icon

Mala som hnedý výtok v 6 týždni a potratila som

monicka12345
10. júl 2012

Ahojte dievcata, pred tromi dnami som sem pisala a prosila vas o radu, co robit ked mi zacal slaby hnedy vytok v 6 tt. Kedze to bolo prve tehotenstvo, nemala som pocit ze je to nieco velmi vazne. Dnes lezim bohuzial po kyretazi v nemocnici. Potratila som. Preto kazda jedna ktora sa s takymto problemom stretnete, utekajte ozaj hned na pohotovost aby ste tu malu fazulku zachranili. Dufam, ze este najdem sily na dalsie babätko a ze nebudem musiet zazit uz nic podobne. A dakujem vsetkym mamickam, ktore ma tu nakopli aby som vyhladala hned lekara.

kajuska09
10. júl 2012

@afrika ale tam jej nezistia nic o bunkovej imunite....to sa robi zial az v Prahe....

petkaa28
10. júl 2012

@monicka12345 ahoj, presla som si tym istym v aprili...neprajem to ani najhorsiemu nepriatelovi a uuplne chapem tvoje pocity. Nerozumiem babam, ktore tu pisu - zacinam spinit, mam ist k lekarovi?? vzdy mam sto chuti im odpisat, ze nie ty jelito, sed doma za pc a sleduj ako prichadzas o to najcennejsie co mas....je mi jasne, ze niekedy nepomozu ani lekari, ale mozno....
ja zajtra (ne)cakam 🙂 druhu mrchu od ket, a potom ideme na to naplno 🙂)

strawberry17
10. júl 2012

mne zistili az v 4mes zamlcany potrat, ze sa od zaciatku fazulka nevyvijala ako mala, a ze sa vlastne ani nevyvinula 😝 uz som mala aj nejake veci nakupene ☹ nemala som absolutne ziadny vytok, ani ziadne problemy. Tak ked to tak priroda chce, tak radsej skor, nez az v 4mes 😖 , drzim palce

zuzanka.h
10. júl 2012

@monicka12345 je mi to strašne ľúto ja som o svojho anjelika prišla v 6tt pred mesiacom. Tiež som v piatok slabo zakrvácala a v pondelok mi potvril MA našťastie bez kyretu ☹ Viem ako sa cítiš drž sa!

sevka83
17. júl 2012

Mrzima to a cítim s tebou, 22.5 prvý spontánny potrat a hneď nato (bez mrchy) som opäť v tom, v sobotu začalo hnede spinenie, nasadený duphason a lezanie, v piatok kontrola, ale cítim, a obávam sa toho najhoršie, že si to prezime znova ☹

buba08
6. aug 2012

@monicka12345 nestracaj nádej, čas všetko vylieči. Ja som si tým prešla uz 2x, prvýkrát v r. 2008 a teraz 1.7. znovu, medzitým 4 roky snazenia a ked sa to konečne podarilo, tak sme sa tešili veľmi krátko ☹. Ale ideme ďalej, dr. povedal, že mame aspon 3 cykly počkať a potom skúsiť znovu. Takze čakáme a potom znovu zabojujeme 🙂.
Všetkým držím palceky 🙂.

pokladik5
8. aug 2012

@monicka12345 ahoj, ja som si to prezila v januari , bola som asi 11tt. tiez potrat, mavala som pocas tich 11 t spinenie, nie krvacanie, dr, najprv nic nezistila ved v prvich tyzdnoch nic nezisti , a uz v 11 ma poslala na vycistenie, bolo to premna sok, lebo som tuzila po babatku , dostala som sa stoho, , teraz mam tie iste priznaky , zistila som ze som tehula v 5 tt,v pondelok som bola u dr, a dnes idem znovu , lebo vcera som krvacala a presli vsetky priznaky tehu ktore som mala doteraz , takze dalsi pokus asi nevysiel, utekam dr,,, takze hore hlavu babetko vyjde len treba nehat maternicu oddychnut a potom s a snazit znovu ..

buba08
13. aug 2012

@pokladik ako si dopadla u dr? Dúfam, že je všetko ok

lubif
13. aug 2012

@monicka12345 je mi to luto, ale urcite sa zadari, treba verit, mne sa podarilo zachranit moju malu a to aj napriek tomu, ze tu v Grecku tomu nepripisuju velky vyznam 😠 krvacala som cca 4 mesiace, takze som bola non stop na tabletkach, tiez to zacalo asi v 6 tt, takze som zacala brat tabletky a viacmenej som len lezala, aj ked ako hovorim, tu na mna pozerali ako na blazna 😝 ale odplatilo, drzim palce nech to na 2x bude v poriadku a nic taketo sa nestane.

klaudia001
16. aug 2012

pridám sa k Vám aj ja, poprosím o radu , ked sa jedná o samovolný potrat v 4 týždni, u lekára na sone nebolo nič vidno, tak mi zobral krv na hcg, povedal že ho mám nízike , že mám príst o týžden, ale začala som krvácat a vyšli zo mna aj také hrčky zhluknutej krvi, krvácanie mi už trvá 4 den.....je toto menštruačné krvácanie / menštruácia mi v podstate akoby meškala 10 dní / môžem sa po krvácaní hned pokušat o bábo ? máte s tým niektorá skusenosti ?? dakujem velmi pekne

buba08
17. aug 2012

@klaudia001 ja som 1,5 mesiaca po cisteni a môj dr. mi povedal, že nie je vhodne sa hneď pokúsat o ďalšie babo, lebo vraj treba nechať maternicu trochu zregenerovat, povedal, že mame počkať 3 - 6 mesiacov, kedže mi včera zistil z výteru streptococa, tak teraz musím brat lieky, aj na základe toho určite počkáme, v prvom rade sa musím preliecit. Väčšina doktorov odporúča počkať aspon 3 mesiace, ale zase na druhej strane sa hovorí, že po potrate väčšina žien ľahko otehotnie, tak neviem. Držím palce.

klaudia001
17. aug 2012

@buba08 dakujem, ja som dnes obehla viacerích lekárov pôrodníkov v BA a dostala som 4 rozdielne odpovede...... 😀

buba08
17. aug 2012

@klaudia001 čo ti povedali?

molly25
17. aug 2012

je mi to luto ja som toti podstupila minuly rok v novembri 13 najskor spinenie na sone uz ziadna akcia no bol maly tyzden tak este cakali ci nezacne akcii tak ma tyzden natahovali a potom som rana sla cikat a z som krvacala cerstvou krvou......no ani nie 2 mesiace po cisteni som cakala moju bambulku a dockala som sa dneska mame uz 9 mesiacov a je to zive striebro!hlavu hore a hned sa snazit odporucam ja....

klaudia001
18. aug 2012

@buba08 jeden mi povedal, že mám počkat 3 mesiace, další že šest mesiacov, další, že tá krv čo mám že je to vlastne menštruácia a hned môžem, lebo že neni som čistená, že som sa sama vyčistila, bola som z toho zmätená.....inak mám viaceré kamošky, ktoré ani nečakali na cyklus a hned po tom krvácaní otehotneli , idem ešte k svojmu gynekologovi, som zvedavá čo mi povie ten.....inak sa nám to podarilo na prvý šup 🙂 , žiadne rátanie ovulácie, plodných dní, meranie teplôt..........no a bohužial to takto dopadlo, nikomu sme to nepovedali, len mamke, noooo a ja cítim, že na mna idu pomaly plodné dni..... 😀 , ale ešte počkám na lekára čo mi povie....

ludka77
18. aug 2012

@klaudia001 ja si myslím, že keď to bol len 4tt a odišlo to samé, tak počkaj jeden cyklus a môžete ísť na to, to nieje to isté ako kyret. Veľa dievčat si len myslí, že im meška mrcha ani nevedia že sú tehu - len my čo bábo chceme to vieme 🙂

klaudia001
18. aug 2012

@ludka77 áno presne ludka

ludka77
18. aug 2012

@klaudia001 ja som potratila v 6tt a bola som aj na čistní, potom sme mali čakať 3 cykli - počkali sme 4 lebo som si povedala, že keď sa nám to už posunulo tak nech máme decembrové bábo 🙂 a bude mať 🙂 Bola som tehu 3x (z toho 1 potrat) a vždy som ostala tehotná na prvý šup, tak držím päste aby to aj u teba tak bolo 😀

klaudia001
18. aug 2012

@ludka77 😀 , mne to meškalo 4 dni, a ja som vedela že som tehu, jednoducho som to vedela, iný pocit, taký pekný a pritom to bolo uplne v začiatku, začala som len malinko špinit, pár kvapiek na nohavičkách, tak som išla na gyndu a lekár mi povedal že nič na sone nevidí, že musím byt len malinko tehotná, tak mi zobral krv, a že hcg je nízke....no a o tri dni ukrutné bolesti v podbrušku, neznesitelné....a po pár hodinách som krvácala....a to presne 4 dni, najprv tak silno a 2 dni len tak málinko, tak jak som mala tie bolesti v podbrušku volala som lekárovi a povedal mi , že to sa roztahuje maternica, mne sa to nezdalo, ja som tušila niečo zlé, nikomu to nevysvetlím , ale tušíla som to ! a ten lekár boz zastupujuci, lebo ten moj má dovolenku, tak som neváhlala a po preplakanom dni / moj priatel stál pri mne, lubim ho jako kona 🙂 / som utekala k 4 rôznym lekárom......pôrodníkom v BA.....no a kažedý mi povedal niečo iné.....ja som bola len zvedavá ako sa vyjadria.......aj tak si správim po svojom ako to ja cítim 🙂

ludka77
18. aug 2012

@klaudia001 pri malej som to tušila už 3 dni pred očakávanou mrchou, test som si spravila ale v deň kedy mala prísť a bol negat. (to bol jeden z tých drahších) tak som si potom kúpila taký 2ks za 40sk 🙂 spravila 1 deň meškania a bol pozit 🙂 ale fakt to tušenie bolo silné a pri tých ostatných som to bolo tak isto ale testovala som až 3 dni čo meškala 🙂 Džím ti päste

buba08
19. aug 2012

@klaudia001 no asi to je iné ked ťa necistili, mna áno, dokonca akutne pretože som veľmi krvacala a mala som az kontrakcie - doktor povedal, že maternica sa mrtveho plodu sama chcela zbaviť a kedže som si 1,5 mesiaca pichala fraxiparin na riedenie krvi, tak u mna hrozilo az vykrvacanie, preto ma museli čistit hneď . My musíme čakať aspon 3 mesiace, pretože ma čakajú ešte nejaké vyšetrenia,na ktore sa dosť dlho čaká a kedže ja som potratila uz 2x nechcem to zažiť znovu a preto chcem počkať na výsledky vysetreni. Ale ak sa ty cítis v pohode, tak to kľudne skúste hneď.

klaudia001
21. aug 2012

@buba08 áno aj ja by som na tvojom mieste počkala, držím palčeky nech vyšetrenia dopadnu na 1* 😉

klaudia001
21. aug 2012

a ešte mi včera môj gynekolog povedal, že kyselina listová a je zbytočné užívat !!!!!!! inak je to odborník veliký.....ale je to pánbíčkar !!!! mne to nevadí , len keby nezatažoval aj pacienta tým , že povedal m i po vyšetrení, pani naužívajte nič, všetko je to chémia a netreba zasahovat do božieho diela....................................och jooooooooooooooooj ako ten sa musí pozerat na umeleé oplodnenia, a ostatné veci..............to bol den včera Vám poviem, priatel nechápal , celu dobu tam bol so mnou

buba08
21. aug 2012

@klaudia001 ja si myslím, že kyselina listova je veľmi dôležitá, ved predsa má vplyv na to, aby sa nevyskytol razstep chrbtice, takze si myslím, že by si ju každopádne mala brat, mne sesternica poradila femibion 800 berie sa pred otehotnenim a potom do 12 tt, aj na mnohých fórach o nej baby písali, že je lepšia ako ta klasická , ja ju beriem, aj ked sa ešte nesnazime. Inak dnes prišiel prvý výsledok z vyšetrení a je OK, tak som rada 🙂, ešte čakáme na ďalšie. Tak pa.

lili_mia
21. aug 2012

@klaudia001
@buba08 kyselina listová v prírodnej forme, nie v tabletách, dobre vravel doktor .. trebárs cvikla jedna hľuza denne, okrem iného zabezpečí aj dostatočný prísun železa

klaudia001
22. aug 2012

@buba08 😉 ešte aké vyšetrenie čakáš ? môžeš prosím konkretizovat ? ved hej, všetci mo potvrdili kys. listovu, len tento môj nie, sa smejem teraz, že fakt on je náboženský fanatik, jak taký človek môže vobec ordinovat, síce bolo mi divné, že v čakárni sedia same postaršie panie.....som u neho veeeeeeelmi dlho nebola

buba08
22. aug 2012

@klaudia001 dnes som bola na hematologii, zmenila som doktorku, pretože ta predchádzajúca mi neurobila všetky potrebné vyšetrenia, nová ma posiela na podrobne hematologicke vyšetrenie do Martina, kedže mám trombofilny stav a potrebuje dovysetrovat ešte nejaké veci, objednali ma az na koniec novembra, ďalej endokrinologicke vyšetrenie v Lubochni - začiatok októbra, z Lubochne budem mat výsledky hneď, ale z Martina az mesiac po vyšetrení, takze snazenie sa podstatne posúva ☹, no nič musíme byt trpezlivi.

klaudia001
22. aug 2012

@buba08 môžem sa spýtat kolko máš rokov ? nič sa len neboj, a trpezlivost ruže prináša 😉

buba08
22. aug 2012

@klaudia001 mám 32 a ty?

tilly
22. aug 2012

ja som to tiez tak mala, najprv slaby svetlohnedy vytok, jemne pichanie, potom silnejsie pichnutie (ale nic brutalne bolestive) a potom potrat, kyretaz...
dalsie tehu bolo v pohode
drzim palce