mirikk
    3. sep 2017    Čítané 271x

    Testovanie výrobkov Magnet3Pagen

    Po zapojení sa do viacerých testovaní na MK , sa konečne aj na mňa usmialo šťastie. V jeden pekný letný deň som si otvorila správu s nadpisom " Bola si vybratá na testovanie výrobkov Magnet3Pagen ." 


    Priznám sa, hrozne som sa tešila. Nevedela som sa dočkať, kedy príde kuriér s balíčkom a ktoré výrobky na testovanie budú určené pre mňa. 

    Deň "D" nastal v piatok, kedy dorazil balíček. Mala som pri sebe aj odbornú asistenku a kontrolórku , ktorá to mala všetko pod dozorom a asistovala mi pri otváraní balíčka 🙂

    Po otvorení balíčka, som zistila, že na mňa čakajú tieto výrobky :

    6 pudingových formičiek - farebná sada na tvorbu lahodných pudingov pre malých aj veľkých v piatich farbách. Formičky sú vhodné aj do chladničky. 

    Forma na vafle „Srdce“ - silikónová forma na pečenie krásnych vaflí v tvare srdiečka, ktoré potešia vaše polovičky aj detičky. Forma je vhodná aj do umývačky riadu. 

    Vykrajovač zeleniny 2 v 1 - kombinácia plastu a nerezovej ocele zabezpečia presné a precízne vykrajovanie zeleniny. 

    Pudingové formičky

    Tieto pomôcky do kuchyne ma milo prekvapili. Rozhodla som sa urobiť dvojfarebný puding - čokoláda/ kokos. Naplnila som pudingove formičky pudingom , a dala chladiť do chladničky. Po vychladnutí sa puding krásne vyklopil na tanier a neprilepil sa.

    Forma na vafle

    K forme na vafle a vlastne ku všetkým výrobkom, mi chýbal "návod na použitie " - v zmysle - do akej teploty môžu ísť formičky do rúry, či treba výrobky pred použitím sterilizovať (čo su samozrejmé veci, ale niekomu to možno napadne skôr pri čítaní letáku).

    Vafle som jedla teraz 1x v živote, neobľubujem moc sladké, tak by som možno ocenila aj nejaký základný recept na vafle k tej forme... Ale tak čo by som neurobila pre ostatných členov rodiny, v dobe internetu, som recept vyguglila  🙂 

    Vafle sa z formy pekne vyklopili, nepriliepali sa ,ani neprihárali k forme. V budúcnosti mám v pláne vyskúšať hlavne slanú verziu . 

    Vykrajovač 2v1

    Na túto vecičku som sa obzvlášť tešila. Som milovník jednohubiek, blížili sa mi narodeniny, tak som sa nevedela dočkať kedy ho vyskúšam a ohúrim tým rodinu a kamarátov. Žial, aké obrovské bolo moje sklamanie. Výrobok sa mi vôbec nedal použiť. Zelenina sa v ňom krútila, stláčala a robila všetko iné okrem toho čo mala robiť. 

    Vyskúšala som rôzne druhy zeleniny, od makkej po tvrdú -od mrkvy cez cuketu až po batát. Stále sa opakoval ten istý scenár. Tá časť, ktorá mala zeleninu " posúvať" sa točila, a robila v zelenine kruhy, čím sa zelenina nemohla posúvať a vykrajovať.

    Snažila som sa mu dať zopár šancí, ale bezúspešne. Tak som sa tešila, že si urobím cuketové špagety a uľahčí mi to krájanie samotných špagiet, ale o to väčšie bolo moje sklamanie. Bála som saže silou výrobok môžem poškodiť, čo som nechcela dopustiť. 

    Nakoniec som výrobok pri dôkladnom umývaní "rozobrala "- spodná kruhová časť mi vypadla a doteraz ju žial nevie mdať naspať. Toto bol jediný výrobok s návodom, ale žiaľ ani ten mi nepomohol, ako to zložiť naspať. 

    Celé testovanie by som zhodnotila tak na 3 hviezdičky z 5. Formičky na puding boli super nápad, ale ostatné veci ma nejak veľmi neohúrili . 

    Ďakujem Modrému koníku za možnosť otestovať výrobky a napísať naozaj to  čo si myslím. 

    kikaneu
    2. sep 2017    Čítané 182x

    Ako som sa na tvorivé varenie tešila

    Po roku som sa opäť zapojila do testovania a hneď aj úspešne. Tak veľmi som sa na to tešila, až to prišlo v najnevhodnejšiu chvíľu. Synček mal zdravotné problémy, takže čas na testovanie bol výrazne obmedzený, ale nakoniec sme to spolu všetko zvládli a stihli. Moja slečna mala z balíčka obrovskú radosť a koliesko si hneď aj prisvojila do svojej kuchynky 🙂 Bublinková fólia sa udomácnila v stane/hrade a chodí si tam pukať bublinky dodnes.

    Forma na pečenie taštičiek

    Priznávam, taštičky u nás nie sú v kurze. Deti ich neľúbia, ale my s manželom sme si pochutnali. Pretože byť s deťmi, keď ma potrebujú v chorobe, je pre mňa prvoradé, piekla som z kupovaného lístkového cesta a keď spali. Zvolila som jednoduchosť a plnila len jahodovým džemom. Forma mi prácu veľmi uľahčila, radielko pekne orezalo prebytočné cesto, džem som nadávkovala do taštičiek jednoducho lyžičkou a prekryla druhým plátom cesta a prebytočné orezala. Pri rezaní koliesko pekne spojí obe vrstvy cesta a plnka nevyteká. Rýchle, jednoduché a efekt perfektný. Vyzdvihnúť chcem aj jednoduché umývanie, naozaj stačí opláchnuť teplou vodou a je forma pripravená na opätovné použitie. Do umývačky riadu som ju nedávala, takže neviem ako by sa zachovala. Chválim tento produkt, určite budem taštičky manželovi vypekať častejšie, či na sladko či na slano.

    Špirálka na zeleninu

    Pri tejto pomôcke som nevedela, či som len ja nešikovná alebo od toho veľa očakávam. Chcela som dokonalé špirálky a vychádzali mi samé nepodarky. Však posúďte sami. Keby som si to kúpila, bola by som veľmi sklamaná, že som vyhodila peniaze na takú somarinu.

    Sada dvoch tvorítok na zeleninu

    Vykrajovátko chválim, až na to, že jeden tvar sa nedá vybrať von bez poškodenia (ten najmenší). Výborné na syr či mrkvu, jablko. Používa sa jednoducho a aj sa ľahko umýva, tiež stačí opláchnuť teplou vodou. Deťom sa páčili takto ozdobené raňajky. Takže až na tento nevyberateľný tvar, toto tvorítko môžem odporučiť.

    Zato pomôcka na krájanie paradajok zlyhala, skúšala som ju aj na jablko, ale ani tam neuspela. Namiesto krájania paradajku spučila, či som skúšala rýchlo či pomaly, efekt bol stále rovnaký a to nijaký. A to som sa tak veľmi tešila, ako vyzdobím deťom a manželovi jedlá a aj sebe moje zdravé chudnúce večere. Škoda, naozaj som od toho čakala viac a som rada, že som vždy odolala a nekúpila si tieto „zlepšováky“ do kuchyne.

    myska2233
    2. sep 2017    Čítané 257x

    Ako sme strávili koniec leta

    Ahojte, rada by som sa s Vami podelila o skúsenosť a postrehy z testovania výrobkov od spoločnosti Magnet3Pagen

    Celé testovanie sa u nás nieslo v znamení "PRVÝ". PRVÝkrát som reagovala na ponuku Modrého koníka na testovačku a dúfala, že sa na nás usmeje šťastie. Neviem prečo, ale od začiatku som mala akýsi zvláštny pocit (také šteklenie v bruchu), že to výjde. A vyšlo... Veľmi som sa potešila, keď som si v internej pošte našla informáciu o tom, že ma (teda nás) vybrali. A tak sme spolu (ja aj synček) netrpezlivo vyčkávali našu PRVÚ poštu na novej adrese. Celkovo bola táto situácia pre nás nová, zvláštna a super obohatením a vyplnením nášho spoločne stráveného času v lete.

    Ako to už u väčšiny asi býva najväčšiu radosť keď vám pri dverách zazvoní poštárka alebo kuriér a prinesie balíček majú DETI. No u nás to samozrejme nebolo inak.

    Od rána sme netrpezlivo vyčkávali... A dočkali sme sa. Hneď si zaobstaral potrebné náradie (rozumej nožnice) na to, aby sa čo najrýchlejšie dopátral k obsahu...Radosť dieťaťa z doručeného balíka a napätie, čo ukrýva, sprevádzané komentármi: "Ó, ty kokso" "wau" striedali okamžite otázky typu "načo je toto?" "Mozem to vyskúšať?" atd. 

    Náš balíček obsahoval nasledovné: 

    - forma na pečenie - taštičky 

    - špirálka na zeleninu

    - sada 2 tvorítok na zeleninu a ovocie

    Výrobky sme rozbalili a pomaly mi v hlave začali bežať myšlienky, čo vyskúšame ako prvé...

    Moje/ naše skúsenosti s výrobkami

    Začnem pekne po poriadku. 

    Forma na pečenie - taštičky

    Forma prišla starostlivo zabalená, súčasťou síce boli návody, ale žiaľ v cudzích jazykoch, slovenčina chýbala. Ja patrím do skupiny "zdatných" kuchárok, ale možno by bolo fajn pridať aj nejaký 1-2 recepty pre prvé pečenie (aby si kuchárky vedeli odhadnúť množstvo surovín). 

    Ako prvé sme na forme robili rýchlu večeru, vajíčkové omelety. Najskôr som si plech šupla na indukčnú varnú dosku. Super fungovalo to, ale zdalo sa mi na nej, že v strede sa omeletky robia rýchlejšie ako po okrajoch. A keďže hladoši už boli hladní, dala som celú formu rúry na pečenie (ona je koniec koncov určená hlavne na pečenie to už bol len môj výmysel skúsiť to na indukcii 🙂 )

    Výborné omeletky boli na svete. Použila som vajíčka a zmes zeleniny. Formu som predtým vymastila asi kvapkou - dvomi oleja. Super sa omeletky vyberali, žiadne trhanie ani prilepenie o formu. Keďže jeme aj očami, trošku som tie naše omeletky dozdobila a čuduj sa svete aj moje dietko, ktoré treba do jedenia aj nútiť celú večeru zjedlo len taký fukot.

    Ako naschvál ma v priebehu testovania prekvapila nečakaná návšteva rodičov. Hneď mi v hlave skrsla myšlienka blysnúť sa nejakou maškrtkou ku káve pomocou našich nových pomocníkov. Zachránila to táto úžasná forma, lístkové cesto a tvaroh.

    Postup bol veľmi rýchly a výsledok efektný a priam ohurujúci. Použila som chladené lístkové cesto, ktoré som predelila napolovicu, trošku natiahla aby pokrylo celú formu, naplnila tvarohovou plnkou, prikryla druhou časťou cesta, prešla radielkom po líniach, ktoré sú na forme vyznačené a šup do vyhriatej rúry. Plnku si môže zvoliť každý sám, čo má rád, či už na slano alebo na sladko.

    Kým som pripravila kávičky pre návštevy dezert bol hotovýýýý... Bola aj veľká pochvala. Taštičky sú PLNÉ plnky. Zjete jednu a máte dosť 🙂

    Aby toho nebolo málo, keďže boli u nás prázdninové dni a deťom treba vymýšľať rôzne aktivity, formu sme nakoniec využili aj trošku edukatívne 🙂

    Stačilo kúšok farebného papiera miniatúrky ovocíčka a aktivitka na poznávanie farieb bola na svete. Zároveň sme to spojili aj s matematikou. Fantázii sa medze nikdy nekladú.

    Špiralka na zeleninu

    Priznám sa, že túto špirálku som v priebehu testovania použila len na jeden druh zeleniny a tou bola mrkva. Skvelo sa mi s ňou pracovalo. Je pravda, že sa treba najskôr s pomôckou naučiť pracovať, prípadne si nájsť ten svoj grif. Prvá kvetinka dokonalá nebola, priznávam 🙂 Ale ďalšia a ďalšia bola vždy dokonalejšia. Dokonca aj manžel ocenil kreatívnosť prevedenia. 

    Určite ju budeme využívať častejšie hlavne pri rôznych rodinných oslavách na dekorovanie mís, prípadne slanej torty alebo len tak, ak chcete nejakým spôsobom do detí dostať zeleninu. Vždy si radšej dáte krásnu mrkvovú ružičku ako kus mrkvy.

    Sada 2 tvorítok na zeleninu a ovocie

    Tento výrobok bol podľa obrázku určený na krájanie zeleniny a ovocia. Keďže som človek, ktorý neustále vymýšľa a hľadá nové a nové riešenia ja som vykrajovačky okrem toho použila aj úplne inak. Rozhodla som sa, že ho použijem na nakrájanie koláčiku. Je to super ak chcete pripraviť väčšie množstvo tzv. "finger food-u", alebo teda jedla, ktoré dobre padne do ruky aj do úst 🙂 V tomto prípade sa mi krájač osvedčil.

    Vykrajovátkom som sa snažila pokrajať paradajky, no žiaľ bez úspechu. Miesto nakrajania mi ich len rozmliaždilo. Neviem, či bol problém v paradajkách alebo som mala len nejaký "zlý" kus. 

    Okrem spomínanej zeleniny som to vyskúšala na vajíčku. Prekrojiť ho síce prekrojilo, no úprimne som od toho čakala viac. No veď posúďte podľa foto sami...

    Súčasťou tejto sady bola aj vykrajovačka 4 rôznych tvarov. Tú sme použili na dekorovanie. Najviac sa to páčilo môjmu synovi, ktorý mal z vykrajovania radosť. Nevýhodu vidím v tom, že použiteľné sú tak 3 tvary z toho, trojlístok totiž často nešiel ani vybrať a bol strašne malý. 

    Trošku nevýhoda je aj, že pri tvrdšom ovocí, zelenine som sa trošku bála aby sa ten plast nezlomil. Ideálnejšie by aj bolo ak by tvary boli samostatne, pretože takto sa dá vykrajovať len po okrajoch. V zime ešte skúsim použiť na linecké, prípadne ma napadá použiť na výrobu nejakých kreatívnych handmade darčekov (napr. vykrajovať do slaného cesta, samotvrdnúcej hmoty atď.)

    Pomocou formičky sme si vykrojili z hrušky srdiečka a synček tak zjedol všetko na tanieri. 

    Zhrnutie na záver

    Ak by som celkovo mala zhodnotiť celé testovanie, je pravda, že s niektorými pomocníkmi som bola spokojná viac a s niektorými menej. Ak by som svoju spokojnosť mala zhodnotiť podľa stupnice, tak na prvom mieste by bola forma na pečenie, ako druhé špirálka a na poslednom mieste by bola sada tvorítok na ovocie a zeleninu.

    Každopádne ďakujem za super príležitosť vyskúšať si tieto výrobky. Musím sa aj priznať, že napríklad forma na taštičky ma na prvý pohľad vôbec nenadchla ale po jej vyskúšaní to bol asi top výrobok 😉 Takže dámy nie vždy je rozhodujúci PRVÝ dojem. 

    Dúfam, že Vám moja recenzia pomohla ak zvažujete kúpu nového pomocníka do domácnosti. Ja osobne zvažujem, že jednu formu na taštičky ešte dokúpim 🙂

    Miška

    mizub
    1. sep 2017    Čítané 235x

    Nové výrobky v našej kuchyni

    Vďaka @konik_testuje a firme Magnet3pagen sa mi vyskytla možnosť otestovať pár ich výrobkov, za čo som nesmierne vďačná.

    V prvý deň testovania dorazil kuriér. V balíčku bola forma na wafle, strúhač zeleniny a formy na puding. Keď manžel zbadal strúhač na zeleninu, tak sa potešil, že si budeme môcť pomocou neho urobiť zemiakové "rezance". Pravdu povedať tešila som sa aj ja z tohto pomocníka najviac, ale... no o tom sa dočítate nižšie, nejdem teraz predbiehať udalosti. Poďme pekne poporiadku.

    V mojej recenzii sa dozviete s čím som bola spokojná a s čím naopak nie. Tiež pripojím pár receptov, s ktorými som pomocníkov v kuchyni testovala.

    Testovanie formy na wafle

    Ako prvé som sa rozhodla otestovať formu na vafle. Ak mám pravdu povedať, mala som trošku obavy, keďže sa jedná o silikónovú formu a ja som ešte nikdy v žiadnej silikónovej forme nič nepiekla. Viete, predsalen, predsudky sú na správnom mieste, keď prvýkrát v živote vezmete do rúk labilnú silikónovú formu a ešte vám aj kážu nemazať ju ničí a vy ste zvyknutý inak.

    No ale prekonala som svoje predsudky a vyskúšala som formu. Rozhodla som sa pre sladké vafle, na ktoré mám recept už dlho, ale robievala som ich zriedkakedy, keďže môj vaflovač je už starší a všetko sa naň lepí. Pri použití formy som bola celkom milo prekvapená. Naozaj sa do nej nič neprilepilo aj keď som ju nevymazala a wafle pekne vypadli z formy. O pár dní som sa rozhodla spraviť pre veľký úspech opäť sladké a tentoraz aj slané vafle. Teraz som už mala trošku problém. Neviem prečo, ale forma sa mi lepila a to som ju mala dôkladne umytú a vysušenú. Takže teraz som už musela mazať olejom.

    Moje zhrnutie:

    Výrobok je perfektným pomocníkom v kuchyni, keď sa s ním zosúladite. Do rúry ho odporúčam vkladať na plech, nie na mriežku. Nižšie vysvetlím prečo. To, že formu bolo treba potom už mazať mi až tak neprekáža. Čo mi však trochu vadilo, bol čas pečenia. Nemám presne odstopnuté, že ako dlho trvá upečenie jednej várky, ale určite je to nad 10 minút a ak chcete vafle chrumkavé, tak odporúčam po vyklopení ešte dopekať ďalších 5-8 minút na plechu vedľa formy.

    Jedno je však isté, ak máte veľa roboty a nemáte čas stáť pri klasickom vaflovači a sledovať ho, aby sa vám napr. nepripiekli vafle, tak tento pomocník je na to ideálny. Naplnenú formu dáte do rúry a môžte na ňu na chvíľu zabudnúť a ísť napr. žehliť, ako som to robila ja. Ak však potrebujete pripraviť väčšie množstvo vaflí, tak určite odporúčam zadovážiť si aspoň 2 formy.

    Recept na sladké vafle (Pravé belgické vafle - Gofri)

    Potreby: 250 g masla, 250 g cukru, 2 vanilkové cukry, citrónová kôra, 6 vajec, 450 g polohrubej múky, 500 ml mlieka, 1 kypriaci prášok

    Postup: Roztopené maslo zmiešame s cukrom, žĺtkami, múkou, kypriacim práškom, nastrúhanou citrónovou kôrou a mliekom. Potom pridáme tuhý sneh z bielkov. Naplníme formu a dáme ju do vyhriatej rúry, kde sa nám vyhrieval aj plech na pečenie.

    Pečieme pri 170-175°C približne 10-12 minút. Potom vafle z formy vyklopíme a dopečieme ešte na plechu vedľa formy cca 2-4 minúty z každej strany. Dobrú chuť!

    Časy si treba odhadnúť podľa svojej rúry. Ja som ich úplne presne nestopovala, keďže som popri pečení robila aj iné veci.

    Recept na cuketové vafle

    Potreby: 1/2 hrnčeka syra (eidam, gouda a pod.), 1/4 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka hladkej múky, 1 cuketa, 1 vajíčko, 2 lyžičky oregána, 1 lyžička soli, 1/4 lyžičky mletého korenia

    Postup: Cuketu nastrúhame (buď so šupkou alebo bez nej), posolíme, premiešame a necháme 20-60 minút odstáť. Za ten čas cuketa zmäkne a pustí vodu. Potom z cukety poriadne vytlačíme všetkú vodu a vylejeme ju. Pridáme všetky ostatné suroviny, dobre premiešame a môžme piecť vafle. Pri pečení vo forme postupujeme rovnako ako je spomenuté pri sladkých vafliach. Dobrú chuť!

    P.S.: Ja som miesto cukety použila tekvicu. Ošúpala som ju, vydlabala, nastrúhala a ďalej išla podľa receptu. Vafle boli vynikajúce. Mizli rýchlosťou blesku. Viem si ich predstaviť aj ako prílohu k nejakému mäsu. Tiež som sa dočítala, že kto chce korenistejšie vafle, tak miesto goudy, či eidamu je lepšie použiť parmezán.

    Testovanie formičiek na puding

    Z tohto testovania mali najväčšiu radosť moje deti. Stále som mala problém, že nezjedli celú misku pudingu. Vždy aspoň kúsok nechali. S týmto pomocníkom, to však už nie je problém, zjedli celý "kopček" z formičky. Puding sa po stuhnutí dal pekne vyklopiť. Veľmi sa mi páčilo, že keď som formičku pretočila, tak stačilo len nadvihnúť vrchné viečko a puding sa pekne uvoľnil a sám pomaly klesal dole. Ako dieľa si pamätám, že sme museli z podobných formičiek puding "vybúchavať". A nakoniec sme to vzdali a jedli ho priamo z nich, lebo sa nedal vyklopiť. Pri týchto formičkách to však nie je vôbec problém. Pre ešte lepšie vyklopenie však odporúčam najprv formičku opláchnúť studenou vodou a až potom do nej dať puding. Milo ma prekvapil aj objem formičiek do všetkých 6tich formičiek som spravila puding až z litra mlieka.

    Okrem pudingu som formičky vyskúšala aj na zákusok Bounty a na kompótove ovocie v želatíne, vďaka ktorému som sa na chvíľu vrátila do destva.Ovocie v želatíne sme si robievalia ako zákusok za nedeľným obedom. Vždy som pomáhala pri jeho príprave. Robievali sme ho do pohárov s týmito formička bol len bonus to, že sa dal krásne vyklopiť na tanier a mohla som tak potešiť svojich chlapcov.

    Moje zhrnutie:

    Formičky vrele odporúčam, sú skvelými pomocníkmi v kuchyni. Vďaka nim ozvláštnite aj bežný puding a tak nadchnete deti, či návštevu. Všetko, čo som skúšala sa z nich pekne vyklopilo. Výhodou tiež bolo, že sa dali zavrieť. Preto, ak ostala porcia nevyklopeného pudingu, mohla som ju pohodlne zavrieť a dať do chladničky a na ňu položiť aj ďalšiu formičku, nezaberalo mi to v chladničke toľko miesta ako bežné misky.

    Recept na dezert Buonty (recept je zo stránky Angie Bakes)

    Potreby: 500 ml mlieka, 100 ml smotany na šľahanie, 3-4 lyžice cukru, 5 lyžíc strúhaného kokosu, 3 lyžice detskej krupice, 70 g horkej čokolády

    Postup: V hrnci si zohrejeme mlieko, smotanu na šľahanie a cukor, keď už je horúce, pridáme kokos a nakoniec aj krupicu a za stáleho miešania varíme, až kým hmota nezhustne. Odstavíme, necháme trocha vychladnúť a nadávkujeme do formičiek (damé množstvo výjde na 4-5 formičiek), necháme vychladnúť.

    Horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme lyžičku oleja, premiešame. Dezert vyklopíme z formičky a polejeme pripravenou čokoládou.

    Testovanie strúhača na zeleninu

    Na toto testovanie som sa tešila najviac. A vidíte nechala som si recenziu naň úplne na koniec. Prečo? Odpoveď je jednoduchá. Strúhač ma sklamal. Tešila som sa, že budem mať  vďaka nemu špirály a rezance zo zeleniny, ktoré budem môcť použiť na odzobovanie slaných mís a tôrt. 

    Pri prvom pokuse som skúsila urobiť špirály z uhorky. Odrezala som si primeraný kus uhorky, napichla na minizúbky, pripevnila k strúhadlu a začala som krútiť. Najprv prišla radosť, že ono to funguje, vyšli mi von dve otáčky špirály, ale potom prišlo sklamanie... Zo strúhadla začla pri ďalšom krútení len kvapkať uhorková šťava a aj napriek zakrúcaniu von nič ďalej nevychádzalo... Po otvorení som zistila, že celú uhorku mi vnútri pogniavilo a bola súca akurát tak pre sliepky. Mimochodom, ešteže ich máme, aspoň mali hody.

    Strúhač som nechala pár dní odpočívať, kým som sa opäť odhodlala ho skúsiť. Tentoraz som zvolila iný postup a tu už bol zaručený dobrý výsledok. Vznikli mi krásne špirály z uhorky, ktorými sa napchávali moji chlapci na raňajky a vytešovali sa. Ak mám však pravdu povedať, tak som použila len jednu časť strúhača a to len tú, kde sú nože. Uhorku som si potom už sama krútila rukou bez nádstavca so zúbkami, kam sa mala zapichnúť.

    Keďže som môj polovične úspešný pokus nestihla odfotiť, lebo chalani sa na to vrhli rýchlosťou supov, tak som sa rozhodla vyskúšať to ešte raz a to pri príprave domáceho hamburgera. Síce som pri tomto treťom pokuse nemala také nádherné špirály, ale predsa som bola úspešnejšia ako pri prvom pokuse. Tu bol problém, že uhorka bola trochu mäkšia, nie veľmi, len asi bola odtrhnutá zo záhrady skôr alebo bola prezretejšia ako tá pri predchádzajúcom pokuse. Takže sa mi netvorili krásne súvislé špirály. Ale vlastne pri výslednom vzhľade to až tak nevadilo.

    Urobila som aj pokus so strúhačom na rezancové špirály, ale tu som úspešná vôbec nebola. Skúsila som mrkvu, ktorá mi však pri napichnutí na stred pri nožoch praskla a tak už sa nedalo s ňou nič robiť. Skúsila som druhú, ale ani s ňou sa mi to nepodarilo... Po tomto neúspešnom pokuse s mrkvou som sa neodhodlala skúsiť zemiakové rezance, ktoré sme pôvodne s manželom chceli vyskúšať. Zaujíma Vás prečo sme chceli robiť zemiakové rezancové špirály? Nuž preto, lebo sme raz boli v reštaurácii, kde ponúkali "Zemiakovú slamu" a to boli vlastne rezancové špirály zo zemiakov vypražené vo fritéze. Možno to vyskúšam niekedy inokedy, keď sa opäť odhodlám skúsiť tento strúhač.

    Moje zhrnutie:  

    No po prečítaní odstavca asi viete ako to je. Ja som sa s týmto pomocníkom do kuchyne nejako neskamarátila. Možno je niekto úspešnejší ako ja. Hádam časom prídem na to, ako s týmto pomocníkom pracovať. Ak sa tak stane, tak isto Vás budem informovať. Zatiaľ ho budem využívať  len na tie uhorkové špirály, ale budem ich robiť  tým svojským postupom.

    Záverečné zhodnotenie

    Po prečítaní článku viete ako hodnotím jednotlivé produkty firmy Magnet3pagen. Niektoré budú u nás využívané často, iné až tak veľmi nie. Nedá mi však nepristaviť sa aj pri jednej, pre mňa celkom dôležitej veci a to je návod na použitie. Paradoxne jediná pomôcka, ktorá mala v balení aj návod na použitie (hoci len obrázkový) je strúhač na zeleninu.

    Pri forme na vafle mi však návod na použitie veľmi chýbal. Hlavne preto, že to bola moja prvá silikónová forma a netušila som ako sa s ňou manipuluje. Či v nej piecť na panvici (lebo napr. aj takú silikónovú pomôcku na lievance som videla, že na panvici sa používala) alebo v nej piecť v rúre. Keď som chcela správne robiť, tak som musela sadnúť za počítač a pohľadať informácie o tom. Potom som pri umývaní našla na spodnej strane formy slabšie viditeľné ikonky s povoleným teplotým rozsahom a to, že sa nesmie dať na priamy oheň.

    Pri formičkách na puding mi nechýbal ani tak návod, veď to sa dá domyslieť ako sa používajú, ale to, aký majú objem. Keďže vyzerajú malé, tak som pri prvom pokuse predpokladala, že mi stačí uvariť puding z 0,5 litra mlieka (na 4-5 formičiek) a to mi, čuduj sa svete, stačilo len na 3 formičky. Čo je, si myslím, celkom pozitívne, že formička, ktorá vyzerá tak drobne, má celkom slušný objem (cca 180ml).

    Záverom môjho článku (recenzie) chcem ešte raz poďakovať za možnosť byť súčasťou testovania týchto výrobkov. Tiež dúfam, že sa vám ostatným moja recenzia o testovaných výrobkoch páčila, a že Vám aj pomohla pri prípadnom rozhodovaní a zvažovaní kúpy nových pomocnikov do kuchyne.

    S pozdravom Michaela

    monika11m
    30. aug 2017    Čítané 143x

    Jednoduché pomôcky pre každého

    Ako prvé som začala pudingovymi formami. Velmi praktické riešenie, že sa dajú plniť z oboch strán. Je to tenší ale pevný plast, takže schladol puding celkom rýchlo asi za 3,5hodiny. V skle to trvá dlhšie. Puding sa dal vyklopit úplne jednoducho. Robila som 2x 400ml a bolo to akurát do 6 foriem. Po zjedený šup do myčky. Inak sú skvelé aj na hranie, stavali sme, odlupovali viečka. Prvý puding som robila malina+banán a druhý čokoláda+kokos oba veľmi chutili. Celkovo hodnotím ako skvelého pomocníka, ktorého odporúčam.

    Keď som rozbalila balík veeeľmi ma potešilo, keď som tam uvidela formu na vafle. Už dlhšie som planovala kúpiť ale nejako som sa k tomu nedostala, takže soms a veľmi potešila.

    Formu som pred pečenie potrela olejom, mám to vo zviku aj pri iných.

    Môj recept:

    300 g hladká múka

    80 g krupicový cukor

    10 g kypriaci prášok do pečiva

    štipka soľi

    500 ml mlieko

    100 g maslo

    2 ks vajce 

    piekla som na 170°C 17 min

    Vafle šli z formy von skvelo, okamžite vypadli po prevratení. Čo ma len trochu sklamalo že sa z kednou formou pečie strašne dlho treba si kupovať určite aspon 2 ks . Šlo by to ovela lepšie ušetríte čas aj energie. Ja si určite kúpim ďalšiu do páru. Formu na vafle odporúčam, robilo sa s ňou skvelo a rýchlo, čo určite potrebuje každá žena. Budeme používať často.

    Náš tretí pomocník je krájač na uhorky. Žiaľ mne sa s ňou velmi nedarilo. Občas som nevedela trafiť závity a nedarilo sa mi to zakrutit. Ale ked sa už podarilo tak mi uhorku krájalo super na špirálu. Žiaľ, na druhej strane, kde mal krájač krájať vlásky mi to vôbec nešlo. So širalovou sa aj cuketa krajala dobre, robila som to do omáčky na cestoviny. Vadilo mi trochu, že sa tam vkladá strašne kratky kúsok zeliny, ktorý sa rýchlo ostruha a potom sa to musí zase cele rozkrútiť a vložiť ďalší kúsok. A musí sa vkladať vždy rovný kúsok, keď som dala uhorku trochu zahnutú nešlo mi to vôbec krájať. Tento krájač ja žiaľ neodporúčam. Žiaľ ma viac nahneval ako potešil.

    Dúfam že sa vám moja recenzia páčila, a pomohla som vybrať správnu pomôcku do kuchyne.

    #test_magnet3pagen
    Jednoduché pomôcky pre každého

    Ako prvé som začala pudingovymi formami. Velmi praktické riešenie , že sa dajú plniť z oboch strán. Je to tenší ale pevný plast , takže schladol puding celkom rýchlo asi za 3,5hodiny . V skle to trvá dlhšie. Puding sa dal vyklopit úplne lachko. Robila som 2x 400ml a bolo to akurát do 6 foriem. Po zjedený šup do myčky . Inak sú skvelé aj na hranie, stavali sme , odlupovali viečka. Prvý puding som robila malina+banán a druhý čokoláda+kokos oba veľmi chutili. Celkovo hodnotim ako skvelí pomocník a odporúčam.

    Keď som rozbalila balík veeelmi ma potešilo ,keď som tam uvidela formu na vafle. Už dlhšie som planovala kúpiť ale nejako som sa k tomu nedostala , takže veľká radosť u mňa.
    Formu som pred pečenie potrela olejom, mám to vo zviku aj pri iných. Môj recept:
    300 g hladká múka
    80 g krupicový cukor
    10 g kypriaci prášok do pečiva
    štipka soľi
    500 ml mlieko
    100 g maslo
    2 ks vajce
    piekla som na 170°C 17min
    Vafle šli z formy von skvelo , okamžite vypadli po prevratení. Čo ma len trochu sklamalo že sa z kednou formou pečie strašne dlho treba si kupovať určite aspon 2 ks . Šlo by to ovela lepšie ušetríte čas aj energie. Ja si určite kúpim ďalšiu do páru. Formu na vafle odporúčam robilo sa s ňou skvelo a rýchlo , čo určite potrebuje každá žena. Budeme používať často.

    Náš tretí pomocník je krájač na uhorky. Žiaľ mne sa s ňou velmi nedarilo. Občas som nevedela trafiť zavity a nedarilo sa mi to zakrutit. Ale ked sa už podarilo tak mi uhorku krájalo super na špirálu. Žiaľ na druhej strane kde malo krajat vlasky mi to vôbec nešlo. So širalovou sa aj cuketa krajala dobre , robila so to do omáčky na cestoviny. Vadilo mi trochu že sa tam vkladá strašne kratky kúsok zeliny, ktorí sa rýchlo ostruha a potom sa to musí zase cele rozkrútiť a vložiť ďalší kúsok. A musí sa vkladať vždy rovný kúsok , keď som dala uhorku trochu zahnutú nešlo mi to vôbec krájať . Tento krájač ja žiaľ neodporúčam . Žiaľ ma viac hneval ako potešil.
    Dúfam že sa vám moja recenzia páčila, a pomohla som vybrať správnu pomôcku do kuchyne.

    (7 fotiek)
    kacoorka
    30. aug 2017    Čítané 280x

    Magnet3pagen

    Ako som kúzlila v našej kuchyni

    Ako matka štyroch detí, občas mám aj ja občas hlavu v smútku keď odmietajú jedlo.

    Raz nechcú slané, inokedy sladké, niekedy vôbec nič, so slovami: "Nechutí nám". A tak tápem kde je chyba. Varím azda zle?

    Odpoveď sa zdá  celkom jednoduchá, možno mám málo fantázie pri zdobení. Ja sama  radšej zjem jedlo, ktoré na mňa už z taniera volá:, "Zjedz ma!". Vďaka Modrému koníku som mohla testovať vykrajovátka od spoločnosti Magnet3Pagen.

    Balíček k nám prišiel starostlivo zabalený. Testovali sme červené vykrajovátko, strúhadlo na zeleninu, vykrajovátko na paradajky či inú zeleninu. K výrobkom mi chýbal popis výrobku, návod na použitie alebo údržbu.

    Začiatok testovania

    Začínala som červeným vykrajovátkom a strúhadlom na zeleninu. Poznáte to, deti vždy nájdu dôvod, prečo nebudú jesť syr,  prečo im nechutí paradajka a podobne. S týmto vykrajovátkom som skúšala ozdobiť deťom raňajky.

    Červené vykrajovátko

    Najlepšie šlo srdiečko a lístok. Ostatné dva vzory šli vybrať ťažko, mne  ten tenký list nešiel vybrať vôbec. Toto vykrajovátko je na syr ako stvorené. Ešte ho niekedy vyskúšam, keďže som dostala  tip na linecké koláče vykrajované práve takto.

    Strúhadlo na zeleninu

    Toto strúhadlo je celkom šikovná vec. Moje deti majú radi mrkvu, uhorku, len tak, na chrumkanie, a tak som hneď skúsila nové strúhadlo. Ľahko sa používa, avšak zelenina nesmie byť veľmi hrubá. Dobre sa mi s ním pracovalo, ľahko sa udržuje, stačilo ho umyť pod tečúcou vodou a dôkladne vysušiť. Ružičky z mrkvy či uhorky moje deti nadchli. Určite ho budeme používať často v našej kuchyni.

    Vykrajovátko na zeleninu

    Ako posledné som testovala vykrajovátko na paradajky. Celkom určite sa dá použiť aj na uvarené vajíčko či reďkovku. Priznám sa, že som čakala viac. Predstavovala som si, ako ho jednoducho použijem. No nebolo to tak. Skúšala som ho na rôznych paradajkách. Nešlo to. Až sa to raz podarilo. Neviem prečo mi to nešlo a čo som robila zle. Určite na neho nezanevriem a budem skúšať ďalej. Na fotografii môžete vidieť moje skúšanie.

    Ako hodnotím tieto výrobky?

    Kladne, nezapadnú u nás prachom. Strúhadlo na zeleninu je pre mňa top, z týchto troch výrobkov.

    Okrem vykrajovátok sme mali možnosť testovať aj plech na taštičky a radlo.

    Prišiel starostlivo zabalený, boli k nemu dva papiere, zrejme to bol popis, neviem, nakoľko bol písaný zrejme v cudzích jazykoch.

    To ma však neodradilo od testovania. Tento výrobok je skvelý.  Má nepriľnavú vrstvu, preto ho netreba mastiť ani vysypávať múkou. Po prvom použití ma nadchol. Je síce iba na šesť kusov taštičiek, ale keď som ho vybrala z rúry rýchlo vychladol a ja som ho mohla opäť použiť. Naše testovanie môžete vidieť na nasledujúcich fotografiách.

    Na sladko či slano, všetky boli výborné. Vyskúšala som kváskové cesto, klasické kysnuté, obe boli skvelé. Keďže nemám toustovač, skúsila som aj tousty z rúry. Vyšli výborne a manžel sa tešil z chutných raňajok.

    Plech sa ľahko udržuje, prípadná vytečená plnka sa dá ľahko zotrieť utierkou.

    Radlo je šikovné, dobre reže cesto. Plech má šikovnú pomôcku v podobe drážky, po ktorej radlo vedieme, čím vznikajú rovnomerné trojuholníky.

    Ako hodnotím tento výrobok?

    Veľmi kladne, stane sa mojím pomocníkom pri pečení. evylučujem, že dokúpim ďalší.

    Testovanie výrobkov od spoločnosti Magnet3Pagen bolo skvelé a ja som rada, že som mala možnosť ich vyskúšať.

    kikuskar5
    29. aug 2017    Čítané 199x

    Kuchynskí pomocníci

    Ahojte, som obyčajná mamina dvoch krásnych detičiek, ktorej  to všetko občas (ako každej) troška lezie na mozog, ale v úlohe žienky domácej a maminy som sa doslova našla 😊 Varenie je môj najväčší relax (keď mám pri ňom pokoj) a pečenie ešte väčší...
    Takže, keď som videla možnosť testovať vecičky od Magnet3pagen, neváhala som a bola som veľmi rada, že mi to vyšlo. 😊


    Už ako prišla krabica, deti sa tešili viac ako ja, lebo milujú, keď niečo prinesie kuriér, či pani poštárka, ale rozbaľovanie je zážitok vždy 😂

    Prvotné zoznámenie sa a už mladý pánko skúšal "nerozbitnosť" 😊  Najviac sme využili plech na pečenie, či na slaný, či sladký spôsob.  Hneď ako prvé sme otestovali lievance... Cesto klasické ako keby sa pražili na panvici, len sa to hodilo do trúby. Krásne sa vyklopili, nemusela som dávať pozor, aby neprihoreli, žiadna práca s otáčaním a podobnými piplačkami, k tomu džem, ovocie a čokoláda a mňamka bola rýchlo na svete.

    Zároveň sme využili aj vykrajovatka na oživenie, a z banánu boli krásne srdiečka 😊
    Na druhýkrát sa forma využila na obyčajnú bublaninu. Keby človek mal pár foriem, vedel by ich upiecť naraz, pri jednej by to bol fakt časový nápor, ale mne bohate stačilo upiecť na jedenkrát a ostatok klasický vo veľkom plechu a odteraz to budem vždy tak robiť, lebo deti mi bublaninu vždy ofrflali a teraz sa za tým šli zadrhnúť 😂 Neviem, či by šlo upečené vybrať, keby plech nevysypem múkou, ale neriskovala som a takto nebol problém vôbec. 😊

    Do tretice som už spravila klasické plnené pizzové taštičky. A boli bombové, úplne lepšie ako klasická pizza, takže odteraz zasa len takto. Je to úplne to isté ako keď robím klasickú pizzu, len nič nepadá, dobre sa to drží, využili sme ich aj na cestu, ako jedlo so sebou. Nahádzali do sáčku a bez zašpinenia sa čohokoľvek sa mohli pri hlade do nich pustiť 😊

    Dcérka je veľká pomocníčka, takže sme troška dozdobili vrch vykrajovaným cestom 😊

    A v poslednom testovaní plechu som skúsila obyčajne kysnuté cesto, s ktorým robím buchty a tiež odteraz inak robiť nebudem, síce buchty sú buchty, ale takto sa nám to páčilo viac, nie je to až také koláčové s tenkým cestom a plllno plno plnky 😊 Ako sme vždy do seba buchty cpali nasilu, lebo už sme nevládali, tak teraz aj málo bolo 😅 Žiadne vymazávanie plechu, krásne sa po upečení všetko ľahko vyklopilo.

    Keď zhrniem tento plech, veľmi sa mi páči, že sa skutočne dá využiť rôznymi spôsobmi, či už plnené, či neplnené, sladké, či slané jedlá, taštičky sa pekne zatvoria priloženým radielkom a nič nevyteká. Ale jedna vec sa mi ozaj na ňom nepáčila a to tá, že kraje toho plechu boli dosť ostré. Sama som musela dávať pozor, aby som sa neporezala a pri deťoch ešte viac.

    Ako druhú a zároveň aj tretiu vecičku sme skúšali tvoritka má zeleninu a špirálku na zeleninu. Viac menej som ich skúšala pri obyčajných príležitostiach, večera, na desiatu, viem si predstaviť pri zdobení mís na nejaké oslavy, ale za tie dva týždne takáto príležitosť nebola, tak aspoň takto...

    Čo sa týka tvorítka, tak sa môže využiť na všelijaké veci, využili sme aj pri pečení na cesto, zdobenie ovocím, ako som aj vyššie spomínala, alebo na syr, rôznu tvrdšiu zeleninu. Trošičku sa mi zdali maličké tie tvary, uvítala vy som väčšie a zároveň bolo nepraktické to, že sa muselo vykrajovať len z kraja, lebo tam potom zavádzali tie ostatné tvary. A trošku má sklamalo, keďže tie tvary boli veľmi maličké, tak ten trojlístok sa nedal vôbec použiť, nešlo mi to vôbec odtiaľ vybrať...z druhej strany krájač na rajčiny, či inú zeleninu. Super na zdobenie, ale neviem, či som robila niečo zlé, rajčiny som s tým neprekrojila, maximálne rozpučila. Skôr to je na tvrdšiu zeleninu, reďkovky a podobne, to už šlo super a pekne to vyzeralo 😊


    Čo sa týka špirálky na zeleninu, trošku treba prax a dajú sa vytvoriť pekne ružičky, zo začiatku mi to vôbec nešlo, vyzeralo to všelijako, ale keď sa s tým človek pohrá, ozdobovanie pôjde jedna radosť. Ja som to použila aj len pri obyčajnom strúhaní mrkvy do chleba pre manžela na desiatu do práce 😊

    Tak, v konečnom výsledku môžem vyjadriť veľkú spokojnosť s plechom na pečenie, na spomínané ostré kraje, keď prižmúrim jedno oko pri jeho využiteľnosti hneď zabúdam.
    Špirálka super vecička na zdobenie mís a už teraz sa teším, keď sa bude chystať nejaké rodinné stretnutie, že niečo s ním vykúzlim.


    A tvorítko ma troška sklamalo, čakala som od neho viac, respektíve ako bolo spomínané, keby boli väčšie tie tvary, bolo by to výrazne lepšie a škoda, že krájač sa dá využiť len na tvrdšiu zeleninu, na rajčiny vôbec. (Alebo som len holt nešikovná.) 😂

    #test_magnet3pagen
    Jednoduché pomôcky pre každého

    Ako prvé som začala pudingovymi formami. Velmi praktické riešenie , že sa dajú plniť z oboch strán. Je to tenší ale pevný plast , takže schladol puding celkom rýchlo asi za 3,5hodiny . V skle to trvá dlhšie. Puding sa dal vyklopit úplne lachko. Robila som 2x 400ml a bolo to akurát do 6 foriem. Po zjedený šup do myčky . Inak sú skvelé aj na hranie, stavali sme , odlupovali viečka. Prvý puding som robila malina+banán a druhý čokoláda+kokos oba veľmi chutili. Celkovo hodnotim ako skvelí pomocník a odporúčam.

    (4 fotky)

    Pokiaľ zrovna nepečiete môžte plech/formu využiť ako super triediaci podnos 😍
    #test_magnet3pagen

    (2 fotky)

    Krájanie zvládnu aj deti a majú z toho aj radosť 😎
    #test_magnet3pagen

    Na obed bola polievka z červenej šošovice s vajíčkom.
    #test_magnet3pagen

    Ak máte doma takého "jedaka" ako ja, robíte Všetko preto aby bolo jedlo pre neho príťažlivé. Niekto si povie, že zbytočné "rárohy" do domacnosti no pre maminky nepapáčov obrovská pomoc 😉
    Čuduj sa svete srdieckove hrusky zmizli ako prvé.
    #test_magnet3pagen

    (2 fotky)

    #test_magnet3pagen
    Konečne sa mi podarilo nakrájať tú paradajku😂
    Zn. Krajšie raňajky

    #test_magnet3pagen
    Poznáte to?doniesla som zeleninu zo záhradky na polievku,Teri zbadala čarovné strúhadlo,no a nakoniec som musela bežať po ďalšiu(na foto len malá ukážka)
    Vitamíny musia byť

    #test_magnet3pagen
    Láska ide cez žalúdok, to je pravda odkveká ako aj tá,že šaty robia človeka.
    Alebo zvádzam muža vôňou😊😋
    Tentokrát raňajky v podaní broskýň a pizze-kváskové

    #test_magnet3pagen
    Keď nemám toustovač ale mám testovať nový plech😂 aj takto sa dá využiť

    Poznáte to nečakaná návšteva... Čo teraz? Improvizácia čo chladnička dala a super plnené tvarohové taštičky ku kavicke.
    #test_magnet3pagen

    (2 fotky)

    #test_magnet3pagen
    Mami,mami, čo bude dnes dobrého? Plnené taštičky s domácim marhuľovým džemom, pre tatíka pizzové 😋😋😋

    #test_magnet3pagen
    Dnes sladne vafle so slivkami , zajtra skusim niečo slané

    kacoorka
    Správa bola zmenená    16. aug 2017    

    #test_magnet3pagen
    Ako zdobíte deťom raňajky?ja skutočne len občas,dnes som skúsila vykrajovátka a strúhadlo od Magnet3pagen
    S niecim som spokojná, niečo ma sklamalo
    Všetko sa dozviete v záverečnej recenzii

    #test_magnet3pagen
    Aj šalát sa chce páčiť... 🥗 🥕

    (3 fotky)

    #test_magnet3pagen
    Rýchla večera - omelety z rúry. Najskôr som formu dala na indukčnú varnú dosku. Jediná nevýhoda bola, že v strede sa mi to robilo viac ako na okraji. Tak som to šupla do rúry. A čuduj sa svete dietko zrazu zluplo Všetko na tanieri 👍🎉

    (4 fotky)

    #test_magnet3pagen
    Balíček, na ktorý som sa obzvlášť tešila
    Začíname s rodinkou testovať 😉