#dovolenka #holiday #ibiza #spain
    Ahojky, mala by som otázku ohľadom výletu na Ibizu.
    Máme naplánovaný výlet Ibiza/Španielsko v apríli, vedeli by ste mi dať nejaké tipy/odporúčania čo určite navštíviť(secrets spots aj plán máme, ale mala by som záujem o overené recenzie). Alebo celkovo, ak ste už boli bola by som vám vďačná za akúkoľvek recenziu pozitívnu/negatívnu.

    monikaaa7
    Správa bola zmenená    11. nov 2022    

    #egypt #dovolenka
    ahojte, rozmyslam, ci uz nabrat odvahu a ist na dovolenku s detmi 5 a 10r do Egypta, este by sme chceli vyuzit pekne pocasie pocas jesennych prazdnin.
    Rada by som bola len na rezorte, max.navstivit najblizsie mesto....deti vedia, ze nesmu pit s ladom a vzdy len kupovanu...vsetci ma strasia, ze sa tam tak do grciame a pototo, prosim ake su vase skusenosti? Dakujem za akukolvek skusenost a radu 🙂

    #menzes#dovolenka#tampony..baby ideme na dovolenku, plánovali sme ju a mala som na vyber z 3 termínoch a vybrala som aby som nemala menzes. Mám silný a 7 dni. Dovolenku sme objednávali v marci a ja nechápem, že môj pravidelný cyklus sa poposuval a vychádza to, že dostanem v deň odchodu +\- 1 deň. Aké tampóny si mám kúpiť? Nepoužívam vôbec. Ja sa tam asi zbláznim🙈 lieky na oddialenie nemôžem. Dakujem

    nianai
    Správa bola zmenená    7. júl 2022    

    Toľko zaujímavých postrehov 👌 Len tam zabudli spomenúť matky s malými deťmi, ktorým v hlave "na pozadí" nonstop beží program "dieťa", ktorý sa odmieta zväčša vypnúť 😂

    P.S. podobnosť materskej dovolenky s reálnou dovolenkou je čisto náhodná 😉

    #dovolenka #oddych

    https://www.forbes.sk/dovolenka-podla-psycholog...

    #split #chorvátsko #dovolenka #leto #tip Ak zvažujete návštevu Splitu v lete, môžete predtým omrknúť, ako to tam vyzerá

    https://www.youtube.com/watch?v=1nBvy2SnmOM
    sabusik321
    Správa bola zmenená    5. apr 2022    

    Jedno dieťa spí, druhé je v škôlke. Čo by som mala robiť:
    ▶️ Naložiť umývačku
    ▶️ Upratať detskú izbu
    ▶️ Poskladať prádlo
    ▶️ Zapnúť práčku
    ▶️ Utrieť prach ….a x iných veci 🤣🤣🤣
    Čo reálne robím??? Na 30-45 minút som na prvom mieste JA 💪 zvyšok ma pekne počká ☺️
    Maká tu ešte niekto doma? Alebo čo robíte by keď máte voľný čas?
    #dovolenka #priority #ajdomasada #fitshaker

    martinaon
    Správa bola zmenená    10. júl 2021    

    Naša dovolenka v Chorvátsku 6/2021

    Cesta zo Slovenska nám tvala asi 10 hodín aj s prestávkami je to tak 800km.

    Išli sme prvý krát do mobilného domčeka. Boli sme ubytovaní v Privlake v autocampe, tak na okraji, len pár metrov od mora a od pieskovej pláže. S pozvoľným vstupom do mora, ideálne pre deti.

    Privlaka je menšia obec, a moc tam toho nezažijete. Ale budete tam mať svoj pokoj a bez rušného nočného života.

    Kúpať sme sa chodili aj do Ninu. Pláže v Nine sú vzdialené od Privlaky asi 10 min autom. Tam sme chodili aj do obchodu a na pečivo. Pláž je tam dlhá, piesková a tiež dlho málo vody. Ideálne pre deti. V Nine sa nachádza aj liečivé bahno, pre deti aj na exémy.

    Nin – má pekné staré mesto, ideálne na večerné prechádzky, reštaurácie, obchodíky.

    Zadar- mesto od Privlaky a Ninu vzdialené asi 12 km. Nájdete tam všetko. My tam chodíme aj na rybí trh, pri ňom je aj trhovisko so zeleninou a ovocím. Treba prísť tak do 9 hodiny ráno, ako nám poradili domáci. A ryby si určite vyberiete čerstvé.

    Ostrov Vir – vzdialený kúsok od Privlaky a dostanete sa naň cez most. Urobili sme si po ňom okružnú jazdu, je tam rušnejší život ako v Privlake, majú aj pekné pláže,aj také, ku ktorým sa treba trochu prejsť a nie je tam toľko ľudí.

    Biograd na Moru – krásne turisticky veľmi obľúbené mesto. To je hneď vidieť ako tam prídete. Najrušnejšie zo všetkých, čo sme navštívili. Pekná veľká kamienková pláž s krásnou vodou, pekné pláže. S množstvom kaviarní, obchodov, reštaurácii okolo prístavu.

    Sukosan.Naše druhé ubytovanie v meste Sukošan. Asi 10 km pod Zadarom. Ubytovanie sme si našli cez booking.com. Tiež bolo na konci mesta s blízkou kamienkovou plážou a krásnym výhľadom na more. Taká tichšia oblasť, čo nám vyhovovalo. Ak chcete ubytovanie priamo pri mori tak sa nám páčila SUNCANAVILLA. Môžete si pozrieť.

    Sukosan. pekné mesto s najväčším jachtarskym prístavom v Chorvátsku. Tiež je tu nekoľko reštaurácii a pláži na výber. je to také tichšie mesto.

    A teraz Covid 19 – moc to tu neriešia. Turistov viete rozoznať podľa respirátorov. V obchodoch treba mať na tvári masku.

    #chorvatsko #dovolenka #chorvatsko2021 #zadar #nin #privlaka #sukosan #piesok

    (19 fotiek)

    #trogir
    #dovolenka
    #hotelmedena
    Nasa prva zahranicna dovolenka
    Uzivame si to tu naplno
    Vobec tu nie je vela ludi
    Moja prva dovolenka s bruskom🤰

    bucko
    Správa bola zmenená    11. aug 2019    

    #dovolenka baby dajte typy kde na letecku dovolenku s detmi.. Zatial sme boli vzdy len v Chorvatsku a teraz aj ked kus s obavami chceme skusit letecky.. Rozmyslame nad Greckom alebo Tureckom..🤔len chceme aby tam bolo dobre pre deti.. 😉
    - potesia ma len komentare ktore budu napomocne, nie vysmesne.. 😒 Dakujeem moc..

    ❤️Paradise❤️ Egypt nas velmi milo prekvapil, dovolenka nad nase ocakavania, urcite sa este vratime ❤️
    #egypt #dovolenka

    #dovolenka #egypt
    Prosim vas, kto ste boli v Egypte na dovolenke v maji ake boli dlhe dni? kedy ne najlepsie tam ist? Chcem ist do Makadi Bay - odporucite mi v tej oblasti nejaky super hotel kde nonstop necakaju tringelty a niesu otravny? Dakujem krasne .

    Ahojte!
    Mám otázku, možno aj viac. Dňa 12.08.2018 mi končila materská dovolenka a 13.08.2018 som si požiadala o rodičovský príspevok. V ten deň 12.08.2018 som skončila aj pracovný pomer v robote. Ako je to s preplatením dovolenky? Neviete mi poradiť ako je to aj so starou dovolenkou s predchádzajúcich materských? Môže dovolenka prepadnuť? Ďakujem krásne za odpovede. Pekný deň

    #dovolenka
    #preplateniedovolenky
    #vypoved
    #ukonceniepracovnehopomeru

    juraj867
    27. júl 2018    Čítané 810x

    Chorvátsko a Benátky 2017

    Ak ste čítali môj blog z prvej dovolenky v Poreči tak už viete, že toto miesto sa nám veľmi páčilo a preto sme sa tam rozhodli vrátiť aj o rok. Ak nie tak je tu link, pretože nebudem písať dvakrát o tom istom ale viac sa zameriam na to čo sme zažili a videli nové.
    https://www.modrykonik.sk/blog/juraj867/article/prvykrat-v-chorvatsku-porec-2016-tka4rw/

    Páčila sa nám destinácia aj ubytovanie, ktoré sme si museli v dostatočnom predstihu (začiatkom roka) rezervovať cez booking. Apartment Peloža 1 je pre nás TOP. Aj termín sme si zvolili podobný, iba sme namiesto soboty vyrazili až v pondelok posledný augustový týždeň.

    V skorú nočnú hodinu 03:00 vozidlo naložené aj s pasažiermi a vyrážame zo ZM smer BA-Vieden-Graz-Maribor-Ljubľana-Koper-Poreč.

    Cesta ubiehala pokojne až do momentu, kedy sa na prístrojovke zasvietila červená kontrola a naše plne naložené vozidlo začalo spomaľovať. Ja sa snažím zachovať chaldnú hlavu,presuvam sa do pravého pruhu, manželka v strese a panike, že dovolenka skončí skôr ako začala nastanú iba samé nepríjemné situácie. Na prvom odpočívadle otváram kapotu a snažím sa zistiť či tam nastala nejaká viditeľná zmena. Nafrŕkaný olej, keď pozriem bližšie tak prasknutá hadica od turba. Aj som sa trochu potešil... predsa keď už viem kde je porucha, môžem sa pokúsiť opraviť ju. Miesto úplne to najhoršie, žiaden prístup, z kufra vyťahujem univerzálnu lepiacu pásku, ako odmastňovač využívame domácu pálenku. Provizórne zalepíme a s malou dušičkou startujem a po chvíli sa pohýname. Blížime sa ku Koperu a červená kontrolka znovu svieti. Prešli sme hranicami a naše auto sa tempom slimáka- plne naloženej Avie tiahne ledva 40 Km/h po kľukatej a kopcovitej ceste za prechodom Kaštel. 

    Zastavili sme na najbližšom odpočívadle. Kým zvyšok posádky sa občerstvuje, ja ako správny kutil vyberám z cestovného kufra sťahovacie viazacie pásky, ktorými sme mali zaistený zips ešte keď me leteli do Ríma.
    Uťahujem ich na prasknuté rebrovanie plastovej hadice, nakoľko páska pri tom teple aké je pod kapotou nemala šancu držať.
    TOTO nám zachránilo dovolenku!!! Prežilo to každodenné jazdenie aj cestu domov.

    Na ubytko sme došli niečo po obede a pani domáca nám pripravila drobné občerstvenie, ktoré nám dobre padlo po náročnej a komplikovanej ceste.

    O pol piatej sme už boli na pláži a dopĺňali vitamín SEA.


    Takto vyzerali raňajky aby sme mali dostatok energie na každý deň.

    Jedno popoludnie sme boli na výlete v meste Umag, kde boli na dovolenke naši známi a požičali mi okuliare a šnorchel a svet pod vodnou hladinou ma očaril.


    S výletom do Benátok sme dlho váhali. Ale keď sme si pomysleli, že sme tak blízko a katamaran chodil každé ráno s Poreča rozhodli sme sa. Naši známi sa ku nám pripojili ale pre nich prišiel do Umagu ráno bus a doviezol ich ku nám do prístavu. Lístky sme si rezervovali v cestovnej kancelárii priamo v prístave. Inak ich ale predávali aj rôzny pouličný priekupníci.
    Po prejdení colnej kontroly (Chorváti nie sú v Schengene) sme si našli miesta na lodi a pár minút po ôsmej ráno sme vyrazili.

    Cesta trvala asi dve hodiny ale celkom to ušlo, na lodi bol bufet - káva, koláčik, bageta.
    V cene sme mali na naše prekvapenie aj sprievodcov, asi 8 a každý hovoril inými jazykmi. Počas plavby sme teda dostali výklad (v češtine nakoniec, najskôr sme počúvali kto ako vedel anglicky/nemecky/rusky) kam ideme, čo nás čaká a kúsok histórie.
    Ako sme sa približovali k pevnine, už bolo čo pozerať, loď spomalila a otvorili nám vyhliadkovú hornú palubu.

    Benátky majú určite svoje čaro, ja mám celkovo rád Taliansko, hlavne dobré jedlo a zmrzlinu. V prístave sme opať prešli kontrolou a dostali sme pokyny s kým a kam máme ísť a hlavne sa vrátiť včas naspať na termiinál. Rozhodli sme sa pre pešiu prehliadku, aj keď bola možnosť ísť aj gondolou ale to niekedy keď bude viac času. Aj orientovanie sa podľa smerových tabuliek v meste bolo zaujímavé.

    Centrom mesta je samozrejme Námestie Svätého Marka
    , to bol aj náš hlavný cieľ a miesto kde sme dostali dalšie okienko do histórie.
    Ešte na lodi sme dostali možnosť objednať si obed v reštaurácii, tak sme ušetrili dalšie cenné minúty. Bolo prestreté, nealko + fľaša bieleho a červeného vína, odovzdali sme kartičky z lode a dostali tanier s tromi druhmi cestovín. Ako správny Slováci sme všetko zjedli a vypili 🙂

    Potom sme sa boli pozrieť v sklárskej dielni a predajni výrobkov z benátskeho skla a potom na most Rialto.


    Potom už bolo treba vrátiť sa do prístavu, cestou samozjerme nesmela chýbať talianska zmrzlina a zopár foto.

    Ďalší deň sme si v požičovni požičali bicykle spoznávali sme pobrežie a okolie. Vybrali sme sa opačným smerom ako minulý rok ale neľutovali sme. Skalnaté pobrežie a rozbúrené more majú svoje čaro.

    A následne prišla búrka.

    V predposledný deň sme si vymysleli výlet do mestečka Motovun. Očarilo nás lebo to bolo zase niečo iné. Mesto na kopci uprostred lesov, malé uličky a na každom rohu produkty z hľuzovky, lebo to je ich najväčší poklad.

    Posledný večer už patril prechádzke večerným mestom, dobrej večeri, skompletizovaniu suvenírov a foteniu.

    #porec #poreč #istria #benatky #venice #motovun #chorvatsko #autom #dovolenka #relax

    #dovolenka #takiansko #bibione baby cez aké cestovky alebo keď aj mimo cestoviek tak ako si riešite ubytko ? Nechceme moc hotel a chceme ísť autom 🤔

    ahojte kočky, viete mi niektorá poradiť kde je najlepšia #dovolenka pri Balatone? môže byť kemp, alebo apartmán..... ak máte skúsenosti, napíšte mi prosím 🙏 odmením sa ❤

    #dovolenka ahojte baby kam na dovcu s deťmi 2,5 a 4,5 roka niekde blízko k vode nemusí byt more ale môže a naj čo najlacnejšie nechceli sme ísť tento rok ale zväzujeme že by sme možno aj išli ku koncu sezóny alebo cez sezónu 😂(boli sme na vire v Chorvátsku a chceli by sme niečo bližšie)

    kasandra_g
    29. júl 2017    Čítané 1464x

    VIDEO: Obliekame bábo v lete

    Vraví sa, že dieťa by malo mať na sebe o jednu vrstvu viac oblečenia, ako máme my, dospelí. Platí to aj v lete? Čo na seba? nie je len večná otázka nás, žien... Pozrite sa, ako obliecť dieťa tak, aby ste predišli prehriatiu z tepla, alebo na čo myslieť, ak sa vonku ochladí.

    #leto #starostlivost_o_dieta #materstvo #dovolenka #oblecenie #video

    dankaa78
    9. júl 2017    Čítané 288x

    Požičaj si auto - rent a car

    Odborníci z českého ÚAMK zostavili akési „desatoro“ rád pre tých z vás, ktorí si na dovolenke požičiavate, alebo chcete požičať vozidlo. Nemali by ste na ne zabudnúť. Tu je 10 rád na prenájom auta na dovolenke :

    1. Volíme buď spoločnosť, ktorá má buď dobré medzinárodné meno a je dobre známa po celom svete, alebo miestni ľudia, vrátane delegátov cestovných kancelárií, s ňou majú dobrú skúsenosť. Existuje množstvo možností aj na internete, kde si môžete auto rezervovať vopred.

    2. Prenájom na deň prakticky vždy znamená - na 24 hodín. Ak potrebujete trocha flexibilnejší prístup, informujte sa vopred, aby ste predišli nedorozumeniam a ušetrili náklady za ďalší platený celý deň. Lepším riešením je prenajať si auto na 3 dni, viac ušetríte, ak si ho zoberiete na týždeň.

    3. Optimálny je prenájom vozidla s klauzulou ohľadom doplnenia paliva „full-to-full“. Teda dostanete plnú, vrátite opäť plnú nádrž. Už pri požičiavaní je potom na mieste zaujímať sa, ako ďaleko od požičovne je čerpacia stanica. To platí najmä v prípade malých skútrov, lebo aj relatívne malá vzdialenosť, ktorú prejdete od čerpacej stanice, môže byť významná. Odporúčame nechať si potvrdenku o čerpaní paliva, kde je označené jeho množstvo, ako aj čas, kedy ste ho natankovali.

    4. Ak chcete byť chránení pred neskoršími vyššími výdavkami, odporúčame komplexné poistenie s ochranou proti krádeži nielen samotného dopravného prostriedku, ale aj vecí z vozidla, kedy zlodeji buď poškodia zámok dverí, alebo rozbijú okienko. V každom prípade by ste mali mať poistené čelné sklo a pneumatiky, ktoré sa poškodia najčastejšie.

    5. Zaujímajte sa, či požičovňa obmedzuje najazdené kilometre a prípadne na koľko denne. Neobmedzený nájazd je dobrým štandardom, nie ale samozrejmosťou. V opačnom prípade môžu náklady značne vzrásť pri vyššom nájazde kilometrov.

    6. Doplnky, ako sú záchytné systémy pre deti, je nevyhnutné zabezpečiť si a dohodnúť vopred. Poskytovatelia navyše majú značne odlišné ceny. Náklady na detskú sedačku za týždeň na Malorke v sezóne vyjdú na 50 až 80 eur.

    7. V neznámych miestach, kde sme na dovolenke, sa radi „istíme“ navigáciou. Bývajú však prenajímané zvlášť. Vďaka zmenám v roamingu je vhodnejšie pamätať na to a vziať si so sebou na dovolenku mobil s navigáciou. Môžete tak ušetriť až 100 eur za týždeň.

    8. Na konci prenájmu je na mieste zaujímať sa o všetky poplatky a konečnú cenu ešte pred samotným ukončením zmluvy, aby bolo možné riešiť prípadné nedorozumenia.

    9. V prípade, že požadovaná kategória auta nie je k dispozícii aj napriek včasnej rezervácii, prenajímateľ zvyčajne ponúka bez navýšenia ceny auto vyššej kategórie. Je to bežný postup, ale je potrebné sa o tom uistiť ešte pri preberaní vozidla, nie až pri jeho vrátení a platbe.

    10. Najdôležitejšia rada na záver - trvá to síce iba niekoľko minút, ale dôkladne si prezrite celé vozidlo a zapíšte si spolu s prenajímateľom poškodenia a chyby na vozidle. Najlepším riešením je viditeľné chyby hneď na mieste odfotiť. Pri vrátení vozidla potom máte argument, že vy ste nespôsobili dané poškodenie.

    Zdroj : www.podkapotou.sk

    TEXT: ÚAMK ČR

    kasandra_g
    22. jún 2017    Čítané 1217x

    Dovolenková lekárnička

    A je to tu! Konečne leto, prázdniny a dovolenky. Chystáte sa? Nezabudnite si pas, plavky a slnečné okuliare! A nielen to. Lebo, čo ak…

    Balenie kufrov na dovolenku môže vyzerať aj takto: mama zúrivo behá po byte, zhromažďuje veci na kôpky, žehlí, perie, hľadá nafukovacie kolesá, otecko pozerá televízor a deti veselo skáču od radosti. Už sa ide! Kľud. Oblečenie zbalíte neskôr, keď manžel zoberie šintrov na chvíľu von. Sadnite si, vyložte nohy na stôl a myslite na…  Dovolenkovú lekárničku. Predstavte si svoje ratolesti od hlavy po päty:

    •  Čoho sú schopné?
    • Ako na dovolenke budú tráviť čas?
    • Užívajú pravidelne nejaké lieky?
    • Kam idete?

    Pobaľte sa s Pharm.Dr. Annou Jauschovou

    Lieky prvej pomoci nenechávajte doma. Zaberú síce miesto v kufri, ale nikdy neviete, kedy sa vám zídu. Najmä, ak cestujete s bábätkom, ale aj so staršími deťmi. “ Na cesty do zahraničia, hlavne do exotických krajín, odporúčam zobrať si naše lieky, ktoré dôverne poznáte. V praxi sa stáva, že určité kombinácie účinných látok nemusia v inej krajine mať. Tiež sa stáva, že názov lieku, ktorý je registrovaný na Slovensku, nebudú v zahraničí poznať,”  hovorí Pharm.Dr. Jauschová z bratislavskej lekárne. Na letnú dovolenku si, podľa jej odporúčaní, pribaľte:

    1. Lieky proti teplote a bolesti

    Majte jeden so zložkou proti horúčke a jeden s účinnou látkou proti bolesti. V prípade vysokej teploty ich môžete striedať v štvorhodinových intervaloch. Vhodné je mať i čapíkovú formu, keď dieťa zvracia a zároveň má teplotu.

    2. Lieky  proti hnačke a iným tráviacim ťažkostiam

    Hnačka a zvracanie sú azda najčastejšími nepríjemnosťami dovolenky. Tu, okrem lieku na ich zastavenie, nezabudnite podávať veľa tekutín. “Pri hnačke a zvracaní sa organizmus rýchlo odvodňuje. Aby nedošlo k dehydratácii, určite radím vziať si rehydratačný roztok, ktorý jednoducho rozriedite vo vode. Podávajte po lyžičkách, alebo cez slamku,” citujeme doktorku farmácie.

    Zápcha vzniká nedostatočným príjmom tekutín a zmenou stravy na dovolenke. Pribaľte glycerínový čapík. Dr. Jauschová ale prízvukuje, že je vhodné týmto problémom predchádzať užívaním probiotík. Začnite aspoň mesiac pred dovolenkou.

    3. Kvapky do očí, nosa a uší

    Piesok v očiach, voda v ušiach, prípadne nádcha z klimatizácie. Pribaľte preto aj kvapky.

    4. Lieky na alergiu

    Solárna dermatitída (alergia zo slnka), prípadne iné typy alergií.  Hoďte do kufra tablety na alergiu ako prvú pomoc. Zídu sa vám aj pri vážnejšom bodnutí hmyzom.

    5. Prvá pomoc pri menších poraneniach

    Majte po ruke obväz, nožničky, dezinfekčný sprej, náplasti rôznych veľkostí, špeciálnu hubku na zastavenie krvácania.

    6. Gél na uštipnutie hmyzom, či medúzou

    Nielen miesto chladí, ale aj zmierni svrbenie a zápal. Vyhnete sa tak zhoršeniu stavu po uštipnutí.

    7. Pastilky na bolesť hrdla

    Nápoje s ľadom, prechod z tepla do chladnej hotelovej izby, alebo krik pri plážovom volejbale, dajú zabrať hlasivkám, aj hrdlu. Pastilky s dezinfekčnou účinnou látkou a látkou proti bolesti sú na to to pravé.

    8. Lieky zmierňujúce cestovnú nevoľnosť

    Tablety proti nevoľnosti nadávkujete podľa veku detí pol hodinu pred plánovaným odchodom. Okrem účinku proti nevoľnosti, majú aj mierne sedatívny účinok.

    Dr. Jauschová na záver dodáva: “Do exotických krajín nechoďte bez antimalarík. Informujte sa, aké konkrétne lieky treba brať do tej – ktorej krajiny na tento problém. Myslite aj na potrebné očkovanie. A to v dostatočnom čase pred vycestovaním. Očkovanie môže pozostávať z viacerých dávok, ktoré treba aplikovať v rozostupe aj niekoľkých týždňov.”

    Šťastnú cestu!

    Na dovolenke majte vždy so sebou mobilný telefón a v ňom číslo na rýchlu zdravotnú službu. Pri vážnych zraneniach, alebo stavoch sa nespoliehajte na svojpomoc. Vyhľadajte lekára.

    Nech je lekárnička jedinou batožinou, ktorú počas dovolenky neotvoríte!

    #dovolenka #zdravie #prva_pomoc #lekarnicka #cestovanie
    Foto: pexels.com

    Úžasná #dovolenka v Chorvátsku ❤ hneď by som sa tam vrátila do tej atmosféry, tepla a oddychu 😎 perfektné more trošku chladné na začiatku mi navodilo chuť plávať ktorú som dovtedy nemala na žiadnej dovolenke 😍

    (2 fotky)