Prečo je zoznamka vraj pre zúfalcov?
Som žena po tridsiatke, rozvedená a sama a úprimne ma už rozčuľuje, keď mi ženy hovoria, že na zoznamkách sú vraj iba zúfalci a normálna žena by tam nemala chodiť. Veď sa nad tým stačí zamyslieť. Ak tak presne vedia, akí "zúfalci" sa na zoznamkách nachádzajú, tak tam predsa asi samy boli a poznajú to. A ak tvrdia, že písali iba zúfalí muži, tak čo to vlastne znamená? Že ony samy boli nezaujímavé že nik normálny ich nechcel? Alebo že si tam nikoho normálneho nedokázali rozumne vybrať.To potom nie je dôkaz, že zoznamky sú zlé. A potom mi tie isté ženy radiaže hľadaj v reálnom živote.. Lenže ku mne sa v reálnom živote nikto neprihovára. Tak kde sa mám podľa nich zoznámiť? Mám len sedieť a čakať, kým sa náhodou objaví nejaký muž? Zoznamka predsa je miesto, kde sú ľudia, ktorí sa chcú zoznámiť. Samozrejme, že tam môžu byť aj čudní alebo nevhodní ľudia, ale tí existujú aj mimo internetu. Rozdiel je v tom, že tam mám aspoň možnosť si vyberať. A hlavne, ak na zoznamku nepôjdem, inde nikoho nestretnem. Keďže v reálnom živote sa ku mne nikto neprihovorí, odmietnuť zoznamku znamená prakticky dobrovoľne zostať sama. Tak prečo by som sa jej mala vyhýbať? len preto, že niekto tvrdí, že je pre zúfalcov? Možno zúfalé nie je skúsiť všetky možnosti. Možno je zúfalé donekonečna opakovať jednu nefungujúcu radu a potom sa čudovať, že človek zostáva sám.
Len smelo do toho. Na zoznamke mas aspon z coho preberat a to neznamena, ze sa nemozes popri tom zoznamovat aj inak.
Keby mala toľko záujemcov/pouzitelnych pre vztah/ už je davno zo Zoznamky zmazana.Ak by aj mala mozu to byt zúfalci a opäť by sa potvrdila teoria, že na Zoznamkach su zúfalci ked ma ‘tisice’ záujemcov ako píšeš a stále je na Zoznamke 😉Cize je v podstate jedno či máš 1000 záujemcov alebo 10, ste na tom rovnako.Co z toho keď su to zúfalci to je akoby nebol žiaden záujemca
@anonym_a62116 Počkaj, čiže ak je 95% chlapov zúfalcov, a sem sa vás zapojilo 10 žien. týmpadom každá jedna ma doma zúfalca? nieje to dosť odvážne tvrdenie?
@anonym_autor ano, ten najlepší “vyber” na zoznamky nechodi. Nemajú na to dôvod keďže ženy na nich čakajú v rade. Hneď ako sú voľní si ich nejaká uloví, poprípade možno aj keď nie sú až tak voľní 😅 ale keď ti stačí obyc priemerný chlap, hľadaj tam 😁
@anonym_a62116 Počkaj, čiže ak je 95% chlapov zúfalcov, a sem sa vás zapojilo 10 žien. týmpadom každá jedna ma doma zúfalca? nieje to dosť odvážne tvrdenie?
@anonym_autor Čím si jednoduchšia, menej vzdelaná a nenáročnejšia, tým skôr nájdeš na zoznamke chlapa. Budú ťa oslovovať prevažne muži s učňovským vzdelaním, občas s maturitou, manuálne pracujúci, ktorí nevedia ani poriadne písať a konverzácia s nimi je drina. Kultúrne nevzdelaní, takí, ktorí nikdy neprečítali knihu, neboli v divadle. Chlapi, ktorí majú exky, deti a platia alimenty, zúfalci žijúci v podnájmoch, v starom jednoizbáku alebo v starom dome, či dokonca s matkou. Takí, čo sa nevedia na rande ani slušne obliecť, slušné oblečenie zvyčajne ani nevlastnia. O zanedbanom výzore ani nehovoriac - obezita, mastné vlasy, zlý chrup, špinavé nechty, to je štandard. Často finančne negramotní, žijúci od výplaty k výplate, ale fajčia, pijú.
Ak si predavačka, kuchárka, robíš pri páse, máš nejaké deti a problém vyžiť, vadiť ti to zrejme nebude. Ak máš VŠ, si samostatná a chces chlapa na nejakej úrovni, rýchlo zistíš, ze toto nie. Takýchto záujemcov nepotrebuješ, ani jedného, nieto tisíc.
Minule som čítal jeden názor na túto problematiku, tak sa s ním podelím.
Internet není pro seznamování fajn. Prostě proto, že vytváří kolem lidí nezdravou sociální bublinu vybíraných lidí. Množina lidí, ze kterých si vybíráte na internetu je velice nepřirozená.
To, že člověk časem zjišťuje, co přesně chce a nechce v průběhu vztahu je normální. Koneckonců od toho celé to seznamování, koketování, namlouvání, dvoření a bůhvíco všechno je. Kromě toho může změnit názor časem i druhá strana.
1) Problém je, že internet vedle sebe dává dohromady lidi, kteří se snad většinou ani neměli setkat. A v reálném světě by k tomu ani nedošlo.
2) Problém je, že seznamování po internetu totálně zkurví první dojmy a chvíle na začátku seznámení. Následným reálným setkáním pak vzniká další korekce. Ale není to ve stavu, jako kdyby seznamování proběhlo přirozeně v realitě od začátku. Velmi často to skončí karambolem, i kdyby reálně to skončilo dobře.
3) Lidský mozek nedokáže dost dobře hodnotit skrze virtuálno. Není na to stavěný.
4) Ženy na internetu dostanou špatný signál, do které ligy patří. Mnoho žen si takto zničí i život, než přijdou (a nebo častěji nepřijdou), že mají chybná měřítka výběru.
5) Seznamování na internetu je totéž jako vybírání si politika ve volbách. O osobě víte hovno, vše je jen PR a mediální propagace. Pak si řada lidí vybere nějakou Danuši Nerudovou nebo Petra Pavla, když nebudou kritičtí. Viz též ad 3).
6) Půlka žen na seznamce potřebuje spíše psychiatra. Část z nich by chtěla předchozího chlapa a není připravena pro nový vztah. Část z nich předstírá zájem, protože zabíjejí nudu na mateřské když je chlap v práci předstíráním zájmu o vztah. U mužů jsou zase jiné psychopříznaky.
7) Pro šuk je seznamka doporučeníhodná. Jinak bych si od toho nic nesliboval. Platí pro obě pohlaví.
Dnes je taká doba, že každý, kto je nezadaný, je na nejakej internetovej zoznamke. Nie je na tom nič nenormálne.
Vies co si myslim? Ze si si sem prisla iba obhajit sama pred sebou, ze je ok byt na zoznamke, ze nie si zufalka ak si tam.
Inac nerozumiem naco to tu pises a tak zubami nechtami to obhajujes. Ved je to tvoja vec nie?
@anonym_autor Za mňa je to zúfalstvo…Ženy/muži, ktorí sú zaregistrovaní na kadejakých zoznamkách považujem za jednoduchších…
Práve teraz som prišla z ďalšieho rande. Bolito fantastické,4 hodiny strávené s chlapom, s ktorým sme si písali snáď hodinu, a medzi rečou spomenul, že ide na otočku do Modry. Tak ani neviem ako a išla som s ním. Nakoniec sme skončili na zrúcanine Plaveckého Hradu. Ale teda super. Prišiel ma privítať, dal mi bozk na ruku, tak, ako sa to už dnes nerobí, otvoril dvere a celý čas počúval a debatoval, kládol otázky a zaujímal sa, na všetko odpovedal. Hore kopcom na hrad mi dal ruku, aby som sa nepošmykla. wau... No, uvidíme, čo ďalej. Ani sa mi nechcelo s ním lúčiť.
Dnes je taká doba, že každý, kto je nezadaný, je na nejakej internetovej zoznamke. Nie je na tom nič nenormálne.
@anonym_ae40fc Ja som nezadaná a na nijakej zoznamke som nikdy nebola…Aj pred tým ako som bola sama, tak ma ani nenapadlo sa niekde zaregistrovať…
Máš nesprávne informácie…
@anonym_autor nie si sama kto hlada a nenachadza, kazdy den podobne temy:
https://www.modrykonik.sk/forum/zoznamenie/kde-si-najst-vztah-na-zapadnom-slovensku/?page=3#post-90533573
@anonym_autor Čím si jednoduchšia, menej vzdelaná a nenáročnejšia, tým skôr nájdeš na zoznamke chlapa. Budú ťa oslovovať prevažne muži s učňovským vzdelaním, občas s maturitou, manuálne pracujúci, ktorí nevedia ani poriadne písať a konverzácia s nimi je drina. Kultúrne nevzdelaní, takí, ktorí nikdy neprečítali knihu, neboli v divadle. Chlapi, ktorí majú exky, deti a platia alimenty, zúfalci žijúci v podnájmoch, v starom jednoizbáku alebo v starom dome, či dokonca s matkou. Takí, čo sa nevedia na rande ani slušne obliecť, slušné oblečenie zvyčajne ani nevlastnia. O zanedbanom výzore ani nehovoriac - obezita, mastné vlasy, zlý chrup, špinavé nechty, to je štandard. Často finančne negramotní, žijúci od výplaty k výplate, ale fajčia, pijú.
Ak si predavačka, kuchárka, robíš pri páse, máš nejaké deti a problém vyžiť, vadiť ti to zrejme nebude. Ak máš VŠ, si samostatná a chces chlapa na nejakej úrovni, rýchlo zistíš, ze toto nie. Takýchto záujemcov nepotrebuješ, ani jedného, nieto tisíc.
@anonym_96af50 no napísala si čo ti vadí ale čo potom znamená "na nejakej úrovni"? No skús napísať čo si pod tým predstavuješ
Mam kamosov co su na zoznamkach a teda o ziadnych zufalcov nejde, vacsinou podnikaju alebo su v manazmente, jeden chalanisko bol aj vo Forbes. Tiez nevyzeraju zle a na zoznamke su prave preto ze v realnom zivote sa na nich skor lepia baby o ktore nemaju zaujem. Takze predstava ze na zoznamke su zufalci je zcela mylna a ak nejaka zena toto tvrdi skor ma tendenciu prave tychto zufalcov si na tych zoznamkach vyberat co nakonci dna vypoveda nieco skor o nej 🙂
@anonym_autor poviem ti tak, sú štatistiky čo už nájdeš aj v článkoch, ale aj v podcaste som počul od najpovolanejších (prevádzkovatelov) že na zoznamke je obrovský nepomer mužov a žien. V podstate sú tam len muži, gayovia, a muži pod ženským nickom... Žien je tam hrozne málo. Taký nepomer je že tretina sú ženy a tri tretiny muži. A ešte aj z tej tretiny ženských profilov je polovica fake, a lesbičky, tak čo ti zostane?
Poviem vám tak. Chodte na zoznamku. Ak ste žena, tak vás tak zasypú správy, že nebudete vládať odpisovať. Ak ste muž nikto o vás nezakopne, a keď tam napíšete na fórum alebo chat že sa chcete zoznámiť tak budete 1000000000-ty v poradí kto to napísal. Bude to mať znruba taký efekt ako keď vylejete pohár vody do jazera.
@anonym_autor radšej poď so mnou do kina na Kavej 2, bude dnes v Bratislave, Trnave, Nitre. Ak sa ti dá môžes si vybrať z týchto miest.
@anonym_autor Poznám viacerých chlapov, ktorí aspoň raz skúsili zoznamku, a ani jedného nepovažujem za zúfalca. Sama by som služby zoznamky nevyužila (vyhovuje mi viac kontakt zoči-voči než cez telefón), ale podľa mňa sú dobrá vec. Nenechaj sa odradiť sprostými nevyžiadanými radami.
Ahoj. Ja ťa chcem podporiť. Ja som sa s mužom tesne po vš zoznámila tiež na zoznamke. Obaja by sme sa v živote nikdy nestretli. Ťaháme to už 16-ty rok, máme dieťa. Pred ním som sa stretla s viacerými mužmi, všetci boli v pohode, obyčajní chlapi, ktorí nevypisovali o sexe, ani ho nechceli na stretku. Ale možno to bola len menej skazená doba, dostupný internet bol na svete len niekoľko rokov. Držím ti palce.
Presne tak. Okolo roku 2000 sa ešte dalo, ale už dnes je to tam samí spam, úchylné inzeráty, že aj tá hŕstka čo by to chcelo používať na pôvodny účel, ich odradí. Ale ako myšlienka je to dobrá vec, že databáza ludí čo sa idú zoznámiť, a tam vie človek že aj ten druhý je tam za účelom zoznámenia sa. Semtam experimentujú so zoznamovacími večierkami (nemyslím speedating) ale že nejaký podnik, kúpalisko, kultúrny dom, zorganizujú zoznamovací deň, ale nakoniec tam príde všelikto a zas to nefunguje.
Inák práve idem do Bory Mall, ak by sa nejaká chcela pridať, zoznámiť nech príde. Autobus 21-ka, zastávka OC Bory.
Ja som si na zoznamke nasla partnera, mam dieta z predch. manzelstva a mala som naozaj stastie. Podla mna su na zoznamke aj napr. introvertni ludia ktori sa v realite niekde von nevedia len tak lahko zoznamit. Ja zoznamku nelutujem inak by sme sa nestretli. Ale co viem, chodi po zoznamkach aj moj ex, a co je on za debila to teda fakt neprajem ziadnej. Raz sa ku mne dostalo co pise zenam na zoznamke, a ked citam tie klamstva, ako robi zo seba uzasneho chlapa ktoreho zena nechala a pritom bol cisto uzasny pracujuci chlap. Podla neho viem ze su tam aj retardovani muzi. Pre mna by bol uz varovny signal ak ma chlap deti s ex, ktora ho nechala a radsej sla sa starat sama o deti do horsich podmienok nez ostat s nim.

Keby mala toľko záujemcov/pouzitelnych pre vztah/ už je davno zo Zoznamky zmazana.Ak by aj mala mozu to byt zúfalci a opäť by sa potvrdila teoria, že na Zoznamkach su zúfalci ked ma ‘tisice’ záujemcov ako píšeš a stále je na Zoznamke 😉Cize je v podstate jedno či máš 1000 záujemcov alebo 10, ste na tom rovnako.Co z toho keď su to zúfalci to je akoby nebol žiaden záujemca