Sušené pekárske droždie dmBio
Naše dmBio sušené pekárske droždie, 7g je mimoriadne aktívne, má jemnú chuť a je jednoduché na použitie. Preto je ideálne na prípravu sladkého ako aj slaného pečiva. Obsah vrecúška zodpovedá polovici kocky čerstvého droždia a vystačí na 500 g múky.
Kde kúpim sušené pekárske droždie dmBio
Najnovšie články
Hodnotenia a skúsenosti so sušeným pekárskym droždím dmBio
Najnovšie hodnotenia
Droždie
Droždie
Nezvyknem používať sušené droždie, ak nepoužívam kvások, zvyknem skôr kúpiť čerstvé. No ale skúsila som upiecť chlebík bez kvásku. Rozkvas som si, samozrejme, urobila mimo cesta. Až keď droždie "napučalo", pridala som ho k zvyšku cesta. Chlebík vykysol, aj keď sa mi zdá taký hutnejší. Zjedol sa však rovnako rýchlo ako kváskový 🤷 V rámci nákupu som do košíka hodila ešte jedno droždie, že mu skúsim dať šancu v kysnutom koláči, no na ten ešte nebol čas. Sama som zvedavá, ako to dopadne, ale zatiaľ u mňa vedie kvások.
(2 fotky)
- Klasické droždie
- Hutnejší chlebík
Sušené droždie
Záchranca
Nepoužívam sušené droždie, dlhé roky pracujem s kváskom, ale ako záchranca nie je na škodu mať aspoň balík v zálohe.
Vyskúšala som môj overený recept na chlebík, miesto kvásku som použila sušené droždie. Keďže som čitala recenzie, tvrdohlavo som si urobila vopred rozkvas z droždia a až potom som dala do cesta.
Cesto pekne vykyslo a nemôžem na neho povedať ani slovo.
Chlebík bol chutný, ,,okatý, a v prípade, že sa mi nebude chcieť 24h pracovať na kváskovom chlebíku napr. v chorobe, spravím znovu chlebik z droždia.
Vyskúšala som môj overený recept na chlebík, miesto kvásku som použila sušené droždie. Keďže som čitala recenzie, tvrdohlavo som si urobila vopred rozkvas z droždia a až potom som dala do cesta.
Cesto pekne vykyslo a nemôžem na neho povedať ani slovo.
Chlebík bol chutný, ,,okatý, a v prípade, že sa mi nebude chcieť 24h pracovať na kváskovom chlebíku napr. v chorobe, spravím znovu chlebik z droždia.
- Príjemná vôňa
- Necítiť ho pri konzumácii
- Pekne kysne
- Nie hneď do cesta, zarobiť rozkvas
Vianočka trochu inak
Máme radi kysnuté pečivo. Vianočku zvyknem piecť s klasickým droždím, akosi sa vyhýbam tomu práškovému. Vždy mám pocit, že nie je rovnocenné tomu klasickému. Neviem prečo...možno preto, že mám rada "tradično" a s tým sa mi spája klasický kvások z droždia v kocke. Vyskúšala som teda sušené droždie. Prekvapilo ma, že ho treba zmiešať priamo s ostatnými prísadami, a nie najskôr kvások (ale to môže byť aj výhoda, keďže netreba čakať na kvások :-) ). Vianočka sa podarila, no mám pocit, že nenarástla tak, ako obvykle. Chuť sa však nezmenila, práškové droždie ju neovplyvnilo.
(2 fotky)
- - bio bez gluténu, bio kvalita z ekologického poľnohospodárstva
- - zmiešava sa priamo s ostatnými ingredienciami, prakticky sa tak nečaká na vykysnutie kvásku
1 človek považuje za užitočné
Sušené droždie dmBio
Priznám sa, že sušené droždie nepatrí k mojim obľúbeným. Používam ho len v krajnej núdzi, keď práve nemám to čerstvé. Musím napísať, že toto droždie ma sklamalo, doba kysnutia bola oveľa dlhšia oproti čerstvému droždiu.Buchty so slivkovym lekvárom sa síce zjedli, ale cesto nebolo také nadýchané, ako som očakávala. Skúsila som, ale viac ho už nepoužijem.
(3 fotky)
- Rýchle použitie
- Neutrálna vôňa
- Dlhšia doba kysnutia
- Cesto nebolo nadýchané
Dlhá doba kysnutia oproti iným značkám
Sušené droždie používam už dlhšiu dobu - v podstate od začiatku covidových opatrení a nedostatku droždia.
Droždie som použila do svojho overeného receptu na české buchty, ktoré pečiem často a vždy sú príjemne vatičkové a nadýchané. Droždie ma v tomto prípane nepríjemne prekvapilo.
Cesto sa nezdvihlo ani po hodine od zamiesenia, začalo kysnúť až po hodine a pol, keď som zvažovala že ho vyhodím a zamiesim druhé. Celková doba kysnutia bola takmer dvojnásobná oproti iným značkám droždia.
Cesto sa nakoniec pekne zdvihlo, no štruktúra cesta nebola bohužiaľ nadýchaná, ale skôr lepivá.
Skúsila som veľa druhov sušeného droždia a bohužiaľ tu bol výskedok kysnutia najslabší. Po tomto droždí v budúcnosti nesiahnem.
Droždie som použila do svojho overeného receptu na české buchty, ktoré pečiem často a vždy sú príjemne vatičkové a nadýchané. Droždie ma v tomto prípane nepríjemne prekvapilo.
Cesto sa nezdvihlo ani po hodine od zamiesenia, začalo kysnúť až po hodine a pol, keď som zvažovala že ho vyhodím a zamiesim druhé. Celková doba kysnutia bola takmer dvojnásobná oproti iným značkám droždia.
Cesto sa nakoniec pekne zdvihlo, no štruktúra cesta nebola bohužiaľ nadýchaná, ale skôr lepivá.
Skúsila som veľa druhov sušeného droždia a bohužiaľ tu bol výskedok kysnutia najslabší. Po tomto droždí v budúcnosti nesiahnem.
(3 fotky)
- Balenie
- Vôňa
- Jednoduchosť použitia
- Bio produkt
- Dlhšia doba kysnutia
- Horšie kysnutie
- Vitalita - sila droždia je slabšia
- Štruktúra kysnutého cesta nie je nadýchaná
Vynikajúca záchrana pre každú pekárku
Zvyčajne sušené droždie nepoužívam, lebo nemám dobré skúsenosti oproti klasickému droždiu. Toto DMbio droždie som vyskúšala pri kysnutom ceste na moravské koláče a na domáce croissanty s použitím špaldovej múky. Obidve cestá sa mi podarili a pekne nakysli.
Oceňujem, že neobsahuje glutén. Myslím si, že aspoň jedno balenie by mala mať každá správna kuchárka doma, nikdy neviete kedy sa bude hodiť.
Oceňujem, že neobsahuje glutén. Myslím si, že aspoň jedno balenie by mala mať každá správna kuchárka doma, nikdy neviete kedy sa bude hodiť.
(2 fotky)
- neobsahuje glutén
- neutrálna chuť
- dobré sa s nim pracuje















