ivaness
    27. dec 2019    Čítané 234x

    Vianočné pečenie s dmBio

    Moje prvá testovačka a rovno zdravé potraviny 😍 To je sen! Práve to som si pomyslela, keď mi blikla správa, že práva ja som 1 z 10 žien, ktoré dostali možnosť testovať dmBio výrobky, keďže zdravé pečenie je mojím veľkým hobby už pár rokov. Prišiel mi skutočne krásny balíček, keby tie potraviny nepotrebujem, určite by mal miesto pod vianočným stromčekom. Vetvičku som pouzila na dozdobenie venca na dverách 😊 

    Celé vianočné pečenie bolo tento rok o to iné, že pár koláčikov som chcela urobiť tak, aby mohol ochutnať aj môj ročný synček. 

    Ako prvé som upiekla medovníčky a verte, toto sú tie naj medovníčky a sú v zdravšej verzii z ražnej a špaldovej múky 😉 Robila som ich uz tretí rok, iné už robiť nebudem. Sú výborné a ihneď mäkké, inšpirovala som sa u Tinkine recepty. 

    SUROVINY na asi 60 medovníčkov

    100 g maslo

    150 g lipový med dmBio 

    100 g trstinový cukor alebo erythritol

    2 čl zarovnaná sóda bikarbóna

    2 čl kopcovitá perníkové korenie

    1 čl škorica

    2 ks vajce + 1 na potretie

    200 g ražná hladká múka (ak nemáte ražnú, použite špaldovú)

    200 g špaldová múka hladká dmBio

    POSTUP

    Cesto je hotové expresne rýchlo, ale musí odstáť v chladničke. Minimálne cez noc, ideálne 12 hodín. Všetky ingrediencie okrem múky si dáme do nádoby a nad paru. Medzitým si do misky navážime múky a zamiešame. Keď nám voda zovrela, začneme zmes miešať, aby sa nám postupne rozpustilo maslo aj med. Trvá to cca 5 minút, pokým sa to rozpustí a zmes sa pekne spojí. Do tohto momentu to miešame lyžicou, od tohto ručnou metličkou. Sem tam premiešame, aby sa nám to pekne prepojilo a zmes začala vytvárať penu. Trvá to asi tak ďalších 5 min. Vypneme a necháme 1 min postáť. Zmes musí byť ako capuccino. Krásne krémová, voňavá a nadýchaná. Ešte horúce po minúte vlejeme do múky a miešame vareškou. Zmes sa krásne hneď spojí. Následne cesto odložíme do chladničky odstáť. Odležané cesto vyberieme z chladu a necháme pri izbovej teplote ohriať cca 30 min, aby sa nám s cestom dobre pracovalo. Zapneme si rúru na 175 stupňov. Cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3-4 mm a vykrajujeme. Vždy vykrajujeme cca rovnaké tvary veľkostne, aby sa medovníčky rovnomerne upiekli. Ukladáme na plech s pečiacim papierom, potrieme rozšľahaným vajíčkom, môžeme ozdobiť orechom alebo čo máte radi a dáme piecť do rúry na 7-8 min (opäť závisí od toho, ako rúra pečie.) Mäkké hneď, no najlepšie sú na druhý deň 😊

    Musím povedať, že tento rok sa mi podarili ešte akosi lepšie, s cestom sa výborne pracovalo a výsledkom boli neskutočne mäkké medovníčky, na ktoré si pýtala recept aj svokra 😊

    Verím, že dôvodom mohlo byť aj použitie práve špaldovej múky dmBio. 

    Lipový med dmBio je trošku hutnejší, ale to mi vôbec nevadilo, chuť je výborná, i keď ja moc medová nie som, hodnotím ho veľmi pozitívne.

    Orechy, ďatle, ovsené vločky... To je základ týchto guliek, ktoré sa dajú rýchlo urobiť, keď vás zastihne chuť na sladké ✌🏼️ Tentokrát som urobila vianočnejšiu verzius s mrkvou, škoricou, kakaom a perníkovým korenim, v tomto recepte som použila kakao, čokoládu a orechy dmBio. 

    Kakao dmBio má krásnu farbu, intenzívnu vôňu, nemám mu čo vytknúť, určite ho ešte v dm drogérii vyhľadám. 

    Vlašské orechy dmBio ma veľmi milo prekvapili, chuť porovnateľná s domácimi, neboli horké, a keďže boli v balení aj krásne veľké kusy, použila som ich na zdobenie medovníkov. 

    SUROVINY

    1 HR orechov (ja som dala vlašské dm bio)

    1 HR sušených ďatlí (pre verziu bez vločiek stačí 1/2 HR)

    1/2 HR rozmixovaných/rozomletých ovsených vločiek

    1 malá mrkva nastrúhaná nadrobno

    1 PL kakaa DmBio

    50 g na malé kúsky nalámanej čokolády dm bio

    1/2 ČL škorice 

    1/4 ČL perníkového korenia (podľa chuti)

    POSTUP 

    Základný princíp pre prípravu takýchto guliek je nasledovný: V mixéri rozdrvíme na jemno orechy, pridáme ďatle a dôkladne rozmixujeme. Podľa chuti môžeme pridať rôzne korenia, chia, mak, kokos, čokoládu, iné sušené ovocie... V mojom prípade aj vločky rozmixované na prach, pre bezlepkovú verziu môžeme vynechať, ale treba dat menej ďatlí. Podľa konzistencie je možné pridať kokosový olej alebo vločky, aby sa dali zo zmesi tvoriť bezproblémovo guľky. Hmota by sa nemala lepiť na ruky. Môžeme obaliť v kokose, kakau... 

    Ďalším receptom boli moje obľúbené čokoladové crincles v zdravšej verzii, ktoré robím každý rok. Časť masla som nahradila kokosovým olejom dmBio, čo bola veľmi dobrá voľba. Crincles aj celý dom boli vďaka nemu krásne prevoňané. Konzistencia sušienok zmenená nebola, čo bolo aj žiadané 😊. Kokosové oleje používam v kuchyni veľmi často, a tento hodnotím veľmi kladne, má dobrú konzistenciu, príjemnú vôňu a je lisovaný za studena.

    Do tohto receptu som použila sčasti aj horkú čokoládu dmBio so 70 %-ným obsahom kakaa, i keď musím povedať, že mi to bolo trošku ľúto, lebo najradšej by som ju zjedla len tak na posedie 😁. Ak máte radi vysokopercentné čokolády, tak túto určite ochutnajte. 

    SUROVINY

    200 g múky (zmes špaldovej a špaldovej hladkej dmBio) 

    25 g kakaa dmBio

    30 g kvalitného masla 

    30 g kokosového oleja dmBio

    2 vajíčka 

    225 g kvalitnej vysokopercentnej čokolády

    sladidlo (ja som dala brezový a trstinový cukor) 

    1 vanilkový cukor dmBio

    1ČL prášku do pečiva s vínnym kameňom dmBio

    štipka soli

    Na obaľovanie:

    sušené ryžové mlieko 

    práškový cukor 

    POSTUP

    Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom a kokosovým olejom a necháme troška vychladnúť. Vyšľaháme vajcia s cukrom do penista a pridáme rozpustenú čokoládu (nie horúcu) a vanilkovú esenciu.

    Vymiešame dohladka a pridáme zmiešané suché suroviny. Vytvarujeme cesto a dáme aspoň na pár hodín do chladničky, kde krásne stuhne a potom už iba robíme guľky vo veľkosti vlašského orecha, ktoré možeme obaliť v zdravšej verzii zmesi zo sušeného ryžového mlieka a práškového cukru (ja som obalila len pár pre efekt 😜). Poukladáme na plech, ale nie vedľa seba, lebo narastú. Dáme piecť na 10 minút na 170 stupňov. Vrch sušienok by mal byť chrumkavý a mal by popraskať a vo vnútri by mali byť vláčne, vtedy sú správne upečené. 

    Prášok do pečiva s vínnym kameňom a vanilkový cukor dmBio kupujem pravidelne a zostanem im verná aj naďalej. Ide o veľmi kvalitné produkty, dmBio burbon cukor je trstinový cukor s pravou vanilkou, tá vôňa vôbec nie je umelá ako pri obyčajných vanilínových cukroch.

    Okrem vianočného pečenia som upiekla tortičku pre synčeka. Zdravé potraviny na pečenie od dm nemohli prísť v lepší čas, i keď mal narodeniny pred mesiacom, akosi som sa k tomu nedostala, a poznáte to, obidve starké chcú doniesť tortu, takže na moju ani nebol priestor. Z tých však neochutnal, snažím sa, aby papal zdravo, recept na tortičku bol upravený z knižky Mama mňam, bola výborná, chutila aj nám dospelákom. Určite odporúčam. 

    SUROVINY

    Korpus:

    5 menších vajec 

    70 g kokosového cukru

    80 ml kokosového oleja dmBio

    180 g hladkej špaldovej muky dmBio

    25 g kakaa dmBio

    150 ml mandľového alebo kravského mlieka

    1 balenie prášku do pečiva s vínnym kameňom dmBio

    Krém:

    500g mascarpone

    250g tvaroh 

    Lipový med dmBio podľa chuti 

    POSTUP

    Vajcia vymiešame s cukrom do penista (aspoň 10 minút), pridáme rozpustený kokosový olej a teplé mlieko a prešľaháme. Pridáme zmiešané sypké suroviny a už len krátko prešľaháme. Cesto nalejeme do vymastenej a papierom vystlanej formy (24 cm) a pečieme v predhriatej rúre na 175° približne 30-35 minút, cesto si kontrolujte špajdlou 😊. Vychladnutý koláč potrieme krémom, ktorý nám vznikne zmiešaním mascarpone, tvarohu a medu. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodinky a papáme.

    Po otvorení jahodového džemu dmBio som musela ísť kúpiť vianočku, chutil neskutočne. Veľké kusy a skutočná chuť jahôd a i keď som veľký kritik, keďže doma robím džemy už pár rokov z viacerých druhov ovocia a s pridaním minimálneho množstva cukru a bez umelých konzervantov, tomuto džemu vyšší obsah cukrov prepáčim 😁, lebo je výborný, čo mi dá za pravdu určite aj malý synček, keďže už bol súčasťou aj jeho raňajok viackrát.

    Chcela som ho použiť aj do nejakého koláča a napadlo mi toto 😊 Škoricový @lavas_zdravychlieb prekladaný s jablkovou, orechovou, lekvárovou a pudingovo-ricottovou plnkou 🔝

    Som skutočne veľmi vďačná za možnosť vyskúšať produkty dmBio, a o to viac, že to prišlo v takýto vianočný čas. Testovanie ma veľmi bavilo a som rada, že vďaka testovaniu sme mohli mať o čosi chutnejšie a zdravšie Vianoce a mala som možnosť spoznať ďalšie kvalitne výrobky.

    oblecsima3
    22. dec 2019    Čítané 227x

    O tom, ako nám jeden zdravý balíček urobí radosť po celé Vianoce

    Neviem ako ostatné ženičky, ale keď blikla správa o výhre testovacieho balíčka dmBio výrobkov mne, prežívala som to tak, ako keby som vyhrala milión v lotérii 🤩

    Čistá, úprimná radosť, ktorá pokračovala aj po prevzatí balíčka, ktorý bol zabalený tak krásne, že by si zaslúžil čestné miesto pod vianočným stromčekom. Táto výhra ma naštartovala natoľko, že som sa nevedela v pečení zastaviť a vzniklo 17 druhov koláčikov a každý obsahoval niečo z priložených surovín na testovanie.

    Posledných viac ako desať rokov pečiem všetko od zákuskov až po chlieb výlučne so špaldovou múkou. Mám vyskúšané nespočetné množstvo značiek. Čiže tak nejako už mám „na jazyku“, ako má chutiť dobrá špaldová múka 😋

    dm Bio špaldovú múku T 630 som sa rozhodla použiť do krehkého pečiva. Už podľa vzhľadu a konzistencie som ju ohodnotila ako vynikajúcu pre prípravu jemného pečiva, a tak sa stala súčasťou lineckých koliesok, tekvicových rožkov a makových hviezdičiek. S finálnym produktom som u každého druhu pečiva spokojná. So surovým cestom sa taktiež pracovalo veľmi dobre a múka sa zhostila svojej hlavnej úlohy výborne.

    Kokosový olej je všeobecne moja srdcovka. Pamätám si, ako som raz išla darovať krv a so zdravotnou sestrou sme sa rozprávali o raňajkách. Spomenula som jej, že zvyknem jedávať celozrnnú hrianku potretú kokosovým olejom, lososom a chrenom. Ona sa na mňa tak počudovane pozrela a opýtala sa ma: A to sa takto trápite dobrovoľne?“ Reku, nie, netrápim sa 🙈 Kokosový olej je u mňa jedinečná náhrada každého tuku. Proste mňamka. Lyžica dm Bio kokosového olejasa dostala do úplne každého koláčika. Keďže bolo pri každom recepte súčasťou aj maslo, rozhodla som sa nedávať jeho celú gramáž a kombinovala som to s kokosovým olejom. Koláčiky sa tak stali ľahšími a krehkejšími. U mňa je kokosový olej absolútny víťaz balíčka. Dokázal očariť všetky moje zmysly. Od vône, až po chuť. Odovzdávam mu pomyselnú zlatú medailu. 

    Nie je kakao ako kakao. Milovníci kakaa vedia, o čom hovorím... dmBio kakao ma dokázalo presvedčiť o svojich kvalitách na plnej čiare. Vo vianočnom pečení sa mu síce veľká úloha neušla, pretože pracujem najmä s čokoládou, no pri každodenných raňajkách sa stalo hviezdou. Šálka kakaa na ráno je zárukou pozitívneho dňa ☕️ My si takto fíčíme na rannej dávke bio kakaa už týždeň a určite neprestaneme tak skoro, keďže sme si už boli kúpiť novú krabičku.

    🍓 Džemík bol testovaný ako úplne prvý, a to asi do piatich minút po otvorení balíčka.  Džemík som mu natrela na chlieb, no Vinckovi bol chlebík ukradnutý a iba z neho zlízal džem z každého záhybu. Čiže jahodový džem získal päť hviezdičiek aj bez môjho testovania už v úvode. Tuho som uvažovala, do ktorého koláčikadmBio jahodový džem použijem. Napokon som si zvolila linecké kolieska. Výborná voľba. Džem krásne prevoňal koláčiky a vždy, keď otvorím dózu s lineckými kolieskami, ako prvá ma vždy očarí krásna vôňa jahôd. Chuťovo je veľmi lahodný, jemný, resp. ako sa ľudovo vraví: Je priznaný. Ja dávam do lineckého cesta aj mandľovú múčku a pravú škoricu (tento recept mám od jednej Rakúšanky, ktorá sa narodila priamo v Linzi). Táto jedinečná kombinácia ingrediencií je skutočné pohladenie pre chuťové poháriky a vaše bruško. Bonus je, že všetky suroviny na tieto linecké kolieska nakúpite priamo v dm.

    Kam s medíkom? No asi ako takmer každá z nás... Bez váhania do medovníčkov. Nie som veľmi „medová“, takže nejaká koštofka na sucho u mňa nehrozí. Čakala som teda až na upečené medovníky. Mäkkučké a voňavučké medovníčky chutili každému. Plnila som ich orechovo-lekvárovou plnkou s kvapkou kokosového likéru. dm Bio lipový med je tip top!

    Prášok do pečiva čakal na svoju chvíľu dlhšie. Napokon jeho chvíľa prišla s kokosovými rožtekmi. Po pár minútkach sušenia v rúre sa z nich aj vďaka dmBio prášku do pečiva stali nadýchané rožteky s dutým vnútrom. Presne také, ako sa od nich očakáva. Čiže opäť spokojnosť.

    Zvyknem pracovať s vanilkou v mlynčeku alebo s vanilkovým luskom. Len sporadicky využívam v kuchyni burbónový vanilkový cukor. Z jednoduchého dôvodu. Takmer vždy som ostala po otvorení balíčka sklamaná, pretože obsah balíčka bol na míle vzdialený od pravej vanilky. Keď som však otvorila dmBio Bourbon vanilkový cukor, skoro mi oči vyočilo. S tými špinavými rukami od cesta som utekala po foťák, aby som mala dôkaz, že tento cukor je poctivý. Jedno obrovské milé prekvapenie. Inštinktívne som k nej začala privoniavať a hľadala nejaký klam. Avšak nenašla som žiaden gastro-podvod. dmBio Bourbon vanilka je dokonalý produkt. Minula som behom jedného dňa všetky balíčky. Do tekvicových rožtekov putovali hneď dva balíčky. Tá vôňa a chuť, kde sa prelínala vanilka s tekvicovým olejom, je niečo, čo by mal každý kulinár raz v živote skúsiť. Aj keď to v našich končinách znie netradične, verte mi, je to zážitok. Mimochodom tekvicový olej pochádza taktiež z regálov dm.

    Bez dlhých premýšľaní skončila dmBio horká čokoláda v crinkles. Nesklamala. Je to dobrôtka, ktorá pozdvihne vaše čokoládové sny na vyšší level. Aha, akú krásnu farbu malo cesto...

    Na orechy sa v našej rodine kladie veľký dôraz. Keďže ich vieme zjesť na tony, sme v ich výbere veľmi prísni. Úprimne sa priznám, že som balíček dmBio vlašských orechov otvárala s malou dušičkou a zámerne som si ich nechávala na koniec testovačky. Bála som sa, že môžu naše rozmaznané jazýčky sklamať. Ani vám neviem opísať, ako mi odľahlo, keď sa tak nestalo. Našťastie boli chutné a moja kritická myseľ sa potešila. Bolo by na škodu, keby som tú lahodnú orechovú chuť zničila pečením, a tak sa pre nich našlo čestné miesto v orechových šuhajdách. Touto cestou by som chcela zároveň vyzdvihnúť ich vzhľad. V balíčku sa nachádzali všetky v celku, neboli nepekne polámané ako to vidíme u iných značiek. Čiže, ak si potrpíte na medovníčky ozdobené orieškom, tak tieto budú veľmi vďačná voľba.

    Jednoznačne najväčšiu radosť mi urobili dmBio kokosové chipsy, pretože boli mojou obrovskou záchranou v núdzi! Čiže pre mňa to nebol obyčajný balíček kokosových chipsov, ale balíček 1. pomoci 🙂 Ale, nepredbiehajme… Balíček dmBio kokosových chipsov bol prvotne otvorený kvôli tomu, aby som chipsami dozdobila kokosové šuhajdy s bielou čokoládou a dotvorila im tak jedinečný vizuálny zážitok. Čo sa podľa mojich očí podarilo 🙂 Kokosové chipsy sú chrumkavé a súčasne šťavnaté. A tá vôňa je ako stvorená pre kokosových fetišistov ako ja.

    Ale čo sa stalo? Ako to už býva, pri pečení občas nastane chvíľa, kedy sa dostanete do stavu pohotovosti a sme nútené improvizovať. Toto sa udialo aj u mňa, keď som obaľovala kokosových ježkov. Ani som sa nenazdala a došiel mi strúhaný kokos. Bola pokročilá nočná hodina a obchody zatvorené. Čo teraz? „Mysli Saša, mysli… Aha! Skúsim pomlieť kokosové chipsy.“ A voilà… Vizuálny výsledok je podľa mňa ešte krajší ako pri strúhanom kokose. Kokos a výrobky z neho sú pre mňa gastronomické must have tisícročia! A tie z radu dm dokonale spĺňajú moje kritéria.

    Keď som mojej kamarátke s nadšením povedala, že som vyhrala testovací balíček výrobkov z dm-ky a teraz musím výrobky testovať a následne napísať recenziu, tak mi poklopkala po hlave a so smiechom povedala: „Moja zlatá, ty si vyhrala akurát tak robotu naviac! Čo jej máš málo?“  Obidve sme sa na tom schuti zasmiali. Veď napokon, v dnešnej uponáhľanej dobe je na tom kúsok pravdy. Avšak vybočiť z pracovného kolobehu a vymeniť notebook za varešku, vôňu kancelárskeho papiera za vôňu karamelu, je to, po čom moja duša už dávno túžila. Pečenie je pre mňa odmena. Po týždni pečenia vianočných dobrôtok a intenzívnej testovačke Bio výrobkov z dm drogérie preto prehlasujem, že táto utešená doba ma nabila pozitívnou energiou na najbližšie týždne. 

    Ďakujem vám za túto príležitosť. Užívala som si to. A teším sa, že teraz nastal čas, kedy si tieto dobrôtky (aj vďaka Modrému koníku a dm drogérii) budú vychutnávať mnohí moji blízki ľudia.

    ... Aj tieto balíčky plné koláčikov už boli odovzdané mojej rodine na ďalšiu testovačku a ďalšie poputujú už zajtra:

    danieladorota
    22. dec 2019    Čítané 234x

    Test dm Bio

    Testovanie bio produktov. A ako bonus, moja obľúbená značka, dm. Kto by odolal... Ja som neváhala ani chvíľku a hneď som pridala komentár k príspevku o testovaní. Po niekoľkých dňoch mi prišla správa, že som jedna z desiatich žien, ktoré budú produkty dmBio testovať. Ihneď som volala mužovi do práce. Ten najprv nechápal, o čo ide, ale vie, že pečenie je moja vášeň, tak sa tešil so mnou...

    Nadišiel deň, keď mi zavolal kuriér, že stojí pred panelákom a má pre mňa balíček. Zbehla som dole a keď som balíček otvorila, hneď som si ho rozdelila na tri kôpky - podľa znenia receptov.

    1. pečenie bolo KLASICKÉ - vanilkové rožky

    Tento recept sa v našej rodine traduje niekoľko desaťročí a teraz som sa oň podelila s vami. Pri otvorení balíčka vanilkového cukru som zostala veľmi zaskočená. Pečiem už zopár rôčkov a takýto vanilkový cukor som ešte nevidela. Väčšinou si robím svoj vanilkový cukor z vanilkového lusku a práškového cukru. Mala som ale doma jeden balíček inej značky. Nedalo mi to, musela som to odfotiť. To predsa musíte vidieť aj vy 😀 Tu je dôkaz, že dm produkty sú vo vynikajúcej kvalite. Určite uhádnete, ktorý je dmBio. 

    Pri 2. pečení som sa podelila s receptom, kde miniete zvyšky a odrezky z koláčov a potešíte vaše deťúrence - cake pops.

    Opäť použité dmBio produkty boli v TOP kvalite. Čokoládu mi takmer celú zjedla dcérka, ktorá miluje horkú čokoládu. Kakao bolo krásne, tmavé, guľky teda boli takmer čierne. Namáčala som ich v bielej čokoláde, dosť presvitala farba kakaa a čokolády 🙂

    Ale myslím, že sa podarili...

    Na posledné, 3. pečenie, mi zostala múka, kokosový olej a kokosové chipsy. Chipsy boli veľmi chutné, dzobkali sme z nich aj večer pri telke. Kokosový olej vo vysokej kvalite, navyše naozaj voňal kokosovo, čo pri iných značkách nie je samozrejmosť. A múka? Tá je vynikajúca. Väčšinou pri receptoch, kde klasickú bielu múku nahrádzame špaldovou, je potrebné trošku ubrať z množstva. Pri dmBio špaldovej múke nemusíte. Je veľmi jemná, keksíky po upečení zostali krásne krehké a mäkké. 

    Všetky dm produkty som použila a so všetkými som bola maximálne spokojná. Ani som o nich nepochybovala, keďže s dm značkou potravín pracujem často. Opäť som sa len utvrdila v kvalite 🙂

    Vďaka testovaniu dmBio výrobkov u nás oveľa viac voňali Vianoce.

    Ďakujem za možnosť testovať a zajtra ešte nabehnem do dm predajne, kde si nakúpim zásoby na sviatky. 

    Všetky recepty nájdete na mojom blogu 😉

    dominikatn
    22. dec 2019    Čítané 146x

    Testovanie s dmBio

    Keď som videla možnosť testovania s dmBio a hlavne, týkajúce sa pečenia, preblesklo mi hlavou, veď to som ja. Tu som, vyberte ma. Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou a bola som medzi tými šťastnými, ktoré dostali možnosť otestovať niektoré z produktov dmBio. 

    Keď mi v pondelok doobeda zavolal kuriér, hneď som vedela, čo prišlo. A teda, že prišli super vecičky. 

    Obsahom balíčka boli kokosové čipsy, múka, horká čokoladá, kokosový olej, kakao, vlašské orechy, lipový med, jahodový džem a balenie vanilkových cukrov a kypriaceho prášku. 

    Už pri vyberaní obsahu krabice mi bolo jasné, čo ešte v to poobedie upečiem. Hneď prvým receptom bolo malé suché pečivo, ktoré zaručene nechýba na žiadnom vianočnom stole. Boli to zdravšie linecké koláčiky v obmenách. 

    Z jedného cesta sa vykúzlili tri rôzne druhy. Klasické linecké kolieska, medové hviezdičky a orechové koláčiky. Základom všetkých troch je klasické linecké cesto - jediná výmena bola pri masle a múke - muka špaldová a maslo nahradil kokosový olej. 

    Do každej variácie potom pridám podľa chuti - do orieškových pomleté orechy, do medových lyžicu medu. Vykrojíme, ozdobíme a vianočná atmosféra je vo vzduchu aj v žalúdku. 

    Druhým koláčom, ktorý bolo nutne treba upiecť, bol perník. Taký ten s veeeeľa džemom a čokoládou na vrchu. 

    Pán perník. Bol síce trochu suchší, čo mohlo spôsobiť jednak pečenie so špaldovou múkou, alebo príliš dlhý pobyt v rúre. V konečnom dôsledku to bolo jedno, kedže sa zjedol komplet celý. 

    Šikovný trik spočíval v tom, že cesto som predierkovala vidličkou a lekvár sa tak dostal hlbšie do cesta, džem potom zvláčnil cesto. No a tá čokoláda, krásne sa lesknúca. To je horká čokoláda s kokosovým olejom. 

    Tretím, a zároveň posledným, pečením boli dva úplne nové recepty, ktoré som nemala odskúšané, ale vyšli celkom dobre.  

    Orechový rez s džemom a citrónový rez. 

    Popravde, tieto posledné dva boli najlepšie. Kombinácia citrón a med a orechy a lekvár je skvelá. 

    Recept na citrónový koláčik nájdete tu:  https://www.varimjakosef.cz/dezerty-a-moucniky/... 

    Ja som si ho upravila podľa seba, samozrejme s produktami dmBio, ktoré som mala na testovanie. 

    Recept na orechový koláč nájdete tu: https://www.sladky-zivot.sk/orechovy-kolac-s-le... 

    Ja som ešte vrch poliala čokoládou miesto cukru. 

    Najlepší produkt z testovaných je jednoznačne kokosový olej. Už len tá jeho vôňa je úžasná, jemná kokosová vôňa, ktorú však v pečení vôbec necítiť. 

    Taktiež som si zamilovala jahodový lekvár, ktorý sa ale veľmi približuje nášmu domácemu, akurát mal vyšší obsah cukru a bol sladší na aký som zvyknutá, avšak chuť jahôd nebola vôbec taká umelá a každému koláčiku, v ktorom bol, dodal šmrnc. 

    Musím povedať, že toto testovanie ma veľmi bavilo, kedže pečenie milujem, je to pre mňa neskutočný oddych a som rada, že máme k dispozícií aj rôzne alternatívy, ako, napríklad, tieto od dmBio, vďaka ktorým môže byť aj pečenie inak kaloricky bohatých koláčikov aspoň trochu zdravšie. 

    ajush5
    22. dec 2019    Čítané 836x

    Recenzia na dmBio

    Ahojte, 

    spolu s ďalšími ženami som dostala možnosť vyskúšať produkty dmBio. Priznám sa, že do dm chodím často, no okrem dokonalých nápojov VITAMIN WELL a snackov pre moje deti som tam potraviny nenakupovala. Až doteraz. Od tohto testovania sa všetko zmenilo a bola som na nákupe už párkrát a budem určite chodiť pravidelne. Hneď som si našla obľúbenca, ktorý bude v mojej kuchyni deň čo deň.

    Ale poďme pekne poporiadku a vráťme sa na začiatok.

    V pondelok mi kuriér priniesol balík, ktorý bol skutočne krásne zabalený. Veľmi jednoducho, no zároveň okúzľujúco. Keď som všetky tie dobrotky vyložila, voľba rýchleho snacku bola jasná. Spravila som si bylinkový čaj s lipovým medíkom, ktorého blahodárne účinky som vám už popísala v prískevku (tak na to mrknite 🙂). 

    Popravde mi bolo ľúto lipový med míňať na pečenie. Pridala som ho do domácej granoly a na medovú omáčku. Lipový med od dmBio je skutočná lahôdka, no, bohužiaľ, ako akýkoľvek iný med stráca svoje zázračné schopnosti pri pečení, tak si ho šetrím do čaju alebo na chlebík. V konečnom dôsledku, v hotových výrobkoch aj tak nie som schopná oceniť jeho chuť, preto považujem takého využívanie lipového medu za márnivé 🙂 Deti a aj manžel ocenili škoricové bagetky, preliate škoricovo-medovou omáčkou na raňajky.

    K čaju som si pripravila biely jogurt s domácou granolou a čučoriedkami. Granola má veľa podôb, práve preto si ju každý môže prispôsobiť tak, aby mu chutila. Ja osobne ju zbožňujem vo všetkých jej podobách, tak som využila najmä produkty z balíka. Pridala som do nej vlašské orechy, kokosové chipsy ale aj kokosový olejktorý to celé spojil a nádherne prevoňal. Ja kokosový olej nejak extra v domácnosti nepoužívam. Som verná klasickým olejom ako panenský olivový, ľanový, avokádový, ktoré tiež nájdete v ponuke dmBio. Nie som odborník cez kokosové oleje, no pri výbere kokosového oleja je dôležité dbať hlavne na to, aby šlo o olej lisovaný za studena v bio kvalite, pretože len vtedy je schopný udržať svoje cenné látky. Tieto kritéria, samozrejme, kokosový olej dmBio spĺňa. 

    Pri pečení perníkov som využila špaldovú múku, ktorú som použila aj pri pečení torty, ale aj lineckých koláčikov či vanilkových rožkov. Pracuje sa s ňou veľmi dobre, všetko pečenie vyšlo podľa predstáv, každé pečivko bolo vláčne a mäkučké. Pri tejto múke som sa rozhodla, že zostanem aj naďalej, a budem ju doma využívať častejšie. 

    Špaldovú múku som využila aj pri 

    Orechovej torte so slaným karamelom a nugátovým krémom

    Korpus:

    • 3 žĺtky
    • 110 g krupicového cukru
    • 4 bielky
    • štipka soli
    • 40 g mletých orechov
    • 70 g hladkej múky
    • 1/2 lyžičky mletej škorice
    • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku

    Slaný karamel:

    • 200 g kryštálového cukru
    • 90 g masla
    • 125 ml smotany 33 %
    • 2 lyžičky morskej soli

    Karamelový krém:

    • 200 ml smotany 40 %
    • 250 g mascarpone
    • 200 g tučného jemného tvarohu
    • 4 lyžice slaného karamelu
    • práškový cukor /v prípade, že sa Vám krém zdá byť málo sladký/

    Nugátový krém:

    • 300 g mascarpone
    • 150 g nutely
    • 30 g roztopenej čokolády

    Na korpus vyšľahajte žĺtky a 70 g cukru do peny. V druhej nádobe si vyšľahajte bielka so štipkou soli a 40 g cukru na tuhý sneh. V tretej nádobe si zmiešajte všetky sypké suroviny. Pomocou špachtle najskôr jemne primiešajte do bielkov žĺtkovú zmes a nakoniec suché suroviny. Cesto prelejte do formy o priemere 18 cm, a pečte vo vyhriatej rúre na 180°C približne 35 minút.

    Slaný karamel pripravíme tak, že si dáme cukor rozpustiť na strednom plameni cukor, až pokiaľ sa celkom nerozpustí. Potom do neho pridáme rozpustené maslo a spojíme s karamelom. Nakoniec prilejeme aj zohriatu smotanu a opäť miešame až pokiaľ sa celá zmes nespojí do takej krémovej konzistencie. Na záver pridáme soľ. Keď karamel vychladne, prelejeme ho do sklenenej nádoby.

    Na karamelový krém vyšľahajte smotanu spolu s mascarpone dotuha, pridajte tvaroh a slaný karamel. Krém vymiešajte dotuha.

    Upečený a vychladnutý korpus prerežte dvakrát pozdĺžne. Spodný a stredný plát potrite džemom (ja som použila jahodový z dmBIO, je dokonalý) a krémom so slaného karamelu a tortu spojte. Dajte ju zachladiť do chladničky.

    Nugátový krém spravíme tak, že vymiešame mascarpone s nutelou a pridáme roztopenú horkú čokoládu. Týmto krémom potiahneme celu tortu.

    Vo svojej kuchyni nevyužívam kupované orechy, pretože máme vlastné. A čo je domáce, to sa počíta. Avšak do tejto torty som použila orechy od dmBio a bola som veľmi prekvapená ich chuťou. Boli na nerozoznanie od tých domácich. Nie som síce požieračom horkých čokolád, v tomto sa držím pravidla čím sladšie, tým lepšie, no v kréme tejto torty zahral tak, ako mal. Dodal mu tmavšiu farbu a výraznejšiu horkastú chuť. Čokoláda je bez pridaných aróm a farbív, a ako plus považujem jeho eko balenie.

    Tortička je od cukrárky Katky Kaššovej.

    A teraz si dovolím prejsť na úplnú topku tohto testovania. Prvé balenie jahodového džemu sme so synom vyjedli lyžičkou. Džemy vôbec nekupujem, robím si vlastné, z domáceho ovocia. Ale tento džem prekonal všetky moje najtajnejšie priania o tom, ako má jahodový džem chutiť. Milujem ho a za posledný týždeň som spotrebovala už 3 balenia. Odporučila som ho celej rodine aj susedom a som ním fakt posadnutá. Najradšej by som si ho natierala aj na telo. Tie kusy jahôd, úžasná jahodová chuť, a tá vôňa. Mohla by som o ňom básniť ešte veľmi dlho. Použila som ho na naplnenie lineckých koláčikov, potierala som ním tortu, no dala som si ho aj do bieleho jogurtu a je to proste mňamka. 

    Ďalšou supersurovinou z tohto balíčka bol, je a bude vanilkový cukor. Som asi biedna gazdiná, no nemala som poňatia, že takýto vanilkový cukor vôbec existuje. Klasický vanilkový cukor používam, vonia oveľa krajšie ako vanilínový, ktorý sa s vanilkou kamoší fakt len zdiaľky, rovnako ako používam vanilkové lusky, ale táto kombinácia ma vážne dostala. Hneď som v ňom musela "vymáčať" vanilkové rožteky. Ide o trstinový cukor, v ktorom je pridáná pravá vanilka Bourbon. Toto odporúčam vyskúšať každému, kto to nepozná, tak ako ja 🙂

    Už je to dávno, čo sme na Vianoce piekli kokosové ježe. Popravde, je to už takt dávno, že si ani nepamätám ich chuť. Preto som sa rozhodla, že tento rok ich pridám do našej dobrotkovej zbierky. Zdalo sa mi to ako skvelý spôsob na otestovanie kakaa a kokosových chipsov. Kakaová omáčka bola nádherne tmavá a voňavá. Kokosové čipsy som jemne pomlela a pridala ich do kokosovej múčky. Sú chutné aj len tak, na zobkanie k telke. Čo sa týka kypriaceho prášku, cesto bolo perfektne nadýchané, takže nemôžem vytknúť nič, svoju prácu si spravil tak, ako má, v každom jednom koláči, ktorý som s ním upiekla.

    Snáď som vás neunudila k smrti a aspoň niekto došiel až na koniec 🙂. Teraz mi nezostáva nič iné, len ísť všetok ten cukor pojesť, a popriať vám nádherné, požehnané sviatky, plné pohody a lásky. Aby ste ich mohli cele stráviť po boku tých, ktorých milujete. 

    #test_dm25 a #recenzia

    lubi051
    22. dec 2019    Čítané 365x

    Špaldové vanilkové rožteky (vhodné pre histaminikov)

    Samozrejme, ako inak, tradičný recept som si dosť  zásadne pomenila, keďže v rodine máme viacerí tráviace problémy a potrebujeme stravu  nielen chutnú, ale predovšetkým ľahko stráviteľnú. Tento recept je vhodný nielen pre žlčnikárov a žalúdkárov, ale tiež aj pre ľudí trpiacich histamínovou intoleranciou (podobne, ako je to aj u mňa). Tieto vanilkové rožky sú nielenže fantastické chuťovo, ale obsahujú len zdravé a ľahko stráviteľné potraviny, ktoré majú nulový, alebo len veľmi nízky obsah histamínu. Príprava je extrémne jednoduchá a pomerne rýchla, takže je tento recept vhodný aj pre úplných začiatočníkov. Podobné recepty nájdete na mojom blogu www.trendymama.sk a sledovať moje novinky môžete na Instagrame @trendymama.sk 

    Ingrediencie:

    • 300g hladkej špaldovej múky
    • 2 žĺtky
    • 200g zmäknutého masla
    • 150g mletých mandlí alebo vlašských orechov
    • 100g trstinového nerafinovaného cukru
    • lyžička škorice
    • vanilkový cukor

    Postup:

    Všetky suroviny si dáme do veľkej misy a vymixujeme s ručným mixérom (so špirálovými nadstavcami). Mixovaním nám vzniká drobinka, ktorú zapracujeme ručne do hotového cesta. Vznikne nám hustá hmota z ktorej tvarujeme malé rožky a ukladáme ich na plech vystlaným papierom na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C približne 10-15 minút (to si treba individuálne odsledovať). Upečené rožteky ešte teplé obaľujeme v zmesi z práškového a vanilkového cukru a ukladáme do uzatvárateľnej nádoby. Až keď rožteky úplne vychladnú, môžeme nádobu zavrieť.

    Prajem Vám príjemné pečenie a dúfam že Vám budú chutiť minimálne tak, ako nám. 🙂

    lubi051
    22. dec 2019    Čítané 153x

    Fantastické citrónovo- špaldové linecké

    Prvýkrát som ich skúšala a recept som si sama upravila podľa svojho gusta. A musím teda povedať že sú výborné. Dopredu odporúčam urobiť rovno dvojnásobnú dávku, lebo sú naozaj skvelé a akosi sami miznú z dózy. 🙂 Samozrejme všetky ingrediencie nemusia byť bio. 🙂 Podobné recepty nájdete na mojom blogu www.trendymama.sk a sledovať moje novinky môžete na Instagrame @trendymama.sk 

    Ingrediencie:

    • 300g špaldovej múky
    • 80g nerafinovaného trstinového cukru
    • 200g zmäknutého masla
    • 2PL smotany do varenia (ja som použila rastlinnú)
    • nastrúhaná kôra z 1 bio citróna
    • 2PL bio kakaa do pečenia
    • jahodový bio džem (môžete použiť ale aj iný džem podľa vlastnej chuti)

    Postup:

    Všetky sypké ingrediencie (múka, cukor, citrónová kôra a kakao) spolu pomiešame a pridáme  2 polievkové lyžice smotany a na malé kúsky nakrájané zmäknuté maslo izbovej teploty. Vypracujeme mäkké cesto, ktoré môžme ihneď použiť na vykrajovanie koláčikov, ale ja odporúčam, aby ste ho nechali cez noc odležať v sáčku v chladničke- lepšie sa prepoja jednotlivé chute. Ak ste ho nechali odležať v chladničke- najprv ho necháme zmäknúť, alebo ho môžeme dať aj do mirkovlnnej rúry aby rýchlejšie zmäklo a mohli sme ho používať. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku približne 0,3-0,5mm a vykrajujeme páry koláčikov- vždy vrchný by mal mať vykrojené malé koliesko v strede. Vykrojené koláčiky poukladáme sa papierom na pečenie vystlaný plech a dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 180°C približne na 10 minút (radšej si to odsledujte na vlastnej rúre). Vychladnuté koláčiky dáme dolu z plechu a vždy spodný celý koláčik potierame s džemom a priložíme naň vrchný s vykrojeným kolieskom uprostred. Ak Vám prídu ešte koláčiky málo sladké, môžete ich poprášiť práškovým cukrom. 

    Dúfam že sa Vám koláčiky podaria a budú Vám chutiť minimálne tak, ako nám. Nám sa páči, že niesú prehnane sladké. 

    lubi051
    22. dec 2019    Čítané 198x

    Pre detských maškrtníkov Lollipop cakes

    Tieto ,,pečené lízatká" som robila prvýkrát a recept som si upravila sama na zdravšiu variantu, keďže som vedela, že to bude pastva najmä pre môjho syna. Príprava je jednoduchá, ale so zdobením je robota, preto, ak sa Vám nechce ,,piplať" so zdobením, odporúčam len ponamáčať do čokolády. Inak je to pastva nielen pre deti, ale aj pre dospelých 🙂 Podobné recepty nájdete na mojom blogu www.trendymama.sk a sledovať moje novinky môžete na Instagrame @trendymama.sk

    Ingrediencie:

    • 6 vajíčok
    • 6 PL nerafinovaného trstinového cukru
    • 6PL špaldovej múky
    • 1,5KL vínneho kameňa (kypriaci prášok do pečiva bez fosfátov)
    • 2KL bio kakaa
    • 7PL bio lieskovo-orieškového bio krému

    Čokoládová poleva a zdobenie:

    • 100ml delaktózovanej smotany na šľahanie
    • 150g bio čokolády (zmiešavam mliečnu s horkou pól na pól)
    • na zdobenie rôzne ,,perličky, ihličky" kokosové lupienky a podobne

    Postup:

    Korpus: Celé vajcia vyšľaháme mixérom do peny a postupne do nich pridávame cukor. Stále mixujeme a pridávame postupne múku, prášok do pečiva a kakao. Vymixované tekuté cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre prehriatej na 180°C približne 15-20 minút. (Každý si to odsleduje podľa vlastnej rúry).

    Guľôčky: Vychladnuté upečené cesto rukami rozmrvíme na drobno a pridáme doňho lieskovo-orieškový krém a vareškou vymiešame- aby vznikla masa. Z nej potom rukami tvarujeme guľôčky, ktoré dáme potom na 30 minút do mrazničky stuhnúť. 

    Zdobenie: Rozpustíme smotane na šľahanie si rozpustíme čokoládu. Guľôčky vyberieme z mrazáku, Špajdle namáčame koncom do rozpustenej horúcej čokolády a zapichujeme do jednotlivých guľôčok. Potom namočíme celú guľôčku do čokolády- necháme odstáť v stojane (ja som si ich ukladala do pohára) a potom zdobíme, aby sa nám nešmýkali ozdoby z guľôčok dolu. Skladujeme v chladničke. 

    katkattf
    22. dec 2019    Čítané 240x

    Ako sa pečie s dm bio výrobkami?

    Odmalička som sa tešila na vianočnú atmosféru, tá je u mňa sprevádzaná hlavne pečením koláčikov, vôňou vanilky, orechov, škorice a medu... Hmmm, Vianoce 🤗🌲 

    Tento rok mi Vianoce zavoňali doma skôr, vďaka testovaniu dm Bio výrobkov, ktoré boli krásne zabalené.

    V balíčku na mňa čakali tieto výrobky.

    Poďme sa spolu postupne pozrieť, ako obstáli v mojej kuchyni.

    Ako prvú som si na testovanie vybrala dm Bio špaldovú múku T630. Bola som zvedavá, či sa z nej budú dať upiecť celošpaldové rohlíčky. Pri miesení som mala chuť prisypať aj pšeničnú múku, lebo som sa bála, či sa podaria. Neurobila som to 😉.

    Na moje milé prekvapenie sa naozaj podarili, milujem vôňu domáceho pečiva. Rohlíčky boli mäkučke, kým sa nezjedli. Múku môžem len odporučiť.

    Pri zarábaní kvásku na rohlíky som objavila hneď svojho favorita z voňavého balíčka, stal sa ním dm Bio lipový med. Je krásne krémový, voňavý, pripomenul mi agátový med, ktorý nám mamina kupovala od včelára. Tohto medu je naozaj škoda do pečenia, keďže má aj plno benefitov pre náš organizmus. Nechápem, že som ho doteraz prehliadala v dm drogérii.

    Priznám sa, že som vďaka mojej babičke naozaj veľký kritik, čo sa týka chuti orechov. V obchode si často nejaké kúpim, keď sa mi minú domáce zásoby. Väčšinou som z kupovaných orechov sklamaná, lebo chutia horko. dm bio vlašské orechy obstáli z kupovaných orechov veľmi dobre. V balíčku boli pekné celé kúsky, neboli horké. Oriešky som použila na moje bezlepkové medovníky 🙂.

    dm Bio kokosové čipsy už poznám, doma máme vždy aspoň jeden balíček, lebo ich s mužom vyjedáme len tak ako maškrtu. Sú bez zbytočného cukru a konzervantov. Mala som v pláne použiť ich do kokosových guličiek, ale manžel objavil balíček skôr ako ja, tak som nestihla moje plány uskutočniť 😂.

    V balíčku som našla aj dm Bio kokosový olej, priznám sa, že som ho použila prvýkrát do pečenia. Konkrétne do banánového chlebíka. Doteraz som ho používala len na pery, alebo som ním natierala drobca po kúpaní. Príjemne ma prekvapila vôňa tohto oleja. V koláčiku ho nejako nebolo cítiť.

    dm bio jahodový džem u nás až tak nezabodoval, chutil nám veľmi sladko, aj keď cukor pochádzal prevažne zo sladkých jahôd. Sme zvyknutý na domáci džem, kde si cukor regulujem podľa našej chuti.

    dm Bio kakao mi krásne prevoňalo tieto vianočné rezy s orechami, ktoré zvyknem piecť vždy po sviatkoch, keď zostanú suché koláče, ktoré už nikto nechce.

    Stačí si upiecť obľúbenú piškótu, svetlú alebo tmavú, na plnku zmiešať suché koláče, orechy, rum, džem,... a skvelý koláčik je hotový. 😉 Inak toto kakao je ako jedno z mála neodtučnené, vďaka čomu má plnšiu kakaovú chuť.

    Na polevu som použila dm Bio horkú čokoládu s obsahom 70 % kakaa. Aj túto čokoládu už poznám, je to moja obľúbená maškrta, ktorá mi nechýba v potravinovej skrinke. Čokoláda obsahuje len kakaovu hmotu, surový trstinový cukor a kakaové maslo. Ak ľúbite horkú čokoládu, odporúčam vám ju vyskúšať, neoľutujete.

    dm bio kypriaci prášok používam veľmi rada už dlhšie, páči sa mi, že je bez fosforečnanov. Koláče sú krásne kypré, a predsa o niečo zdravšie. Použila som ho, napríklad, do tohto banánového koláča.

    Odkedy som objavila v dm drogérii dm Bio vanilkový cukor, iný už nekupujem. Prevonia vám akýkoľvek koláčik, raňajkovú kašu či krupicu. Ja si ho občas trošku pridám aj do kávy 😉. Vyskúšajte.

    Testovanie ma veľmi bavilo, dúfam, že sa mi ešte podarí zapojiť do podobného testovania.

    Napečené už máme, tak si užívame s manželom a synom vianočnú pohodu, síce bez snehu, ale pre mňa s vôňou detstva, vôňou vianočných koláčikov, ďakujem konik_testuje 💙.

    Prajem vám pokojné sviatky 🌲⛄❄️🎅.

    Katka.

    stellasweet
    21. dec 2019    Čítané 270x

    Recenzia dm produkty Bio

    ...najvyšší čas upiecť skvost, ktorý zatieni neumyté okná 21.decembra... 🌲

    Takto pred Vianocami je čas vzácny ešte viac ako obvykle. Nevieme čo skôr, naháňame sa za ďalším darčekom a čistejšou domácnosťou...  Ja som aj vďaka dm testovaniu musela večer po práci vynechať vianočné zdobenie domu, či upratovanie... Čakala ma úloha otestovať a zrecenzovať pre vás 10 Bio produktov z dm. V článku vám dám recept na našu tradičnú vianočnú mrkvovú tortu a o každom produkte vám napíšem pravdivých pár slov...  Môžeme začať, nestrácajme čas...

    Ako prvú som vyskúšala špaldovú múku T630. Bola veľmi fajn do jablkových lievancov a pridala som ju aj do kváskového chleba. Tiež by bola vhodná na bábovku alebo podobné koláče, palacinky atď... Mimochodom, viete, čo znamená skratka "T" pri označení múk?

    T450,T630,T1050... Znamená, koľko popolčeka zostane po spálení 100 g múky. Takže táto testovaná špaldová má 0,63 % popolčeka v sušine. Čím vyššie číslo, tým viac minerálnych látok aj nižší obsah lepku. A už keď sme pri lievancoch, tieto jablkovo-škoricové som vyskúšala potrieť lipovým krémovým medom, ktorý bol súčasťou balíčka dm. Je z krajín EU, medom mimo EU sa snažím vyhnúť. Síce kúpou medu podporím radšej priamo včelára, ale tento bol veľmi chutný, a lipový, ako vieme, je jeden z najzdravších. Do lipového čaju počas zimy ako stvorený. 

    Novinkou pre mňa z produktov dm boli kokosové čipsy, nikdy som ich doteraz nekupovala. Lupienky kokosu sú sušené, bez konzervačných látok a nesírené. (btw, nájsť nesírené hrozienka v bežnom obchode je takmer nemožné, v dm majú výborné 500 g balenie. Toto mimo recenzie, možno niekomu sa hodí táto informácia).

    Prášok do pečiva bez fosfátov s vínnym kameňom kupujem pravidelne, tiež vanilkový cukor-bourbon. Vanilkový cukor podľa mňa nemá konkurenciu, toto je fakt cukor s pravou vanilkou vyškriabanou z lusku, to uvidíte. Toto sú u mňa stálice, ktoré mám overené a som im verná. A za zmienku stojí aj citrónová a pomarančová kôra dmBio. Len tá pomarančová je pravidelne vypredaná, aspoň v našej drogérii. (vanilkový cukor mi zo záberu uchmatol 4-ročný škriatok.) A to perníkové korenie na foto je úplné naj 👌 Veľmi im vyšiel ten pomer vianočných korenín. 

    Ďaľši v poradí si vezmime na zrecenzovanie jahodový džem. Deklarujú 55 % obsah voňavých jahôd, trstinový cukor, koncentrát citrónovej šťavy. Má krásnu farbu aj vôňu, konzistenčne pripomína priam až jahodový kompót so želírovacím cukrom. Kto toto má rád, príde si na svoje. Určite ho minieme, ale tento jediný produkt nie je celkom moja šálka kávy. (lekváru) 

    Spomeniem v rýchlosti kakao a čokoládu... A potom sa dostaneme k receptu na DEKADENTNÚ MRKVOVÚ TORTU.  Kakao štandardne veľmi fajn z Dominikánskej republiky, niet čo vytknúť. Praktické 125 g balenie v krabičke👌 Čokoláda rovnako dobrá, min. 70 % kakao bez pridaných aróm skončí koncom tohto roka určite v Sacherovej torte.

    Balíček vlašských orechov potešil, u nás je spotreba rôznych orechov pomerne značná po celý rok. Za hrsť som zjedla v jogurte a niečo skončilo v recepte na konci článku. Čerstvé, svetlé a chuťovo príjemné orechy. Ak niekto potrebuje menšie množstvo, prípadne sa chce vyhnúť skladovaniu väčšieho množstva, tak dobrá varianta. Balíček má 150 g.

    Ak niekto dočítal až sem, tak som rada. 

    Chcem sa podeliť o recept na voňavú mrkvovú tortu, ktorá bude popri všetkej lineckej a vanilkovorohlíčkovej sušine ozaj šťavnatým skvostom na stole. 

    Dekadentná mrkvová torta:

    • 270 g polohrubá múka, alebo špaldová dmBio
    • 200 g trstinový cukor
    • 450 g nastrúhaná mrkva 🥕 (hrubo+jemne mix) 
    • 1 lyžička prášok do pečiva dmBio
    • lyžička mletá ceylónska škorica, perníkové korenie, pomarančová kôra dmBio
    • 2 vajíčka🥚🥚 (bielka zvlášť na sneh) 
    • 100 ml kokosový olej dmBio🥥
    • 60 ml pomarančová štava 🍊 (dá sa nahradiť napr. mandľovým mliekom) 
    • 50 g nasekané orechy dmBio
    • 50 g brusnice
    • 50 g hrozienka

    Postup veľmi jednoduchý, zmiešať sypké a tekuté najprv zvlášť, potom spojiť a primiešať sneh. Piecť asi hodinu na 170 stupňov. 

    Na vrch, napríklad, mascarpone so šľahačkou a lyžicou medu. A posypala som ju kokosovými lupienkami tentokrát. 

    V závere chcem poďakovať dm za možnosť testovať. Bola to zábava aj zodpovednosť, a hlavne som nemusela umývať tie okná... 🌲 Tedaaa, nemala som na to čas popri testovaní. Ďakujem za prečítanie, bolo mi potešením ❤️

    P. S. Kokosový olej som nespomenula ani vetou, viem... Chcela som to nechať tak, ale, teda, napravím to. U nás ho používame 90 % na telo, kupujem inú značku, ale tiež z dm 😉

    Prajem vám nádherné sviatky. Pokojné a voňavé. 

    Katarína. 

    slavusaa
    21. dec 2019    Čítané 167x

    Sladké a zároveň zdravšie Vianoce s dmBio

    A je tu koniec našej testovačky s dmBio výrobkami.

    Úprimne, keď mi blikla správa, že som 1 z 10, neverila som, keďže stále skúšam šťastie a zapájam sa do súťaží, teraz to nebolo inak. O to som radšej, keďže táto testovačka je spojená práve s výrobkami, ktoré môžem využiť pri tom, čo je pre mňa veľké hobby - PEČENIE.

    Takáto krásna zdravá nádielka nám prišla. Tešila som sa ako malá 😀 A tak som si hneď išla zamiesiť cestá na linecké koláčiky a perníky. 

    Medzi prvý výrobok, ktorý som otestovala, bola Špaldová múka dm BioT630 - musím zhodnotiť, že múka ma milo prekvapila, na rozdiel od iných značiek špaldových múk, táto mi nezafarbila cesto (nezhnedlo), ostalo rovnaké aj po prisypaní múky. Vo svojich overených receptoch som vymenila klasickú múku za špaldovú a neviem, či je to tým, ale cestá boli jemnejšie, krehkejšie. 

    Linecké koláčiky (recept nájdete v profile) 

    Zároveň druhým otestovaným výrobkom bol dmBio jahodový džem - ten môžem hodnotiť tiež kladne. U nás doma nekupujeme džemy, keďže máme k dispozícii domáce, ale tento bol chuťovo ako domáci, s kúskami jahôd. Hneď ráno skončil okrem lineckých aj na chlebíku. Čiže určite, ak nemáte k dispozícií domáci, odporúčam siahnuť po tomto, je TOP!!! 🙂 

    Medovníky 

    To je druhý recept, kde som otestovala spomínanú špaldovú múku, a okrem toho aj Lipový med dmBio.  

    Je trošku hustejší, ale, samozrejme, že sa dá ohriať. Chuťovo je med dobrý, nevadilo mi na ňom nič, ale nie je to taký originál domáci med, na aký som ja osobne zvyknutá. Chuťovo sú perníky fajn a med to nepokazil, to je len môj subjektívny názor. 

    A tu sú výrobky, z ktorých som MEGA nadšená. Medzi TOP patrí jednoznačne dmBio vanilkový cukor. Už pri otvorení mi buchla do nosa jeho vôňa a po vysypaní prišiel ešte väčší gól! 🙂 Toto som musela hneď cvaknúť a poslať mojej partáčke pri pečení, mojej mamči. Klasické vanilkové cukre z obchodu podľa mňa ani nelíznu po vanilke, ale tento je úplný opak - krásne hnedý, od ktorého sa aj cesto zafarbilo, ale to mi vôbec nevadí. Čiže, ak vanilkový cukor, tak jednoznačne len TENTO! 🙂 Prikladám aj foto.

    Taktiež sa mi zapáčil aj kypriaci prášok dmBio, či už dobrým zložením na rozdiel od ostatných značiek, ale potešila aj gramáž, ktorá je väčšia, má dobrých až 17 g. Kypriaci prášok dmBio nájdete balený po viac kusov, ako aj spomínaný vanilkový cukor dmBio 

    Ďalším výrobkom boli kokosové lupienky dmBio, a tie mi padli vhod, keďže som piekla koka sušienky a prišla som na to, že mám doma málo kokosu. Tak som si odsypala z lupienkov a pomlela som ich. A urobila som dobre, kedže tento kokos okrem toho, že krásne rozvonial kuchyňu, v sušienkach je ho krásne cítiť, keďže som ho nepomlela úplne. Tieto koláčiky bola naša premiéra a musím pracovať ešte na výzore, ale na chutí to nič nemení, kedže sa po nich len tak zaprášilo. Pribudol ďalší recept do našej zbierky, ktorý nebude chýbať na sviatky u nás na stole. Rada by som sa s vami o receptík aj podelila, tak verím, že vám bude chutiť. 

    KOKA sušienky - recept

    250 g maslo, 250 g špaldová múka dmBio T 630, 100 g kokos (poprípade kokosové lupienky dmBio), 1 ks vanilkový cukor dmBio, 2 ks žĺtky, trošku kypriaci prášok dmBio, 100 g práškový cukor, 2 PL kakao dmBio. Všetky suroviny zmiešať a vypracovať hladké cesto. Nechala som odležať cca pol hodinu v chlade. Odoberať s cesta, tvarovať guľky, tie poukladať na plech (vystlaný papierom) a jemne zatlačiť s vidličkou. Pečieme na 170-180 °C približne 8 minút. 

    Hneď po recepte nadviažem aj na použite kakao dmBio, nemám čo vytknúť, zloženie je v poriadku a má krásnu hnedú farbu. Určite patrí k výrobkom, po ktorých siahnem pri nákupe v dm. 🙂 

    Ako posledné 3 výrobkym, ktoré som mala česť otestovať, bola čokoláda dmBio, kokosový olej dmBio a dmBio vlašské orechy. Otestovala som ich na poslednom recepte v tomto článku - kokosový raw. 

    Tak pekne po lopate 🙂 Čokoláda dmBio je v poriadku, nemám jej čo vytknúť, dokonca na to, koľko ma %, sa krásne roztopila a následne aj liala na koláč. Pri iných značkách musím veľakrát použiť napr. ceru, lebo je taká hustá, že sa nedá koláčik ani poliať. Musím v dm pozrieť, či majú v ponuke aj väčšiu gramáž, kedže 100 g je pre mňa málo. 😀

    Vlašské orechy dmBio ma prekvapili, aj chuťovo boli dobré, ako doma zo záhrady, a krásne veľké kusy. 

    Kokosový olej dmBio hodnotím tiež kladne, super vonia, aj konzistencia je fajn. Použila som ho do koláčika, ale aj pri varení, dodá jedlu taký šmrnc. Vyskúšajte, napríklad pri kuracom soté.

    Nakoniec foto aj kokosového koláčika, ktorý som zbúchala narýchlo ku kávičke. 

    Kokosový RAW 

    Milé žienky, úprimne, dmBio výrobky ma milo prekvapili, moje nákupy v dm nebudú už len o kúpe drogérie. Keďže som mala tú česť vyskúšať ich výrobky, môžem len odporúčať. Ak nemáte možnosť mať niektoré výrobky priamo domáce, určite kúpa dmBio výrobkov je tá správna voľba. Ja sa chcem z celého srdca poďakovať @konik_testuje, že som mohla byť práve ja tá 1 z 10 a zároveň aj dm drogérii za ich skvelé výrobky. Teraz, keď píšem tento článok, je mi smutno, že som sa nemohla venovať týmto výrobkom ešte viac, keďže sme doma boli celá rodina chorá, ale verím, že aj táto recenzia zanechá úsmev na tvári. 

    Na záver vám chcem zaželať krásne požehnané vianočné sviatky v kruhu rodiny. 

    Šťastné a veselé 🙂 

    ajush5
    Správa bola zmenená    15. dec 2019    

    V poslednej dobe som si obľúbila pečenie tort. Mám teda ešte na čom pracovať, ale chuť bola dokonalá. Dopomohli mi k tomu aj dobrotky z dmBio.
    Orechový korpus a krém zo šľahačky a mascarpone, dochutené slaným karamelom.

    #test_dm25

    Dnes sa mi podarili takéto krásne linecké podľa nového receptu! Sú úžasné ❤️🎄 neviem či nám veru nejaké ešte do Vianoc zostanú 🙊😁 môžete si pozrieť moje storky z pečenia na mojom Instagrame @trendymama.sk 😁 #test_dm25

    ajush5
    Správa bola zmenená    14. dec 2019    

    Konečne som sa dostala k vianočnému pečeniu. Bez medovníkov, by to neboli Vianoce. Prvýkrát som piekla medovníčky zo špaldovej múky dmBio, a sú výborné

    #test_dm25

    Dnes sú na rade linecké ale trošku po mojom 😊❤️

    Dnes som už piekla prvú dávku- vanilkové rožky z ktorých mi akosi podozrivo ubúdalo pri obaľovaní 🤷🏼‍♀️👱🏻‍♂️🎄❤️ #test_dm25

    Je tisíc podnetov, ktoré v nás vyvolajú ten správny Vianočný pocit. Niekomu k tomu stačí hlboký mrazivý nádych, inému zas tvár na ktorú dopadajú snehové vločky. Môžu to byť nekonečné variácie svetelných ozdôb všade naokolo, či vianočná hudba z rádia po ceste do práce. Pre mňa, je to neustály krik detí, dokola spominajúcich Ježiška. Je až neuveriteľné, akú atmosféru dokážu tí malí škriatkovia naladiť. A keďže im tento dar chcem opätovať, vnesiem im Vianoce aj do ich mlsného bruška, a to aj vďaka balíčku od Dm. Po celom dni nakupovania ma doma čakal balíček, ktorý keď som si večer otvorila, hneď som vedela, čo bude prvá mlsnotka.

    Jogurt je výbornou voľbou na večer, samozrejme len ten biely 🙂, najmä pre jej vysoký obsah bielkovín, ktoré obmedzia naše nočné nálety do chladničky, no ja som trošku zhrešila, a ochutila som si ho o domácu granolu, ktorú som spravila z dobrotiek dmBio.

    Domáca granola:

    3 šálky ovsenych vločiek
    1/2 šálky orechov
    1/2 šálky kokosových čipsov
    1/2 šálky medu
    2 lyžice kokosoveho oleja
    1 lyžica kakaa
    Škorica

    K tomu som si spravila čaj s lipovými medom. Dokonale sa k chuti lipového medu hodí zázvor a bylinkové čaje. Kombinovať ho samozrejme môžete aj s akýmkoľvek ovocným.

    Lipovým med patrí medzi najkvalitnejšie medy. Má vysoký obsah vitamínu B, no aj aminokyselín a živice. Je výborným doplnkom stravy, ktorý napomáha predchádzať prechladnztiu, horúčkam, no má aj protizápalový účinok, takze ho v tomto období využijete aj pri liečbe akútnych a chronických zápalov horných dýchacích ciest, nosných dutín, krku, angíny, podporuje potenie ale aj vykašliavanie.
    Má detoxikačné účinky a podporuje metabolizmus.

    https://www.mojadm.sk/search/1016010.html?type=...

    #test_dm25

    konik_testuje
    Správa bola zmenená    9. dec 2019    

    Aj konik_testuje je už naladený na vianočnú nôtu 🎄 A preto testujúcim mamičkám pribalil do balíčka #test_dm25 aj trocha vianočnej atmosféry a vône ❤️🎁

    Dnes nám ráno kuriér priniesol Mikuláša od dm bio. Tak sa už tešíme na Vianočné pečenie 😊👌🏻 Na IG - @trendymama.sk si môžete pozrieť aj moje storky s podrobným opisom čo nám prišlo a čo budeme testovať. 😊 #test_dm25

    konik_testuje
    Správa bola zmenená    29. nov 2019    

    Vianočný čas je, okrem iného, aj o dobrom jedle 🎄 Ako je to u vás s vianočným pečením? Dávate si na Vianoce stopku a snažíte sa kalórie držať na uzde, alebo, naopak, povoľujete hranice a doprajete si? 😉 Za odpovede budú lietať srdiečka ❤

    A) Na Vianoce si doprajem zo všetkého.
    B) Snažím sa krotiť a mám určité hranice.
    C) Doprajem si, ale volím zdravšie alternatívy.
    D) Vianoce? To je ten čas, keď ste síce prejedené, ale na tie medovníky si predsa len ešte miesto nájdete? 😉

    Do nedele sa môžete zapojiť do testovania, s ktorým bude vianočné pečenie hračka: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-dm-drogerie-markt-ch-afz4a3/ 🙂

    #test_dm25

    konik_testuje
    25. nov 2019    Čítané 9722x

    Vaše skúsenosti s dm drogerie markt – chutné Vianoce s dmBio

    Aj okolo vás sa už šíri vôňa Vianoc? Tá sladká, nákazlivá vôňa, ktorá so sebou prináša radosť, spokojnosť a štedrosť? Poďte si ju s nami vykúzliť a prevoňajte svoj domov. S produktami dmBio to zvládnete hravo a zdravo. 

    Čo budeme testovať

    Kto by nemal rád vianočné koláčiky? Dokážu nám zlepšiť náladu, obaliť nervy a vyčariť úsmev na tvári. Predvianočné pečenie môže byť vďaka balíčku potravín dmBio od dm drogerie markt nielen zdravé, ale aj jednoduché a zábavné. Pošleme vám balík, ktorý bude obsahovať tieto produkty:

    A čo bude vašou úlohou? Otestovať všetky suroviny a vyčariť nejaké dobroty, ktorými nám narobíte chúťky. Dokážete si z nich pripraviť napríklad, aj takýto medovníkovo-jalbkový alebo čokoládovo-banánový koláč. 🙂 Poďme sa spolu naladiť na vianočnú nôtu a dopriať si niečo sladké, chutné a zdravé.

    Koho hľadáme

    Na toto sladké, vianočne naladené testovanie hľadáme 10 žien, ktoré rady pečú, skúšajú nové chute, zamaškrtia si, no zároveň si potrpia na kvalitné a zdravé suroviny. Hľadáme tie ženy, ktoré vedia oceniť dobré jedlo a ktoré s radosťou pripravujú dobroty pre svoju rodinku či priateľov. S výsledkom testovania sa musia podeliť nielen prostredníctvom slov a receptov, ale aj fotiek. Pretože, ako sa vraví, jeme aj očami. ;)

    Ako sa zapojiť

    Ak sa chcete tešiť z tohto zdravého a chutného balíčka, stačí, ak nám v komentári napíšete, akými koláčikmi si tento rok plánujete osladiť Vianoce. Ak máte nejaké fotky dobrôt, ktoré ste pripravili, pokojne sa nimi pochváľte. 🙂

    Čas na zapojenie máte do nedele 1.12.2019 a v priebehu týždňa vyberieme 10 žien, ktoré potešíme a oslovíme internou poštou.

    Budeme vám držať palce a tešiť sa na vaše chutné komentáre. 🙂

    konik_testuje

    Aj vy sa už tešíte na vôňu Vianoc, ktorá sa bude šíriť z kuchyne po celom dome? V nás sa už začal prebúdzať vianočný škriatok, preto sa pokúsime navnadiť aj vás. ;) Ktorý koláčik je pre vás symbolom Vianoc? Za každú odpoveď 3 💙

    A) Medovníčky
    B) Vanilkové rožteky
    C) Linecké koláčiky
    D) Rumové guľky
    E) Iné – napíš, aké 🙂

    Ďalšie testovanie s dm drogerie markt bude prevoňané sladkými vôňami, ktoré vás naladia na sviatočnú nôtu. 🙂

    P.S. my sme si upiekli takýto jablkový perník, tak ak chcete recept, napíšte a podelíme sa s vami. 😉

    #test_dm25