icon

Otehotneli ste pri váhe nad 100 kg?

hnedoocko0909
17. mar 2015

... zaujímalo by ma to, lebo nepatrím medzi štíhle a mama ma straší, že kým neschudnem, neotehotniem. .... dakujem tým, co sa naozaj vyjadria k teme

jeennyv
24. apr 2015

@hnedoocko0909 ja skor poznam baby s opacnym problemom a to, ze velmi velmi chude baby maju problem v mojom okoli s otehotnenim, ale nie len s tym, ale aj so zalezitostami, ktore su k tomu potrebne a to spravne pracovanie tela, menstruacia atd...myslim si, ze vaha by az takym problemom nemusela byt...

a myslim si, ze niet sa za co hanbit, po prve kazdy nemoze byt chudy, lebo nie kazdy ma na to dispozicie, ako niektore baby pisu, genetiku neoklames a keby to vsetko okolo chudnutia bolo take lahke, vsetci sme jak prutiky....

hnedoocko0909
autor
25. apr 2015

@ivca88 Ďakujem. Držím palce,nech je všetko v poriadku a dotiahne to spolu do šťastného konca. Veľa zdravia!

david93
25. apr 2015

už len kvôli chrbtici a kĺbom by sa človek mal snažiť udržať váhu na normlnych číslach... skúste si dať na chrbát ruksak vážiaci "len" 15 kg a potom si ho zložte dolu aká to bude úľava...

maslenka47
25. apr 2015

@jeennyv s tou genetikou sa snazis presvedcit nas, alebo je to vyhovorka pre samu seba, aby si sa necitila tak previnilo, ze sa o kila navyse "nestaras"? 🙂

Prepac, ale je to hlupost. Ak ma niekto nadvahu 30-40 alebo viac kil, tak to nie je genetika, ale zvycajne dlhodobe zanedbavanie sa. A vacsinou je viac na chybe nedostatok pohybu oproti (ne)zdravej strave. Ono to s tymi kiliskami navyse moc cloveku uz potom do pohybu velmi nie je 😠

Ak niekto zije, hybe sa a aj stravuje sa relativne zdravo, a napriek tomu ma 30+ kil navrch, tak uz davno mal sediet u lekara a hladat pricinu.

@hnedoocko0909 Otehotnela som s vahou cez 100kg, napriek tomu, ze sme druhe dieta neplanovali. Stalo sa tak po zaradeni vacsieho mnozstva pohybu do denneho programu. Takze si dovolim tvrdit, ze dolezitejsie ako "absolutna" vaha je prave zivotny styl. Ten dokaze napravit velmi vela "nevysvetlitelnych" a "genetickych" problemov.

zuzica219
25. apr 2015

ja som našťastie takýto problém nemala, mám 3 deti a pri každom som pribrala tak max 6kg jedla som normálne len som viac frčala na zelenine a ovocí a kuracom mäse, nechutilo mi napr.bravčové a hovädzie deti boli dosť velké cez 3,5kg malo každé a po pôrodoch som bola dokonca chudšia ako pred otehotnením 🙂 🙂

sardinka333
25. apr 2015

Samozrejme že váhu 100 kilo si žiadna z vás neprivodila tým, že jedla zdravo (strava je aspon 80%) alebo nebodaj hladovala. Všetky sme si tie kilá navyše ,,prižrali,,. Ja tiež nie som nejaká ,,křehule,, mna zachránila moja výška že na mne sa vela ,,stratí,, ale po druhom porode som tých 10 kilo proste neschudla. Lebo som sa ani nesnažila. teraz som tretí krát tehotná a snažím sa davať si pozor viac ako pri druhom teho kedy som sa vyžrala zo 75 kg na 96. Tretie tehotenstvo som začínala s váhou 83 a teraz v 8 mesiaci (začiatok) mám 89. Snažím sa to udržať aj ked je to niekedy ťažké odísť od regáu s koláčmi, nedať si večer o 20:00 ladové gaštany a podobne a z času na čas podlahnem, ale už nie v takom množstve. Zníženie váhy to zahrna zmenu životného štýlu - lenže aj ja som si myslela, že ved to už nikdy neochutnám rezeň, majonézák alebo veterník? Tak takuto zmenu si žiadna z nás, ktorým chutí velmi nechce pripustit a ani to nie je uplne nutné, len nezpraskam dva rezne ale jeden a podobne. Mne velmi vyhovuje systém od Edity Šipeky....proste u mna to funguje nie je to len o jedle ale aj o tom ako sa psychicky cítime, ako vnímame svoje ,,ženstvo,, a čo všetko si tým jedlom často kompenzujeme a ani o tom netušíme! Napr. nefajčiarky ako ja....radi zajedáme stres, nervozitu. Takže iste sa nájde malé percento žien, ktoré maju napr. problémy so štítnou žlazou alebo také kde sa priberá. Ale na nás ostatné platí staré známe ,,cica nežer,,! Peknu slnečnu sobotu prajem!

leonetka
25. apr 2015

@hnedoocko0909 pytala si sa len ohladom otehotnenia, to sa moze aj nemusi hned podarit, ako tu baby pisali. Otehotnenim to ale len zacina, takze ja ta chcem len upozornit, ze zeny s nadvahou lekari neradi vidia a moze byt, ze si o svojej nadvahe v priebehu tehotenstva este vypocujes svoje, tak aby si sa necitila dotknuta. Lebo potom uz priestor na chudnutie kvoli babu nebude. Jednak sa zenam s nadvahou robi horsie sono, pocas tehotenstva si nachylnejsia na mnohe komplikacie a o porode ani nehovorim. To sa lekari doslova stazuju ked taku schytaju na sal. 😒 pretoze sa boja komplikacii. A v neposlednom rade ked sa babo narodi, s nadvahou sa ti tazsie bude o neho starat, nebudes tak vladat. Minuly tyzden som bola na poradni a lekar prave vybavoval kocku predo mnou cca v 5. mesiaci, co bola dost pri tele. Vysli jej zle vysledky, krv v moci a posielal ju ku kardiologovi (neviem ci sa to vztahovalo k vahe), ale potom som zapocula, ako jej dohovara ohladom kontroly stravy, kedze je dost tucna. Takze ja by som ti urcite odporucila pred otehotnenim schudnut. Aspon co sa ti da. Lebo mozes mat vsetko bez problemov, nevravim ze su aj take pripady, ale vacsinou su s nadvahou spojene komplikacie.

gabusssa
25. apr 2015

Ono hovorí sa, že keď má žena nadváhu, ťažšie otehotnie. Ale ja a moja kamoška sme príkladom toho, že to ide úplne prirodzene, a niekedy aj neplánovane (obe sme neplánovane otehotneli okolo 40-ky a sme také "šťavnaté".)
Najťažšie to šlo, keď sa mi podarilo riadne schudnúť. Vtedy sa nám nedarilo vyše roka.
Ale určite som toho názoru, že je najvhodnejšie, a to aj pri tehotenstve mať váhu normálnu, len ten boj s kilami je veľmo ťažký. Ako reči typu dostatok pohybu a jesť zdravé jedlá mám veľmi rada. Toto viem aj bez akýchkoľvek múdrych rád. Ale len ten, kto musí takmer celý život takto bojovať, vie pochopiť, že to nie je celkom jednoduché. Sme len ľudia a máme svoje slabosti. Žiaľbohu táto šlape na zdravie. Ale rovnako aj fajčenie, pitie a podobne. Ale zrejme by sme nemali chodiť medzi ľudí, ktorí sa o seba dokonale starajú, oni sú skrátka sama dokonalosť ....Môžem Vám podaktorým povedať, že táto naša nezdravá slabosť je dostatočným trestom pre nás, múdre rady a poučenia nám určite veľmi pomáhajú. Alebo čo si vlastne chcete dokázať, akí ste výnimoční, že sa Vám darí zdravo žiť?
Ide mi len o to, že v žiadosti o diskusiu bola nejaká otázka ohľadom životosprávy? Ako zamyslite sa niekedy nad tým, že niekto sa tu trápi tým, že sa mu možno nedarí otehotnieť, tak ho ešte doklepnem tým, že nech sa porozmýšľa nad tým ako vyzerá, ako žije a podobne....

gabusssa
25. apr 2015

@hnedoocko0909 A inak všetci Ti určite budú vravieť, že nevieš otehotnieť kvôli tomu, že máš kilá navyše, pretože to je úplne "najjednoduchšie", ale ono je problém zrejme niekde inde, možno len psychika...

xxelisxx
25. apr 2015

Ja som hladala pricinu,preco som taka aka som,pretoze som sa neprejedala,nejem dokonca ani nezdravo,som dost vyberava a nezjem hoci co,jasne,ze si dam obcas aj nieco sladke...Lezala som dva tyzdne v nemocnici v BA kedze byvam 100 km od BA preto som tam lezala.Predtym som si pisala dennik co vsetko zjem.V nemocnici mi urobili vsetky mozne testy a zistili,ze som zdrava ako ryba.Len s tym,ze mi povedali,ze chuda nikdy nebudem a ze priberem aj z vody.Takze tolko,ktory hovoria pri nadvahe o zanedbavani sa.Nehovorim su aj taky ludia,ktory sa doslova k tej vahe prezeru.Ale ked niekto nevie tak nech nehovori.A co sa tyka pohybu tak toho mam tak akurat,niesom xiadny doma sed,stale musim daco robit,preto sa ludia aj cuduju,ze s mojou vahou som tak dobre natom co sa tyka pohybu.Lebo niektory by sa len ledva hybali.Jasne,ze ma to sere,snazim sa robit maximum aby som dala dole co najviac,teraz som v 6 mesiaci,pribrala som 4 kg a dufam,ze po porode budem v tom pokracovat.Takze asi tolko co sa vahy tyka.

kyvetka
25. apr 2015

@hnedoocko0909 ako som zasadla na kancelarsku stolicku kila pribudali. Doktor stale do mna ze nemozem mat deti lebo som tucna a basta.pritom pravidelne cvicim. Roky presli ja sebavedomie na nule, spravil sa manzelovi spermogram na kt. Som trvala a bum bac,neplodny je manzel ... Isli sme na ivf a zakazdym som na prvykrat otehotnela. Nevravim,ze tehu s mnozsrvom kil je malina,vadi mi to,ale po porode som to nemechala tak cvicila a kila sli zase dole. Nikdy nebudem ako lan ale hybat sa viem este lepsie ako 50 kilove babenky.

boruska11
25. apr 2015

Ja som mala vyše 90kg a podarilo sa 🙂

alby2014
25. apr 2015

Ja by som ti odporucila trochu schudnut, ja som sice nemala nad 100, ale pri vyske 165 som mala 76 kil, co stale nebol horor, lebo to bolo fajn rozlozene, bola som dievca krv a mlieko, problem bol ten, ze som mala velmi nepravidelnu menstruaciu, akykolvek stres a pol roka som cyklus ani nevidela. Jeden starucky gynekolog mi poradil, ze som sice kus, ale keby som trochu schudla, ci to nepomoze, kedze sme to chceli vyskusat skor ako hormony. Zacala som behat _ NEZNASALA SOM TO... 🙂 Pomalicky, sa to fakt stane drogou, za 5 mesiacov som schudla 8 kil, stal sa z tych mojich 5 km denne doslova moj relax, behala som s audioknihami, na svadbe som mala vahu 68kil, a cyklus uz po mesiaci behania ( fakt pomaleho, mala som program, co mi do usi vravel, bez -minutu a potom dve minuty kracaj, a postupne ten cas natahovala) bol ako hodinky na 33 dni, a nasledne po zhodeni 5 kg som sla na cyklus 28 dni. Po 100 rokoch. Otehotnela som 3 mesiace po svadbe. Do dnes som pribrala cca 6 kil a moj strop je 15...chodim plavat. Mne to schunutie urcite pomohlo a dodalo my aj sebavedomie vo fakte, ze aj po tehotenstve zacnem behat a nemusim byt rozkysnuta knedla do konca zivota. Urcite schudni, pridaj pohyb, skus vyzivoveho poradcu...ak si teda typ, ako ja, ze som vedela, ze je to z mala pohybu a nepravidelnej stravy.

13091991
25. apr 2015

moja sestra otehotnela tak..mala nejak okolo 100...sice otehotnela mozno hned na druhy sup ale neskor sa objavili problemy s tlakom..mala ho katastrofalne vysoky...potom jej museli nakoniec v 8 mesiaci spravit sekciu lebo mala tlak skoro 200...ale urcite to nie je velky probelm 🙂

jeennyv
25. apr 2015

@maslenka47 preco si taka predpojata a myslis si hned, ze mam kila na vyse, ak niekomu nenapisem hned, ze je to moc a schudni a neviem co podobne....ja len nesudim ludi podla jednej vety, ze napisu tolko a tolko vazim.....no sklamem ta nemam tolko kil, ale poznam x bab, ktore maju rozne problemy s vahou a ci veris ci nie aj tych 30, 40 kil na viac moze byt genetika a aj rozne choroby........a ak tych ludi poznam osobne tak viem to asi lepsie ako ty 🙂 🙂

lavazzake
25. apr 2015

@hnedoocko0909 ja som tiež z tých pochádzajúcich z blahobytného prostredia...keď som otehotnela s druhou, mala som 98kg a tehotenstvo som mala úplne bez problémov...teraz čakáme tretie bábätko a pri otehotnení som mala 93kg a vyšlo to úplne na prvý šup (teda, ehm, dokonca skôr ako sme plánovali)...teraz mi robili krvný obraz a bol perfektný....musím klopať, že mnohé moje chudšie kamošky mali omnoho ťažšie tehotenstvá ako ja (dúfam, že aj teraz to tak bude)...je mi jasné, že nemám ani zďaleka ideálnu váhu, trápi ma to,je to moja chyba, ale našťastie priebeh mojich tehotenstiev to neovplyvnilo...pri prvej dcérke som pribrala počas tehotenstva 12kg, toľko som aj vyrodila (potom som ich "prižrala" naspäť), pri druhej som pribrala len 4kg a vyrodila 14kg, uvidíme, ako bude teraz, ale už vidím, že to bude viac...hlavne si z toho nerob hlavu a nechaj tomu voľný priebeh 🙂

sophieeee
25. apr 2015

Podla mna to je v pohode. Silnejsie zeny priberu vacsinou v tehotenstve menej ako tie stihlejsie a je na nich neskor vidno brusko ale ak nemas problemy s tlakom tak si myslim ze to neni problem. A 100 kg neni az taka strasna vaha sice neviem kolko merias ale ina by bolo keby si mala 150kg.

sardinka333
25. apr 2015

@lavazzake na fokte vyzeráš super! Pristane ti to...sama vieš že si si ,,to,, prižrala a ked budeš chcieť tak schudneš. Ja mám kamošku čo je večne na diéte a koktejloch, herbalajfáckych spalovačoch a kilá nejdu dole, podla mna má vela žien diétami zničený metabolizmus. Ked tu čítam o diétach....vždy si hovorím že fajn, ale ked ju nebudu držať tak čo? Priberu to naspäť, možno nie hned ale za pár rokov. Takže treba na to ísť s rozumom, nenechať sa deptať lekarmi - aj moja gynekologička pri druhom furt ,,vyblakovala,, ako vela priberám a ako budem ťažko rodiť. Na konci tehotenstva som mala 95 kg. No, nepadlo mi to dobre...tehotenstvo som mala pohodové a porod od prvej riadnej kontrakcie trval pol hodinu. Takže nie je to vždy tak ako strašia. Teraz mám ineho gynekologa a vahu vobec nerieši ale je pravda že sa snažím trochu kontrolovať, jesť s rozumom, ale dám si aj sladké, proste mám to rada. Tak do porodu mám cca 2 mesiace tak snad už extremne nepriberiem.

lavazzake
25. apr 2015

@sardinka333 ja som bohuzial ten typ, ze ma jedlo upokojuje...takze kym som robila, mala som stresujucu pracu, pri ktorej som nestihala jest a dobiehala som to samozrejme vecer ked bol konecne pokoj a na materskej detto, idem sa najest az ked kurcata zaspia a to uz beriem chladnicku frontalnym utokom...po druhej dcerke ked som konecne zacala cvicit, otehotnela som s tretou 😁... a este k tomu nemam pevnu volu...ani moj gynekolog, ani moj vseobecny moju vahu neriesia...ale sama si hovorim, ze porodim posledne drobatko (ale to az v oktobri) a potom sa zacnem spravat zodpovedne...jediny, kto do mna vecne "prudi", je moja mama, ta na mna skaredo kuka uz len ked vodu pijem, ale to uz neriesim...a daaakujem za kompliment...

petra7777
26. apr 2015

@hasidlovka Tak sa vráť ku niektorým predošlým komentárom ☹

petra7777
2. máj 2015

@hasidlovka S obezitou sa vyhovárať na "vrodené predispozície" je také úžasné....skvelé 😀 A čo tak "nežrať" do nemoty? A ak tomu nerozumieš, preštuduj si to...pekný deň 🙂

hasidlovka
3. máj 2015

@petra7777 Rozprávať o žraní do nemoty je také super,hlavne,keď nič nevieš o človeku ktorého posudzuješ!!! Ja napr. jem malé,doslova malé! porcie viac krát denne,mám rodinu,malé dieťa,okrem toho aj dve dospelé,dom záhradu atď.,pohyb mi naozaj nechýba a po večeroch sa ničím nepchám,všetku teóriu mám aj zavedenú do praxe a s váhou sa nepohnem. Tak neurážaj ľudí,keď o nich nič nevieš! 😠

petra7777
3. máj 2015

@hasidlovka Očakávala som presne takú "duchaplnú" odpoveď 🙂

hnedoocko0909
autor
3. máj 2015

@petra7777 nemusite sa tu navážať do ostatných žien. Téma bola definovaná a Váš príspevok nemá s nou nič spolocne. Ja mam tiez zdravotne problemy a nikdy neviete, preco niektorá z nas nieje štíhla. Dietatko chce mat ale väčšinou každá. Vo Vašom veku by ste si to mohli uvedomit a ukázať svoju inteligenciu (ak nejakú máte) a nie stupiditu

petra7777
3. máj 2015

@hnedoocko0909 Máte pocit, madam, že sa navážam do niekoho konkrétneho? Je to len všeobecný názor na to, že niekto sa "vyžerie" do metráka a potom narieka....nič viac...nič menej.....a stupídna bola vaša odpoveď, madam....keďže som vôbec nereagovala na vás 🙂

hasidlovka
3. máj 2015

@petra7777takej egoistke sa neoplatí ani odpovedať!

petra7777
3. máj 2015

@hasidlovka leštíš si na mne svoje pošramotené ego, či ako?

hasidlovka
3. máj 2015

@petra7777 😀 😀 😀 😀 😀

xxelisxx
3. máj 2015

@hasidlovka tu ma len niekto nejaky problem a potrebuje sa odventilovat.Nikto nebol na jej nazor zvedavy.Nema ani len potuchy o com hovori.Milujem taketo osoby co si myslia,ze zozrali mudrost sveta.Hovno vie,ale starat sa bude do vsetkeho.Ale baby klud nas dokaze nasrat len inteligent a dotycna ma od neho velmi,ale velmi daleko 😀. Have a nice day 😀

petra7777
Odpoveď bola odstránená