem. Ako raz ktosi mudry povedal : "blbi lidi, taki lidi" :D.
@30majka71 nikto si nevsimne? A co poniektore mamicky, co supnu decko rano do skoly a vratia sa pon o 17tej, ked uz druzinarky pomaly koncia.
@martinasanmarco tak to je zdieranie, ale fakt.🥺
Tak zas vyčítať mamičkám, že si prídu po dieťa o 17-tej je rovnako hlúpe ako príspevok od majky.
@mimicka2013
@egonsk Kedysi sa na ekonomiu a manažment hlasil uz len odpad, ktory sa nedostal na normalnu vysoku skolu. Vsetci mudrejsi isli na medicinu, techniku, architekturu, pravo, aj na pedagogicku sa bolo tazko dostat a na umenie sa dotal len vyvoleny. Dnes je spolocnost nastavena uplne inak. Najlepsie si spravot ekonomiku alebo pravo a sup zarabat velke prachy. Ine ani netreba. Vsak lekarov, ucitelov mate na posmech, to su “chudaci”. To je uz pomali trestne ist na pedagogicku ze? Mat vysoku skolu je na posmech, lebo vsak kazdy primitiv si vie zarobit, vsak? Lidl to isti. 👏👏👏
@30majka71 Ale, vysvedcenie nebolo podla Tvojich predstav?😝
@kristiii ja som narazala na konkretne tie, ktore boli na materskej/rodicaku s jednym a toho svojho chudaka nechavali ako posledneho... Fakt mi bolo luto takych deti. Ano,vyznelo to sprosto, ala uroven majka30, ale nemyslela som to vseobecne, ja chapem,ze ked niekto robi do 16, skor sa neda prist, ved na to tam su, ale ked je niekto doma, ale mu to vyhovuje,ze nema obe alebo tri deti doma,ale len jedno, to je na hlavu.
@sense majka bude podla mna dlhodobo nezamestnana😆. A doma jej IQ ide rapidne dole vodou, ked tu pise take sprostosti.
@lentilka23 kedze vela ludi ma take mudre nazory, ako si sa tu mohla docitat, tak preto vyzera spolocnost ako vyzera. Podla niektorych sa na pedagogiku dostane len primitiv, ktoreho inde nechcu a keby len ti mudrlanti studovali taku slovencinu, na sl.ortografii - pravopise - by tu tristvrte adeptov pohorela. Jedine co aspon vedia je,ze meno a priezvisko sa pise velkym zaciatocnym pismenom.😆A ano, spravaju sa nevhodne a drzo aj k lekarom. Staci sediet u lekara v cakarni a cudujem sa,ze niektorych ludi neposle lekar do zadku, taki su drzi.
@cessy01 no neviem, teraz, v tejto dobe,ked na decko v skole zvysis hlas, tak na druhy,den mas pohovor s rodicom isty.......je to tak.
No ja som povedala minule.manzelovi, ze idem robit nechty, vlasy, kozmetiku. Praca narocna, no ista.......
Keď pochopíš ze cenu neurčuje vysoká škola ale dopyt/ponuka tak sa nebudeš nad takýmto pozastavovat. Každá práca ma +/- a aj iné ohodnotenie. Ja tiež nezarobim ako zamestnanec s vš to co opisujes :D okrem toho vš ma dnes kdekto čiže už to nemá žiadnu výpovednú hodnotu, dôležité je presadiť sa.
Kto si myslí, že to je ľahká práca - učiť deti - nech si to ide vyskúšať. Myslím, že potom bude vwlmi vďačný za pohodovú prácu v kancelárii. Nad niektorými príspevkami tu fakt rozum zastane! Okrem toho, že je to ťažké , tak toto povolanie je mimoriadne dôležité , lebo vychováva , vzdeláva .. a tým formuje budúci spoločnosť. Teda samozrejme učitelia by mali zarábať, a mali byt mať status, ktorý tomu zodpovedá - učiť by mali len tí najlepší! To, že sa tomu na Slovensku prikladá tak malá dôležitosť je tragédia tohto národa , o ktorom si začínam myslieť, že nemá budúcnosť . ( a nie som som učiteľka a som odporca hlúpeho memorovania v školách )
Autorka len pozor niektorí lekári si to aj zaslúžia, viem z vlastnej skúsenosti, keď mi DR hovoril ze pre dieťa netreba odbery atď a presviedčal ma ze si dieťa nepoznám,, taky krik som vtedy narobila ze odvtedy sa ku mne chová ako ministerke, lebo odbery boli na prt výsledky
A autorka neuraz sa, ja si vážim učiteľov v školách, ale vs pedagogická sa degradovala sama, detto aj iné fakulty... lebo je to útočisko pre tucg, ktorých inam nevezmu/ priste len aby titul dostali. A to trvá roky... ja ani neviem koľko ľudí z gympla iba z našej triedy išlo na pedagogiku :D kopa... nim to nerobí... niekto presedlal na it, iné sú v pokladniach... hlavneze titul majú. Čiže ak ako pedagógovia mate problém s nejakou " uctou", treba začať vzdelávaním pedagógov. Aby to už nebola "posledná voľba" pre kooopu študentov ale lukratívne štúdium, prinesie s nejakým "poslanim".
Inak rovnako napr uctovnici :D sú u nás nutné zlo a ľudia ci nič nerobia, iba papiere zbierajú atď... najlepšie keby zadarmo robili.
A inak veľmi lipnes asi ma tituloch. Lebo časť si lekár zaslúži kritiku. Niektorým by mali zakázať aj ordinovat... to ze niekto je Dr, Mgr ing... nerobi z neho kapacitu ani nadcloveka
A tieto trapošiny, že učiteľstvo je poslanie … to ste si v socializme mohli takto takto rozprávať, v dnešnej spoločnosti je to úplne scestné a arogantne tvrdenie
@alazala dúfam ze si učiteľka:D
Poznam ludi, co studovali svoje odbory vyslovene kvoli platu, lebo sa tam vela zarabalo. A kym dostudovali, platy klesli a v inych odboroch stupli. Zial, vzdy sa to meni. Ja tiez som studovala vysoku skolu, trapila sa a momentalne mam plat nizsi ako mnoho stredoskolakov. Tieto veci sa vzdy menia, kedysi boli ucitelia napriklad jedno z najviac respektovanych povolani, aj boli dost na urovni, dnes zial nie. Kedysi ludia s remeslom zarabali malo, tak vsetci davali svoje deti na vysoke skoly, aby sa mali lepsie a dnes je teda kopa ludi co ma vysoke skoly a remesiel malo, tak logicky su viac platene. A ktovie ako sa to zmeni o par rokov.
@cervenaruza123 momentálne sledujem ako vš ľudia presedlavaju na remeslo.. :D lebo práca ich baví, tvojich a robiť ich baví... na vš išli za mlada lebo rodicia chceli..

@anjelicek26 dám Vám odsedieť pár hodín v kancelárii kde Vás naháňajú s termínmi, odchádza Vám celá krvná chrbtica a máte neustále stres 🙂) ty sa odpipnes o 3,4 a ides domov..Ja mam stále nadčasy...