Ako zvládať silné úzkosti a strach?
Čo by ste poradili na silné úzkosti tak silné že nezvládam isť ani na nechty a sedieť tam vyše hodiny, predtým som si to užívala teraz je to nočná mora pre mňa. Nemám ani že depresie ale silné úzkosti až ma trasie. Môže to byť z kofeínu? Mám obmedziť kávu? A piť len zelený čaj? Mám zo všetkého strach, obavy, búši mi srdce, potrebujem niečo na ukludnenie. Skúšam všetko magnerot, aschwagandu, lexaurin mi nič nerobí, a potom ešte guajacuran. Ako sa mám ukludniť? Vypnúť hlavu. Spím 8h+, zdravo sa stravujem, pijem veľa vody, veľa pohybu, cvičenie, príroda😭šport a stále nič. Čo vám pomohlo? Mám o 20 tej vypnuť telefon a čitať len knihy? Na krv som bola aj moč zajtra sa dozviem výsledky. Tlak mám veľmi nízky ale to máme aj v rodine. Nevládzem fungovať hlava sa mi točí, motá ma, unavená som. V kostole som skoro odpadla lebo som tam musela stáť prudko si klaknúť postaviť sa sadnúť a bolo teplo ešte dotoho aj silná menštruácia… Herpes mám vyčerpaná som. Čo by ste poradili? Ako sa mám ukludniť? Kofein pijem hlavne preto že mam nizky tlak a potrebujem fungovat, ked si nedam kofein boli ma hlava. Obvodná mi dala len magnerot a odporučenie k psychiatrovi. Psychiater hned AD. Poradte mi niečo na ukludnenie hocičo. Vitamíny potraviny,lieky. Kľudne aj obmedzím mobil a Tv, sladkosti, kofeín, len nech mi je lepšie..Su aj lieky priamo na uzkosti že nie antidepresiva?
ja by som začala poriadnymi dávkami kvalitného magnezia - bisglycinat, ten ma silnú vstrebatelnost, magnerot je nič
@sisaka Ja som napríklad neni pohodlná, mám silné úzkosti a AD neberiem..Hladám príčinu a iné možnosti liečby. Skušam vysadiť sladkosti, alkohol, kávu, mastné, spať 8h+, šport, prechádzky. AD neuživam lebo mi bolo velmi zle po nich a mesiac trva nastupok učinku. Hladam ine možnosti liečby. Aj keby mam prestat pozerat Tv alebo nejesť nikdy potraviny ktore to zhoršuju, a ma mi to pomôcť ako sa dať na lieky. Predtym som lieky brala, utlmilo ale nevyliečilo. Hlavne ze AD su nenavykove, 1 deň som si nedala a hneď som vracala a mala elektrošoky v hlave…
@anonym_autor lexaurin ti kto predpisal?
@luizina samozrejme, nemôže ťa nechať čakať 3mesiace. Ale, autorka stále vymýšľa ako neriešiť svoj problém, nie ako ho riešiť.
@anonym_0fe1f0 3 týždne čakám na termin, nebojte všetko riešim
@anonym_autor lexaurin ti kto predpisal?
@natalka13 nikto, kamoska to uživa
@luizina suhlasim! len tam ides a cakas pod dverami. ked treba tak treba.
a na prve "zvykacie obdobie" brať pn a volno. a prežiť neprijemne obdobie a nechodiť medzi ludi ked je tak zle🤷🏻♀️
@anonym_466203 Ja dom dnes napriklad nebola nikde, ani v obchode, 3 hodiny som spala doteraz, veľmi ma to vyčerpava…
ja by som začala poriadnymi dávkami kvalitného magnezia - bisglycinat, ten ma silnú vstrebatelnost, magnerot je nič
@anonym_6a39f3 Skusim
@anonym_6a39f3 A myslite ze ma to ukludni?
@anonym_6a39f3 A myslite ze ma to ukludni?
@anonym_autor určite áno, nedostatok magnezka sposobuje aj tieto stavy, nehovorim ze budete fit, ale pomôže to
Skoda radit, davkuj si.lieky podla seba dalej.
Predpokladam ze psychiater o tvojom lexaurine nemal ani tucha.
Skoda radit, davkuj si.lieky podla seba dalej.
Predpokladam ze psychiater o tvojom lexaurine nemal ani tucha.
@natalka13 neuzivam ho kazdy den
@leonakr arketis nie je anxiolitikum, je to AD, účinná látka paroxetín
@veronika33 áno ,soory 🙂.Máš pravdu.Mala som na mysli atarax☺️
Ak ti je zle v kostole, tak tam nechoď! Źiť sa dá aj bez neho. Lieky sú niekedy potrebné, len to nepreháňaj. Ja som dlho bral Citalec, až som sa vzbúril že ja ho nepotrebujem a rakovine je ho škoda dávať. Musíš začať robiť všetko to, čoho sa bojíš. Mňa by tiež naštvalo čakať na ostrihanie nechtov a ich obrúsenie hodinu! Strihám sa preto sám.
Začni robiť sprostosti ako ja. Napríklad navštív pohrebnú službu a začni si vybavovať vlastný pohreb. Buď sa Ti to podarí, alebo sa nasmeješ ako ja!
Naplánuj na každý mesiac niečo ozaj bláznivé a nemaj z toho strach, ale teš sa na to. Ja napríklad čakám na krajšie počasie, aby som 3. raz toho roku prebrodil Hron. Ešte musí voda trochu klesnúť, lebo si namočím kraťasy!
Inak je jedna múdrosť: " Čo Ťa nezabije, to Ťa posilní!"
Tak sa drž a normálne ži.
P.S.: Mne pomáhajú hory. Aj v ortéze som už dal peši 20 km s malými prechádzkami a to mi vlani hrozilo ochrnutie!
Ak ti je zle v kostole, tak tam nechoď! Źiť sa dá aj bez neho. Lieky sú niekedy potrebné, len to nepreháňaj. Ja som dlho bral Citalec, až som sa vzbúril že ja ho nepotrebujem a rakovine je ho škoda dávať. Musíš začať robiť všetko to, čoho sa bojíš. Mňa by tiež naštvalo čakať na ostrihanie nechtov a ich obrúsenie hodinu! Strihám sa preto sám.
Začni robiť sprostosti ako ja. Napríklad navštív pohrebnú službu a začni si vybavovať vlastný pohreb. Buď sa Ti to podarí, alebo sa nasmeješ ako ja!
Naplánuj na každý mesiac niečo ozaj bláznivé a nemaj z toho strach, ale teš sa na to. Ja napríklad čakám na krajšie počasie, aby som 3. raz toho roku prebrodil Hron. Ešte musí voda trochu klesnúť, lebo si namočím kraťasy!
Inak je jedna múdrosť: " Čo Ťa nezabije, to Ťa posilní!"
Tak sa drž a normálne ži.
P.S.: Mne pomáhajú hory. Aj v ortéze som už dal peši 20 km s malými prechádzkami a to mi vlani hrozilo ochrnutie!
@ipsa646 Mne je v kostole ale zle lebo mam nizky tlak a stale sa tam musim prudko postaviť a klaknuť… A napriklad kadernicke by som ani nešla lebo to trvá 3 hodiny a mam uzkosti…Kôli čomu ste brali Citalec? Nevyzerá že by ste mali depresie. A áno chodim do hôr, do lesa, na prechadzky, cvičim.. mam dost pohybu..len psychika ma vyčerpava
@ipsa646 Mne je v kostole ale zle lebo mam nizky tlak a stale sa tam musim prudko postaviť a klaknuť… A napriklad kadernicke by som ani nešla lebo to trvá 3 hodiny a mam uzkosti…Kôli čomu ste brali Citalec? Nevyzerá že by ste mali depresie. A áno chodim do hôr, do lesa, na prechadzky, cvičim.. mam dost pohybu..len psychika ma vyčerpava
Mal som celú stranu o mne, ale blbý smajlíci!!! Vymazal som si to. Napíš niečo viac, kde bývaš, koľko máš rokov a koľko dietuješ, ak to nie je tajné!
Úzkosti? Treba hľadať príčinu a od kedy trvajú a čo ich spustilo. Buď je to zozhádzaná psychika alebo nejaká choroba! Nájdi si dobrého doktora. Nie vyšetrovača, predpisovača liekov, ale liečiteľa čo Ti povie od čoho sú, niečo na to dá a hlavne zistí prečo sú!
Vždy to spúšťa niečo z nasledovného: ľudia (príbuzní, kamaráti/ky, spolupracovníci, susedia a nejaký blbci z okolia), prostredie (byt, dom, spoločné priestory, práca). Môže to byť aj zlé miesto kde chodievaš (radón, nejaká zasypaná skládka, rádioaktivita, znečistené životné prostredie o ktorom ani nevieš). Stravovanie a návyky nejaká prehnaná dieta, jednostranné stravovanie - aj prílišná zdravá výživa škodí! Najhoršie by bolo nejaká genetika, choroba alebo odpísaná žľaza. To by boli možno lieky do konca života! Ja som za posledný rok pojedol možno kilo ak nie viac a dovtedy lden vitamíny.
Na to treba zohnať doktora - liečiteľa čo to zistí!
Ten nízky tlak. Miesto kávy radšej čaj. Žiaden tvrdý alkohol. Skús červené víno, ale s mierou! (nie litrovou) Treba viac tekutín. Inak keby sa dalo, niečo z môjho vysokého by som poslal! Nemáš aj nejakú inú chorobu? Chudokrvnosť či iné súvisiace s krvou? Asi aj na zvýšenie budú lieky. Možno pomôžu nejaké silovejšie cvičenia. Gumy, činky vlastné telo.
Inak kostoly sú najkrajšie bez ľudí, maximálne s turistickým sprievodcom. V kostole poriadneho chlapa nezoženieš, to skôr na stavbe alebo v hore pri robote a v krčme pozeraj po tých, čo nie sú autom a aj napriek tomu pijú nealko!
Teraz o mne. iPSA646 sú moje vstupné dáta.(prostatic specifik antigen) či niečo také. Som medzi hornými 10% (možno 5%). G10 a 4. štádium. Akurát metastázy mám len v kostiach. Už nie som chlap ale chodiaca mŕtvola, len neviem ako dlho ešte. To som vlastne rád že chodím, lebo mi hrozilo ochrnutie a trvalo posteľ, plienka a močový katéter. Aj teraz som v starobinci hoci sem nepatrím (65). Dnes pridám jednu foto aby si videla čo dokáže zombík v ortéze a s krivičkou.
Ten Citalec (ešte mám zo 20 ks, ale neberiem) mi predpísali asi na psychiatrii, kde som bol asi 5 dní medzi neurológiou a OÚSA. Keď som vedel čo mám (C61 + iné) a odhadol ako to bude ďalej (nemocnice, DSS a možno trvalo posteľ) tak som si zobral niečo liekov a bolo mi jedno ako to dopadne. V noci ma zobudil začínajúci dekubit a tak som mal voľbu: buď posledné 4 Ibalginy alebo RZP. Inak žalúdok nevyplachujú, možno že pri riadnom kokteily. Mne dali len piť žbrndu s protilátkami. Psychiatrovi som vysvetlil že aj Vatikán povolil eutanáziu! Inak by namiesto Švajšiarskej gardy bola Poľská či Slovenská! Švajčiari ju majú už pár rokov. To len my sme pár rokov za opicami!
Tak som dostal Citalec, aby som začiatok na onkológii vydržal a okrem toho niečo riadne na spanie každý večer. 13. až 15.7 som sa cítil ako na drogách na Kramároch a tak som povedal že na spanie nie!! Spím možno 6 hod v n oci a niekedy hodinku cez deň. Chrbtica občas bolí, ale riešim to posteľou, nie liekmi.
Ty musíš nájsť najprv dobrého doktora/ku a potom sa pozbierať. Kostol tak raz kvartálne. To aj klub ručných prác je lepší, lebo tam nesľubujú a niečo naučia.
Záver: Ja budem žiť večne! Do neba nepôjdem, tam by som sa neskutočne nudil! Do pekla sa nedostanem - čerti chystajú za bránou zátarasy! Boja sa že by som vymenil Lucifera a urobil tam poriadok.
Ostáva mi jediná možnosť! Zubatú s kosou pekne pozdraviť a ukecať. Ak mi požičia kosu som pán života ja a budem nesmrteľný!!
Takže hlavu hore, lebo Ťa prídem s tou kosou pozrieť!

@anonym_0fe1f0 presne tak to je, mna riesi doktor hned, ak je nejaky problem, alebo mi nesadnu lieky.
@luizina suhlasim! len tam ides a cakas pod dverami. ked treba tak treba.
a na prve "zvykacie obdobie" brať pn a volno. a prežiť neprijemne obdobie a nechodiť medzi ludi ked je tak zle🤷🏻♀️