icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

hariet
1. nov 2019

ja sa ani necudujem, ze mi zle povedali a to sa mi na tej socialnej poistovni zdali z toho celeho procesu najkompetentnejsie 😀 Treba sa proste vzdy spytat tu 🙂

milionar
2. nov 2019

Baby, tie co ste si tym uz presli, najdem niekde spisane, co vsetko nas caka po prvom kontakte..pomaly sa nam to blíži a ja sa v tom totalne stracam..pravoplatnost, vykonatelnost, kam vsade nahlasit( poistovna, urady, obecny urad)..stracam sa v tom totalne..nie je to niekde popisane, co a kedy treba vybavovat?..sledujem to tu, viem, ze sa mozem spytat, ale v tom strese mozno na nieco zabudnem..a ako to tak citam, pani z uradu tiez niekedy nevedia...

bosorkabb
2. nov 2019

@milionar návod nieje, každý prípad je iný. Niekto podá neodkladne niekto nie, niekto má hosťovsky pár dní, iný mesiace. Keď to príde poradíme podľa okolností.

hariet
2. nov 2019

@milionar chapem, ja som mala tiez zo vsetkych tych informacii chaos, ale postupne ako budete riesit jednotlive kroky, tak sa popytas, pozistujes a pojde to. Neboj sa.

berginkan
2. nov 2019

@milionar suhlasim s babami, vid mna. vsetko som si zapisala a aj tak som sa tu potom pytala, lebo ma pomylili tety na urade 😀

santamonica
2. nov 2019

@denka40 Úplný blesk z neba, boli sme v posteli. total šok, už je to skoro rok, najkrajší rok😍

zuzlicek44
4. nov 2019

Prosím kto bývate v byte od kedy ste nahlasovali na bytové družstvo že ste traja?kôli nájmu?

berginkan
4. nov 2019

@zuzlicek44 my hned. Aj smeti platine za troch odkedy je maly u nas

berginkan
4. nov 2019

@zuzlicek44 ale my sme ho brali z Ded aj s papierom ze oni ho odhlasuju od nich takze to je asi ine ako vy

zuzlicek44
4. nov 2019

@berginkan Ďakujem ajtak. Teraz mám najnovšie problému vybaviť rodičovský príspevok...(volali mi z úradu pred polhodinou)... 😰
Malý nemal určené meno priezvisko...to sa mu určilo aj teraz v auguste asi...a požadujú nový rodný list..no taký nemáme...tak sa to teraz rieši...🤐

berginkan
4. nov 2019

@zuzlicek44 och. Ved ale to vyplatia spatne takze zatial ho vybavite

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
yukki
4. nov 2019

@nikolka1986 môžu si aj partneri s telesným postihnutím.

joannita
4. nov 2019

@nikolka1986 no musite byt manzelia ak si chcete spolu adoptovat. Alebo potom len jeden z vas ako osamela osoba ale tam to budete mat trosku komplikovanejsie kedze uprednostnuju manzelske pary

miriam439
4. nov 2019

Prosím vás tie žienky, ktoré ste mali alebo ešte máte dieťatko v pestúnskej starostlivosti. Žiadal od vás súd počas trvania PS, aby ste zaslali "správu o výkone PS, hlavne o zdravotnom stave a postupe vychovy" ?
Ja už neviem, čo tam mám stále písať, lebo v septembri sme podávali správu o výkone poručníctva (lebo sme tomu dieťatku už aj poručníci) a teraz tá istá tajomníčka, pod ktorú patríme, žiada správu o výkone PS.
Aspoň mi napíšte, či tiež od vás niečo také chceli (samozrejme veľmi by potešilo, keby ste niekto aj poradili, čo im tam napísať, aspoň do IP, ak nechcete verejne).
Vopred ďakujem za každú odpoveď.

berginkan
4. nov 2019

@joannita neuprednostnuju. Maju rovnaku sancu aj jednotlivci

yukki
4. nov 2019

@miriam439 každý polrok píšem. CTRL C CTRL V, opravím, v ktorom ročníku je.

joannita
4. nov 2019

@berginkan opytaj sa uradnicok na urcenom urade a povedia ti ze uprednostnuju......aj psychologicka v Usmeve mi to potvrdila 🤷 To je to co tu stale piseme, ze sa proste preskakuju ludia v poradovnikoch tak, ako uradnicky uznaju za vhodne a stale sa to proste deje.
Tak ako napr. Baba zapisana v dex. 2014 este prednedavnom stale nemala s muzom dieta a dalsia zapisana rok po nej uz dieta mala (presne s rovnakymi poziadavkami)

berginkan
4. nov 2019

@joannita ktorych,v BA? lebo tam isto nie. a v nasej skupine boli dvaja samozivitelia, a mali deti skor ako my...takze?

joannita
4. nov 2019

@berginkan dopisala som k mojmu komentu este. Ano v Ba. Dobre ved ver tomu ze to tak funguje ako pises 🤷😉

berginkan
4. nov 2019

@joannita ale to neznamena ze preskakuju jednotlivcov. puseme tu, ze hladaju najvhodnejsich...nie je velmi ok sirit taketo veci

joannita
4. nov 2019

@berginkan ake veci? Ved sa to tu pise non stop dokola. Ved si nalistuj strany dozadu a docitas sa presne to iste co pisem ja. To je realita a tak to funguje tak ake sirenie takychto veci?
Ako pisem, znova, ver comu uznas za vhodne....

berginkan
4. nov 2019

@joannita ja som si listovala dost, nikdy tu neboli realne pripady. si uvedomujes, ze tymto davas tym ludom stopku aj ked to nemusi byt pravda?

joannita
4. nov 2019

@berginkan to snad nemyslis vazne. Ja davam stopku? Ja o tom rozhodujem? Ja pisem realitu. Myslis ze som si to vymyslela? Ako pisem a stojim si za tym, mam info od uradnicky ze uprednostnuju pary pred jednotlivvami a psychologicka v Usmeve mi to na aktualizacii potvrdila. Ci mam klamat a davat jej medove fuzy? Nie to nieje moj styl. Ako sa tie roky co riesim adopciu som sa stretla naozaj so vselicim, aj s korupciou a pokial si dobre pamatam tak aj ty. Tak prosim nehrajme sa tu na to ze vsetko funguje idealne ked to tak nieje........

joannita
4. nov 2019

@berginkan a uz len dodam velmi dolezity fakt, ze pokial aj uradnicky konaju tak ako konaju a sice ze uprednostnuju manzelske pary, tak vobec nekonaju v rozpore so zakonom, nakolko v zakone o rodine je jasne specifikovane, ze osvojit dieta si moze osamela osoba iba vo vynimocnych pripadoch. Konkretne iba ak je to v najlepsom zaujme dietata. Posudzuje sa to ale tak, ze v najlepsom zaujme dietata je, ked vyrasta v kompletnej rodine s otcom a matkou.

berginkan
4. nov 2019

@joannita nehovorim ze to funguje idealne atd. Ano stretla. Ale toto je jedna babka povedala. Ludi to odradi ist do toho... a ta ista uradnicka povedala mne nieco ine. Plus hovorim o dvoch pripadoch o ktorych viem na 100% ze ich nepreskocili kedze sme si pripravu robili spolu atd. Takze asi to az taka pravda nebude nemyslis?

joannita
4. nov 2019

@berginkan ja jej drzim palce nech jej to vyjde. Len som ju upozornila ako to moze byt. Je to proste na posudeni uradnika a s ttm nic nespravime

amienne
4. nov 2019

@miriam439 coze to taketo nieco ma caka? My este ani po roku nemame vytycenie pojednavanie na zverenie do PS, stale sme na neodkladko a teda predstava, ze mam vypisovat ja nieco na urady, ktore za cely ten cas neboli schopne ani dojst na setrenie bez toho aby som si to po 10 mesiacoch sama vyziadala ma pekne dvihla zo stolicky.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
mimka8899
4. nov 2019

Ahojte sme mladý manželia manžel má 27 ja mam 21. Momentálne ešte nemáme vlastne chceli by sme pomôcť nejakému dieťatku z detského domova chceli by sme mu dat rodinu zázemie kľud atď. Chcem sa len opýtať viem ze sú podmienky asi dosť prísne. Momentálne ešte nemáme vlastne bývanie žijeme v prenájme mame väčší byt čiže s izbou ani priestorom by nebol problém. Len ak by sme požiadali či by nám dieťatko aj adoptovali hlavne kvôli tomu bývaniu. Podmienky nemáme náročné chceli by sme zdravé dievčatko kľudne aj rómskeho pôvodu do troch rokov. Myslíte že máme šancu?