evka2512
    Správa bola zmenená    5. máj 2024    

    #tip_na_vylet

    Mini farma Hrádok.
    Mamičky dávam tip na výlet keď neviete kam .Mini farma Hrádok nájdete tam zvieratká rôzneho druhu v blízkosti je aj Ochtinská aragonitová jaskyňa vstupné na Mini farmu je dobrovoľne strávite pekný deň v prírode pohľadkate zvieratká . Otvorené je každý deň okrem pondelka.

    (9 fotiek)
    misinka0611
    10. apr 2024    Čítané 1207x

    Botanická záhrada vo Viedni 🌷

    Botanická záhrada vo Viedni ( Blumengärten Hirschstetten ) je ideálne miesto pre rodiny s deťmi. Takže ak vás zaujíma príroda, ste vášnivým pestovateľom určite tu budete mať čo robiť 🙂

    My sme sa do tejto záhrady vybrali cez Veľkú Noc v čase, keď sa príroda ešte len zobúdza. Verím tomu, že v lete alebo neskoro na jar je to tam ešte krajšie. Príjemným zistením bolo, že do záhrady sa neplatí vstupné.

    V botanickej záhrade nájdete množstvo tématických záhrad z rôznych kútov sveta: anglickú, čínsku, mexickú, svadobnú, indickú, kvetinovú, levanduľovú, bylinkovú a podobne. O tom, ako každá vznikala si môžete prečítať na ich oficiálnej stránke. V romantickej záhrade sa koná niekoľko desiatok svadieb ročne.

    Deti si tu tiež prídu na svoje. Nájdete tu ihriská s rôznymi preliezkami, šmyklavkami, alebo trampolínou, ktoré svojím výzorom nepôsobia rušivo a krásne zapadli medzi záhrady. Je tu dostatočné množstvo  tieňa, lavičiek alebo húpačiek na ktorých zrelaxujete. Oddýchnuť si môžete aj pri veľkom jazierku s rybičkami a fontánou. Za jazierkom je aj reštaurácia s občerstvením. V lete by mali pridať aj slnečníky.

    Deti určite potešia okrem ihriska aj zvieratká, ktoré tu nájdete. Majú tu malé zajačiky, ovečky, sliepky, alebo kozy. Časť so zvieratkami je síce menšia, ale veľmi pekne upravená. Sledovať môžete aj bocianov, rôzne vtáky. Ak budete mať šťastie, v mexickej záhrade uvidíte aj pobehujúcich sysľov. Sysle majú aj svoj priestor pri bocianoch. Majú tam aj včeličky s úľami, ktoré sú ale dostatočne ďaleko, takže sa nemusíte báť. Dominantou je aj veľký hmyzí domček ktorý poskytuje domov pre veľké množstvo hmyzu.

    V skleníkoch nájdete rôzne rastliny a množstvo vtáčikov vám pobyt v nich bude spríjemňovať.

    Botanická záhrada pravidelne usporadúva rôzne podujatia. My sme boli cez Veľkú Noc a deti si vyskúšali chôdzu s vajíčkom, vyrobili si veľkonočný obraz a zahrali si pexeso. Počas roka sa tu konajú rôzne workshopy, trhy.

    Dostupnosť autom je veľmi dobrá. Výhodou je, že nemusíte ísť priamo cez mesto ale po okrajovej časti. Parkovanie je priamo pri záhrade a je tiež zadarmo.

    My sme sa rovno zastavili aj v MotorikParku, ktorý je od záhrady pár minút autom.

    misinka0611
    29. jan 2024    Čítané 845x

    Unikátny korčuliarsky zážitok vo Viedni ( Wiener Eistraum )⛸

    Priamo v centre mesta Viedne medzi viedenskou radnicou ( Rathaus ) a divadlom Burgtheater sa nachádza jedinečné klzisko s rozlohou 8.500 m². Nie je to len také obyčajné klzisko, ale skôr ľadová krajina.

    📍19.1. 2024 - 3.3. 2024

    ( 10:00 - 22:00 hod. )

    Táto ľadová krajina sa skladá z viacerých prepojených ľadových plôch. Najväčšia je priamo pred radnicou z ktorej vedie ľadový koridor na terasu SKY RINK. Táto terasa bola prvýkrát postavená v roku 2019 a tento rok sa rozrástla na pôsobivých 1150 m². Korčuľuje sa po ľadových chodníkoch, ktoré sú značené ako jednosmerky, takže sa nemusíte báť o svoju bezpečnosť. Vstup na ľad je cez turnikety. Po zotmení je všetko krásne vysvietené a sprevádzané hudbou.

    Pre deti je pripravené klzisko s množstvom pomôcok na korčuľovanie, ako sú napríkad tučniaky, medvede alebo veľryby. Rodič môže na detské klzisko vstúpiť bez korčúľ a pomáhať deťom pri učení sa základov korčuľovania. Pri detskom klzisku je k dispozícii dostatok miest na sedenie, kde si môžu deti oddýchnuť, alebo sa najesť. Vstup na klzisko je zadarmo a aj na tomto klzisku je k dispozícii pracovník, ktorý dohliada na poriadok.

    V areáli sú pre návštevníkov pripravené stánky s občerstvením, úložné skrinky za malý poplatok a toalety. K dispozícii je záchranná služba, bankomaty, požičovňa korčúľ, alebo informácie. Na zemi sú položené drevené dosky, ktoré umožňujú bezproblémový pohyb na ľadových korčuliach medzi jednotlivými ľadovými plochami.

    Samozrejmosťou je požičovňa korčúľ a prilieb. K požičaniu je 2000 párov vzduchom predhriatych ľadových korčúľ všetkých veľkostí za poplatok 4,90-8€ v závislosti od veľkosti. Korčule najmenším deťom tzv. kačičky, do veľkosti 25 požičajú zadarmo. Pri požičaní je nutné dať vratnú zálohu v hodnote 50€, alebo OP. V prípade, že máte vlastné korčule je možnosť si ich nechať nabrúsiť za poplatok 9€.

    Vstupné mimo detských klzísk je pre dospelú osobu 9€ a pre deti 6,30€ cez internet. Na ľadovú plochu sa vchádza s použitím QR kódu. Lístky sa dajú zakúpiť aj priamo na pokladni, ale cez internet je to lacnejšie a odpadá vám čakanie v rade. Lístky sú platné od prvého pípnutia sa turniketom 4 hodiny. 

    Pre lepšiu orientáciu prikladám aj mapku, ktorá nám veľmi pomohla v zorientovaní sa.

    povuma
    Správa bola zmenená    18. aug 2023    

    #tip_na_vylet #turistika Roháčske plesá...krásny okruh....

    (4 fotky)
    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    Správa bola zmenená    12. aug 2023    

    Tento park u mojich dievcat naozaj zabodoval a usudili sme, ze nan maju idealny vek (6&4). Stihli vsetko- trampoliny kazdeho druhu, skakaci hrat, tubingovu aj lanovu drahu, minidisko, malovanie na tvar, baloniky, vodne bludisko, otestovali archeologicke nalezisko aj ryzovanie drahokamov. Trojhodinove vstupne pre rodinu 2+2 je dost priaznivych 690czk.
    Vylet sme spojili aj s amfiteatrom vo Velkych Karloviciach, kde je chodnicek lemovany povolaniami z minulosti - o ktorych sme sa mohli porozpravat a ceresnickou na torte bola adrenalinova smyklavka, na ktoru by ste mna nedostali ani omylom 😉
    Dievky mali jeden snovy den a este teraz skacu meter nad zemou, my ledva chodime 😄
    #tip_na_vylet #cesko #nabile.cz

    (12 fotiek)
    marikaheidi
    Správa bola zmenená    17. júl 2023    

    Tip na vylet s detmi Brizgalky
    #tip_na_vylet

    (5 fotiek)
    misinka0611
    26. jún 2023    Čítané 253x

    Poklad viedenských Álp - vodopády Myrafälle.

    Vodopády Myrafälle sa nachádzajú v obci Muggendorf v Dolnom Rakúsku a od Bratislavy sú vzdialené približne 1,5 hodiny cesty. 

    Parkovisko je hneď pri vodopádoch a je zadarmo. Síce je menšie, ale s parkovaním cez týždeň okolo obeda sme nemali žiadny problém. Cestou na vodopády sa dá parkovať aj na iných spoplatnených parkoviskách. 

    Hneď pri vstupe sa nachádza väčší dom pri jazierku, ktorý slúži na predaj lístkov, reštaurácia a menšie detské ihrisko s jazerom.  Zaujímavosťou je, že dom v ktorom sa predávajú lístky je stará vodná elektráreň, ktorá vznikla už v roku 1912. 

    Celková výška vodopádov je 125 metrov a denne tu pretečie až 5 miliónov litrov vody. Počas stúpania sme zdolali 26 kľukatých mostov, množstvo schodov a lávok. Na oddych slúži dostatočné množstvo lavičiek, ktoré sú v tieni. Vodopády boli sprístupnené širokej verejnosti už v roku 1802. Náročnosť túry je minimálna a preto sú vodopády vhodné aj pre najmenších návštevníkov. Trasu s kočíkom ale neprejdete, preto je vhodné si zobrať nosič, ideálne ak je dieťa už chodcom. 

    Vodopády poskytujú tieň počas horúcich dní, ale treba rátať s vysokou vlhkosťou a dusnom. 

    Okrem vodopádov odporúčam pokračovať aj na skalu Hausstein, ktorá je vysoká 60metrov a poskytuje fantastický výhľad na okolitú prírodu.  Môžete si na nej vyskúšať aj športové lezenie s vlastným vybavením. 

    Vstupné pre dospelú osobu je 5€ a pre deti od 6 rokov 1,50€.  Lístok si treba odložiť, budete ho ešte potrebovať 🙂

    Najväčší rozprávkový festival www.za7horami.sk
    #tip_na_vylet

    monikaaa7
    Správa bola zmenená    12. nov 2022    

    #neplatena_reklama🙂
    #recenzia
    #akvamarin
    #besenova
    #tip_na_vylet
    Hotel Akvamarin-pobytovy balicek,ktorý som kúpila min. týždeň zahŕňa okrem vstupov do aquaparku Bešeňová(suchou nohou) vrátane saunoveho sveta,raňajok aj tatranské lanovky...a tak sme boli na Chopku..počasie ako na objednávku...a celkovo odporúčam,ak tu budete (z Bešeňovej sme to mali cca 30 min.cesty)

    (10 fotiek)
    misinka0611
    18. júl 2022    Čítané 599x

    Zábava pre celú rodinu vo VIDA centrum Brno 💥

    Po dlhšom premýšľaní a hľadaní kam by sme sa vybrali v sobotu na celodenný výlet mi do “ oka padlo “ VIDA centrum v Brne. Po prečítaní recenzií mi bolo jasné, že toto centrum musíme navštíviť a tešila som sa na to ako zareaguje syn.

    VIDA centrum je vedecko - zábavný park pre celú rodinu. Hravou formou sa deti ale aj dospelí oboznámia s tým ako funguje ľudské telo, elektrina, čo všetko dokáže voda, vzduch. Tiež si napríklad môžu vyskúšať podanie prvej pomoci alebo rôzne hry a hlavolamy. 

    Vo VIDA centre sa odporúča zdržať minimálne 2 hodiny, no my sme sa zdržali až 5 hodín čistého času ( nerátam pauzu na obed ). Po vstúpení do centra možno nadobudnete pocit, že to budete mať prejdené za chvíľku, no opak je pravdou. Stále budete mať čo objavovať. Pár expozícii je aj na poschodí.

    Exponáty sú rozumne rozdelené podľa sekcií a mapujú rôzne odvetvia vedy. Síce sa niekomu veda môže zdať ako nuda, garantujem vám, že vy a vaše deti sa nudiť nebudú. Nenudili sme sa ani my dospelí. Mňa najviac zaujalo ľudské telo alebo vznik tornáda. Syna už tradične autíčková dráha a vodné sekcie. Pristavil sa však pri všetkom a všetko si rád a s nadšením vyskúšal.

    Veľkú výhodu a asi aj celkovo úspech tohto centra vidím v tom, že deti si môžu vyskúšať na “ vlastnej koži “ všetky exponáty narozdiel od múzea. Pri každom exponáte je popis ako sa daný exponát používa, no nie vždy je potrebné ho čítať.

    Celková kapacita centra je viac ako 1300 ľudí a síce sme boli v sobotu žiadne tlačenie pri exponátoch nehrozilo. Aktuálnu obsadenosť si viete pozrieť aj na stránke a spraviť si aký taký prehľad ako to v ktorom dni vyzerá.

    Vstupné 2 dospelí a 1 dieťa 4+ ( dcéra 1 rok mala vstup zdarma ) nás vyšlo 650kč., čo je v prepočte asi 26€.

    V cene vstupenky bolo “ odštartovanie rakety “ a vedecká show, ktorá sa počas našej návštevy opakovala 2x. Odštartovanie rakety bola malá vonkajšia prednáška trvajúca približne 15-20 minút aj s názornou ukážkou. Ku vstupenke si môžete zakúpiť aj kreatívne dieľničky alebo misiu do oblakov.

    My sme nemali zakúpené nič navyše, ale kreatívne dieľničky vyzerali veľmi dobre, takže určite odporúčam pre deti, ktoré radi tvoria.

    Na jednu vstupenku môžete vojsť a výjsť do a z VIDA centra až 5x, čo je tiež veľmi dobré.

    Za zmienku určite stojí aj fakt že cez týždeň po 16:00 je vstupné v prepočte na eurá len 3-4€. VIDA centrum je však otvorené len do 18:00hod., takže je otázne, či vám tie 2 hodiny budú stačiť 🙂 

    Z ponúkaných exponátov boli všetky plne funkčné. Tých pár nefunkčných môžem spočítať na prstoch jednej ruky. Všetky nefunkčné exponáty boli označené. Pred návštevou VIDA centra som čítala aj negatívne recenzie, že sú tam nefunkčné exponáty. VIDA centrum však písalo, že nie každý exponát sa dá odniesť a preto ich tam musia do doby opravy nechať. Mne to vôbec neprekážalo.

    V centre nieje problém prechádzať s kočíkom. Cestičky sú dostatočne široké, k dispozícii je výťah a toalety sú  čisté a nájdete na nich aj prebaľovací pult, nočník a redukciu na WC. VIDA centrum nieje klimatizované no vôbec v ňom nieje teplo. Nám stačilo letné oblečenie, no prejstotu som zobrala aj dlhý rukáv a dlhé nohavice. Nakoniec sme nepotrebovali. 

    Nájdete tu aj bufet a reštauráciu. Ceny v reštaurácii sú prijateľné, jedlá niesu predražené a výber je dobrý.

    Pre najmenšie detičky je k diskozícií pieskovisko a malý hrací kútik ktorý je však od 2-10r.  Tiež sú k dispozícii odrážadlá - motorky a super dráha so semafórmi, ktoré niesu len provizórne, ale fungujú. Je tam aj pár kresiel na sedenie.

    Ja tomuto centru nemá čo vytknúť a určite ho odporúčam pre každého 👍 Naše očakávania plne splnilo a na konci po 5 hodinách sme mali aj menší problém syna dostať domov 😅

    ahojte..poradte výlet s deťmi 2 roky aj 11mesiacov a 11rokov ..sme zo žiliny ale nemáme problem isť aj niekam dalej

    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    29. okt 2021    

    #tip_na_vylet
    Keď budete mať chuť urobiť si výlet niekde v okolí Žiliny, mohol by byť vaším cieľom, napríklad, Hlbocký vodopád. Je to úplne nenáročná prechádzka, od auta ste dospeláckou chôdzou na mieste za 15 minút, s deckami si pokojne rezervujte aj hodinku. Totiž skákať do potôčika, obhadzovať sa listami, hrať sa pri krmelci, že ste srnky, zahrať sa na schovávačku a položiť mame tak trilión a pol otázok, to predsa zaberie nejaký čas, však áno 🙂
    Cestou nájdete ohnisko, ktoré je priam luxusné, s krásnymi lavičkami, niekoľkými odpadkovými košmi, drevenými palicami na nastoknutie špekáčok a dokonca pripraveným drevom na opekanie. Veď viete, aby ste nemuseli brať drevo do hory 😅 S týmto som sa, veru, doteraz asi nikdy nestretla. Stačí si doniesť zápalky a jedlo a ste vybavení.
    Vodopád je maličký, ale zas pre deti vybavené gumákmi a nepremokavými nohavicami super bezpečný aj na brodenie. A takto na jeseň je tam úplne rozprávkovo. Sú tu dva-tri úseky, pri ktorých treba deťom pomôcť a držať ich za ruku, inak je je to bežný lesný terén. S kočíkom sa dostanete k ohnisku, ďalej už len po nohách. A pre starších ľudí sú na "každom rohu" lavičky, aby si mohli oddýchnuť.
    My sme si dali hore tradičný piknik (babám som vzala ráno dopečené dobroty z lístkového cesta v #babylove dóze) a strávili sme tu príjemné dve hodinky.
    Čo poviete, zavítate sem?

    (5 fotiek)

    Historická škola v Spanej Doline 🙂 super zážitok

    (3 fotky)
    povuma
    Správa bola zmenená    15. sep 2021    

    #tip_na_vylet Lysec Veľká Fatra. Výstup z Jasenskej doliny po modrej alebo po zelenej-žltej značke. Turistika vhodná pre deti, malo ludi, krásne výhľady 🌲🌲🌲

    (4 fotky)

    #tip_na_vylet Banská Štiavnica 07/2021 Kalvária - lom Šobov- náučný chodník Glanzenberg-Starý zámok-zážitková jazda žltým autobusom-Nový zámok- Štiavnický betlehem

    (27 fotiek)
    nesvadbovoAMBASÁDORKA
    13. jún 2021    

    #tip_na_vylet Na dnesne popoludnie sme zvolili Zveropark pri Zarnovici, a ze to bolo jedno ultimatne dobre rozhodnutie! Pat hodin ubehlo ani neviem ako, na kazdom kroku ihriska, zvieratka, rozpravkovy les a obrovske trampoliny, kde by baby skakali este teraz, keby nas necakala cesta domov. Skvele zakoncenie paradneho vyletneho vikendu 🙏🏻 ❤️

    (3 fotky)