icon

Muži na zoznamkách a dôležitosť cvičenia po štyridsiatke

24. okt 2025

Ahojte, som zrelá žena, po 40tke a nejako som sa nalogovala na Facebook zoznamku. A veľmi rýchlo odtiaľ asi aj odídem. Väčšina mužov sa ma pýta na cvičenie, či chodím do fitka.
Doslovne citujem: "Ako sa odreaguješ po práci? Chodíš do fitka, kde si vyčistíš hlavu alebo robíš niečo iné pre svoje telo?"

Tak takto... som štíhla (56 kg, 172 cm), cvičím doma aktívne 3x do týždňa a chodím raz do týždňa na SM systém a viac krát do mesiaca na fyzio. Nie do fitka nechodím. Ani nebehám - kvôli krčnej. Ani nie som nejaký turista. Áno starám sa o svoje telo, v rámci svojich možností.

Toto je vec, na ktorej dnes záleží mužom? Inak je to jeho prvá úvodná otázka.
Nie to, aké mám hodnoty, aká som, čo tu hľadám... ale to, či chodím do fitka a robím niečo pre svoje telo? Toto nie je jediný prípad, kedy muž píše takto nejako. To teraz každý musí chodiť do fitka? Keď nechodím, tak už som neprešla filtrom?

Strana
z3
anonym_eaf9da
24. okt 2025

@anonym_autor ved cakaj na takeho, co sa to neopyta

anonym_609d68
24. okt 2025

Možno sa chcú nenápadne spýtať, či si vyšportovaná a štíhla alebo na seba nedbáš.

biba_18
24. okt 2025

@anonym_autor robiť niečo vo veku 40+ pre svoje tele je záležitosť zdravia, nie iba krásy… tiež by ma zaujímalo či je to pecivál ktorý bude mať v 50- ke kopec chorôb alebo bude so mnou vládať chodiť na túry 🤷‍♀️

autor
24. okt 2025
@biba_18

@anonym_autor robiť niečo vo veku 40+ pre svoje tele je záležitosť zdravia, nie iba krásy… tiež by ma zaujímalo či je to pecivál ktorý bude mať v 50- ke kopec chorôb alebo bude so mnou vládať chodiť na túry 🤷‍♀️

@biba_18 to je v poriadku, ako hovorím, cvičím v súlade s mojimi možnosťami. A nie, necvičím pre krásu. A nie nechodím do fitka. Toto je alfa a omega vzťahu?

autor
24. okt 2025
@biba_18

@biba_18 btw - ja na túry nechodím, od mladosti. A mám to napísané aj v profile.

madeincssr
24. okt 2025

@anonym_autor fitko sa stalo az chorobnou modou muzov aj zien. Kto nechodi do fitka, neexistuje. Ja tiez nechodim, preferujem pohyb vonku na vzduchu (chodza/turistika, bicykel/ebajk, plavanie). Ale jedno sa fitkarom upriet neda - pravidelnost. K tej sa dokope mensie percento nefitkarov.

biba_18
24. okt 2025

@anonym_autor a aký je problém odpovedať nie, nechodím do fitka ale cvičím doma (chodím na nordik walking, pilates, jogu, hocičo)? a tá túra bol príklad…

anonym_b0f824
24. okt 2025
@anonym_autor

@biba_18 to je v poriadku, ako hovorím, cvičím v súlade s mojimi možnosťami. A nie, necvičím pre krásu. A nie nechodím do fitka. Toto je alfa a omega vzťahu?

@anonym_autor tak vidíš že asi áno. narazila si na chlapov ktorým ide o tvoje telo.

ankare
24. okt 2025

@anonym_autor Buď rada, že sa takíto povrchní chlapi odfiltruju sami.

autor
24. okt 2025
@madeincssr

@anonym_autor fitko sa stalo az chorobnou modou muzov aj zien. Kto nechodi do fitka, neexistuje. Ja tiez nechodim, preferujem pohyb vonku na vzduchu (chodza/turistika, bicykel/ebajk, plavanie). Ale jedno sa fitkarom upriet neda - pravidelnost. K tej sa dokope mensie percento nefitkarov.

@madeincssr ako pisem, ja pravidelne cvicim, hodinu 3x do tyzdna doma, s činkami, s expandermi, na podložke, na core, na chrbát, na brucho, na ruky. Okrem toho SMko a fyzioterapie, občas plávanie. Nie turistka nie som, kopec nie je nič pre mňa. Za to po rovine chodím veľmi rada a mám palice na nordic walking. Aktuálne objednaný bežecký pás, na ktorom budem ale chodiť na odporúčanie aj fyzio aj trénerky SM. Ale do fitka nechodím a ani neplánujem. Áno keď som mala 25, tak som tam chodila možno, dnes necvičím rada medzi ľuďmi, potrebujem byť pri cvičení sama. Ale kto nechodí do fitka, skončil. Lebo ten výzor je najdôležitejší?

biba_18
24. okt 2025

@ankare prečo povrchní? ona sa ich spýtala prečo ich to zaujíma? a ty tiež. odsúdiš človeka na základe nejakej kusej informácie?

cutespider
24. okt 2025

Toto nebude žiadny filter, asi nemáš na profile nič od čoho by sa dalo odraziť a rozbehnúť rozhovor. Ak tam máš fotku, alebo napísané, že si štíhla, tiež by mi fitko napadlo ako prvé. Ber to od nich ako kompliment.

madeincssr
24. okt 2025
@anonym_autor

@madeincssr ako pisem, ja pravidelne cvicim, hodinu 3x do tyzdna doma, s činkami, s expandermi, na podložke, na core, na chrbát, na brucho, na ruky. Okrem toho SMko a fyzioterapie, občas plávanie. Nie turistka nie som, kopec nie je nič pre mňa. Za to po rovine chodím veľmi rada a mám palice na nordic walking. Aktuálne objednaný bežecký pás, na ktorom budem ale chodiť na odporúčanie aj fyzio aj trénerky SM. Ale do fitka nechodím a ani neplánujem. Áno keď som mala 25, tak som tam chodila možno, dnes necvičím rada medzi ľuďmi, potrebujem byť pri cvičení sama. Ale kto nechodí do fitka, skončil. Lebo ten výzor je najdôležitejší?

@anonym_autor hej hej, ta nepravidelnost bola myslena skor na mna. Nic nic a potom zaberak (a potom sa tyzden liecim). Ty si v pravidelnom pohybe obdivuhodna a spravneho partnera mozno inspirujes a budete nieco z toho cvicit spolocne. Vobec sa nad tymi otazkami muzov netrap. Mozno naozaj boli myslene v dobrom.

autor
24. okt 2025
@cutespider

Toto nebude žiadny filter, asi nemáš na profile nič od čoho by sa dalo odraziť a rozbehnúť rozhovor. Ak tam máš fotku, alebo napísané, že si štíhla, tiež by mi fitko napadlo ako prvé. Ber to od nich ako kompliment.

@cutespider mám tam toho veľa, čoho sa môžu oprieť, veľa hobby, zaujimavých info o sebe. A on toto... a teda chlapov zaujíma to.

anonym_c06c2e
24. okt 2025

Keby som bola chlap, vôbec by som s tebou nestrácala čas. Máš fakt zvláštne odpovede, vyzeráš taká dosť nedotklivá.

madeincssr
24. okt 2025
@anonym_c06c2e

Keby som bola chlap, vôbec by som s tebou nestrácala čas. Máš fakt zvláštne odpovede, vyzeráš taká dosť nedotklivá.

@anonym_c06c2e ale tak zas aj toto by bol unahleny zaver bez dostatku poznania autorky, nie?

tundra
24. okt 2025
@anonym_c06c2e

@anonym_c06c2e este,ze si zena😂

anonym_c06c2e
24. okt 2025

@madeincssr Prajem veľa šťastia.

cutespider
24. okt 2025
@anonym_autor

@cutespider mám tam toho veľa, čoho sa môžu oprieť, veľa hobby, zaujimavých info o sebe. A on toto... a teda chlapov zaujíma to.

@anonym_autor, to info je zaujímavé pre Teba, asi nie pre nich 😁
Ak fešák chodí do posilky, tak možno iba zisťuje, či nebudete mať niečo spoločné. Nič si dopredu nemysli, buď zvedavá a opýtaj sa ho, prečo sa to pýta on.

autor
24. okt 2025
@cutespider

@anonym_autor, to info je zaujímavé pre Teba, asi nie pre nich 😁
Ak fešák chodí do posilky, tak možno iba zisťuje, či nebudete mať niečo spoločné. Nič si dopredu nemysli, buď zvedavá a opýtaj sa ho, prečo sa to pýta on.

@cutespider nie, s takýmto typom muža, - ktorý ako prvú otázku položí to, či chodím do fitka - nemám záujem nadväzovať komunikáciu. Odpísala som a zablokovala som ho.

tundra
24. okt 2025

@anonym_autor ja by som sa spytal,ci vies chytat ryby😂,pomóc,uz som prepadol filtrom....
Teraz vazne,neviem,ako to dnes funguje na zoznamke,ale ani v minulosti som nemal prilezitost,to vyskusat,ale v zasade sa snazi kazdy najst niekoho,s kym bude zdielat aj volny cas.
Drzim palce,trpezlivost ruze prinasa🍀

anonym_3a411f
24. okt 2025

Tiez mam po 40tke a mna sa to nepytal nijaky😃

biba_18
24. okt 2025

no. a ju nezaujímalo prečo to jeho zaujíma 😏 a že kto je povrchný…

anonym_9749b6
24. okt 2025

Chlapi nech zdvíhajú činky
To ma tiež tak vie vytočiť 😅

anonym_9749b6
24. okt 2025

A ja by som sa spýtala, že on ako rozvija ducha a hodnoty a ci sa riadne o to stará

strawberry0797
24. okt 2025

@anonym_autor ved lajkuj len pupkacov, ti sa ta na fitko zarucene pytat nebudu 😀

oceanahory
24. okt 2025

Ja neviem, ale za mna uplne normalna otazka na rozbeh nejakej konverzacie s cudzim clovekom 🤷. Ved bud odpovies nie alebo ano...no a potom sa mozete bavit aj o inych veciach. Problem by som videla v tom, ak ty odpovies nie a zrazu sa dotycny vypari 😅, ale ak ma zaujem dalej komunikovat, tak nechapem co je take strasne na uvodnej otazke, ci niekto chodi do fitka. Akoze ani ja by som asi uvodnu konverzaciu takto nezacinala...ale tak sto ludi, sto sposobov. Ak selektujes takto ludi hned po takejto bezvyznamnej otazke na rozbeh zonamovania, tak potom asi tazko nadviazes nove znamosti.

anonym_6d8db2
24. okt 2025

@anonym_autor prečo hádžeš všetkých do jedného vreca? Mňa sa podobné veci pýtal môj muž keď sme sa pred 11-timi rokmi zoznámili na pokeci, on fitkar, turista, ja nič z toho, naopak rozvedená s troma deťmi..
Dnes sme manželia, šťastná rodinka a moje záľuby sú presne ako tvoje, ešte aj ten SM systém, s bežeckými pásmi robím takže ich mám plný sklad doma, a fitko dodnes nenavštevujem, manžel áno. Veď nemusíme byť vo všetkom úplne rovnakí.. a takto sa môže stať že si zablokuješ potenciálneho partnera na vzťah...

anonym_c06c2e
24. okt 2025

@anonym_6d8db2 Pre toho zablokovaného možno aj dobre sa stalo.

mandzula
24. okt 2025

Kazdy ma pravo na svoje kriteria vyberu, to je jedna vec. Dalsia je, ze ak tam mas foto a to cvicenie na tebe vidno, zrejme hladaju nejaky match, na ktory mozu naviazat. A nebudu sa ta pytat, ci doma na podlozke cvicis SM system a core, idu na to cez to fitko.

Strana
z3