Výsledky vyhľadávania pre slovo #test_barzzuz

    Zruš hľadanie
    konik_testuje
    26. nov 2019    Čítané 1639x

    Ako dopadli skúsenosti s kávou Barzzuz?

    Vieme, že tu máme veľa milovníčok kávy. A vieme, že mamičky kávu skrátka potrebujú ;) Preto Barzzuz vypočul ich želania a priniesol lahodné testovanie káv. Aký je váš vzťah ku káve?

    Ak v tom máte jasno, tak ako katussska24, nie je o čom: „Kávu milujem. Všetky jej odtiene a podoby, silné espresso v šálke, tiramisu na tanieri a mocca odtieň vo vlasoch.“

    Mamičky mali možnosť testovať tri kávy, 100 % arabiky tej najvyššej kvality. A čo viac – vďaka testovaniu sa vydali na cestu okolo sveta. Síce z pohodlia domova, ale aj to sa počíta, nie? ;) Každá z káv pochádza z iného kontinentu, preto mohli porovnať širokú škálu chutí, ktorú ponúka značka Barzzuz. Nemali to však také jednoduché – klinec po hlavičke trafila mamička princessawsm: „Po príchode balíčku ma však oblial studený pot, pretože som si uvedomila, že opísať vôňu a chuť tak, aby v čitateľoch vzbudili rovnaké pocity ako vo mne, je náročná úloha.“

    Tak, čo myslíte? Podarilo sa mamičkám aspoň trocha sprostredkovať chuť a vôňu kávy? My si myslíme, že áno. I keď, určite to ani sčasti nezodpovedá tej úžasnej chuti, ktorá vám ostane na jazyku. No poďme sa pozrieť týmto Barzzuz kávam na zúbok ;)

    Všetky testované kávy prišli čerstvo pražené, pripravené na mletie a testovanie. „Káva prišla zrnková, musela som si ju teda sama namlieť. Kupovať mletú kávu je fajn, ale nič sa nevyrovná tej vôni čerstvo namletej kávy. Viem, že najideálnejšie je mlieť kávu ručným mlynčekom s kamennými nožmi, ale "ain't nobody got time for that!", teda, že rýchlejšie je použiť mlynček elektrický. Hrúbka mletia tiež závisí od typu prípravy, ja som mlela na čo najjemnejšie, keďže používam espressomašinu,“ vysvetľuje princessawsm.

    Brazília Yellow Bourbon je najkomplexnejšia kávu z brazílskych káv. Má stredné telo, jemnú aciditu a zároveň príjemnú čokoládovú sladkosť. Ako nám prezradila antamauru, Brazlia je najväčším producentom kávy práve preto, že má mimoriadne vhodné prostredie pre pestovanie kávovníkov. Mamička circa126 jej chuť opísala takto nejako: „Prvá prišla na rad práve Brazília, pretože tak, ako milujem kávu, milujem aj čokoládu. A práve Brazília u mňa zvíťazila a práve ju som si s radosťou vychutnala aj bez mlieka. Je orechová, sladká, s nízkou kyslosťou a práve čokoládovou chuťou. Čerstvo zomletá vytvorí v šálke nádhernú a hustú penu.“ princessawsm ocenila nielen jej chuť, ale aj vôňu: „Drží sa vo vašich nosných dierkach a neviete sa jej nabažiť. Samotné espresso chutí bohato, hrajú sa v ňom rôzne tóny: nebijú sa, ale navzájom dopĺňajú.“

    katussska24
    19. nov 2019    Čítané 1150x

    A na ôsmy deň Boh stvoril kávu...

    Ranné lúče zaplavujú ulice, autá plnia hlavné ťahy a každý sa niekam náhli. Také typické ráno v Bratislave. Ja to mám, našťastie, od domu do práce len kúsok, a tak si v duchu carpe diem vykračujem do práce s úsmevom na perách. Posledné dni sa mi na päty lepí šťastie... Mám novú prácu, v ktorej sa cítim príjemne, deti sa tešia do škôlky a domácnosť zvládam excelentne. A včera mi kuriér do práce priniesol balík kávy Barzzuz, keďže ma vybrali na jej testovanie. Kávu milujem. Všetky jej odtiene a podoby, silné espresso v šálke, tiramisu na tanieri a mocca odtieň vo vlasoch. To všetko som ja. Možno aj preto som sa rozhodla pracovať v malej kaviarničke, ktorá chce ľuďom okrem kvalitnej kávy prinášať aj pohodu a úsmev. A s istotou môžem povedať, že kvôli kávoláske som sa rozhodla zapojiť do testovania Barzzuz kávy. 

    Je akási tmavá...

    Frima Barzzuz poslala testuchtivým mamičkám 3 druhy káv - Brazíliu, Etiópiu a Indonéziu a k tomu praktický termohrnček, zrejme vedeli, že my, ženy, doma len tak neobsedíme... Prvé, čo som si všimla na každej jednej káve, teda jej zrnkách, bola výrazná farba. Pre zaujímavosť som vysypala zopár zrniek konkurenčnej kávičky a rozdiel ma naozaj prekvapil. Kávičky Barzzuz sú totižto pražené v stupni Full City, ktoré sa ukončuje pred stupňom 2.pukania. Telo takto upraženej kávy je stredne silné a acidita minimálna, vyniká čokoládová, oriešková či karamelová chuť. 

    Na rozdiel od špekáčika, ktorý je tmavší než všetky ostatné, má tmavý odtieň kávy ešte jeden plusový bod. Za pozitívne vlastnosti kávy totiž vedci považujú zlúčeniny známe ako fenylindány, ktoré vznikajú v kávových zrnách počas ich praženia. Tie majú schopnosť zabojovať proti vzniku Parkinsonovej a Alzheimerovej choroby. "To nie je zlý začiatok," vravím si.

    Káva Etiópia Sidamo Gr.2 

    Kufre zbalené, deti pripútané, ja zadýchaná. Áno, takto vyzerajú naše cesty a výlety. Tentokrát mierime dobiť baterky do podtatranskej oblasti, no moje telo vykazuje výrazný pokles energie už teraz, takže káva Etiópia so mnou cestuje v kufri aj v termohrnčeku. 

    antamauru
    14. nov 2019    Čítané 185x

    Káva naša každodenná.

    Ja, veľký kávoholik, som dostala možnosť zapojiť sa do testovania kávy. Čo vám budem hovoriť, radosť bola obrovská.

    Aj keď s kávou Barzzuz som sa už kedysi dávno stretla, no chute vyprchajú, človek si ich po dlhšej dobe už nedokáže vybaviť. A tak sa výberom do testovania stalo, že sa u mňa náhodne, spolu s predošlými zásobami, stretlo až 8 druhov káv - konkrétnych produktov rôznych firiem, či už slovenských, alebo zahraničných.

    Na mlynčeku som ich striedala, porovnávala praženie, aciditu, horkosť. Pre mňa to teda nebola iba testovačka 3 druhov káv testovaného výrobcu, ale zároveň porovnávanie rôznych výrobcov, druhov a pomerov.

    Bez hanby a "podplácania" musím povedať, že Barzzuz-ky, ako ich s manželom voláme, sú zo všetkých, čo som tu mala, najlahodnejšie s absolútne vyváženou chuťou. U nás vyhrali na plnej čiare a ostaneme im verní. Kávičky som mlela a pripravovala na kávovare Catler ES 8013. Pripravovali sme najmä espresso a cappucino. Kedže hodnotenie káv je veľmi subjektívne, zhrniem vám moje dojmy.

    Vo voňavom balíčku boli 3 kávy - 100 % arabiky. 

    1. Brazília Yellow Bourbon - naša "čokoládka" 🙂  

    mickazebra
    10. nov 2019    Čítané 144x

    Moje voňavé dni s Barzzuz

    Asi pred dvoma týždňami mi dorazil voňavý balíček od Barzzuz. Veľmi som sa naň tešila, keďže káva je neodmysliteľnou súčasťou môjho dňa, mňa samej. Túto kávu som mala česť ochutnať predtým len v kaviarni, tak som bola nesmierne zvedavá na rôzne druhy a ich chuť. Zásielka prišla aj s naozaj vymakaným hrnčekom na cesty, necesty. Som aktívna a nešikovná, a oceňujem, že sa dá tak, že sa nevyleje. Toto som v pláne testovať nemala, ale môžem potvrdiť, že funguje 🙂

    Kávu pijem každý deň. Vo všedný, aj sviatočný. Kvôli jej chuti. Rozmanitosti. Pôžitku, ktorý mi dáva. Samozrejme si ju najlepšie vychutnám ako malé čierne espresso. Tá chuť mnou úplne prejde, na chvíľu sa prenesiem niekam inam. Jemné mletie na kvalitnom mlynčeku, hustá crema, vôňa na celý dom.

    Ale, samozrejme, ku dobrej knihe, poprípade pri posedení na teraske, alebo len tak, keď mám chuť popíjať dlhšie, si rada vychutnám dobré Latté.

    Kávy na testovanie prišli 3 – Brazília, Etiópia a Indonézia. Musím povedať, že všetky tri boli skvostné, ale jedna pre mňa vynikala nad ostatné. Indonézia. Tá sa stala mojou kráľovnou, misskou, favoritkou. Nádherná zamatová chuť. Horká. Tajomná. V ústach ako keby spievala. Krásne doznievala. Chuť orechov, čokolády možno. Zemitá. Ako stvorená pre mňa.

    Brazília jej bola v niečom podobná, avšak chuť sa mi zdala menej výrazná. Chuťovo vynikajúca, nemám jej čo vytknúť, tiež horká a zamatová, avšak nenašla som v nej toľko zaujímavých chutí, toľko výnimočnosti.

    Etiópiu som si nazvala letnou kávou. Trochu kyslejšia, cítila som v nej ako keby ovocné tóny. Od začiatku po koniec snáď aspoň štyrikrát zmenila chuť. Veľmi zaujímavá, vždy som v nej cítila niečo nové. Povzbudzujúca.

    princessawsm
    10. nov 2019    Čítané 222x

    Najprv káva, potom dospelákovanie - Test Barzzuz

    Čo si pamätám, odjakživa u nás doma voňala káva. Či už to bol "na hulváta" zalievaný turek mojej mamky, alebo tatova Nesca ráno v práci, keď ma niekedy zobral so sebou. Vôňa kávy, tabaku (nie cigariet) a kníh. S tým sa mi spája detstvo a dve z týchto vôní som si so sebou priniesla do dospelosti. Kniha a káva. Káva a potom čokoľvek iné. Preto som bola veľmi rada, keď nás @konik_testuje vybral na testovanie káv značky Barzzuz.

    Po príchode balíčku ma však oblial studený pot, pretože som si uvedomila, že opísať vôňu a chuť tak, aby v čitateľoch vzbudili rovnaké pocity ako vo mne, je náročná úloha. Dovoľte mi, vám teda priblížiť tri sorty Arabicy, s láskou praženej u nás na Slovensku. 

    Káva prišla zrnková, musela som si ju teda sama namlieť. Kupovať mletú kávu je fajn, ale nič sa nevyrovná tej vôni čerstvo namletej kávy. Viem, že najideálnejšie je mlieť kávu ručným mlynčekom s kamennými nožmi, ale "ain't nobody got time for that!", teda, že rýchlejšie je použiť mlynček elektrický. Hrúbka mletia tiež závisí od typu prípravy, ja som mlela na čo najjemnejšie, keďže používam espressomašinu. Viac vám môžem priblížiť v komentároch, teraz poďme už k samotným kávam.

    Začnem "Brazíliou - Yellow Bourbon", ktorá, citujem "je z brazílskych káv najkomplexnejšia, má stredné telo, jemnú aciditu a zároveň čokoládovú sladkosť". V praxi to znamená, že káva ma výraznú, priam zemitú vôňu. Drží sa vo vašich nosných dierkach a neviete sa jej nabažiť. Samotné espresso chutí bohato, hrajú sa v ňom rôzne tóny: nebijú sa, ale navzájom dopĺňajú. Je vynikajúca sama o sebe, aj keď aftertaste je trochu horký. Stačí však zapiť minerálkou a ostanú vám v ústach už len príjemné spomienky. Espresso s mliekom je veľmi jemné, vytráca sa horká pachuť, ale káva zostáva bohatou. 

    Ďaľšou na rade je "Indonézia - Java Blawan". Káva z krajiny, ktorá je štvrtým najväčším producentom kávy na svete, má jemnú, ale bohatú sladkú vôňu. V porovnaní s Indonéziou chutí jemnejšie a je veľmi chutná. Je v nej cítiť priam čokoládovú sladkosť. Neostáva po nej taká horká pachuť a aj pre tých, čo neradi pijú čiernu kávu, je ideálna svojou jemnosťou. S mliekom chutí priam ako dezert. Pre milovníkov latte a macchiat je ako stvorená.

    Poslednou testovanou kávou bola "Etiópia - Sidamo Gr. 2". Africké kávy sú jedinečné. Súvisí to s podnebím, v ktorom sa pestujú. Ja si zakladám na vôňach, preto mňa táto káva vôňou neočarila - nevýrazná, suchá, taká akoby "o ničom". To je však len môj subjektívny názor. Faktom ostáva, že vo vôni možno zachytiť ovocné tóny. Napriek prvotnému "sklamaniu" z vône však káva prekvapila korenistou chuťou, oveľa výraznejšou, než som sprvu čakala. Môj muž ju ohodnotil jedným slovom: "mňam".

    dropka
    8. nov 2019    Čítané 168x

    Testovanie čierneho zlata

    „Žiadna káva neulahodí vašim ústam, ak jej vôňa najprv nepošle svoj sladký pozdrav vášmu nosu." Ward Beecher 

    A tak prišiel nádherne voňavý balíček, na ktorý som sa veľmi tešila. S manželom milujeme kávu, tešili sme sa, ako ju budeme ochutnávať 😊

    Ako prvú sme otvorili Brazíliu a naozaj nás príjemne prekvapila. Výborná oriešková chuť. Nakoniec sa stala aj mojím favoritom. Zbalila som si ju aj ráno do práce, v krásnom termo hrnčeku.  🚲 🥰

    Manžel si vybral Etiópiu, vraj je taká chlapská. Výrazná chuť mu veľmi vyhovovala. Kávičku som ponúkla aj návštevám a všetkým chutila. 

    O značke Barzzuz som predtým nepočula. Som ozaj veľmi rada, že som ju vďaka tomuto testovaniu spoznala a bude už súčasťou našej domácej kaviarne 😉

    circa126
    8. nov 2019    Čítané 175x

    Babie leto s Barzzuz

    Keď mi tu zasvietila správa a v nej stálo, že ma vybrali na testovanie kávy Barzzuz, ako správnu kávoholičku ma to veľmi potešilo. Navyše rada podporujem slovenských producentov kávy a práve Barzzuz patrí medzi nich. Káva je pripravená z najkvalitnejších kávových zŕn z celého sveta. Pražená je tradičnou metódou na bubnovom pražiacom stroji tak, aby sa rozvinuli tie najlepšie vlastnosti kávy. Značku Barzzuz poznám už dlhšie z kaviarne u nás v meste, kde rada chodievam. Hneď, ako mi kuriér doručil balíček, pustila som sa s radosťou do testovania.

    Balíček obsahoval:

    • Brazília Yellow Bourbon
    • Etiópia Sidamo
    • Indonézia Jawa Blawan
    • Praktický termohrnček

    Keď sa ku mne dostali balíčky kávy, ktorá bola upražená len pred pár dňami, hneď som spoznala rozdiel v porovnaní s inými kávami, ktoré po upražení ešte niekoľko týždňov cestujú po svete, povaľujú sa v skladoch, či čakajú v regáloch supermarketov. Sortiment Barzzuz tvorí 100 % arabika, spolu vyše tridsať druhov káv, ale okrem nich nájdete v ponuke aj niekoľko zmesí. Tieto tri testované sú 100 % arabiky.

    Kávu si doprajem dvakrát denne, a to s raňajkami a poobede, keď malá spí. Takže vždy je to pre mňa moja chvíľka kľudu, na ktorú sa veľmi teším. Na mletie kávy používam mlynček značky Bosch, kde kávu meliem 20 sekúnd a popritom si vychutnávam jej úžasnú vôňu. Na samotnú prípravu espressa mám pákový kávovar Delonghi. Najradšej mám kávu bez cukru ale s mliekom, čiže ráno začínam cappucinom a poobede espressom s mliekom. Kvôli testovaniu som sa ho párkrát vzdala, aby som si vychutnala samotnú chuť každej kávy.

    Brazília Yellow Bourbon

    oliva001
    7. nov 2019    Čítané 186x

    Kávová cesta svetom

    Etiópia, Brazília, Indonézia...

    "Nie, nechystám sa na cestu okolo sveta... Ja len pijem kávu."

    Zapojiť sa do testovania kávy, to je vám veľká vec. Keď som otvorila testovací balík, bola to pre mňa výzva. Termohrnček putoval na testovanie dcérke Olinke a ja som ako prvú otvorila Etiópiu Sidamo. Olinke som pripravila bylinkový čaj a dýchánek sa začal. 

    Káva Etiópia Sidamo je jemnej čokoládovej chuti. Je naozaj výborná, a preto je aj právom považovaná za africký klenot a patrí medzi najžiadanejšie kávy na svete.

    Kávu Etiópia Sidamo ocenili aj všetci kolegovia môjho manžela na narodeninovej oslave. Ochutnali ju v kávou prevoňanej torte.

    Už po ochutnaní prvej z troch testovaných káv som pochopila, že toto nebudú kávy typu "ráno zaleješ, na obed vypiješ", ako to často pri malých deťoch býva. Tieto kávy si zaslúžia môj čas. Našťastie, počas celého testovania mi ho moje deti dopriali. 

    Dnes nestiham 🙂 nedele travime u svokrovcov a kedze maju iba kapslovu kavu cestovalo so mnou v termohrnceku paradne cappucinko z Brazilia Yellow Bourbon.
    Hrncek krasne drzi teplo takze po obede som si uzila stale teplu kavicku.
    Btw ako uchovavate zrnkovu kavu aby vydrzala co najdlhsie vonava a cerstva? Mraznicka, vzduchotesna nadoba alebo inak?
    #test_barzzuz

    Dnes začínam deň zľahka.
    Pohľadom do záhrady a s Latté v rukách.
    #test_barzzuz

    Cestou necestou za sviatkovým zhonom.
    Káva nesmie chýbať.
    #test_barzzuz

    Aj vonku je so mnou káva, navyše teraz aj v tomto peknom termohrnčeku 😎
    Včera som otvorila a ochutnala poslednú z testovaných kávičiek Brazíliu a už viem, ktorá je pre mňa tá naj a určite si ju budem pripravovať aj naďalej.

    Výsledok testovania si prečítate v článku 😉

    #test_barzzuz

    Dnes mám na mlynčeku Brazíliu. Meliem na elektrickom mlynčeku Lelit, ktorý melie kameňmi. Toto zaručuje kvalitné mletie a zachovanie chuti. Brazília má veľmi intenzívnu chuť. Tmavú a horkú, niekde vzadu cítim orechy. Ani táto nesklamala.
    #test_barzzuz

    Dokonala crema Indonezie - je stabilna, husta, rovnomerna a "tigrovana" . Pri posunuti lyzicky sa krasne vrati naspat a vytvori opat jednoliaty povrch. Presne ako to u kvalitnej a dobre prazenej arabiky ma byt !
    Dobre ranko vsetkym 🙂
    #test_barzzuz

    Aj takto sa dá vychutnať chvíľka, keď výnimočne obe deti zaspia naraz 😊
    Väčšinou si pripravujem rýchle espresso, ale toto ticho oslávim cappuccinom ☕
    #test_barzzuz

    Dnes začínam deň Etiópiou.
    Pre mňa je to taká letná káva.
    Svieža, ovocná, vyššia acidita. Krásna plná crema.
    Finálna chuť ako keby ani nebola chuť kávy.
    Výborná. Aj keď Indonézia je stále favorit.
    #test_barzzuz

    Keď sa zobudím do upršaného rána a prepadne ma nostalgia, plná spomienok na koniec leta, aj toho babieho, tak viem, že telo aj myseľ postaví na nohy jedine voňavá káva.
    Na toto je Indonézia Java Blawan ako stvorená 👌🏿
    #test_barzzuz

    V tomto nádhernom počasí.
    Poobede.
    Na záhrade.
    S Etiópiou.
    #test_barzzuz

    A čo takto latté?
    Už aj lúče slnka zlaté,
    žiaria na tú krásu,
    z Indonézie šepot hlasu.

    Ponorený v bielom mori,
    tak za tým mi srdce horí.

    #test_barzzuz

    Začiatok nového dňa.
    Náročné ráno vylepší toto. Malé, čierne, plné chuti.
    #test_barzzuz

    Indonézia. Tajomná, tmavá, horká, ale hravá. Vyvážená chuť. Veľmi lahodná, príjemná, skoro až saténová.
    Chutila by výborne aj sama, ale v kombinácii s týmto to bolo magické.
    #test_barzzuz

    antamauru
    Správa bola zmenená    24. okt 2019    

    Kava a kolacik jednoducho ku sebe pasuju.
    S drobcami mame teraz tazke dni. Tato je na sluzobke na druhom konci sveta , obe deti chore ,vcera to zlomilo aj mna. Toto testovanie nemohlo lepsie zapasovat. Bez kavy by som to nedala 🙂
    #test_barzzuz

    Prišla takáto voňavá zásielka.
    #test_barzzuz

    Prišiel ranný doping ❤ Toľko vône v jednom balíku 😍 Prvá ide klasika - Brazília ☕
    #test_barzzuz #kavičkovanie

    #test_barzzuz
    Dnes prišiel úžasný balíček, plný energie, chuti a vône, tak sme sa s mojou partáčkou pustili rovno do testovania. Olča si vychutnáva bylinkový čaj a ja som si otvorila Etiópiu Sidamo...

    (2 fotky)