rybkaa
    1. jún 2021    Čítané 50x

    Nás týždeň s Ramou

    Rama má v našej domácnosti svoje miesto, aj keď sme prevažne naklonení klasickému maslu. Kupujeme Ramu s morskou soľou, ktorú používame na nátierky alebo chlebíčky, keď sa chystá návšteva. Mrzí ma, že sa z pultov vytratila a nahradila ju Rama slaná, ktorá chutí trochu inak.

    Ale my sme sa zamerali na test Ramy Natural, ktorá nám týždeň robila v kuchyni spoločnosť. Ako prvú som na synovu žiadosť urobila rybičkovú nátierku. Aj keď je Rama mierne slanšej chuti, nátierka si ešte žiadala prisoliť, takže jej chuť je vhodná aj na prípravu sladkých pokrmov, keďže slanosť nie je taká výrazná. S jarnou cibuľkou nemala chybu!

    Po slanom sa nám žiadalo sladké, tak sme skúsili upiecť čokoládové košíčky s ultra čokoládovou plnkou a čiapočkou z Ricotty a šľahačky. 😛 Maslo sa pridávalo do cesta na košíčky. Miesto klasického masla som teda zvolila Ramu. A bola to skvelá voľba, keďže Rama nie je tak tuhá ako maslo, dobre sa s ňou v ceste pracuje a rýchlo sa spojila s ingredienciami, mierne slaná chuť sa stratila a nijak neovplyvnila sladkú chuť koláčika. Cesto bolo pekné lesklé a držalo správny tvar. Košíčky sa upiekli pekné a pevné, nelámali sa. Po vystlaní formičiek som cesto naplnila čokoplnkou a upiekla. Po vychladnutí som ozdobila šľahačkou s Ricottou a malinami a koláčik ku káve bol na svete. 😊

    Samozrejme, Ramu sme použili aj klasicky - na chlieb pod šunku so zeleninou a chutilo aj synčekovi. Ten si dal aj na palec z kelimka a oblizoval, takže posiela 10 bodov. 😁 

    Z piatka sa nám zvýšili uvarené kolienka, tak som ich v sobotu hodila na panvicu na rozohriatu Rámu, chvíľu prehriala a premiešala s vajíčkami. O pár minút bol obed na svete a kolienka sa zjedli za kratší čas, ako som ich stihla pripraviť. 😊 To každého v kuchyni poteší, keď druhým chutí a jedlo mizne z tanierov. Kolienka, vďaka Rame, neboli suché a navyše im pridala maslovú príchuť.

    Celkovo naše gazdovanie s Ramou v kuchyni hodnotím kladne. Jej chuť je natoľko prispôsobivá, že ju možno využiť na prípravu slaných i sladkých pokrmov, konzistencia je pevná, dobre a ľahko sa roztiera, nepadá z chleba ani z noža, nevytvára sa na nej voda a v pokrmoch dobre drží tvar. Jediným nedostatkom je u mňa využitie palmového oleja, aj keď je z trvalo udržateľných zdrojov a zloženie je prírodného charakteru. No aj tak, Rama je jediný margarín, ktorý dokážem akceptovať a dávam ju po klasickom masle na prvé miesto 👍

     #test_rama #recenzia #rama_classic_natural_skusenosti10

    drobcek221
    30. máj 2021    Čítané 167x

    „Ja chcem iba chleba s maslom s trochou horčice...“

    Keď som povedala manželovi, že sme získali možnosť vďaka Modrému koníkovi testovať produkt, hneď sa rozžiaril: „Super, dúfam, že budem môcť testovať nejaké klobásky alebo aspoň pivo!“ Po oznámení, že to bude Rama Classic 100 % Natural zhodnotil, že pivo to síce nie je, ale veď aspoň si narobíme nátierky. Tak sme sa potešili, že si pochutíme, aj naše deti sa potešili, že bude aj rybičková aj mrkvičková... Proste my máme nátierky naozaj radi. 

    Keďže sme túto Ramu mali už v chladničke, nebol problém hneď začať testovať. „Mám dobru správu a zlú správu. Nemusíš variť večere, ale budeme viacej piecť, Melichar dostane zabrať.“ (Melichar je náš kvások.) Zhodou okolností, už bolo zamiesené, tak už len čakal, kedy bude chlebík hotový a nedovolil mu ani poriadne vychladnúť a hneď „poctivo“   testoval nielen nový recept na chlieb, ale aj Ramu. 

    Už to išlo, jeden krajec so salámou, druhý so šunkou, na tretí si pridal syr. Keď už si odkrajoval štvrtý vravím mu, že už by aj hádam stačilo, tak ma odbil, že sa len zodpovedne postavil k testovaniu a natrel si ho s medom. Už sa nedalo nič robiť, testovali sme. Vyskúšali sme, tak ako sme sľúbili deťom, aj ich obľúbené nátierky. Rama sa ukázala ako veľmi dobrá alternatíva masla. Mrkvovú nátierku som vymiešala behom chvíľky krásne, jednoducho. S rybacou mi pomáha kuchynský robot, nech je pekne namixovaná, no vďaka Rame bola úplne nadýchaná, skoro ako pena. Nestihla som ju ale vyskúšať na varenie, keďže sme neplánovane museli odcestovať, ale myslím, že aj tam by ma presvedčila.

    Ako najsilnejší argument manžel uviedol, že táto Rama sa dá jesť aj len čistá s horčicou. Nechápala som síce, čo myslí, ale rýchlo mi to vysvetlil. Že v 90. rokoch bola nejaká kapela a mala pesničku kde sa spievalo: „Ja chcem iba chleba s maslom s trochou horčice...“ A že odvtedy si ho niekedy tak robí, ale doteraz zo zásady iba s klasickým maslom, žiadna nátierka na to nebola inak vhodná, ale že táto sa tak dá použiť.

    Takže čo dodať? Už len zhodnotenie:

    Plusy:

    • Dobre sa rozotiera
    • Vyvážená chuť
    • Vhodná na rôzne nátierky
    • Ideálna na sladko, aj na slano

    Mínusy:

    • Veľká spotreba (manžel si zakaždým dorábal ešte aspoň jeden krajec )

    #test_rama  #recenzia #skusenosti_rama_classic_natural10

    akireaa
    29. máj 2021    Čítané 50x

    Ako ju máte najradšej vy ?

    Keď prišla správa že máme tú česť testovať Ramu, zavládla u nás veľká radosť, pretože chceme celej šírej verejnosti povedať, že v našom rodinnom teste zvíťazila už dávno a má čestné miesto v našej chladničke.

    Sme 4-členná rodina, ktorá žije aktívnym životom. Po Rame siaham vždy, keď potrebujem vyčarovať rýchle raňajky alebo večeru. Najviac nám chutí takto s čerstvým pečivom a zeleninkou 😋

    Nepohŕdneme ani nátierkou, kde Rama, samozrejme, hrá svoju úlohu. Bez mučenia priznám, že do varenia som Ramu použila až v tomto testovaní, aby som vám mohla odovzdať svoje pocity. Dovtedy som do varenia používala výhradne tuhé maslo, nie margarín. Ramu som použila pri príprave zemiakovej kaše a teda mňam, urobila tam naozaj dobrú chuť a tu ju určite odporúčam. Ďalej som ju použila pri príprave pečeného kurčaťa, ale tu nám až tak nechutila, takže pri kuriatku určite zostane pri tuhom masle - ale možno je to spôsobené aj tým, že sme už na jeho chuť na kuriatku zvyknutí. Rovnako Ramu neodporúčam ani na vysmážanie.

    PLUSY:

    - maslová chuť,

    - prírodné zloženie (vhodné aj pre najmenších papkáčov),

    - balenie - akurátny kelímok, ktorý potom vieme ešte využiť, či už na priesady alebo nejaké drobnosti,

    - pevná konzistencia, ktorá nesteká z noža.

    Mínusy: 

    - veľmi malé písmenká označujúce zloženie výrobku na obale

    Ďakujeme za možnosť testovať

    #test_rama # recenzia  #skusenosti_rama_classic_natural10

    sugarbird
    27. máj 2021    Čítané 29x

    U nás doma s Ramou

    Veď kto si nepamätá Ramu už z detstva?. Keď som si našla správu že som bola vybratá na testovanie, potešilo ma to aj keď Rama sa u nás nájde bežne v chladničke.

    Máte radi rastlinnú alebo naopak maslovú chuť?

     Ramu používame či už na raňajky alebo večeru, na varenie, na pečenie ..., proste kedykoľvek a dnes som spravila pre môjho syna večeru, ktorej sa veľmi potešil. Keď uvidel tanierik pred sebou. Troška som sa vyhrala s chlebíkom a Ramou . Páči sa Vám ?

    Je vhodná pre vegetariánov aj alergikov na lepok a mliečne zložky... To je u mňa veľké plus, kedže mám celiakiu, a teda rada si spravím toasty z bezlepkového chlebu, a samozrejme, nesmie chýbať Rama...

    Obsahuje 75 % tuku, repkový olej, ktorý je zdrojom vitamínov A a D.

    Je ľahko roztierateľná, má jemnú a lahodnú chuť.

    Plusy:

    - ľahko sa rozotiera

    - lahodná jemná chuť

    - využitie na varenie i pečenie

    - vitamíny A a D

    - a za mňa najväčšie plus, že je vhodná pre alergikov na lepok, mliečne zložky, vegetariánov

    Mínusy som nenašla. 🙂

    Ďakujem Koníku a Rame za možnosť testovania. Tejto značke ostávame verní.

    #skusenosti_rama_classic_natural10

    kajkach
    27. máj 2021    Čítané 72x

    Nátierka môjho detstva

    Keď som videla, že hľadajú mamičky na testovanie Ramy, hneď ma to zaujalo, lebo ako dieťa som na nej vyrastala. Každý deň začínal s Ramou. Vrátili sa mi spomienky, ako som behala s bosými nohami po letnej zarosenej tráve. Utekala si nazbierať pažítku na chlebík s touto nátierkou. Pri písani tohto článku som si spomenula na desiatu, na rožteky s Ramou a šunkou v desiatovej servítke. Vyrastala som v krásnych rokoch, kedy nám stačili jednoduché veci.  Tiež bola prvou mojou voľbou pri zistení intolerancie na laktózu, keďže v tej dobe neboli dostupné bezlaktózové nátierky, ani sójové, no a klasický "šmalc" mi nechutil.  

    Pri testovaní som urobila pár pokusov. Prvý bol zameraný na chuť, táto nová Rama je taká hustešia, chuť, zdá sa mi, od klasickej slanšia, no mne to nevadilo, keďže si rada dávam na to ešte soľ. Druhý pokus bol zameraný na roztierateľnosť a takzvané zmiešanie, pre mňa dosť podstatné, lebo moje deti obľubujú našu "Tigriu nátierku". Áno dobre čítate Tigriu, jedná sa len o názov žiadne tigre do nej nejdú, názov vznikol tak, že deti, keď sa povie ryba nechcú ani cítiť, no Tiger, to je niečo zaujímavé. Spomenula som si, ako nám ju robievala naša mamina, a tak som ju začala robiť našim deťom. S jedným rozdielom, že naša mamka tam dávala sardinky, my tam dávame tuniaka. Postup jednoduchý: Veľkú lyžicu tuniaka, kečup a Ramu zmiešate dokopy. Na miešanie používam vidličku, aby bola jemná. Presne pri tomto pokuse mi vyšlo, že je hustejšia. Tretí bol či bude chutiť rodine, či si všimnú zmenu. Deti, tie ju zjedli, len ostali prázdne tanieriky a muž, ten poznamenal, že je iná no nenamietal. 

    Skúsili sme ju aj zmiešanú s postrúhanou mrkvičkou, či len tak reďkvičky navrchu, alebo šunkou, či so salámou. Zjedla sa, len taký fukot. Ak máte radi Ramu, tak je naozaj dobrá. 

    Od nás dostáva ***** 

    #test_rama #recenzia #skusenosti_rama_classic_natural10

    elhome
    25. máj 2021    Čítané 140x

    Rama u nás doma

    Ahojte

    Rada by som vám predstavila Ramu Classic 100 % Natural, ktorú som mala možnosť celý týždeň testovať. No priznám sa, že Rama, a práve tá Classic, je u nás ako doma. Ako je vidieť aj na foto, tak túto Ramu u nás doma používame už dosť dlho. Tak do nátierok, ako aj na varenie, pečenie alebo do chutných kaší. Ja som cez týždeň robila na raňajky rybaciu nátierku, keďže som mala v kelímku už len kúsok Ramy, tak som ju použila do nátierky. Nielen do tejto, ale aj do tvarohovej alebo do vajíčkovej, ju používam stále. Potom sa skvelo rozotierajú na chlebík alebo chrumkavé pečivo. 

    Keď sa nám Rama minula, tak som kelimok použila na uskladnenie nátierky. 

    Na čerstvé pečivo som natrela našu skvelú Ramovo-rybaciu nátierku. No a keďže Eliška zbožňuje Ramu s džemom, tak som otvorila nový kelimok s Ramou a pomastila som jej obľúbené rohliky. 😁

    A kde mi nesmie chýbať Rama, je určite v mojej raňajkovej kaši. Aj dnes som si pripravovala ryžovú kašu a práve do tejto kaše si musím stále pridať aspoň lyžičku Ramy, ktorá kaši pridá jemnu chuť. Určite vyskúšajte! 👌

    Obed sme mali veľmi rýchly, čo nám dala mraznička. 😁 A boli to zemiakové pirohy. Na panvicu som pridala Ramu, k nej cibuľku a slaninku, a pomaly som to všetko spolu opražila. Rama sa nespiekla a jej chuť, aj napriek cibuli a slanine, bola stále cítiť. Tiež odporúčam vyskúšať tomu, kto nemá rád mastné jedlá, tak ako ja. 

    Rama je pre našu rodinu TOPka medzi margarínmi. Pre nás nemá žiadne negatíva, a čo nám (hlavne mne) vyhovuje je to, že ju môžem používať ako pri varení, tak aj pri pečení, na natieranie chlebíka aj v rôznych natierkach.. 

    Jaaaj a co ešte milujem, je jednoznačne praženica urobená na spraženej Rame. Juuuj, to je veľká mňamka, len škoda, že som si ju počas testovania neurobila. 

    Ďakujem za možnosť testovať práve našu obľúbenú Ramu Classic 100 % Natural👌

    #skusenosti_rama_classic_natural10

    zabka1611
    25. máj 2021    Čítané 86x

    Rama - súčasť nášho života

    Tak ako iní, aj my sme dostali možnosť testovať Ramu Natural. Keďže je súčasťou našich životov už dlhšie, patrí jej popredné miesto aj v našej chladničke. 

    Naša rodina Ramu zbožňuje. Rána nám robí Rama a to doslova. Na chlebíku, rožku či vianočke alebo makovke, deti si ju vychutnajú na čomkoľvek. 

    Je ľahko rozotieratelná, má jemnú a lahodnú chuť. Obsahuje vitamíny A a D a je vhodná do varenia i pečenia. Jej praktické veľké balenie nám vydrží dlhšie, tak nemusím každú chvíľu dokupovať. 

    Ako jediné mínus je pre mňa to malinké písmo na spodu balenia. Je to tam tak natlačené, že človek má problém prečítať si výživové hodnoty. Tým pádom nie je vidieť podstatné veci ako to, že neobsahuje konzervanty a umelé arómy. 

    To však na chuti nič nemení a aj naďalej ostaneme verní tejto značke.

    Ďakujeme za možnosť testovania a vrelo odporúčame. 👍

    #test_rama #recenzia  #skusenosti_rama_classic_natural10

    ludka140281
    24. máj 2021    Čítané 86x

    S Ramou si profesionál

    Ako vraví mama: „Skvelá je tá rama!"

    U nás sa vlastne nezačalo testovanie teraz, ale už roky rokúce kupujem, používam a milujem Ramu. Oceňujem jej zdravé prírodné zloženie. Ramu používam pri varení,

     pečení, 

    na chlieb a pečivo, 

    do omáčok a moje dcéry si ju vychutnávajú aj na prstoch.

    Priznám sa, tiež mám rada „len maslo" bez všetkého. Milujem to ako sa rozplynie. Najviac mi chutí žltá, modrá je mi dosť slaná a to nemusím. Žltá aj na potretie koláčov. Úžasne po nej voňajú. Keďže zloženie je 100 % prírodné, tak dovolím deťom zlízať ju z rožkov. Určite to robia aj u vás doma. Rama mi nepadá z nožíka, kým dôjdem k chlebu, ako iné maslo, ktoré som tiež ochutnala. Tejto značke ostávam verná aj keby som nebola vybraná na test. Kelímok u nás tiež našiel využitie, kým skončil v plastovom odpade. Dovtedy v ňom vyrástlo niekoľko priesad paradajok a paprík.

    Kelímkovú Ramu si brávame aj na cesty, výlety. Vždy je bezpečná, nevytečie do kufra a pripravená na použitie ihneď aj po vybratí z chladničky. Dobre roztierateľná a lahodná. Najviac si ju vychutnávam len tak na chlebíku zo zeleninou. Je vhodná aj pre vegetariánov. Neobsahuje konzervačné látky, ani umelé arómy. 

    VYCHYTÁVKA - pri dojčení na popraskané bradavky, aj ako balzam na suché pery.

    Obsahuje 75 % tuku, repkový olej, ktorý je zdrojom vitamínov A a D.

    #test_rama  #recenzia #skusenosti_rama_classic_natural10

    Ďakujem Koníku a Rame za možnosť testovania. Tejto značke ostávame verní. 

    Nenašla som nič negatívne 🙂         

     Ľudka s rodinou.

    spajky
    24. máj 2021    Čítané 107x

    Nikdy nesmie chýbať v našej chladničke !!!

    Nedávno mi bolo oznámené, že som bola vybraná na testovanie Rama produktov. Veľmi som sa potešila, lebo Rama je v našej domácnosti, odkedy sme si ju s manželom vytvorili, čo už je pár rôčkov, nikdy sme nesiahli po inom margaríne.

    Do rúk na testovanie sa nám dostala Rama Classic Natural. Priznám sa, že v našej chladničke sa už konkrétne táto Rama nachádzala, tak sme ju len jednoducho použili...

    Nastala príležitosť oslavy v rodine, začalo pripravovanie pohostenia. Na obed, ako inak, grilovaná krkovička so zemiakovým pyré pripraveným s Ramou, lebo sa u nás pripravuje bezlaktózovo a Rama sa hodí perfektne ako náhrada masla. Našim deťom už ani pyré s maslom nechuti, čo svedčí o tom, že Rama je na to top.

    Po obede treba predsa hostí ešte pohostiť a okrem koláčov sme si, samozrejme, pripravili aj nejaké misy, jednohubky, ako inak, opäť s Ramou, ktorá sa ľahko rozotiera a výborne ladí s ostatnými ingredienciami. Dlho sa na stole neohriali.

    Ramu sme si, samozrejme, vychutnali aj k raňajkám jednoducho na chlebík, žemľu, ale aj ako súčasť bryndzovej či inej pomazánky. U nás je obľúbená tiež na prípravu čokoládovej polevy na krupicu, buchty na pare alebo len tak na cestoviny. A nesmiem zabudnúť na toasty, v ktorých sa tiež osvedčila.

    Čo môžem teda o Rame Classic Natural napísať...

    Plusy:

    • ľahko sa rozotiera
    • výborná chuť podľa mojej rodiny
    • široká možnosť využitia na varenie i pečenie
    • vhodná náhrada pre tých čo nemôžu laktózu
    • vždy sa s ňou dá niečo vykúzliť na raňajky či večeru

    Mínusy: 

    • nie je to maslo (pre mňa osobne to mínus nie je, ale niekto to môže brať ako negatívum)

     Ďakujem MK za možnosť testovať tento produkt.

    #test_rama #recenzia #skusenosti_rama_classic_natural10

    #test_rama nasladko, naslano vzdy sa da pouzit. Ranajky su u nas zaklad dna 🙂

    (2 fotky)
    konik_testuje
    5. máj 2021    Čítané 4345x

    Skúsenosti s Ramou na natieranie

    Každá mama má svoje eso v rukáve, vďaka ktorému dokáže v kuchyni vykúzliť plnohodnotný chod, aj keď na prvý pohľad niet z čoho. Či už ide o akékoľvek natreté alebo obložené chlebíky a sendviče alebo je Rama tajnou ingredienciou pri varení špecialít, s Ramou budú všetky jedlá jednoducho dobré. A vy budete môcť onedlho testovať jej novú receptúru!

    Čo budeme testovať

    Rama margaríny10 sa perfektne hodia na každodennú prípravu výborného jedla bez konzervantov a umelých aróm. Skvele sa rozotierajú a po novom majú aj 100% prírodné zloženie. 

    Rama Classic, Rama Slaná ale aj Rama maslová príchuť, ktoré budete môcť ochutnať v našom testovaní, obsahujú prírodné, jednoduché a známe prísady, ktoré sa dajú ľahko rozoznať. Starostlivo vybrané ingrediencie sú 100 % prírodné a zloženie je jasné pre spotrebiteľa. Za novou receptúrou sa skrýva snaha, v čo najväčšej miere obmedziť pridávanie chemických konzervantov, emulgátorov, farbív, či iných prídavných látok. Podiel tuku sa z doterajších 60% zvýšil na 75%, vďaka čomu majú ešte lepšiu, lahodnejšiu, vyváženejšiu a výraznejšiu chuť. 

    Margaríny Rama po novom obsahujú aj repkový olej, ktorý je tiež cenným zdrojom vitamínov A a D.

    Koho hľadáme

    Hľadáme 10 aktívnych žien, ktoré dbajú na kvalitu potravín a chcú pre seba a svoju rodinu len to najlepšie. Ak obľubuješ prírodné produkty, ktoré berú ohľad ako na zdravie, tak aj na životné prostredie, hľadáme práve teba. 

    Ako sa zapojiť

    Väčšina mamičiek trávi veľa času v kuchyni. Každá ocení rýchle a zdravé riešenia pri príprave pokrmov. Ak sa chcete zapojiť do tohto chutného testovania, do komentára pod článok napíšte, ako máte Ramu u vás doma najradšej. Len tak so zeleninou, pod šunku, ako súčasť nátierky či ako ingredienciu do varenia? Pokojne pripojte aj fotku, vo fantázii sa medze nekladú. 

    Čas na zapojenie máte do stredy 12.5.2021 a v priebehu týždňa vyberieme 10 mamičiek, ktoré potešíme a oslovíme internou poštou.

    Už teraz sa tešíme na vaše komentáre 🙂

     konik_testuje

    Raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa. Klasika slovenských domácností bola od nepamäti obložený rožok či chlieb. Ktoré maslo máte radšej? Za každú odpoveď vám pošleme 3 srdiečka ❤

    A. Klasické.
    B. Rastlinné.

    Ak ste odpovedali B., sledujte nás a nepremeškajte testovanie Ramy novej receptúry so 100% prírodným zložením.

    #test_rama