Ako zvládať starnutie po 40-ke a 50-ke?
Ženy, teraz som mala 20 rokov, bola som krásna, mladá štíhla žena, s malými pevnými prsiami, pevnou pokožkou, zlatohnedými vlasmi, plochým bruchom a 10timi chlapmi na každom prste.
Ani neviem ako, a mám 45.
Prsia sú aj po pôrodoch stále na tom dobre. Moje brucho je síce relatívne ok, ale vplyvom hormónov sa mi naduje a vyzerám ako žena v 5-tom mesiaci. A to cvičím, pravidelne a športujem. Moja pokožka žiaľ už dávno nie je to, čo predtým, napriek skincare, napriek dobrej kozmetike a starostlivosti, sú tu vrásky, ovisnuté kontúry, kruhy pod očami, ovisnuté kútiky pier, pigmentové škvrny. Chodím na nechty, na botox do čela, na peptidy, na mezoterapiu, na kozmetiku.
Moje zlatohnedé vlasy sú tak o polovicu redšie a ak by som si ich nefarbila každý mesiac, mám celú sivú hlavu. Vlasy mi vypadávajú tak, že za chvíľu si asi kúpim príčesok.
Mám zvýšený cholesterol, myóm na maternici, s tým súvisiacu hormonálnu nerovnováhu, bolesti a perimenopauzu, riedim si krv, som anemická a nízkotlaková, čiže každý deň je pre mňa výzvou.
Pamätám si, že keď som mala 20, tak ženy po 40tke pre mňa boli tety a pripadali mi strašne staré. Dnes som ja teta a som strašne stará 🙂
Ako sa vy vyrovnávate so stárnutím, že už zdravie tak neslúži a celé to ide nejako dole vodou?
Ako to zvláda Dara Simona Krainová alebo Tereza Maxová, Jennifer Lopez, Jennifer Aniston?
Že sú tak fit? A to nemyslím len fyzicky?
Ako to zvládate vy?
@anonym_cdaa37 kolagen uzivam, aj vnutorne, aj z vonku. Uz asi 15 rokov. Inak ja ked som mala 35r, tak mi tipovali o 10 menej. A ked som prisla ku rodicom, tak sa ma susedia pytali, ci este chodim na VS a kedy budem koncit... ano, 35tka bol nadherny vek. O tom potom 🙂. Chyba mi ta bezstarostnost, ten zivot v mladosti, absolutny freestyle, zurky, kamosi, kopec srandy, spontanne akcie, festivaly. To, ze nic neriesis. Absolutne nic. Len aby si v piatok vonku mala ist s kym von 🙂
@anonym_autor aké máš veľké deti?
Mám 43, nejaké vrásky (vraj zo smiechu-to vraví môj muž), pár kíl navyše, s mužom sme si už prešli kadečím, deti sú akurát v puberte a pred štyrmi rokmi mi umrela mamička, z čoho som sa doteraz úplne nedostala. V triede môjho syna ôsmaka už umreli spolužiakom dve mamy, moje rovesníčky, na rakovinu, to ma tiež dosť vzalo. Napriek tomu všetkému som momentálne spokojná so životom a dúfam, že to tak chvíľu vydrží. Konečne vieme deti nechať samé doma a zájsť si s mužom do kina alebo divadla, dať si rande v meste alebo mať len pohodu doma. Ak zrovna nechytajú puberťákov ich stavy 😀.
Baby, ja mam 40, coskoro 41, vy nechodite napr do 3:00-4:00 niekde von? Lebo ja som este aj ako tehotna v 40 isla do klubu a vratila sa o 4:30 rano 🙈😀😀 Svokra sa smiala kde sa trepem s tym bruchom. Bola som v 7 mes 😂 Teraz mam babo, tak mam nutenu pauzu, ale v lete uz mam listky na jeden koncert. Ja neviem ci som sama take hovado, ze po 40 behame kade tade. Ale odmietam nejak to, co povedala moja babka v 65 - som skareda a na taku sa ludia nemaju co pozerat, ja uz len na cintorin lahnut. Babka dozila skoro 95 rokov, vzdy som jej povedala „ ehm, mozes so na to. Cinteri postavit dom a este aj daju hypo „ , ja sa nejak necitim takto poslat do srotu.
@anonym_autor Tazko to znasam. Ani tak mi nevadi vzhlad. Ale celkovo mam pocit,ze tie roky tak strasne rychlo zbehli. Clovek sa nahana v praci a doma a zrazu je z teba pani v rokoch. Sice mentalne sa citim na 25 a bolesti,choroby si nepripustam,ale aj tak uz clovek citi,ze to nie je ono. Vazim si,ze som zdrava a dufam,ze to tak ostane co najdlhsie.
Baby, ja mam 40, coskoro 41, vy nechodite napr do 3:00-4:00 niekde von? Lebo ja som este aj ako tehotna v 40 isla do klubu a vratila sa o 4:30 rano 🙈😀😀 Svokra sa smiala kde sa trepem s tym bruchom. Bola som v 7 mes 😂 Teraz mam babo, tak mam nutenu pauzu, ale v lete uz mam listky na jeden koncert. Ja neviem ci som sama take hovado, ze po 40 behame kade tade. Ale odmietam nejak to, co povedala moja babka v 65 - som skareda a na taku sa ludia nemaju co pozerat, ja uz len na cintorin lahnut. Babka dozila skoro 95 rokov, vzdy som jej povedala „ ehm, mozes so na to. Cinteri postavit dom a este aj daju hypo „ , ja sa nejak necitim takto poslat do srotu.
@kiki68 nie nechodim,,, neviem, asi som v nespravnej spolocnosti,, ,, ale ziadna moja kamoska, spoluziacka, kolegyna,,, nikam takto nechodi,, vsetky maju nastastie spokojne manzelstva a ked si sadeneme o 18,00 tak do 23,00 fakt stihneme prebrat,, vsetkych,, aj ich pribuznych do 5 kolena,,, potom sa max okolo polnoci vsetky spokojne,, rozideme domov a zas mame na rok vystarane... 🙂 tak na koncert chodim aj ja,,,, ale s manzelom,,, bud sa ubytujeme, ked je to daleko,, alebo v noci sa vratime,,, ale len tak sa fakt uz nepoflakujme do 4,00 rano,, ved to by som sa uz bala, ze stretnem synovych spoluziakov..... 🙂 a to mi fakt uz netreba
@anonym_cdaa37 kolagen uzivam, aj vnutorne, aj z vonku. Uz asi 15 rokov. Inak ja ked som mala 35r, tak mi tipovali o 10 menej. A ked som prisla ku rodicom, tak sa ma susedia pytali, ci este chodim na VS a kedy budem koncit... ano, 35tka bol nadherny vek. O tom potom 🙂. Chyba mi ta bezstarostnost, ten zivot v mladosti, absolutny freestyle, zurky, kamosi, kopec srandy, spontanne akcie, festivaly. To, ze nic neriesis. Absolutne nic. Len aby si v piatok vonku mala ist s kym von 🙂
@anonym_autor Ano, to chapem...ja som rodila v 35 svoje prve a v 37 svoje druhe dieta a komentare mojich kamosiek boli, ze vyzeram ja dievcatko, co si pod saty dalo loptu. 😅. Doteraz su mnohi prekvapeni, ked im poviem svoj vek. A ano, bola som teiz velmi spolocenska, zurky, disky, chaty. Ale deti som chcela, maximalne som si ich uzila ako male. No a teraz, ked je nejaka akcia typu teambuilding nasho oddelenia, idem vzdy, ked sa da, vratane celofiremnych party.
Lenze mam nespolocenskeho muza, co nema navyse rad vyspavanie, takze toto ma dost aj odradza osd casteho zurkovania, lebo vzdy som sa potrebovala aj dobre vyspat.
Aspon v práci sme fajn kolektiv, tak ak je priestor, vyblbnem sa tam 👍🏾.
@oli18 Krasne si to napisala a uplne sa stotoznujem so vsetkym co pises. Mam 44 a nemienim sa podriadit kultu mladosti. Ziadny botox, kolagen - snazim sa prezit svoj zivot najlepsie, ako to ide. Pretoze po 80tke nikto nebude riesit, ci mam 30 alebo 100 vrasok na tvari, ale ci sa viem zvihnut z postele a prejst si na WC 😅.. a vsetko, co dovtedy zazijes - ake mas vztahy s ludmi, co si vsetko v zivote videl a zazil, tam nikde na vraskach nezalezi.. na com zalezi je zdravie - teda pravidelny spanik, sport, mentalny oddych, menej stresu, vyhybat sa nezdravym navykom... aby si sa dozil aspon tej 80tky - to je ten kult mladosti, ktory by mal byt spravny
@kiki68 nie nechodim,,, neviem, asi som v nespravnej spolocnosti,, ,, ale ziadna moja kamoska, spoluziacka, kolegyna,,, nikam takto nechodi,, vsetky maju nastastie spokojne manzelstva a ked si sadeneme o 18,00 tak do 23,00 fakt stihneme prebrat,, vsetkych,, aj ich pribuznych do 5 kolena,,, potom sa max okolo polnoci vsetky spokojne,, rozideme domov a zas mame na rok vystarane... 🙂 tak na koncert chodim aj ja,,,, ale s manzelom,,, bud sa ubytujeme, ked je to daleko,, alebo v noci sa vratime,,, ale len tak sa fakt uz nepoflakujme do 4,00 rano,, ved to by som sa uz bala, ze stretnem synovych spoluziakov..... 🙂 a to mi fakt uz netreba
@midka ja chodim von takto s muzom vacsinou, niekedy niekto z kamosiek
@anonym_autor Čerstvých padesát a život ide ďalej..užila, zažila, raz sa cítim na dvadsať (kým neprejdem okolo zrkadla) raz na deväťdesiat. Mám aj kilá navyše aj dávno menopauzu aj všetko čo k menopauze patrí a mladá by som byť už nechcela. Jediné čo ma desí, že do dôchodku ďaleko, možno aj 20.rokov 😅😤
@anonym_autor znášam to veľmi zle. Pozriem do zrkadla a vidím ovisnuté kontúry, kruhy pod očami. Bola som na kys.hyaluronovej aj botoxe, ale efekt krátkodobý a keď to aj niečo vylepšilo, iné to zhoršilo. Uvažujem nad úpravou viečok. Postavu si udržiavam ako v mladosti, ale tvár prezradí vek. A vidím to na každej, ako má okolo 45 rokov, tak tá tvár jednoducho už nie je to, čo kedysi, mladosť sa vytratila, proste sme ztetkovateli, či sa o seba staráme, či nie. Dobehne nás to, či do seba i vestu jeme, či nie. Tak aspoň postavu udržiavam. A tiež som spokojná s deťmi aj s prácou a nestačí mi to a aj napriek tomu chcem byť pekná, chcem sa páčiť. Hlavne teraz, keď už mám konečne aj chvíľu času pre seba. Pred 10 rokmi som riešila 3 malé deti a bola som rada, že všetko stíham, na seba a to ako vyzerám nebolo až toľko času. A teraz čas aj peniaze sú, ale už nie je taká krása. Ach, no zmierujem sa s tým ťažko.
@anonym_autor znášam to veľmi zle. Pozriem do zrkadla a vidím ovisnuté kontúry, kruhy pod očami. Bola som na kys.hyaluronovej aj botoxe, ale efekt krátkodobý a keď to aj niečo vylepšilo, iné to zhoršilo. Uvažujem nad úpravou viečok. Postavu si udržiavam ako v mladosti, ale tvár prezradí vek. A vidím to na každej, ako má okolo 45 rokov, tak tá tvár jednoducho už nie je to, čo kedysi, mladosť sa vytratila, proste sme ztetkovateli, či sa o seba staráme, či nie. Dobehne nás to, či do seba i vestu jeme, či nie. Tak aspoň postavu udržiavam. A tiež som spokojná s deťmi aj s prácou a nestačí mi to a aj napriek tomu chcem byť pekná, chcem sa páčiť. Hlavne teraz, keď už mám konečne aj chvíľu času pre seba. Pred 10 rokmi som riešila 3 malé deti a bola som rada, že všetko stíham, na seba a to ako vyzerám nebolo až toľko času. A teraz čas aj peniaze sú, ale už nie je taká krása. Ach, no zmierujem sa s tým ťažko.
@anonym_819558 si ako Studenková, tiež sa nevie vyrovnať so státnutím. Ak máš peniaze, choď po jej stope.
@anonym_819558 mne sa napr moja tvar teraz paci viac, ked som mala 20 vyzerala som ako naducany skrecek 😂 Teraz mam trosku kostnatejsi look, asi tie lica opadli 😂
@anonym_autor zurky, kamosi, bezstarostnýživot ti chyba? Asi si si ho malo užila, ja až nad hlavu a keď počúvam u nás ženy, čo už rodili v 18.stich, či 25. rokoch, potom si neužili ako mladé a teraz “ na staré kolena” chodia po diskotékach a chlapov naháňajú, asi je dôležité si užiť prítomný okamžik, keď si mladý zurovat, potom rodina, aby ti to nechýbalo, ja som si užila , juuuuj, knihy by som mohla písať 😝😜😁
@oceanahory toto je veľká pravda, v 25 som pri malom dieťati a stavbe domu nevedela, kde je sever, po 40 už podstatne viac peňazí a času na seba. A ešte jedna vec, po 50. človek horšie vidí, takže sa začne aj sám sebe páčiť
@anonym_2868fd ooo nie zacne pouzivst zvacsovacie zrkadlo a to je potom sok😃
Autorka - bude horsie a naucisxsa s tym zit alebo prepadnes liftingom.
Videla si krainovu ci daru rano po zobudeni?
@anonym_autor ja sa az tak nepozorujem ale po 50 mam.pocit ze som ozila. Zistili mi cukrovku II.typ a po liecbe sa citim perfektne, schudla som bez namahy to co sa roky nedarilo ani dietou ani cvicenim, upravili sa mi tuky a cholesterol v krvi, co sa tiez roky nedarilo ani liekmi. Konecne nie som unavena, vladzem, dobre spim, mam dobru naladu. Tesim sa zo zivota, deti dospele, mam kopec casu na oddych, cvicenie, na muza, na pracu, nestresujem ci dieta neochorie, co s detmi cez prazdniny, ziadne ulohy, nahananie do ucenia. Proste pohoda 😃
@tykat ahoj,ja mam 42 rokov a tiež mam už rok diagnostikovanu cukrovku 2.typu... najskôr som schudla 10kg,som sa zľakla,potom som ostala natom rovnako a teraz som skončila až v nemocnici so zápalom pľúc, schudla som nedobrovoľne 11kg... telo mlandrave.. zaujíma ma,akú liečbu si mala ze sa cítiš tak dobre.
K téme autorky.
Ja som bola ako dievča veselá,milá,vtipná,športovala som,aj keď som bola vždy pri sebe. Teraz už váhu dáko neriešim, vďaka nej nemám toľko vrások, ale môj životný štýl sa hrozne zmenil, necvicim , nezdrava strava, taky nezáujem celkovo o nič, žiadne plány, len také prežívanie, od 20 tky úzkosti..
Babka moja ma 92rokov❤️ma zdravý korienok asi, mama moja 63rokov,stále ju niečo boli ,no a ja mam pocit,že ja v jej veku už budem na odstrel🤦♀️🤦♀️🤦♀️
mam 54...rano ked vstanem z postele a nic ma neboli, tak si myslim , ze som mrtva 😀 ...ale nie je to az take zle...kazdy rok chodievame s partiou na festival rock pod kamenom, spime v stane a uzivame si hudbu a zivot, deti mam uz odrastene, mozem ist kamkolvek...a to, ze clovek starne s tym sa neda urobit nic...len sa s tym zmierit
@tykat ahoj,ja mam 42 rokov a tiež mam už rok diagnostikovanu cukrovku 2.typu... najskôr som schudla 10kg,som sa zľakla,potom som ostala natom rovnako a teraz som skončila až v nemocnici so zápalom pľúc, schudla som nedobrovoľne 11kg... telo mlandrave.. zaujíma ma,akú liečbu si mala ze sa cítiš tak dobre.
K téme autorky.
Ja som bola ako dievča veselá,milá,vtipná,športovala som,aj keď som bola vždy pri sebe. Teraz už váhu dáko neriešim, vďaka nej nemám toľko vrások, ale môj životný štýl sa hrozne zmenil, necvicim , nezdrava strava, taky nezáujem celkovo o nič, žiadne plány, len také prežívanie, od 20 tky úzkosti..
Babka moja ma 92rokov❤️ma zdravý korienok asi, mama moja 63rokov,stále ju niečo boli ,no a ja mam pocit,že ja v jej veku už budem na odstrel🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@manzanillaa tak to mi je luto ze si takto dopadla. Ja prave naopak, pred liecbou som sa citila horsie, unavena, tazkopadna, bez energie, stale hladna, nic som nevladala. Mala,som nasobne prekrocene tuky v krvi a ani liekmi to neslo dolu. Rok som uzivala metformin (Glucophage alebo Mirovian). Mne uz po 2 tyzdnoch bolo ovela lepsie. Zacala som pravidelne chodit na cvicenie, upravila som stravu (konecne som nebola stale taka hladna) a citila som sa vyborne.
Po roku mi diabetologicka liecbu uplne vysadila lebo som mala vsetky vysledky v norme ako zdravy clovek. V marci mam kontrolu tak som.zvedava. Zatial sa citim dobre, cukor v norme, vaha stabilizovana.
Drzim palce nech sa aj tebe polepsi. 🍀
@kiki68 ty máš po 40tke a máš pred sebou 40-50 rokov?
@anonym_autor a preco nie? Ja mam 50 a plany na najblizsich 30 rokov a potom uvidim co dalej. Ako sa nastavis tak bude. U nas v rodinezeny nezomierali pred 90tkou. Takze dlhovekost v genoch mam.
@anonym_2868fd ooo nie zacne pouzivst zvacsovacie zrkadlo a to je potom sok😃
Autorka - bude horsie a naucisxsa s tym zit alebo prepadnes liftingom.
Videla si krainovu ci daru rano po zobudeni?
@natalka13 tak keď sa líčim, tak sa musím aj vidieť, to som žartovala. Dá to rok od roku viac práce namaľovať si na tú hubu nejaký prijateľný ksicht, čo si budem navrávať 😂
@anonym_autor zurky, kamosi, bezstarostnýživot ti chyba? Asi si si ho malo užila, ja až nad hlavu a keď počúvam u nás ženy, čo už rodili v 18.stich, či 25. rokoch, potom si neužili ako mladé a teraz “ na staré kolena” chodia po diskotékach a chlapov naháňajú, asi je dôležité si užiť prítomný okamžik, keď si mladý zurovat, potom rodina, aby ti to nechýbalo, ja som si užila , juuuuj, knihy by som mohla písať 😝😜😁
@mooonika1975 ja som si užvala aj v 20, aj teraz, veď to nie je obmedzené vekom. Nemyslím naháňať chlapov, na to som nikdy nebola, ani alkohol nemusel a nemusí byť, aby som sa bavila, ale prečo nie koncerty, festivaly, tancovačky, špotové turnaje, výlety....užívať si život predsa neznamená naháňať chlapov, ak si užívaš s tým jedným, ktorého máš, nepotrebuješ skákať z postele do postele.
@anonym_autor to je o nastavení asi si vždy viac dbala o vzhľad a horšie budeš zvládať starnutie.Mam 47 r celý život mastnú pleť teraz som za ňu vďačná, lebo nemám veľa vrások, nemám šedivé vlasy mám melir mama tiež dlho nemala.Pribrala som to ma hnevá, ale idem sa s tým popasovať.Cholsterol napriek nadváhe mam dobry.Lieky neberiem žiadne, dg nemám.Bolieva má krčna chrbtica chodím na masáže a doma cvicim.Mala som polyp ten ma dal fyzicky a psychicky dole, lebo som bola anemicka, celý život nízky tlak dlhšie sa zisťovalo prečo mám silný menzes brala som hormóny pribrala som stále unavena...odkedy som bola na kyretazi a beriem železo som zase vo svojej kozi.Vyskusala som chemický peeling, raz botox, 2x kyselinu botox výborný efekt na čelo, ale nepresvedčilo ma to tak, že budem chodiť pravidelne.Moje kamarátky majú už aj operáciu viečok ja mám iný typ oči na šťastie ju zatiaľ nepotrebujem.Kremy, procedúry, kolagén sama vidíš, že to nemá extra efekt bohaté ženy by nevyzerali ako vyzerajú.Na kútiky si daj pichnúť injekciu a pozdvihnú sa spraví to pekný efekt na pohľad.Genetika a hormóny môžu za to ako vyzeráme, pokým máš menzes ešte ako tak to udržis.
Čo má trápi resp sa nad tým zamyslím je, že ako čas rýchlo letí teraz bol Silvester a už ďalší.Teraz som mala malé dieta a už je dospelá.Mne nechýbaju párty, diskotéky vrátiť čas, tak vrátim, keď bola dcéra malá tak do 10 r😂to bol krásny čas veľa aktivít "žili" sme veľa známych spoločne chaty, akcie veľa smiechu a postupne cez COVID ako deti rástli, niektorí sa rozviedli, odsťahovali sa nám dosť partia potrhala.Treba byť vďačna a pokorna aj za to, čo máme a nie je to malo.Moj muž bol za posledné 2 r na pohreboch 2 kamarátov, aj mne zomrela známa, alebo sa liečia baby v mojom veku na rakovinu.
ja mám rada ľudí aktívnych a veselých dúfam, že mi zdravie dovolí, aby som tak dlho žila.Hneva ma, že muž zlenivel, ale na šťastie mám kamarátky a, keď nechce ísť mám s kým.
Čo ma hnevá, ze už potrebujem okuliare na citanie, ale veď mám skoro 50🤣prežívas klasické uvedomenie si veku bilancujes či si spokojná práca, rodina rozprávala som sa o tom so psychologičkou každý to prežíva niekto skôr, niekto neskôr.Samozrejme kto má ešte malé deti na toho to príde neskôr😉teraz majú iné radosti a starosti.Zial, je to tak krásu a energiu nám dávajú estrogeny.Ja musím mať vždy nejaký plán a mať sa na čo tešiť, ľudí rovnakej skupiny okolo seba mať pocit, že žijem.Vies...bude aj horšie ešte máš naozaj málo rokov na také depresívne ladenie.
Za mňa osobne to nie je len o športe a starostlivosti z vonka, ale aj o genetike, starostlivosti zvnútra a nastavení mysle. Mám zhruba tvoj vek, áno o pleť sa starám, aj keď nie až tak ako píšeš ty, žiadne botoxy a kúry, len bežná starostlivosť, áno nejaká vráskam sem tam je,kruhy pod očami ani pigmentové škvrny nie, vlasy stále husté , pevné , sem tam nejaká sedina ktore vidno len z blízka keďže vo farbe vlasov sa to stratí. Okrem toho vrásky a starnutie patrí k životu. A som rada, že sme zdraví, nemáme existencne problémy. A čo sa týka hormonálnych výkyvov, tie sa dajú v dnesj dobe tiež riešiť. Rovnako ako aj určitý diskomfort kvoli perimenopauze. Patrí to jednoducho k veku.
Ale ja paradoxne vladzem viac ako pred desiatimi rokmi, keď som nevedela že za mojimi problémami môže byť práve štítna žľaza, katastrofálne hodnoty železa v krvi a nastavenie mysle. Plus teda obrovský deficit spánku keďže moje dieťa bolo totálny nespavec....
@anonym_autor mám 45 a vôbec mi to nevadí. Roky pribúdajú všetkým rovnako.
Ahoj, mám 45,od minulého roka si nefarbím vlasy,som štíhlejšia ako pred 10-15 rokmi a z veku si nič nerobím. Som aktívna, muž tvrdí, že aj atraktívna, ale starnutie som prijala ako fakt, ktorý sa nedá zvrátiť.
Je to otrepane, ale je to tak. Prijat, zmierit sa so starnutim. Kazdy dalsi rok je velky dar, nevies kolko ich mas pred sebou, treba tieto dni zit naplno s vraskami ci bez nich, to je len to, co je navonok, na povrchu. Ide o to, co mas vo vnutri, aj fyzicke aj psychicke..
Mozes mat botoxov a co z toho ked zanedbas preventivku alebo iny varovny signal tela.
Vaz si svoje telo, prijmi ho ake je. Vsetko je velmi krehke a lahko pominutelne. Bud rada, ze mas ludi okolo seba, lebo ani to nie je samozrejmost..
@anonym_autor nech to vyznie akokolvek neuveritelne, ja mam teraz po 40 sebavedomie vyssie ako som mala pred 15-20 rokmi. citim sa lepsie, krajsie, ziadanejsie. kombinacia modernej estetickej mediciny, chlapa, ktory ma aj po 18 rokoch zboznuje a tolko pozornosti, flirtov a pozvani na kavu od chlapov ako som zazila za posledny polrok mi nedovoluje byt v depke z veku. ja -klopem na drevo- prezivam teraz najkrajsie obdobie svojho zivota. vyznie to ako klise, ale skutocne to nie je o veku, ale o mentalnom nastaveni! a najdolezitejsie je beztak to zdravie- co z tvare bez vrasok, hustych vlasov a ukazkovej postavy, ked ma clovek nejake chronicke ochorenie alebo ma doma chore deti, ci muza. na mna keby prisiel co i len mini naznak depky, spomeniem si, na kolkych pohreboch mladych ludi sme s muzom boli za posledne 3 roky. starnut je vysada, nie samozrejmost.

@anonym_autor Tak ja neviem...pses o porodoch, deti teda mas...v 35ke je zena hlavne akivna matka...ty si vymetala kazdy paitok bary