matka1984
    5. jún 2019    Čítané 516x

    Jedlo "budúcnosti" MANA? Ja asi stále žijem v praveku 🙂

    Píše sa rok 2159. Deti ráno neodchádzajú do školy, sedia doma so slúchadlom v uchu a Macbookom v ruke. Rovnako sú na tom rodičia, ktorí do práce chodia len sporadicky. Na dovolenky sa bežne cestuje do vesmíru. Za oknom nie je príroda, ale betónová džungľa. Kuchyňa už funguje len ako špajza. V policiach sú uložené tabletky na celodennú výživu a nápoje.... Ale dosť bolo srandy. Nikdy ma nebavil seriál Startrek, ani fantastické filmy budúcnosti, takže v tomto je moja predstavivosť naozaj úbohá. Navyše, som optimista a verím, že budúcnosť pre naše praprapra....vnúčatá bude iná a krajšia. A verím aj tomu, že MANA, ktorú som tento týždeň mala možnosť testovať, tu bude pre účel, na ktorý bola vyvinutá - bude určená výnimočne pre chvíle, keď nestíhame, ale potrebujeme sa plnohodnotne najesť a doplniť palivo.

    Prečo som chcela testovať MANU?

    Som otvorená novým veciam, občas nestíham a neustále si na seba nakladám nové aktivity. Do tohto testovania som išla s tým, že si trochu oddýchnem od nosenia "milión" krabičiek s jedlom do práce, nahradím "milión" drobností (chipsy, čokoládka, nanuk,...), samozrejme počas nestíhačiek budem mať po ruke "jedlo", ktoré ma zasýti a dám do tela niečo lepšie ako chipsy, nanuk alebo čokoládové keksy. Takže som sa veľmi potešila, keď mi prišla správa, že ma vybrali na testovanie. Ďakujem tím @konik_testuje, vďaka tím Mana.

    Takto nejak som si to jednoducho vyrátala, ale prišiel testovací týždeň a bolo to trochu inak. Prvý testovací deň v pondelok mi prišla krabica plná "jedla". Boli v nej:

    • Prášková MANA s neutrálnou príchuťou ORIGIN,
    • Prášková MANA s príchuťou malín a jahôd - LOVE,
    • Prášková MANA s príchuťou čokoláda - DREAM,
    • Prášková MANA s príchuťou tropického ovocia - SUNLIGHT,
    • 12ks nápojov MANA po 3 kusy z každej príchute,
    • nerezová naberačka MANA - dávkovač.

    Trochu ma prekvapilo, že k MANE nebol pribalený žiaden list či popis. Tak som si informácie našla na internete. Kde som sa navyše dozvedela, že tento produkt je v našich končinách novinka, resp. nie je dlho na trhu. Vytvoril ho mladý čech a jeho dvaja kamaráti v roku 2014 v Českej republike. Snažili sa vytvoriť superpotravinu, ktorá obsahuje všetko "potrebné" pre zdravé fungovanie a nestojí to veľa, teda jedna dávka cca 2 €.

    Mana obsahuje rôznorodé zdroje bielkovín, sacharidov, tukov, vlákniny, vitamínov a minerálov, aby bola zabezpečená potrebná rozmanitosť nutričných zdrojov pre naše telo. Má nízky glykemický index, vysoký obsah bielkovín, obsahuje viac druhov vlákniny, komplexné tuky a pomalé sacharidy. Je vhodná aj pre vegánov.

    Jedno balenie, resp. odporúčaná dávka práškovej many obsahuje 400 kcal, 20 % dennej odporúčanej dávky potravy pre dospelého zdravého človeka.

    A dozvedela som sa aj to, že do prvotných práškových drinkov sa prilievali aj zmesi špeciálnych olejov, bez ktorého MANA nevedela mať úplne hladkú konzistenciu. V posledných rokoch už olej nie je potrebné pridávať, všetko je v prášku.

    Moje testovanie

    Po prvotnom nadšení, že to budem mať v testovacom týždni trochu uľahčené, nastal druhý deň testovania - utorok, kedy som Manu prvýkrát ochutnala.

    Aj keď bolo odporúčané začať s Manou nahrádzať raňajky, ja som pripravovala raňajky a desiatu deťom, a zostala mi zelenina, tak som raňajky mala ešte klasické - toast s maslom a zeleninou a čakala som, kým ma prepadnú prvé chúťky na jedlo. A tie prišli okolo 10hod. v práci. Sľubne vyzerajúca bledunkožltá MANA sa ma dočkala. Prvý, druhý, tretí glg... Chuť, na ktorú nie som zvyknutá. Tekuté niečo, niekde som čítala, že ju prirovnali k palacinkovému cestu. To som surové nikdy neskúšala.  Príchuť SUNLIGHT jemne voňajúca po tropickom ovocí neočarila, mne chutila "práškovo". Pozitívum bolo zasýtenie.

    Na obed som mala nachystanú malinovo-jahodovú bledunkoružovú Manu LOVE.

    Obal podľa môjho gusta, príchute tiež. Vravím si, táto bude určite lepšia a pochutím si. Opak bol však pravdou. Dokonca ružová bola ešte viac cítiť práškom, a ja som v nej cítila dokonca niečo sladké, no nebola to chuť maliny či jahody. Tak som nápoj aspoň zajedala broskyňou, len nech sa najem.

    Jasné, že to nevzdávam

    Chcela som tomu dať šancu, a tak som doma popri varení večere a hodinu pred odchodom na tréning pripravila 1,5 dcl prášku MANA SUNLIGHT s vodou, troškou banánu a par kúskami malín a čučoriedok. Príprava práškovej Many bola naozaj jednoduchá. Stačilo do 330 ml vody nasypať 2 odmerky prášku MANA a rozmiešať vareškou. Žiadne hrudky, hladký nápoj. Ja som si pridala aj kúsok pomixovaného banánu. Takto mi to naozaj chutilo. Nastala úľava pri pomyslení na XY balení, ktoré mám ešte vyskúšať. Našťastie, nebudem ich musieť rozdávať. Našla som riešenie.

    A musím priznať, že ma to aj zasýtilo. Žiadny hlad. Počas tréningu mi nebolo ťažko, a mala som dosť energie. A po cvičení som si dala ešte normálnu večeru.

    Druhý testovací deň začal MANA raňajkami opäť v práškovej forme zo sivého balenia MANA ORIGIN, ktorý bol neutrálnej chuti. Vyladila som ho rozmixovanými čučoriedkami. Mňam. A veru aj zasýtilo. Jedla som až na desiatu jogurt.

    Tretí testovací deň som ochutnala Manu v tekutej forme v práci. Občas na mňa prídu hlady medzi raňajkami a obedom, a jem, čo mi príde pod ruku, resp. čo mám v zásobách z domu alebo v šuflíčku. No a dnes som mala v zásobách Manu čokoládovú DREAM v drinkovej forme. Na túto čokoládovú som sa veľmi tešila, ale zostala som sklamaná. Pár glgov, ktoré mi chutili ako pundigový prášok zmiešaný s vodou, ma nepresvedčili, ale aspoň do obeda zasýtili. Celú som ju nedopila. 

    Štvrtý deň som mala opäť v pláne tréning. A tak som si MANU SUNLIGHT žltú práškovú dala 1,5 hodiny pred tréningom spolu s trochou banánu a ovocia. Nebolo mi ťažko, mala som dostatok energie a ľahko sa mi cvičilo.

    Šiesty testovací deň, v sobotu, som upratovala, lietala po dome hore-dole, piekla a zabudla som na kávičku. Poobede sme mali grilovať, ale nakoniec sme boli pozvaní na gulášik. Takže pred neskorším obedom som si dala čokoládovú MANU vo forme drinku. Doladila som ju však kokosom a kakaom. A bolo to fajné. No hlavne, dobilo ma to energiou a zasýtilo.

    V posledný testovací deň v nedeľu som samozrejme nepohrdla grilovaným obedíkom a MANA ma čakala až pri upratovaní auta podvečer. Opäť zasýtila, dobila energiou. Ale vo všeobecnosti musím priznať, že týmto hotovým drinkom som na chuť neprišla, lepšie boli práškové.

    Testovanie bolo pre mňa náročnejšie, ako som si vôbec mohla predstaviť. Počiatočnú radosť z voľného času, kedy nebudem musieť pripravovať jedlo pre seba do práce, nosiť misky v taške, vystriedala občasná nechuť k Mane. Zistila som, že je to "úzkoprofilový" produkt určený pre užšiu skupinu ľudí, ktorí sú možno aj naučení na proteínové nápoje, v ktorých je cítiť prášok. Ja som nikdy nič podobné neskúšala. Priznávam, že časom sa dá na chuť Many zvyknúť. Aj som našla spôsob, ako ju viem zjesť JA, a teda dochutiť ju. Takisto čas, kedy je dokonca pre mňa lepšie stráviteľná ako nejaké iné jedlo... A to je čas pred tréningom. Vtedy naozaj padla vhod. Mala som aj dilemu, ako napísať túto recenziu? Prevažne negatívne? Nebolo predsa ťažké nájsť nejaké jej nevýhody, ale musím vám pravdu povedať, našla som pre ňu aj výhody a zhrnula som ich pre vás do pár bodov.

    Výhody

    • rýchly prísun energie - zasýtenie, ale bez pocitu ťažoby,
    • rýchla, resp. žiadna príprava,
    • nie je nutné skladovať v chladničke,
    • vhodné pre manažérov, ľudí, ktorí často cestujú, alebo všeobecne pre ľudí, keď občas nestíhajú obed, večeru či raňajky,
    • tekutá a zároveň nutrične vyvážená strava v prípade ústnych chirurgických zákrokov alebo iných zákrokov, po ktorých nemôžete prijímať inú ako tekutú stravu,

    Nevýhody

    • chuť, je to môj subjektívny pocit, ale za mňa v Mane cítiť prášok, a naopak, je nevýrazná v jednotlivých príchutiach. Na chuť sa dá časom zvyknúť. Ja osobne som nikdy predtým nepila proteínové nápoje, ktoré k tomuto drinku dosť často prirovnávajú. Takže ľudia na ne zvyknutí by možno nemali s Manou problém. Ja som si na nej pochutnala, keď som si ju dochutila (ovocie, kakao,..),
    • konzistencia - aspoň ja toto vnímam ako nevýhodu, lebo hocičo, čo je čisto pomixované neviem jesť dlhodobo, potrebujem jedlo chrúmať, žuť, vychutnávať,
    • spoločný obed, večera - pre mňa je nemožné nahradiť toto jedlo plnohodnotou večerou so všetkým, čo k tomu patrí. Od farby, chute jedla, stolovania, až po čas strávený so svojimi najbližšími. S Manou pre mňa nie, ale podľa výrobcu ani toto jedlo na tento účel nebolo vyrobené,
    • neodporúča sa jesť tehotným, dojčiacim matkám, deťom, diabetikom, resp. ak by ju chceli jesť, mali by zloženie skonzultovať so svojím lekárom,
    • na obaloch práškovej verzie chýba popis zloženia,
    • úzkoprofilový produkt

    Čo sa týka zloženia, nevedela som, či to zaradiť ako výhodu, či nevýhodu, či hodnotiť pozitívne alebo negatívne, lebo jednotlivé hodnoty mi veľa nevravia a stravujem sa bežne na základe zdravého sedliackeho rozumu. Teda, čo najviac pripravujem jedlo doma, z čerstvých surovín, minimum polotovarov, veľa zeleniny, ovocia a podobne.

    Nerátam ani kalórie, snažím sa jesť pravidelne. Nech sa páči, zloženie drinku na obale tekutej Many. Prípadne si pozrite zloženie na www.mojamana.sk

    Manu vnímam ako jedlo, ktoré je dobré mať po ruke pri väčšej fyzickej námahe.Pred športovým výkonom, po ňom. Lebo dodá nášmu telu energiu, zasýti, ale zároveň nezaťaží žalúdok. Vhodná je občas na služobných cestách, či keď v práci nestíhame obed alebo desiatu. Niekedy, keď chceme niečo dosiahnuť, ideme mimo svoju komfortnú zónu. Tak je to aj v práci či pri športe. Vtedy môžeme mať po ruke Manu. Ale vo všeobecnosti som sa počas testovacieho týždňa pristihla pri tom, že obetujem čas a radšej si jedlo pripravím doma. A Manu využijem ako predjedlo pred tréningom. 

    Asi sa fakt trochu bojím budúcnosti, čo budeme jesť. Lebo aj výroba potravín je pre našu planétu z dlhodobého hľadiska neudržateľná pre takú masu ľudí. Ale snažím sa byť optimista a verím, že sa aj o stovku rokov naši potomkovia budú stretávať pri obede či večeri, stole plnom krásneho a voňavého jedla a budú sa spolu veľa rozprávať a usmievať sa na seba.

    Majte pekný deň.

    lejlicka
    2. jún 2019    Čítané 301x

    Jedlo, ktoré sa pripraví prakticky samo - MANA

    Nedávno som sa po dlhej dobe zapojila do testovania produktov MANA a musím sa priznať, že som ani nedúfala, že by ma mohli vybrať . Na moje veľké prekvapenie, stalo sa. O tomto produkte som predtým nepočula, a teda zvedavosť bola obrovská 😁

    Čo to je?

    Ako to môže asi chutiť?

    Naozaj dokáže taká malá krabička zasýtiť organizmus? 🤔 Úprimne, veľké šance som tomu nedávala.

    MANA je nutrične kompletné jedlo, ktoré vám nahradí jednu porciu jedla. Dá sa kúpiť buď hotové v tetrapackovom balení (krabička) alebo v práškovej forme a rozrobíte si drink sami.

    - Ako to môže asi chutiť?

    Na chuť si treba zvyknúť. Je to hustejšia forma drinku práškovej chuti so štyrmi príchuťami.

    I. Neutrálna (biela)
    II. Dream (čokoladová - hnedá)
    III. Sunlight (mix tropického ovocia - žltá)
    IV. Love (malina - ružová)

    U mňa jednoznačne zvíťazila MANA Dream. Keďže som čokoholik v tejto chuti som sa našla . Drink nieje zbytočne presladený a naozaj príchuť čokolády tam bola jemne cítiť.

    Ostatné príchute ma nejak extra neoslovili ... To platí rovnako pre prášok aj pre hotový drink .

    - Naozaj dokáže taká malá krabička zasýtiť organizmus?

    Áno, dokáže. Z vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že naozaj ma drink zasýtil. Na tie dve, tri hodinky som hlad po konzumácii nepociťovala, čo som bola veľmi milo prekvapená. Už keď som drink pila, mala som pocit, že som plná. A to som ho nemala dopitý celý. Takže účel to splní 👍

    Na záver by som dodala ešte toľko, že som vďačná za túto skúsenosť, keďže rada skúšam nové veci 🙂 A aj keď voči drinkom nemám nejak extra výhrady, určite ostanem pri normálnom stravovaní.

    Soňa

    simonecka145
    2. jún 2019    Čítané 354x

    Test MANA, alebo ako vás jedna krabička alebo trošku prášku má zasýtiť ako normálne, plnohodnotné jedlo

    Keď som uvidela článok na @konik_testuje, že je “výberko” na testovanie MANA produktov, zaujalo ma to, tak som sa prihlásila. Hlavne kvôli tomu, že takéto výrobky mám rada, chutí mi to konzistenčne, no s väčšinou mávam problém kvôli tomu, že mám alergiu na bielkovinu kravského mlieka a aj na laktózu a výrobky MANA sú úplne vegánske. Tak som a potešila, že konečne niečo aj pre mňa.

    Po pár dňoch mi prišla správa, že ma vybrali na testovanie Mana a ja som sa veeeeeľmi tešila a nedočkavo čakala na balíček 🙂

    Pár dní po tejto správe mi balíček prišiel 🙂

    Bol dosť ťažký, obsahoval 4 balenia “prášku” na zarábanie z každej prichute a 12 nápojov, 3 z každej príchute.

    Ale poďme po poradí.

    Ako prvý som otvorila a ochutnala napoj s názvom dream.

    Po otvorení ma jeho vôňa príjemne prekvapila. Jemná čokoládová vôňa, som si povedala super, voní jemne, nebude to nič extra sladké. No keď som to ochutnala, tak môj úsmev zamrzol. Asi som to nepochopila. Chuť aj sladká, aj slaná.... Skúsila som sa napiť ešte raz, potom zasa a stále som nevedela, čo pijem. Cítila som tam kokos a trošku osolenej čokolády... divné.

    Ako druhú príchuť som skúšala príchuť sunlight.

    Po otvorení som zacítila takú jemnú tropickú vôňu, no ani teraz to s chuťou nemalo nič spoločné. Stále som tam cítila, ako keby to bolo osolené. Keď som sa napila zasa, necítila som už vôbec žiadnu chuť a ďalej som to nepila.

    Tretiu som pila príchuť love.

    Po otvorení super jemná vôňa. Vonia kyselkavo a chutí ako lesné jahody, ale tá chuť je tam len jemná. No konečne som to 1x vypila celé👌🏻🙂

    Ako štvrtú, poslednú, som skúšala príchuť “mark5”, neutrálnu, a presne taký, aký je názov a aj vzhľad toho, je aj chuť. Odporúčam to rozmixovať s nejakým ovocím, pretože to sa inak nedá vypiť.

    Čo sa týka “práškových” MANA výrobkov, vôňou mi prídu silnejšie ako nápoje, ale chuťou zase slabšie.

    Mne osobne sa páčia viac práškové, pretože je super, že si to môžete vmiešať do jogurtu alebo aj do smoothie a super vás to zasýti. Takže ja dávam bod tým “instantným” MANÁM 🙈😁🙂🙂🙂🙂👌🏻

    No a keď to zhrniem, čakala som od týchto produktov vzhľadom na ich cenu viac, no každý má iné chute a požiadavky na “jedlo”. No veľké plus majú u mňa za to, že sú vegánske 🙂

    Každopádne ďakujem @konik_testuje za túto možnosť testovať a spoznať výrobky MANA 🙏🏻🙂☺️

    eddrienna
    2. jún 2019    Čítané 227x

    Ako testovať výhru po “funuse”

    Takto sa to začalo:

    “Keď nestíhate, ste v jednom kole a potrebujete doplniť energiu, často jedlo vynecháte alebo siahnete po nezdravých, nutrične nevyvážených potravinách. “

    Pri čítaní som si, samozrejme, hovorila: “No veru, nestíham, jasné, že som v jednom kole. Energia??? Tu mám už v mínuse a hej, keď to na mňa príde, zožeriem všetko, čo vidím.”

    Tak som len tak napísala komentár. A potom prišla správa, že ma na to testovanie vybrali 🙂
    Potešila som sa dvojnásobne, pretože som si hneď predstavila tie šialené rána, kedy behám z izby do izby a do kuchyne, budím deti, chystám desiatu, dávam na seba aspoň kúsok nejakého upravovacieho prípravku, nech sa ma nikto v práci nepýta, čo sa mi stalo... A tak, reku, vezmem nápoj do tašky, v aute pri šoférovaní zvládnem vypiť a ešte bude aj pre manžela, ktorý je veľmi veľa času na cestách naprieč Slovenskom. Tak som už len čakala, kedy balík príde. A aj prišiel.

    Ťažký bol, to sa musí uznať. Preštudovala som ho a tešila sa, ako si ho donesiem domov a začnem skúšať. Problém nastal, keď som prišla už naozaj domov aj s balíkom po celom dni v práci. Len čo som prišla, zaľahla som do postele s horúcim čelom a divným pocitom, ktorý sa nevytratil ani nasledujúce ráno. Plný nos, slziace oči, hlas podobný manželovmu 😞

    Nápoj som si cestou do práce do kabelky hodila, aj otvorila, ale pri pití (asi by viac vyhovoval výraz po dopití) som zistila, že som celý čas vôbec necítila chuť toho, čo som pila 😞 A tak nastala rýchla zmena. Manžel mal už nápoj v taške tiež, ale musela som sa poistiť, a tak som našla kolegyňu, ktorá sa nebojí experimentov a vyskúša to. Práve sa chystala na školský výlet a taká malá fľaštička jej veľa miesta veru nezabrala. A ako to dopadlo?

    Kolegyňa bola veľmi nadšená a nemala problém vyskúšať aj inú príchuť. Nápoje najprv preštudovala, čo sa týka zloženia. Keďže má alergiu na laktózu, veľmi ju potešilo, že jej žiaden z týchto nápojov nespôsoboval žalúdočné ťažkosti. Výhradu mala k chuti, jej najviac chutil nápoj s neutrálnou príchuťou a najmenej jahodová príchuť. Zasýtilo ju to nielen počas cestovania, ale aj v bežný pracovný deň a chuť. Mne ešte stále necítiacej, chuť som pripísala k nápoju zo sójoveho mlieka.

    Manžel každý nápoj vypil a vyjadril sa pri kakaovej chuti veľmi zaujímavo, chutilo mu to ako ochutené blato. Ale skonštatoval, že síce nie každá chuť bola pre neho príjemná, zasýtilo ho to tak, že vydržal naozaj dlhý čas bez jedla. Ďalšie ráno pred odchodom si poprosil “tú sladkú vec” opäť 🙂

    Keďže som videla, že stále neviem, ako chutí “žltá krabička “, poprosila som ďalšiu kolegyňu, ktorá momentálne ráta všetky kalórie, výdaj energie a neviem ešte, čo všetko 🙂 Podujala sa, ale ako krabičku otvorila, hneď mi ju vrátila, pretože to vraj bolo také odporné. Ja som, žiaľ, potvrdiť stále nemohla. Aaaaaleee!!! Po celom týždni trápenia sa prišiel víkend a ja som zistila, keď som sa chystala pripraviť ďalší nápoj pre manžela, ale nie krabičkový, ale zo sáčku, že pri otvorení som ucítila vôňu. Potešila som sa veeeeľmi a hneď som skúšala.

    Výzorovo mi to pripomenulo magický piesok, ktorý sme deťom donedávna kupovali 🙂

    Samozrejme, mne to nedalo a ochutnala som najprv prášok, a musím priznať, ten mi chutil viac ako samotný nápoj. Neviem povedať, či to bolo tou chuťou, ktorá nikomu nechutila. Takže príchuť tropické leto hodnotím ako najmenej atraktívnu a v mojom testovaní neobľúbenú.

    Keď už môj zdravotný stav dovoľoval , vyskúšala som aj “krabičkový” nápoj. Sama za seba môžem povedať, že nápoj má zasýtil, naozaj som ho mohla považovať za plnú náhradu jedla. Nemala som chuť nejak si drink dochutiť, jahodová príchuť za mňa jednoznačne viedla. Kakao ani tropické leto ma až tak neoslovili. 

    Ale čo má veľmi zaujalo, bolo, že v zložení sa sója ozaj nachádza, takže keď sa kolegyni zdala chuť veľmi podobná sójovemu nápoju, malo to svoje opodstatnenie 🙂 

    Ak by som mala testovanie zhrnúť do niekoľkých bodov, tak trvám na tom, že “krabičkové balenie“ je isto fantastické, úsporné, šupneš do tašky a ideš. Chuťovo (ale stále treba mať na pamäti, že síce som testovala už v podstate skoro po testovaní, bola som po chorobe a moje chuťové bunky nemuseli byt 100 % ok) mi toto balenie chutilo viac. Zo sáčka mi ten nápoj nechutil až tak (dávkovanie som dodržiavala). Chuť tropického lesa by som ja aj okolie, ktoré testovalo, vynechali, ale tie ostatné boli chutné. Ale to najpodstatnejšie, naozaj boli plnohodnotnou náhradou za jedno denné jedlo. A ďalšie plus je zloženie.

    Testovanie je za nami, ale ešte nám nejaký ten prášok ostal, takže si vitamíny do tela doprajem po chorobe určite rada.

    A nakoniec pridám foto, ako som manžela “načapala” pri pití nápoja vo večerných hodinách 😬 Podľa mňa ten výraz hovorí za všetko 🙂

    Za možnosť testovania ďakujeme a tešíme sa niekedy opäť 😉

    silvia31
    1. jún 2019    Čítané 170x

    Mana nápoje

    Milé žienky, mamky, tetky, babky a všetci, čo hľadáte radu a vyskočí na vás môj článok, moja #recenzia na nápoje Mana, zdravím vás 🙂 

    Na tomto fóre sa zdržiavam celkom často, preto aj sledujem možnosti testovať výrobky s MK a čo ma zaujme, o to sa zapojím. A #test_mana ma veru zaujal. 

    Nápoje Mana poznám od kamarátky, ktorá mi ich opisovala ako super prírodné produkty, ktoré majú nahradiť tuhú stravu počas dňa, vďaka ktorým schudla 8 kg za mesiac, pričom okrem obeda nejedla, pila len Mana nápoje. Upravila sa jej aj nepravidelná tuhá stolica, s ktorou mala problém predtým, ako začala piť Manu. 

    Keďže som aktívna mama dvoch detí, ktorá pracuje, stará sa o domácnosť, dvoch psov, rada cvičí a veľa šoféruje, tak veľakrát sa stane, že nestíham jesť zdravo a vyvážene, ale siahnem po pečive a chuť na sladké ma prepadne denne aj 3x.

    Takže som si povedala, skúsim šťastie, ide leto, možno sa zadarí a mne to pomôže naštartovať sa 🙂 A ono sa zadarilo, vybrali ma 🙂

    V balíku bolo 12 nápojov v 4 rôznych príchutiach, odmerka a 4 balenia práškovej formy, ktorú treba zarobiť s vodou. 

    Ako prvé som ochutnala ráno cestou do práce hotový drink s príchuťou Sunlight, o ktorom na svojich stránkach píše mojamana: V každej 330 ml fľaši nájdete nutrične kompletné jedlo, ktoré vás dokonale zasytí. Svojmu telu rýchlo dodáte 400 kcal, 27 vitamínov a minerálov, 20 g bielkovín, vlákninu, kvalitné tuky a správny pomer sacharidov. Jednou porciou pokryjete 20 % vášho denného príjmu.

    OK, takže raňajky by boli, akurát by som to musela vypiť. Ospravedlňujem sa všetkým, ale túto príchuť som zavrhla už na čuch, keď som to otvorila. Prvý hlt a skoro to šlo zo mňa von, za celý deň do 13h som vypila asi 6 hltov, nešlo to, ale zasýtená som bola. 

    Ochutnal to doma muž, jemu to chutilo a nemal problém vypiť zvyšné balenia tejto príchute - odporúča ich poriadne pretrepať. Chuť je mierne banánová. 

    Druhý pokus bol lepší, ochutnala som príchuť Dream, čo je kakaová chuť, a s tou to šlo hladko, chutilo mi 🙂 Bola som zasýtená a nemala som nafúknuté brucho.

    Príchuť Love je akoby jahodová, tú tiež vypil muž, pre mňa to chutilo tak umelo, aj vôňa nič pre mňa. 

    Príchuť Origin by mala byť príjemná neutrálna, ale moje chuťové bunky ju neprijali, bola neutrálna až moc. 

    Práškové formy boli o niečo lepšie, viete si k nim pridať ovocie, ale mala som pocit, akoby som pila proteín, čiže to išlo ľahšie do mňa 🙂 

    2 odmerky prášku pridáte do 300 ml vody, poriadne rozmiešate - ja som dala aj čučoriedky či banán a tyčovým mixérom to rozmixovala. 

    Na prípravu naozaj jednoduché, rýchle, musím povedať, že mne vyhovuje takáto tekutá forma stravy, pretože nemusím nosiť so sebou kopec vecí. No diskusie tu na MK boli búrlivé veru, žienky si povedali rôzne názory. 

    Na ich stránke nájdete aj kompletné zloženie a štúdie. 

    Mana nápoje sa odporúča piť ako súčasť vyváženej a pestrej stravy, pri zdravom životnom štýle, je vhodná pre zdravých dospelých ľudí. 

    https://blog.mojemana.cz/faq/lipidy-tuky?_ga=2.211295381.163493825.1559418341-408199371.1558453449

    Popravde, schudnúť som neschudla, drink si so sebou beriem, keď viem, že dopoludnia nič nestíham, takže moja nepravidelná strava je stále hlavným cieľom na nápravu 🙂 

    Ďakujem Modrý koník za možnosť testovať s vami 🙂 

    Silvia 

    stastnamamulka
    1. jún 2019    Čítané 189x

    Ako som testovala jedlo budúcnosti a prežila som,aby som Vám mohla o tom napísať

    Pamätám si, ako som asi v 90-tych rokoch mala možnosť ochutnať kúsok "vesmírnej" stravy, ktorú môj brat kúpil v americkom vesmírnom stredisku NASA ako turista. Myslím, že nikdy predtým (a ani potom) som nič zvláštnejšie nejedla 🙂  Spomínam si na ten Waaau pocit, že som možno ochutnala niečo z budúcnosti...

    Preto to bolo pre mňa milé prekvapenie, keď som bola vybraná testovať (podľa popisu) nutrične vyváženú stravu, MANA drink a MANA prášok. Ako mamina štyroch hladošov som zvyknutá variť veľa a často, avšak boli dni, keď som zabúdala na seba a na moj žalúdok. Hlavne rána boli u nás hektické, občas som naozaj odchádzala do práce len s fľašou vody, čo je môj strašný zlozvyk už od strednej školy. Preto ma tiež zaujala možnosť mať po ruke ľahko dostupnú potravu 🙂 Lenže za akú cenu?

    V starostlivo zabalenom balíku som si našla MANA drink a prášok s príchuťou Love, Dream, Sunlight a drink a prášok bez príchute. K dokonalosti a k odmerke z nerezovej ocele mi už chýbala len fľaša na hotový nápoj. No čo už, možno niekedy nabudúce.

    Ako prvý som sa rozhodla vyskúšať MANA drink Sunlight, ktorý mi vzhľadovo evokoval chuť žltého ovocia (až kým som neochutnala prvý hlt). Ako človek s intoleranciou laktózy (ktorú MANA drink neobsahuje) som zvyknutá na chuť rastlinných "mliek", ale táto chuť ma vôbec neoslovila. Žiadna láska na prvý pohľad, skôr také nemastné neslané kamarátstvo, bez identifikovateľnej chute. Jediné, čo mi ostalo, bola pachuť ovseného drinku, ktorý som musela zapiť vodou. Rozpaky a čiastočné sklamanie striedali pocit nasýtenia a nechuti si zobnúť niečo malé mimo jedla. Ďalší deň testovania som išla "na istotu" do drinku MANA Dream s príchuťou kakaového prášku, lebo ČOKOLÁDA 🙂

    Chuť príjemne prekvapila, aj keď stále to nebolo ono, drink som vypila až do poslednej kvapky.

    Najväčšie obavy som mala iba z  drinku s "neutrálnou " príchuťou, preto som sa nechala inšpirovať a zmixovala som ho s ovocím a vtedy prišlo to očakávané WAU. Chuťovo ako ovocný milkshake, príprava trvala asi 20 sekúnd, hlad zažehnaný aspoň na hodinu 🙂

    Na druhej strane, ako nie veľký nadšenec práškovej formy "akožejedla" mi MANA prášok veľmi nesadol a ani nechutil. Viem si ho však predstaviť ako alternatívu a rýchle zasýtenie napríklad pre študentov v skúškovom období či ľudí jazdiacich dlhé trasy. Ako výnimočná alternatíva bagiet a fast foodu je myslím, že celkom fajn. Hladošov nesklame a zasýti, fajnšmekrov však neohúri ale ani neurazí.

    Oceňujem zaujímavý nápad od našich priateľov z Čiech, avšak verím a dúfam, že žiadne jedlo (v) budúcnosti nenahradí chutný rodinný obed či debatu pri dobrom (skutočnom) jedle.

    Ďakujem za zaujímavý zážitok!

    Lucia

    abriela
    28. máj 2019    Čítané 573x

    MAm NAponáhlo, nestíham jesť

    Mana nápoj = jedlo budúcnosti. Poviete si, no to určite! Nejaký prášok či nápoj predsa nenahradia klasický obed. Presne takto by som reagoval aj ja. Ľudia sa boja zmien, majú radi zaužívané spôsoby a prášok predsa nemôže nahradiť jedlo, že?

    Niečo o mne. Zapojila som sa do testovania, keďže ma produkt MANA ako náhrada jedla zaujal. Keď nestíham obed, siaham po napolitánke. Dojdem domov z práce, najem sa. Potom zvyčajne ideme von a večer, keď uložím syna, doháňam zameškané sladkosťami a čipsami. Našťastie to nie je na mňe vidieť.

    V pondelok mi kuriér doručil balík. V balíku boli 4 príchute MANA produktov – Mana bez príchute, Mana Love, Mana Sunglight a Dream. V balíku boli hotové nápoje s objemom 330 ml, energetickou hodnotou 400 kcal a prášková podoba, kde jeden sáčok predstavuje 5 hotových jedál - 2000 kcal.

    Ako prvé som siahla po žltej tekutej MANE s názvom Sunligt. Vôňa bola jemná, celkom príjemná. Chuť má však šokovala. Nepríjemná, prášková chuť bez príchute. Vypila som celý nápoj asi v priebehu 3 hodín. Po práci som si dala doma len polievku. Spravila dve torty, odniesla syna na tréning a konečne som si šla zabehať. Môj prvý tohoročný beh bude v mojej pamäti navždy spojený s Manou. Mala som kopu energiu, necítila som sa plná. Večer sme došli domov, dala som si jeden malý langoš (naša častá rýchla večera) a večerné vyjedanie sa nekonalo.

    Tešila som sa na ráno, že ochutnám ďalšiu príchuť. Tak ráno som si spravila kokteil z MANA prášku bez príchute s banánom. Prášok vonia po sušenom mlieku, resp. ako ovsené vločky. 2 odmerky nápoja sa pridávajú na 330 ml vody, čím získate jedno jedlo s energetickou hodnotou 400 kcal. Chuť už nebola taká príšerná a nápoj mi aj chutil. Banán pripravenému nápoju dodal chuť a ja som si na desiatu pred obedom konečne nedala napolitánku 🙂. Na raňajky som si spravila nápoj s jednou odmerkou.

    Ďalšie dni som do testovania zapojila aj kamošku, kolegyňu. Zaujalo ju zloženie Many, obsahuje rastlinné oleje a prášková chuť jej neprekážala, keďže pozná nápoje z prášku a proteíny. Mňa zloženie až tak nezaujalo. Vyrástla som na dedine, kde sme mali zväčša domáce produkty, takže nevyhľadávam rôzne rastlinné náhrady (hlavne) mliečnych výrobkov.

    Mana Dream má miernu čokoládovú príchuť. Kolegyni chutila táto chuť najviac, mne až tak nie. Aj keď milujem čokoládu, nemám v obľube produkty s čokoládou. Práškovú podobu som skúsila zmiešať s instantnou kávou a mliekom. Nebola to žiadna sláva. Proste čokoládová chuť mi nesedí.

    Mana Love vonia po malinách. Práškovú podobu som skúsila s malinami a čučoriedkami. Zvýraznila sa tým jej chuť. V kombinácii s banánom to bol taký mix chutí.

    Moja polovička zase ocenila, že nápoj nie je presladený ako rôzne iónové a proteínové nápoje a nápoj mu chutil. Ocenil ho na zahnanie hladu počas dlhších ciest autom, resp. pred športom alebo po výkone.

    Ďakujem, že som bola vybraná do testovanie. Aj keď prvotná chuť nie je nič extra, na Manu sa dá zvyknúť a aj dnes som si do práce pripravila práškovú náhradu jedla v podobe Many. Mana je naozaj nápoj, ktorý nahradí jedlo a zasýti. Určite je to skvelá náhrada jedla pre zaneprázdneného človeka, ktorý sa nestíha pravidelne stravovať.

    Tak dala som druhú šancu tejto ružovej Mane pri umývaní auta 💪🚗 💪
    Už som si možno privykla na chuť, lebo sa mi zdala trochu lepšia. 🤔😉 Aj som ju celú vypila. Aj zasýtila. 💪
    Viac v recenzii už tento týždeň.
    #test_mana

    Asi je jasné, čo som si dnes dala na obed 🤔😉 krásnu nedeľu všetkým ❤️❤️❤️❤️
    Posledný testovací deň s Manou 🔌💪 🔌💪 jej čas príde pri upratovaní 🚗
    #test_mana

    matka1984
    Správa bola zmenená    25. máj 2019    

    Ešte upratujem a idem upiecť koláčik.🥞🍰 Deťom a manželovi fazuľová polievka na obed.. A kým ugrilujeme mäsko, teda druhý chod, ja som dala ďalšiu šancu tejto čokoládovej Mane, dochutenej kakaom a kokosom. 🔌💪. Takto sa to celkom dá 🤔😉. Na ☕ som dnes aj zabudla. Dám si až ku koláčiku na vonku 🏖️🏝️

    #test_mana

    Víkendové raňajky väčšinou trávime spoločne ❤️❤️❤️❤️
    Zajtra sa moje testovanie končí, tak som sebe naservírovala na raňajky práškovú Manu - neutrálnu chuť, ktorú som samozrejme musela dochutiť čučoriedkami a zajedala som ovocím. Nasýtená som 💪, ale neviem si zvyknúť na tú chuť a o pôžitku z jedla ani nehovorím 🤐. Idem upratovať, zužitkovať energiu 🔌😉💪
    #test_mana

    stastnamamulka
    Správa bola zmenená    24. máj 2019    

    Po rozpakoch z tekutej verzie som skúsila dať šancu práškovej,kedže veľa recenzií ju ospevovalo ako chutnejšiu a lepšiu 🤔🤷‍♀️
    Nebola 🤢
    Vyskúšala som príchuť Dream,ktorá mi ako jediná chutila iba v tekutej (hotovej) vychladenej verzii 🙈
    #test_mana

    Pre mňa je využitie many jasné 💪🏋️‍♀️... Takto pred tréningom padne určite vhod. Nie je mi ťažko, mám dostatok energie a ľahko sa mi cvičí.
    Ale všeobecne je jedlo pre mňa PÔŽITKOM, kombináciou chutí a farieb, čo mi pri Mane chýba. Neviem ju zjesť a pochutnať si ZÁROVEŇ, bez pridania "niečoho", v tomto prípade 🍌
    Viac v recenzii. 😉
    #test_mana

    #test_mana tak teda nevzdávam sa, chutnala som ďalej aj so zvyškom famílie 😀 chlapovi aj synovi chutil aj ten žltý nápoj Sunlight, mne nie.. Tento čokoládový zase chutil mne a vypila som ho bez problémov po cvičení 👍 červený /ružový mi nechutil, ale im áno.. Ja som ale čokoládová vo všetkom, to je moja❤️ príchuť ..
    Takže čo človek, to iný názor a chuť.. ✌️

    (2 fotky)

    Čo čert nechcel,testovanie vyšlo akurát na môj lážo plážo krátky pracovný týždeň 🏖 Naozaj VÝNIMOČNE bez stresu a behačiek,ktoré pozná hádam každá pracujúca mama ☺️
    Po ochutnaní príchuti Love a Sunlight som mala na začiatku zmiešané pocity.CHUŤ je podobná zahustenému rastlinnému mlieku,príchuť nesklame,no ani neohúri.Ocenila som,že nápoj nie je presladený a hlavne NAOZAJ zasýti (na 3-4hod ).Na môj vkus je však hustejší ako mám rada,preto som ho nakoniec zapila vodou 💧
    Myslím,že ten prvotný cieľ nápoja-zasýtiť je 👌.Viem si ho predstaviť ako doplnok stravy pre ľudí,ktorý pracujú 12/24hod napr.hasiči v službe,šoférov,ktorí jazdia dlhé linky a trasy alebo pre nás,ktorí,keď sme hladní tak sme hnusní na celý svet 😂🙈
    #kedsihladnyniesitoty
    #test_mana

    silvia31
    Správa bola zmenená    22. máj 2019    

    Asi ste to tu už zaregistrovali, myslím podobné fotky 😁 avšak musím si aj ja splniť svoju povinnosť, keďže ma vybrali na testovanie produktov Mana #test_mana
    Dnešok som rozbehaná - od 6tej rána na nohách, za volantom, v práci a po rôznych úradoch, tak som si vzala so sebou tento nápoj Sunlight ☀️ a jablko a čučoriedky na dopoludnie, plus must have rána - káva 😁
    V balíku nebol žiaden list, žiadne info ako dávkovať a koľko toho skonzumovať, jedine informácie sú na obaloch 🤔👎 čakala som nejaký popis k tomu od spoločnosti. Ok, neva..
    Ráno v aute, keď som vysadila syna, som mala chvíľu a tak som ochutnala. Vôňa nepríjemná, taká umelá, chuť - nechuť.. Kto je citlivý na chute, toto isto nevypije. Áno, dva glgy Vás zasýtia, ale viac ako dva glgy naraz ani nedám.. Ochutnala to kolegyňa, tiež ju to neoslovilo.. Chlap povedal: "Čo si čakala, to ti nemá chutiť, to ťa má zasýtiť, aby si nejedla blbosti." Ochutnal aj synator, vraj mu to chutilo (ou, tak už mu neverím, že dobre varím) 😅
    Zhodnotenie, moje chuťové bunky si na svoje neprišli, ani tie čuchové, nedopitá ostala polovička tohto balenia.. Obed som si dala normálny a uvidím, čo bude ďalej z toho množstva chutí, ktoré mám doma 😉

    matka1984
    Správa bola zmenená    22. máj 2019    

    Dnes som raňajkovala takto. Neutrálnu chuť "tejto sivej many" som doplnila rozmixovanými čučoriedkami 🍇 takto mi to chutilo. Uvidíme, či aj zasýti. Táto dávka má pokryť 20% denného prijmu 📝📟

    #test_mana

    Dnešok začal normálnymi raňajkami toast, zelenina, čajík, káva 🥪☕🍵 a ja som sa do práce vybavila 2 mana drinkami a broskyňami... Hlad ma premohol až po desiatej, tak som otvorila žltý nápoj a dala som si asi dva glgy a nejak mi to nebralo 🙆‍♀️... Cez obed som sa tešila na ružový jahodovy-malinový nápoj 🍓🥤 ale pravdu musím napísať, že ten mi chutil ešte menej 🤔. Dala som si za tým broskyňu, aby som tomu vylepšila chuť, a pomaly som si z neho ďalej uchlipkavala a zajedala broskyňou 🍑
    Chcela som tomu dat šancu, a tak som doma popri varení večere a hodinu pred odchodom na tréning pripravila 1,5 dcl prášku mana s vodou, troškou banánu a par kúskami malín a čučoriedok. To už sa dalo normálne jest a chutilo mi to. 👌❤️
    Aby som však nešla len negatívne, musím priznať, že ma to zasytilo. Žiadny hlad. Na cvičení mi nebolo ťažko, a mala som dosť energie. 💪🏋️‍♀️ A večer po cvičení ešte normálna večera 🍜🥘🍲
    #test_mana

    mana
    pokrm zázračne poskytnutý Izraelitom na púšti, božský pokrm; veľmi lahodný a posiľujúci pokrm; melanézska mýtická predstava nadprirodzenej sily bohov, niektorých ľudí a predmetov
    (Zdroj:Slovník cudzích slov)
    #test_mana

    Dnes to prišlo, jupiiii 👍😁 #test_mana

    (2 fotky)

    Tak od zajtra minimálne do piatku nebudem chodiť ovešaná taškami do prace a z práce 🍌🍊🥪🍱🛒❌
    Idem dať šancu potravinám v prášku a nápojom, ktoré ma vraj nasýtia... Takže zajtra pekne s 👛📿👠😂 a s práškovou stravou. Držte palce, nech si nechty neohryzam hneď ráno 🙏
    #test_mana

    silvia31
    Správa bola zmenená    19. máj 2019    

    Už zajtra mi majú prísť výrobky z #test_mana a ja sa neviem dočkať pondelka, aj keď nedeľu mám radšej 😉 užite si pekný deň s rodinou

    Tak som dnes skákala a pišťala od radosti, keď som prišla domov a prečítala si správu na MK, že ma vybrali na #test_mana 🤩🎉🎉🎉🔝 hneď som obvolala kamošky, ktoré patrične ako ja prejavili nadšenie 😁 susedia odpustite jačanie žien v popoludňajších hodinách 😅✌️ ďakujem, modrý koník, veľmi sa teším na kuriéra ☺️

    Ako chodíte do prace nabalené vy? 🛒Ja veľakrát takto. Raňajky, desiata, obed, olovrant... Niekedy niečo z tohto, niekedy komplet 🙆‍♀️😂
    Dnes ráno mi prišla 👌👌🙌 IP, že ma vybrali na testovanie mana drinkov a "výživ" v prášku, tak sa teším, že nebudem chodiť do práce s plnou kapsou ako tetuška na trh 🛒👩‍🌾🍆🥔🥕🍅🛒

    #test_mana

    Aj vám sa zdá, že niekedy má deň málo hodín? Máme toľko plánov, povinností a radostí, že nám skrátka nezostáva čas na všetko, čo by sme chceli stihnúť.

    Ak by ste získali v bežnom dni zopár chvíľ navyše, ako by ste ich strávili? Zasnívajte sa... ;)

    My vám za to pošleme 3 srdiečka a zároveň vám ponúkame aj riešenie ❤ Zapojte sa do testovania nápojov Mana, ktoré nahradia plnohodnotnú stravu a ušetria váš čas: https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-mana-ygw6tj/

    #test_mana