Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@vanesa1210 Máme dieťa rovno z pôrodnice
Ahojte, nosili ste na riadny sud o pestunstve nieco? Nam sudna uradnicka povedala, ze preveri, ale ze asi nic.
Nejako sa mi to nezda..
Predvolanka dojde kazdu chvilu postou.
Dakujem ❤
Ahojte, sú tu pestúni z okr. Malacky ?
Tento týždeň ideme odniesť “prvé papiere” ... tak sa velmi tešíme na to čo nás ešte čaká 😀👍
Mozem sa spytat? Aj ste niektora hned po telefonate niektore dieta odmietli podla toho co vam bolo o nom povedane? Respektive boli ste sa pozriet na viac deti? Bojim sa ze nespozname ze toto je to dietatko pre nas. Ako to bolo u vas?
@evkasus https://prezenu.joj.sk/rodina-a-deti/160097-na-...
asi ta posledna veta je odpovedou 🙂
@evkasus My sme v poradovníku na nerómske dieťa. Napriek tomu nám volali, že majú chlapca, ale má rómsky pôvod. Bohužiaľ, hneď na základe tejto informácie, som odmietla, ani som sa na viac nepýtala. Dlho som potom nad ním rozmýšľala, ale verím, že už je u rodičov, ktorí ho bezvýhradne prijali a ľúbia.
Môžem sa opýtať ako je na tom ZA kraj?
@rebekarebekova ano, minuly tyzden sme mali riadny sud...potvrdenie o prijme za poslednych 12 mesiacov, rodny list, predvolanie na sud...
@smihucova dakujem pekne. 🙂
Za mna matersku potvrdenie, ci nic?
Riesili ste niektora zmenu poistovne dietata po osvojeni? V Dovere mi tvrdia ze je to mozne iba raz za rok tak ako to maju vsetci a vo VsZP ze v pripade osvojenia je to mozne kedykolvek kedze vsetko stare u dietata zanikne a vznikne novy clovek, akokeby sa narodil.
Neviete ako je to?
@joannita riešila, je to možne kedy kolvek , ked nebol ešte osvojeny , mal povodnu kartičku, kde mal adresu profimaminy, ked prišiel k nam na predosvjitelsku, zmenili sme kartičku sice s povodnym priezviskom ale našou adresov, a na v polke roka sme memili už s novym rodným listom na naše udaje priezvisko, takže sa to určite dá... len su neznalý... menili sme to vo všeobecnej
Ahojte, my este len zaciname (BA kraj)..kde odporucate urobit pripravu? A preco? Dakujem za rady 🙂
@laurazma situacia je taka ze vsade maju vraj plno, preto odporucam obvolat si to a zistit kde otvaraju teraz pripravu, aby ste necakali napr. Do februara - marca alebo aj dlhsie.
My sme mali v Usmeve a uplne super. A preco? Neviem ti napisat preco, myslim ze super nas pripravili a bolo to zaujimave
@laurazma ahoj, vsetko zalezi aka kvalitna bude psychologicka, ktora vas bude pripravovat. ja osobne som sa rozhodovala podla toho, kde sa dostanem skor a vyslo to na urad. Vela si mozes nastudovat aj sama, pripadne sa skontaktovat s navratom aj pocas cakania, pripadne potom neskor navstevovat stretnutia, ktore pravidelne organizuju..

@anina1211 ja tomu nerozumiem..... Máš SS