icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

tatiana198888
30. dec 2019

@tanuska28 do 1ho roka

laura1994
30. dec 2019

Baby aktuálne Prešovský kraj, zapísaní sme august 2017 a sme na 105.mieste

ellen2016
1. jan 2020

dievcence, prajeme vam,aby sa v 2020 vase ❤ stretli. my zazivame najkrajsie sviatky uz 3-ti krat 🥰

miraolek
1. jan 2020

@ellen2016 moje ❤️

ja1986
1. jan 2020

@ellen2016 je nadherná ❤❤❤
my prvé sviatky s FILIPKOM ma 10týžd., po 11 rokoch konečne traja ❤❤❤

teleskop
Autor odpoveď zmazal
vrds
2. jan 2020

@joannita volala som. Sme na 200 mieste tak som asi v tom 04/2019 zle rozumela. Zrejme sme boli na 260 mieste miesto 160. Ospravedlňujem sa za dezinformáciu 👀

ja1986
2. jan 2020

@teleskop Po 5 mesiacoch od zapisania do poradovnika sme mali Filipka doma, je to zdrave rómske bábätko ❤❤❤

joannita
2. jan 2020

@vrds fajn tak sa to vyjasnilo 🙂 cize ste asi len 5 miest pred nami... A co ti povedali ze kolko asi este budete cakat?

continental
2. jan 2020

@ellen2016 aká krásna 🤩 gratulujeme 🤗.A zároveň dodávam všetkým kočkam, ktoré ešte len váhajú,či ísť do osvojenia odvahu.Kočky po 8 rokoch čakania sme sa aj my dočkali a máme nádherné dievčatko.A ako som sa toho bála,nikdy mi neprišla ako cudzia, dala by som za ňu život.Boli to najkrajšie Vianoce v našom živote.Šla by som do toho zas,len už máme vysoký vek.Neni sa čoho báť 😍, najhoršie na tom všetkom bolo akurát to dlllhe čakanie,ale stálo to za to.Držim vám všetkým palčeky,až vám to čakanie rýchlo ubehne.😍❤️❤️❤️❤️❤️❤️

very_sad
2. jan 2020

@continental boli ste v poradovniku 8 rokov?

continental
2. jan 2020

@very_sad áno 8 rokov sme boli v poradovníku

lusia33
2. jan 2020

@continental fu máte môj obdiv že ste toľko vydržali , ja si neviem predstaviť toľko čakať ..🤔 zatiaľ čakáme 6 mesiacov, už by som veľmi priala aby mi zatelefonovali, že majú pre nás dieťatko..ale samozrejme aj všetkým čakateľkám ktorým zatiaľ nebolo dopriane byť rodičmi a taktiež čakajú 🙏🙏

laura1994
2. jan 2020

@continental Gratulujem. Po 8.rokoch to muselo byť niečo nádherné... My tiež už čakáme 2 a pol roka .. a však o bábätko sme sa začali snažiť pred 5.rokmi.... Môžem sa opýtať aký ste kraj?

laura1994
2. jan 2020

Pekný večer dievčatá. Sme z po kraja. Prípravu sme robili cez úrad. Chcela by som si ísť pozrieť nejaké spisy detičiek. Boli ste už niektorá? Ako to prebiehalo? Lebo myy sme boli presne pred 2 rokmi a ukázala nám pani na úrade len zdrap papiera, kde boli len mena priezviska a roky narodenia detičiek

ja1986
2. jan 2020

@laura1994 ahoj. My sme boli 3x v PO na urade. Prvý krat nám ukazali 2spisy, deti ktoré boli aktuálne "voľné"; z toho 1dieťa bolo mimokrajove. A potom ešte 2x ale to už nám volali že maju dieťa, prvé sme odmietli a to druhé už bol náš Filip.

very_sad
2. jan 2020

Kočky, ako to zvládate? Okolo mňa všade samé tehotné, happy family s malými deťmi... , stále sa pýtam, prečo nie my. Sme v poradovniku už 2.5 roka a niekedy, keď si pomyslím ako ten čas letí, neviem sa dočkať, aby sme boli už 3 ja. Manželia sme už 10 rokov a stále sami. Veľmi ľutujem, že sme sa do adopcie nepustili už dávno, ale tak, stále sme verili v zázrak... V poslednej dobe dosť plačem, v našom okolí sme bezdetni iba my, cítim strašnú samotu, prázdnotu a veľmi ťažko sa vysporiadavam s tehotenstvami okolo mňa. Mate to tak aj vy? Ci to iba ja som precitlivela? Každý mesiac snaženie a každý mesiac plač...

very_sad
2. jan 2020

@continental tak to klobúk dole. Môžem sa spýtať, ako ste starý, keď si písala, žeby ste kvôli veku už do toho nešli? Čakali ste na biele, zdravé, tak dlho?

laura1994
2. jan 2020

@very_sad presne viem ako sa cítiš. Ja som stále revala keď mi niekto oznámil, že čaká bábätko. Dokonca som strašne plakala keď mi aj moja sestra oznámila, že je tehotná.... Narodila sa jej dcérka Eliška, bez váhania mňa a manžela dala ako krstnych rodičov... Od tej doby sa úplne všetko u mňa zmenilo...brala som ju ako svoju... Bola také slniečko.... A však.... 13.12.2019 Eliška zomrela.... A od vtedy som tam kde som bola.... Dnes nám zas sesternica oznámila, že je tehotná... A ešte takým štýlom že ani nechcela ale tak ona za to nemôže že pozrie na trenky a už je tehotná.... Úplne tá chápem ako sa cítiš....

laura1994
2. jan 2020

@ja1986 Tak ja neviem, či to len my máme takú smolu, že nám ukázala len zoznam deti... ☹

ja1986
2. jan 2020

@laura1994 skôr to že 3zo4 deti boli rómske preto vám tie spisy neukazali čo nám..

laura1994
2. jan 2020

@ja1986 ale sme jej vraveli že nám to je jedno, že len chceme vidieť spisy deti do 3 rokov... Ako dlho ste čakali?

very_sad
2. jan 2020

@laura1994 to ma veľmi mrzí ☹... Napr. moja kamoška čaká dvojičky a to už jedno dieťa má, a odo mňa sa očakáva, že budem z toho šťastná, lebo ona je...bohužiaľ aj to je život...

laura1994
2. jan 2020

@very_sad nooo aj ja som mala takú kamošku.... Čo už jedno dieťatko mala... Chceli druhé a strašne mi rozprávala že ako to ona má veľmi ťažké že nemôžu mať druhé. Lebo ona už jedno má a ja nemám ešte deti tak si to ani neviem predstaviť aké to je náročné sa snažiť o druhé a nedarí sa im . ( Nakoniec sa im to podarilo )

lusia33
2. jan 2020

@very_sad baby aká som rada že nie som v tom sama, aj ja veľmi túžim po bábätku, vždy sa pýtam, prečo ja 😥 3 krát vklad neúspešne, povedala som dosť a dali sme sa na adopciu.. verím, že sa dočkáme všetky a bude nám dopriane 👊👍🙏

ja1986
2. jan 2020

@very_sad
@laura1994
Zaživala a preživala som to isté.. 11 rokov trápenia, nikdy sa mi nepodarilo otehotnieť, tiež sme nejako verili že sa podarí.. do adopcie sme šli až po 10 rokoch.. a uprimne vás obdivujem že vydržite toľko čakať... my sme sa rozhodli dať radšej lásku romskemu dieťatku ako čakať ďalšie roky..

laura1994
2. jan 2020

@lusia33 Ja som tiež rada, že sa niekto našiel s takými istými pocitmi.... Lebo som si pripadala ako totálna krava, ktorá sa nevie tešiť s inými

very_sad
2. jan 2020

@laura1994 ja som mala takú co mala 2 deti, deti trosku od rástli a chcela tretie, a to som sa na počúvala, že ona nemôže mať to tretie, škoda slov.. Nakoniec ma aj to tretie, ved ako ináč...

laura1994
2. jan 2020

@very_sad no také sú najhoršie...

ja1986
2. jan 2020

@laura1994 tak možno sa niečo zmenilo neviem.. predsa ste boli pred 2 rokmi.. nám same ponukli že nám ukážu spisy.. čo máš namysli, že načo sme čakali?