konik_testuje
    1. feb 2018    Čítané 8833x

    Staraj sa o seba s dm drogerie markt

    Aktualizácia: recenzie žien, ktoré testovali balík kozmetiky a výživových doplnkov z dm drogerie markt nájdete vo fóre tu

    ---

    Mamičky, sme veľmi radi, že vám môžeme opäť priniesť sériu testovaní s vašou najobľúbenejšou drogériou - dm drogerie markt.  Postarajte sa o krásu a pohodlie pokožky vašej rodiny, potešte sa kozmetickou vychytávkou a doprajte si voňavú a blahodárnu starostlivoť každý deň v roku značkami overenej kvality ako Balea, alverde, babylove a mnoho ďalších.

    Čo testujeme

    Pre krásu:

    Balea Med Ultra Sensitive denný krém –  s obsahom alantoínu a pantenolom je vhodný pre potreby vystresovanej a podráždenej pokožky. Jemné ošetrujúce zloženie dodá vašej pleti hydratáciu bez zaťaženia a nepríjemných pocitov.

    Balea Wellness 7-dňová kúra pre žiarivú a sviežu pleť –  je kombinácia sér, ktoré sa postarajú o wellness zážitok vďaka vybraným účinným látkam. Hydratujúca ampulka obsahuje zvlhčujúci komplex a extrakt z múčenky, pleti dodá extra porciu hydratácie. Antistresová ampulka s komplexom zachytávajúcim voľné radikály podporuje pokožke vlastný ochranný systém proti oxidatívnemu stresu a nepriaznivým vplyvom prostredia – pre vyrovnanú pleť. Osviežujúca ampulka dodá pleti svieži a žiarivý vzhľad

    Balea balzam na pery – vhodný pre suché pery. S bambuckým maslom a arganovým olejom dodá perám potrebnú hydratáciu. Je ideálnym pomocníkom v tomto chladnom počasí.

    Pre zdravie a krásu zvnútra:

    DAS gesunde PLUS bylinkový čaj s príchuťou lapacha, echinacey a mäty - chutný čaj ideálny na spríjemnenie dlhých zimných večerov.

    DAS gesunde PLUS kapsuly na pleť s kyselinou hyalurónovou

    DAS gesunde PLUS Vital komplex na vlasy – kapsuly pre pekné a silné vlasy

    DAS gesunde PLUS kúra s vitamínom B12 – výživový doplnok s cukrom a sladidlom. Vitamín B12 prispieva k správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie a tým k zníženiu vyčerpania a únavy.

    Pre jemnú pokožku a vlasy pre malých aj veľkých:

    babylove krém do nepriaznivého počasia s hamamelom a pantenolom – chráni pleť pred chladom, vetrom a vlhkosťou, vysušením a udržuje ju v prirodzenej rovnováhe. Ošetrujúce zloženie s mandľovým a slnečnicovým olejom podporuje ochranný film pleti a robí ju jemnou na dotyk. 

    alverde intenzívny krém na ruky – hodnotné zloženie s olejom z granátového jablka a masla z karité podporuje regeneráciu suchej, poškodenej a popraskanej pokožky, čím ju intenzívne, okamžite a dlhotrvajúco hydratuje. Pokožka je tak chránená pred vysušovaním.

    alverde telové mlieko s mandľou – zloženie s extraktom z mandle a bambuckého masla dodá namáhanej a suchej pokožke zamatový a vláčny pocit. Nezanecháva pocit mastnoty a rýchlo sa vstrebáva. S hydratačným faktorom a s obsahom rastlinného glycerínu pomáha udržiavať prirodzenú ochrannú vrstvu pokožky.

    Balea vitalizujúci šampón  – vhodný pre normálne vlasy. S citrónom, mätou nádherne rozžiari vlasy, ktoré budú plné vitality.

    Balea pena do kúpeľa – doprajte si oddychový kúpeľ vďaka pene s vôňou jablka a mandľového oleja, ktorá sa postará o vašu pokožku a poskytuje jej potrebnú hydratáciu.

    Koho hľadáme

    Na testovanie tohto balíčka hľadáme 10 žien, mamičiek, ktoré v starostlivosti o pokožku a pleť rady stavia na kvalitu.  Hľadáme také ženy, ktoré rady vyjadria svoj názor, venujú sa fotografii, písaniu a blogovaniu, alebo len hľadajú podnet ako s tým začať.

    Ako sa zapojiť

    Na zapojenie stačí len jeden komentár! Popíšte nám v ňom zimnú starostlivosť pokožky a pleti tej vašej ale aj vašich detí. Chcete vložiť fotografie? Smelo do toho, budeme sa tešiť. Čas na napísnaie komentára máte do nedele 4.2.2018.

    Držíme palce a prajeme výborný deň.

    Konik_testuje

    zoizoi
    6. jún 2016    Čítané 628x

    Veľké testovanie výrobkov dm

    Krásny deň 🙂 O testovanie výrobkov dm bol obrovský záujem. Vôbec sa tomu nečudujem, kedže si myslím, že túto drogériu a značku pozná snáď každý. Prihlásila som sa medzi poslednými a o to viac som bola prekvapená, keď ma na toto testovanie vybrali. S mojou rodinkou sme 14 výrobkov značky dm testovali celý týždeň.

    Dcérka si už pri rozbaľovaní začala vyberať výrobky pre seba 😀

    1.) Ako prvý ma zaujal BIO bylinno-ovocný čaj v nálevových vreckách DGP Ibištek & Citrónová myrta. Prvý dojem bol výborný, netradičná krabička, povedala by som, že čaj je ,,darčekovo balený,, vo vnútri sa nachádza 15ks nálevových vreciek. Po otvorení som ucítila krásnu vôňu. 😊

    Čaj sa zalieva čerstvou variacou vodou. Lúhuje sa 8-10min. V zložení okrem kvetov ibišteka (30%) a citrónovej myrty (14%) sa nachádzajú aj kúsky jablka, koreň sladkého drievka, citrónová tráva, oplodie šípok a pražený koreň čakanky. Všetky zložky sú vypestované v ekologickom poľnohospodárstve. 

    Čaj som pripravila podľa pokynov na krabičke, po zaliatí začal púšťať farbu, krásne voňal a mal príjemnú chuť. Najviac som v ňom cítila chuť citrónovej myrty a trávy. 

    Plusy: • pekné balenie

                • krásna vôňa

                • výborná chuť

                • je BIO

                • netradične balené nálevové vrecká 

    Mínusy: • po zaliatí, niektoré drobné kúsky ,,vyšli,, z nálevového vrecúška von

    2.) Druhým testovaným výrobkom je Balea gél na ruky, 50ml. 

    Gél čistí ruky bez použitia vody a mydla. Má sviežu malinovú vôňu. Dobre sa rozozieta, rýchlo vstrebáva a na rukách po použití zanecháva jemnú vôňu. Zaujal ma jeho praktický silikónový obal na zavesenie. Po vyničení gélu sa dá vymeniť za nový.  S dcérkou chodíme často von a na výlety. Určite ho využijeme všade tam, kde nebudeme mať prístup k vode. 🙂 

    Plusy: • praktické malé balenie

                • možnosť zavesenia 

                • príjemná vôňa

                • rýchle vstrebávanie

    Mínusy: • nepostrehla som

    3.) Tretím výrobkom je Balea ošetrujúce telové sérum. 200ml

    Je vhodné na normálnu až suchú pleť. Sérum s jemným zložením sa ľahko rozotiera a rýchlo vstrebáva, hydratuje pokožku a zanecháva na nej hodvábny pocit. Obsahuje vzácny olej z kamélie a výťažok z kvetov opuncie. Použitie je jednoduché 🙂 stačí denne vmasírovať jemnými krúživými pohybmi do pokožky. Najviac ma u tohto produktu prekvapila krásna jemná vôňa. 

    Plusy: • praktický obal 

                • krásna vôňa

                • ľahké rozetieranie

                • rýchlo sa vstrebáva

    mínusy: nepostrehla som 

    4.) výrobok Babylove moje prvé vlhčené utierky 2 x 80ks sú určené na zvlášť jemné čistenie detskej pokožky - špeciálne vyvinuté pre novorodeniatka. S obsahom Biolipidov na základe vzoru prírody. Uchováva pokožke vlastný ochranný film po narodení. Znášanlivosť s pokožkou je podložená dermatologickým testovaním. Bez obsahu alkoholu (etanolu), parfumu, PEG emulgátorov, silikónov a živočíšnych látok. 

    Je to praktické balenie, jednotlivé obrúsky sa dobre vyťahujú, majú príjemnú jemnú vôňu, navlhčené tak akurát. 

    Plusy: • praktické dvojbalenie 2x 80ks

                • príjemná jemná vôňa

                • bez alkoholu, bez parfumu, bez emulgátorov, silikónov a živočišných látok

               • obsah Biolipidov, panthenolu a kamilky 

               • dobre odeľovanie jednotlivých obrúskov

               • ideálne navlhčené

    Mínusy: • obrúsky trošku penia

    5.) Babylove Krém proti zapareninám s Bio extraktom z nechtíka, šalvie a oxidom zinočnatým, 75ml. 

    Znášanlivosť s pokožkou je detmatologický testovaná.  Krém je bielej farby, hustejšej konzistencie, má príjemnú jemnú vôňu. Na nanesenie stačí malé množstvo, vhodné na každodenné použitie. Ľahko sa rozotiera, na pokožke vytvára mastnejší film, ktorý chráni pokožku. Praktické menšie balenie, ktoré môžete nosiť stále so sebou. 🙂 

    plusy: • príjemná jemná vôňa

                • praktické malé balenie

                • obsahuje extrakt z nechtíka a šalvie 

                • chráni pokožku pred vznikom zaparenín

    mínusy: nepostrehla som

    6.) babylove masť na bradavky, 30ml

    Ochraňuje a intenzívne ošetruje veľmi poškodené a citlivé bradavky. Vhodná na každodenné používanie. Ošetrujúca receptúra podporuje ochrannú funkciu pokožky. So slnečnicovým a kokosovým olejom. S vysoko hodnotnými prírodnými zložkami. Dermatóogicky testované. Bez obsahu aromatických látok. 

    Túto mastičku som používala hneď ako som začala dojčiť. Nanáša sa v tenkej vrstve medzi jednotlivými dojčeniami na bradavku a dvorec prsníka v tenkej vrstve. Oceňujem, že ju tesne pred dojčením netreba zotierať. 

    Plusy: • ochraňuje a ošetruje bradavky

                • vhodné na každodenné používanie

                • pred dojčením netreba zotierať

                • prírodné zložky 

                • stačí malé množstvo

    mínusy: masť trošku lepí

    7.) DondoDent jemná detská zubná pasta, 100ml

    Je vhodná do 6r. Má jahodovú príchuť. Zvlášť vyvinutá pre optimálnu ochranu proti zubnému kazu. Zdravé mliečne zúbky sú dôležitou podmienkou pre zdravé trvalé zuby. Obsahuje fluórid sodný. Pasta má ,,sladkú,, vôňu a chuť. V tube je dvojfarebná bielo-červená. Na čistenie zúbkov stačí podľa mňa malé množstvo. Páči sa mi obrázok na obale. 🙂 

    plusy: • lákavý obal pre deti

                • sladká vôňa

                • u detí obľúbená jahodová príchuť

                • pekná dvojfarebná pasta

    mínusy: • sladká chuť, mám obavy, že ju dcérka pri čistení zúbkov prehltá / konzumuje

    8.) Dentodent zubná kefka pre prvé zúbky 

    Extra maličká kefka je špeciálne vyvinutá pre šetrné čistenie prvých zúbkov od 0-3 rokov. Extra jemné štetinky sa starajú o dôkladné a jemné čistenie a chránia zúbky a ďasná pred poranením. Ergonomická rukoväť, ktorá padne do každej detskej rúčky s protišmykovou vrstvou pre palec umožňuje kontrolované čistenie a podporuje návyk dennej ústnej hygieny. Vhodné meniť každé 2-3mesiace. Dcérke sa kefka páči. Nechala si ňou umyť predné zúbky a potom sa s ňou hrala. 🙂 

    plusy: • kefka prispôsobená na prvé zúbky

                • jemné štetinky

                • ergonomická rukoväť

                • pekné farebné prevedenie

                • dá sa ,,prichytiť,, na poličku

    mínusy: nepostrehla som

    9.) dm BIO pšeničná múka T1050, hmotnosť 1000g

    Táto múka má osobitú chuť s jemnou orechovou arómou. Ideálna pre chutné dobroty ako je pizza alebo tradičný chlebík.

    Okrem pizze sme si z nej urobili aj palacinky a boli chutné. 🙂 

    Typové označenie udáva obsah obsah minerálov v múke. Múka je jemne pomletá, hladká. Je tmavšia, pretože obsahuje aj zložky celých zŕn. 

    Plusy: • bio

                 • jemná orechová aróma

                 • dobre sa s ňou pracuje 

    mínusy: je drahšia ako klasická múka

    10.)  dm BIO malinovo-jahodovým džemom s agávovým sirupom 200g

    Na tento džem som sa veľmi tešila. Šťavnaté jahody a maliny, sladkosť rastliny agáve robia z tejto ovocnej pochúťky skvelú nátierku na chlieb, do zákuskov, na palacinky, vhodnú aj do jogurtov, tvarohu a mliečnych koktailov. My sme si ho natreli na palacinky a používali ako príchuť do bielych jogurtov. Behom týždňa bol fuč. 😄 Má výbornu kyslejšiu ovocnú chuť, a nachádzakú sa tam drobné zrniečka z malín. 

    plusy: • BIO

                • všestranné využitie v jedlách

                • výborná ovocná chuť

    mínusy: • obsahuje drobné zrniečka z malín, viem, že niektorým ľuďom to vadí

    11.) Balea Professional šampón sviežosť a revitalizácia, 250g

    Šampón revitalizuje pokožku hlavy a oživuje vlasy. S antistatickým komplexom. S fytokeratínom, prírodným olejom z americkej mäty a éterickým olejom z čajovníka. Bez obsahu silikónov. Jemné čistenie a jednoduché ošetrenie vlasov - od korienkov až po končeky. Pre ošetrené a vláčne vlasy, lepšie rozčesávanie a viditeľný lesk. Použitie je jednoduché, stačí jemne vmasírovať do mokrých vlasov, chvíľu nechať pôsobiť a opláchnuť teplou vodou. Znášanlivosť s pokožkou je dermatologicky testovaná. 

    Šampónom som si umývala vlasy každý druhý deň, má sviežu vôňu po mäte, dobre pení, ľahko sa vymýva. Mne osobne sa po ňom vlasy ťažšie rozčesávali, preto odporúčam používať aj kondicionér.

    Plusy:  • svieža vôňa

                 • dobre pení

                 • praktické balenie

                • dobrá cena

    mínusy: • mne sa po ňom zle rozčesávali vlasy

    12.) Balea MEN stylingový gel na vlasy, 150ml

    Extra silná fixácia pre okamžitý styling. Ideálny pre extrémny styling. Ľahko sa vyčesáva a vymýva. Použitie závisi od dĺžky vlasov. Nanáša sa primerané množstvo do suchých, alebo vlhkých vlasov a prstami upraviť na požadovaný tvar. Dermatologicky testované.

    Tento gél testoval môj partner. Bol s ním spokojný. Dobre sa nanášal, držal tvar, príjemne vonia, len ťažšie sa zmýval z ruk. 

    Plusy: • drží tvar

                • dobre sa nanáša

                • príjemne vonia

                • ľahko sa vyčesáva a vymýva z vlasov

    mínusy: • ťažšie sa umýva z rúk

    13.) Denkmit avivážny prostriedok Ultra Sensitive, 1l

    Ošetruje bielizeň zamatovo jemne bez prídavku parfumu a farbív a konzervačných látok. Výsledkom je: Veľmi dobrá znášanlivosť pokožky. Táto aviváž kombinuje príjemne jemnú bielizeň s redukovaným rizikom alergií. Bola vyvinutá s nemeckým alergickým astmatickým spolkom. Dermatologicky testované. 

    Pranie je u nás skoro na dennom poriadku, preto tento avivážny prostriedok bol u nás patrične použitý. Bola som s ním nad mieru spokojná.

    plusy: • bez parfumu

                • bez farbív

                • bez konzervačných látok

    mínusy: • nepostrehla som 

    15.) Posledným testovaným výrobkom je Babylove umývací gél od hlavy po päty s extraktom zo slezu a pantenolom. 500ml

    Tento gél jemne čístí pokožku a vlasy. S vysoko hodnotnými zložkami. Dermatologicky testovaný. Bez obsahu farbív a živičíšnych zložiek. S extraktom zo slezu a pantenolom čistí a ošetruje pleť, vlasy a pokožku dieťatka bez toho, aby ich vysušoval. Vhodné aj pre dennú, šetrnú starostlivosť o pokožku a pleť dospelých. Praktické veľké balenie s dávkovačom. Gél sa dobre nanáša, má príjemnú jemnú vôňu a dobre sa zmýva z pokožky. 

    plusy: • extraktom zo slezu a pantenolu

                • vhodné aj pre dospelých

                • veľké výhodne balenie

                • dávkovač

                • dobre sa nanáša

                • príjemne vonia

    mínusy: • na obale som sa nedočítala, či štípe v očiach, ale keže to tam nieje napísané,     predpokladám, že áno. 

    Veľmi pekne ďakujem spoločnosti dm drogerie markt a modrému koníkovi, hlavne Vivimu @gradan , ktorý má tento projekt na starosti, že ma s mojou rodinkou vybrali do tohto skvelého testovania. 🙂 

    zoznam testovaných výrobkov:

    • Bio pšeničná múka dm
    • Umývací balzam Babylove s extraktom zo slezu a pantenolom
    • Vlhčené utierky Babylove špeciálne vyvinuté pre novorodeniatka
    • Body sérum ošetrujúci Balea pre normálnu až suchú pleť
    • Gél na ruky malina Balea so sviežou malinovou vôňou
    • Gél na vlasy Balea Men vhodný aj na extrémny styling
    • Aviváž Denkmit bez prídavku parfumu, farbív a konzervačných látok
    • Bio čaj ibištek-citrón dm
    • Zubný gél pre deti DondoDent s jahovodou príchuťou
    • Kefka prvé zuby DondoDent špeciálne vyvinutá pre šetrné čistenie prvých zúbkov
    • Detský krém nechtík Babylove proti zaparaninám s bio extraktom z nechtíka a zo šalvie.
    • Jahodovo-malinový džém s agave dmBio
    • Šampón Balea Professional pre ošetrené a vláčne vlasy
    • Masť na bradavky Babylove
    ivkadracova
    5. jún 2016    Čítané 232x

    DM1 Testovanie: Recenzie od Lišiek

    Pre predstavu, sme štvorčlenná rodina, Vrch rodiny AKA Manžel Paľko, jeho manželka teda ja Iveta, a naše dve deti, dvojročná Božka, a jej súrodenec desaťmesačný Slaviuško. Žijeme v meste v takmer klasickej bytovke. Všetky chemické veci a drogériu, mám na starosti v domácnosti ja, tak som sa s nadšením zapojila do kampane Skúsenosti s dm, https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-dm-jxrkpm/. Keďže je tých výrobkov až štrnásť, a nie úplne všetky si u nás našli svoje miesto, rozdelím produkty a recenzie do troch skupín. Hádam sa v tom takto bude lepšie orientovať.

    Najlepšie a najpoužívanejšie produkty

    Sú také, ktoré používame dennodenne, kúpila by som si ich aj sama, a veľmi rada ich odporúčim aj svojim známym.

    TOP produkt z balíka je pre mňa Krém proti zapareninám s Bio extraktom z nechtíka, s Bio extraktom zo šalvie a oxidom zinočnatým. Nielenže je to perfektná zmes výťažkov a iných pomocných látok, ale má aj skvelú konzistenciu a neutrálnu vôňu. Navyše funguje skvelo aj na fúkaním do vreckovky podráždený nos. Trochu sme prechladli, skúsila som to na sebe, náhodou, lebo bol po ruke, a potom som ten krém nanútila dať si na nos celej rodine. Perfektne to chráni, a obsiahnutý zinkoxid viditeľne hojí malé ranky. Normálne mám pri nádche nos úplne zničený, vydretý, popraskaný, no teraz ho mám ledva červený. Balenie nie je ani zbytočne veľké ani príliš malé. Podľa mňa vydrží dlho. Otváranie vrchnáka, je pre rýchlosť nanesenia jednou rukou, napr. pri prebaľovaní v parku, neoceniteľné. Obal vyzerá dobre, obrázkami čiastočne vypovedá o zložení. Odporúčam ho všetkými desiatimi do každej rodiny, akejkoľvek.

    • + všestranná využiteľnosť, lieči zapareniny a začervenanie, chráni pred mechanickým vyšúchaním a vydretím, viditeľne lieči popraskanie, je príjemný na dotyk aj čuch, praktická veľkosť balenia a zatváranie
    • - nemá

    Aviváž Denkmit bez prídavku parfumu je asi jediná aviváž, ktorú som ochotná si do svojej práčky liať. Už keď som otvorila vrchnák, zavalila ma ako keby dezinfekčná vôňa, no a to je presne to, čo ja od aviváže očakávam. Ja prádlo po dopraní octujem na najkratšom 30tkovom programe. Máme doma ekzematičku. Mne zas kožná povedala, že mám jemnú, citlivú kožu. Teraz sme zhodou okolností mali výpadok octu, tak som naliala túto aviváž, potom som prádlo iba prepláchla vodou na pätnásť minútovom programe, a dala do sušičky. Prádlo bolo príjemne voňavé, žiadne ťažké vône ako z bežných aviváží. Na kožu ešte neviem, či to má alebo nemá vplyv. Nedá sa to 100% odsledovať lebo na to vplýva aj spústu iných faktorov. Ak niečo zistím, doplním do recenzie. Obal klasický, obraz batoľaťa ako u všetkých senzitívnych aviváží. Litrové balenie je praktické do ruky. Vadí mi, že na balení nie je presné zloženie v slovenčine.

    • + nearomatická vôňa, balenie akurát do ruky, na dotyk príjemné a mäkké prádlo
    • - zatiaľ žiadne (kožo-problémoví ľudia musia zistiť na sebe)

    Jahodovo-malinový džem s agáve dm Bio, je presne ten džem, ktorý chodíte kradnúť do chladničky s lyžičkou ako nutelu. Používali sme ho do bieleho jogurtu na dochutenie. Vynikajúco sa mi hodil k tvarohovému dezertu. Pripomenul mi džem, aký kedysi robievala moja Babi. Čo však ona ale dotiahla do konca, že ovocie prepasírovala, nemala potom v džeme ani jednu kôstku. Mne osobne kôstky nevadia, ale ľudia s problémovým pankreasom, by tie kôstky neocenili. Je to príliš dobrý džem na to, aby ho niekto nemohol jesť. Obal je v pohode, na obrázku sa tam tá polovica jahody pred malinami stráca. Označenie bio a vegan je zreteľné, aj to, že je to sladené agáve sirupom. Nevýhoda balenia je, že v štvorčlennej rodine nevystačí ani na dva týždne. Záverom: mňam, mňam.

    • + vynikajúca malinová chuť, ľahko sa roztiera, rôznorodá využiteľnosť, lákavá vôňa, mňam, mňam
    • - menšie balenie, kôstky - ale iba pre senzitívnych

    Mydlo my používame minimálne. Na umývanie detí sme mali skôr jemné olejové produkty z lekárne. Vyskúšali sme však Umývací balzam Babylove s extraktom zo slezu a pantenolom. Dali sme ho aj do kúpeľa, aj na ruky, najlepšie sa mi osvedčil na zadočky. Prídem s po/vy/kakaným deckom, šup pod točku v umývadle, druhou rukou si už pumpičkujem umývací balzam a zadok je krásne čistý bez zbytočného dráždenia. Ja sama ten balzam rada používam na svoje suché ruky. Vôňa je neutrálna, zbožňujem tú slizovú konzistenciu, a príjemný pocit po umytí. Kľudne si s tým balzamom umyjem aj mastnú tvár, hoc bežne používam iba čistú horúcu vodu, vzhľadom na moju kožnú jemnosť. Som s tým "mydlom" veľmi spokojná.

    • + praktická veľkosť balenia, príjemná konzistencia, neutrálna vôňa, dobrý pocit po umytí, ++ pumpička
    • - na žiadne som zatiaľ neprišla

    Napriek tomu, že si už bradavky nemažem toľko ako kedysi, takúto masť viem oceniť. Babylove masť na bradavky sa vyznačuje svojou ľahkosťou a príjemnou konzistenciou. Každá kojacia žena určite vie, že je takých mastí na trhu viacero. K tejto nemám žiadne výhrady, nelepí sa na ruky ako niektoré konkurenčné, a viem ju použiť aj na pery, keď iné po ruke nemám. Oceňujem zmenu obalu, z kovovej tuby zo širším hrdlom, na plastovú s užším priepustom.

    • + rôznorodosť využitia, zloženie, chuť, balenie vhodné do kabelky a teraz už aj na cesty, nelepí sa
    • - null

    Múku sa u nás vzhľadom na obsah lepku snažím používať čo najmenej. I tak už jeme spústu iných lepkových vecí.. Kváskový chlieb je však niečo výnimočné. Manžel tú Bio pšeničnú múku DM, nasypal do fľaše so svojím kváskom. Múka sa mu zdala normálna. Vôňa múky skutočne zodpovedá slovenskému popisu na obale: má orieškovú arómu. Ovoniavala som všetky zobrazené múky niekoľkokrát do kolečka, a musím uznať, že DM bio múka mi voňala suverénne najlepšie, (otvorená bola od kedy došiel balík). Už zo skúseností viem, že všetky koláčiky, ktoré som piekla, a použila som napríklad špaldovú celozrnnú múku, ktorá vonia podobne orieškovo, boli ďaleko lepšie a chutnejšie, ako tie z obyčajnej hladkej múky. Určite aj z tejto múky budú úžasné koláče, halušky, palacinky, čokoľvek. Manžel sa až dnes, (posledný deň kedy môžem zverejniť recenziu), dostal ku reálnemu mieseniu chleba. Nasypal do zmesi komplet iba tú Bio dm múku. Kvások s tou múkou má po pár dňoch úžasnú vôňu, citujem Manžela: „Ó, ták to má presne voňať!“. Túto múku by som si v prípade potreby určite kúpila znova. Všeobecne, suroviny z DM mám rada, preto som od tejto múky očakávala iba extra kvalitu, a nesklamala som sa.

    (Výsledok pečenia chleba môžete sledovať v mojom blogu, v tomto článku. To že je dobrá múka a kvások, ešte neznamená, že sa podarí aj chlieb :P)

    • + múka je pšeničná a zároveň bio, obsahuje pomleté celé pšeničné zrná, zaváňa orieškovou arómou
    • - ešte neviem, lebo som nevidela cenu

    Priemerné produkty

    Za priemerné produkty považujem také, ktoré by som si sama asi nekúpila, ale nemám proti nim žiadne výhrady. Niektoré by som známym odporúčila ak by sa im hodili.

    Zubný gél pre deti Dontodent s jahodovou príchuťou a Kefka pre prvé zuby Dontodent boli ďalšie dva produkty, ktoré sme používali dennodenne. Pochopiteľne. Kefku vyfasoval Slavomír, ako jediný člen rodiny so štyrmi zubami, ktorý ešte žiadnu kefku nevlastnil. Manžel pasty neuznáva, ale zato Božka a ja, sme si dávali do nosa. Tá jahodová pasta je fakt chutná. Robila som si srandu v mojom úvodnom príspevku, že “Božka pastu namiesto vypľúvania prehĺta“, ale to som netušila, že sa to skutočne bude diať. Kefka má dobrý rozmer, akurát do malej ručičky, a páči sa mi gumený prísavníček na jej konci. Ani detská curaproxka také nemá, a preto stále Božkina kefka z múrika padá, a Slávkova sa pekne drží na svojom mieste prisatá. Čo by som vytkla kefke, je nekvalita ozdobných materiálov, rýchlo sa opotrebovávajú, a oblý výrez štetiniek. Som za rovno zrezané štetinky, navyše pri tých prvých zuboch je to praktickejšie. V paste sa mi nepáči obsah fluoridu. Ak vyrobia podobnú pastu bez fluoridu, budem rada. Obaly pôsobia bežne, nemám výhrady. Pasta by kľudne mohla byť aj v menšom balení. U nás je táto pasta aj na rok. Na cestu cez víkend som automaticky zbalila menšiu pastu inej značky.

    • + výborná chuť pasty
    • - zbytočne veľké balenie, obsah fluoridu
    • + kefka akurát do ruky, prísavníček na konci kefky
    • - zakrivený výrez štetiniek, nekvalitné zdobenie

    Samozrejme ako každá správna ne-bio rodina, používame vlhčené utierky. Na von. Doma len vo výnimočných situáciach, ako som jednu takú opísala vo svojom blogu. Vlhčené utierky Babylove špeciálne vyvinuté pre novorodeniatka sú v pohode utierky, sú pre mňa ako každé iné, s výnimkou tou, že nemajú žiaden zápach, a pôsobia naozaj jemne. Vadia mi všetky utierky, ktoré keď otvorím, schnú. Je pekné, že DM predáva zvlášť obal na obrúsky, ale kto si v prebaľovacej taške bude nosiť celú krabicu? Keďže mám dve malé deti, a minimálne jednu tašku, ktoré nosím hore a dole z piateho poschodia bez výťahu, musím všetko zminimalizovať ako sa len dá. Plastové pevné uzatváranie by sa preto hodilo, hoci aj za pár centov navyše. Žiadna z rití, nemala s utierkami problém. Trošku viac sa naťahujú. Utierky zvládli aj rôzne iné neočakávané situácie. Napríklad po utretí zmrzlinovej tváre, neostalo na tvári žiadne začervenanie. Obal je klasických rozmerov. V kategórii vlhčené utierky u mňa vždy vyhráva pomer cena výkon.

    • + jemnosť, vôňa, rôznorodá využiteľnosť
    • - chýbajúce pevné uzatváranie, chcelo by to menej elasticity

    Niekedy som tieto dezinfekčné záležitosti mala v každej kabelke a príručnej batožine. Prišlo mi to praktické, hlavne na cesty lietadlom. Teraz, odkedy mám deti, častejšie používam vodu a vlhčené utierky, na čokoľvek. Myslela som si, že keď mi DMko pošle Balea čistiaci gél malina, tak ho budem používať, ako predtým. Nestalo sa tak. Mala som ho so sebou všade, ale reálne som pre neho nemohla nájsť využitie. A tak jedného pekného dňa v parku, som malinový gélik hodila kamoške Ivanke (@juanitka): "Na, testuj“. Srandujem. Normálne som jej ho dala, lebo som videla, že jej sa to páči a využije to, a ja ho len zbytočne nosím hore-dole. Tak teda napíšem jej postrehy v plusoch a mínusoch na tento čistiaci gél. Mala ho tiež na testovanie zhruba týždeň. Prvá fotka dokumentuje odovzdanie tovaru.

    • + nelepí sa, prijemná vôňa, rýchlo schne, praktická závesná fľaštička, pekný dizajn
    • - vrchnáčik nedolieha na 100%

    Takmer nevyužité produkty

    Sú také, ktoré som si myslela, že využijem, no nestalo sa tak, z časových, či iných dôvodov. Aspoň sme ich vyskúšali. Alebo sú to také, ktoré by som ani neodporúčila známemu.

    Odkedy mi prišiel balíček DM výrobkov na testovanie, používala som schválne len testovaný šampón, teda keď sme boli práve doma. Očakávala som Balea Profesionál pre ošetrené a vláčne vlasy, ale prišiel mi namiesto toho Balea šampón sviežosť a revitalizáciu, čo je škoda, lebo moje vlasy sú jemné a tenké. Vôňu má ostrejšiu, asi to bude tou zmesou americkej mäty a tea tree oleja, ale nie je to zlé, no nevyhľadávam také. Vlasy sa vôbec nerozčesávali ľahko. A asi kvôli tej mojej citlivosti, zakaždým ma po umytí týmto šampónom svrbelo v istej časti hlavy. Tiež, keď som si pred umytím zabudla naolejovať vlasy, tak som mala dosť suché konce. Preto tento šampón odporúčam skôr pre ľudí s kvalitnými vlasmi so sklonom k masteniu a bezproblémovou pokožkou. Ku obalu nemám žiadne výhrady, má praktické uzatváranie.

    • + perleťová farba, dobrá konzistencia, v pohode vôňa, praktické uzatváranie
    • - ťažké rozčesávanie, agresívnejší k pokožke a jemným vlasom

    Keď sa už idem konečne po roku krémovať, očakávam od krému ľahkú roztierateľnosť, prirodzenú vôňu a dobré premazanie, ktoré nezalepí kožu. Balea ošetrujúce telové sérum som stihla vyskúšať asi 3-4x. V jeho vôni som cítila niečo také, ako sa dáva do samoopaľovacích krémov. Toto by bol prvý dôvod, prečo by som ho v obchode vrátila do regálu. Po týždni ako bol otvorený sa na okraji, kde kúsok krému ušlo, vytvorila gélová konzistencia. Nie je mi to pri kréme sympatické. Sérum sa ľahko roztiera, rýchlo vstrebáva, koža je po použití jemná. Ale problém so suchou rukou mi to nevyriešilo, ani po opätovnom použití. Chce to asi odbornejší prístup. Nohy od kolien dole mávam tiež ako vyschnuté púšte, tak tam, musím uznať, to čosi spravilo. Obal je pekný, ten by bol zas dôvod, prečo by som ho v obchode, v prvom momente, do ruky vzala.

    • + lákavý pekný obal, dobrá roztierateľnosť, rýchle vstrebanie
    • - konzistencia (tá oranžová-gélova po uschnutí), chemická vôňa

    Celkom sľubne vyzeral DGP Ibištek & Citrónová myrta, bylinno-ovocný čaj, aj Božka si ho ako prvý vytiahla z krabice, že "otojiť, otojiť!", aj sme si ho ihneď pripravili. No moje očakávania v tomto prípade neboli naplnené. Obal parádny, vidno ako vyzerajú vrecká už pred otvorením, bavlnené vrecká čajov aj ich tvar sú ešte parádnejšie. Chuť mne ale prišla až agresívna. Robíme doma čaje na hektolitre do obrovského džbánu. Tento som pre efekt urobila do menšieho, ale stále som použila viac vody ako píšu v návode. A aj tak bol príliš "prechutený". Možno tá citrónová myrta je moc silná pre naše jemné jazýčky, neviem. Džbánik sa nedopil. Osladila som ho aj trstinovým cukrom, aj skúsila zriediť vodou, ako to niekedy robíme. Na druhý deň som ho znova urobila, a ani druhý džbánik sa nedopil. Asi čaj niekomu darujem.

    • + pekné balenie s priezorom, bavlnené vrecúško, výrazná farba čaju, prírodné zloženie
    • - príliš a možno zbytočne silná/ostrá chuť

    Tak Gél na vlasy Balea Men vhodný aj pre extrémny styling som použila presne jeden krát, na tie kadere nášho Vrchného člena rodiny. Mala som dojem, že mu to s vlasmi nič extra nespravilo. Aplikovali sme ho na obed po umytí, a večer boli vlasy rozcuchané ako inokedy. Manžel si vraj nevšimol nijakú zmenu. Možno keby sedel v robote na riti, tak by bolo efekt gélu viac vidno. Konzistencia a vôňa gélu sú príjemné, obal pekný. Určite ho viac ocenia muži s kratšími ako pol metrovými krútiacimi sa vlasmi.

    • + jemná konzistencia, neutrálna vôňa, zaklápacie veko
    • - nakoľko nevieme posúdiť ako skutočne drží tvar, tak pre nás žiadne

    Som rada, že sme sa mohli zúčastniť tejto obsiahlej testovacej kampane. Bolo to prínosné vo viacerých ohľadoch. Spoznali sme nové produkty, o ktorých sme nemali ani šajn, a taktiež vďaka tomu viem, ktoré by sme si kúpili a aj ktoré si určite nekúpime. Možno sme tak rozšírili obzor aj iným DM nadšencom. Ďakujem DM a tímu MK, especially Vivimu (@gradan), ako ochotnému pomocníkovi promptne odpovedať na všetky moje pochybnosti. Verím, že aj pre DM boli naše postrehy prínosom, a majú dostatok podnetov pre vylepšenie, ak je vôbec treba. 

    Recenzie ostaných DM1 testérov môžete nájsť v blogoch po kliknutí na hashtag #test_dm1, alebo aj vo fóre https://www.modrykonik.sk/forum/otestovali-sme/vase-skusenosti-s-dm/, kde sa nachádza aj táto naša recenzia.

    Ďalšie kampane môžete sledovať v blogu @konik_testuje.

    tamikau
    5. jún 2016    Čítané 1279x

    Ako sme testovali DM 🙂

         Pred pár týždňami prebiehala na Koníku súťaž, vrámci ktorej sa každá z nás mohla prihlásiť do testovania výrobkov od DM Drogerie Markt, stačilo len uviesť dôvod prečo práve ja...tak priznám sa, na súťaže takéhoto typu šťastie veľmi nemám, ale napísala som im a ejha, balíček sa ušiel aj nám 🙂

     Balíček prekvapil svojou veľkosťou a bol u nás bleskovo, hneď na ďalší deň po tom, ako ma skontaktovali. Našla som v ňom dokopy 14 výrobkov zameraných na všetkých členov rodiny a rozdelila som si ich do 3 kategórii: 

    1.pre najmenších

    2.pre dospelých

    3.do kuchyne/ Bio výrobky

        Začala by som produktami pre detičky, z nich som na testovanie dostala týchto 6 a to:

    - umývací gél Babylove 

    - krém proti zapareninám Babylove

    - 2 pack vlhčených obrúskov Babylove

    - detskú zubnú kefku Dontodent

    - detskú zubnú pastu s jahodovou príchuťou Dontodent

    - detskú aviváž Ultra sensitive Denkmit

      Umývací gél s obsahom 500 ml má praktickú pumpičku pre lepšie dávkovanie, ktorá sa dá uzavrieť pred malými šibalmi. Gél má jemnú parfumáciu a výrobca na obale uvádza obsah 1/3 telového mlieka pre vyživenie pokožky. Pri kúpaní nedráždi v očiach a je vhodný aj pre dospelých s citlivou či problematickou pleťou. 

         Krém proti zapareninám je ukrytý v papierovej krabičke, samotná tuba má 75 ml a veľkosť tak akurát do kabelky, aby bol neustále po ruke. Krémik je hutnejší ako jemu podobné produkty a má jemnú vôňu. Osobne nám nerobil problém, no doma máme proti zapareninám aj iný. Tento by som volila ako alternatívu do tašky, keď so sebou nechcem vláčiť nič ťažké a objemné, alebo na cestovanie.

       Ktorá z nás nepozná vlhčené obrúsky a ich univerzálne využitie? Nosím ich so sebou v kočíku pre každý prípad. Využívam ich ako inak pri prebeĺovaní, na osvieženie tváre či utretie rúk a veľakrát ma zachránili aj pri nehodách s jedlom a zababraným oblečením.
    Každé balenie obsahuje 80 obrúskov, ktoré majújemnú kamilkovú vôňu a sú šetrné k detskej pokožke. Dcérka nemá citlivú pokožku a nerobia jej problém. Celkové zloženie výrobku nájdete na priložených fotkách.

            Ústna hygiena by mala byť u každého z nás samozrejmosťou a preto som rada, že naše dieťatko je v tomto smere aké je-keď ma Laura vidí umývať si zuby, snaží sa napodobniť ma so zubnou kefkou a preto máme spoločný umývací rituál.
    Na testovanie sme dostali detskú nácvičnú zubnú kefku Dontodent pre najmenšie deti vo veku od 0 až 3 rokov a jahôdkovú zubnú pastu rovnakej značky. Zubnú kefku testovala samozrejme moja slečna, zubnú pastu som s ňou radšej neriskla, lebo by ju pre jej chuť minimálne spapala 🙂
    Kefka má na spodku prísavku pre uloženie v kúpeľni a po bokoch je potiahnutá gumou-dobre sa udrží v detských rúčkach. Sprevádza ju hraví, veselý dizajn, ktorý dieťatko zaujme.
    Zubná pasta je určená deťom do 6 rokov, je klasickej veľkosti a teda 100 ml. Jej vôňa a žuvačkovo-jahodová chuť mi pripomenuli detské zubné pasty z môjho detstva.
    Za nás môžem teda zhodnotiť, že zúbky poctivo čistíme a kefka nám slúži okrem toho čiastočne aj ako hryzátko. Laurinka pri fotení nechcela veľmi spolupracovať, tak preto aspoň takto 🙂))

                    U nás doma sa perie asi ako v každej domácnosti s malým dieťaťom ako na bežiacom páse, čiže dennodenne, preto prišla aviváž Denkmit ultra sensitive vhod:D Malá našťastie nemá citlivú pleť ani žiadne alergie a nemali sme problém ani s klasickými pracími práškami, no aj u nás sa nájde detský prostriedok.
    Aviváž som skúšala pri ručnom praní na pár zababraných vecičiek so záhrady. Na privoňanie pre mňa teda vôbec nevonia, skôr bolo cítiť taký akoby chemický zápach typický pre detské dezinfekčné pracie prostriedky. Po opláchnutí to bola už skôr jemná nerušivá (podľa mňa citrónová) vôňa aj keď výrobca udáva, že je bez parfumácie. Oblečenie ostalo na dotyk jemné, zmäkčené a s vôňou čistoty.
    Za mňa aviváž nenadchla, no ani neurazila, priznávam, že v obchode by som ju po pričuchnutí zrejme nekúpila.

         Z kategórie produktov dospelých či celú rodinku sme dostali tieto:

    - masť na bradavky Babylove

    - telové sérum Balea

    - šampón pre sviežosť a revitalizáciu  Balea

    - pánsky gél na vlasy Balea

    - antibakteriálny gél na ruky s vôňou jablka Balea

           Momentálne síce nekojím, no s mastičkou na bradavky mám skúsenosť, nakoľko som ju po pôrode používala a bola som s ňou spokojná. V krabičke sa ukrýva 30 ml tuba s praktickým dávkovaním. Masť môžete používať podľa potreby, krásne upokojila popraskané a citlivé bradavky a netreba ju zmývať ani zotierať.
    Mne svojou konzistenciou najviac pripomína známy hojivý zázrak vo vajíčkovom tégliku a preto mi nedalo a odskúšala som ju aj ako balzam na pery a na suché lakte. Oba výrobky mi pripadajú +- totožné, no keď ich porovnám v cene a množstve, lepšie z toho vychádza práve mastička od Babylove.
    Hlavné plusy:
    balenie
    cenová dostupnosť
    prírodné zloženie
    nie je potrebné ju zmývať
    Za seba môžem odporúčať a rada sa k nej v budúcnosti vrátim 🙂

    Ďalším testovaným je telové mlieko/sérum od Balei. Je strednej veľkosti s obsahom 200 ml v klasickom obale bez pumpičky. Mliečko má jemnú kvetinovo-púdrovú vôňu a je určené pre normálnu až suchú pokožku. Po pár dňoch skúšania viem povedať, len, že som s ním nemala žiaden problém, rýchlo sa vstrebáva a nezanechá mastný pocit. Vôňa je jemná, nevtieravá. Osobne nemám problém s pokožkou, nie je ani suchá ani precitlivelá , preto mi je v podstate jedno aké telové mlieko použiť. Celkový dojem je v poriadku, za vyskúšanie isto stojí.
    Plusy:
    rýchlo sa vstrebáva
    gélovo-krémová konzistencia
    príjemná vôňa
    prívetivá cena ako pri všetkých Balea produktoch 🙂

         Moje vlasy sú kategória sama o sebe. Sú nepoddajné, neposlušné, vlnité a tým pádom so sklonom k lámaniu a celkovej suchosti a ešte im k tomu všetkému z času na čas prikladám farbením... Na testovanie som dostala šampón pre sviežosť a revitalizáciu od Balei. Balenie alebo tuba má klasickú veľkosť 250 ml, šampón je bez obsahu silikónov a má akoby žuvačkovú mentolovú vôňu. Pri použití menej pení, tak ako všetky šampóny bez obsahu silikónov, čo môže byť pre niekoho nezvyk. Vôňa po umytí a následnom použití balzamu na vlasy nebola vôbec cítiť, na pokožke hlavy zanechal príjemný pocit, nepodráždil mi ju. Keď mi nejaký šampón nesadne, zvyčajne sa mi na nej urobia lupiny, no našťastie tomu tak nebolo. Vlasy mi vcelku pekne držali aj na nasledujúci deň po umytí. Po dvoch týždňoch viem povedať, že síce viaceré ste tu s ním mali nie príliš pozitívnu skúsenosť no mne celkom vyhovuje. Sama by som po ňom v obchode asi nesiahla, takže som sa k nemu skutočne dostala len prostredníctvom testovania. Pokožku nemám po ňom podráždenú ani vysušenú, lupiny nenaskákali a po použití kondicionéra či masky vlasy nie sú ani vysušené.

        Môj drahý má viac chĺpkov na tvári než na hlave, preto ostalo testovanie pánskeho gélu na vlasy na mne :D Gél je v praktickom balení vo forme tuby a keďže sa jedná o pánsku radu Balea Men, sprevádza ho jemná mužská vôňa. Pre mňa škoda parfumácie, ak by ho nebolo tak cítiť, určite by som ho sama spotrebovala. Doma mám ale unisexovú/ dámsku variantu, ktorá sa predáva v rovnakom balení striebornej farby. Gél používam po umytí do vlhkých vlasov, aby mi lepšie držali kučery. Vlasy nelepí a jednoducho sa vyčesáva. Rovnako ním zvyknem zafixovať obočie, aby držalo tvar. Som s ním spokojná a používam ho už niekoľko rokov.
    Plusy:
    pomer ceny a množstva
    je nelepivý-ak samozrejme správne trafíte množstvo 🙂

         Táto malá zelená vecička v sebe ukrýva antibakteriálny gél v silikónovom kabátiku. Pomocou háčika si ho jednoducho viete pripnúť tak, aby bol po ruke a na očiach napríklad na kočík či kabelku. Je ideálny ak nemáte na blízku umývadlo a potrebujete si opláchnuť ruky od nečistôt. Má jabĺčkovú vôňu a veľkosť 50 ml, čiže ideálne do kabelky. Mňa rozhodne zaujal obalom, možno si zájdem aj po jeho červenú variantu.

     Na záver Vám priblížim 3 BIO produkty do kuchyne a to:

    - dmBio malinovo-jahodovým džem

    - ibištekový čaj s citrónovou myrtou Das gesunde Plus

    -dmBio špaldovú hladkú bielu múku

     Kôli nášmu testovaniu som si spravila sladké raňajky- nie, že by som protestovala :D

       Džem naozaj pozitívne prekvapil svojou kyselkavo-sladkou chuťou. Obsahuje 75% ovocnej zložky, je dochutený sirupom z agáva, čo je zdravšia alternatíva sladenia a je vhodný aj pre vegánov čiže je úplne bez pridania akýchkoľvek živočíšnych a mliečnych prísad. Džem je hustý, no napriek tomu dobre rozotierateľný, nemá želatínovú konzistenciu. Je o objeme 200 ml a veru by neurazilo ani väčšie balenie, myslím, že sa za ním doma len tak zapráši.
    Čajík od Das gesunde Plus je balený v papierovej krabičke, ktorá ukrýva 15 bavlnených vreciek s čajom. Už na prvý pohľad sú čajové vrecúška odlišné od tých klasických a vo vnútri vidno, že obsahujú sypaný bylinný čaj s veľkými kúskami, žiadnu drť zaliatu v papieri. Z čau bolo cítiť intenzívnu vôňu citrónovej trávy a ibišteka, chuťovo bol svieži. Najväčším plusom za mňa je, že máte v podstate kvalitný sypaný čaj, ktorý máte ale raz dva pripravený, keďže sa nemusíte babrať so sitkom a dávkovaním. Priznám sa, že tieto výrobky som predtým na predajni prehliadala a asi to budem musieť napraviť 🙂

    So špaldovou múkou sa už stretol hádam každý, kto kedy zablúdil do oddelenia so zdravou výživou. Je to zdravšia alternatíva bielej múky, môže mať trochu tmavšiu farbu než na akú sme zvyknutý a taktiež niekomu môže pripadať chuťovo odlišná. Domov špaldovú múku kupujem pravidelne a používam ju kľudne na zahusťovanie jedál ale aj na pečenie. Pri hladkej bielej skutočne nespozorujete veľký rozdiel v chuti, keď robievam palacinky, nik by nepovedal, že nie sú obyčajné.

      Prišla nám bio hladká biela špaldová múka, ktorá je vhodná aj pre vegánov a ako inak by som ju mohla otestovať keď nie pečením. Pripravili sme si z nej rýchlu domácu pizzu bez kysnutia, ku ktorej nám stačí minimum surovín. Budeme potrebovať: 1 hrnček múky, 6PL olivového oleja, asi 1,5 dc vody, 1 kypriaci prášok a soľ. V miske si zmiešame suroviny a vymiesime z nich cesto, pokiaľ nám nebude držať pokope. Vystelieme ním plech, ozdobíme podľa chuti a pečieme na 200 asi 15 minút. Dobrú chuť!

        Ako som už spomenula, toto nie je moje prvé stretnutie so špaldovou múkou, preto som na jej chuť už zvyknutá. Jedinou nevýhodou pri jej použití je, že upečené cesto niekomu môže pripadať vysušené. Za nás odporúčam, prečo nevariť trochu zdravšie, keď sa to dá.

        Svoje recenzovanie by som zhrnula tak, že s množstvom výrobkov som mala už predošlú skúsenosť a kupujeme ich domov pravidelne, preto sa mi o nich písalo naozaj jednoducho. S tými, ktoré som odskúšala na prvý krát, to bolo už tak pol na pol. Buď úpne nadchli (potraviny, šampón), alebo u mňa prepadli (aviváž). Ako sami vidíte, testovanie dalo časovo zabrať a posedela som si nad fotkami aj mini-recenziami aby boli aspoň ako tak čitateľné a nápomocné 🙂

      Ešte raz sa chcem poďakovať  Koníku a samozrejme aj DM-ke za možnosť testovania a ostatným veľa šťastia pri ďalšom testovaní, nielen DM produktov :-*

    Tami

    magduskapalko
    1. jún 2016    Čítané 145x

    Test DM drogerie

    #test_dm1 Bol to ako blesk z jasného  neba, ked nás vybrali na Modrom koníku testovať výrobky z  DM drogérie. Strašne sme sa potešili celá rodinka ja- mama Magdalenka, tatko - Paľko, a synček -Paľko junior. Výrobkov je 14 druhov to bola teda riadna nádielka. Najviac nás potešilo... hmmm... no jasné, že nakomplet všetko. No, ale idem k veci a ku každej testovanej veci niečo napíšem:

    Začnem výrobkom Čajík z ibišteka a citrónovej myrty. Normálne som sa cítila ako môj skoro 11 mesačný synček, ktorý skúma svet svojími zmyslami. Čiže, najprv pozrieť krabicu pochytať, postláčať. Potom otvoriť ovoňať, vybrať vrecúško, pochytať a zase ovoňať. No a jasné, že klasika vložiť do šálky a zaliať. Na krabičke je napísaný aj postup a počet minút koľko treba čajík lúhovať. Tento čas je uvedený aj na štítku, ktoré vysí na vrecúšku. Ľudia, ale poviem Vám, že voňia prekrásne. Naozaj v ňom cítiť všetky ingrediencie, ktoré sú uvedené na obale. Čiže: kvety ibižteka, kúsky jablka, citrónová myrta, koreň sladkého drievka, citrónová tráva, oplodie šípok a pražený koreň čakanky. Tí, ktorí ste "čajikoví" , ale aj tým "nečajíkovým" vrelo doporučujem vyskúšať, je naozaj božský. No a ešte na záver dodám, že si dali veľmi záležať aj na vzhľade vrecúška. Je také plátené, akoby textilné.

    Ďalším pánom na holenie bol Bio malinovo-jahodový džem s agávovým sirupom. Zloženie: ovocie (maliny, jahody), agávový sirup, koncentrát citrónovej šťavy, želírujúce činidlá, jablkový pektín. Ako veliké, oborvitánske plus dávam tomu, že suroviny sú z ekologického poľnohospodárstva. Chuťovo bol ako od maminky. Suprovo sa rozotieral a na chlebíku sme si pochutili celá rodinka. Výborný ťah ako spraviť rýchlu večeru, ktorá chutí všetkým členom rodiny. Mňam, mňam.

    No,vypité a zjedené by bolo, ideme sa kúpať. Ako prvé z výrobkov na kúpanie sme použili Babylove umývací gél od hlavy po päty s extraktom zo slezu a pantenolom. Gelík je veľmi jemný a šetrne čistí pokožku a vlasy detičiek a aj dospelých. Áno, dovolila som sa s ním okúpať aj ja, kedže píšu, že to je aj pre veľkáčov, nie len pre detváky. A ako ujo google píše panthenol je nevyhnutný na udržanie zdravej pokožky a slez je dobrá rastlinka snáď na všetko! Ako obrovský plus uvediem, že ja a synček mávame dosť vysušenú pokožku z prípravkov na umývanie tela, ale z tohto,, ništ" tak paraaada.

    Pomaličky prejdeme k šámpónu Balea Professional sviežosť a revitalizácia. Fakt som v šoku! Neverila som tomu, že môžem použiť aj iný šampón okrem toho nemenovaného, ktorý používam asi 10 rokov (naozaj nepreháňam). Mávala som lupiny a bolo ich dosť veľa. No a potom som vyhrala tento  testovací balíček DM, kde bol aj šampón, tak som mala pred ním veľký rešpekt. (ten kto má problém s lupinami chápe). Ľudia a nič! Fakt nič. Ani jedna. Ale úprimne vám poviem, že mi nebolo všetko jedno keď som si ho dávala na hlavu, ale som na 100% spokojná. A odporúčam!

    Okúpaný sme, ideme sa mastičkovať. Jaaaj ,niečo pre mňa a asi aj pre väčšinou žien. Po dobrom kúpeli si premastiť pokožku  s Balea ošetrujúce telové sérum. Je ľahúčky, parádne sa vstrebáva a obsahuje vzácny olej z kamélie a výťažky z kvetov opuncie. Čo dodať. Krásna vôňa + parádna konzistencia = spokojný zákazník.

    Ďalší produkt, ktorý by nemal v kúpeľni chýbať je gél na vlasy a nie len tak hocijaký, ale rovno Balea stylingový gél na vlasy. No takto. Keďže manžel má presne 10,5 vlasu, tak som testovala ja. Neklamú!!! Je presne taký ako píšu. Stačí naniesť primerané množstvo gélu podľa dĺžky vlasov a vytvarovať účes.

    Teraz by som sa chcela povenovať trošku čisto detským výrobkom z čarovnej krabičky DM. Takže začala by som vlhčenými obrúskami, ktoré sú vyvinuté zvlášť pre novorodeniatka. Obsahujú Biolipidy na základe vzoru prírody. Biolipidy -  lipidy v koži tvoria ochrannú bariéru kože. Uchovávajú pokožke vlastný ochranný film po narodení. Riťuška nereagovala nijako, čo bolo dobré. Obrúsky sú neparfumované, tak sa daju použiť aj na utretie pusinky, alebo rúčok. Sú jemnučké a presvedčili ma. Ostávam im verná pokým bude mať môj synček plienky, na riťľku budeme používať len a iba tieto obrúsky.

    Pre detsku riťku, peknučkú a bez zaparenín je dobre aspoň 2x do dňa použiť krém proti zapareninám. Do rúk sa mi dostal krémik Babylove s BIO extraktom z nechtíka, s BIO extraktom zo šalvie a oxidom zinočnatým. Obsah je 75ml. Je  akurátny, aby sme to mohli nosiť v "Babykabelkách". Vonia tak púdrovo k pokožke je jemný a pekne sa vstrebal, čiže ďalšia vec, ktorá nás bude najbližšieho pol roka sprevádzať.

    Kefka dontodent DM. Nuž to jediný výrobok, z ktorého som veru sklamaná. Po otvorení sme sa veľmi tešili a aj krpec pózoval ako o život, ale po týždni, keď som kefku riadne pozrela tak je poškodená rúčka. Rúčka je zložená z pevného plastu + mäkkučkej gumy no a tá padla za obeť.  Keďže moje dieťa všetko žužle a hryzie ,tak aj táto kefka mu padla z obeť a nevydržala jeho "CRASH TAST". Bohužiaľ, tento výrobok do budúcna nebudeme požívať. Bála by som sa, že to môže odhryznúť. Pre budúcu výrobu odporúčam radšej celú kefku dať pevnú.

    Pasta dontodent DM ma vrátila do ranného detstva, keď mi rodičia umývali zúbky. Voňavučká, sladučka jahôdka. No radosť ju používať pri čistení zúbkov. Žiadny protest.    

    Hoci ešte stále dojčím, ale mastičku na bradavky som nepoužila. No takto. Nepoužila tam kde sa má použiť. Zase som sa zahrala na môjho syna a všetko som pochytala, ovoňala a natrela na ruky. Je to hustý krém, o ktorom ako píšu sa nemusí pred dojčením zotierať. Veľmi to odceňujem za mamičky, ktoré dojčia a majú popraskané bradavky.

    Pred poslednou hodnotiacou vecou sa stáva aviváž denk mit DM ultra sensitive. Tak ja za našu rodinu hovorím, že ďakujeme. Nijaké alergické reakcie, žiadne exzémy. Určite ostaneme pri nej aj do budúcna. Obrovské plusy: je bez prídavku parfumov, farbív a konzervačných látok.

    Tramtatataaaa!!! Je tu posledný výrobok z čarovnej krabičky od DM drogérie. Pre mňa jeden z TOP výrobkov. Balea gél na ruky so sviežou malinovou vôňou. Ak nie je po blízku voda a mydlo, je toto na nezaplatenie. Určite ho budem nosiť s ostatnými vecičkami v Babykabelke.  Maličké  a spratné balenie mi veľmi vyhovuje, dokonca sa dá aj zavesiť.

    Na záver by som chcela poďakovať firme DM drogerie a Modrému koníku, že si mňa a moju rodinku vybrali na testovanie týchto fantastických výrobkov. Bolo mi cťou, že som sa dostala do vami vybranej dvadsiatky testovateliek. Dúfam, že sa Vám moje recenzie páčia a vyberiete si ma aj na budúce.

     S pozdravom Magdaléna.

    #test_dm1
    Tretí den testovania za nami. Dnes samé skúšali krémom na detskú ritulku 😊, snažila som sa Miskovi umyt tych 8 zubov 😂 a testovali sme aj vlhčené obrúsky.
    Mna uz tretí den vsak tesi večerná lyžička bio lekvariku 🤗
    Ozaj a zistila som, ze kremik na bradavky ma naozaj široké využitie (kedže je zložený zo slnečnicového a kokosoveho oleja), dnes nahradil masticku na pery 😘
    A zajtra sa uz ide piecť 🎂

    (3 fotky)

    #test_dm1
    Ahojte maminky,
    Tak dnes som mala druhy testovací den balíčka od #dm 😊
    Hned rano som sa netradične dala na vyskúšanie pánskeho gelu na vlasy 😂 ale je fakt dobrý aj ked trosku viac lepí, no "strapatý" účes mi vydržal az do večera.
    A co je obsahom kabelky pracujúcej matky? Samozrejme plienka 😱🙊🙈 ale dnes som si pribalila aj gél na umývanie rúk bez vody a mydla s príjemnou jablkovou vôňou.
    No a vecer som zakončila Balea telovym mlieckom.
    Testovaniu zdar aj zajtra ❤️

    (4 fotky)

    #test_dm1
    Tak sme sa dnes konečne dočkali balíčka, hura hura.
    Samozrejme ako správna, zvedavá žena, som hned musela vsetko vyskúšať (teda okrem bio muky, vecer sa mi uz piecť fakt nic nechcelo).
    Absolútne najlepši prvý dojem u mna zanechal vynikajuci džem, ktory vazne je na nerozoznanie od domáceho, mnam mnam.
    Uz sa teším na ďalšie "testovacie" dni 😊

    (5 fotiek)

    Dnešná večera. Čerstvý rožtek z pekárničky + BIO Malinovo-jahodový džem s agávovým sirupom. Džemík chutí ako od maminky. #test_dm1

    Ak nieje po ruke mydlo a voda stačí si dať na ruky tento zázrak. Zmestí sa do kabelky, alebo sa dá zavesiť. Balea gél na ruky so sviežou vôňou malín. #test_dm1

    (2 fotky)

    Dnes som sa rozhodla otestovať dm BIO pšeničnú múku a spravila z nej palacinky. Ochutila dm BIO malinovo-jahodovým džemom s agávovým sirupom. 🍓🍊😊 Hmmm, to bolo chutné. 👍 #test_dm1
    podrobná recenzia o týždeň. 😉

    Fakt som v šoku! Neverila som tomu, že môžem použiť aj iný šampón okrem toho nemenovaného, ktorý používam asi 10 rokov (naozaj nepreháňam). Mávala som lupiny a bolo ich dosť veľa. No a potom som vyhrala testovací balíček DM, kde bol aj šampón, tak som mala pred ním veľký rešpekt. (ten kto má problém s lupinami chápe). Ľudia a nišť! Fakt nišť. Ani jedna. Ale úprimne vám poviem, že mi nebolo všetko jedno keď som si ho dávala na hlavu, ale som na 100% spokojná. A odporúčam! #test_dm1

    Kým dcérka sladko spinká, ja som sa pustila do testovania BIO bylinno-ovocného čajíku s príchuťou ibištek & citrónová myrta. Krásne balenie, vôňa a výborná chuť. 👍 #test_dm1
    podrobnejšia recenzia o týždeň 🙂

    Jupííííí, práve prišiel balíček z modrého koníka 😊 ĎAKUJEM 💝 Veľmi sa teším na testovanie #test_dm1 Taký predčasný darček k mojím narodeninám. 🎁🎈🎉

    Kto povedal, že baliť je ľahká záležitosť? Hum? :D OK, idem do toho. Držte mi palce!

    #test_dm1

    konik_testuje
    13. máj 2016    Čítané 12803x

    Vaše skúsenosti s dm

    Aktualizácia: recenzie našich používateliek nájdete tu.

    -------

    Povedzte mi, ak sa mýlim, ale marí sa mi, že toto ste očakávali... 

    Oficiálne spúšťam prvú kampaň Skúsenosti s dm. Budeme testovať až 14 výrobkov! Som veľmi vďačný za túto spoluprácu, lebo viem, že dm je firma, ktorej na zákazníkoch záleží. Je to zodpovedná firma, pre ktorú nie sú životné prostredie alebo filantropia neznáme pojmy. Sledujte ma, ideme objavovať svet dm drogerie markt.

    Čo testujeme:

    Už som to spomenul. Každá jedna z vás dostane 14 výrobkov dm značky. Je to testovanie pre celú rodinu. Je to váš život s dm 🙂

    • Bio pšeničnú múku dm
    • Umývací balzam Babylove s extraktom zo slezu a pantenolom
    • Vlhčené utierky Babylove špeciálne vyvinuté pre novorodeniatka
    • Body sérum ošetrujúci Balea pre normálnu až suchú pleť
    • Gél na ruky jablko/malina Balea so sviežou malinovou alebo jablkovou vôňou
    • Gél na vlasy Balea Men vhodný aj na extrémny styling
    • Aviváž Denkmit bez prídavku parfumu, farbív a konzervačných látok
    • Bio čaj ibištek-citrón dm
    • Zubný gél pre deti DondoDent s jahovodou príchuťou
    • Kefka prvé zuby DondoDent špeciálne vyvinutá pre šetrné čistenie prvých zúbkov
    • Detský krém nechtík Babylove proti zaparaninám s bio extraktom z nechtíka a zo šalvie.
    • Jahodovo-malinový džém s agave dmBio
    • Šampón Balea Professional pre ošetrené a vláčne vlasy
    • Masť na bradavky Babylove

    Koho hľadáme:

    Hľadáme 20 z vás, ktoré majú rady kvalitné výrobky do domácnosti a chcú testovať s celou svojou rodinkou. Čakáme od vás dokumentovanú recenziu. S fotkami, s morom fotiek 🙂 Recenziu zverejníte vo svojom blogu a vo fóre, vo vlákne, ktoré bude venované tomuto testu.

    Tešíme sa na vaše recenzie a vaše názory!

    Ako sa zapojiť?

    Ak sa chcete zapojiť, napíšte mi do komentárov pod týmto článkom, prečo chcete testovať rodinný balíček dm. Hlavne sa nebojte rozpísať a buďte originálne! 🙂

    Čas máte do nedele 15.5. Výber bude prebiehať v spolupráci s ľuďmi z dm drogerie markt. Informovať vás budem cez IP.

    Ak sa chcete dozvedieť viac, prečítajte si článok o projekte "Vaše skúsenosti so značkou". Ak nám chcete povedať, čo by ste rady testovali, pozývam vás do oficiálnej skupiny o testovaní na koníku.

    Krásny deň vám praje konik_testuje!

    Čakali ste to? A je to tu... O týždeň spustíme novú výzvu.

    Budeme testovať 14 výrobkov značky dm. Áno, 14! Budeme hľadať 20 z vás, ktoré uprednostňujú kvalitu a ktorým motto "Urobme spoločne naše okolie lepším a krajším" hovorí do duše 😉

    Detaily o teste a produkte vám prezradím o týždeň v článku 🙂 Ak sa chcete dozvedieť viac o projekte "Vaše skúsenosti so značkou", prečítajte si tento článok: https://i.modrykonik.sk/vase_skusenosti 😉 Krásny deň vám praje Koník testuje!

    konik_testuje
    21. apr 2016    Čítané 5889x

    Testovanie dm výrobkov

    Chcel by som vám oznámiť zaujímavú novinku! V nasledujúcich mesiacoch budete mať možnosť testovať rôzne výrobky dostupné v dm predajniach po celkom Slovensku.

    Ako viete, dm sa na slovenskom trhu stala synonymom bezpodmienečnej kvality. Preto si myslím, že tieto kampane potešia mnohé z vás! 

    Ak máte záujem, stačí sledovať profil konik_testuje. Každý mesiac bude jedna kampaň a každú jednu poctivo oznámim v blogu 🙂

    Ak sa chcete dozvedieť viac o projekte "Vaše skúsenosti so značkou", prečítajte si môj článok.

    Majte sa pekne,

    Vivi - @gradan