Špaldová múka T 630 dmBio
Jemná aróma a optimálne pekárenské vlastnosti robia zo špaldovej múky typu 630, 1000g superhviezdu v kuchyni. T-kódovanie označuje, aký je obsah minerálnych látok v múke. Čím vyššie číslo, tým vyšší obsah minerálov a bielkovín a nižší obsah gluténu. Múka od dmBio je vhodná na sladké ako aj slané pochúťky. Je veľmi jemne pomletá, vďaka čomu má svetlú farbu.
Kde kúpim špaldovú múku T 630 dmBio
Najnovšie články
Hodnotenia a skúsenosti so špaldovou múkou T 630 dmBio
Najnovšie hodnotenia
Používam túto múku už niekoľko mesiacov a musím povedať, že som veľmi spokojná.
Pre mňa je dmBio špaldová múka T 630 skvelá voľba, keď chcem piecť zdravšie a stále mať nadýchané, chutné pečivo.
(3 fotky)
- Skvelo sa s ňou pracuje, cesto je naozaj ľahké a jemné, či už idem piecť buchty, koláče alebo kváskový chlieb.
- Chuť je veľmi príjemná
- Je univerzálna, používam ju na sladké (muffiny, bábovku) aj na slané pečivo.
- Pri veľmi tuhých cestách treba trochu prax
Spaldová múka
Noja skusenost zo spaldovou mukou je,ze da sa zjest ale obycajna je lepsia na pecenie
Zdravé, ale chutné perníkové medovníčky so špaldovou múkou z DM
Odkedy mám deti, snažím sa piecť zo zdravších alternatív, no niekedy je to náročné, keďže niektoré alternatívne múky nemajú dostatok lepku a recepty potom vyjdú všelijako. Bola som teda zvedavá, aké budú naše perníkové medovníčky ( špaldová múka, ovsené vločky, kokosový cukor).
S cestom sa pracovalo veľmi dobre, nemusela som nič upravovať, pridávať naviac, medovníčky sú chuťovo skvelé. Akurát nás premohla choroba, tak neboli dozdobené, ale to vobec nevadí. Čiže špaldovú múku od dm hodnotíme na jednotku 🙂
S cestom sa pracovalo veľmi dobre, nemusela som nič upravovať, pridávať naviac, medovníčky sú chuťovo skvelé. Akurát nás premohla choroba, tak neboli dozdobené, ale to vobec nevadí. Čiže špaldovú múku od dm hodnotíme na jednotku 🙂
(2 fotky)
- - dobre sa s ňou pracuje
- - výborná chuť medovníkov
- - dobra konzistencia cesta (nebolo treba upraviť recept, ako pri iných alternativnych múkach)
1 človek považuje za užitočné
Múka
Úprimne napíšem, že nemám rada špaldovú múku. Niekoľko druhov som jej kúpila, no jedlá sa nedali jesť. Tak som bola zvedavá ako dáme túto z DM:).
Robila som banánové lievance pre detičky a boli fantastické, aj muž si pochutnal.
Konečne špaldová múka čo sa aj jesť dá.
Nadmieru spokojná :)
Robila som banánové lievance pre detičky a boli fantastické, aj muž si pochutnal.
Konečne špaldová múka čo sa aj jesť dá.
Nadmieru spokojná :)
- Vôňa pečiva
- Chuť
- Textúra
- Kvalita
Perfektná múka na pečenie
Špaldová múka
Zdravá múka
Jemná špaldová múka
Nemať doma múku je ako nemať doma soľ. Je to základ každej domácnosti. Špaldová múka je zdravšia a ľahšie stráviteľná ako pšeničná múka, a preto je to veľmi dobrá náhrada, ktorú používam už roky. Netreba sa toho báť, úplne supluje bielu múku. Vyskúšala som ju na zahustenie omáčok, sladké alebo slané cestá, no najviac mi chutia palacinky, ktoré sú jemne orieškovej chuti. Klasické kysnuté buchty sú tiež dobré, ale chce to trochu prax na toto cesto. Na prvý krát sa nemusí dobre podariť. Špaldovú múku rada používam pri kváskovaní na chlieb, rožky, či cesto na pizzu. Kvalita múky je veľmi dobrá, dá sa s ňou veľmi dobre piecť čokoľvek. Na začiatok môžete skúsiť muffiny alebo bábovku. Tam túto zdravšiu múku nie je vôbec poznať.
(5 fotiek)
- naozaj veľmi jemná múka
- vhodná na akékoľvek pečenie
- ľahko sa s ňou pracuje
- bio kvalita a teda zdravšia verzia
- dobré balenie, pevný papier
Špaldová múka
Špaldových múk som už vyskúšala niekoľko druhov od rôznych značiek. Táto od Dm je jemná, ľahko sa s ňou pracuje. Je výborná ako zdravšia alternatíva bežných múk. Hoci moje deti špaldové múky veľmi neobľubujú, pri vianočnom pečení a ochutnávaní ani nezbadali rozdiel.
(2 fotky)
- Jemne zomletá
- Ľahko sa s ňou pracuje
Vhodná na liate i maslové cestá
Múku som vyskúšala vo viacerých receptoch:
Palacinky - osvedčila sa.
Liate cesto do polievky - osvedčila sa.
Podsypanie cesta pri robení medovníkov - osvedčila sa.
Kysnuté cesto (buchty) - neosvedčila sa, zle viazala tekutinu, cesto sa lepilo viac ako je bežné.
Celkovo môžem múku odporučiť, je veľmi jemne mletá a preto je vhodná podľa mňa skôr do maslových a liatych ciest. Nemá nepríjemnú múčnu pachuť vo výslednom produkte, je o niečo belšia ako múky iných značiek.
Palacinky - osvedčila sa.
Liate cesto do polievky - osvedčila sa.
Podsypanie cesta pri robení medovníkov - osvedčila sa.
Kysnuté cesto (buchty) - neosvedčila sa, zle viazala tekutinu, cesto sa lepilo viac ako je bežné.
Celkovo môžem múku odporučiť, je veľmi jemne mletá a preto je vhodná podľa mňa skôr do maslových a liatych ciest. Nemá nepríjemnú múčnu pachuť vo výslednom produkte, je o niečo belšia ako múky iných značiek.
(4 fotky)
- Veľmi jemná múka
- Vhodná do maslových a liatych ciest
- Bez pachute
- Bio produkt
- Horšie viaže tekutinu
- Neosvedčila sa mi do kysnutého cesta
1 človek považuje za užitočné
Super na pečenie chlebíka
Špaldové medovníčky
Prvýkrát som vyskúšala "špaldové" medovníčky. Priznám sa, nie som veľkým zástancom "špaldových" zákuskov. Ani neviem, prečo. Skrátka, odmalička som zvyknutá na "klasiku a tradično" v kuchyni, tak asi preto :-). Tohto roku som však vyskúšala "špaldovú" verziu medovníčkov. Som prekvapená, že nie je cítiť nejaký výrazný rozdiel medzi tými našimi "klasickými" a tými "špaldovými".
(2 fotky)
- - múka neovplyvnila nejako výrazne chuť medovníčkov
- - cesto sa podarilo, ako obvykle
- - zdravšia verzia medovníčkov
Jemná, výborne sa s ňou pracuje
Chutná špaldová múka
Múka je súčasťou každej kuchyne a má veľmi všestranné využitie. Použila som ju na viacej pokrmov a všade bola perfektná. Piekla som z nej Biskupský chlebíček, osie hniezda, použila som ju na zahustenie zemiakovej omáčky, robila som z nej wafle. Pracovalo sa s ňou výborne. Nemala tendenciu robiť hrudky co veľmi oceňujem. Omáčka bola pekne krémová, koláčiky sa vydarili a wafle mali tiež výbornú konzistenciu. Po jej použití sa s cestom dobre pracovalo. Bola som s ňou veľmi spokojná.
(4 fotky)
- pekné balenie
- dobrá konzistencia
- primeraná farba
- nehrudkovie sa pri varení ani pri spracovávaní cesta





























