Nedarí sa otehotnieť. Kedy to začať riešiť u lekára?
Ahojte babulky...neviem, ci je tu uz takato tema, ak je, nenasla som ju, dufam, ze ma prilinkuju. Ale ak nie, tak sa chcem spytat., kedy ste zacali riesit u lekara neuspesne snazilkovanie.
My sa s buducim manzelom snazime cez 4 mesiace, ja viem, ze si niekto povie, ze je to strasne kratko...ale mam 31, brala som 5 rokov HAK, a ked sa to po jej vysadeni este zatial nepodarilo, zacinam mat pocit, ze nie je nieco v poriadku.
Po akom dlhom neuspesnom snazilkovani ste to zacali riesit s lekarom?
@zuzkag2 tak ten doktor by si zasluzil nobelovu cenu za vlastne rontgenove oci, de..l. To , ze mas ms este nmeznamena, ze mas v poriadku hormony. Dokonca to neznamena ani to, ze ovulujes. Pokojne si mohla, ale nemusela mat aj anovulak. Takze trvaj rozhodne na hormonalnom profile vratane stitky. Super, ze mate vytery dobre, to je prvy dolezity krok 😉. Co sa tyka testov plodnosti, na tie uplne zabudni, su to vyhodene peniaze a nic o svojej plodnosti sa nedozvies. Lebo to, ze ma mm 20 mil spermii a ty ok FSH neznamena absolutne nic a moze byt problem inde. A ty by si zila v sladkej nevedomosti, ze ste obaja v poriadku. A to ani nevravim, co si myslim o objektivnosti tychot testov. Ovu testy su fajn, ale zas je tam ale.... nemusis vystihnut peek, ovu moze prist aj do hodiny od pozitivneho testu (zalezi, ako ti v tele stupa LH hormon, teda ci rychlo alebo pomaly). Ale prvy mesiac vyskusaj a uvidis a mozes merat aj BT ak sa ti chce. Ale vysetrenia nepodcenuj 🙂
@zuzkag2 dakujem no ja si bez nej neviem zivot ani predctavit 😀 uplne nam zmenila zivot je prenas vsetko na svete 🙂 vsetky bolesti ktore som pocas tehotensvta prezila stali za to a to som od 5m krivala tlacila mi na nervy v chrbtici nic nemohli somnou robit a tolko noci co som preplakala od bolesti koli tomu druhe tehu odkladame az pojde do skolky neviem s predctavit ze by sa to opakovalo akoby som sa o nu starala.
@zuzkag2 ako ti pisala uz aj @anjelicek26 niekomu trva aj rok, kym sa daju hormony doporiadku po antikoncepcii ... ak mas vsetky vysledky z preventivky ok, tak uplne zbytocne nieco riesit skor ako o rok, ine by bolo, ak by si mala nejaky problem ... ale pre svoj klud skus merat bazalnu teplotu prip. tie ovulacne testy, aby ste snazenie nacasovali na spravny termin 😅
@cecil36 toho doktora idem teraz zmenit, jeden dovod ze sa stahujem a druhy dovod, ze ma v tomto sklamal. Ja som sla k nemu druhy mesiac po vysadeni HAK, s obrovskymi boelstami takmer cez cely mesiac. 😖 On mi nic na to nepovedal, ze to sa spravi sameeee!!!! 😠 Keby nebol net, tak sa ani nedocitam, ze podla priznakov to moze byt bolestiva ovu. Na dalsi mesiac som bola na preventivke, u neho, a zrovna vtedy som mala ovulaciu, ked ma vysetroval cez sono a podla neho bola ukazkova. Ale zaujimave, ze som nezostala ani vdaka tejto uzasnej ovulacie tehu. 😒
Asi to vyskusam s tymi ovu testami, lebo v hlienoch mam totalny chaos 😝 , to vobec neviem kedy mam aky, a vyskusam aj tu BT, len to pockam asi este mesiac, lebo teraz strasne vela cestujem, a castokrat nespim ani 6 hod, to by asi moc velku vypovednu hodnotu nemalo.
A ked sa podari, a najdem v BA nejakeho normalneho gynekologa, hadam to uz zacnem potom aj trosku riesit s nim.
@zuzkag2 len taky detailik este k tomu, co pises, ohladom tej super ovu-ako ti ju dr potvrdil.. mozes mat naozaj naj ovu na svete a stale sa nemusite trafit, stale mozu spermose nestihnut vajko,alebo ho nenajst, alebo aj najdu, ale vajko sa neuhniezdi, proste milion veci.. Ja chodim na folikulometriu a tehu tiez nie som este... cele to tajomstvo vzniku noveho babula je asi zlozitejsie, ako len po technickej stranke vsetko zabezpecit 🙂 Ale snad u teba bude ozaj vsetko ok najblizsi mesiac-dva a budes tehu. Hlavne je najst si lekara, ktoremu mozes doverovat. Ja som u toho svojho za posledny tyzden bola 4krat, dnes som ho vytiahla z jeho prac. pauzy, aby mi folikulometriu spravil a uplne ochotne a s prehladom ma vie sledovat a aj vysvetlit mi jasne,ako veci su. To je velka vyhra mat dobreho lekara.
@lucka_220809 no ved presne to som si myslela aj ja...ze je sice krasne ze mam ovu najkrajsiu na svete, ale nemusi to stacit, to je mi jasne...no ved uvidim, co dalsie mesiace, trosku sa po domacky tomu zacnem venovat, a hlavne hladat dobreho lekara. a snad sa to podari. dakujem Luci.
@zuzkag2 jasne, stitna zlaza, teda ak je neliecena, moze mat velky vplyv na otehotenie. Preto ten HP+ stitka (pozor! nie kazdy gyndos ju automaticky zahrnie do HP, treba ziadat). A super ovu zistil podla coho? Ze bolo vajko dostatocne velke alebo videl folikularnu tekutinu z prasknuteho foliku? To su rozdielne veci 😉
Inak ako sa rozbehla tato nevinne zacata diskusia 🙂 Nakoniec sa tu vytvori nova skupinka mix snaziliek-tehuliek-mamiciek 🙂 To by bolo velmi fajn, nie ? 😉
@lucka_220809 no ja sa z toho velmi tesim, ako sme sa pekne rozbehli, a moc to cloveku pomaha, ze si ma s kym o tom pokecat, popisat. 😉
@zuzkag2 veru veru.. casom clovek zisti, ze to treba pustat inde ako doma 😀 manzelom a partnerom z toho casto praskaju nervy hehe 😀 😀 v tomto babinci je to vdacnejsie 😉
ahoj ja mam 24 a snazime sa od mojej 21 astale nic ale mna zacal lekar riesit az po roku snazenia...ale pokial viem zeny po 30 riesia uz po pol roku snazenia takze asi kludne zajdi za dokym a pokecaj s nim o tom...
@cecil36 inak co presne ti moze ukazat HP? myslim - ak napr. ti odsleduje doktor ovu celu, napr. ja som tento mesiac chodila na folikulometriu - 4krat za posledny tyzden som sa bola dat checknut u dr, folik postupne rastol, potom pekne praskol, dnes bolo vidiet stopu po foliku, tekutinu, folik nikde.. vie mi HP prezradit este nieco speci aj v takomto pripade? (okrem stitky)
@lucka_220809 no moj drahy je chudacik z toho trosku na vetvy...lebo nevie sam ako by poradil, a on by sa aj o tom bavil, ale casto ho ta debata o snazilkovani zmoze, a zvrhne sa to priamo na snazilkovanie 😀 A ved vlasne nema ziadne skusenosti, a nie je lekar, tak co mi moze ako poradit. Ale musim povedat, ze je fakt ako podpora skvely. Ale na takyto pokec nema, hihi.
@zuzkag2 aj moj manzel je trpezlivy, ale aj mne to tak lepsie robi, ked to doma neriesime tolko... takze sem tam si tu precitam debatky, sem tam prispejem nejakou vlastnou mudrostou.. Manzel je skvely, sam beha po lekaroch (a to nie kazdy chlap tak lahko beha k uro a na spermiogramy a pod), berie lieky, o mne je informovany o kazdom vysetreni, setko riesime spolu, ale uplne detaily mojho cyklu a moznosti jeho priebehu a vsetko,co zene prebehne cez ten cyklus v hlave, tym ho ozaj zatazovat uz nechcem 😀
baby aj ja som si presla HP, potom 4 cykly s clostilom nezabral ani jeden folik... potom laparka tam odstraneny upchaty pravy vajcovod potvrdene PCO a spraveny driling vajecnikov a potom sme uz postupili do caru a tam mi nasadili siofor a mam schudnut...toto vsetko trvalo vyse 3 roky...ten siofor uz beriem 2 mesiace schdula osm 7kg a hadam to tie moje lenive vajecniky upravy.... 🙂
@lucka_220809 no presne, je to asi lepsie sa tu vykecat, a hlavne, pre niekoho ako som ja, kto v snazilkovani zacina, nabrat nejake vedomosti od trosku skusenejsich. 😎 lebo aj doktori sa radi vyhnu nejakym vysetreniam, ale ked viem ake treba, budem si pytat. Ale inak mame stastie na muzov, aspon ze mame taku velku podporu v nich, vsak 😉
Ja som nad tym tak rozmyslala, teraz po ceste z prace, ze nejde ani tak o stresovanie, ze sa nedari, ale ved so vsetkym inym, ked citime ze nieco nie je v poriadku ideme k lekarovi. Preco cakat na to ze sa to raz podari. keby mi doky povedal, ze som ja ok, partner ok, a snazilkujte sa a milujte sa kolko vam chuti, budiz, ale zatial neviem na com som, a mozno o to viac to vyvolava otazky.
@zuzkag2 skvely chlap je najlepsia vec na svete 🙂 Ja som za svojho manzela neskutocne vdacna.. je mi vsetkym..
Inak aj my sme cakali len pol roka, dokonca neceleho, kym sme sa pustili do vysetreni.. clovek nechce stracat cas.. ako aj teraz to berieme tak easy, ze snazime sa nestresovat a tak... Ale je dobre, ze sme sa na to dali, u manzela sa problem mensi nasiel, tak ho aspon skusame riesit...

@nibiru tak to ti verim, ze ti to robilo dost zle na psychiku. A dva roky sa snazit a nic...Ale mam aj ja jednu znamu, ktora sa tiez objednala do car, a uz vtedy bola tehotna...psychika hra asi velku rolu.
Ale ked sa pozrem na tvoju malu prinecznu, stalo to zato.,,, je krasna, gratulujem!